Ebben az esetben az adatok megbízhatók, régi családi emlékiratokbol kiindulva az Ancestryn találtam meg az adatokat. Az anyakönyvi bejegyzéseket lementettem, majd felteszem a familysearch profilhoz :)
Kieg: források persze nincsenek csatolva, saját keresésemnél jártam így a mai Romániában található határmenti településen született ős esetében, valaki csak feldolgozott valami adatot a forráscsatolás nélkül.
Ezt tudva ellenkező bizonyításáig feltételesen kezelem rokonomnak, de "beillik a sorba". (nem a nemrég kérdezett anyai-anyai Puskás, hanem az anyai-apai Gáspár=Kasper ág).
Köszönöm az ötleteket ! Sajnos nem jutottam velük messzire.
Jambrik Erzsébet szuletését kerestem, aki az 1885-os aradi halottijàban nagylakinak van jelölve, és 65 évesnek. A lánya, Kovács Mária (apa: Kovács István) születését is hiaba keresem. Ő is Aradon élt, illetve annak Gáj nevű részén. 1874-ben halt meg ott. 1843-45 körül született, régi csaladi irat szerint Aradon 1845-ben, a házassági szerint (Franciscus Tóth) kurticsi, a halottija szerint kisiratosi. Férje valamikor 1865-66 táján meghalt, a vonat alá esett. A Tiszai Vasútpálya társaságnál dolgozott. Az meg egész nagy területet látott el, fel egészen Miskolcig (innen a Tiszai pályaudvar név is. Szóval az ő halottiját se lesz egyszerű megtalálni. Aradon nem volt a halála anyakönyvezve egészen 1873-ig bezárólag, akkor ment férjhez az ozvegye masodszor. Aradi anyakönyveket az Ancestryn találtam.
Nálam is hasonló probléma volt, én a falum történetében olvastam, hogy egy időpontig balra, onann pedig jobbra a szomszéd falu filiája volt a falu addig, amíg a templom meg nem épült.
Ott meg is találtam sok keresett személyt, de máig van aki "elveszett" a két szék között.
Érdemes lehet mindhármat átnézni, ha nem nagy időszakot kell kutatnod. Sajnos Makónál és Csanádpalotánál nincs település írva az általad említett időszakban, Apátfalvánál pedig kevés idegen van bejegyezve.
1820-as nagylaki születést hol érdemes keresni ? Nagylaki katolikus anyakonyvek ebből az időből nincsenek az FS-en. Talán Csanádpalotán anyakönyvezték az ottani születéseket ?
Az Illéssy-könyv csak a népességet bontja le megyénként, de az eredeti településenkénti bontásra van szükségem, ezért kíváncsi voltam, hogy valaki tudja-e, hol találom az eredeti, 1754–1755-ös nemesi összeírást (online vagy offline).
Kedves Kutatók !Keresem Zolyom megyei eredetűi családot Őse Garay Molnár István aki fiaival kapott Garay jánosal és Ístvánnal kapott 1667 április 24.-én II.Lipottó cimeses nemesi levelet melyet Zólyomban hirdettek ki A nemes szerzők Nagyszalatnnán laktak telküket Csáki Pál adományozta.
A család egyik ága Rózsnyóra került
A Barátnőm emnnek a családnak a leszármazottja Ő Mostárban lakik Ő már idős hölgy pár sikerült megnézni a a BP-levéltárban lévő nemesi lebvelüket 2013 megbitztunkegy családfa kutatóthogy segitsen megtalálni a családot 300 euróért nem sokat tudott felmutatni. acsaládnak negyon sok adata volt meg.
Ő ezt találta :
Én most szeretnék neki segítteni Garay Alajos mint nemes és üvegmetsző házasságot kötött 1848 szeptember 14.-én Rosznyon Kirchmajer Borbálával
A született gyereke megvannak .
házasság kötésnél nincs feltüntetve koruk születési évűk és származási helyük Polomka illete Rozsnyo
Garay Alajos Szülei :Garay János és Martinkovics Anna de én ezt már nem találom
A matrikula blog kommentjeiből kiderül, hogy Romániában folytatódik az anyakönyvek digitalizálása. Pl.: a kolozsvári állami anyakönyvek már 1924-ig elérhetőek.
Remélhetőleg a BAZ vármegyei anyakönyvek digitalizálásával nyár végére, vagy ősz elejére végeznek, különben még jó néhány évbe fog telni, amíg a többi vármegye anyakönyveit is befejezik.
Thomas: Kárpátalja nagyjából 2-2 ½ magyarországi vármegyényi terület, szerintem három-négy év alatt végezhetnek az anyakönyvek digitalizálásával. Arról nem lehet tudni, hogy a Familysearchre is felkerülnek a digitalizált anyakönyvek, mert a videóban csak azt mondják, hogy a saját oldalukról lesz elérhető. A probléma az, hogy a beregszászi levéltár anyakönyvei között nem találom az aknaszlatinaiakat, és nem hiszem, hogy Ungváron őriznék őket. https://library.hungaricana.hu/hu/view/BFLV_Fa_05/?pg=256&layout=s
kaptam emailt, mivel régebben előfiz voltam, így év végéig adnak majd tagságot:
Örömmel értesítjük, hogy több hónapos megfeszített munka után ismét hozzáférhetővé váltak online a korábban az „Őskereső” rendszerben közzétett magyarországi evangélikus egyházi anyakönyvek. Mivel a korábbi rendszert működtető szakembereknek hónapok alatt sem sikerült helyreállítaniuk és hozzáférhetővé tenniük a dokumentumokat, ezért egy teljesen más technikai alapon nyugvó alkalmazáshoz csatlakoztunk. Anyakönyveinket a továbbiakban a matricula.hu oldalon keresztül érheti el.
Jelenleg szerintem az 1828-as összeírás létezik a XIX. századból. Kárpátalján már folyik az anyakönyvek digitalizálása a Familysearch.org-gal együttműködve, de nem sok mindent lehet tudni róla.
Érdeklődöm, hogy van-e 1860 előttről kárpátaljai adatbázis? 2-3 éve próbálkoztam Aknaszlatinával, de nem volt sikerem. A Nagybányára átkerült dokumentumok sem tudtak segíteni.