Nekem Alessio Venice-em volt, 7X15-ös, 195/50 R15-ös gumikkal. 6 éven keresztül használtam (csak nyáron), magától nem romlott az állaga, a lakk nem vált le róla belül sem, a 4 tárcsafékem nem hagytak nyomot rajta maguk után (de ez valszeg a fékpofáknak köszönhetően). Én megvoltam vele elégedve, semmi gondom nem volt vele.
De lezárja, ha rossz levegőt érzékel. Ezért is írja az útmutató, hogy hosszú ideig ne legyen bekapcsolva, mert az utastérben károsan lecsökken a friss levegő mennyisége
Látom Kiberlovag már beszámolt a "minitali"-ról. Nekem nagyon meggyőző volt a LED! Nem tudtunk egymás mellé állni a kertben mert úgy lett volna igazán összehasonlitási alap, bár úgy se mert ugye SW/regular, nem ugyanolyan a lámpatest. Sztem az első helyzetjelző LED a legkirályabb, ahhoz képest a hagyományos gyertya láng!
Egyébként nagyon szépen megy a gép, nem is pörög 4000-et 130-as tempónál. Kb. olyan 3.800-at. A pill. fogyi alapján 7,5-öt iszik ilyenkor. Sztem egy 1.6 brenyás kombitól ez nem is rossz. Nekem kicsit furcsa volt hogy azt hiszem kb. 120-ig 5-ösével megy a km skála utána pedig 10-esével. és a 130 nincs kivastagitva mintha svjácban lennénk ahol 120 a max.
Ami még furcsa volt hogy mivel sokat megyünk pesten ált. megy a belső keringetés (manual-os a gép), amikor átrakom szélvédőre a cuccost azonnal kiveszi a gép a belső keringetésből, bekapcsolja a klimát és max.-on fuj! pedig én nem ezt szeretném csak a szélvédőre fujni a levegőt... szal engem kicsit zavar ez az automatika....
Én nagyon szeretném tudni annak a kereskedésnek a nevét, ahhol kikötik a tesztautó óráját és szerintem ennek az észrevételnek Piti kartárs táblázatában is helye lenne!
De már a hétvégén sem sikerült választ kicsikarnom, azt szeretném tudni, hogy ez a Mobil olaj szintetikus vagy fél szintetikus, amit használtok? Mert ha szintetikus, akkor jó az ár és nekem a pollenre is 6-7 ezret mondtak máshol.
Deras kollega tudna mesélni horpadás-eltávolításról. Az igaz, hogy aranyáron, de úgy szedték ki a 2hónapos Cee'd tetejéből a horpadást (méretes tobozok ütötték), hogy semmi nem látszik. (www.horpadas.hu)
A levegőminőség ellenőrző nem zárja le a kinti levegő útját hanem valahogy megszűri. Esős időben, ha nedves ruhában ülök a kocsiba, akkor sem párásodik be. Alkalmazom sokszor, ha egy nagyon füstölő teherautó, vagy busz után kell haladnom. Állattenyésztő telepek melletti elhaladáskor is hasznos, meg nyáron a trágyázási időszakban... :)
Az weboldal jó lesz, nekem elsőre kicsit bonyolult a szerkezete, de végül is mindent megtaláltam. Most regisztráltam és írtam egy jókora litániát a "vásárlási tapasztalatok" -hoz. Jó olvasást mindenkinek! Ha lesz szerviztapasztalatom, azt is megírom majd!
Köszi a munkádat és a fáradozásodat az oldal szerkesztésével kapcsolatban!
Van valakinek automatás ceed tapasztalata? Az OFF Hyundai i30-as 4 seb. automatás, feltételezem az ikerpárjának is az lesz. Ha jól olvastam a dízel i30 4 seb. automata váltó áttétele megegyezik a benzines automatával, csak a végáttételben különbözik(?). Így az automata 1-es fokozat és 2es hosszabb mint kézi 1-2es, 3as kb megfelel a kézi 4nek, 4es fokozat pedig a kézi 5nek, de talán egy kicsivel még hosszabb is. Papíron a 4 seb. automata nem tűnik annyira rossznak, bár egy 5sebességes jobb lenne.
A múlt héten egy KIA kereskedésben próba útra elvittem egy ceed sw 1.6crd ex limited. A szubjektív véleményemet és a rövidke tapasztalatomat osztom meg veletek.
Külsőre a ceed pofás jármű. Az oldalsó ajtók döbbenetesen szépen záródnak, egészen közelről kb. 2-3cmről is könnyed mozdulattal halkan becsukhatóak. A hátsó ajtó (SWről van szó) elektromos nyitószerkezettel szerelt, kisgomb megnyomásával nyitható. Az sw csomagtartó méretétől nem ájultam el, van ennél nagyobb is, de hát nem is grand ceed-nek hívják. A belseje valóban olyan tágas mint ahogy már sokan leírták. A vezető ülését beállítottam, hogy kényelmes elférjek (176cm magas vagyok) és megnéztem a hátsó ülések előtt mennyi helye maradt. Beültem a vezető ülés mögé, és bizony bőven elegendő hely maradt hogy a lábamat elhelyezzem. A fejteret elől hátul rendben találtam és kényelmesen elfértem. A kormány számomra szokatlanul kisméretű. Habár bő nem volt azon de jó fogású . A próba úton (összesen kb. 10km lehetett) az elektromos rásegítésű kormány számomra nagyon könnyű volt. A kocsi könnyen kormányozható, de az egyenesben a középpont környékén „kóválygott”. Mostanában egy Peugeot 306, R laguna2 dízeleket vezetek és ezek kormánya erősebb fogást és kormánymozgatást igényelnek. Elképzelhető hogy csak hozzá kell szokni a ceed kormányához?
Az indulásnál nem éreztem semmiféle motor fuldokolást, vagy erőtlenséget. Már alacsony fordulatszámnál használható, persze a megfelelő sebesség fokozatban. Jól húz 1500-2800 fordulatszám között. A sebváltó remekül sikerült, szépen rakható minden fokozatban, tolatáskor egyből sikerült eltalálni a fokozatot. Nem éreztem tolatáskor sebváltó bizonytalanságot amit mások itt megírtak. Vezettem már pd (a4 2liter) és más cr dizelekt (toyota corolla 1.4d, laguna 1.9dci), de a ceed nem nevezhető zajos dízelnek. A motor igazán szépen csöndesen dolgozik, talán gyorsításkor kissé felhangosodik önmagához képpest.
A középkonzolon amit próbálgattam azok könnyen elérhetőek, automata klíma kezelő gombjai jól használhatóak. Egyzónás a klíma, más gyártók már alsó-középbe is 2zónásat pakolnak. Nekem ez nem jelent gondot. Fontosabb hogy a tekerő gombok elég nagyok és kézre esnek. A könyöklő kiderült széria a tartozék és használható amire kitalálták. A km óra nem működött ki volt kötve! Ezt meg is megemlítettem és válaszul csak annyit mondtak hogy a szerviz…. Hát igen, majd valaki megveszi mint 8km új autót, közben lehet hogy túl van 2-3eKm is.
Szóval a ceed egy jó autónak tűnt számomra, leszámítva a kormánymű túlzott könnyedsége ami egy kissé elbizonytalanít.
A múlt héten írtam róla. 7-8 évnél már nincs előnyöd. A 8 éves lanosomat pontosan annyival adtam el kevesebbért, mint amekkora újkorában volt a különbség az astrához képest
szervíz:
Az opel szervízekben képtelenek voltak a motor csörgési problémámat orvosolni....
élmény:
Munkában 1.7 opel dízelt vezetek. Ugyanannyiba került mint a fullos dízel EX SW Ceed. Ég és föld a két autó. A ceed nem csörög, sokkal jobban megy, a felszereltsége tökéletes. A várható szervízár alacsonyabb.
Én nem bántam meg a döntésemet. A ceed után visszaülni az opelbe. Brrrrrrrr.......