AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Üdv Vinc!
Énekesről ha jól tudom, most éppen nincs szó az Intense házatáján, tehát ne sikerült még találni utódot Gábor helyére. A Shockwave a Shock CD-n tényleg elég kiábrándító ánglius ügyben. De ebben a témában nálam akkor a Dance egyik nagyon régi kazettája viszi a pálmát, ami magyarul és angolul is kijött. Nagyon rossz!!!
Új MHH-val kapcsolatban: Hammer barlang és többi bolt elég valószínű ma délutánra, újságos biztosan nem. Talán holnap... Persze mindez függ attól, hogy a szerkesztőségbe megérkezik-e a lap a délelőtt folyamán. Reménykedünk...
Prisoner:
Új Maident még nem hallottam, mindössze négy számba lehetett belehallgatni, arra is csak az EMI irodában volt mód, miközben metalra nem éppen éhes EMI-alkalmazottak elnézően mosolyogtak a képembe és próbálták leplezni, hogy a pokolba kívánnak a szobájukban döngetett Maidennel együtt :-)
Ha jól tudom, mindenütt hasonló a helyzet, a kalózcuccok/mp3 félelmek miatt csakis az EMI képviseleteknél lehet meghallgatni az anyagot az érdeklődő újságíróknak, el nem hozható.
Még nem szóltak, hogy a teljes anyag megjött volna a magyar EMI-hoz, de a korábbi tapasztalat birtokában nem vagyok abban biztos, hogy egy órán át ott akarok ülni :-)
A négy szám ígéretes volt, igazi Maiden, a három gitár azonban csak ritkán tűnt fel, Nicko meg duplázót használt itt-ott. A felfokozott várakozás szerintem nem tesz majd jót az anyag első megítélésének, de hosszabb ismerkedés után egy jóféle Dickinsonos Maiden anyag lesz ez. A négy szám között nem volt igazán gyors, de a lemezen állítólag lesz. A dallamok terén néhol érezni az utóbbi Dickinson dolgokat is, ami szerintem nem baj. A hangzást tökéletesen nem lehetett megítélni a körülmények miatt, de jól szóltak a dalok.
Tényleg, most jut eszembe: emlékeztek arra a Srtato "girlie" pólócskára, amiből kifigyel a köldök? Az már kicsit túlzás. Nem tudom, nyugaton hogy megy, de szerintem ez azért már túlzás.
Hát igen, a pólók! :-)
Én ma voltam a Headbanger-ben Infinite-pólóért, de csak M-es és XXL-es volt már! A koncertre amúgy Maiden-ben mentem, de most már nem bírom ki Strato-póló nélkül :-)))
Amúgy nagyon tetszett a külföldi pólók közül a V-nyakú, de 4500 volt, és nálam csak pár száz forint volt (számítottam a "hivatalos" pólókra, de sajna most nem volt rá keretem...). Azóta néztem a honlapjukon is, de 15 dolláros postaköltség mellett inkább lemondok róla (amúgy maga a póló is 15 dolcsi lenne)...
A koncert előtt a Stratótól csak a Visions, a Destiny és a Chosen Ones volt meg, de azok elég jó "felkészítést" adtak, hogy mi várhat rám a PeCsában! A Visions tényleg mestermű!
Abban azért bízom, hogy a Rhapsody "próbatermi koncertje" nem befolyásolja majd a hollywood metal fanek pólóhúzási trendjét...
Nekem az volt a legdöbbenetesebb, hogy a Strato CD-t itthon benyomatva újra átfűtött a koncert euforikus melege, a "jó kis zenéből" király muzsika lett.
Pedig én nem voltam totális fanatikus Strato ügyben. A Visions az totális alapmű a mai mezőnyben, de a Destiny, és főleg az új (az egyik refrént rá lehet énekelni a Black Diamond-ra) már csak annak másolása (némi belassulással). Ezek a monumentális érzelgések, mint az Infinity vagy a Mother Gaia nem igazán fekszenek. DE jött a koncert, és tényleg nagyon legázoltak, sőt, a fenntebb említett két szám ott volt a csúcspontok között. Komolyan mondom, azóta kifejezetten tetszenek. Csupám ennyi változott. (De mivel nekem eddig is volt Strato pólóm, most nem kell beállni a sorba :)))))
Nagyot tud dobni egy jó koncert a népszerűségen. És viszont. Emléxem, mennyire vártuk a Sodom buliját, még '90-ben talán. Aztán: másfél órás késés, szar hangzás, részeg zenészek... Ezzel szakadt vége a Sodom pólós rockerek áradatának a pesti aszfalton. Gyanítom a Strato póló már most hiánycikk a legtöbb boltban. Pedig mi változott?
A koncertről jut eszembe. Ma, hogy sajnálatos módon iskolába kellett mennem, és kitettem a lábam otthonról, igen furcsa dolgot vettem észre: eddig nem igazán láttam a városban túl sok Strato pólós embert rohangálni (ha jól belegondolok, talán egyet sem, de lehet, hogy csak nem volt szerencsém), erre csak ma legalább hármat a busz ablakából.
Sőt, van egy elsős punk csaj a suliban, már a Pecsában is csak néztem, hogy mi a fenét keres az ott, erre ma Infinite kapucnisban feszített! Na, ez azért nem semmi!
Nektek nem tűnt fel ilyesmi?
Szoval egy par napja beszegetltem a Nemesis tagjaival, es ok mesletek nekem is errol az angol nyelvu dolgorol. A szovegek mar kesz vannak, igazabol un. muforditasok lettek, nem szoszerinti atuletesek, a teljes Abraxas anyagot atfogja (ennek az alapjait is fogjak hasznalni). Ha meg is jelenik iden, akkor is csak valamikor az ev vege fele vagy a jovo ev elejen (Akos angoltudasa nem rugdossa az egeket).
Látom, emberes tornádó kerekedett itt, az MHH-ban is - nem csak a Strato/Rhapsodyn. Szóval:
1. A pofám a padlón csattog, akkora parasztság volt a finnektől amit a Rhapsodyval műveltek. Mert hogy a szándékosság heveny dózisban tetten érhető volt. Oké, "előzenekar": no fény, no hangfalolvasztás, szerényítsenek a "tejfelesszájúak",... de! A Rhapsody gyalázatos megszólalása az egész koncert alatt SEMMIT sem javult. Márpedig a technikusnak észre kellett volna vennie, hogy a billentyűből semmi nem hallatszik, az ének tompa és zajos, és hogy a monumentális szimfonikus intrókat mintha nagyanyám Junoszty tévéjéből rántották volna elő. De nem! Gyanítom Stratóék nem szerettek volna úgy járni, mint a Megadeth a Panterával annak idején (ti. az egész Európa-turnén szénné mosták őket). Ha a dobot is lehalkították volna, lazán elballagott volna az egész buli háttérzene gyanánt egy dzsesszkaféban. Azért kiálltunk Lucáék mellett, ez a lényeg! Ja, a MHH közönségszavazásán a Rhapsody 3. volt, a Stratovarius pedig nem került be az első húszba.
2. Nem tudom ki volt az a pofa a Rhapsody soraiban, de rögtön a kezdésnél háromszor(!) fogott disszonáns akkordot. A zajmasszán át is gyanítottam, hogy ő lehetett, mert Lucából nem nézném ki, hogy elcseszi a saját dalait. Nem akartam hinni a fülemnek. Egy zeneakadémista szintű bandában! Sebaj, Voivodnak elment.
3. A Stratovarius bespeedezett vaddisznóként hengerelt. Sosem gondoltam volna, hogy ennyivel képesek felülmúlni saját cédételjesítményüket. Azt hiszem - sokakkal együtt - most lettem fen igazándiból. Közepesen diszkóorientált hölgyekkel tértem be, de még ők is izomból bemozdultak a végére :) Timo pedig mutáns! Élőben sem hibázott, sőt még néha le is futotta a csapatot, úgy pörgött a kézszerkezete.
4. A Sonata Arcticát sikeresen lekéstem. Dr.Feelgood beszámolója alapján sajnálom.
Számomra az év bulija volt. Kösse fel a gatyát Hansen apó és a többi aprószent, ha überelni óhajtaná!
Espé: jah, volt kitől :)
De nem mondanam, hogy tiszta Strato, kozel sem.
Tok mas hangulatu zene. Nagyon megfogott!
A regi Stratovarius hozzad valo eljutasa ugyeben:
Ismered az nmi/metalhu-t? Feltehetek nehany
albumot. Mostanaban Savatage-t pakolgatok fel,
sajnos gondok vannak a szerverrel, meg keves a
hely...
Udv,
ControlDenied
Supertzar,
Miért nem lehet azokat a nyavalyás cd-ket a Hammer Barlangban a másik élükre állítani, akkor például el lehetne olvasni, hogy mi van rajtuk. Nem kéne átpörgetni az egész állományt. Ráadásul a felsö dobozhoz igencsak lábujjhegyre kell állnom (persze csak 168 centi vagyok).
ControlDenied: mindössze annyiban kötnék beléd, hogy az lehet, hogy a régi Strato-k nem voltak ilyen jók, viszont a Sonata Arctica-nak viszont volt kitől tanulni:))).
Egyébként van itt valaki, akivel lehetne tárgyalni a Visions előtti albumok valamilyen formában történő hozzám való eljutásának ügyében? (huhh, ehhez kódfejtő kell:))
az előbb jól elgépeltem magam...szóval a "mé' nincsenek régi Hammerok a barlangban..."kérdést SUPERTZARHOZ intéztem vagy mi.....ja jó téma:a pogózok....hmmm....engem a dolog a THERION/VOIVOD-on akasztott ki...emberek,vegyük észre,hogy más is jár koncertekre rajtunk kívül...mé' muszáj a másikat agyontaposni,agyonverni kinyomni szemét,lábát(????...hmm..mindegy)
és most nem rólam van,hanem akik mindig megsínylik ezeket a dolgokat...mé' nem lehet EMBERI módon,kultúráltan szórakozni.....bangerolni,léggitározni vagy légdobolni....
a francba,már nagyon sajnálom,hogy kihagytam a STRATO-t,de nálam a NO MERCY prioritást élvez
emberek!!!!!!tessék jelentkezni a WACKEN-ra!!!!!
hadd teljen a busz!!!!
kérdés :hol lehet itthon kapni az új IMMORTAL-t?
spertzar :mé' nincsenek a barlangban régi Hammerok?
mindig csak azt hallom,hogy majd hoznak a szerkesztőségből.....MIKOR??????és mé' ilyen drágák a régebbiek...350Ft....kicsit sokallom..főleg,hogy tavaly még a "rendes áráért" tudtam megvenni a régi számokat
lehetne valami akció.....ha valaki vesz pl. ötöt akkor egy legyen ingyé....bocs,"lehet,hogy kissé pofátlan vagyok".....de hát a melalisták szerintem sose a vastag pénztárcájukról voltak híresek...
VINTERSORG RULEZ!!!!
nagyon örülök,hogy lesz megin' CD melléklet!!!
szerintem kurva nagy az igény rá!!!!
de most legyen rajta igazi durva zene is :IMMORTAL,VADER,MAYHEM.....ezek úgyis mostanság jelentek meg
de BORKNAGAR mindenképp' legyen rajta
Hello mindenki!
Ime az en koncertbeszamolom (remelem, meg sokan irnak!) :
Eleg jol ismertem mind a harom zkar eddigi alkotasait, persze hogy kivancsi voltam rajuk! Mar
karacsonykor megvolt a jegy :) Rengetegen voltunk, talan tul sokan is; sajnos nem volt olyan
kellemes a hangulat, mint pl. Manowar koncerten. Sokan tomboltak, eleg brutalisan, feleslegesen.
Ez nem az a zene. Kar, hogy nem lehetett a szinpadtol 5 meterre kulturaltan szorakozni.
A Sonata Arctica-t nagyon vartam, meg is leptem magam egy SA poloval, rogton amint beleptem
a Pecsaba :). Sajnos keveset jatszottak a fiuk, de maximalisan meggyoztek: ovek a jovo!!
Hallgassatok meg a Strato korai albumait, sehol sincsenek az Ecliptica-hoz kepest!
Befele menet azt talalgattuk, ki lesz a legidosebb fazon, akit latunk...Azt hiszem, a Rhapsody
vendeggitarosa joggal palyazhatott a cimert :)
Az emberek jelentos resze szerintem csak a Rhapsody-ert jott el, es a szar hangzas ellenere
elveztek is a koncertet legtobben...En csalodtam bennuk; Luca meg nem is volt rossz, de Fabio
elcsalta a fele enektemat! A refrenek nagy reszet a kozonseg enekelte, a klasszikus betetek
meg kasasan szoltak, finoman szolva. Staropoli baratunk lelkes volt ugyan, de nem sikerult
atadni azt a hangulatot, amit a lemezeken hallhattunk. Ennek ellenere ( stilusbol adodoan:) )
kellemes volt, de tobbet vartam.
Kovetkezett a foattrakcio, a Stratovarius. Ok persze birtak 30 percen keresztul hangolni..!
A Finlandia tulsagosan hosszu bevezetoje utan felcsendult a Hunting... es megindult a mar emlitett
agressziv orles (Szerencsere a vadallatok a koncert vege fele mar elfaradtak). Profin szoltak a
sracok, hibatlanul hoztak a regi szamokat, sajnos meltatlanul keveset jatszva a Destinyrol.
Kotipelto tokeletes volt, felelmetes, ahogy kitartotta azokat a bizonyos hangokat (egy kis
visszhangos segitseggel, haha). Timo Tolkki is boldogan vigyorogva pengette vegig az estet,
elvezte a kozonseg lelkesedeset. Jorg Michael meg csak dobalta a dobveroket, meg akkor is,
ha neha nem kapta el tokeletesen oket...nem nagyon esett ki a ritmusbol, meg kell hagyni.
Hasonloan, a basszeros is jol nyomta. Jens "kezimunkajat" sajnos nem nagyon tudtam megfigyelni,
de amit lattam, az allat volt... Nem semmi arc. Szoval osszessegeben: kihagyhatatlan
koncertet lathattunk, kisebb szepseghibakkal. Meg rengeteg ilyet!
Még annyit a Strato koncerthez, hogy köszi azoknak, akik lehetővé tették, hogy szegény nyomorgók az első sorokban némi kis vízhez juthassanak. A palackok adagolása nagyon kedves volt.
Köszi!
Az MHH-nak volt már lehetősége meghallgatni teljes egészében az új Maiden albumot? Már többen hallották (újságírók) és csak jó véleménnyel találkoztam. Én személy szerint már alig várom a lemez megjelenését! Ja igen, tudtok valamit arról, hogyan fogynak a hazai Maiden koncertre a jegyek?
Strato - velemeny(ha meg nem elcsepelt)
nos ugy volt hogy nehany ismerossel megnezzuk oket pesten, ez a terv egeszen addig igy is volt mig meg nem jelent az Innfinite, azutan kicsit elbizonytalanodtam(azota megbantam kicsit)
nso lehet hogy csak szorozok meg ilyenek, de az Infinite kutyafasza sajnos a Visions-hoz kepest, bocsanat erte, pedig negyszer is megprobaltam, valami elveszett beloluk
sajnos a Timo bacsi angolkiejtese is sokat javult:))))))))
summer rocks- kicsit off
a vizsgaidoszak okozta zaklatottsag, szerintem az agyamra ment, mar tobbszor almodtam azt, hogy allok a szinpad elott, eppenaz Iced fuckin Earth jatszik es Matthew eppen bejelenti a Slayert, na ezutan szoktam arra ebredni hogy bilibe log a kezem
MHH Barlang
miota fel lett ujitva meg nem voltam, most beneztem, es van egy valami ami nem valtozott
supertzar nem tudom hogy milyen szisztema szerint vannak a cd-k elrendezve, de Bruce Dickinsonbol talaltam vagy harmat de harom kulonbozo helyen, a betuk meg csakcsak stimmelnek de azon belul aztan mar semmi
ha keresek valamit gyakorlatilag vegig kell hogy nyalazzam az osszeset(na jo kerhetnem is attol az udvariatlan fickotol is a pult mogott, de abban nincs meg az a varazs.
Volt itt szó anno az Intense-ről. Nos, a Voodoo-s koncerten tudtam beszélni Lalival és elmondta, hogy Nagy Sanyi dobos Amerikában van, majd jön haza, Gábor, az énekes valóban kiszállt, a basszsugitáros Csomi és van egy miskolci srác sampleren. Most áll a dolog, amíg Sanyi haza nem jön, aztán go!