A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Érthető, ezért kérdeztem. :) Ha valaki minden nap szeretne fürdeni, akkor nyilván nem ez lesz a kedvence. Én személy szerint (bár imádok pancsolni) elvagyok a 4 nap alatt egy fürdéssel is, nekem megfelelő, ha valamelyik délutánt/estét arra szánjuk, hogy elmotorozunk/elautózunk a legközelebbi fürdőig.
Oké, akkor egy szavazat Dunafalvának, ha jól értem az álláspontodat.
Béda és Nagybaracska is jó, de egyik sem kertvégi strandolós.
Bár 11 km még nem a világ, de az biztos, hogy lesz aki most akar fürödni, a másik meg csak ha már megemésztette az ebédet, vagy a vacsorát és így nagy az esély a "szétzüllésre"....
A magam részéről preferálom a gyalogosan elérhető természetes vizet, de tudok alkalmazkodni.
A település neve Kölked vagy ha úgy tetszik, Béda.
Őszintén szólva Tutus írta meg az elérhetőséget ma reggel (köszcsipuszcsi mégegyszer), meg valami Feri nevű fickó már beszélt is rólunk. Nem, nem a Heszler volt, valaki más, Tutus ismerőse. :D Egyébként szeretik a motorosokat, többször szállt már meg ott motoros társaság, úgyhogy nem kell bemutatni a hangzavart meg a füstölést se.
Róluk azt kell tudni, hogy amellett, hogy itt aztán tényleg baromira senkit nem zavarunk, rendkívül kedvező árakat mondott az úr. Van egy 16 fő elszállásolására alkalmas bazi nagy ház, 2-3 ágyas szobákkal. Minden szobához van külön fürdő, ezen kívül 2 további közös WC is van. Sátorhely kb. korlátlan mennyiségben. Valamint tűzrakó helyek, fedett verandák, erdőszél meg végtelen mezők vaddisznókkal stb. De a terület amúgy kerítéssel lezárt.
A szobák ára 6.000 Ft / fő / éj, de nagyobb társaság esetén adnak még kedvezményt is, így 5.000 FT lenne.
A sátrazás ára (és most kapaszkodjatok meg!) az mondta a hapsi, hogy SEMMIBE nem kerül!!! Szóval én úgy gondolnám, hogy ha ezt választjuk, akkor a sátrasok becsületből bevállalhatnák azt az ezres különbséget, de ezt nyilván majd megbeszéljük, ha úgy alakul, hogy ide mennénk...
Na most eddig szinte tökéletes, tudom. Az egyetlen hátrányt mondanám: nincs fürdő (mármint pancsolós fürdőhely) rögtön a szállásnál. Fürdésért egy kicsit utazni kell, az opciók:
- Mohács városi strandfürdő 11 km
- Mohács Duna-part szabadstrand 11 km
- Dunafalva Duna-part szabadstrand 30 km (kompozással a túloldalon)
- Dunaszekcső Duna-part szabadstrand 28 km
- Dávodi gyógyfürdő 32 km (légvonalban amúgy közel van, csak a kompozás miatt ilyen...)
- Nagybaracska strandfürdő 29 km (szintén kompozással)
A "fürdőskurvákat" kérdezném, hogy ez megfelelő lehet így, hogy a fürdés külön szervezett program lesz, nem csak a "kimegyek a telek végébe" típusú hetyegés? :) Mert itt szerintem leginkább ez a szűk keresztmetszet.
A Horgász-Lak nevű intézmény tudná elszállásolni a szobásokat, 12-13 fő terjedelemben.
2-3 fős szobáik vannak. Itt úgy írták, hogy egyben minden... A 12-13 fő felnőtt részére a 4 nap/3 éjszaka 210.000 Ft (+ifa), ami kicsit matekozva szintén olyan 6.000 Ft környékére jön ki. Este ha lesz kis időm, behekkelem a konkrét árajánlatot a leírással, mert szép dokut küldtek.
Sátrazni 2.000 F/fő/éj áron lehet a Nagybaracska, Nádas u. 4. szám alatt, ez a szabadstarnd lesz. Megnéztem G. Térképen, 160 méterre van a kettő egymástól az alábbi kép szerint, tehát egy picit azért külön leszünk, de szerintem 160 métert anno az agárdi kempingben is szoktunk sétálgatni egyik csücsöktől a másikig. :D
Gondolkozzatok rajta, mert mindjárt teszem fel a 3. opciót.
Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha az előleget én elküldeném nekik, aztán majd jól leverem rajtatok a nyáron. Ott meg távozáskor mindenki rendezi a számláját.
- vendégház és apartman: 18.000 Ft / fő a 3 éjszakára
- sátor: 12.000 Ft / fő a 3 éjszakára
Előlegként a szállásdíj 20%-át kell átutalni, akkor tekintik lefoglaltnak a szállást.
A többiektől még mindig nem kaptam választ.
Illetve a Csobbantó esetében azt írta a fickó, hogy már 2 éve nem ő vezeti a Majort, viszont a honlapon meg csak az ő elérhetősége van fent... Úgyhogy itt még nyomozok.
Ez jó ötlet, őket nem láttam eddig semelyik honlapon. A Malmot kérdeztem (most Florentina-nak hívják), még nem kaptam választ, de akkor megkérdem őket is. Köszi! :)
Na igen, ezért fontos megvárni a felnőttkort, hogy az embernek jogsit adjanak meg szavazati joga legyen, meg hasonlók... :D
Amúgy 5 évesen nem számított se a dallam, se a szöveg, csak hogy jó hangos legyen és minél nagyobb felfordulást lehessen csinálni a házban. Biztos emlékszel, hogy az Oroszlánkirályon is ugyanúgy ugráltam a zenés részeken, ha eléggé felhangosítottad. :P
Úgy írta, hogy augusztusra kész lesz a 2. apartman, abban lesz wc. Kérdezek Tőlük árakat is, csak hamarabb felkerült az infó a fórumra, mint gondoltam... :D
Ezért mondtam, hogy Ti nem akartok ott sátorozni...
Az nem kemping amúgy, hanem csak egy partszakasz, ahol frankó puha homok van és nem hirtelen mélyül a víz, ezért jól lehet strandolni. Volt ott amúgy régen egy épület, de leégett és a tulaj nemigen foglalkozott a felújítással.
Igen. Az egy kicsit talan necces, de azt leszamitva tokeletes a celjainknak. Bar en azt gondolom, hogy igy is megoldhato, mert szoktunk lenni 10/12-en Palinal (neha meg tobben is, persze nem ennyi ideig), egy WC-re... es emlekeim szerint nem volt meg belole gond.
Dunafalván érdemes megkérdezni a Csobbantó majort is. Náluk szokott lenni tábor is. Ez feltételezi, hogy berendezkedtek ehhez igazodó infrastruktúrára is.
Dunafalván van egy homokos strand, közel ehhez a szálláshoz. Ott legénykoromban is sokan sátoroztak, csak úgy... Ha valaki beesne bejelentés nélkül, simán tudna vadkempingezni. Fürdési lehetőség meg van a szálláson. Autóban alvóknak első osztályú...
Ha valakinek ezenkívül külön szállásra lenne igénye, Dunafalván, vagy a másik oldalon Dunaszekcsőn meg tudja oldani. Döntenünk kellene, mert az "oltakozás" lehetősége miatt piszkosul elindult a nyaralási kedv...
Kedves Szilvia! Köszönöm a megkeresést! Kérésére az alábbiakat tudom ajánlani: Jelenleg még szabad a vendégházunk az Önök által választott időpontban. :) Ahogy a képeken látta, valóban szép nagy udvarunk van, kicsi erdős résszel, ami teljesen alkalmas sátorozásra, és nincs ellene kifogásunk, ha valaki ezt szeretné. Azt azonban tudni kell, hogy alapvetően nem vagyunk erre berendezkedve, tehát kinti wc nincsen, áramot a házból lehet kihúzni és egy kerti csap van víz vételezésére, talán kerti zuhanyzó lesz addigra. 11-12 főt a vendégházban a következőképpen tudnék elhelyezni: Alapvetően 8-10 fő, akik kényelmesen le tudnak feküdni. Egy nagy szoba: 2 heverővel, 2 fotelággyal: összesen: 4 főEgy kisebb szoba: 2 heverővel: 2 főA nappaliban kinyitható ülőgarnitúra: 2 főJelenleg van kialakítás alatt egy 2-3-4 fő elhelyezésére alkalmas egy légterű apartman (reméljük áprilisra készen lesz, de augusztusra biztosan), ide 2 kinyitható kanapét tervezünk elhelyezni. Ha a csapat tagjai hajlandóak vállalni, hogy többen alszanak egy szobában, illetve együtt, akkor tudom vállalni az elhelyezésüket. Természetesen a házban és az apartmanban felhúzott ágy és törölköző várja a vendégeket. A sátorozóknak ezt sajnos nem tudom biztosítani. A házban egy fürdőszoba van wc-vel, mosógéppel. A konyhában teljes felszerelés és mosogatógép. Az apartbanban egy fürdőszoba készül wc-vel, illetve konyharész. Ebben az évben már fedett terasszal várjuk vendégeinket, lehetőség van kinti főzésre, grillezésre (fát biztosítunk).
"Az interneten találtam meg a honlapjukat, és szállással kapcsolatban szeretnék érdeklődni.Arról van szó, hogy egy kb. 25 fős baráti társasággal keresünk szállást augusztus 12-15 napokra (vagyis csütörtök-péntek-szombat éjszakára), csillagtúrát szeretnénk csinálni a környéken, immár kb. 15 éves hagyománynak megfelelően. A nehézséget az okozza, hogy kb. 11-12 ember van, aki mindenképpen ágyban szeretne aludni, a maradék 12-13 ember viszont ragaszkodik a kempingezéshez (sátrazáshoz). Nem tudom, Önöknél van lehetőség ilyesmire is? Úgy láttam, hogy szép nagy az udvaruk, szóval hely úgy látom van, csak kérdés, hogy hajlandóságuk is van-e a sátoroztatásra? Illetve kérdés, hogy a fent említett időponban tudnak-e még szobákat kiadni."
2. Márti (tervezi hogy jön, de még kitalálja...) sátor :-)))))))))))))))
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház, sátor is jó lehet...)
5. 21-feri (Ha van akkor faház, de van 3db sátram.) :-))
6. Zoli_t5H (sátor kilőve, nem cipelek :-)
7. Szilvi (faház vagy egyéb szilárd falú építmény)
8. Peti (faház vagy egyéb szilárd falú építmény)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (sátorok+auto)
12. Laci Évi faház.
13. Kabóca, Adrienne sátor (remélem nem ütközik a táborunkkal)
14.orca (autóban ahogy tavaly a Tisza tónál)
15. Csillagnyee (faház) A Pille általában a hátsó ülés utasához tartozó csomagtartó teljes terjedelmében, más dolog már nem férne el a motoron :)
16. Pancsipancser (sátor/autó)
17. Sass Pali sátor
18. CsA (sátor, lehetőleg D.Nagy barátom mellett - most jött meg az új kemping gázfőzőm az Ali-ról, szóval részemről a kaja miatt sem lesz finnyáztás...) :-)
Kislányom nekem VHS felvételeim vannak arról, ahogy 5 évesen ráztad a fejed az AC/DC legvadabb számaira. Fejből soroltad a zenészek neveit. Várj, segítek. Bon Scott, Phil Rudd, Mark Evans, Bon Scott, Chris Slade, Youngék.... Feltöltsem?? :-))
Bocsanat,de le kell irnom,engem nagyon felb@szott idegileg ez az Ikarus 260 amit a tv ben reklamoznak. Nehogy barmi ikarus rajongo megsertodjon,imadom azt a modellt es majdnem beleugrottam en is,csak elotte megneztem a weboldalon mennyi is az az annyi tulajdonkeppen.Akkor borult ki a bili :)))))) Elso darabok "mezesmadzagkent" addikciot probalnak elerni a vasarlokkal,aztan ha mar nekifogtam majd megveszem mind alapon vegigmennek az egesz sorozaton.A tervezett darabszam amibol a teljes busz kesz az 130 db ujsag. Nos,ha elofizetessel veszi meg az ember az 317910 Ft, Ha ujsagarustol akkor 381410 Ft. Most komolyan,letezik ep elmeju ember aki ennyit kiad egy makett muanyag autoert?
Speciel nekem sincs, születésem óta masszívan utálom a rock zenét...
Na de ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem, egy fekete póló-farmer-tornacipő kombóig hajlandó vagyok elmenni a szent cél érdekében. ;)
Azt meg eddig is elnéztétek nekem, hogy a közös éneklésből/táncból kimaradtam, vagyis csak néző voltam (mert a szöveget se tudom sose meg a zene se indítja be a lábam :P).
No, Sisko ha ez nem indítja be a lábad, akkor semmi sem!
Délután beszéltem Cikivel, azt mondta, hogy megbeszélik és szólnak. Szerintem ők sátrazni szeretnének. Az a falvai porta akár jó is lenne. Ha nem férnénk el, van még a faluban szállás .
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház, sátor is jó lehet...)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (sátorok+auto)
12. Laci Évi faház.
15. Csillagnyee (faház) A Pille általában a hátsó ülés utasához tartozó csomagtartó teljes terjedelmében, más dolog már nem férne el a motoron :)
17. Sass Pali sátor
18. CsA (sátor, lehetőleg D.Nagy barátom mellett - most jött meg az új kemping gázfőzőm az Ali-ról, szóval részemről a kaja miatt sem lesz finnyáztás...) :-)
Az élhossza 8 cm alatt van (7 cm), és a fej súlya (nem a teljes súly) is alatta van az 500 grammnak (470 g), így az erdőtörvény alapján is legálisan hordható... :-)
Nagyon fáintos eszköz, mindenkinek ajánlom. Már a második olcsó fejszét sikerült eltörnöm, úgy döntöttem végre beruházok egy időtállóbb darabra...
Szia Tibor ! Köszönöm hogy körülnéztél az érdekemben :) Persze,néztem az ebay-en,találtam egyetlen egyet.Nem hajlandó postázni szerbiába,meg az ára is magas.Az angol fél ide postázni.Nem mindenki,pl.a Yambits mindig elküldte a cuccot,le a kalappal előttük.Igazi profik.Sajnos ami nekem kell,ritka mint a fehér holló.Naked RD YPVS 350-ből kevés készült.Üres doboz is jó lenne,csak az órákat kell átpalántálni.Nyomozom hogy melyik motornak van identikus műszerfala.A CBX 550 és az NSR 125 órái ugyanazok.A képen a bal alsó lenne az igazi.
Szia Bela ! Nezegettem,pont egy motoros csoportban van a facen, sajnos Ausztraliaban, 225 ausztral dollart ker darabjaert vagy a 4 egyseg 800 dollar egyben. Nem tudom valoban mit ernek ezek manapsag,de ugy latom eleg ritka alkatreszek.E bayen probaltad? en ott nem neztem.
A kemping valóban nem volt fent más honlapon, mert nem találkoztam vele. De az áradástól nem félünk? Mármint én tudok úszni, de a motorok nem igazán. :( Plusz épp arrafelé áll a vitorlarúd, hogy külön kecó legyen. :D
A többit nagyjából már láttam, ezek vagy kicsik, vagy hotel szintűek, vagy nagyon a belvárosban vannak benne a sűrűjében - vagy ezeknek tetszőleges kombinációja.
De ha valami elkerülte a figyelmemet, szóljatok! Konkretizáljuk akkor, ha van jónak tűnő.
A közös főzőcskében én benne vagyok, szerintem az egyik legjobb buli jó társaságban. Én 9 éves korom óta főzőcskézek, szóval nem ma kezdtem... :-)
De kuktának is szívesen felcsapok. Én tavaly az előkészítő fázissal meg a főzéssel is jól elvoltam, jót dumáltunk, iszogattunk, közben pedig a munka is haladt.
Az éttermi kosztért pont ezért nem szívesen fizetek, mint ahogy taxival sem járok...
Az tok jo, az mindig jo szokott lenni. Viszont egy dolgon kell meg finomitanunk a sutessel/fozessel kapcsolatban. Vagy elorebb kell hoznunk idoben, vagy olyan helyet kell talalnunk, ahol lesz vilagitas, mert en szemely szerint azt utalom a legjobban, mikor sotetben vakoskodva kell befejezni az akciot. Az utobbi par alkalommal valahogy mindig sikerult beleszaladni az ejszakaba. :-))
Egyebkent az, hogy 6-8 ember, vagy 20-22, majdnem mindegy, de megertem, ha nem akarsz a halpucolassal szopni (valamit valamiert, majd szopsz a repaval :-)), mi is elcsesztunk vagy 2 orat tavaly a marhahus feldolgozasaval, ez ilyen moka. De en ezt programkent fogom fel, kozben jol eliszogatok. :-))
Majd meglatjuk mi lesz, felesleges meg elore porogni rajta.
Viszont a hazas bulin el kene gondolkodni... vagy utana nezni, hol lehetne komplett kis tanyat kiberelni, az lenne a lefaszabb, nem zavarnank a kutyat sem...
Meg amúgy a kaja is olyan, hogy nehéz ennyi emberre: egy része a klasszik nehéz magyar kajákat enné - a másik valami különlegeset enne, ha már nyaral - a harmadik meg még olyankor is az alakjára vigyázna és salátát majszolna, szóval nem egyszerű.
Egyébként minden tiszteletem azé, aki bármit és bármilyen tételben nekiáll főzni - én sokszor még magamnak is nyöszörögve állok neki főzni, nemhogy másnak. :D
És ennek megfelelően esküszöm, mindent megeszem, amit csak a pocakom képes feldolgozni.
Tavaly nem számoltam, de most 22-nél tartunk, és páran még nem nyilatkoztak, pl. Kamutka.
Na de akkor ezt jó tudni, hogy többen is ezt preferáljátok, így könnyebb a keresés. Én direkt azért néztem a kempingeket, hogy sokféle megoldás legyen nagyobb területen.
De amúgy én is jobban örülnék, ha csak magunk lennénk a kis kék füstfelhőnkkel. :)
Akkor a továbbiakban ennek megfelelően fogok nézelődni.
Hányszor főztél már nagy társaságnak? Mert én még egyszer sem. Nem hiszem, hogy most kellene próbálkoznom... Arról nem is beszélve, hogy itthon ahol minden kéznél van, a két ponttyal is elpepecselek egy fél napot. De nehogy azt hidd, hogy ki akarok bújni a munka alól (különben is imádok halászlét főzni), a Palinál amikor csak 6-8-an leszünk lesz, megfőzöm.
A teljes igazság ugye az úgy volt, hogy beígérted a pörköltet, majd miután 3 órakor jól beebédeltél, próbáltál kihátrálni a főzéses történetből. Ekkor mondtam azt, hogy mi többiek rákészültünk a marhapörköltre, irány a tűzhely. :-))
Persze, ertelek, nem egyszeru. Felre ne erts, nekem sincs alapvetoen bajom a kempinggel, de az lenne a jo, ha akkor mindenki ott lenne, nem erre, arra, amarra...
A kulon hazat, udvarral csak kenyelmi szempontbol preferalnam, meg akkor ott tenyleg mindenki egyutt tudna lenni. Olyan nagy tarsasag ez? Emlekszik valaki, vegulis tavaly hanyan voltunk?
Ezzel egyetértek, én se akartam, hogy szétszéledjünk.
Csak jeleztem, hogy azért ekkora társaságnak nehéz olyan szállást találni, amiben mindenki megtalálja a saját igényét. Teljesen azért nem vetettem el a külön szállás gondolatát, és többek között ezért kértem D.Nagytól a szavazás kiírását, hogy legalább kb. tudjuk, mennyi ágyhely kell, mert abból kell kiindulni. Ha kevesebb van, az se jó, de ha sokkal több, az se, mert ha tetszik, ha nem, azt meg ki kell fizetni, ha már bekuncsorogtuk magunkat sátrastul-mindenestül egy ház udvarába. :P
Egyebkent reszemrol meg pont azt tartom az ilyen bulik rakfenejenek, ha nem egy helyen van a szallas es este mindenki elkezd elszallingozni, epp amerre van az szallasa, pedig az lenne az egyik lenyege ezeknek az evi 1-2 alkalommal osszejovunk jellegu buliknak, hogy akar keso estig egyutt van a tarsasag es jol elszorakozik... egyutt. De ha az eltero szallashelyek miatt mar kora este elkezd a tarsasag szetszeledni, akkor a foglalkozas nem erte el a celjat. Es itt most nem konkretan hajnalig tarto dajdajozasra gondolok, mert ahhoz mar en is kezdem kioregedettnek erezni magam, de pl. Palinal is tok jokat szoktunk beszelgetni, neha keso ejjelig. Akit nem erdekel, vagy elfaradt, az elvonul a szobajaba, satraba, de sokszor csak hajnal 1-2 korul szokott teljesen elkopni a tarsasag. Viszont ha nem egyutt van elszallasolva a banda, akkor ilyenre esely sincs. Ha meg egesz nap csavargunk, motorozunk, akkor szinten nincs lehetoseg jokat dumalni, pedig inkabb errol kellene, hogy szoljon egy-egy ilyen osszejovetel, mert motorozni mindenki tud szoloban is... legalabbis en ezert szeretem ezeket az osszejoveteleket, maga a motorozas nalam ilyenkor huszadrangu. De ha egesz nap motoron ulunk, utana meg este mindenki eltunik a ki tudja hol levo szallasara, nincs egy kozos hely, ahol akar egy kozos fozes alkalmaval le tudunk ulni hulyulni, egy jot dumalni, akkor reszemrol felejtos az egesz, mert nincs miert mennem...
Ezzel kapcsolatban meg annyit tennek hozza, hogy ha valakinek azzal kapcsolatos aggalyai vannak egy ilyen megoldas eseten, ha kozosen berelnenk egy hazat es annak berleti dijat egyuttesen kellene osszedobnunk, akkor hogy ha O satrazna, akkor miert fizessen annyit, mint mas, akkor gondolom masnak is egyertelmu, hogy ha en bent alszom a hazban, akkor termeszetesen tobbet fizetek. Szoval szerintem ezen meg tudnank egyezni, hogy aranyosan szetdobjuk egy ilyesmire alkalmas ingatlan 4-5 napos berleti dijat. A nagy feladat inkabb az, hogy talaljunk ilyet, aminek van akkora udvara, hogy satrazasra is alkalmas legyen es legyen legalabb 4-5 szobaja, amiben a tobbiek elfernek.
Bar videken talan ez nem egy foldtol tulsagosan elrugaszkodott igeny, mert altalaban nagyok a telkek.
Ezen mar en is agyaltam, szerintem egy ilyen felallas lenne a legtutibb. Olyasmi formaban, mint ahogy Palinal is szoktunk, csak kicsit nagyobb hazzal (vagy mint ahogy Csepieknel volt Konyban, az is rohadt jo volt ilyen szempontbol).
Szerintem erdemes lenne ezen a lehetosegen is elgondolkodni. Adott a zart udvar, a motorok, esetleg autok elhelyezese igy nagy valoszinuseggel nem okoz gondot, satorozasi lehetoseg is van az udvaron, a hozzam hasonlo elkenyelmesedett faszok hederelhetnek bent valamelyik szobaban. Tisztalkodas, WC, stb. kulturaltan megoldhato. Egy ilyen kiberelheto hazban van altalaban konyha, igy a kozos kajalasok is megodhatoak es ami a legfontosabb, nincs ott mas, senkivel nem kell osztozni se furdon, se wc-n, ami jelen jarvany helyzetben sem utolso szempont... arrol nem is beszelve, hogy nem jon oda senki beleugatva, ha kicsit mulatni akarunk, hogy kussoljunk, mert mas meg aludna... persze mindezt csak modjaval, de pl. tavaly az ejjelior, akinek majdnem a kepebe masztam, ok nelkul ugatott le minket este 10-kor, mert nem voltunk hangosak... persze ertem, egy kempingben volt, ahol volt egy rakas ember, de itt egy ilyen megoldassal pont ezt kuszobolhetnenk ki, ha nem lepunk at egy hatart.
(En mindenkepp ilyen megoldast szeretnek majd talalni a zombori bulira is.)
Reszemrol pont az a helyzet, hogy en nagyon szívesen "elcseszem" az idomet azzal a DOT-on, hogy fozzek a bandanak, "verig lettem sertve" azzal, hogy ezt cserebe a fatertol nem varhatom el. :-)) De sebaj, iden megint repat kap...
"Én biztosan nem fogok, ne várjátok, hogy egész nap halat pucoljak 20-30 embernek, nem ezért van a DOT."
Bezzeg engem addig nem hagytal beken, amig amig nem szoptunk egy fel napot a marhaporkolttel. Meg a kisfaszom. Vagy ennyire nem vagyunk bennsoseges kapcsolatban? :-)))
90km és 3 ország egy napra. A bezdáni Pikec csárdában készül a világ legjobb halászléje, ott az orrod előtt készítik el. Persze vannak magyaros és szerb tuti kaják is. Tudom, hogy a covid még beleszólhat az ilyen programokba, de szerintem úgy kell terveznünk, hogy minden ok lesz. (ha mégse, akkor elhalasztjuk egy évvel...)
Na, beszéltem dunafalvai ismerősömmel, és megerősítette az emlékeimet.
A falvai kemping egy dolgot biztosít: helyet. Se fürdés, se WC, se áram, se kajálda, se kerítés, semmi nincs ott, ezt kalkuláljátok bele! Azért van kialakítva a part, hogy lehessen a Dunában fürdeni, meg horgászni. Amúgy imádnivaló hely, csak nem akkor, ha ott is aludnál.
Viszont azt mondta, hogy rendszeresen szoktak táborokat tartani nagyobb, főleg diákcsoportoknak. Ezt úgy oldják meg, hogy az iskolaudvarban lehet sátorozni, mellette meg van egy szálló, ott lehet szobázni. Ígéretet kaptam, hogy rákérdez, kit lehet ezzel kapcsolatban keresni, meg hát egyáltalán esélyes-e a buli.
Ez jó ötlet! Egész Dávodot én mértem fel csatorna tervezéshez! Jó csendes kis zsák falu. A strandon jó nagy fák vannak ahol jó sátorozni! Ha szavazni kell én Dávodra szavazok!
Én úgy emlékszem, hogy ott csak sátorozni lehet. A házasaknak akkor a faluban máshol kell szállást keresni. Gond nem lenne, mert vannak lehetőségek, csak akkor nem egy helyen aludnánk.
Ilyen műszerfalat keresek az RD 350 YPVS motoromhoz.Ezek az órák a kopasz verzión vannak,N1 vagy az N2-őn.Nem tudom elviselni ha nem kerek a lámpa a motoron.Hátha valakinek van,vagy tudja kinek van.Ilyen van rajta,lehet csere is,hibátlanok az órák.Az idom sem kell.
Nézöm én nézöm,mennyi kömö lenne néköm.A határig,Béreg-ig 115,onnan Mohács 35.Apám, akárhogy számolom,az csak 150km.Nemhogy közel,szinte szomszédságban van.Fel kéne venni a vakcinát,hogy ne fikázzonak a határon.Valahogy nincs kedvem hozzá,de előbb-utóbb úgy is rákényszerítik az embert,meg az asszonyt is.
Dávod azért lenne jó, mert az a fürdő messze földről híres, nemrég újították fel. Sátrazni is jól lehet, el lehet bújni a meleg elől a fák közé. Van közös konyha, vizesblokk, áram, wifi, stb.
A szállásokhoz csak egy-két apró megjegyzést tennék.
Először is tudjuk, hogy egyik se tökéletes, mindegyiknek van előnye és hátránya, ez nem kérdés. Ezért fog a többség dönteni.
Baja jól kialakított, egyértelműen ott a legjobb az infrastruktúra, kajáldák, szórakozási lehetőség, stb., viszont zsúfoltabb és forgalmasabb a környék. Így képek meg a leírás alapján Tiszafüredre hajaz leginkább.
Dávod környékén gyér a forgalom és romantikusak, elhagyatottak (bár nem túl jó minőségűek) az utak, ergo a mi kis vonulós tempónkhoz talán a legjobb. De arra figyeljetek, hogy a strand épített, nem természetes, ennek megfelelően belépőköteles (az ott táborozók nyilván kedvezményt kapnak - ezt azok kedvéért mondom, akik a kempingen kívül külön házikót keresnének, mert van olyan is a faluban).
Somberek abból a szempontból király, hogy Mohács egy köpésre van, tehát van élet is - de a másik irányba indulva ugyanúgy gyér forgalmú, vadregényes a táj, mint Dávod környékén. Cserébe a tó fürdésre alkalmatlan (megkérdeztem), ezért a Dunára kell menni pancsolni, ez a tó környéki terület inkább a horgászok kedvéért lett kialakítva. Még nyomozom, hogy van-e Dunaszekcsőnél közelebb megfelelő partszakasz a fürdésre. Az eddigiek közül leginkább Csesztregre hasonlít.
Végül: akinek van jobb ötlete, ismeretsége, ne tartsa magában, ezek javaslatok, kiindulási alapnak. Ha egyik se tetszik, oké, nem gáz, de akkor írjatok alternatívát.
Vannak még kisebb panziók, de ott elég korlátozott a fedett épületben való elhelyezés lehetősége. De szerencsére elég sokan vagyunk akik szeretnénk továbbra is sátrazni, ezért megoldható az is, hogy napközben nagyjából úgyis együtt vagyunk, este meg mindenki elvonul ahol szállást szerzett. Volt már ilyen máskor is és működött. (pl Frundziék). Egyelőre kötött program nincs, minden ötletet szívesen veszünk. Sombereken főznének hozzáértő emberek halászlét, de ott bárhová megyünk halászlézni, nagyot nem tévedhetünk. (Én biztosan nem fogok, ne várjátok, hogy egész nap halat pucoljak 20-30 embernek, nem ezért van a DOT.)
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (sátorok+auto)
12. Laci Évi faház.
17. Sass Pali sátor
Ok, akkor ezennel borítsunk múltat a fátyolra és inkább koncentráljunk a jövőre. Mivel az a döntés született, hogy Mohács és környéke lesz idei DOT helyszíne, nekiálltunk Szilvivel szállásokat nézni.
2. Márti (tervezi hogy jön, de még kitalálja...) sátor
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (sátorok+auto)
12. Laci Évi faház.
17. Sass Pali sátor
2. Márti (tervezi hogy jön, de még kitalálja...) (faház)
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (sátorok+auto)
12. Laci Évi faház.
17. Sass Pali sátor
2. Márti (tervezi hogy jön, de még kitalálja...) (faház)
3. Csepi - (sátor)
4. abes - (faház)
9. Alex és Áron (faház)
10. Dömötör ház ággyal.
11. Star (faház)
12. Laci Évi faház.
17. Sass Pali sátor
Ha már előkerült ez a téma akkor pontasítanék hogy te SZERDÁTÓL vasárnapig foglaltad a szállást és PÉNTEKEN érkeztél és Alexnak se szóban se írásban nem szóltál, a fórumos beírásokból tudtunk csak a változásokról.
Haha! Igen, a hátsó ülésemmel kapcsolatban valóban van egy nyitott kérdés.
Ezt nem személybeli, hanem inkább eldöntendő kérdéstípusba tudnám sorolni.
"Kissé" combos volt a tavalyi motoros kirándulásunk. Mi már kb 10 nappal DOT előtt elindultunk motorozni, amiben volt félnapos terepmotorozás, hegymászás, mocsaras eltévedés, éjszakai motorozás és napon aszalódás is.
Ám az igazi megpróbáltatás a 6,5 órás lemotorozás volt a legnagyobb melegben. No de mit meséljen, mire emlékezzen az ember, ha nem erre. Arra, hogy milyen kényelmes lett volna ehelyett a fotelből nézni a TV-t? :)
Orcának külön köszönet, hogy hazavitte a leányzót.
Jönni jönne szívesen motorozni, de inkább úgy van ezzel, mint a kakaós csigával. Lehetőleg a csiga kakaós közepét kérné, a száraz szélét inkább kihagyná, és vonattal jönne utánam :)
Én mindenképpen arra szavazok, hogy ahogyan a legutóbbi buli is jól működött, ezt a vonalat lenne érdemes követni.
Jókapogramokcsaksokittaköcsög! :-))))
Nosztalgiával nézegetem a korábbi DOT-os képeket és kívánom hogy újra azokra a dolgokra fókuszáljunk ami összehozott minket. Persze, azt is tudom hogy tőlem nagyobb gyomrosokat is bekapó emberek ha más mondja nekik ugyanazt könnyebben berágnak mintha tőlem hallanák. Pedig a másikban sincs több benne mint csípkelődés mint részemről, nem kell egyből rosszat feltételezni. Magam részéről én mindenkivel jóban vagyok és várom a mihamaRabbi :-) találkozást! Pusszantás Mindenkinek!
Új fiú vagyok a csapatban, a múltról se tudásom, se felhatalmazásom nyilatkozni nincs.
A tavalyi DOT szervezése ízlésem szerinti volt, nagyon jól éreztem magam és ha idén is ki - ki maga intézi a szállást az most is megfelel, csak a helyet és az időt kellene tisztázni.
Persze, ha a "szervező" megadja ezeket a koordinátákat és esetleg a lehetséges foglalási címet is közzé teszi, akkor rohanok egyénileg foglalni, mint ahogy tavaly is tettem.
En amennyire belelatok az akkor tortentekbe, en ugy gondolom, hogy az egy soktenyezos dolog volt. A vegkimenetel pedig attol fuggott, kinek milyen volt a tolerancia szintje. Van aki lazan kezeli az ilyesmit, van aki nem, nem vagyunk egyformak.
Igen én is úgy érzem, hogy pont jó volt a tavalyi ahogy sikeredett, aki akart nagyobbat gurult, aki főzni akart vagy pancsolni helyette csinálhatta. Én is igyekszem tanulni, pont ezért erőltetem a magam részéről a sátoros formációt, hogy ne kelljen ilyenen elbukni még egyszer. Most írtam Gabinak, amiben az is szerepel, hogy nem mondom azt, hogy csak ő hibázott, azt sem vállalom, hogy én, szerintem mindketten, ennyit tudok hozzátenni.
En ugy gondolom, hogy a tavalyi buli eleg spontanra sikeredett, sokszor ott dontottuk el, par perccel elotte, hogy mit is akarunk csinalni. Nekem megfelelt, az en felfogasom szerint egy buli halala a tulszervezes. De en alkalmazkodok, amolyan minden mindegy, "majd sodrodok az arral" alapon, legfeljebb nem veszek reszt olyan programon, ami nekem nem jon be... csak ugye ezzel meg az lehet a baj, hogy aki szervezi, megsertodhet, mert idot, energiat tolt bele.
Kálmán, ez nem ennyire egyszerű, nem kell kizárni azt sem, hogy fogunk még együtt gurulni, de szerintem Gabi más irányban képzeli el a motoros társaságát és én is, most nekünk nem jó találkozni buliban, elég ha egy börzén összefutunk. Lehet látni most is, az egyik részről inkább a kényelmes szállásra van igény jó körülmények között, jól megtervezett programokkal, tartalmasan. Ez is nagyon jó tud lenni, de kicsinálja a szervezőt. A másik oldalról és sajnos én ezek közzé tartozom, nem igazán viszik túlzásba sem a körülményeket, sem a tervezést. Mert így kényelmes. Persze benne van a bukta, hogy pl. Joe nem kapja meg időben a kaját és lecsesz (bocsánat, de muszáj nevet írni, mert megint magára veszi esetleg valaki más a célzást, és ez csak egy példa), de nem is megy rá több hét a szervezésre.
Na ennek a két résznek kell valahol találkoznia, ne legyen igénytelen alkohol parti sem, de ne csapjon át egy agyonszervezett "kivagyi" találkába sem.
Szintén beszélgetésre hívom a márkatársakat e témában is, mert ez a saját fórumunk, mindenki kifejtheti a véleményét.
Szerintem ha csinálunk még 5-10 találkozót akkor is lesznek módosítások, mert rájövünk hogy min lenne még érdemes finomítani.
Ezt benézted, nem rád gondoltam, csak magadra vetted a leírtakat.
A szállásról jó lett volna velem is egyeztetni, mert így annyi fogadott egy 250 km-es út végén, hogy beállni az udvarra nem tudtam (onnan hurcoltuk be a csomagjainkat az utcáról), mert tele volt a parkoló és a szobánk sem volt sehol. Aminek a kieső részét el is fogadtam (mert azt beszéltem Alexel, hogy igen arra a napra ti lesztek ott), hiszen egy napot csúsztam, de a többi napról miért is kellett volna lemondanom?
Na a szállásról ennyit, de boncolgathatjuk tovább, nekem mindegy, nem véletlenül, ebből az esetből tanulva már mindenki úgy intézi magának ahogy tanulta.
Az esedékes távozást arra értettem, hogy már amúgy sem akart ide írni valaki (és sorolhatnám a neveket hosszan), ez nem azt jelenti hogy nekem útban volt. Miért is lenne útban? Tehát ez egy rosszul megfogalmazott mondat, nem nekem volt jó, hogy esedékes volt a távozása, mert útban volt, hanem az ember már amúgy sem volt aktív és távozott a fórumról.
Az hogy miről szól a DOT az teljesen a résztvevőkön múlik, amit kihoznak belőle, ezt a részét nem is biztos hogy lehet irányítani, függ a helyszíntől, időjárástól, létszámtól ezen belül is mennyi lesz a veterán, de ezeket nemigen lehet befolyásolni.
Na én nem írom, hogy ne reagáljon rá senki, lehet kifejteni a véleményeket. Még annyit hozzá tennék zárásképp, hogy akikkel meg én beszéltem, nekem adtak igazat szállás ügyben.
Én örülök, hogy ismét előkerült a téma, és úgy látom, hogy itt lenne az ideje telefont ragadni a napokban és félre tenni a büszkeséget, majd egy sör mellett személyesen elsimítani, megbeszélni a dolgokat. Nem felelősöket keresni.
Miért is? Mert úgy látom, hogy hajlandóság is van erre sokakban, és ez számít a legtöbbet!
(Komolyan, mi, férfiak még a választott hölgyeink exudvarlójával/stb. is le tudnánk ülni és egy sör mellett megbeszélni, hogy hányadán állunk, akkor néhány egymás közötti rosszul alakult helyzetet, vagy morgolódós hangulatot is meg lehet! :))
Bár nagyon régen nem írtam a fórumra, minden nap elolvasom a hozzászólásokat.
Így tettem a hétvégén is, és nem terveztem ugyan, hogy bármelyik eszmecserébe beleszóljak, de mivel több hozzászólásban is (D.Nagy 224463, star61 224469, 224470) érintettnek, sőt egyenesen címzettnek érzem magam, nem tudok nem reagálni. Természetesen csak a magam nevében tudok írni.
D.Nagy: .Páran sikeresen rám kenték az amúgy is esedékes távozásukat
Honnét veszed, és mit jelent az, hogy esedékes volt a távozásom? Én biztosan nem terveztem, vagyis ezek szerint Neked voltam az utadban, és Te vártad, hogy távozzak.
(Csak mellesleg jegyzem meg, hogy mi úgy indultunk 2019-ben, hogy meghívjuk a csapatot 2020-ra Paksra, vagyis bevállaltuk volna a következő DOT megszervezését.) Ilyen folytatás, pontosabban nem folytatás tehát az én terveim között biztosan nem volt esedékes.
Star: .valaki nem meri leírni az igazi okokat .
Ugyan kitől, mitől, miért félnék? Szándékosan hallgattam, éppen a fórumozók miatt, mert nem akartam tovább rombolni a hangulatot. Éppen ezért nem mentem el a 2020-as DOT-ra sem, mert szerintem az nem működik, hogy a csapat többségével hülyülök, és van, akivel tartom a tisztes távolságot.
És akkor, az okok:
1.)Az eredeti tervek szerint egyedül mentem volna a 2019-es találkozóra, különösebb igényem sem volt a szállásra, a kocsiban is meg tudtam volna oldani az alvást. Aztán a találkozó előtti napon a Siófoki börzén Alexa meggyőzte Zsókát, hogy jöjjön Ő is, mert D.Nagy igényelt szállást, de nem jön, vagy csak valamikor később, vagyis nem lesz kihasználva a lefoglalt hely. Alexa mérges volt, hogy ha mi sem megyünk, akkor lehet, hogy Neki kell kifizetnie a lefoglalt szobát. Rábólintottunk, hogy megyünk, de már akkor kikötöttük, hogy akkor nekünk végig kell a szoba. Ebben maradtunk Alexával, és minden rendben is volt egészen D.Nagyék megérkezéséig. Mikor D.Nagy közölte, hogy márpedig abból a szobából menni kell, mert azt Ő foglalta, mondtam, hogy ha én pakolok, akkor az hazafelé történik. Így is tettem. Akkor, anélkül, hogy kérdeztem volna, mindenki igazat adott nekem, többen mondták, hogy ők is ezt tették volna, illetve, olyan is volt, aki azt mondta, hogy legszívesebben ő is pakolna. Szándékosan nem írok neveket, nem akarok senkit sem összeugrasztani.
Aztán a következő napokban megjelent a fórumon, hogy ki milyen szállást foglalt előre, illetve, hogy talán csak Star aludt az előre tervezett helyen. (Természetesen mindegyik igaz, csak az előbb leírtam, hogy mi miért alakult úgy, ahogy.) Úgy éreztem, hogy ezek a hozzászólások azt sugallják, hogy mennyire nem volt igazam, így éppen ellentétesek azzal, amiket ott mondtak nekem.
2.)A másik, hogy amikor rátaláltan a neten erre a fórumra, számomra a Danuvia volt a hívószó. Az elején a DOT-ok valóban a Danuviákról szóltak, néhány szintén veterán géppel kiegészülve. Ma már messze nem ez a helyzet. Nekem ez már nem tetszik.
Tudom, én is vittem a lányokat a Simókkal, amit így utólag már bánok, de most már mindegy.
Azt szeretném kérni, hogy itt a fórumon senki ne reagáljon erre az írásomra, nem akarok további ellenségeskedést szítani, én pedig a magam részéről lezártam az ügyet.
Természetesen bárkivel szívesen elbeszélgetek akár erről a dologról, akár másról, csak nem itt, de nem azért mert nem merem leírni.
Egy kis türelmet kérek még Csepeles témákban, mert a héten végső megmérettetést tartanak az egyetemen és nehezen tudtam a Dömötör-féle teleszkópjavításról a gondolataimat elkanyarintani a vizsgaanyag felé. :)
Jó ötlet, bár engem soha nem szippantottak be öltözködési divatok, hosszú hajam sem volt, max a farmerjaimat csövesítettem be, akkoriban elég szerencsétlen trapéz szabások voltak, ma már nem kell hozzányúlnom, marad a gyári állapot. A metált nem szerettem, inkább a puhább rockot, kedvencem a blues! És az utóbbi évtizedekben a retro disco is jöhet minden mennyiségben! De egy csőnacit, korhű pólót mindenképp keresek.
Már a nyáron is megállapítottam, hogy rokonlelkek vagyunk (a földutas csavargások miatt). :)
Én se értettem sose, hogy miért cseszik el a csoporttársaim a pénzüket meg az idejüket bulikra... Én már akkor is mindig ott lobogtam apa mögött, meg a Runner-re gyűjtöttem. :D
Csak jelezni akartam, hogy simán részt veszek bármilyen bohóckodásban Veletek - akkor is, ha alapból nem stílusom. :)
Azt meg eddig is elnéztétek nekem, hogy a közös éneklésből/táncból kimaradtam, vagyis csak néző voltam (mert a szöveget se tudom sose meg a zene se indítja be a lábam :P).
Sajnos (vagy nem sajnos, nem tudom) nekem kimaradt az életemből a beatkorszak meg a disco, nevezetesen azért, mert a motorozást jobban élveztem. De azért sokkal jobban kedvelem az akkori zenét (nem lármát), mint az utóbbiakat.
Érdekes, erről még soha nem hallottam, ma sem keltem fel hiába...
De ahogy elnézem, a verseny veleje a Panoráma étteremig már meg volt, az út innen a gyorsasági szakaszba lépett, ezután nem lehetett nagy melegük Keneséig.
Köszönöm Nektek, Mindenkinek, hogy befogadtatok minket, ámbár azt hiszem mi lettünk a csapat "Öregjei".
Mi más korban nőttünk föl, másak lehettek az élményeink, de valószínüleg több is van nekünk, mint a "Fiatalságnak, ezért talán néha máshogy gondolkodunk, mint Ők. Ezt nézzétek el nekünk...
Igen, a bélés egy-az-egyben ment a kukába, rendeltünk újat. Még majdhogynem szebb is ez az utángyártott bélés, mint az eredetije. Szerencse, hogy a Nolanekhez mindenfélét lehet kapni még így 12-13 év távlatából is.
A többi (műanyag, fém) részt meg kipucoltuk/felújítottuk/visszaragasztottuk/visszapattintottuk. A kis- és nagy plexire meg apa mindig vigyázott, azokon csak minimális karc van, de totál nem csereérettek, mindössze egy alapos ablakmosós tisztítást igényeltek. Így az összhatás meglepően jó lett. :)
Szerintem nem pénz kérdése. Mai hollywood-i magas költségvetésű szupermozikban is rendszeresen csinálnak ilyent. Mindig fogom a fejemet, amikor az enduroknak is sportmotor hangja van. :( Az okára még nem tudtam rájönni...
De aki igen, az szóljon, nagyon kíváncsi lennék rá!
"A múlt században azonban nem csak a tó jegét használták ki téli sportokra, hanem a havas tájakat is. Már akkor is rendeztek motorkerékpáros pontszerző túraversenyeket mégpedig a Filatori gát és Balatonkenese között. Erről egyrészt hírt adtak az újságokban is, és még videó is készült a verseny néhány pillanatáról.
Az első idei autó- és motorversenyAz idei első motorkerékpár turabajnoki pontszerző verseny február 18-án kerül lebonyolításra a BSE motorszakosztályának rendezésében. rendezésében. A versenyen motorkerékpárok 250, 350 éz500 kcm. csoportban oldaikocsismotorkerékpárok, valamint turaautomobilok hengerűrtartalom nélkül nevezhetnek. Nevezési zárlat február hó 14-én este hét órakor. A verseny útvonala a Filatori gátnál kezdődik, Budakalászon, Pomázon, Csobánkán, Pilisvörösváron, Solymáron, Pesthidegkuton, Deknárkesergőn, Szép juhászné, Jánoshegyi vendéglőn. Normafauton, Istenhegyi-ut, Alkotás-utcán, Szent Imre herceg-utján és a Fehérvári-uton át Székesfehérvárra, onnan pedig a Balatonkenesénlevő Fővárosi üdülőtelepnél levő célhoz vezet. (Forrás: Arcanum.hu/Pesti Hírlap, 1934.)"
Kíváncsi lennék az útvonalukra, merre mehettek! Érdekes a két végpont, milyen apropóból választották ki azokat, miért pont Filatorigáttól indultak, főleg miért felénk, északnak? Vagy csak egyszerűen egy "útvonal" volt.
3090 hsz a különbözet a Danuvia-Pannónia fórum között.Hamarosab beérjük őket.Nem azért írom hogy ez most életbevágó.Csak úgy megjegyzem,figyelem a számokat.
Nem akartam ilyen érzelgősre fogni a dolgot -bár ittam hozzá eleget-, csak nézegetve a régi képeket (a lányom most küldte el a gyűjteményét) nem igazán tudom megérteni, hogy hogyan tud valaki innen úgy lelépni, mintha soha sem lett volna itt. Ennyire nem bántottunk meg senkit sem... Na mindegy, a 224469 hozzászólás mintha mást bizonyítana...
Ha én menni akarnék, akkor írhatnátok bármit, úgyis elmennék. Ha viszont egy valaki megbánt erról a platformról, miatta biztos, hogy nem mennék el. A többi taggal, akikkel évek óta bulizok, levelezek, jól érzem magam velük, rúgjam fel a kapcsolatot? Ez hülyeség. Az más dolog, hogy valaki nem meri leírni az igazi okokat....
"Vagy sokaknak", de ez csak egy ötlet volt. És most komolyan, miért kell egyből úgy venni mintha én egymagam ezzel az ötlettel azonnal ki is zárnék bárkit egy találkozóról?
Namost arra gondoltam, hogy egy nem bonyolult jelmezzel az idén is készülhetnénk. Mindenkinek van (vagy sokaknak) kemény vonalas rock szerkója. Paróka ismét kell, mert hajunk az már nincs, de láncok, bőrgatyók, mellények meg hasonlók azért kerülnek. Tetkó filccel meg Rice kendő, egyéb kis kiegészítők. Érdekel esetleg valakit?
Zenének viszont csak diszkó lenne, hogy végképp sz*r legyen az összhang :)
Na ne kéresd magad mint egy szűz kislány. Annyian kérik a fotókat, meg a történetet hozzá, hogy k*rva gyorsan kezd el felrakni őket :) Vagyunk itt 8-10-en, nehogy már ne lehessen az épp aktuális témáinkat előhozni. Ezt a kitiltás (kiírás) dolgot Joe-tól hallottam legutoljára és akkor sem értettem, ez egy nyilvános fórum.
Szülinapomra a lányomék felújították a régi kedvenc Nolan bukómat. Megújult a belseje, Peti szépen összerakta, pedig azt hittem, hogy ebből már nem lesz bukó....
hát ez az, hogy szerintem nincs meg darabra sem... a villanyt alapból leszereltem, egy 360-as blokkban van, és a kuplung nyomólapja és a komponensei is. a porlasztó egy mf70-esen szuszog, a váltóból is hiányzik ez-az, és a főtengely sincs a helyén, a dugattyúk is elgurultak, szóval nem hiszem, hogy valaha is össze tudnám szedni az összes lomot hozzá...
Ja a Jawa blokk, hirtelen nem is értettem hogy mire gondolsz :) Nem nekem kell hanem egy havernak, mindegy mennyire szar csak darabra kell hogy meglegyen. Ha szétszedett az se baj. Mondd az árát aztán intézem!
Ez csak részben igaz.A Puch koppintások után jöttek a saját Tomos gyártányok.APN-4,T-14,T-15,Tomos Automatic,Tomos Electronik 90,ATX,CTX-80,BT-50.Kapásból ennyi jutott eszembe.
Van egy olyan érzésem, hogy nem kifejezetten e kép készülte közben érte a baleset - másnap történtek még ilyen-olyan dolgok szegény motorral... :D
Mert midenkinek annyira tetszett, hogy ment a Mad Max, a Sons of Anarchy, az On Any Sunday, de állítom még a GhostRider is... A Long Way Round mondjuk eddig egyedül D.Nagy-nak sikerült (Debrecen-Imola). :D
Zsííír, én ghetto blaster néven ismerem ugyan, de részletkérdés.
Peti meg azt üzeni, hogy Neki is szerezhetnél. Habár jobban belegondolva, csak ne költse el egy autó árát - főleg úgy, hogy tavasszal jönnek a házszigetelő szakik. :D
A Berva sem lett volna vacak, ha nem csak 4 év jut neki
Milyen véleménye legyen egy Bervásnak? :D))))))))
Ugyanaz a probléma mint minden magyar motornál. Talán még a konstrukció egyeseknél korszerű lehetett, (pl: hüvelyes alu henger, vagy a zseniális oldalról kiszerelhető 5 fokozatú váltó) de a felhasznált anyag minősége gyenge, a feldolgozási technológia az adott és leharcolt géppark miatt elavult volt.
Ebből egyenesen következett a rengeteg selejt, ami később az engedékenyebb minőségi kritériumokat eredményezte.
A végeredmény: külföldön versenyképtelen termék, itthon a hiánygazdaság miatt "eszi, nem eszi nem kap mást."
Az a helyzet, hogy régen sem volt jó ötlet a sztenderen álló motorra ülni, most meg már még kevésbe. Eltelt jó pár év, fáradnak az anyagok, hajszál repedések, stb. hamarabb megtörténik a baj.
Mindig elszomorít, amikor olyan fotót látok, ahol a sztenderre állított motoron ülnek. Amikor motorozni tanultam - ennek már több, mint 60 éve - az elsők között volt, hogy sztenderen motorra nem ülünk.
Bár - ez már nem az a világ, Apu - mondaná a fiam.
Azért csak - csak kipusztult a Jawa is! Miért az indiaiak gyártják most a négyüteműt - Jawa név alatt - ?
Eladták a márkájukat.
Más kérdés az utángyártott alkatrész.
Ugyanúgy, ahogy az MZ és a Simson esetében.
Van akiknek ez nagy üzlet arrafelé, ezért csinálják.
Nálunk sose volt akkora motoros élet mint ott, ebből adódóan a nosztalgia is arányosan kisebb és a vele kapcsolatos piac is.
Így aztán marad a zsibi, meg a néhány lelkes - leleményes kereskedő nagyon kisipari technológiával megtámasztott háttér beszállítókkal, vagy a saját barkácsolás, mint pl én.
A csehek ezt egy kicsit jobban csinálták, nem hagyták kipusztulni a Jáwát. Szinte mindent lehet kapni a régebbi modellekhez. Az ár egy másik dolog...
Én is folyamatosan dolgozom a kétbetűsön, de inkább nem posztolok róla, még a végén kitiltanak innen... Annyit azért elárulok, hogy még nagyon messze a vége, de már túl vagyok a 200 ropin..
Az ötvenes évek végén,a hatvanas években,rengeteg Danuviát,Pannóniát hoztak be az akkori Yugoszláviába.Én gyerekként láttam közlekedni őket.Pannóniából több volt.Érdekes,csak fekete Danuvia jött,bordó-szürke nem.Az üzletek tele voltak motorokkal.Simson nem jött.MZ,Jawa,CZ volt.Tünde,Panni,IZS ismeretlen volt mifelénk.A szovjetek nem nagyon szerették Títót,meg fordítva.A legtöbb motort a Tomos adta el.Annó,szinte minden házban volt legalább egy Tomos.Extra populáris volt,főleg az APN-4-es.Nekem is volt,több darab is.Nagyon megbízható motor volt.Most ha volna,nem nagyon találnák hozzá alkatrészt,éppen úgy mint a Zasztavához sem.
A felújított első teleszkópjaimat üzemeltem be, ki kellett vennem a tengelyen korábban alkalmazott 0,5 mm-es "beilagot", hogy jól működjön. Ami a régi teleszkópnál biztosította a jó rugózást, az a tökéletesen egyenes felújított teleszkópoknál már enyhe szorulást okozott.
Visszakerült az első sárvédő is a helyére.
Ezután már csak a kerékcsapágyak kicserélése és a féktisztítás maradt hátra és a komplett eleje megújult.
Ez az 5-ös szintű korlátozás nálunk csak tavasszal volt érvényben:
At Level 5, the public health risk means that you will be asked to stay at home, except for travel for work, education or other essential purposes, or to take exercise within 5km of home. There will be no gatherings other than small numbers at funerals and weddings.
Itt az általános iskolától fölfelé van csak távoktatás. (Szerencsére) Bár már azok is nagyon unják, de ez van. Legalább az országon belül nem vagyunk gúzsba kötve!
Míg tegnapi jó időben többen a kétkerekűiket vették elő (nem lehetett nem meghallani...), addig én egy barátommal vaskerekekre szálltunk. (idén az így megtett kilométereket is feljegyzem, remélem a motoron megtett km győz majd)
A barátom hozott igazi házi "vakcinát", a fecskendőbe töltése látható az egyik képen.
Sziasztok! A lányomnak keresünk kiadó szobát Pesten, néhány hónapra,amíg kinyitnak a nővérszállások, koleszok újra. Ha valakinek esetleg lenne ötlete, vagy tud valakit, nagyon megköszönnénk.
Sajnos ebay,meg magyar licitalos oldalakon ugy tudom nem engedik. Ha valaki ismerose megvenne akkor kiraly.
En a cegnel a karacsonyi ajandeknak kapott regi Vintage Portoi borokat vasaroltam fel a kollegaktol. 30 euro volt 1 uveg a boltban 10 ert vettem darabjat toluk :))))
Ez is onnan került elő egy csomó mással együtt. Érdekessége hogy ez az első keleti blokkos kvarckristályos óra. Ruhla gyártmány. 1978ban ilyen volt az NDK űrhajósoknak is. Ma bevittem egy óráshoz hát majdnem leköpte hogy mi ez a régi szar. Van akinek nincs érzéke a régi dolgokhoz,hát oda se megyek többet.
Ma csupa Offtopic dolgot fogok feltenni :) Egy barátom kapta ezeket hagyatékból, mind veterán. CBX szerintem neked ismerős lesz némelyik Jugoszláv féle.