Bocsánat a kissé modortalan viccért, csak van Currus (Aries) nevű busz ami sosem volt felénk, meg Carrus Vega nevű busz amiből anno vett 17-et a Tisza Volán, és Alfából tényleg nem volt sosem háromtengelyes a Tiszánál, ha jól tudom ők csupán egy darab háromtengelyes Regiot gyártottak összesen.
Igen, az ex tiszas buszokra gondoltam...vagy nem ezek hiánya miatt van/volt helykoziben hiány, ami miatt rendszeresen, még a napokban is gazosok jártak makora?
9 év Pesten élés után most költöztem vissza Szegedre, ezért is érdekel a busz hiány oka.
Currusok és három tengelyes Localok??? mint ex-tiszás kocsik? péntek vagy szombat este megérteném ezt a hozzászólást, amit írtál...de így hétfőn nem. :-)
Nem mindet nevezném levetett kocsinak. A HPR-222, EJG-660 és a Citarók nem éppen lepusztult kocsik. Azok a Citarók ha minden igaz pont Kecskeméten lettek pár éve teljesen felújítva. Nem elfelejtendő, hogy ezek "ős" 1998-as Citarók. Amik nem lettek felújítva már kukázva lettek. Az Aranybuszt meg csak javíttatni kellene, az három éve kapott teljes váz felújítást Cegléden valamint Fóton teljesen meggenerálozták a motorját, új turbó, vízcsövek stb...
A gázos 260-nál, 280-nál hidd el sokkal jobbak helyközizni a levetett VB-s kocsik is. Én azt hittem, hogy majd a mega Credo beszerzés és új csuklósok lesznek a megoldás, egyelőre úgy tűnik van máshonnan is, azért remélem idővel új kocsira cserélik ezek többségét.
Gyakorlatilag Fótról kiürítik a kiöregedett egykori távolsági flotta megmaradt darabjait amik évek óta ilyen vagy olyan tartalékok. Kár értük. Elvileg még ilyen HHY-832, HGS-371 is megy valamikor.
Leltározásban akadtak gondok az átvételkor, de amint tiszta minden elvándorol. Kíváncsi leszek kap-e majd fordát vagy tartalékként ütik tovább ott is. Ha kap akkor sok türelem, anyag, idő és műhelyben állás kell majd hozzá, hogy magához térjen. Az elmúlt években igen csak magára hagyták onnantól, hogy tartalék lett.
A 22500-ra válaszként pedig csak annyit, hogy azért le lettek tolva igen csak a legalja kocsik, a kivétel ezek alól a HPR-222, EJG-660 páros. És ha netalán még az FHJ-891 is kiköt ott akkor még azt is hozzá sorolnám. Szerintem nem állt még meg a vándorlás mivel nem rendeződtek a kocsipótlások a Fóti telepnél és még nem lehetett minden autót nélkülözni/cserélni. Van ami elvileg elkerül de éppen baleseti javítás alatt áll stb plusz a másfél millió kilométeres Holland MAN-ok ismételt forgalomba helyezése se zökkenőmentes.
Nem a kocsihiány orvoslására jöttek, ami miatt gázos meg szegedi helyi kocsik jártak/járnak helyközibe? Múlt héten is szembejött velem valamelyik KKT-s Volvo 7700A a 43-ason Szeged-Makó-Szeged táblával.