Nem, sajnos előtte is csinálta. De tegnap meg ma rendben volt. Tegnap kitisztítottam a pillangó szelepet, akkumulátor sarukat (nem igazán van egyenlőre nálam szerszám, hogy máshoz hozzányúljak), ma reggel ment rendesen, 80 km gond nélkül. Alapjárat továbbra is magas, de ha megvagyok a szűrő+olajcserével lehet, hogy elviszem egy átnézésre.
Szóval alap kép, hogy volt egy pici szelephang, de több autón meghallgatva, ez már-már gyárinak tűnik. De nem nekem!! Nekem a kicsinél is kisebb kell, vagy egyenesen tűnjön is el.
Szóval. Liqui Moly hidratöke tisztító, majd ugyanez a márka motorolajba önthető csere előtti tisztító. Hétvégén meg is csináltam az ügyet, úgy ahogyan azt előző hozzászólásaim egyikében leírtam. Leeresztettem a trutyis fekete olajat, majd feltöltöttem olcsó szintetikussal, hogy átmossa ez is a rendszert. 5 oerc járatás után (!!!!!) ezt az olajat is leengedtem és ez is olyan világbajnok fekete volt, hogy csak guvadt a szemem annak ellenére, hogy volt már ehhez hasonló tapasztalat. Szóval nagyon tiszta lett a motorom, így mehetett bele a hiper-szuper gyári előírású ELF 5W-40-es olaj. .....és láss csodát ....a hidrotőkék újra fésülték a zenekart és lényegesen erősebb csettegésbe fogtak, mi több az egyik néha egész csúnyán becsetteg. Egyszer már hallottam egy szakitól, hogy az idősebb hidrotókék nem szeretik a 10W-40 félszintetikusból az 5W-40-es leváltást, de én az innováció eleven tárháza vagyok. Ez volt a tanulópénz, hétvégén állok vissza a 10W-40-re.
Viszont. Én is megtisztítottam a pillangószelepet és az alapjárati motort és azóta stabilabb az alapjárat és mintha fürgébb is lenne. Kíváncsi vagyok a fogyasztásra, mert a pillangószelep bowden nem volt jól beállítva, egy picit mindig nyitva volt, illetve elég sok trutyi volt a ház falán, ahová zár a pillangószelep. Most stabilan beáll 8000-as fordulatszám körülre és ott is marad az érték.
Ahogy olvasom soraid, jutott eszembe, hogy én is megvívtam ezt a harcot. Szépen körbecseréltem mindent, átnézettem mindent, majd kiderült, hogy a hőmérséklet jeladó a hunyó. Érdekes módon ezt évente ki kellett cserélnem valamiért, egy idő után elkezdett mindegyik fals értéket mutatni. Ez a 70 fok körüli állapot ismerős, nekem is volt ilyen. A végén valahol egy speciális hőmérővel megmértem valahol a hűtővizet - talán tágulási tartály - és itt 92 fok volt. Volt rendesen fűtésem, minden rendben volt, csak egyszerűen nem szeretem ha bármi nem üzemszerű értéket mutat. A PUG Coupe-t én is akartam Chipeltetni, de kiderült, hogy valami olyan spéci az elektronikám, amit itthon nem nagyon tudnak tuningolni, így lemondtam róla. Milyen évjáratú a Calibrád? Azt tippelem, hogy C20Xe és 95 előtti. A későbbiek már jobban hangszigeteltek és kevésbé szép a motorhang, illetve alapból gyengébb a motorja.
A múltkor megálltam tankolni. Lenyúlok, hogy kinyissam a tanksapkát rejtő ablakot, majd kiszállok, és zárva az ablak. (nem tudom, mi a neve ennek a kinyíló ablaknak) Jobb oldali motoros tükrömet beállítom, hogy lássam, kinyílik-e. Kb. 10x ráncigáltam az ülés előtti kart, mire kinyílt.
Otthon kitisztítottam a lukat az ablakon, befújtam a műanyag pöcköt, amit behúz a bowden. Egy darabig jó volt, most megint többször rángatnom kell.
Ez érdekes. Nekem stabil 70 fokot mutat mióta megvettem. Lemérettem mindent, a termosztát is rendben. A szakik mondták, hogy 15 fokot (!) is csalhat a mutató. Egyedül nyáron-klíma nélkül-dugóban megy fel 90-re. A klíma bekapcsolásával visszamegy 70-re.
Az enyém is meg van piszkálva. Kb. 170le most. Viszi a 240-et és 8mp-en belül van a gyorsulása. De kap majd egy Lemaux szívósort és egy sport vezérműtengelyt (ez utóbbi még kérdéses).
Én a hangját kifejezetten szeretem. A 406-ossal lehet kultúráltan menni, mert jó a hangszigetelése (a calihoz képest), viszont a calinak brutálisan szép hangja van (a 4 hengerhez képest) magasabb fordulaton. Ha viszonyítanám a kettőt, akkor a 406-s egy jó feleség, a calibra meg egy jó szerető. :))
Sajna, hogy itt Mo.-n nem igazán foglalkoznak peugeot tuninggal. Ami van, az meg horror árban adják.
Elektromos állítású az ülés. Tekerő így nincs rajta, de elektromosan se lehet állítani, mert valami iszonyat puha a háttámla. Ha valaki pakol hátul az ülészsebben, akkor érzem a hátamon...
Látom írták már, hogy a légzsák miatt van. Az van benne valóban.
Ha sikerül elektromos, deréktámaszost találnom, akkor szólok és viheted a mostanit. Bár pont a vezetőülés ülőrészén van egy 2 mm átmérőjű lyuk.
Ilyenek mérési eredmények vannak a műszaki papíron: Fék max. erősség (daN) bal első: 283, jobb első 232, bal hátsó: 203, jobb hátsó: 162 hatékonyság 61% függőleges erő: (daN) elöl: 780, hátul: 650 felfüggesztés: kiegyensúlyozatlanság elöl 1%, hátul 2% CO kibocsátás alapjárat 0,32%, gyorsításnál 0,3% lambda 1,005
enyém se derektamaszos az oldallegzsak miatt, de konyoklos... Szerintem amelyikben oldallegzsakok is vannak az ulesben azok egyike sem derektamaszos, vagy ez vagy az, keves a tamlaban a hely mindkettonek.
Még annyi, hogy bontottat nem fogsz találni szerintem, csak angolt. Azoknál pedig nem szabad elfelejteni, hogy ott fordítva van a két ülés. Azaz nem fogod tudni állítani a leendő vezetőülést, mert az ott az anyós ülés volt. Persze mindent meg lehet csinálni, át lehet szerelni az üléseket is, de az babra meló! Várnod kellett volna egy jó bőrös autóra.
Van benne deréktámasz, persze csak a vezető ülésben. Az üléstámla bal oldalán két tekerő van, az egyik a támasz. Úgy működik, mint egy excenter. Én ezért nem cserélnék ülést, de ha így lesz, akkor megvenném a tiédet! Kartámaszos?
Egy 406 2.0 Supreme tulaja lettem kb. 2 hete. Tetszik a kocsi, viszont kényes a derekam. Szóval tudnátok ajánlani valami deréktámaszt, ami nektek már bevált? Esetleg érdekelne deréktámaszos, fekete bőr ülés és hozzá passzoló bőr ajtókárpit is. Szövet/plüss ülés is szóba jöhet, ha létezik deréktámaszos. Tudnátok ajánlani valami bontót, vagy egyéb helyet ahol beszerezhető ilyesmi, ha kapható egyáltalán?
Nem veletlenul volt ennyire olcso, bar valo igaz, 406-os nem az ertektartasarol hires, most neztem az enyemnek az ujkori ara 9750000ft volt!!! 12 ev alatt 93%-ot vesztett az arabol eurotax szerint.
Minden estere leirasod alapjan lesz vele mit csinalnod es van benned batorsag, hogy nekiindulj majd vele egy majd 2000km-es utnak...azert az osszes folyadekot ami van benne csereld ki,szijakat nezd meg, ha kell azokat is, foleg a vezerles a lenyeg...erdemes egy fek es lengescsillapito meresre elvinni, hogy milyenek, ha a vizsgapapiron nincs rajta ezek eredmenye.
Úgy gondolom, hogy igazad lehet, de sokkal jobbat nem is vár(hat)tam 270.000 Ft-ért. Nem? Szívesen vettem volna, szebbet, jobbat, fiatalabbat, de most ilyenre futotta, pont azért, mert majd akarunk egy új autót venni. Helyi szaki utolsó mentsváram csak, mert rezsióradíj 60-80€ között mozog, sajnos nem pár 10€ lenne egy átnézés. Ha annyira működik, hogy hazamenjek vele egyszer szabira, akkor otthon elviszem szervizbe.
Most ne vedd kotozkodesnek vagy szemelyes ugynek, de amiket eddig leirtal ezek alapjan sikerult vmi ."enyhen leharcolt kisse verestorkunak tuno" valaha szebb napokat latott oroszlant venned, raadasul nem is nagyon ertesz az autokhoz, benzinesekhez meg vegkepp...
Joszandekbol mondom, surgosen keress fel vele egy helyi szakit, de akar szakszervizt is es nehany 10€-ert kapsz egy teljes allapotfelmerest, computeres diagnosztikaval, stb, stb...
Mert a muszaki vizsgan valo atmenet, hiaba szigorubb talan mint itthon, de ezt nem hinnem, hiszen franciak ;), csak arra jo, hogy kozlekedhetsz vele, alapveto kozlekedesbiztonsagi eloirasoknak megfelel..
A gyújtáselosztóra, a gyújtásállításra gondoltam... Ezek már teljesen eltüntek a mostani autókból... Gyújtáselosztót személy szerint utoljára a 96-os Renault Cliomban láttam.
Kösz, az életben nem találtam volna meg... Hogy van akkor elosztva a gyújtás? Erre apám nagyon régi zsigájából emlékszem, hogy van ilyen, állandóan gond volt vele. És még egy kérdésem lenne, hogy lehet alapjáratot állítani, illetve mitől ingadozhat? 1000-nél lentebb soha nem megy, de elkalandozik 1400-ig, úgy, hogy semmit nem csinálok vele.
Le lehet tölteni magyar vagy francia nyelven Haynes kézikönyvet? '99 előtti benzines kellene. Eddig egy nagyszüleimtől kapott Trabanton és egy másik 2 hónapot leszámítva nem volt benzines autóm, dízelt hajtottam csak, de azt sokat. Nem mondom, hogy ahhoz nagyon értettem, de ehhez... Fele alkatrészt amit itt írogattok azt sem tudom mire való. Ezt még vezetni is meg kell tanulni. 2000-es fordulat alatt meg akar halni, 2000-2500 között elmegy, 2500 (de inkább 3000) felett érzi jól magát. A dízellel meg ilyenkor már rég feljebb váltottam. Mondjuk az 5. elég hosszú benne, meg is lepődtem ma amikor elvittem kipróbálni, 3000-es fordulaton 124-et megy, 3500-nál majdnem 150-et. Az 1.9 TD Xsara-m csak egy kicsit pörög kevesebbet ugyan ennél a sebességnél. Lemostam a motort, még nem teljesen tiszta, de majd egyszer szétszedem kicsit, hogy jobban hozzáférjek dolgokhoz. Kicsi megijesztett, mert jópár km-en keresztül nem akart menni, de olyan szinten, hogy 2-ben 60-ig, és nem tudtam feljebb váltani, mert meghalt. Aztán megjavult, remélem így is marad. Megrendeltem már a szűrőket, olajcseréig nem akarok sokat menni vele. Benzinszűrőt nem találtam még meg, gondolom van benne, nem? Mondjuk a gyújtáselosztót sem. Telesen új dolgokat kell megszoknom a benzinesen.
Sziasztok olyan problémám van hogy folyik a kormányművem sajnos ez egy olyan sztori hogy bontós volt azt hittem jo lesz de ....... sajna át lettem verve ha valakinek lenne egy kormányműve ami jó vagy tud valahol olcsón kormányművest aki szervizel szoljon S.O.S Köszi mindenkinek