Szerdától emelkedik a gázolaj és a benzin ára NOL • Marnitz István • 2008. február 11.
Szerdától 5 forinttal emelkedik a gázolaj és 3-mal a benzin ára – értesült piaci forrásokból a NOL. Lényegében ugyanannyival megy most fel az ár, amennyivel legutóbb, január 23-án lement. Így a gázolajnál ismét 293, a benzinnél pedig 288-as középár várható, helytől függően plusz-mínusz 15 forintos árszórással.
Én úgy érzékeltem hogy nem zárja le a külső levegőbeáramlást. Volt hogy kétütemű kocsi után mentem és azt nem tudta teljesen kiszűrni, egy kis kellemetlen szag valahogy mégis az utastérbe került. A belső levegő keringtetés meg tényleg lezár minden külső hatást. Ha nem így van, akkor tényleg nem sok értelme van a külön levegőminőség ellenőrzőnek... Majd átolvasom a leírását. :)
Nekem Alessio Venice-em volt, 7X15-ös, 195/50 R15-ös gumikkal. 6 éven keresztül használtam (csak nyáron), magától nem romlott az állaga, a lakk nem vált le róla belül sem, a 4 tárcsafékem nem hagytak nyomot rajta maguk után (de ez valszeg a fékpofáknak köszönhetően). Én megvoltam vele elégedve, semmi gondom nem volt vele.
De lezárja, ha rossz levegőt érzékel. Ezért is írja az útmutató, hogy hosszú ideig ne legyen bekapcsolva, mert az utastérben károsan lecsökken a friss levegő mennyisége
Látom Kiberlovag már beszámolt a "minitali"-ról. Nekem nagyon meggyőző volt a LED! Nem tudtunk egymás mellé állni a kertben mert úgy lett volna igazán összehasonlitási alap, bár úgy se mert ugye SW/regular, nem ugyanolyan a lámpatest. Sztem az első helyzetjelző LED a legkirályabb, ahhoz képest a hagyományos gyertya láng!
Egyébként nagyon szépen megy a gép, nem is pörög 4000-et 130-as tempónál. Kb. olyan 3.800-at. A pill. fogyi alapján 7,5-öt iszik ilyenkor. Sztem egy 1.6 brenyás kombitól ez nem is rossz. Nekem kicsit furcsa volt hogy azt hiszem kb. 120-ig 5-ösével megy a km skála utána pedig 10-esével. és a 130 nincs kivastagitva mintha svjácban lennénk ahol 120 a max.
Ami még furcsa volt hogy mivel sokat megyünk pesten ált. megy a belső keringetés (manual-os a gép), amikor átrakom szélvédőre a cuccost azonnal kiveszi a gép a belső keringetésből, bekapcsolja a klimát és max.-on fuj! pedig én nem ezt szeretném csak a szélvédőre fujni a levegőt... szal engem kicsit zavar ez az automatika....
Én nagyon szeretném tudni annak a kereskedésnek a nevét, ahhol kikötik a tesztautó óráját és szerintem ennek az észrevételnek Piti kartárs táblázatában is helye lenne!
De már a hétvégén sem sikerült választ kicsikarnom, azt szeretném tudni, hogy ez a Mobil olaj szintetikus vagy fél szintetikus, amit használtok? Mert ha szintetikus, akkor jó az ár és nekem a pollenre is 6-7 ezret mondtak máshol.
Deras kollega tudna mesélni horpadás-eltávolításról. Az igaz, hogy aranyáron, de úgy szedték ki a 2hónapos Cee'd tetejéből a horpadást (méretes tobozok ütötték), hogy semmi nem látszik. (www.horpadas.hu)