Talán nekem is szerencsém lesz majd és találok állandóan az expresszen stb .. nézem sikerült már egy-két átverősbe is belenéznem:(
Mivel Törpe úgy volt egésszen csöpp marad( ezért is adták a gyerekek ezt a nevet neki) igy rengeteg cuccunk van ami csak a szekrényben szinyel..ágy, ruha kicsi hám stb..Úgyhogy a kezdő csomag megvan:)
Megértem én. Az előző yorkimért kifizettem a magasabb árat, azután mégmagasabbat mikor ellopták...:-( Így óvatosabban gondolkodtam és vaciláltam is a kutyafajtákban, mikor láttam a hirdetést döntöttem ismét a yorki mellett, mert ugye az elsőnek az összes cucca megvolt még kb 150000ft értékben.. Tudom 2 oldalú, de úgy voltam vele inkább a kutyára költök, mint érte. Vannak törzskönyves macskáim, (5 a 9-ből), tehát nem vagyok tenyésztő ellenes, de ez így jött ki jól:-))))
Nagyon szimpik voltak sajnos hiába de akkor még ennyire sem futotta mert a gyerek beteg volt korház stb..
Most meg ennyiért nem is találok pedig NAGYON szeretnék egy ilyen manót ...:)
De hátha nekem is szerencsém lesz majdd.Tudom jól,hogy reális az ár amit a Tenyésztők kérnek de 80e nem tudok egyszerre félre tenni az oltások igaz drágák de azt mégiscsak kéthetente kell fizetni..
Ma már nem kell feltétlenül rosszra gondolni, ha nem 100000 ft a kutya (félreértés ne essék, nincs nekem semmi bajom a tenyésztők áraival,sőt egyetértek). Egyik ismerősöm oltás árban adta, mert rajta maradt az utolsó és gyönyörű kan kutyus.
Én is beszélgettem a hölgyel mielőtt elhoztam a kutyát, kikérdeztem mindenről, az előző almokról, kiskutyáknál előfordult betegségekről és persze a szülőket is megnézhettem.Minőségi táppal eteti a kutyákat és nem árulja a neten, csak belső körökben. Érdeklődött a kutya iránt miután elhozrtam és tartja a kapcsolatot a tőle kikerült kutyák gazdájával.Nekem itt jkezdődik a különbség a szaporító és nevezzük hobby tenyésztő között.Persze a kutyákhoz nem ad törzskönyvet, de hobbytartásra nem is feltétlenül szükséges.
Ezer éve nem "láttalak" :) Picurkádról nincs új kép?
Ginikém is mini. Ha jól értelmeztem az 1.9kgval a teacup méret még. Talán ha 3x ment eddig a hasa. Meg a babézia. Más bajunk nem volt az elmúlt pontosan 2.5 év alatt. Pedig ugrik mint egy ugróegér és nem igazán kíméljük jobban mint a nagy kutyánkat. Vagyis de! Ha nagy kutya jön felveszem, de csak azért mert én a kutyámat egyben szeretem és más nevelésében nem igazán bízom :)
Szóval 2 miniből 2 kutyának tökéletes az egészsége :) Persze lekopogom, kopp-kopp-kopp.
Nerom: Hogy álltok a tüzeléssel? :) Nálunk már hálistennek vége lett szerdán reggel. Ahogy vége a sulinak viszem ivartalanítani.
Csodás képek megint!! Fontos kérdésem lenne,holnap megint kirándulni viszem a kis Missyt,bár már kapott csepeket a dokitól kullancs ellen,de sajna nem az Adventixet,hanem Prac-ticot,ésa múltkor 5 db kullancs volt benne.Ma vettem Frontline sprayt,és két hete kapta a cseppeket,akkor holnap fújhatok rá belőle?
Örülök,hogy a "támadások" ellenére jó helyre kerültek a kutyusok! Nos,a történethez hozzátartozik,hogy akiktől elhozták a barátnődék kutyust a párom rokonai. Pároméknak is volt Tőlük egy kutyusuk,csak elütötte az autó,végül is ezért lettek a kutyusok,és egy megint a pároméké lett. És tudom,hogy születésük előtt,és után is minden meg lett adva a kutyusoknak.Sőt még az első oltásnál is ott voltam. Itt van két kép: Jhonny,akit elütött az autó:,(
Szia. Játék közben leugrott az ágyról és a fejére esett :( Valószínű,hogy azért esett úgy le,hogy agyvérzést kapott az esés előtte.Nem lehet tudni. :((
A barátnőmék hálássak neked,hogy bemásoltad a telefonszámot.Mert a pártól hozták el az egyik kutyát:)
És egy tündéri szép egészséges kiskutyát kaptak ha én előbb gondolkodom akkor most nekem is lenne mégegy ..de lecsúsztam..és hálásak vagyunk,hogy leírtad a telefonszámot!!!!!!!!!!:)Igazán kedves emberségessek és nagyon szép kiegyensúlyozott kutyust kaptak a barátnőmék és igencsak baráti összegért.....hmm nekem is összejöhetne:)
Nah igen, csak úgy féltem a macskától, hogy helyre teszi a kis hisztis fejét! Lehet itt rontottam el... pici kora óta mindenki csodálja, hogy milyen édes, milyen pici, milyen ari...:D gondolom ezt úgyis ismeri mindenki!:) nem voltam hozzászokva egy Staffordshire bullterrier után:D
Én sem szeretem az 1 kg alatti kutyikat... csak tetszenek! de sajnálom őket, annyi betegség kijöhet rajtuk! Köszi a cicás témával kapcsolatban a választ! érik bennem a gondolat, hogy lesz cica is!:)
Szia.Jelenleg csak Szamy van.De januárba aki meghalt Dodó ő is az enyém volt.Szamynak az "asszonya" Mazsi ő egy ismerősömé,Marci a kutyakozmetikusé.A városba vagyunk egy páran yorkisok és néha összeülünk kutyázni.
Ugyanúgy van ez, mint az embernél, ők is különböző jellemek. Kicsit most lelépek ebédelni. Minden jót addig is és remélem még a hétvégén meglesznek a babyk:-)))
Lehet, hogy Ruborék is fog változni. Az előző yorkim is szeretett kötözködni, bár ő nagyon törékeny alkat volt , de ő is a nagykutyákon nevelődött:-) Azt viszont egyátalán nem bírta, ha felvették.
Én sajnos sose tudtam gyöntölni az enyémet mert nem hagyja magát, de kiélem magam a német juhászomonXD Csak nem tudom még meddig, de bízom benne, hogy hátha neki is sikerül megélnie a második X-et:P
Köszi! Fülével küzdöttem egy pár hétig, na nem azért mert nem állt már egy nap múlva miután felragasztottam, csak apáméknak van egy kölyök tacskójuk és mikor kiviszem Rubyt persze rögtön egymásnak esnek és azt általában Ruborék füle bánja. Most egy hétig hagytam fent, tegnap vettem le, azért ilyen hegyes még. Amúgy pont azért mert ilyen vaskos én is egy csomót nyigázom, meg persze a mopszom is...:-))))
Saját ágyában ahol persze nem alszik, napközben eljátsza, hogy nem tud felugrani az én ágyamra, reggel persze meg mindíg vele ébredek... Igazi kis sátán fajzat:-DDD
Annyira nem sajnos, csak akitől én vettem a kutyusom neki gyönyörű lett az előző alomból is a kölyök de sajnos kizárták a súlya miatt. Aki hobbyból tart kutyát szerintem mindegy h milyen súlyú,de én is jobban szerettem volna anno ha 2,5 kg-tól nagyobb lesz, de örülök h legalább a 2,5 kg megütötte:D
Szerintetek miért van az, hogy mindenki "mini" yorkit akar majd amikor meg lesz a kutyusa és kiderül hogy mégsem lesz olyan pici hanem normál méretű egyből le hordják fújjogják a 'miniket'..... Az örök téma :/
Ez csak egy költői kérdés volt, nem várok választ. Ja és akinek nem inge ne vegye magára!
Ettől meg kivagyok, hogy nem LEHET VELE JÁTSZANI :)))) Sztetek egy kutyával nem lehet játszani, mert kicsi?
Szeretném eloszlatnia kételyeket: - Ha eldobom neki a labdát ugyanúgy vissza hozza :)) Viccet félre téve egy 1kilós kutyával is lehet játszani sőt az enyémet néha egy 3 éves is nyúzza semmi baja sőt fél évig egy Bordói doggal élt nyáron az UDVARON! - NEM betegesebbek ez baromság ugyanannyira mint egy normál méretű!
Ja és az én 'kis csöppöm' pár napja leesett a kozmetika asztalról több mint 1 méterről, semmi baja nem lett, míg ismerek olyan nagyobb méretű kutyust akinek lába tört.
Szóval csak arra kérek mindenkit akinek nincs és nem volt ilyen pici kutyusa ne mondjon róla véleményt, hiszen nem ismeri csak feltételezi.
Bocsánat nem akarok senkit megbántani csak engem bánt hogy olyat állít némelyikőtök amiről nincs tapasztalata és ami nem igaz. Persze kisebbek ezáltal az ember ösztönösen jobban próbál rájuk figyelni, de higgyétek el ők a legszívósabbak!
Ja és ami a legfontosabb ne legyen ebből vita, ez csak az én véleményem.
az én Luím nagyjából annyi kiló és teljesen egészséges, nincs elhízva. erős, izmos, szép kiskutya. kiskora óta látni lehetett, hogy nem lesz picike. 5 hetesen már kereken 1 kiló volt.
örülök neki, hogy ekkora, mert így jobban lehet vele játszani, nem kell annyira félteni....itt a városaban ő a legnagyobb yorki, de én nem bánom...mindenkinek nagyon tetszik a mérete ellenére is.
ja, olvastam, hogy egyre több itt a pécs környékbeli...mi is idevalósiak vagyunk.;)
régebben volt pár kép szülinapos kutyusok "tortáiról"...arról tudnátok még mutatni?
a Luí holnap lesz 1 éves és megkéne lepnem valamivel..:)
Szia.Nos ismerem a yorkiból azt az akaratos,ényes,hisztis válladat szétkaparós csak engem simogass fajtát.Nagyon kisajátitó kutyus a miénk is..egészen addig ameddig nem lett meg az első perzsánk....Na 1x 2x kapott egy két fülest a maccstól.....jelenleg együtt alszanak mindn éjszaka,és felváltva mosdatják egymást...:-)Ráadásul az emlitett tenyésztőtől is van cicám.....Nagyon kiegyensúlyozott,szép körülmények között nevelte a cicáit,családtagként kezelve....
A nagytestű kutyák "marha" nagy kölyköket és nagy létszámban akár 10-12 kölyköt is hoznak a világra. Néha elcsodálkozom egyátalán hogy fér bele ennyi, és ekkora kölyök. Nem csoda, hogy a rizikó is túl nagy:-(
Na azóta is kaparja, de odatettem egy műanyag tálcát mármint a falra és eléraktam még egy kövekkel teli virágos dézsát, így mást elfoglaltságot talált magának, ami kevésbé romboló hatású, elhordja a cipőimet...Szerencsére nem tudja szétrágni őket:-)
Ja, ja megértem.Biztos csak mi gazdik aggódjuk túl magunkat, de jobb félni, mint megijedni. Nálam a második alom születése (és minden gondoskodásom ellenére) halála után megszűntek a perzsa tenyésztői ambícióim. Kutyák szerintem kevésbé problémásak.
A lényeg, hogy lesz mellette vaklaki. Én is megőrülnék, ha nem tudnék otthon lenni vele és még családtag, vagy barát sem lenne akire rábízhatnám a felügyeletet.
Szívesen! Itt egy-két fórumtagnak vannak irigylésreméltó sötét yorkiai (ez szép magyaros mondat...) Lényeg Ruby is kétesélyes. Anyja már-már ezüst színű volt (mondjuk ettől függetlenül igen szép felépítésű, bájos kutya) az apja meg szép sötét, mint a nagykönyvben. Raknom kéne már képet róla. Na majd itt a hétvége...
Igen 19-ére, de hát várhat amikor én egész héten itthon voltam, de sajna a jövőhét hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napot már nem tudom megoldani, hogy itthon legyek, de majd átjön a nagyim felügyelni, meg talán hétfőn anyum is itthon lesz szabin. De remélem azért vasárnap legkésőbb hétfő reggelre már kibújnak, mert lassan megőszülök:P
Szia! Raknál fel képeket a kutyusaidról? Kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyen a csivi mix:-))) Tacsink is van itthon az egyik elég lesgyanúsan mix nálunk is. Amerikában most nagy divat a 2 fajtatiszta, de különböző fajta kutya párosítása, és még pénzért árulják őket. Láttam már egy -két nagyon aranyos példányt.
Lehet, hogy a hétvégén már meglesznek, jól emlékszem 19-re van kiírva? Nem tudom, hogy a kutyáknál is így van (szerintem lehetséges), de a macskák, ha nagyon gazdisak megvárják a szüléssel a gazdit. Nálam ez így volt 3 alkalommal:-)
A színekről is írtak már itt, hogy kb 6-8 hónaposan, ha már nyírva lett látszani fog a színe. Nekem van egy olyan tippem (az előző kutyusomnál volt így), hogy a farka (akárhogy volt nyírva) fekete maradt a háta meg igazi sötét acélkék volt. Nekem is a sötétebbek tetszenek (mondjuk a standard is ez), legalább is a hátukon.
Sajnos van, de inkább legyen 6 kg, mint 1kg. Én már 1kgosat is láttam ami másfél éves volt, borzasztó látvány volt. Azt se tudtam h megmerjem e simogatni vagy nem, meg az én 2,5 kg-os kutyám hozzáképest egy óriás volt.
Hát én már teljesen kivagyok, hogy mikor lesznek meg, főleg hogy jövőhéten tele vagyok zhk-kal, de így még készülni se nagyon tudok rá:S Kicsivel nyugodtabb lennék ha már kibújnának.....
Szóval azt mondod,hogy a magasságuk fél éves korig nő?Erre kíváncsi voltam,és a színük mikor változik?Úgy szeretném, ha sötét maradna a háta,mint az anyjának,de csak 50% kb
Majdnem kifelejtettelek:-) Szóval cuki a kiskutty! Az én Rubykám kicsit intenzívbben növöget, úgylátszik óriás yorkim lesz mondjuk 40 cm-es és 25 kg-s:-)
Minden jót a kutyusodnak és nekesd is, nagyon édes így kismamának is. Kitartás, gondolom, most már tűkön ülsz:-) Ismerem az érzést csak a macskáimmal voltam így:-))))
Most a leendő utódokra, vagy a már meglévő kutyusodra célzol? Fél éves kora után már csak "emberesedni" fog, ez általában pár 10 dkg-t jelent. Elvileg 2 évesen "kész" egy kutya ami emberi mércével 20 év körüli kort jelent, mi sem növünk ezután, és minden kialakul addigra aminek ki kell alakulnia.:-)
Nekem ezek a toy méretek (2,2 font=1 kg körül, de inkább alatt) már állatkínzásnak tűnik. Aranyosak, de az már túlságosan törékeny kiskutya lehet. A japánok is próbálkoznak ilyen macskákkal, kicsi üvegekbe rakták az újszülötteket és mesterségesen táplálják őket, mint az akváriumi halakanál is az üveg (meg a szűk hely ) befolyásolja a méretet. Inkább tudni sem a karom az 1 kg-os yorkik történetét, már egy tengerimalac is nagyobb....
Szerintem nem reménytelen összeszoktatni a kutyát esetleg egy macskával.Nekem egyetlen állatomnál sincs ilyen gond, mert egyszerűen nem fogadtam el, hogy ilyen lehetséges. A macskákkal volt a legnehezebb, de ma már boldogan éldgélünk így a nagy sokaságban. A macska jellemétől is függ mondjuk, hogy milyen könnyen megy az összeszoktatá, de az biztos, hogy a te kutyád mellé egy bátrabb, rámenősebb cicának lenne a helye.
Üdv mindenkinek,rég voltam itt,mert most hogy jött a jó idő... Pinkyyy,úgy sajnálom a kutyusodat,szorítok én is a gyógyulásért! Stefiyorkie,nálatok már nagyon nagy lehet az izgalom,nektek is szorítok. Az én Missykém is növöget,már 4 hónapos és 1,6 kg!Hoztam képet is:
Rá lehet, tapasztalat:D Mazsó sokszor még tisztogatja is Roxot, pedig előtte alig akadt egy két kutya akit elviselt volna... áltba odakapkodott meg hasonlók... persze nem rögtön lett nagy a barátság... de nagy lett:) Meg azért ha a kicsi rájön, hogy van egy nagyobb kutyus aki megvédi.....:D Mi innen eljutottunk 1. kép... ide 2. és 4. kép:D
Mazsómnak volt mandulagyulladása... ugyanúgy köhögött ő is, valszeg megfázott valahol. Elvittük orvoshoz kapott szurit aztán még egyszer viszamentünk mert még köhögött kicsit megint tűpárnának nézték és utána jó is lett:)
Macskát nyugodtan tarthatsz lakásban, alapból szobatiszták és alomra szoknak már 4 hetes korukban. A macskát kényelmesebb tartani, mint kutyát, mert sétáltatni sem kell.Én a kutyijaimat a macskákkal együtt tartom, éjjszaka is együtt alszunk vegyesen. Bár a kutyáim kiskoruk óta vannak a maccsokkal, de azon kívül, hogy játszanak egymással sosem volt baj.Bár az más téma, ha egyedül volt eddig a kutyusod, hogy hogy áll hozzá.Mennyi idős a kutty?
Jobbulást kívánok a kutyitoknak, soha senkinek nem kívánom a saját kutyáján tapasztalja meg a kutyaszállító box hiányát.
A biztonsági öv is felelötlenség. Egy balesetnél olyat ránt a kutyán és akkora szabad repülési mozgás teret ad neki, hogy halálos is lehet. Kutya szállító box!!! Ne legyen a kutyánál sokkal nagyobb és azt a rendes biztonsági övvel körbe csatolni.Mindenki sajnálja a kutyát a boxban, de nincs más megoldás. Majd ha megtörténik a baj utánna már késő lesz.
Nagyon drukkolok nektek én is! Nekünk évekóta van ilyen biztonságiövünk, nagyon jó találmány! Remélem minden rendben lesz nálatok! Sok-sok gyógypuszi!!!!
Chanel a csodaszépség!:-) Azt hiszem én is ilyenre fogom nyíratni Rubyt, ha már szükség lessz a nyírásra, nekem nem tetszik a westi fazon, merthogy azt a westikre találták ki...:-P
Nagyon megdöbbentem- e hír hallatán. Én ismertem a hölgyet, nagyon aranyos volt és van tőle egy gyönyörű perzsa cicám. Azt hiszem vele egy nagyon tapasztalt, lelkiismeretes tenyésztőt veszített el a macskás társadalom:-(
Nagyon nagyon szorítok, hogy rendben legyen minden!! Tudom milyen rossz lehet, nekünk is olyan mint ha gyerekünk lenne. Bízom benne, hogy jobban lesz és lábra tud állni! Írj mindenképp, hogy mi a helyzet szegénykével!
Sziasztok! A biztonságiöves témához szeretnék hozzászólni! Mindenkinek ajánlom a biztonsági övet, sőt KÖTELEZŐ!!!!! A mi kutyusunknak sem volt, nagyon-nagyon megbántam!!! 4 napja olyan rosszul esett az autóban, hogy eltört a nyaka. A csigolyái sérültek és nem lehet tudni, hogy vele együtt a gerincvelő is és az idegek sérültek-e. Iszonyú fájdalmai voltak, meg se bírt mozdulni. Első este azt mondták, hogy nem sok esélye van. (mert este történt) Én dolgoztam, hajnalban rohantam a kórházba, akkor már azt mondták, hogy valamennyit javult a helyzet, de nagyon minimálisat. Ott kellett hagynunk, másnap este 21-re kellett visszamenni, hogy többet tudjon mondani az orvos. Egész nap azon izgultunk, hogy mi lesz a "gyerekünkkel", mert nekünk olyan. Este visszamentünk, mondta, hogy stagnál az állapota, de nem javul. :( Javasolta, hogy megműti. Tegnap este voltunk nála megműtötte, sikerült visszadrótoznia a csigolyákat. 50-50%, hogy meggyógyul. Most nagyon kell bínunk benne, hogy fogja tudni mozgatni a lábait és rá is fog tudni állni!
NAGYON SZÉPEN KÉREK MINDENKIT, HOGY DRUKKOLJON NEKÜNK!!! KÖSZÖNÖM!
Most adtam rizst Bogyónak, úgy ette, mint aki sose kap semmit enni. Bele akartam keverni a rizs közé a széntablettát meg féreghajtót, elfelejtettem, na gondoltam lesz itt nagy harc, mire lenyeli. Úgy ette meg, mint a jutalomfalatot és még kért volna :) Jó éhes lehetett már szegény :) de a kedve tökéletes, nyúzza a plüssét meg ugatja az ablakban a madarakat, úgyhogy biztos nem lesz semmi baj.
Az utaztatás érdekes dolog. Én csak akkor vittem le a kocsiba a boxot, amikor elhoztuk a tenyésztőtől, de 10 km után ki is vettem belőle. Mivel elég sokat utazgatunk, szüleimhez haza meg ilyenek ő már kezdettől fogva szokatva volt és meg is szokta. Hosszabb utakon előfordul egy kis hányás, de nem vészes. És a boxot utálja, ha beletenném, az órákig hiszti lenne, ölemben van, ha nem én vezetek, utána ha észreveszi, hogy nem csak pár kilométert megyünk, felfekszik a nyakamba, mint egy sál, úgyhogy nekem baromi kényelmetlen, de néha rádöntöm a fejem és együtt alszunk :) órákig képes aludni így a nyakamban. Ha meg én vezetek, akkor simán fekszik az anyósülésen. De ezt a hámot meg fogom nézni én is, azért 800-1000 km-es úton már megfájdul rendesen a nyakam tőle
Jaj képzeljétek el:( Most vitte a párom dokihoz a kis Coconkat, mert el kezdett fulldokolni vagy ahhoz hasonloan és kiderült, hogy mandula gyulladása van, de hogy mitől... És kapott szurit, meg mérték a lázát(de az nem vészes 39 volt, az olyan mint embernél a 37). Azt mondta a doki, h ezért válogat a kajábol, és nem szabad ilyenkor szárazat adni neki. Jaj úgy mennék már haza hozzá, még itt ülök bent a munkahelyemen:( Akinek van ilyen tapasztalata az légyszi írja le!! Hálás köszönet!!!
Szia.Én úgy szoktam,hogy a tápot bekeverem a húsba vagy rizsbe attól függ mi van itthon neki.Ha kiválogatja,akkor én azt is szoktam csinálni,hogy egy kávéskanál mangalicazsírt megolvasztok neki és azt rácsorgatom.2 pofára tömi olyankor.
COA Clix Car Safe Small hám Biztonsági öv-hám autókba Gyártó: COA Kiszerelés: 1 Darab Nettó ár: 3 113 Ft + Áfa Termékleírás COA Clix Car Safe hám Kutyahám, mely az autók biztonságiöv csatlakozójba csatolható, de önálló hámként is funkcionál. Biztonság és extra kényelem az autóban és viselés közben egyaránt!
A Clix Car Safe hám a mellkasi részen puha béléssel borított, a rajta lévő csatokkal pedig teljesen a kutya testére igazítható. A hám háti részén található a biztonsági övbe csúsztatható fémkapocs, mely igény esetén lecsatolható a hámról. Ekkor a Clix Car Safe hám normál hámként is funkcionál.
Méretezés: A Clix Car Safe hám mellkasi résznél a kutya méreteinek megfelelően szabályozható, azonban mindig válasszuk a kutyánk méretéhez leginkább megfelelő méretű hámot!
ExtraSmall pl.: Yorkshire Terrier... Small pl.: West Highland White Terrier... Medium pl.: Border Collie... Large pl.: Labrador, Golden Retriver, Németjuhász...
Kapható méretek: ExtraSmall XS(mellkasátmérő: 35-65cm), Small S(mellkasátmérő: 55-65cm), Medium M(mellkasátmérő: 60-75cm), Large L(mellkasátmérő: 75-95cm)
Címkék: COA, Kutya, Felszerelés, Póráz, Nyakörv, Hám, Felnőtt kutya, Idős kutya, Kistestű kutya, Kölyökkutya, kiskutya, Közepestestű kutya
Lehet kapni olyat amivel biztonságosan bekötheted a kocsiba a pórázzal, sztem megéri kipróbálni, a szomszédnak bevált, csak most nem jut eszembe h mi is az pontosan:S
Köszönöm a tegnapi válaszod! Ezzel próbálkoztam én is, de ő, ha kap vmi nagyobb darab hamit elvonul...
Az én autóm 2 személyes így a hátsó ülés nálunk kizárt. Ha nem én vezetek akkor az ölemben alszik. Ha én vezetek és csak ketten vagyunk akkor is az ölemben van sajnos. Tudom iszonyat balesetveszélyes és félek is. De egyszerűen nem tudok vele mit csinálni állandóan átmászik. Egyik kezemmel védem őt a másikkal meg fogom a kormányt. Jó lenne nekem is vmi ötlet, mert ha nagyobb lesz nem fog elférni az ölemben.
Szia(sztok)! Szegénykém, remélem rendbe jön a kiskutyud, és a kullancstól sem lesz semmi. Ezt jó tudni, hogy ilyen kaja váltástól is lehet bélgyull.(meg h az acanára érzékenyek sokan), én ezt eddig nem is tudtam. Nálunk is volt enyhébb hasmenés régebben, lehet azért volt ,mert valami újból többet adtam neki. Múltkor ahogy mi is voltunk az állatorvosnál, nekünk is bekakilt a drága:)
Én azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ki hogyan szokta a kutyusát "szállítani" az autóban? Mi régen a szabály szerint vettünk olyan kis szálltó boxot, de állandóan behányt, és nem tudtam végig nézni, azóta be se rakom a kocsiba azt a boxot, és én fogom az ölembe. Viszont hosszabb úton vagy külföldre ha megyünk akkor olyan boxba kellene vinni, mert egyébként is megbüntetnek ha nem megfelelően szállítják a kutyát, én úgy tudom. :(
Voltunk ma orvosnál, mert éjszaka megint ment a pocija. Volt kefír, rizs, de nem jött be, úgyhogy doki adott neki szurit. Meg hasfogó széntablettát meg még nem is tudom, miket, meg mivel hétvégén kullancsunk volt, biztos ami biztos alapon szurit arra is. Aztán bekakilt a rendelőben, legalább meg tudták nézni a székletmintáját is, utána a kullancsszuritól kihányta a tablettákat, szóval kalandos volt a reggel. De minden rendben van, megint koplalás estig, este csak rizs. És ami az érdekes, valószínű, hogy a tápváltás miatt lett kis bélgyulladása. Eddig kapta az orijen kölyöktápot, még sok volt belőle és múlt héten vettünk neki acanát. Mondta a doki, hogy ő nagyon ajánlja mindenkinek az acanát, de sajnos tapasztalta, hogy sok kutya érzékeny rá és hasmenést okoz nála, szóval most anyósom két tanyasi kutyája kap 3 kilo acanát, lesz egy jó hetük, mi meg visszaállunk orijenre. De most még 3 napig rizsdiéta. Viszont a rendelőben már egész formásat kakilt, meg is dícsértem, szóval szerintem innen rendben lesz minden.
Fruzsival miújság? Ő is örül a jó időnek? Nancyt úgy kell betuszkolnom néha -.-
Viszont szükségem lenne pár tanácsra.. Nancy az istennek nem akar enni száraz tápot..vettem neki már: Royal Canin, Select Gold(lamb,rice), Eukanuba, Eukanuba yorkshire terrier,Select Gold(halas)...ésatöbbi,de egyiket se hajlandó megenni:( max amit a nagy kutyáim kapnak,de az töbnyire Pedigree vagy Chapi...plussz nagykutyáknak való,nem neki... Tudnátok ajánlani valamit? valami tápot amit talán végre megeszik? Persze a házikoszt meg a konzerv az megy hétpofára...de a száraztápot..ááá..és tanácstalan vagyok hogy vajon melyik tipusú tápot kellene még kipróbálnom?!... Megköszönném,ha segitenétek!:)
teiterzsu: én úgy szoktam fésülni, hogy egy csontot adok neki és abba nagyon belemerül akkor fésülöm. Most hétvégén sikerült is megnyírnom:) teszek be pár képet :) Autózás közben:)
Azta, mondjuk inkább több legyen mint hogy "vizipacik" legyenek, mert akkor kevesebb az esély a sima szülésre. Már szóltam a dokinknak h készüljön mert napok kérdése, de mondta is h be lesz kapcsolva, pedig nem lesz ügyeletbe. Hát remélem is.......:D
Köszi a választ. Már találkoztunk több fiúcskával, de ilyen nem történt. Egyik sem akarta megugrani csak megszagizták aztán játszottak. Olyan kellemetlen volt az egész, és féltem is neh betaláljon, mert akkor aztán megnézhettük volna magunkat örök életre megutálta volna a kutyákat. Még egy olyan tippet szeretnék kérdezni, hogy ti, h fésülitek, mert nekünk egyre rosszabbul megy. A kezem egyre véresebb, karmol és harap. Megütni nem fogom, de vhogy fegyelmeznem kell kb 30 perc után már hagyja de nagyon nehezen. Napi 3x fésülködünk.
Tipikus pasi. Vannak ilyen fiú kutyák akik fűtfát... nálunk egy tacsi fiú csinálja de már fiatal kora óta.. hogy miért passz.. elvileg valami dominancia kimutató project ez. Ha idegesítő rá kell szólni és idejében leszoktatni:) De nem a te kutyuddal van a baj, nyugodtan mennyetek fiú kutyuk közé hisz ha még ilyen fiatal a kutyud, akkor még nincs semmi csajos szaga ami miatt rá indulhat egy pasikutyus:)
Ma találkoztunk egy 1,5 éves fiú yorkival(zseby). Kb 1 órát voltunk együtt sétálni, de zsebyke folyamatosan meg akarta hágni az én 4 hónapos manómat. Ez miért van? Kitti persze menekült tőle. Kb fél óra alatt csatlakozott hozzánk még 1 kanocska ő is megpróbálta, de csak 1x. Ezek után zseby minden arra jövő kutyát meg akart harapni, csak h ne menjenek a kitti közelébe. Ha a sétánál lemaradtunk addig ugatott, míg be nem értük. Folyamatosan szagolgatta és próbálta őt megugrani. 2x is úgy ráfogott, h alig bírtuk kiszabadítani. Ezek szerint soha nem fogunk tudni fiúk közé menni?
Érdemes neten keresgélni, csak nagyon légy körültekintő, mert rengeteg szaporító akad a hirdetések között, aki tenyésztőnek adja ki magát. Meg ha van rá módod akkor olyan emberrel menj kutyát venni aki ismeri a fajtát.
Akit erdekel: aprilis 26.-an yorki-maltai-westi tali a XII. kerulet egyik zart kutyafuttatojaban! Ha valaki szeretne jonni, irjon a kicsizsu67@gmail.com -ra.
Megadok minden infot!!!
udv Zsuzsa es Macika aki megnyerte a marciusi szepsegversenyt:)))
Hát nagyon köszönöm, hogy így elmesélitek a tapasztalataitokat...már rengeteg információt "megemésztettem" :), és úgy gondolom jobb is így, hogy kérdezősködök, nem pedig csak gondolok egyet és anélkül, hogy bármit is tudnék ezzel kapcsolatban veszek egy kutyát. Így legalább lesz időm felkészülni a jöttére.
A suli után ma is volt időm beszélgetni egyet anyuval, és ahogyan elmeséltem neki azokat a dolgokat amiket eddig már megosztottatok velem, azt kezdem érezni, hogy egyre jobban tetszik neki is ez az ötlet. :)...sztem nem sok idő kell ahhoz, hogy kenyérre kenhető legyen :D
Amúgy még azt szeretném megkérdezni, hogy honnan érdemes egy ilyen kis apróságot venni?Neten elég biztonságos, vagy inkább keresnem kellene tenyésztőket?
Remélem jól telt a húsvét mindenkinek! Nekünk egyszer volt ilyen hasmenés, és akkor csak száraztápot adtam neki, és rendbe jött.
Timcsii: Nálam ugyanez volt, hogy anyum egyáltalán nem akart kutyust a házban. De mikor hazavittem a kutyust azt az irinyó pirinyó bébit, onnantól kezdve imádja. Azóta már nem egy légtérben lakom a szüleimmel, de egy házon belül. Ha nem vagyok otthon, dolgozom, van sokszor, hogy ránéz a kutyusra, és felviszi magához:) P.jeni is jól összefoglalta, nem ismételném meg. Csak egy-két tapazstalatot írok le. :) Amúgy az én kutyusom kan és most 7 hónapos. Szőrével kapcsolatban: Nem hullik. Én szoktam nyírni/vágni neki. Eddig kétszer voltunk csak kozmetikusnál a fontosabb dolgok miatt(fül szőr, szemébe ne lógjon, popsi, köröm,stb.). Szerintem nem kell napi kétszer fésülni, nekünk van hogy kimarad egy-egy nap és tök szép selymes a szőre, nem gubancolódik. Kaja: tényleg nem eszik sokat, de minőségi táp és konzerv kell nekik. De nem olyan drágák, meg sokáig elég. Meg főtt husit is lehet adni neki, répát, rizst, májat, de nem fűszereset. Felszerelés: Kutyafekhelyet én úgy oldottam meg, hogy csak egy egyszerű műanyagot vettem és otthon kerestem egy jó puha párnát meg plédet, és azokon fekszik.De már inkább a kanapén és az ágyunkban:) Póráz, hám(ez jobb, mint a nyakörv), rágócsontok, fésű. Játékokat mi is csomót vettünk, de a kedvence a zokni, ugyanis ő zokni lopó:) Pelust is lehet olcsón beszerezni: gyógyszertárban 40-60 Ft egy darab. Az elején tényleg kicsit többet ki kell adni, de a szükséges dolgokra, amik megmaradnak és utána már csak heti/havi szinten: kaja, pelus, kullancs csepp.
Én is nagyon sokáig gondolkoztam a kutyus témán, de egyszer csak fogtam magam, kinéztem a neten (nehéz volt a sok közül), és haza hoztam:) Egyáltalán nem bántam meg, mert azt a szeretetet amit ő ad, nem lehet "überelni":) Soha nem tudnék rá haragudni, bármit is csinál. Egyébként sokszor, sokmindenben olyan mint egy gyerek:) Mi könnyen úgy tudtuk szervezni a mindennapjainkat, hogy jó legyen neki: ) Ha van kérdésed bármi, nyugodtan írj, tudom milyen így kutyus vásárlás előtt, ha anyum nem nagyon szeretné:) Egyszerűen haza kell állítani vele és imádni fogja:)
Mi egyszer koplaltattuk Fruzsit, mert úgy volt, hogy ki kell húzni a fogát... aztán kiesett végül... Mi is koplaltunk a kutyával, ugyanis nem volt képünk enni előtte. Mindig az evett, aki nem sétáltatott éppen kutyát... Nálunk a rizs vált be hasmenés ellen.
Köszönöm a tippeket. A koplalás már megvolt ugyan, másnap kapta a főtt rizst kis répával meg husival, és mégis ment éjszaka a pocija. Reggel kapott kevés tápot, hogy mégis egyen valamit, az már kijött belőle, de ennek kezd kakiformája lenni, szóval még látok rá esélyt, hogy ma rendbejön. Ráadásul 4 órával ezelőtt evett utoljára, és még nem jött ki belőle. Majd ma is kap kis rizst husival meg kipróbálom a kefírt is. Ha éjszaka megint megy a hasa, reggel irány az orvoshoz. Volt már neki ilyen máskor is, sőt, februárban kicsit véres is volt a hasmenése, de egy nap koplalás után rendbejött, úgy néz ki, ez most makacsabb. Fogalmam sincs amúgy, hol szedte össze, nem szoktam engedni, hogy idegen kakit akár csak szaglásszon is, van a környékünkön sok olyan kutyás, akik abszolút nem foglalkoznak azzal, hogy ha megy a kutya hasa, ne a közös részekre menjen vele legalább, ha már muszáj kivinnie, meg úgy általában, sokat be sem oltanak. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a tehéntrágya méretű dolgokat otthagyják simán a járda közepén.... na mindegy, kicsit mérges vagyok rájuk, bár nem biztos, hogy ők terjesztenek bármit is felénk, de van rá esély bőven
Szia! Érdemes 1 napig koplaltatni,csak vizet kapjon,aztán másnap rizs és száraz husi,tápot,konzervet ne adj neki,érdemes kaukázusi kefírt adni neki,mert tele van probiotikumokkal amik elpusztítják a hasmenést okozó baktériumokat! Ha nem javul,irány a doki!
Nekünk is volt ilyen problémánk 2 antibiotikum injekció megoldotta teljesen. pikk pakk 1 nap alatt rendbe jött.Valami vírusos izé volt azt mondta az állatorvos.
Szerintem vidd el most már dokihoz, mert, ha több napja megy a hasa nagyon legyengülhet, arról meg nem beszélve, hogy az oka bármi lehet, akár fertőzés is és azt csak a doki tudja orvossággal kezelni. Lehet, hogy amúgy is érzékenyebb a kutyusod gyomra. Ha hasmenése van száraztápot sem szabad neki adni és és husi sem biztos, hogy jóneki. A mi dokink erős hasmenés alkalmval teljes, szigorú diétát szokott javasolni ami max húsleves (porból) rizzsel, vagy egy napig koplaltatni is kell.A doki tudni fogja. Mihamarabbi gyógyulást!
Bogyónak újra megy a hasa. Kezdődött vasárnap, egy picit, de aztán elmúlt. Utána megint ment neki, nem adtam neki enni vagy másfél napig és tegnap délután kapott egy kis rizs-répa-husi kombót meg egy kevés tápot. Egész este sétáltunk, nem volt semmi kaki. Erre ma felkelve látjuk, hogy 3 nagy csomagocskát rakott éjjel és még van néhány pötty is itt-ott... most ez azt jelenti, hogy ma este megyünk orvoshoz? Vagy várjak még? Iszik rendesen, enni ugyanúgy szeret, kicsit mintha fáradtabb lenne.
Veszettség elleni oltás után viheted! Mi is megigazíttatuk anno, mikor már nőtt le a babaszőre és mégsem romlott a szőrminősége.... nem értem miért mondják ezt egyébként, már több felől hallottam én is, de szerintem hülyeség....
Sziasztok! Új vagyok a fórumon és lenne egy nagyon fontos kérdésem. Mikor lehet a kutyust először kozmetikushoz vinni, hogy megnyírja? Akitől vettem (ő is kutyakozmetikus) azt mondta, hogy egy éves koráig tilos mert az hátrányosan befolyásolná a szőre minőségét. Az én kutyakozmetikusom szerint semmi köze a szőrminőséghez és már lehet nyírni (a kiskutyám most 5 és fél hónapos) és a dokim azt mondta, hogy fél éves korától nyugodtan vihetem. Gondoltam inkább megkérdezek néhány tulajdonost, hátha okosabb leszek. Előre is köszi
Szerintem egy párkapcsolatot ne tegyünk a kutya nyakába. Attól nem lesz jobb az ember párkapcsolata, mert lett egy kutyája... De lényegesen kevesebb idő jut kizárólagosan az ember párjára úgy, hogy közben nem kavar a zsebcirkáló az ember lába alatt.
Hát igen, épp ez az, tudom, hogy a családom is nagyon imádná...így voltunk a macskával is, aztán most apum szereti a legjobban, pedig ő igazán utálja a macskákat.
Mi is mindenből a legjobbat vesszük a cicának meg a kutyusoknak is...ezért van az, hogy nagyon finnyásak és nem esznek meg akármit.
...még szerencsére van időm ezen gondolkodni, bár akkor július környékén meg kellene venni, mert nyári szünet lesz, és akkor minden nap vele tudnák lenni. Végig kell gondolnom, hogy mindent meg tudnék neki adni, és ezzel a tanulást sem hanyagolnám, mert nem szeretném majd pont érettségi ellőtt lerontani a jegyeimet. Szerencsére a barátom támogat és biztat a dologban...hiszen ő is nagyon örülne neki, talán kettőnknek együtt jobban menne, és még szorosabbá válna a kapcsolatunk a kis kutyus jöttével. Nagyon szépen köszönöm, hogy így elmondjátok a tapasztalataitokat, sokat segítetek ezzel :)
A foghúzásos dolog meg nekünk is problémás volt, négy foga nem akart kiesni, állatorvos mondta, hogy kihúzgálja neki, mi is 9 hónapos körül voltunk. Aztán mivel tudtam, hogy ivartalanítás is lesz és az orvosunk egy éves kora előtt nem csinálta volna meg, megvártam és egy altatás alatt megvolt a foghúzás és a golyótlanítás is, szerintem neki is könnyebb volt így. Két napig evett pépeset, utána már rendes szárazat, semmi gond nem volt a fogai helyével, nem fájt neki.
Viszont hétvégén vettem észre, hogy az ivartalanítás után bennemaradt két kisebb varratdarab, szerintetek próbáljam meg itthon kihúzni neki csipesszel, vagy mindenképpen bízzam a dokira?
Szia Timcsiii! Szerintem Kan vagy szuka kutyus ,teljesen mindegy!
A lényeg legyen rá elég időd,mert a yorki nem egyszerűen csak egy kutya hanem egy család tag lesz ,aki a lakásban él majd veled és sok türelmes gondos játékos időt-perceket igényel!
A kötelező oltások az elején (2 hetente)12 -14 hetes kórig össz: kb. 10-12 e.
Kullancs ellen védelem:Kullancs csipesz 200(müanyag) -1200Ft(fém)
Adventix csepp.1300Ft havonta,vagy nyakörv,Scalibor 4000 ft 5 hónapig véd.
Szerintem ha veszel egy yorkit, akkor az egész napirendedet át kell alakítanod. Mi sem gondoltuk, hogy ezzel jár, mert ugye olyan aranyos és biztos sokat bújik meg fetreng, aztán a fenét. Reggel felkelés fél órával korábban, hogy pisi-kaki sétát tegyünk, ez nálunk 10 perc, mert szerencsére reggel még ő is lusta. Egész nap utána elvan. A költségek nálunk is elég magasak, havi 5-10 rugó rámegy. Táp alapból 3500-4000 körül van, ez olyan másfél hónapra elég, játékból van, amit havonta kell venni, főleg a plüssök, amiket a legjobban szeret, de a leghamarabb széjjel is rágja, de kell, ha napközben kicsit uncsizna. Tényleg, most találtunk nemrég egy iszonyat jó játékot, az a neve, hogy Kong, na azzal ő egyedül is nagyon sokat tud játszani. De ez is 1600 körül volt... Kozmetikus nálunk is 3 körül van, télen nem gyakran visszük, de egyébként kéthavonta kellene hordanom. Télen még volt a kisruhavásárlás is, lett neki kettő, darabja 3000 körül, mondjuk ez jövőre nem kell. Oltásunk most 8000 volt, mert valami extrásat kapott, kullancsra bolhára nyakörv 5000, szóval hamar összejön egy kisebb vagyon, főleg az elején. Ja és akkor az idő. Ha nem vagy otthon, elvan sokáig. Hazaérsz, játszás, legalább fél óra labdázás, utána ha akarsz valamit csinálni, úgyis beleharap a lábujjadba, hogy ne csinálj mást, ő legyen az első, este egy órás séta, nekünk ez futás (közösbe, mert csak így tudom motiválni), szaglászás, más kutyával séta, hazaértek, tutira nem fáradt el, még labdázás, utána ha leülsz kicsit tévézni, olvasni, öledbe kerül valami játékkal hirtelen és akkor húzni kell, harcolni, megint labdázni, utána lefekszel aludni, nálunk feljöhet ágyra és akkor nyali-fali, puszihegyek, kicsit labda. És mint korábban írtam, a nyaralás is ehhez van igazítva, mint az életünk minden része lassan :) egyébként meg tökjó :)
Most select goldot eszik, de még van Eukanuba, Royal Canin de azt nem szereti, most vettem acanát, meg ezután orijent fogok. Váltogatni kell mert nem eszi meg ugyanazt és én ezeket szoktam neki venni.
Azt gondoltam, hogy a nasikat és a többit nem vetted bele. De mit eszik a főtt kaján kívül? Sajnos én mindig ellágyulok csak ez kis az....és én még nem vettem magamnak semmit.
Hogy mennyit kell költened a kutyára szerintem nem lehet kiszámolni.. én is ha épp elfogy a kaja akkor kb 3ezerért veszek neki kaját.. megaztán kitudja mikor miért kell orvoshoz vinned. Ha úgy ítéled meg, hogy mindig lesz annyi pénzed, hogy sikerüljön a legváratlanabb dolgot is finanszírozni akkor evvel kapcsolatban nem lesz probléma. De egy tanács, ne sajnáld rá kiadni a pénzt, inkább egy drágábbat vegyél jó helyről:) Bár az én szüleim is kb így szoktak hozzá állni a kutya kérdéshez.. aztán ők imádják a legjobban őket:D Mondjuk én értékelem ha az ember rászánja az időt és kérdez már tapasztaltabb yorkisoktól vagy utána olvas és nem csak bum bele vesz egyet me látta a tévébe. Sok meglepetésre fel tudsz készülni amit egy ekkorka kis "terrorista" képes véghezvinni B)
Hát igen, ezért is kérdezősködöm meg utána nézek ezeknek a dolgoknak, mert mindannak ellenére, hogy nagyon szeretnék egy saját kutyust, nem szeretném elkapkodni. A két kutyusnak az udvaron van egy saját, elkülönített részük, ami csak az övék...és sajnos telente el kell viselniük a nagymamám hugának a kutyusát (Zsebit), amíg ő külföldön a lányánál van. Szerintem velük nem is lenne nagy baj, mert mivel ők a család kutyái ezért mindig van velük foglalkozva. A cicánk, Hópehely pedig egy lusta dög, aki csak eszik, alszik, eszik és alszik. Mivel már ő is 5éves, nem nagyon szereti ha agyonra simogatjuk, jobb szereti ha békén hagyjuk. ...de mindennek ellenére köszike a véleményed, jó az ha előre felkészülök...
ja és az oltást meg kullancsirtót se vettem bele meg a kozmit se. Csak a kaja. Egyébként az én kutyám is el van kapatva rendesen mert többet költök rá mint magamra
Jól leírtad a dolgot, akkor nem csak én vagyok egyedül, aki egy vagyont költ a "gyerekére".
Tényleg örökmozgók!! Vasárnap kinn játszottunk az udvaron átjöttek a szomszédok is (5 ember) és nem hazudok 3 órát egyfolytában rohangált. Na nem azért, mert kergettük. Labdáztunk, apportoztunk. Kiásta a virágokat, aztán belefeküdt, meghempergett és tönkre tett egy labdát. 3h után már jobbnak láttam bemenni. Na mondom akkor gyors kullancs vizsgálat és fésülködés, gondoltam most nem lesz nagy cirkusz, mert tuti elfáradt. Ezt gondoltam én, úgyanúgy ment a hiszti. Pedig, ha nem hisztizne hamarabb kész lennénk és mehetne a dolgára, így több, mint 40 perc egy fésülés.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy: drága Kitti már pisil kinn is, de! Ha bemegyünk akkor rohan a pelura cseppenteni is. Na most, jelölget a drágám?
Na stefiyorki már nem sok van hátra...remélem azonnal teszel majd fel képeket! Segíthetnél nekem abban, hogy hogy hozod ki ezt a 2000 Ft-ot. Mert én szerintem egy kicsit el vagyok szállva. Jó mi még peluzunk. De ezt 1 hónapra előre megveszem mindig, mert ugye hiánycikk. Az a baj velem, h sok nasikát veszek, no meg azért játék is csurran cseppen. Általában hetente 1x elmegyek a fressibe és ott hagyok 5000 Ft körüli összeget, na de mire? Játékokból nem veszek drágát max 500 ft-ig. A kozmetikust nem számolom, mert az az én kényelmemet szolgálja, hogy kb 6 hetente viszem fürdetésre. Úgyh én kicsit hülye vagyok, de inkább szeretem a kis szarosomat és mindent megadnék neki.
Képzeljétek szombat reggel találkoztunk egy 2 éves yorki kannal. Póráz nélkül sétáltatta, de olyan engedelmes volt. Meg is simogattam és megkérdeztem, hogy mi a neve, válasz: York. Először azt hittem félre értettem, de nem, azért aranyos :)
Boxmopséknak gratula a kicsikhez, a legjobb húsvéti ajándék.
Gondolkozzunk logikusan. Van két kutyád és egy macskád. Tényleg van időd egy örökmozgó napelemes motoregérrel játszani szinte állandóan, amikor otthon vagy? Van időd naponta kétszer átfésülni a kutyát? Naponta x-szer sétálni, vagy az udvarra kiengedni, közben figyelni rá, mert azért mégiscsak pici, akármilyen belevaló kis kutyák is a yorkik.
Mennyiben van a kutya... Őszintén szólva sosem számoltam össze. Tény, hogy keveset eszik, nem kell annyi kaja neki, mint egy bernáthegyinek. De az a kaja nem árt, ha minőségi. Kullancscsepp havonta. A legolcsóbb, az exspot kilőve, mert macskátok is van, szóval Frontline, Advantix, vagy valami hasonló. Nem olcsó.
Az alapfelszerelés, mint ágy, ruha, hám, póráz, némi játék, hordozótáska, fésűk, kefék, sampon, balzsam, pelus, oltások, vitaminok, kb. ugyanannyiban voltak, mint maga a kutya a törzskönyvével.
Fontos kiadás még havonta a kutyakozmetikus, ha nem mered vagy nem tudod magad fürdetni, nyírni a kutyát. Nálunk olcsó 3000 forintot szoktam fizetni a komplett szolgáltatásért, fürdetés, nyírás, stb.
Az állatorvos pedig alkalmanként legalább egy ötezres. Mázli, ha csak félévente kell menni oltásra, de ha megbetegszik, akkor határ a csillagos ég.
Én azt mondom, meggondolandó. Nem tudtam, mibe vágom a fejszém, amikor Fruzsinát bevállaltam, ugyanis ő életem első kutyája, akire tíz évet vártam, mire megpuhítottam a családot, és megismertem Mariannt. Egy percig sem bántam meg a döntésem. Neked viszont van már másik két kutyád. Fruzsinak biztos, hogy nem lesz "kistesója", hiszen ő annyira élvezi, hogy egyedül őt szeretgetjük, ő a mi kis manócskánk. Neked kell elgondolkodnod azon, hogy hogy esne a másik két kutyádnak, ha még valakivel osztozniuk kellene a szereteteden. Szerintem ezek a dolgok fontosabbak inkább, mint az anyagiak. Persze az sem elhanyagolható szempont.
Hogy most a kan vagy a szuka jobb e, ezt így nem lehet megmondani. Kan esetében:Ha tüzelnek a szukák(minden évszakba tüzel vmelyik,de leginkább tavasszal és ősszel)akkor fokozott figyelmet kell szánni a kutyára, nehogy eltűnjön. Ápolni ugyanúgy kell mint a szukát, hisz egyforma törődést igényelnek az állatok. Tanítás szempontjából azt szokták mondani, hogy a szuka tanulékonyabb, de sztem ez nem így van, mert ha kellőképpen foglalkozik vele az ember akkor megy minden mint a karikacsapás. Ha szuka tüzel, néha észre sem lehet venni, mert nem úgy vérzik,mint egy nagyobb testű csak kis pöttyökben.
...és a kan vagy a szuka a "jobb" ? ( ápolás, tanítás, tüzelés szempontjából ) Bocsika, hogy itt bombázlak a kérdéseimmel, csak szeretnék tisztába lenni a dolgokkal, és ezt mindenképp egy tapasztalt gazdi tudja leginkább! :) ...nah meg persze a szüleimnek is el kell magyarázni a tényeket :S
Ez változó, mert ha rendben tartod a szőrét és naponta fésülöd akkor elég 3-5 havonta is vinned. Én kb fél évente viszem, kivéve nyáron mert akkor 2-3-szor szoktam megnyiratni, aztán augusztusba már hagyom hagy nőjön vissza a szőre és csak januárba szoktam vinni.
hát köszike a segítséget! Már kezdtem megijedni, hogy tényleg ennyi bajjal és pénzzel jár ez a kis apróság. Valóban nagyon szeretnék már egy saját kutyust, akit én nevelhetek. Sokat keresgélek a neten, hogy kell tartani, ápolni őket; gyakran kell őket kutyakozmetikushoz vinni?
Nekem havonta max 2000 ft-ba van, szal egyáltalán nem vészes az összeg. Én egyetemre járok és nagyon jól bírja az egedüllétet, és ha tényleg van rá módotok akkor a nyár az jó időpont a szoktatásra.
Sziasztok! Timi vagyok 17éves és a 18adik szülinapomra nagyon szeretnék egy yorkit! A barátommal már megbeszéltük, hogy ő megveszi nekem a kiskutyát. Ez még mind rendben van, de a szüleim (legfőképp az anyukám) mindenáron le akarnak beszélni róla. Azt mondják, hogy: nem lesz rá időm gondozni, ápolni; ráadásul a két kutya és egy macska mellett a yorki ellátási költségeit pedig nem fogják állni. Konkrétan nem is tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen kis apróság havonta. Az előző hozzászólásokat olvasva pedig az derült ki, hogy miután megvan a kutyus, nem árt egy pár hétig otthon maradni vele és hozzászoktatni a körülményekhez. Mivel nekem októberben van a szülinapom, a barátommal megbeszélném, hogy akkor nyári szünetben kéne megvenni, hogy az alap dolgokra megtanítsam. Kérlek, segítsetek! Mit tegyek? Mennyibe kerül egy ilyen kiskutya gondozása? Kibírná azt az időt, amíg én suliba lennék?
Remélem ha időben észre veszem akkor időbe kifog érni a doki vagy tenyésztő néni, mert egyedül nekem nem menne, hiába h elviekben tudom, de gyakorlatban nem hiszem h menne:S
Felhívtam a saját dokinkat is, de persze azért nem őt akartam mert akartam terhelni a mobilomat, hogy ha esetleg idő van tudjak telózni. Na de aztán jó volt mert visszahívott és ő elmondta h mit vegyek:D
Na, én erre azért kikeltem volna magamból... Hogy soha, de soha a büdös életben nem lépem át a küszöbét, és minden létező fórumon, névvel telefonszámmal elmondanám, hogy ki ez az ökör, akihez még egy ízeltlábút sem vinnék.
Ketteske doki szintén kilőve.
Én azért cseréltem le az állatorvosunkat tavaly télen, mert nem vette fel a telefont. Azóta sem jártunk a rendelőjében. A mostani állatorvosunk ha éppen nem ügyel is felveszi a telefont, és ha úgy ítéli meg a helyzetet azonnal fogad bennünket. Minden különösebb pótdíjazás nélkül. Így is kerültünk hozzá az éjszaka közepén, amikor a régi dokink nem vette fel a telefont.
Nálam bevált! Egy picit kell szórni a kajájára, én a konzervre szoktam. Van egy pici szaga, féltem is h Jenny nem fogja megenni, de nem foglalkozott vele. :)
Most beszéltem több állatorvossal is, na erre az egyik azt mondja: Kihez hordja a kutyát? Ugye megmondtam h máshoz, erre közölte, hogy akkor zaklassam azt. Akkor van egy másik ami nincs messze tőlem, de ő meg mindne kutyát műtene meg félre kezeli ahogy hallom, szal elég jó állatorvosok vannak itt:S Egyébként csak érdeklődni akartam, h ki melyik kalciumot ajánlja.
Az a PlaqueOff por nagyon jó! Leoldja pár hét alatt a már meglévő fogkövet!!! Jenny is kapta, 6 éves lesz nyáron és még soha nem kellett dokival leszedetni a fogkövét.... Egy doboz ilyen por 1 évre bőven elég és nem kell folyamatosan adni, csak kúraszerűen. Én bátran ajánlom!!!!
Sikondán voltunk wellnesselni, azon kevés hotelek egyike, ahova vihetem Bogyót. És még a környéke is alkalmas a kutyás kirándulásra, bár az most már egyértelmű, hogy Bogyót, mint városi kutyát az erdő, fű, virágok kombináció nem köti le sokáig, hiába mentünk ilyen részeken, mindig visszament a betonjárdára :) De nem adom fel, Bogyó világjáró kutya lesz akkor is, tavaly Ausztriában is réteken, bocikkal sétálgattunk minden nap, idén is valami hasonló helyet kell keresni nyaraláshoz, meg kell mutatni a gyereknek, mi is az a "vidék" :)
A fogkövet orvos tudja eltávolítani valamiféle lézeres műszerrel.. Mazsolám már túl esett ilyenen, eléggé eldurvult fogköve volt és ehhez társult egy jóféle szájszag is. Altatják hozzá. Mazsónak pluszba ki lett véve a dupla szemfoga is, tejfog ami ugye nem esett ki idejében. Amúgy lehet kapni egy PlaqueOff nevezetű port, ami elvileg ilyesmikre van.. bár eléggé húzós ára van, a hatását nemtudom nem használtam még. gugliba rá lehet keresni. Meg elvileg kutya fogkrémet is lehet kapni, de az szerintem inkább megelőzésre van mint kezelésre. A műtét is jó dolog, tényleg kifehéredtek a fogai, de Mazsolának megint visszajött és azért annyiszor altatni, ahányszor visszajön nem egy túl jó dolog egy ilyen kicsi kutyust. Mondjuk szerintem minél többet rágjon, de ne feltétlenül csontot (csirkét úgy se lehet adni, a többit meg nem tudja elrágni) inkább a táp ami megfelelő állagú. Sok yorkis etet kisszemű táppal, mert h a nagyot nemtudja megenni, pedig pont a nagy a jó, mert azt legalább muszáj elrágnia és evvel is tisztít. A yorki cseles kutya és képes válogatni, de ezt nem szabad ráhagyni:) Ha nálam valaki finnyáskodik az nem eszik. Majd másnap megkapja ha akkor se akkor akkor se.. bár ilyen még nem volt:D
Kellemes húsvétot így a második nap délutánján mindenkinek!
A csirkecsonton megakadt a szemem. Azt egyébként sem ajánlatos etetni a kutyákkal, ugyanis szilánkosan törik, és felsértheti nemcsak a torkát, hanem a beleit is, akár bele is fúródhat bárhova, szóval kerülendő.
Hétvégén voltunk Pécs környékén tavaszi szünetelni, Bogyó nagyon élvezte, én már kevésbé. Minden séta után kullancstalanítani kellett, mondjuk elrontottam, mert elfelejtettem rá visszarakni fürdés után a kiltixet és otthon is felejtettem, de tényleg sok a kullancs. Ráadásul volt olyan pici is, amit először porszemnek néztem, de közelről látszottak a kapaszkodói, nagyon durva volt. A másik, ami most már úgy néz ki, visszatérő probléma, a hasmenés. Két hónapja ugyanígy elmentünk hosszúhétvégézni szállodába, és akkor is utolsó napra hasmenése lett, most megint. Arra gyanakszom, hogy a csapvíz csinálja, nem szoktam neki külön vizet vinni, mert általában a csapvizet jónak szokták mondani, meg hát mi is azt isszuk (bár tudom, hogy a mi szervezetünk talán jobban feldolgoz dolgokat, mint ez a csöppség), de szerintetek lehet ez, hogy az idegen helyen hasmenést kap a csapvíztől? Tápot viszek mindig, már a családot is leszoktattam arról, hogy adjanak neki "csak egy falatot", úgyhogy attól nem lehet. Vagy a puszta véletlen, hogy mind a két üdüléskor megnyalhatott idegen vírusos pisit kakit? Nem értem, mindenesetre ma sincs kaja neki, holnap rizs, remélem most is túlesik rajta egy nap alatt, mint múltkor.
Szia! A kialakult fogkövet csak a doki tudja eltávolítani,de a lepedékre jók a rágókák és én az OROZYME GÉLT plussz rágócsíkot adom Maggienek! Az a lényeg túl pépes és ragadós kaját ne adj neki,kapjon száraz tápot is és a gélből a két étkezés után adj neki!
Az enyémnek is van egy kis fogköve, de azt mondta a dokink h nem vészes. Nekik azért fogkövesedik mert ugye nem ehetnek csirke csontot és mondjuk az én kutyám egyáltalán nem is kap semmilyen csontot így hamarabb fogkövesedik. Én a denta stixet veszem neki és az elég jól bevált. Vidd el a dokihoz aki majd megmondja h lekell e szedni vagy nem.
sziasztok.szeretném a tanácsaitokat kérni,hogy hogyan lehet a yorkiknak megmosni a fogát,Maya nyáron lesz 2 éves,és az állatorvos szerint kezd lepedékesebb lenni a foga,eddig rágókákat vettem neki,de állitólag azok nem jók fogkő ellen.várom mielöbbi válaszaitokat,előre is köszi
Sziasztok gazdik! Szeretném bemutatni második "gyermekünket", aki 2nap múlva 3 hónapos és a neve Szofi (Szófia). A képek még kissebb korában készültek. A Westi mellette a nővére, Jenny! Ő 11 hónapos. Kellemes Húsvéti kutyázást mindenkinek!
Sziasztok! Jó az Oster féle samponok? Nekem kutyakozmetikus ajánlotta. Véleményeket várok! Tudtok nekem mondani egy jó weboldalt ahol ezeket a samponokat is megtalálom és tudnék rendelni is?! Köszönöm előre is! Andi
Hello! Köszönjük :) Bogika nagyon jó anya! Úgy kell kivonszolni a kicsiktől,hogy levigyem pisilni... Nem volt könnyű, mert az első csaszi volt tavaly, de most szépen megoldottuk!
Az is igaz hogy praktikusabb főleg a kullancsok miatt. Nekem most még ez is hosszú ami az én kutyámon van pedig am rövid, de mivel kullancsirtózni nemtudom, így mindennap többször is átkell néznem és ugye nem egyszerű:S
Igen,szép hosszú..de tegnap is kint volt egész nap,és csomó bogáncsot szedtem ki belőle, kb 2 órás művelet volt,mire kijött az összes..plusz melege is volt..... lehet hogy szebb a hosszú szőr,de a rövid ilyenkor nyáron sokkal praktikusabb,majd télre visszanő:)
Nem tudom emlékeztek e még ránk...?! Nem szoktam már ide írni, de néha olvasom a hozzászólásokat:) Minden kutyus nagyon szép..még ezek a cicák is:)
Chanel hallod Nerom3 nagyon széééép..a kis Nancy iker:)....bár őszintén nekem ez a nyári frizkó kicsit ijesztő volt az elején,de nem is rossz:) Nancyre is nyári frizura vár..csak hát.. szenvedünk a kozmetikusokkal,ugyan is akihez vittem eddig... de nem tudta levágni,mert megörül a kutya ha ollót lát... de csak a műtét óta...:( úgyhogy most kerestem másik kozmetikust,hátha ő nála jobban fog viselkedni:) de érik már a westi fazon:)
De mivel ma EGY ÉVES az én kis bolond yorkim..hoztam képeket is róla:) amelyek ma is készültek az ünnepelt örömére:) Nagyon élvezi,hogy végre ki lehet menni a szabadba... egész nap kint lenne:D
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Lányoknak,hölgyeknek sok sok locsolót:) El ne hervadjunk!:)
Van egy olyan érzésem, hogy ha nem is sokkal nagyobb, de akkora biztosan. 3 cicám van, legkisebb 3 kg, legnagyobb 4 kg, s szerintem Kesszili is hasonló méretű, súlyú lesz felnőtt korában. Most 1,4 kg, jövő hétvégén lesz 4 hónapos. :))
Nálam most a Kiltix vált be, pontosabban Roxette-n az volt, Mazsolánál meg egy most meg nem mondom nevű csepp :) Elmentünk túrázni ide fel az erdőbe és egyetlen egy se volt bennük.
Szia! Én ORIJEN tápot adok a csajoknak,de az ACANA is nagyon jó és GIMBORN jutifalatokat,sok féle van,elég aprók,ilyen pici kutyák is könnyen meg tudják rágni,nálunk a bárányos csontocskák a sláger!
Mi a XII.keruletben szervezunk yorki-maltai kutyatalit!!! Akinek van kedve jonni, irjon a kicsizsu67@gmail.com -ra. Mindenkit szeretettel varunk! Zart kert, zold kornyezet!! Reszleteket e-mailben irok.
udv Mindenkinek! Zsu es Macika, aki megnyerte a szepsegversenyt:-))))
Sziasztok! Segítene valaki, aki tud németül? Találtam egy új yorki színt, golddust a neve (olyan mint a biewer és a biro, csak arany színben) és ha valaki legalább hozzávetőlegesen le tudná fordítani a leírását, akkor nagyon szépen megköszönném. Erre a címre: olgive75@gmail.com
Der Golddust Yorkshire Terrier ist eine Farbmutante des Biewer Yorkshire Terriers, welcher wiederum eine Farbvariante des Yorkshire Terriers ist, die auf einer Genmutation beruht, bei der Eumelanin zwar produziert, aber nur teilweise im Körperfell eingelagert wird. Die Mutation des Golddust Yorkshire Terriers besteht darin, dass Eumelanin zwar gebildet, aber überhaupt nicht im Fell eingelagert wird, so dass an den pigmentierten Stellen nur das Phäomelanin als goldener Farbton sichtbar wird. Der Golddust Yorkshire Terrier trat schon kurz nach dem Erscheinen der Farbvariante des Biewer Yorkshire Terriers auf, und wurde zunächst von einigen Vereinen als "Biewer weiß-gold" in die Zuchtbücher aufgenommen. Leider erkannte man damals noch nicht, dass es sich um eine eigenständige, sehr interessante Farbvariante handelt. Nach einiger Zeit verbannte man goldweiße Tiere jedoch aus der Zucht, da sie ja korrekterweise nicht dem Standard des Biewer Yorkshire Terriers entsprachen, der Dreifarbigkeit vorschreibt, und änderte in den folgenden Ahnentafeln die Farben der Ahnen, die mit weiß-gold bezeichnet waren, wissend oder unwissend in blau-weiß-gold, was sehr schade ist, denn um aus diesen Ahnen wieder Golddust Yorkshire Terrier herauszuzüchten, bedarf es akribischer Nachforschungen, um die tatsächlichen Farben aufzuspüren. Die goldweißen, immer wieder einmal auftretenden Tiere ( man bedenke, dass einige Golddust Yorkshire Terrier als "Biewer weiß-gold" in die Zucht gelangt waren ), wurden beiseite gelegt, oder als "Fehlfarben" verkauft. Der Standard des Golddust Yorkshire Terriers entspricht bis auf die Farbgebung ( beim Golddust Yorkshire Terrier ist diese "weiß-gold", egal in welcher Verteilung ) und die Größe ( beim Golddust Yorkshire Terrier ist ein Gewicht von bis zu 5 kg zulässig ), dem des Yorkshire Terriers, dessen Wesen und Erscheinung er würdig vertritt. Außer der Qualitäten, die er als Ausstellungs- und Zuchttier eindeutig besitzt, ist der Golddust Yorkshire Terrier ein lieber Famielienhund, der trotz seiner geringen Größe ein robuster, widerstandsfähiger und mutiger Begleiter ist. Zudem ist er kinderlieb, neugierig und furchtlos, nicht krankheitsanfällig und insgesamt ein wunderschöner goldener Vertreter des Yorkshire Terriers.
Bizony nagyon sokat változott, ő is meg lett nyírva :) Most rohannom kell angolra de ha hazaértem rakok képeket! Nem is gondoltam volna hogy valaki emlékszik rá :P
Chanel az első alkalommal egy-másfél napig vakarózott, rohangált,szóval idegesítette rendesen. Én is gondolkoztam,hogy ez így jól van-e,de legalább nem volt rosszul tőle, mint az expottól. Másodszorra már csak 1-2 órán keresztül zavarta, harmadszorra már alig vette észre.
(Pár hete vettem egy harmadik félét,de még megkérdezem az állatorvost róla,mielőtt használnám. Ennek állítólag más az összetevője.)
Másrészt viszont engem nagyon meggyőzött most az advantix, mert hatásosnak bizonyul, és Chanel bőre is hozzászokott úgy látom.
Én vakargattam neki a csepegtetés helyén finoman, az megnyugtatta, és akkor legalább Ő nem vakarta:) (Persze pár órával a csepegtetés után, mikor már felszívódott. A tájékoztatója azt írja, hogy csepegtetés után 4-5 órán át még ne érjünk a szerhez,és ne engedjük a kutyát az ágyba, gyerek közelébe, stb...)
Stefiyorki: hát igen, mikor kicsi volt, nagyon lányosba nyomta, és a fülünk is nehézkesen kezdett állni, de most 2 évesen IGAZI pasik vagyunk :)
Penteada: én 1,5 éve használom az Adventixet, és lekopogom soha nem volt kullancsunk, bár én tavaly beadatam neki a Lyme kór ellenit is, biztos ami biztosra.
Minden kutyi különböző, és mindenkinek más vállik be, sajna ki kell tapasztalni.
A dokink nekünk is az exspotot ajánlotta először, de mondtam hogy azt nem kérem... így lett az Advantix. Azt már most észrevettem így pár órával a csepegtetés után, hogy vakarja a nyakát. Akkor ez normális?
Emlékszem mikor én először vittem le. Se előre se hátra, se jobbra, se balra nem akart menni egyszerűen lecövekelt de 2 nap után egész jó belejöttünk:D De hát ez már régi történet nálunk:D De nem sokára jön az új:D:D:D
Nem igazán élveztük, eléggé féltünk. Meg is lepődtem, hová lett a harcias lány, az utcán úgy viselkedett, mint egy nyuszi :)) 2x fogunk lemenni, reggel és este.
Hát nekünk az Orijenből a halas nem jött be (a szomszédék cicája örömére), pedig attól várta, hogy szebb, dúsabb lesz a szőre.(Ja és csak akkor hajlandó megenni a tápot, ha előtte félbetöröm. Valamiért nem szeret rágni.) Ha így folytatja, lassan meztelen kutyi lesz. Valaki írta, hogy az ő kutyijának volt valami bőrbetegsége, már arra gondoltam, hogy Joeynak is az lehet. Csak tudnám, hogy mik a tünetek.
Sziasztok rég jártunk erre. Nálunk zajlik az élet....sétálunk futkározunk és pisilünk is kinn. Nagyot nőttünk már 1,4kg vagyunk és elmúltunk 4 hónaposak a múlt héten. Imád sétálni Kitti csak úgy viharzik. 2 hét múlva megyünk lyme kór elleni szúrira. Mi vmi új kullancsriasztót kaptunk (svájci termék, 2008-as, a doki szerint ez azért jó, mert még nem szoktak hozzá a dögök. Megmutatta, h egy kutyából mennyit és mekkorákat szedett ki. Azt hittem elájulok vagy 10 db volt az üvegcsébe) Teszek fel pár képet, hétfőn voltunk kozmiánál fürdetésen) Remélem ti is jól vagytok és a kutyusok is. Olyan szépek, h elolvadok tőlük. Találkoztunk már kutyikkal is, sőt egy yorki leányzó már a barátnőnk!
Szia! Jobban hasznosítja a szervezete az ORIJEN-t mint a Hills-t,ha meglesed az összetevők listáját,az utobbi táp,több a kutya számára haszontalan dolgot tartalmaz,kukorica,szója,cukorépapép,ezek csak átmennek a kutyán és több lesz emiatt a kaksi! Az enyémnek is elég addig! :))
Estét mindenkinek! Rege:egy szakmai kérdésem lenne hozzád!Lilikém egy hete áttért az orijenre,de azóta látványosan kevesebb a széklete!Előtte Hill's-t evett,addig több volt a kaki,most meg kevesebb.Na nem mintha zavarna,a királylány amúgy sem tartozik a nagyétkűek táborába,egy 2 kilós táp 3 hónapig elég.
Szia! Elhiszem,kész állatkrt! :)) Mondjuk ha jó minőségű husit kap,sajtot és zöldségeket,akkor ha mádt nem eszi az sem gond,hisz a szükséges fehérjéket,ásványi anyagokat és vitaminokat megkapja a szervezete! Én a száraztápot a rágás miatt eröltetem,plussz az ACANA és ORIJEN tele van gyógynövényekkel,amit máshogyan nem tudnék a kutyám szervezetébe juttatni! A yorki 9-10 hónaposan felnőttnek számít,ekkortol lehet naponta egyszer etetni,de mivel elég picik,pláne a 3 kg alattiakat jobb naponta kétszer!
Szerintem maradhatsz a napi 2 étkezésnél, ha úgy látod, hogy elfogyasztja amit eléraksz. Ha időbeosztás miatt kell átállni az egyre az onnantól jó, ha már teljesen kifejlődött a kutya kb10-12 hónapos korban.
Jaj de jó, köszi mindenkinek a tippet. Fogok főzni neki. Hát igen jobban érdekli mindenféle fincsi kaja, mint a táp. Bár ha éhes akkor "ráfanyarodik" a táljában lévő szárazra. Még egyet nem tudok, mikortól kell napi egyszer adni neki? Nem maradhat a napi 2 étkezés? Néha úgy sajnálom, de közbe csak ő a kunyizós, úgy tud nézni sokszor, mintha még nem evett volna:)
Napközben ő sem eszik, hacsak nem a macskákét...:-S Bár vékonynak sosem látom mikor hazamegyek, úgyhogy a macskatáp jobban bejön neki...
A kaját úgy csinálom ahogy írtad, sajnos reggelente nincs időm külön a főtt kaját felszolgálni neki, 06-kor indulok otthonról melózni, etetnem kell a macskáimat, Rubyt, mopszot (ezeket mind külön-külön), tengerimalacokat, kinti (házi) maccsokat, nagy kutyákat és, ha a tesóm nincs otthon, akkor az ő maccsait is. Egy kisebb állatkertben csak délután van igazán idő minddel egyformán foglalkozni.
Ruby nem vékony, csak olyan válogatósnak tűnik, viszont a hirtelen növése megállt, vagy lelassult mert múlt hét óta csak pár dekát hízott az előző 15-20 dkg-hoz képest.;-)
Kaja: mi már csak 1szer eszünk, délután 4-5 között. Hét elején konzerv (Ceasar, Premier), csütörtök a tápos nap (Select Gold), péntek konzerv, 7hétvégén pedig általában főtt husi, pici vegetás vízben.
Pár hsz-szal ezelőtt valaki rákérdezett mikor világosodik ki a kutyus. Én is rakok fel kiskorit és a mostanit, mi nagyon világosak lettünk. - kiskori, mint egy kislány :D - a napokban
Szia! Az enyém így is eszi a tápot,én reggel adom neki a főtt kaját,nap közben semmit és estére megéhezik,akkor beburkolja a tápot! Ha mégsem,ez néha nálunk is előfordul,akkor esre már nem kap semmit és reggel megeszi a szárazat! Az a lényeg csak pici sót rakj a kajára,fűszereket ne,estleg kisebb adag főtt kaját adj neki,hogy ne egye degeszre magát!
Csirkemellet szoktam főzni, grillezni. Rege ajánlotta, hogy így készítsük el a kaját és bejött. A főzéskor kevés rizzsel és répával együtt. Nagyobb adagot lefagyasztok és főtt tojással, sajtal keverem mikor tálalom, hogy ne legyen egysíkú, időnként májkrém, meg szalámik. Ha van otthon húsleves, zöldségleves abból is kap. Ezeket persze imádja, viszont a reggeli tápra már rá sem néz, pedig nem volt válogatós eleinte.
Továbbított: KVA-773-frsz-autó tulajának üzenem, hogy utolsó dolog volt amit csinált Hortobágy közelében kirakott egy spániel kutyust az autóból!!!Szegény szaladt az autó után de hiába! Patkány vagy!!! Rakjátok ki az üzifalra hátha magára ismer a görény!!
Gyotam: Köszi a tippet.Kipróbálom mindenképp:) Biztos ízleni fog neki, mert a rizst és répát egyébként szereti.
Bogibabuci: Ti hova jártok állatorvoshoz? Azért kérdezem, mert mi a 3.kerületbe (lakunk is) járunk Ófalun a Templom utcába. És az az utolsó kép hol készült? Hol van az a nagy füves rész?? Bocsi, hogy ennyit kérdezek:)
Mi egy kis csirkemájat szoktunk neki főzni egy csipetnyi sós vízben, de szószerint csak csipetnyi sóval, meg rizs és répa ezt az összetétel nagyon imádja.Meg a múltkor serpenyőben sütöttem neki 2-3 falatnyi csirke mellet azt is szereti nagyon. Próbáld ki ha gondolod.A májat szerintem a kutyák 95%-a szereti
Az enyém is most kezdett válogatni. Tápra reggelente rá se néz, este viszont főtt kaját kap, meg szalámit, sonkát ilyesmit. Rajtakaptam viszont, hogy a macskatápot az benyammogja, pedig az is Acana, meg Orijen... Lehet, hogy csak a társaság miatt eszi a maccsokét? Elkerítettem a macskakaját, de átugrik a rácson...:-S
Nem tudtam jó pár napja feljönni, de visszaolvasgattam az oldalakat. Mézespuszi67: Köszi a "meghívást", az e-mailedet feljegyeztem:) Eddig tök örültem, hogy a kiskutyusom nem válogat egyáltalán, szinte mindent megevett. Royal C., Real N., Ceasar... Most meg nem hajlandó ránézni a kajájára egyáltalán, se a szárazra se a konzevesre. Nem tudom miért nem eszik. Talán el kezd válogatni? Vagy a foga miatt lehet? Még van egy foga, ami nem esett ki. A doki azt mondta, hogy még kieshet(mozog is egy picit) egy éves koráig, ezért ne bántsuk a fogát( mellette már az új kinőtt). Lehet, hogy ezért nem akar enni, mert fájhat neki, vagy zavarja...? Persze amikor én leülök enni, az kellene neki... Ebből meg inkább arra következtetek, hogy kezd válogatós lenni?! Ma reggel se nyalintott bele a kajájába, nekem el kellett jönnöm dolgozni, a párom szerencsére otthon van és figyeli, de már sokszor nem tudok mit kitalálni, hogy akkor mit adja neki hirtelen(mert fogok neki főzni, de akkor amikor nem eszi meg a tápját, akkor hirtelen nem is tudom mit adjak...). Ez persze csak egy pár napja(és nem is minden étkezésnél) fordul elő, amikor megedte a kajáját az is csak azért volt, mert pici párizsit csempásztem bele a szag miatt:) (hogy hátha arra odamegy) Ha valakinek ugyanilyen gondja volt, légyszi írja le, hogy milyen tápok ínycsiklandozók. Persze tudom, hogy mindekinél más válik be, de mégis merre induljak el, mit vegyek neki. Sorry, hogy ennyit írtam:)
Kitartás, egyik kutya sem reagál egyformán a másikkal. Az én yorkim épp , hogy odajön, mikor hazaérek (ha épp odajön) pedig csak 12 hetes, a mopszom meg fél óra múlva is ugrál. Ezeket a viselkedésformákat nekünk is meg kell szokni, akik alkalmazzuk (nekem is nehéz volt eleinte). Ne aggódj, azért mert első kutyád még nem biztos, hogy rosszul fogod nevelni:-)
Köszönöm. Nekem az első kutyusom és a lehető legjobban szeretném felnevelni. A könyv szerint a felnőtt kutyáknak szinte kimeríthetetlen készleteik vannak a figyelem felkeltésre, míg a kölyköknél szó sincs ilyesmiről. Mondja Fennel. Na most az én kutyim nem ilyen (4 hónapos lesz) 1/2 óráig bírtam, hogy ne figyeljek rá amikor hazaérek és semmi. Kaparja a lábam, hozza a játékát és jön utánam, ha már látja, hogy ezek mind nincsenek rám hatással fogja a függönyt, a papucsot vagy bármit amiről tudja, hogy nem szabad, csak hogy figyeljek rá. Nagyon kitartó. Lehet hogy ez nála nem jön be? Vagy csak nem vagyok elég kitartó? Mondjuk szerintem nem olyan rossz csak szeretném ha a későbbiekben sem lenne vele semmi probléma (Mint a könyveben szereplő kutyákkal).
Ha sikerül leszednem elküldöm. Nekem az első mondott igazán sokat, a második inkább csak önismétlésnek tűnik, új dolgokat nem írt benne.A kutyáimat is az első alapján kezdtem nevelni és hatásos volt. Nem kell mindenben egyetérteni vele, az újabb kutyapszichológusok (sajnos még nincs mo.-n semmilyen kiadványuk), már másfajta megközelítésből foglalkoznak a kutyákkal, pld pozitív megerősítéssel. Én is követem Fennel módszereit, de a kutyák egyéniségére is gondolni kell, és aszerint formálni ezt a pszichológiát.Szerintem.
Oké. Hát, picit sajnálom. :( Ha esetleg sikerül megszerezni elküldöd nekem? Tetszik a könyv, bár számomra nem egészen egyértelmű minden. Hátha a második rész hatására megvilágosodom.
Bocsi! Nem írtam, hogy a második nekem sincs meg cak könyv formájában, azért dolgozom az ügyön hátha sikerül v.honnan letölteni. Egyébként sok újat nem mond az első könyvhöz képest, inkább elmondja lépésről lépésre, hogy mit hogyan.
Szia!Szeretnélek megkérni Gollam hogyha lehetséges nekem is elküldenéd mindkét részt??!Főleg az a 30 napos dolog érdekelne,nagyon megköszönném!barbarabdnr@gmail.com
Akinek van "L"-betűvel kezdődő nevű kutyusa és érdekli egy fekete-ocelot mintás pulcsi, párszor használt (mert hamar kinőttük) akkor az jelezzen, el szeretném adni, bármennyire is fáj érte a szívem,de a Luínak már csak toppként lenne jó! :D rakok róla képet is! picike méret: 32cm-37cm-ig
Ha v.ki nem tudja letölteni Jan Fennel könyvét én szívesen elküldöm csak írjatok ide. Az eredeti címe Hallgassunk a kutyánkra és van második része is, ami egy 30 napos programot takar a módszere elsajátítására és gyakorlására. A módszer a nonverbális kommunikációra épít és természetesen az alfa vezéri státuszra minden agresszió nélkül. Űttörőnek számít a módszere kidolgozásával, de vannak ennél már újabb módszerek is, amelyek nem az alfa vezérség mibenlétére építenek. Többet ezekről a "kutyanevelés" topikban tudhattok meg.
Mi 8-10 hónaposan kezdtünk világosodni, és kb. mi is úgy nézünk ki, mint p.jeni kutyusa, csak rövidebb szőrrel. Szombaton megyünk kozmihoz, majd rakok fel képeket.
Nekem 2 éves korában világosodott ki a szőr a pofiján Jennynek,de a testén nem sokat változott egész sötét maradt...De ez függő,minden kutyi más,még van ideje:)
Szia! általában 1 éves korukban már ki alakul milyen színű lesz....de a szőre tövét nézd meg ha ott világosodik akkor biztos változik még .A miénknek orr és homlok felett kezdett el világosodni először. kb 6 hónapos korban. De véleményem szerint a kutyusod sötét színű marad.
Lenne egy kérdésem,a kutyám most 9 hónapos éés nem igazán tudom hogy mikor kezd el világosodni a szőrük.Az én kutyusom még totál fekete : ) Igaz amúgy is sötét szőrű volt akkor is amikor kicsi volt.Azt hiszem erős fekete pigmentáltsággal bír :D Köszi előrre is a válaszokat :) a kép rossz ..de nem is az a lényeg
:))) gyanús volt a másik fórumról, hogy ő az.... de nem voltam benne biztos! Gyönyörű kutyus lett, őszintén mondom! És fantasztikus képeket csinálsz róla, rendesen pózol neked!!! Sok puszi Nektek!!!! :)
Köszönöm, ki fogom próbálni. Ma Zoodomban voltam tápért, de ott csak a Trixi cuccokat találtam, meg valami gyógynövényest, ami szerintem drága is volt, úgyhogy még a régi samponjával mosom ma meg, de jövő héten biztos elnézek a Fressnapfba. Még egy kérdés: tudtok olyan nercolaj spray-t, ami nem hígító szagú? Eddig bármilyet próbáltam, borzalmas büdös volt.
Köszönöm szépen válaszodat :) Akkor ne aggódok nekünk közel 5 hónapos a kutyink visszük le sűrűn,de érdekes módon sosem kell az utcán pisilni,hanem amikor felérünk akkor jön rá :D Sebaj türelmesek vagyunk és hála az égnek elértük hogy csak a padlóra pisil az előszobába,meg a konyhába.Nem wc-zik be a szobába a szőnyegre így könnyű felmosni mindig.
Sajnos nem mindig reagál az ember minden hozzászólásra, de miután most volt időm megnézni a képeket, megállapítottam h aranyos a kutyusod, mint itt a fórumon mindenkié.
Szoktam olvasgatni ezt a fórumot, eléggé eltérő nézetek vannak itt, állandóak a veszekedések. Én csak egy tényt szeretnék közölni a szaporító tenyésztő témához. Nekem is yorkim van egy szaporítótól. Mazsola beteg volt amikor elhoztuk másfél évesen én ezt tudtam is de nem tudtam h konkrétan mi a baja, az előző gazdái ugyan elvitték orvoshoz és tünetmentesítették (visszanőtt a szőre), lettek kölykei, mert ugye arra tartották, de amikor kölykök is betegek lettek Mazsola már nem kellett így került hozzám, nehogy esetleg rossz kezekbe kerüljön elvállaltam h idekerüljön. Mazsolát 120ezerért kaptuk meg, nem vicc, ennyiért egy egészséges kutyát kap az ember, elvittük orvoshoz, kiderült, hogy bőrgombája van, atkái a fülébe és számtalan baktérium a bőrén. 120- 150 ezerbe került az orvosi kezelése, eleinte félhetente kellett vinni 5-10 ezerig terjedő összegekért és ebbe nincs benne egy oltása se, se a kajája, felszerelései semmi... Mellesleg én is elkaptam tőle a bőrgombát, 2 hónapig nem érintkezhettem emberekkel, Mazsolát se lehetett kutyák közé vinni. Kérdem én, mi a jobb kb 100ezerért venni tenyésztőtől törzskönyvvel egy egészséges kutyát vagy elhozni egy szaporítótól és rákölteni 250ezret? Mazsola mára meggyógyult és imádom, nem sajnáltuk rá ezt az összeget, de azért el lehet gondolkodni. Ki a tenyésztő? Aki ért a fajtához, az érdekeit nézi, ismeri az örökletes betegségeket, problémákat, szüreti a kutyát hogy elkerülje a fajtára jellemző betegségek tovább örökítését, nem hoz le egy kutyától fél évente almot, nem hoz le ideje előtt tőle almot, szereti, a legjobbat adja az anya kutyának, annyi kutyát tart otthon amit el bír tartani és a törzskönyv is szerintem egy fontos dolog... ha nincs törzskönyv honnan a fszból tudja még is nem e csinál beltenyészetet? A jó tenyésztő nem ad 8 hetesnél fiatalabb kutyát oda, csakhogy elkerülje a további kiadásokat oltásra. Rohadt sok múlik azon a 2 héten. Mazsola megmenekült mára boldog életet él, ágyban alszik, nagyokat sétál, előtte max ha kiszökött az udvarra akkor látott füvet, fákat ilyeneket... Bizonyos embereknek rá kéne jönniük, hogy itt életekkel játszanak, és nem mind1 mit hogy miért tesznek. És amíg a szaporítótól megveszik a kutyákat, addig lesznek is szaporítók. Én tanultam Mazsola esetéből.
Szia! Az ivartalanítással nem szűnik meg a jelölgetés, viszon sokkal nyugodtabbak, kezelhetőbbek lesznek. Ha csak az egyiket ivartalaníttatod a másik ugyanazt fogja csinálni, mint eddig, szóval nem lesz nagy változás az életetekben. A kanok nem feltétlenül egymásnak jelölgetnek, hanem csak úgy a saját területüket is.
A sampon neve Gotlieb és van hozzá balzsam is. Én a Fressnapfban vettem kb 1000-1000 ft, de elég sok helyen lehet még kapni.Nekünk bejött, a pulimra is ezt használom. A másik fajtának most nem tudom a nevét, de kimondottan nercolajos. Rege írta még régebben, hogy van étrendkiegészítő ami halolajos, ha jól emlékszem, az is van a Fressben olyan 2-3000 ft.
Én mától fogva abban hagyom a fórumozást de még csak a nézését is. mivel le se sza..játok az némelyik embert, ' idje híába írok rakok képet semmi. szóval elment a kedvem tőlletek. pápápá
Próbáltam néhányszor egy ilyen spray-t, de nem használt semmit. Meg mások is mondták, hogy hiába használom, ugyanolyan filces lesz mindig. Balzsamot még nem használtam rá, milyet kellene kipróbálnom? Samponból is használtunk már párat. Nektek eddig melyik jött be legjobban?
"Én erről az egy illetőről beszélek! A személyes tapasztalatomról, nem pedig a ketreces mocskokról,akik pénzéhesek!!!!!"
Ezt írtam be. Olvastam az előzményeket és láttam az a képet, amit nem tudom ki töltött fel. Ahol ketrecben van sok kutyus. Tudod én nem a becsületes tenyésztőket szidom, h pénzéhesek! Teljesen félreértettél! Hanem azokat akik tényleg csak nyereségvágyból tartják. Én a véleményemet és a saját tapasztalatomat nem azért írtam be, hogy veszekedés legyen belőle, hanem , hogy elmondjak egy pozitív példát,mert úgy jött le, h a "szaporítók" közül mindenki "pénzéhes" és csak ezért tart kutyát! H egy ilyen ember nem lehet becsületes!???!! Ezen lehet veszekedni... Akitől én vettem nem tartja magát tenyésztőnek,attól h lett a kutyusának egy alma. De ő is becsületesen és szépen ellátta. Mindenki az aminek érzi magát! Én nem szólok bele senki kutyatartásába, csak egy tapasztalatot osztottam meg! Egyébként, ha észrevettétek a "szaporító" szót, mindig így idézőjelbe raktam...
Szép napot:-) Itthon vagyunk pár napra. Felnézek, erre látom megint ki a szaporító ki a tenyésztő vita folyik. A legszebb az egészben, hogy magát majdnem mindenki tenyésztőnek mondja, míg mások vagy ezt mondják róla vagy azt. Mitől lesz tenyésztő valaki? S mikor válik szaporítóvá. Ősrégi kérdés. Nem jártam kiállításra a kutyáimmal, nem érdekelt sose, nem akartam belemenni a ki tud jobban helyezkedni játékokba se, de van szemlénk, van kennel nevünk, a kutyáknak külön szoba, kert. S a külön szoba se állandóra, némelyik velem aludt. Sose voltak ketrecben a nagyok, hacsak 300 nm elkerített részt nem nevezünk annak, illetve, amikor nem vagyunk itthon, akkor kisebb részre vannak elkerítve, utcáról ne látszódjon. Csak a kicsik vannak elkerítve, nyúlketreccel. Amíg nagyon aprók, addig a hálóban az ágyam mellett, amikor nagyobbak, akkor a nappaliban, hogy lássák hogy zajlik az élet. Oltásokat, féregtelenítéseket kapják, amíg velünk vannak, játszunk is velük. Ha szülés előtt van a kutya, akkor 10 percre nem hagyjuk magára, a kicsikhez 2-3 óránként felkelünk, ez teljesen természetes, s ha mégis elmenne kicsi, akkor azt hetekig nem emésztjük meg. Az öreg kutyánk, aki ugyan nem yorki volt, de a hamvai még mindig itt vannak (talán ideje lenne szétszórni) szóval nem a dögtelepen végezte, hanem 50 ezerért hamvasztóban. S nem volt kérdés megérdemli vagy sem ezt az utolsó tiszteletet. Most mivel külföldre mentünk, csak 4 kutyát tudtam vinni magammal. Ezt éreztem határnak, de a többinek mindnek jó gazdája van, s egyiket sem pénzért adtam, holott lett volna rá jelentkező, de aki ismer tudja hány napot bőgtem végig mire meglett az akire rábíztam őket. Most, hogy itthon vagyok meglátogatom őket. S mivel 2 itt maradt a házban,azzal aki a házunkban él, így most velük is vagyok. Szóval e lehet ítélni, hogy megváltam tőlük, de nem volt más megoldás. Így is 4 kutyával a határokat feszegettem. Miattuk jövünk 15 órát haza autóval a kényelmes 2 órás repülőút helyett. Nem hiszem, hogy lesz kiskutyánk több. Nos akkor szaporító voltam vagy tenyésztő?
Érdekes szitu, azok akik itt élnek van macskájuk 2:-) az itt maradt kutyák már megszokták, de akik most jöttek velünk most láttak először macskát:-)) érdekes szituk vannak:-)))
Használsz a kutyus szőrére filcbintó sprayt? Az előző kutyusomnak is elég rossz minőségű volt a szőre és nercolajos sampont használtam, 2 hetente mostam, balszamoztam és ezt a filcbontót is ráfújtam szárítás, fésülés előtt. Mondjuk nekem bírta a kozmetikát (mindíg én csináltam, kivéve a fazon nyírást nyáron). Az egyik perzsamacskám olyan mint a te kutyád, gyerekkorában tökre jól bírta a fésülést, mosást, most meg tavaszonta nullásgép úgy összeáll a szőre, fésülni meg nem engedi magát...:-(
Kutyakozmetikust nem találsz a neten, vagy esetleg állatfelszerelés boltokban nem hirdetik magukat, még egy ötlet: a város honlapján esetleg?
Szia! Ez így van,sajna én is ismerek ilyeneket,3 kutyára volt vevő és a többit agyoncsapta! :/ Én azon rágtam be,hogy a tenyésztőket lepénzéhesezték,utána kéne számolni mennyibe kerül a táp,az oltások,ha gond van a szülésnél a doki kihívása stb! Mariann,akitől a kutyáinkat vettük nagyon lelkiismeretesen tartja a kutyáit,külön házrészük van,padlófűtéssel,akkor mennek ki a kerbe amikor akarnak,szeretnék ilyen helyen lakni! 9 felnőtt yorkija van,ő megtartja a kiöregedett kutyáit is és nem ad túl rajtuk mint oly sokan,havonta meglátogatjuk és mindig kéri a friss képeket a csajokról! A legutóbbi szülésnél is volt egy kutyus aki nem tudott szopni,még éjszaka is felkelt 2 óránként megetetni,illetve a melóbol hazarohant megetetni,hogy ne pusztuljon el! Maggie is a legkisebb volt az alomból és a többiek lelökték mindig a ciciről,neki gondja volt rá,hogy így is mindig jóllakjon! Mollynak az mamija pusztult el a szülés után,a fél országot bejárta kecsketejért és pótmamiért,nem kevés időbe és pénzbe került,mégsem kért többet a megbeszélt összegnél! Segít a kozmetikázásba,pénzt nem kér érte,szóval ilye rohadt pénzéhesek ezek a tenyésztők! Szégyelheti magát aki ilyen ostobaságokat le mer írni!!!!!!!!!!
Ma történt először, hogy úgy fésülködtünk Bogyóval, hogy nem volt harapás, karmolás, sőt, puszik voltak közben :) Nekem ez az egész túl szép volt, hogy igaz legyen. Annyit csináltam másképp, hogy végig gügyögtem neki, volt mellettem jutalomfalat, de nem sokszor nyúltam érte és sokszor átvertem, ha a buksiját keféztem, úgy csináltam, mintha csak simogatnám. Ő meg még tartotta is a fejét... De tele van kis rasztatincsekkel, holnapra elvileg kiszedem az összeset, de ez borzalmas, simán lehetne belőle pulit is csinálni. Debrecenből vagy környékéről nincs itt senki? Szükségünk lenne egy kozmetikusra, a mostani soha nem ér rá, ráadásul múltkor már kicsit gyanús volt, hogy nem bírt a kutyámmal... mert nem hiszem, hogy Bogyó annyira szemét lenne, csak hisztis, de gondolom sok hisztis fajta kutya van.
És még van egy kérdésem, a vitátokhoz kapcsolódva. Milyen is a standard yorkie? Színe pontosan milyen? Most már érdekelne, hogy az enyém megüti-e a szintet :) Mondjuk nem mintha bármit is szeretnék vele, már golyszik sincsenek 3 hete, törzskönyvet se kértem. Ja és még nem mondtam a mi kis hibánkat. A szép hosszú farka vége eltört valamikor születése után, és ez így is maradt, úgyhogy mint egy zászló, 90 fokban áll az utolsó kis csontocska. Ez a Bogyó szexepilje. Ha holnap ki tudom fésülni, tényleg csinálok képet.
Igazad van, h nem kéne mindenkinek, de ezt SAJNOS mi nem tudjuk megakadályozni..!
Sok van nálunk a menhelyen 86 db pontosan. Szoktam kijárni nekik tápot vinni, ha úgy van rá pénzem. És próbálok nekik segíteni gazdát találni, úgyhogy pontosan tudom, h mennyi nincstelen kóbor kutyus van.
Olyan emberhez is volt már "szerencsém" , aki csak azért tartott szuka kutyát a kanja mellé, h d....hasson "szegényke"..... Aztán a kölyköket meg agyoncsapta..... Na ez a legundorítóbb, amivel eddig találkoztam....
Lehet,h az alap. De nézd meg azokat, akik ketrecben tartják. Nem biztos, hogy megmondja, hogy foghibás, lehet h add törzskönyvet, de hamisat..... Szerintem ezt sorolni nem kell, mert tudjátok ti is.
Lassan 4 éve vagyok tagja a fórumnak, igaz,h sajnos kevés időm van feljönni, de ha tehetem olvasom. Ezzel a fórummal mindig csak annyi volt a baj, hogy sok volt rajta a veszekedés... Emlékszem nem egy kedves és hozzáértő fórumos tagot vesztettünk el ilyen veszekedésekbe... A mai világban az emberek bizalmatlanok és joggal, de ha van egy kivétel szerintem azt nem kell lehurrogni, hanem valamilyen szinten örülni kell annak,h becsületes és egyáltalán létezik ilyen...! Én többet nem mondanék...
Ennyi hülyeséget olvasva nehéz kedvesnek és aranyosnak lenni! Sokan azt hiszik a szülés sétagalopp,rohadtul nem az,pláne 2 kilós kutyáknál nem,ha meg gond van jön a pánik,felelőtlenek az emberek! :/
Nálunk még most se igazán tökéletes, bár lehet hogy most a nagy pocija miatt. Valószínű most a kölykök nyomják neki a hólyagocskáját és sajnos most az éjszakákat nem bírja ki. Tulajdonképpen nekünk olyan 1 éves korára lett teljesen szobatiszta, de a szomszédom yorkija 8 hónapos korára lett az, bár ő pelusra lett végig szoktatva.
Nézd Én valahol megértelek,de szerintem kicsit mereven állsz a dolgokhoz.Én a kutyámat egy öreg házaspártól vettem és képzeld elvittem álatiorvoshoz megvizsgálta ahogy csak lehet és semmi baja ,semmi rejtett betegség. A mai világban szerintem nem mindenki engedheti meg hogy 50.-100.000 forintért vegyen kutyát,de ha esetleg megteheti nembiztos hogy lesz pénze állatorvoshoz vinni 10-30.000 Ft os vizsgálatokra.Mi kis kutyánknak sincs törzskönyve ,a szüleinek volt ,de akitől vettük nem kért a kiskutyáknak. Engem konkrátan nem is érdekel a törzskönyv,csak egészséges legyen.Egy tenyésztő szerinted miért tenyészti a kutyákat ? Hobbiból ? A fenét a pénzért. Ezek a kutyák már így is agyon vannak tenyésztve szerintem. Kicsit próbálj meg kedvesebb és lazább lenni itt a fórumon és akkor szeretni fogunk :) (Legalább is Én) :) Mindeni szaporítsa úgy a kutyáját ahogy akarja legyen az Ő bajuk...Ivartalanításról meg annyit hogy állatorvostól halottam hogy a kistestű kutyáknak nem egészséges az altatás ami ugyeár ivartalanításnál elkerülhetetlen.Mindenkinek más a nézete e fajta iránt. Van aki hobbiból tartja van aki tenyészti,ezt el kell fogadnod. Én ide tanácsért járok a fórumra ha valamit nem tudok megkérdem. És türelmesen kedvesen válaszolnak itt az emberek.Szerintem ez egy elég jó kis társaság ne veszekedjünk ilyenen hogy ki mit lát jónak. Döntse el mindenki mit kezd a kutyájával.Köszi hogy elolvastad ;) Üdv:Tamás
Amúgy szeretném megkérdezni a szobatisztaság nálatok milyen korban lett tökéletes ?
Ezer éve nem jártam erre. Lizi holnap már 7 hónapos. Leváltotta minden fogát :-) és éppen tüzel :-) - amire azért nem egy könnyen jöttem rá :-) Egyszóval zajlik az élet :-)
Mi egyenlőre a kullancs és bolha irtó nyakörvet használjuk. Már többször kirándultunk vele a Mátrában, de eddig még szerencsére semmit nem találtunk benne.
Nem mondtál hülyeséget! De valóban a legtöbb olyan "szaporító" amire te gondolsz nem ad törzskönyvet! Csak szerencsére vannak normális, felelősségteljes "szaporítók" is!
Ne haragudj , de tudtommal az a tenyésztő, aki több kutyát tart otthon, versenyekre jár velük stb.....
Ahol én vettem, ott a szuka kutyus és a kan kutyus is tenyészszemlés, sőt a fedező kan versenyeztetve is volt. De az anyakutya kedvencnek van tartva és egyszer be lett fedeztetve. Ennyi.
A tenyésztő szaporító témához annyit szólnék hozzá, h az én kutyám "szaporítótól" van, de törzskönyves, oltások rendben voltak, játékot kaptunk mi is, szerződést írtunk. Nem árult zsákbamacskát, szép az anyukája is, láttam a tesóit is, az én kicsikém foghibás. Így volt 60 000 Ft. És lekopogom... tényleg eddig semmi problémánk nem volt. Ahol vettem a mai napig tartjuk a kapcsolatot, sőt tavaly nyáron még meg is látogattuk őket. Azért vannak olyanok akik normálisak,DE SAJNOS KEVÉS!!!!!
Sok a munka, itt a tavasz, folytatjuk a lakás felújítást és hát nem utolsó sorban a 2 kutya:)
Nem nagyon tudtam vissza olvasgatni, de biztos vagyok benne, hogy mindn kutyus csuda szép!!!
Lenne egy kérdésem hozzátok, a mindkét rossz csontom fiú egyik sincs ivartalanítva, és amióta a szomszéd kutyája elkezdett tüzelni egymást jelölgetik felűl. Ezzel nem is lenne gond ha az udvaron vagy a peluson csinálnák,de sajnos a szemetes kuka, wc kagyló,és néha a bejárati ajtó is áldozat lett. Nem használ sem az ecet sem a távoltartó illetve a szagtalanító spray sem.
A kérdésem az lenne, ha az egyiket ivartalanítanám akkor is fenn állnak a jelölgetés vagy ahoz, hogy ez megszünjön mindkettőt kellene? Egyáltalán az ivartalanítás megszüntetné ezt az állapotot?
Azért csak az egyikre gondoltam, mert Manónak rejtett heréje van és nála kockázatosabb az ivartalanítás, mert a hasát is felkéne vágni hozzá, Maximnak meg csak "lenyiszantanák" a két golyót.
Köszi Rita, valószínű kipróbálom ezt, mert a régebb óta használt szerek már nem hatnak úgy, mint kezdetben. Ezek a dögök immunisak lesznekrá, vagy a kutya szervezete alkalmazkodik úgy, hogy nem fejti ki a hatását:-(((
A játékokról lehet, hogy leszáll, de nem lesznek teljesen közönyösek sem.Nekünk 3 ivartalanított fiú van otthon (egyik sem yorki) és messzemenően nyugodtabbak, az ivaros korukhoz képest, főleg mikor a szukák tüzelnek. Azt csinálják ilyenkor, hogy szaladgálnak a lányok után, de könnyű visszahívni őket és nem őrülnek úgy meg, mint pld. a tacskó akkor hetekig nem evett, már azt hittük éhenpusztul.
Az ivartalanítás legkorábbi időpontja 6 hónap , én személyszerint a 8 hónapos korra esküszöm a fizikai, ivari fejlődést is belevéve. A felső korhatár dokitól függ, általában 5-7 éves kor.(Ebbe nem tartozik bele az egészségügyi ivartalanítás)
Én úgy tudom, hogy attól még fogja a játékkal csinálni..... Nekem szukám van, egyszer egy palotapincsi rámászott, és a gazdija azt mondta, hogy ne aggódjak, mert már nem fiú... :))) Szóval az ösztön megmarad.
Segítsetek tudatom megvilágosításában!!! Ha egy kan kutyust ivartalanítanak, utána már kedves sem lesz a kufircolázáshoz? Ezzel megelőzhető, hogy a játékain gyakoroljon? Ha igen, mikor e legjobb a műtétet elvégeztetni?
A combóban több az összetétel, magyarán több mindenre jó. A Frontline weboldalán minden le van írva. Az orvosok ettől függetlenül nekem még sose ajánlották a combót külön. Gabeszka köszi a választ. Akkor nem pocsékolom uh-ra a pénzt, bár itt a fórumon említette már valaki (talán Rege), hogy nekik bevállt. Mivel az udvarunkban is van már kullancs :-(biztosra alkarok menni.
Én azon nevettem hogy odamész okoskodni mindenhová,egy kutyás fórumon minek kötsz bele abba hogy ki hogyan ír ,helyesen e vagy nem!?Meg hogy karácsonykor kap csak kaját mert éppen azt hozta a Jézuska..erre céloztam:)
Amúgy sokat tudsz azt gondolod,pedig nálam is mellényúltál..Én is teljesen egyetértek a nem megfelelő kutyatartással,az én kutyáimnak is burkolt fűtött 2 szobájuk van közel 50nm + a kifutó...és szörnyű látni ilyen kis ketrecben,mikor a szemével kérlel..:(
Nem is akarok rá gondolni, de sajnos én élőben is láttam nem is egyett. De sajnos SOHA SEMMI nem fog válltozni az ügyben. Mert akik a törvényeket hozzák azok maguk is áthágják őket és ezért vannak olyan törvények, hogy ő maguk is megfoghatatlanok legyenek.
Frontline-al fújtam, mellette lógott a hátán az uh-s riasztó. Budapest V. ker. Szabadság téren mehetett bele a kullancs. Másnap már a dokinál ültünk. Vártam a vérlelet. Babéziás volt a kutya.
Voltam kint menhelyen... babusgattam a kutyákat köztük az a jónéhány fogyatékos kutyust, akik bár 2-3 évesek voltak megmaradtak egy párhónapos kutyus szintjén méretben és agyilag pedig sok problémájuk volt.... Persze az Illatosra vitték a tisztelt gazdik, ahonnan szerencsére meleg helyre és gondoskodó kezek közé kerültek. Rengeteg fejlődési rendellenességgel, genetikai hibával terhelt kutyus kerül hozzájuk, a demodexes börbeteg kutyusok a legenyhébbek. Iszonyú pénzt és energiát emészt fel a kezelésük. De ez a legkevesebb, mert az embernek a szíve csavarodik és fizikailag fáj.
Addig szerintem sokan nem érzik a súlyát amíg nem látogatnak el menhelyekre. Én sose hittem volna, hogy a drága francia bulldogok, mopszok, yorkik, bullmasztifok és a többi 'menő' fajtakutya is ilyen sorsra jut.
Nagyon sok mindent helyre kellene tenni az emberek fejében. Ez egy hosszú folyamat. Láttam egy MEOE-s ülést, ahol felvetődött a nem ivartalanított kutyák gazdái emelt összegű extra adót fizessenek a kutyák után. Talán egyszer rendesen elindulnak a kezdeményezések és végre lesz az állatnak is becsülete kishazánkban.
Bocs nem értem ezt a mondatod: "Nem az uh- riasztó+frontline mellett lett babéziás a kutya.Pénzkidobásnak minősítve landolt a kukában." Most akkor jó vagy sem jó az uh riasztó? Én még nem használtam és gondolkodtam rajta, de ha nem jött be akkor marad a spot-on csepp.
Rendben csinálok képet :))) A suliban nehéz mert egyfolytában figyelni kell a kutyádat, de úgy mintha nem figyelnéd vagy dolgozni kell vele :)
Én most vasárnap még gyerekeknek való Offot fújtam a kutya szőrére. Az advantix mellé. Nem volt benne semmi "kopp-kopp-kopp". Nem az uh- riasztó+frontline mellett lett babéziás a kutya. Pénzkidobásnak minősítve landolt a kukában. :/ De tényleg van a Fressben.
Fressnapfban mind a kettő van. Ahova én alegtöbbet járok (Vecsési) ott el van zárva egy vitrinben, külön kell kérni az eladót, hogy nyissa ki. A kullancsriasztó 4000 ft a sip kb 1000.
Bár nem kövér Gézu, de ha mindenképp light tápot szeretnél és Acanát, írj nekik levelet és szívesen küldenek egy egész csomagot. Postafordultával nálad van.(2 nap)
A suli megvolt, csak mi voltunk 3an a fórumról, de így is sokat tanultunk. Bár a benyomásaim vegyesek, van ilyen és olyan is, de alapjában véve jó volt. Gin gyorsan tanult, otthon pedig 100x gyorsabban megy minden feladat. Viszont most egy pár alkalomról lemaradunk.
Viszont azt megírom, hogy Chanel egyébként élőben sokkal, de sokkal jobban néz ki rövid szőrben, olyannyira, hogy én bizony úgy mentem haza Ginnel, hogy olyanra nyírom. Otthon persze leesett, hogy ő világos és hülyén nézne ki mindenféle színben, viszont rövid lett. Ilyen kölykös mindenhol egyforma szőrt kapott. Pedig hosszúszőr párti vagyok én is!
Ha nem látom Chankát akkor is mindenképp ollót ragadtam volna most, mert elképesztő mennyiségű kullancs van!!! Nagyon vigyázzatok! Így viszont ihletet kaptam, gyönyörű az a gyerek!!!!
Nekem Boschból van bio otthon, bár nem light. Gin nem szereti, csak az Acana almás bárányosát eszi meg.
Ami nagyon jó ötletnek bizonyult, szombaton tanultam a suliban: a száraz táp álítólag jobban hasznosul, ha forró vízzel engedik fel és kicsit ázik benne a kaja. Én forró levest öntöttem rá. Többet evett mint szokott, pedig a vizes tápot eddig utálta.
Zsani: Én megértem az indulatot... Minden 'csak egy almot akarok lehozni, mert tündéri cuki a kutyám' gazdinak tanácsolnám, hogy ugorjanak ki egy menhelyre nézzék meg mennyi fajtatiszta kutyus van kint. Yorki is. Egyre több a kidobott kutya..
Az egyik fórumon láttam, hogy egy icipici yorki kant raktak ki a zuhogó esőben egy kartondobozba a ház elé. Ezért minek???
ofmamasandojo: Valahogy így kéne :), de egyre inkább azt látom, hogy ez egy utópisztikus álom a részemről. Kevés ilyen tenyésztő van sajnos.......Ez pedig borzasztóan elkeserítő. :((
Már bocsi de irritáló vagy,megnéztem a hsz-id,hát az se nagyon bíztató, csak okoskodsz..Miért járod be a kutyás topicokat?azt se tudni rólad, hogy van e egyáltalán kutyád..
épp az ilyen emberek miatt nem járnak azok akik régen,köztük én is ritkán.Ha normálisan nem tudsz hozzászólni akkor egyáltalán miért??
jókat nevettem azon amiket írtál:)hehe
Ja meg az utolsó hsz-hez.szerinted nincsenek korrupt emberek pl kiállításokon itt ott?nem lehet lefizetni valakit hogy megkapja a kutyája a szemlét!?de bizony lehet,mert a pénz az úr!és lehet hogy nem is olyan kutya kap jó minősítést aki megérdemelné....
Az elmúlt 5évünk minden pillanata a kutyák körül forgott. 4alom után(csak...hmm) És számtalan kiállítás,császár,kudarc,öröm után sem nevezném magunkat tenyésztőnek. Majd talán 20 év múlva, de mint tudjuk jó pap holtig tanul. Nem az választ el két kutyást aki pároztat és almot nevel, hogy minek nevezzük.(szaporító v. tenyésztő) Ez az ország a titulusok és az előjelek országa. Semmi mögöttes tartalmat sokszor nem jelent a névelőtti jel.(dr, okleveles, arany koszorus) A szakmád iránti tisztelet és a tudásod a mérce.(Nálunk)
A tenyésztésnek arról kellene szólni, hogy szakmailag elméletben tisztában vagy mindennel és utánna gyakorlatot szerzel. A törzskönyvek ismerete az azokon levő kutyák akár személyes ismerése. Genetikai hibáinak felismerése és az utódokban annak JAVÍTÁSA. Nem anyagi haszonszerzésből és a fajtára rossz hatással levő pároztatás. Nagyon szeretem ezt a fórumot mert sokan segítenek a másiknak. DE, és most ne haragudjon meg senki rám. A yorkik többsége nem hasonlít a fajta standardra sem és sokszor megkérdőjelezhető, hogy egy álltalán yorki-e. Ez nem a ti mint vevő hibátok és az aranyos szeretetre méltó kutyáitoknak a hibái hanem a magukat előjelekkel felvértező tudatosan és tudatlanul almot létre hozó emberek hibái. Nem felelősség teljesek és nem tisztelik a fajtát. Mivel jelenleg is nagyon kevés az a magyarországi kutyás aki utat mutatna a fajtákban ez láthatóak akkora különbségek fajtán belül. Reméljük egyszer a becsületes kutya tenyésztők és a tőlük vásárló tulajdonosok egyszer többen lesznek és az lesz a természetes.
Ahogyan mi csináljuk vagy ahogyan kellene csinálni:
-a kutya külleme és genetikai háttere megnézése utáni kiválasztás
-kiállítás
-3.4. évesen az első alom tervezése a megfelelő kan kiválasztása
-alom nevelés
Kiskutya megfelelő helyre való elhelyezése:
-Bemutatkozó, fényképes levél
-Személyes találkozó
Mivel kerül a kiskutya a leendő gazdihoz:
-Származási lap
-Adásvételi szerződés 50%genetikai egészségügyi garancia(anyagi)
-Számla, chip, útlevél, oltási könyv.
-Végig oltva(3hónapos kor előtt nem kerül kiskutya az új gazdához)
Így a kiskutyáink 120 és 150 ezer forintos áron kaphatóak.
(Ha végig számolod mivel jár a 6-8 hetesen egy oltással és semmivel elhozott kiskutya mire a végére érsz akkor egy józanul gondolkodó ember nem 50ért vesz kutyát olyan helyről ahol azt sem tudják ki kinek a kije és amikor valami problémád van jó esetben meg sem hallgatnak téged. Nem, hogy a kutya egész élete során a genetikai betegségekre 50% anyagi garanciát vállalnak ügyvéd álltal ellenjegyzett szerződésben.
Csak ennyit kotyogtam volna. Ez nem azért írodott, hogy magamat magasztaljam hanem azért hogy hátha utat lehet mutatni többeknek a helyes és egészséges kutya tenyésztés irányába.
Péter
ui: Már nem szeretnénk tenyészteni és nem járunk kiállításokra csak szeretjük az itt felgyülemlett kutya sereget. Hobbi volt és az is maradt.............
Nem kötelező ide jönni szerintem! Amúgy Én meg nagyrészüket elítélem a tenyésztőknek.Én nem azért veszek kutyát hogy ketrecben tartsam őket és áruljam a kölykeit.Egy tenyésztő nem a kutya kedvességét ragaszkodását nézi,hanem a pénzt látja egy állatban. Tisztelet a kivételnek és akinek nem inge ne vegye magára! Én házikedvencnek tartom a nőstény kis Yorkimat de hidd el 2 éves kora után Én is be fogom fedeztetni és a kölyköket Én is áron alul elfogom adni,de csak leinformálható jó helyre. És nem érdekel a tenyésztő... Amúgy azt mondják hogy egy nőstény kutyának életében 1x legyen kiskutyája...
Egyébként én is tenyésztőtől vettem a kutyát! Nekem is ő megmondta,h ez van a kutyával és kész, teljesen korrekt volt, mint ahogy most én is! Teszem hozzá nem "óccsóóér" vettük az utcasarkon! De ezek szerint Te ott árulod.
A szánalom benned az,h ha esetleg NE adja Isten beteg gyereked születik azt is majd kukába dobod, mert Te ilyen vagy!
Nem egy kazal kutyát akarok, hanem csak szeretnék utódot tőle! Ez nem egy üzleti terv,h mostantól (szerinted selejt kutyával) kereskedjek!!!
De tudod mit ,mondasz,amit akarsz! Nem Te döntöd el más sorsát, nem vagy Te Isten! !!
Akinek nem tetszik az akkor Ne reagáljon. Én sem osztom senkinek az észt, h mit hogyan csináljon. Téma lezárva.
Szánalom??? Az nem ez....magyar szakos hallgató révén (bár 27 évesen már illő túl lenni rajta) nem sok fogalmad van sem a magyar nyelv helyes használatáról sem az illendőségről. Ok, hogy mindenhez van véleményed, de azért válogasd már meg a szavaidat és legfőképpen a stílusodon csiszolj légyszives. Ez a fórum normális mederben tárgyalja a kutyával kapcsolatos problémákat, erre jössz te a "Hűű ez a helyesírás..." vagy "mi a f@sznak" nagyon kultúrált hozzászólásaiddal, és már csak ezzel kivered a biztosítékot jópár régi fórumozónál. Itt senkit nem érdekel, hogy kinek mi az iskolai végzettsége, ez nem az a fórum... Ja és ha már helyesírás, akkor a "hogy" elé tegyél légyszi vesszőt, mert már ha kritizálsz másokat akkor alkalmazd légyszives magadra is ugyanezt a szabályt. Remélem nem ott tart a mai felsőoktatás, hogy ezt tanulod az egyetemen. Hol marad a tolerancia, hol marad a megértés, és annak az örökérvényű mondásnak az alkalmazása, miszerint hallgatni arany.... Ugye milyen idegesítő ez a szőrszálhasogatás????? Hát te ugyanezt csinálod. Én sem támogatom a kutyaszaporítókat, jómagam sem ilyen helyről vettem a kutyámat. Az, hogy szeretnék esetleg kiskutyát tőle, az nem annak köszönhető, hogy tudatlan vagyok. De ha nem lesz, hát abba sem rokkanunk bele. És megkérlek szépen, ne fáradj azzal, hogy reagálsz erre, mert részemről be van fejezve a fórum olvasása. Ha van egy kis türelmed, akkor ajánlom figyelmedbe egy régi fórumozó történetét, bizonyos Pepsz$....úgy kezdte mint te.....
Sziasztok! Látom forranak megint az indulatok! Én mindkét felet megértem,de szerintem is felelőtlenség a standardnak nem megfelelő kutyák szaporítása! Nkem is két yorki lányom van és bár nem ivartalanítottam őket eszem ágában sincs bepároztatni egyiket sem! Elég sokat járok a tenyésztönkhöz és bizony látom mennyi probléma merülhet fel a szülés közben és utánna is,én mindenkit lebeszélek róla!
Én szeretnék találni a kutyusomnak egy kislányt, mert nagyon szeretném ha lennének kiskutyái. Egy gond van, hogy nem kértem hozzá törzskönyvet, mert akkor pont nem volt rá plusz pénzem. Tökéletes a harapása, a mozgása, sztem a szine is különleges és a szőre is jó minőségű (ezt csak azért mondom, mert van olyan yorki ismink, akinek csomókban áll állandóan, hiába fésülik naponta, mert olyan "filces" a szőre). Szóval ha van olyan kislánygazdi, aki szeretne kiskutyát, akkor jelezzétek. Egyébként a szikszói Vicomte kennelből van a kutyusom, mi pedig Bp-en vagyunk. Minden kutyus nagyon édi és üdv az újaknak!
Ha csak trágár szavak használatával tudsz hozzá szólni,akkor inkább maradj csöndben. Attól mert valaki hobby tartásra vett kutyát,attól még szeretné,h legyenek kölykei.
Mellesleg a kopasz embernek is lehet gyereke, pedig az is lehet genetikai hiba és ne hogy már TE mondd meg,h kinek lehet kölyke,meg kinek nem?!
Szerinted ez eldeformálódott és a fajtájára nem hasonlít???!!!
Nem kéne mások kutyáját lefikázni! Nem gondolod?
Itt van pár kép,h lásd NEM egy eldeformálódott, torz kutya!
Ha valami nem tetszik el lehet jönni személyesen és utána magyarázzál!
Nem is ezzelvan a gond, hanem a születendő kölykökkel, hogy ezt örökölni fogják és valószínű hogy továbbítani is generációkon át. Én se vagyok tenyésztő, de ha az én kutyusomnak lett volna vmi genetikai hibája tuti hogy nem fedeztettem volna be. Meg én a papáit is megnéztem elég rendesen és a felmenői se voltak gyengék. Én csak azt mondom hogy nem jó egy genetikai hibát tovább örökíteni, de ezt ne vedd bántásnak.
Hát azért is írtam le,h csuka szája van,mert én ezek ellenére szeretném pároztatni, és ha valaki így bele megy akkor... Meg semmi baja a kutyának rendesen tud enni, semmi nem látszik rajta , és ettől ő még nem egy torz szülött, és ,mint írtam NEM tenyésztő vagyok.
zsanett3! Ha gondolod elküldöm szívesen a Kutyapszichológia könyv elektronikus változatát. Nagyon sokan ajánlják! Még nekem sincs meg a kutyusom, de igyekszem mindent időben elolvasni, és megtanulni :)
Szia! Minden nevelés kérdése!Jean Fennel Kutyapszihológia című könyvét ajánlom olvasd el abból nagyon sokat tanulhatsz.Szőre egyáltalán nem hullik,ha fésülöd akkor marad a fésübe egy kevés szőr de nem vészes.Amúgy a yorki szőrére nem hiszem h érzékeny leszel.Nagymamám is mindenre allergiás és Szamytól nincs semmi baja. Szamy lassan 2 éves lesz és 3,4 kg Szamy van,hogy az ágyamba alszik van,hogy az övébe.
Nagyon szívesen, azért vagyunk hogy segítsünk egymásnak. Szőrhullás: tényleg NEM hullik, mikor fésülöd akkor tuti lesz, de nem vészes. Alvás: Porci nagyon szereti a saját ágyát, volt/ van hogy +engedtem neki, hogy ott aludjon velem de 10ből 8alkalommal leugrik és megy a saját helyére. Amúgy az én kutyim májusba lesz 2 éves, jelenleg 4,40 kg vagyunk, szóval este nem nyomnám össze :)
Mondjuk 3 napja nem eszik vmi sokat, de valószínű hogy ez a meleg is megviseli most, de remélem hogy a picik egészségesek lesznek és minden rendben lesz velük:$
Am leginkább azt várom hogy olyan 3-4 hetesek legyenek mert akkor már lehet velük játszani meg tanítgatni őket:D
Szia az én kutyim 2,5 kg-os, de még a szülés előtt 2 héttel is ágyban alszik, a párja akivel fedeztettem ő 1, 80kg-os, de ő is ágyban alszik a gazdijával:D
Már alig várom hogy meglegyenek a pocaklakók, olyan kiváncsi vagyok már rájuk:D
Szia! Minden kutya olyan lesz (persze add hozzá a kutya saját egyéniségét is) amilyennek a gazda neveli. Ebbe beletartozik az ágyban alvás is. Én konkrétan nem, szeretem, ha velem alszik, mert félek, hogy ráfekszek, mert olyan pici. Inkább reggelente korábban kelek és akkor jöhet fel az ágyba és ejtőzünk egyet együtt mielőtt minkába indulok. Javaslom, hogy olvassgass kutyaneveléses, pszicholgia könyveket,(szerencsére már nagyon sokfélét lehet találni)nagyon sok hasznos információt találsz bennük.
Igazán segítőkészek vagytok, nagyon örülök a válaszotoknak. Én allergiás hajlamú vagyok, de a standard leírás helyett a biztonság kedvéért gondoltam inkább gazdiktól kérdezek, az a biztos! :) Fura elképzelni, hogy egyáltalán nem hullik a szőre! :) Ha ölbe veszed, tényleg nem marad utána szőr? Meg a bútor-kárpitokon sem? Ti kutyusaitok mekkorák? Hány kg-osak? Saját ágyikóhoz hozzá lehet szoktatni, vagy gazdi-ágyában alvós?:)
Üdv a fórumba. Szőrhullás: mint ahogy Ádám is írta nem hullik, naponta minimum 1szer ki kell fésülni, az én kutyim nyáron nagyon rövid szőrű, szóval hála istennek nem kell vele bajlódnom. Egyedül lét: fokozatosan kell őket hozz szoktatni, az enyém reggel 7től 4ig egyedül van otthon, mikor kisebb volt megfigyeltük webkamerával, és majdnem az egész napot átalussza. Pelenka: lehet őket, nekünk nem jött össze Méret: Ádámmal értek 1et, én sem vennék extra minit.
Köszönöm a választ! Tenyésztőknél nézelődöm! :) Nem is tudtam, hogy kicsik érzékenyebbek, így azért meggondolom a választást!!! Nekem is kb. ennyit lenne egyedül, örülnék ha kibírná!!! :)
Szia.Üdv a fórumon.Valóben nem hullik a szűrük mivel nincs ajszőrzetük.Ha nincs renszeresen nyírva akkor sem hullik.Fésülni naponta kell.Egyedül létet fokozatosan szoktatni kell és elég sokig kibirják.Az enyém reggel fél7től délután 3mig egyedül van.Lehet őket pelenkára szoktatni,de mindet sikerül pl.az enyém Ha a tenyésztő extra minik kinál az nem 100% hogy az is lesz genetika miatt.Én javaslom neked,hogy ne extra minit vegyél hanem egy sima stardart yorkit.Minél kisebb annál kényesebb!!! http://yorkshire-terrier.lap.hu/ itt nagyon sok tenyésztő van.De a fórumon is vannak tenyésztők
Szeretnék egy yorki kutyust, előtte szeretnék némi segítséget kérni.
Valóban nem vedlenek, nem hullik a szőrük, ha rendszeresen nyírva és fésülve vannak? Mennyire bírják az egyedül létet? Lehet őket pelenkára szoktatni-hogy arra végezzék a dolgukat? Persze sétáltatni is szeretném őt:) Ha tenyésztő extra minit kínál, az valóban pici lesz? Tudnátok ajánlani megbízható tenyésztőt?
Kutyasuli: nálunk sajna Porci sokat verekszik, nem bírja a kistestü kutyikat.
Tegnap voltunk mi is suliba, ( http://www.kutyaiskola.net/ ) és nagyon élvezte, csinálta a feladatokat, és persze volt 20 kutya, de mindegyikkel tök jól kijött, égett is az arcom miatta, hogy nem verekszik.
Egy okosság: adj neki kicsi juti falatot, míg rágja nem foglalkozik a fésüléssel, nálunk ez teljesen jól bevált :)
Kullancs elleni védekezés: minden kutyánál más és más vállik be, én lassan 1 éve haszálom az Adventixet, és lekopogom, még soha nem volt Porciba egyetlen egy kullancs sem.
Van sok suli itt is, de még nem próbáltuk. Most még nem érzem, hogy szükség lenne rá. Vannak nagyon érdekes könyvek is, a Kutyapszichológia a kedvencem, abban sok hasznos van arról, miért is csinálja azt a kutyám, amit. A sétánál próbáltuk már az írónő módszereit. Sokáig csak pórázon tudtam vele menni, mert mindenhova odaszaladt, nem hallgatott rám, most már megyünk póráz nélkül és ő követ engem. Pár hete kezdtük a klikkerezést is, még nem tudom igazán, hogy hasznos-e, séta közben a klikk hangra már mindenképpen figyel és sokszor hívni sem kell, rohan a hangra hozzám. Az a baj, hogy tényleg az első fél évet elrontottam, meg volt neki engedve sok dolog és ezeket most kell kijavítani, de szerintem még nem öreg hozzá, csak egy éves. A fésülködésnél is most akarom bevezetni a jutalomfalatozást. Ez sem normális, hogy fésülni kelljen őt, ez neki nem természetes, de hátha egy kis virslivel majd tudom őt motiválni. Én spec. próbálom őt kutyaként kezelni, persze nem mindig sikerül, mert én annyira szeretném őt nyúzni meg kényeztetni :) nem szeretném őt kényszeríteni semmire, ezért jó a klikker, mert ő fog rájönni, hogy mit szeretnék tőle kérni, és nem én fogom ráerőszakolni az akaratom. Az meg tényleg fontos, hogy megértsük a jelzéseit, ezért próbálok neten meg könyvekben utánaolvasni. Van például az örömében pisilés, amit sok helyen írnak, hogy gyakran ha hazaér a gazdi, akkor örömében pisil kicsit és sokan ilyenkor rögtön megdorgálják, mert azt hiszik, hogy simán bepisilt. Pedig ez csak öröm és ha engem leszidnának, amiért örülök, máskor meg állandóan örömöt akarnak okozni, hát én is állandóan kételkednék, hogy mit is kellene csinálnom. Nekem Bogyó az első igazi kutyám, akit én próbálok nevelni, úgyhogy most csak próbálkozok, biztos sok dolgot rontok el, de általában mindenki vidámnak látja a kutyum, kifejezetten barátkozó, tehát szerintem boldog :) legalábbis én azon vagyok. Bocsánat, hogy hosszú voltam, de ezek a dolgok nagyon érdekelnek.
nem akarok okoskodni, de lehet, hogy segítséget kellene kérned valakitől. Budapesten a XVI. kerületi kutyasuliban ma indult először kistestű kutyáknak tanfolyam. A legtöbb problémát a kutya viselkedésében mi gazdik idézzük elő, mert nem kezeljük igazi kutyának - tanultunk ma. Pilláztunk is néhányan. Biztos van Debrecenben is kutyasuli, ha nem is tartanak kicsiknek tanfolyamot, biztos szívesen segítenek nektek.
Kullancsra tavaly használtunk Frontline-t. Rendesen tettem fel rá, ennek ellenére nyáron egy réten vagy ötöt összeszedett 10 perc alatt, mindet a buksiján. Most Kiltix nyakörvet próbálunk, majd kiderül, mennyire sikerül. De itt Debrecenben és környékén elég sok fertőzött kutya szokott lenni, tavaly az anyósom törpespiccének volt is valamilyen fertőzése, amit nem kezeltettek rendesen, csak oltást kapott, ősszel lett is belőle némi problémája, két hetes infúziókúra hozta rendbe, és még örültünk, hogy felépült szegény. Úgyhogy remélem, a Kiltix be fog válni...
Hát nálunk a fésülködés normál esetben többemberes meló, de általában egyedül vagyok kénytelen megoldani. Van harapás, karmolás. Mondjuk a harapás nem olyan durva, csak fenyegetőző. Hiába kezdtem korán szoktatni a fésüléshez, nem sikerült. Ha viszem kozmetikushoz, a csaj már rosszul van tőle :D Bár sok dolgot én is elrontottam, mert eleinte megkapta a falkavezérséget tőlünk, és elég sok dolgot megengedett magának, de most már úgy néz ki, én lettem a vezér. De a fésülködés még mindig nehéz.
sziasztok!tanácsot szeretnék kérni kullancs,illetve bolhariasztó terén... Ti mit használtok?Nekem adott az állatorvos valami olajos lötyit(a nevét elfelejtettem),a kutyus farkától a nyakáig a bőrén végig kell húzni,1hónapig véd,viszont a kutyusom dörgölőzik,ugrál...szerintem zavarja a szag,vagy az érzés,h rajta van.Ráadásul zsíros lett tőle a szőre!:( Ti mit használtok/ajánlotok???? Előre is köszi!!!
Hát most már tényleg megszüntetem a lépcsőzést. 4 emeletet mászunk, az már sok. Főleg úgy, hogy itthon is mindenre felugrik, azt nem tudom neki megtiltani.
Nagyon édesek a kutyusaitok :) Próbáltam rendes képet keresni, de az én gépemen csak ilyen kócosak vannak, a páromén majd körülnézek. De ha minden jól megy, jövő héten megkapja Bogyó a tavaszi frizurát és rövid szőre lesz és akkor már talán nem kapok ki tőle, ha meg akarom fésülni :)