Én H0-ban utazom, ezért segítséget kérnék, mert egy általam vásárolt "csomagban " ezeket találtam és nincs rá szükségem. Eladásra kínálnám, de sajnos fogalmam sincs az értékükről. E-mail nyilvános, minden megkeresést stb. köszönettel fogadok! Eredeti dobozuk megvan.
Lenne egypár eladó U profilos vágányanyagom. Főként 6210, és 6220 méretben, (kb. 30-30 db) de van pár darab 6120, és 6140 is. Ezenkívül szakaszoló, hurokmodul, és kapcsoló sín is van a repertoárban, valamint pár darab kézi váltó, (egy íves pár, valamint egy darab balos egyenes) és egy darab átszelés. A sínek rozsdátlanítottak, a talpfa rácsok és az átvezető tüskék hibátlanok.
Árakat és képeket e-mailban küldenék az érdeklődőknek.
A BR120-as, ndk-s villanymozdony (nem létező) magyar festésű kasztniját, vagy nemes egyszerűséggel mávos Szergej kasztnit TT-ben?
Gondolom az utóbbit, de akkor a közérthetőség kedvéért érdemes Szergejnek nevezni a mozdonyt, ha már magyarok vagyunk.;-)
Mit takar a "magyarosított" jelző? Kalocsai minta az ndk-s pályaszámtábla mellett, nemzeti trikolór a tetőre festve, vagy konkrétan a magyar színterv szerint festett mozdonyt?
Ugyanis a Tillig-nek létezik kétféle mávos festése, az egyik a "bajszos" bordó, a másik a narancs. Ez utóbbiból van eredeti, gyári kasztni kompletten, amit 6500 ft-ért átvehetsz a MasTTertape műhelyben.
Jelentem, láttam. Megnyugodtam, hogy nem csak az én verzióm ilyen. Az enyémen a hosszú prizma egyik alsó kivezetése korábban eltörött, és pillanatragasztóval javították meg. Bátyám azt követte el vele (mert én nem vállaltam), hogy kivágta a törött részt, és egy átlátszó műanyag vonalzóból pótolta, majd a másik végére visszaragasztotta a lámpaburát. Érdekes módon a javított rész minimálisan erősebben világít, mint a gyári, így kicsit kacsint, de nem ordító a különbség.
Közben az adott rész már töröltem is a cikkből, mert a másik fórumon is kijavítottak a nálam tapasztaltabbak. Véleményemet ugyanis a saját tulajdonomban lévő modell alapján írtam, így elkövettem azt a hibát, hogy nem szedtem szét mielőtt a cikket megírtam.
Csak miután a figyelmemet felhívták a dologra és néztem bele, akkor derült ki, hogy az én példányom némi extra felszereltséget tartalmaz, így ezúton is elnézést kérek a félretájékoztatásért. A nem kívánt részt töröltem.
Két, egymásnak ellent mondó szövegrészletre hívnám fel a figyelmet.
"Ami szintén jó pont a modellnek, az az irányfüggő világítás, mely ismereteim szerint ebben a szériában debütált a Zeuke / BTTB érában."
" elöl-hátul világító fényszórók."
Már csak azért is, mert az én Holzrollerem bizony a második idézet szerint elöl-hátul világít egyszerre. 1. vezérálláson erősebben, 2. vezérálláson gyengébben, mert a 2. vezérálláshoz egy, az egész mozdony gépterén végighúzódó prizmában sajnos elvész az ereje az egy szem töltényizzónak. No, de még van eltérés. Az én mozdonyom is piros, E11-022 pályaszámú, de már szintén piros, műanyag kotróval. Egyébként a 1315-ös cikkszámú Reko kocsis készletből van.
A cikkért köszönet, már nekem is piszkálta a csőrömet a korszakok összekuszálása ennél a mozdonynál.
Éppen azt hangoztattam, hogy mi épp hogy nem a hajszás, 24 órás oda-vissza utakat preferáljuk, hanem adunk a pihenésnek, a kikapcsolódásnak és nem minden a vasútmodell-beszerzésről szól, hanem a társaság jókat dumál, netán benéz egy-egy múzeumba, aztán meg irány a söröző.
A konkrét 17-i út egy hirtelen jött igény és ötlet alapján igen hamar ötfős csapatot generált. Egy olyan útvonalon, amit már behunyt szemmel ismerünk, ráadásul autópálya megy háztól, házig. Kapásból ketten vagyunk a csapatból, akik alhatnak napközben is, nincs klasszikus értelembe vett munkaidőnk. De mivel a csapat többi tagjának munkanap a péntek, viszont szombaton már szeretnénk ott lenni, így ezt a megoldást tudtuk választani anélkül, hogy szabit kelljen kivenniük.
A felvázolt félelmed eddig senkiben nem fogalmazódott meg, talán azért, mert ismeri a csapatot, ismeri a munkásságunkat. Ha döntésedben ilyen akadályok motiválnak, akkor javaslom a vonatot, vagy a repülőt a későbbiekben.
Szia Gábor! Ezeken az utazásokon még nem állt fejre senki sem autóval? Kb 18 óra ébrenlét után még nekivágni egy 8 órás autóútnak az nem semmi! Most bevallom,hogy a harmadik ok ez volt amiért nem akartam kimenni veletek 17.-én Drezdába. Üdv! Misi
Igen, ez a hardcore változat.:-) Annak idején (értsd: fiatalabb koromban), amikor még a hangstúdióm felszerelése volt az igazi kihívás, akkoriban egy-egy német akciós keverőpultért, vagy stúdiótechnikai berendezésért mi is hasonló módon ugortunk ki a németekhez.
Manapság a kinti bevásárlás része számunkra a minőségi, ámde olcsó szállás és egy, vagy kettő kiadós vacsora, persze helyi sörökkel.:-) Szerencsére a TT-sek körében egyre nagyobb az igény az ilyen közös utakra, így pl. májusban szinte hetente megyünk, de már a szeptemberi túránkra is bő egy autónyi útitárs van.
Mi Stuttgartban kapcsolatban szoktunk utazni, általában találkozás 2- kor nálam irány Stuttgart megállás cimboráért a határon és utközben max 1megállással kb 9-kor kint szoktunk lenni délután meg 3-4 felé vissza indulunk így 24 órán belül meg szoktuk járni az utat, de itt kiállítás is szokott lenni főként N-es .
Viszonylag jókat szoktunk tudni vásárolni is, de 100. Euróval ide sem érdemes kijönni, hogy megérje, viszont 4 felé osztva az üzemanyag költség nem horrorisztikus a kb 6 literes fogyasztással is 10-11000 Ft/fő költséggel kijövünk igaz autópálya matricák ra szerencsére nem kell külön költenünk
üdv Robi
igaz itt összeszokott csapat szokot utazni és nem szoktam minden sarkon megállni:-))