Látom Kiberlovag már beszámolt a "minitali"-ról. Nekem nagyon meggyőző volt a LED! Nem tudtunk egymás mellé állni a kertben mert úgy lett volna igazán összehasonlitási alap, bár úgy se mert ugye SW/regular, nem ugyanolyan a lámpatest. Sztem az első helyzetjelző LED a legkirályabb, ahhoz képest a hagyományos gyertya láng!
Egyébként nagyon szépen megy a gép, nem is pörög 4000-et 130-as tempónál. Kb. olyan 3.800-at. A pill. fogyi alapján 7,5-öt iszik ilyenkor. Sztem egy 1.6 brenyás kombitól ez nem is rossz. Nekem kicsit furcsa volt hogy azt hiszem kb. 120-ig 5-ösével megy a km skála utána pedig 10-esével. és a 130 nincs kivastagitva mintha svjácban lennénk ahol 120 a max.
Ami még furcsa volt hogy mivel sokat megyünk pesten ált. megy a belső keringetés (manual-os a gép), amikor átrakom szélvédőre a cuccost azonnal kiveszi a gép a belső keringetésből, bekapcsolja a klimát és max.-on fuj! pedig én nem ezt szeretném csak a szélvédőre fujni a levegőt... szal engem kicsit zavar ez az automatika....
Én nagyon szeretném tudni annak a kereskedésnek a nevét, ahhol kikötik a tesztautó óráját és szerintem ennek az észrevételnek Piti kartárs táblázatában is helye lenne!
De már a hétvégén sem sikerült választ kicsikarnom, azt szeretném tudni, hogy ez a Mobil olaj szintetikus vagy fél szintetikus, amit használtok? Mert ha szintetikus, akkor jó az ár és nekem a pollenre is 6-7 ezret mondtak máshol.
Deras kollega tudna mesélni horpadás-eltávolításról. Az igaz, hogy aranyáron, de úgy szedték ki a 2hónapos Cee'd tetejéből a horpadást (méretes tobozok ütötték), hogy semmi nem látszik. (www.horpadas.hu)
A levegőminőség ellenőrző nem zárja le a kinti levegő útját hanem valahogy megszűri. Esős időben, ha nedves ruhában ülök a kocsiba, akkor sem párásodik be. Alkalmazom sokszor, ha egy nagyon füstölő teherautó, vagy busz után kell haladnom. Állattenyésztő telepek melletti elhaladáskor is hasznos, meg nyáron a trágyázási időszakban... :)
Az weboldal jó lesz, nekem elsőre kicsit bonyolult a szerkezete, de végül is mindent megtaláltam. Most regisztráltam és írtam egy jókora litániát a "vásárlási tapasztalatok" -hoz. Jó olvasást mindenkinek! Ha lesz szerviztapasztalatom, azt is megírom majd!
Köszi a munkádat és a fáradozásodat az oldal szerkesztésével kapcsolatban!
Van valakinek automatás ceed tapasztalata? Az OFF Hyundai i30-as 4 seb. automatás, feltételezem az ikerpárjának is az lesz. Ha jól olvastam a dízel i30 4 seb. automata váltó áttétele megegyezik a benzines automatával, csak a végáttételben különbözik(?). Így az automata 1-es fokozat és 2es hosszabb mint kézi 1-2es, 3as kb megfelel a kézi 4nek, 4es fokozat pedig a kézi 5nek, de talán egy kicsivel még hosszabb is. Papíron a 4 seb. automata nem tűnik annyira rossznak, bár egy 5sebességes jobb lenne.
A múlt héten egy KIA kereskedésben próba útra elvittem egy ceed sw 1.6crd ex limited. A szubjektív véleményemet és a rövidke tapasztalatomat osztom meg veletek.
Külsőre a ceed pofás jármű. Az oldalsó ajtók döbbenetesen szépen záródnak, egészen közelről kb. 2-3cmről is könnyed mozdulattal halkan becsukhatóak. A hátsó ajtó (SWről van szó) elektromos nyitószerkezettel szerelt, kisgomb megnyomásával nyitható. Az sw csomagtartó méretétől nem ájultam el, van ennél nagyobb is, de hát nem is grand ceed-nek hívják. A belseje valóban olyan tágas mint ahogy már sokan leírták. A vezető ülését beállítottam, hogy kényelmes elférjek (176cm magas vagyok) és megnéztem a hátsó ülések előtt mennyi helye maradt. Beültem a vezető ülés mögé, és bizony bőven elegendő hely maradt hogy a lábamat elhelyezzem. A fejteret elől hátul rendben találtam és kényelmesen elfértem. A kormány számomra szokatlanul kisméretű. Habár bő nem volt azon de jó fogású . A próba úton (összesen kb. 10km lehetett) az elektromos rásegítésű kormány számomra nagyon könnyű volt. A kocsi könnyen kormányozható, de az egyenesben a középpont környékén „kóválygott”. Mostanában egy Peugeot 306, R laguna2 dízeleket vezetek és ezek kormánya erősebb fogást és kormánymozgatást igényelnek. Elképzelhető hogy csak hozzá kell szokni a ceed kormányához?
Az indulásnál nem éreztem semmiféle motor fuldokolást, vagy erőtlenséget. Már alacsony fordulatszámnál használható, persze a megfelelő sebesség fokozatban. Jól húz 1500-2800 fordulatszám között. A sebváltó remekül sikerült, szépen rakható minden fokozatban, tolatáskor egyből sikerült eltalálni a fokozatot. Nem éreztem tolatáskor sebváltó bizonytalanságot amit mások itt megírtak. Vezettem már pd (a4 2liter) és más cr dizelekt (toyota corolla 1.4d, laguna 1.9dci), de a ceed nem nevezhető zajos dízelnek. A motor igazán szépen csöndesen dolgozik, talán gyorsításkor kissé felhangosodik önmagához képpest.
A középkonzolon amit próbálgattam azok könnyen elérhetőek, automata klíma kezelő gombjai jól használhatóak. Egyzónás a klíma, más gyártók már alsó-középbe is 2zónásat pakolnak. Nekem ez nem jelent gondot. Fontosabb hogy a tekerő gombok elég nagyok és kézre esnek. A könyöklő kiderült széria a tartozék és használható amire kitalálták. A km óra nem működött ki volt kötve! Ezt meg is megemlítettem és válaszul csak annyit mondtak hogy a szerviz…. Hát igen, majd valaki megveszi mint 8km új autót, közben lehet hogy túl van 2-3eKm is.
Szóval a ceed egy jó autónak tűnt számomra, leszámítva a kormánymű túlzott könnyedsége ami egy kissé elbizonytalanít.
A múlt héten írtam róla. 7-8 évnél már nincs előnyöd. A 8 éves lanosomat pontosan annyival adtam el kevesebbért, mint amekkora újkorában volt a különbség az astrához képest
szervíz:
Az opel szervízekben képtelenek voltak a motor csörgési problémámat orvosolni....
élmény:
Munkában 1.7 opel dízelt vezetek. Ugyanannyiba került mint a fullos dízel EX SW Ceed. Ég és föld a két autó. A ceed nem csörög, sokkal jobban megy, a felszereltsége tökéletes. A várható szervízár alacsonyabb.
Én nem bántam meg a döntésemet. A ceed után visszaülni az opelbe. Brrrrrrrr.......
a hír az hogy még nincs hír! vagyis van, de semmi kézzelfogható! ÍRT a kereskedő! állítólag jött vagy 200 új ceed az országba ami szétosztásra vár, a rossz hír, hogy még nemtudják melyik kié, szal biztosan nemtudták megmondani benne vagyok-e! a nagyszámok törvénye és az eltelt idő függvényében ( 3,5 hónap ) érzem az bizonytalanságot az erőben és reménykedem hogy köztük van a kis oil blue exlim sw-m is :)
Ha hozzászólást szeretnétek írni, vagy magatok szerkeszteni az oldalt, akkor a jobb hasáb alján van a Meta funkció. Ott be kell lépnetek. Ha beléptetek akkor lehetőség van arra, hogy az Írás menüpont alatt hozzászólásokat tegyetek, vagy a linkek alatt új linket belinkelni.
Ha beléptetek az oldal tetején van, az, hogy blog megtekintése, rá kell kattintani és az oldalt mutatja. Ott a már létező címekhez, témákhoz ( rákattintva ) hozzá tudtok szólni.
Ha ismét a szerkesztő részhez akartok jutni akkor megint a Meta funkció ( jobb hasáb lent ) ott az első menüpontra ( admin, editor stb annak megfelelően milyen jogkörrel rendelkeztek ) rá kell kattintani és már ott is vagytok.