ELADÓ A KÉPEN LÁTHATÓ HAMMOND L100-as KEDVEZŐ ÁRON!!!
Nem dohányzó lakásból származik, megkímélt állapotú még a gyári pad is jár hozzá ami persze ritkaság. Meglepően szép hangja van. A hanggenerátor is nagyon csöndes karbantartott. A csövek meg lettek mérve és 85%-osak. Még a gyári csövek vannak benne.A hangszer még koncert szűz!!! Évjárat: 1965-ös amerikai lecsukható tetelyű.
Nekem is volt olyan élményem, hogy a 2db 760-as leslie-vel játszottam egy nagyobb helységben zenekarral és mindent ki kellett hangosítani csak a leslie-ket nem.
"minden fórumozónak ajánlom, hogy minimum 2db leslie-vel induljon koncertezni ha van rá lehetősége"
Az A modell kb 15cm-el kevésbé mély, de formára ugyanaz. Így befért a szobámba. Csak feltételezem hgy az A100-akat pont ezek a korai A-k mélysége miatt nevezték újra A-nak el, pont ugyanolyan mélyek. Egyedüli kis formai difi hogy ezeknek a kottatartója nem a drawbarok fölött volt közvetlen, hanem a hátrahajtott fedél alsó feléből kellett kihajtani.
Majd gyere, mert gondolom egyszer csak jössz :-) és akkor ameddig csak jólesik.
Van szerepe a két Leslie-nek. Lényegesen megvastagítja a hangot. Eddig nagyon sok mély volt, most borzasztóan sok :-) A hangerő sem lényegtelen.
Gitáros cimborám is azért vett egy második Marshall ládát koncertre, szintén a hang testessége miatt.
Esetleg nem lehetne a képeket csak egyszer feltenni?
Egyébként szeretem ezt a Jumping Jackie lemezt. Meg általában Jackie Davis összes lemezét. Nem nagyon tudok sorrendet állítani, egyik jobb a másiknál. Egy vidám, jó hangulatú szegényemberbigbendje-swinghammondot művelt fantasztikusan.
Ezeket keresem még a fellelt 22-24-ből:
Autumn in New York 10’ 78rpm SP
The Jackie Davis Trio, Trend 10’ LP 1010 1952
Organistics, Kapp KL1030 1956
Whats The Trouble EP Capitol Records
Ambiance, EMI (France) 2C04850704
Buzz Me Baby 7” (RCA Victor 47 4831)
Here’s Jackie (Kel-Mar records)
The Sacred Side Of…!
Time Was EP
.. na mégeccer .. negyedszer .. kedves index mester .. az a kaffa, hogy amikor kész az üzi s megnézem.. akkor ott a kép.. de a fórumon már nem jelenik meg..
Dír Tehtube Mester ! Ledobtam a láncot magamról.. a lemezborítótól ! .. ezek után nyitott szemmel járok.. úgy látszik, van miért ! Azé ' cserébe megszórlak egy 1958-as amerikai Capitol lemezemmel.. Helló !
Lord, eddig a legfinomabban működő hanggenerátorom ez a mostani. Nem mintha a többi szintén nem finom működésű lenne. Tényleg kár a szót rá vesztegetni.
Na ná .. én is arra tippelek, az akkori v(iszonyokat) ösmerve .. hogy a baráti endéká vagy orosz nép terméke lehet.. de ehhez én kevés vagyok, hoyg felismerjem.
Egyébként van 1-2 ilyen korai magyar jazz lemezem - érdekes, hogy megjelenhettek.. Szerintem az elhetett emögött, hogy akkoriban már a rádiókon keresztül.. meg külföldi csomagokban érkeztek a "jampec" lemezek.. a korai beat és blues albumok.. s kellett valami kis etetés.. a helyes irány megszabása.
.. azé ' nem a balázsfecó volt az első aki orgonyált idehaza ~ mellékelek egy képet a lemezgyüjteményemből .. de bocs a beszólásért : én csak egy Hammond Sound Rajongó vagyok .. semmi más / a topic nagyon színvonalas .. valaki azé ' tudja milyen hagnszert nyű Selmeczi István .. 1962-ben ?
Örülök, hogy a tapasztalatok nem igazolják a cikk íróit, csak gondoltam jó erről tudni. Ha csak a fele igaz, az is elég rossz. Az újra kondizásról tudtam, azt tényleg érdemes megcsinálni, nemcsak a generátoron, az erősítőn is, persze izlés kérdése.
A fekete gumi massza szerencsére engem nem érint, a zongorista betegség viszont igen...De már dolgozom rajta, és azóta jobban szól a gép :) (Mellesleg Zsolt: a busbar sinek tologatása a kopások miatt emiatt nem túl jó ötlet...az amerikai fórumosok mind lebeszéltek róla)
Nem riogatni akartam, csak mint érdekesség tettem fel a linket...
Ilyet még nem írtam le, de ez jutott először az eszembe, ezért bocsánat: hülyeség.
A régi elmech. és csöves ABCM Hammondok élnek és virulnak, sokkal több procis gumiharangos billentyűérintkezős szinti döglött már meg elég rövid idő alatt. Elég sok Hammonddal találkoztam már, de mindegyik 30-50-70 évesen is tökéletes. Ha meg véletlenül valamit cserélni, javítani kell -nem fődarab-, simán megoldható. Miről beszélünk? :-) Zsolt
Szerintem nem kell nagyon megijedni. Teljesen logikus dolog, hogy egy olyan cég, ami Hammondok javításával, felújításával foglalkozik, kicsit ijesztően írja le a lehetséges Hammond-betegségeket, ezzel is ösztönözve a tulajokat, hogy minél többen és gyakrabban vigyék hozzájuk a hangszereket szervízre. Egyébként nem írnak hülyeségeket, de ha minden szót véresen komolyan vennénk, akkor Halsaman barátunk - amikor elindította ezt a fórumot - nem a "Hammond orgona", hanem a "Hammond orgona emlékfórum" címet adta volna neki... :)