AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Én voltam azon a fesztiválon, pénteken.
Az első fellépő egy Wybrid nevű zenekar volt,
elég jók lettek volna, csak még senki sem volt
ott néző, meg a hangzás szörnyű volt. Azért
egy saját bulin megnézném őket. Aztán jött a
Blind Myself, akiknek immár jó hangzásuk, sőt
közönségük is volt, de nekem csalódást okozott.
Októberben már egyszer láttam őket, és nagyon
kellemes emlékeim voltak róluk, ehhez képest most
nem győztek meg, szerintem eléggé fejükbe szállt
a siker. A Replika utána annál inkább meggyőzött,
szerintem az volt a nap legjobb koncertje.
Mondjuk azt is vártam a legjobban, mert most játszott itt először az új felállás, és szerintem
tényleg sokkal jobbak lettek. Legalábbis az
biztos, hogy súlyosabbak... De tényleg, óriási
volt a koncertjük, a régi király számoktól (Föld,
Testek, Krisztus hiába sir) az albumok legjobbjain
át (Ima, Feszits meg) egészen az új kazit nyitó
Világlélek-ig minden volt, nagyon jó előadásban.
Sajnos csak egy szám volt ráadásnak (Keress valaki
mást) és maga a koncert is nagyon rövid volt.
Végre nem Labi unatkozó fejét kellett nézni,
hanem látszott, hogy ők is élvezik.
A Fresh Fabrik is nagyon jó volt, az egy hónappal
ezelőtti koncertjüknél jóval többen látogatták
most ezt a fesztivált, igy sokkal nagyobb hangulat
is volt.
Utána és otthagytam a nagyszinpadot, ugyanis sem
sub bas monster, sem Ganxa zolee nem érdekelt.
A kisszinpadon épp az F.O.T.B. nyomult, de sajnos
csak két számukat csiptem el, pedig nagyon jók,
már februárban a Black-Out előzenekaraként nagyon
meggyőzőek voltak. Utána a Nothin' Carrot jött,
ami nagyon nem tetszett, valamint a Superbutt sem,
pedig tőlük többet vártam. Épp ezért ott is hagytam a fesztivált a koncertjük alatt, mert már
a nagy csúszás miatt késő volt, úgyhogy sajnos
lemaradtam a Neck Sprainről. Pedig egy hónapja,
a FF előtt szerintem lemosták a főzenekart,
hazánk egyik legjobb zenekara a maguk stilusában.
Sebaj, remélem jönnek még Debrecenbe.
Hát ennnyi volt, én jól éreztem magam,
Hi egy kis OffTop, előre is bocsi.Szóval eladó kb 150 db kazi, és néhány CD.Minden stílus, Áron alul!mailt dobjatok, akit érdekel és küldök komplett listát.
bye
Megint betegségre és egyéb okokra kell hivatkoznom..:)) De komolyan. De ha mégis annyira nagyon érdekel, akkor még ma megejthetek egy telefont is, ami meg mondjuk elég vicces lenne...
Egyébként 'informátorom' tudósított arról, hogy pénteken 98%-os valószínűséggel az Intense énekesét és haverjait látta az egyik metrómegálló közelében lerobbant autóval:) Ketten röhögtek az eseten, a harmadik kamerázta őket:)) (Tehát, ha ez lenne az egyik klippben, akkor 1000% ő volt:)) Egyenlőre csak ennyivel szolgálhatok, ne haragudj:(
köszi a tegnapi Hangpróbát... (csak miért nem jöttetek a plebs közé? :-))) )
kissé túltengtek a brutkó zenék, de a csúcs a Drakkar volt...
trattara trattara rattararattara
hol a kardom?
ja, egy sárkányban hagytam... :-)
ezt az eladas dolgot nem lehet fuszerezni nemi utesvaltassal, ha nem tetszik az ajanlat, mert csak ugy erdemes:)))))))))))))
tenyleg most hogy Rob Halford ujra metal nem kell valakinek az elso Fight, mert azert a massag mellet az egy jo anyag
g
Jogos a két pont. Sonytól jött az infó, de ők csak terjesztők, Unida valóban American banda lett. Új lemez állítólag csak jövőre, igaz?
Relapse-nek még Ny-Európában sincs komoly bázisa, de próbálkoznak. Spitfire itthon BMG, de a hazai piac csekély méretei miatt a legtöbb cuccot csak importként tartják. Vagyis ha a kereskedő konkrétan rendel, akkor azt neki külön behozzák, némi felárral. Így aztán kereskedő nem nagyon erőlködik. Mi olyan 4500 körüli árakkal tudunk beszerezni ilyesmiket.
Más.
Sp.A. talán lesz 3900 körüli áron is, de max. májusban. Ígérni nem merem, nem tőlem függ.
Eladás nagyjából úgy műxik, hogy cede a hónalj alá, boltba be, cede a pultra ki, vizslatás, majd rövid alku, megegyezés, egymásra mosoly. Ez persze az ideális eset :-)
Csak emlékezetőül:
14-én, Pénteken CROWBAR/EYEHATEGOD/SOILENT GREEN koncert Bécsben, jófajta zenés/táncos mulatság nola derék ifjaival. Tessék menni!
Bárki: a Spitfire-nek, meg a Relapse-nek van valami hazai terjesztője??? Black Label, Sebastian Bach, Soilent G....féle nyalánkságokat be lehet szerezni korrekt áron?
Hammer boltban? - mert ritkán járok a Móricz körtéren, nekem messze van.
Ja: a Unida nem az American Records-hoz szerződött??? A Queens meg a Universalnál van, a Nebula a Sub-Pop-nál...lesz itt még "sztónd rivájvöl", én tudok várni.
én is csak hasonlókat tudok mondani a Gire kaziról, mint postmortem. Köszönöm szépen. Ja és nyárra lehet, hogy lenne 1, vagy 2 koncertlehetőség, Tamás, majd mailben megbeszéljük.
Aha, koszi szepen az infot.
Azt, hogy "Egyelore csak US import van" ertsem ugy, hogy varjak es akkor lesz olcsobb is? Ugyanis hajlamos vagyok igy erteni... :)
Bocs, úgy értettem, hogy itt az Indexen. Meg nem mondom már, hogy az ezer topik közül melyikben. Prog, Priest, Maiden, Dream, az a baj, hogy én sem emlékszem.
Egyelőre csak US import van, még csak az amerikai kiadó (Sensory) adta ki - drága, pontosan nem tudom azonban, hogy mennyi.
Viszont mától van a hónap végéig tartó 15%-os kedvezményes CD vásár, szóval, akár.
Kedves supertzar, nem tudom te mit ertesz par het alatt, de januar 3-ig visszaneztem ezt a topicot es egy szot nem talaltam a Spiral Architect-rol. A velemenyedet mindenesetre koszonom, valoszinuleg erdekel a dolog. A Hammerben mennyiert adjatok a CD-t?
Sosem értettem, hogy miért kéne a rockot/metalt bárkinek is megmenteni. Ez már a 80-as évek elején is mánia volt bizonyos körökben. Ünnepelték az eladható, kiherélt, sznob punkot, ezt a new wave dolgot, hogy ez biza majd megmenti a dinoszauruszokkal teli, válságban döglődő rockzenét. Mi meg hallgattuk a Maident, az Acceptet, a Motörheadet és nem értettük, hogy miről beszélnek ezek a fejek.
Nem megmenteni kell, hanem nem megfojtani. Nem elhallgatni, hogy létezik.
Ez a lassan 25 éve folyamatosan kihalásra ítélt csökevény amúgy köszöni, tök jól van.
iLane:
Pár hete már volt itt ömlengés Sp.A. ügyben. Ha valaki bírja a korai P.Waltzot és a Watchtower albumokat, annak ez egyszerűen kötelező. A basszusgitáros egy állat, de az egész anyag teljesen beteg, ultratechnikás komplex metal.
Amúgy szerintem csak a Barlangban van belőle. De komolyan.
Sosem értettem, hogy miért kéne a rockot bárkinek is megmenteni. Ez már a 80-as évek elején is mánia volt bizonyos körökben. Ünnepelték az eladható, kiherélt, sznob punkot, ezt a new wave dolgot, hogy ez biza majd megmenti a dinoszauruszokkal teli, válságban döglődő rockzenét. Mi meg hallgattuk a Maident, az Acceptet, a Motörheadet és nem értettük, hogy miről beszélnek ezek a fejek.
Nem megmenteni kell, hanem nem megfojtani. Nem elhallgatni, hogy létezik.
Ez a lassan 25 éve folyamatosan kihalásra ítélt csökevény amúgy köszöni, tök jól van.
katai tamas
koszonom a demot, el vagyok szallva tole, szvsz kurva jo, pedig volt bennem nemi eloitelet, majd emilben irok tobbet
nos a GIRE-t mindenkinek csak jo szivvel ajanlhatom
g
talalgathatok? arrol szol, h a zenekar tagjai egy hejben allnak, es az uvoltos temakat enervalt arckifejezessel, csukott szajjal szavaljak? ;-)
mult heti zuzdaban lattam egyebkent ektomorf klipet, zeneileg egesz jol eltalalt moby dick utanerzes volt, es a szoveg is sikeresen kozelitette a nagy magyar atlagot.
meg jo, h van itthon legalabb egy lukacs laci, kulonben nemtom mit csinalnek. illetve asszem igen, valszleg ehenhalna az agyam magyar szo hijan, rockzeneileg.
Valaki tudna mondani valamit errol a Spiral Architect lemezrol. Uzseka Norbi rendesen elszallt tole, meg ugy altalaban igen jo pontokat kapott. Mielott megveszem azert kivancsi lennek meg masok velemenyere is. Supertzar?
Egyebkent majdnem megvettem elso felindulasbol, de nem volt az MCD-ben, igy meg aludhatok ra parat...
ui.: a Massive Attack es Chemical Bros. fanoknak uzenem, hogy vettem helyette egy Mylene Farmer CD-t, ez is nagyon joooo!
nezd, az, h megy a hype a metal korul, nem ujdonsag, dave grohlt meg sose ereztem annyira hiteles szemelyisegnek, h meglepjen, ha pia'rilag kifizetodo dolgokat nyilatkozik. az mondjuk vmivel tobbet jelent, h henry rollins szajabol olyas kifejezeseket hallani, mint pl "hard rock".
en inkabb arra varok, h ha mar a metal reviva'l, akkor telleg vallalhato modon tamadjon fel, ne ebben a szegecses-bo"ro:s-operaenekes formaban, ahogy eroltetve vagyon. pl kilencvenes evek elejen elhittem, h a grunge majd megmenti a rockot, kozepen a pantera/machine head vonalrol detto, aztan az egeszbol megintcsak egy minden korabbinal melyebb (bar nyilvan kivulrol gerjesztett) valsag lett.
eddig egyebkent, ha kerdeztek, h milyen zenet hallgatok, mindig siman vallaltam, h metalt, de ha az emberek megint az ossiannal kezdik azonositani a dolgot, lehet, h inkabb nem mondok semmit, v marad a szokasos "mindenfelet, lenyeg, h ne jatsszak a danubiuson" valasz. :-)