Rázkódik... ez mit jelent? Mikor levetted a hátulját, a műanyag üst mit csinál? Az rázkódik? ha igen, akkor a teleszkópokat kell cserélni. Ha nem rázkódik, akkor csapágyas, jó eséllyel kuka... (hegesztett, nehezen javítható) De akkor nem tudom, mi "rázkódik"...
Indesit mosó-szárítógép, van már vagy 9 éves. 8kg kapacitás, 1400-as centrifuga.
Lehet hiba volt, de elég sokat használtuk 1400-as centrifugával, és egyre hangosabb, zajosabb, olykor rázkódik mint a fene.
Ma leszedtem a hátulját, de nem láttam semmi hibát, rugók megvannak és épek, lengéscsillapítók is egyben vannak, lábai stabilan be vannak állítva. Mégis félelmetesen rázkódik (nem kileng, nem mászik el).
Nekem úgy tűnik inkább, a kiegyensúlyozás nem működik benne, tehát ha úgy sikerül elrendeznie a ruhákat, akkor egész jó hangja van, de máskor meg félelmetes.
Mivel nem mai jószág és sokat is használtuk, nem akarok sokat áldozni rá, de talán egy szett teleszkópot még veszek neki.
Szerintetek érdemes lehet?
Illetve, ha van tapasztalat ilyesmivel, akkor mit javasoltok, mi lehet a baja?
Igen. Ha nem tudja elrendezni a ruhákat egyenletesen, akkor megy a hét perc félórát. De, írja, hogy válogasd össze a ruhákat. Pl egy lepedővel, vagy pléddel bármikor képes bíbelődni...
Ha nem tévedek, akkor a Tesla is török gyártás, amolyan Beko szint lehet átcimkézve?
A neve az megtévesztő, mert annak alapján egyből a Tesla autókra gondolna az ember, de köze nincs hozzá. A név csak megtévesztés akar lenni.
Felültöltős mosógépet nem vennék ilyenből az tuti, mert annak ugyanott van a mosószeradagolója, ahol az összes Whirlpool, Candy, Indesit, Fagor, stb. De már SanGiorgio nevűt is találtam, az is dettó, és külsőre is majdnem pont úgy néz ki, mint a Tesla felültöltőse, tehát rokonok.
Ezeknél pedig hajlamos a tető elkorhadni, és akár már 2-3 éves korában is látszanak a rozsdafoltok. Volt, aki ezzel a Whirlpool szervizhez fordult, hogy garanciális még, és cseréljék, de simán lepattintották, hogy user error, vagyis rosszul használták a gépet.
Engem - ahogy mondtam is - kisértetiesen emlékeztet a beko, gorenje (hisense) gépekre... Ha a kezeim közé kerül egy, akkor megtanulmányozom. Nem esküszöm meg, de mintha ilyen gépet javítottam volna energomat felirattal...
Egy vagyont kerestél nekem, köszi! Nem is egyszerűen pénz volt, hanem egy 300 Ft-os autómosó zseton. Nem is adom vissza a nejemnek! :-D Még egyszer nagyon köszi!
Sikerült megint beejteni egy pénzérmét a dob mögé, az üstházba. (Felültöltős Whirlpool.) Az előző ilyen érme centrifugáláskor eltörte a mosószer adagolót (ezt még kihevertem), viszont előtte megrepesztette magát a műanyag üstöt is. (Ezt ugyan Sikaflexszel és Leukoplaszttal megragasztottam, úgy néz ki, tart is, de nem vagyok mazochista, szóval nem lettem vidám a hír hallatán. Szerintetek van valami megoldás az eltávolítására? (Nem vagyok Fekete László, hogy fejre állítva rázogassam a gépet, az meg nem volt elég, hogy félig töltöttem vízzel, és a kivett szűrő helyén leeresztettem. Nem jelent meg a szűrő helyén. Van valami tippetek? Előre is köszi!
Háát... az már régen rossz, ha avval, hogy tisztántartod a gépet ki lehet nyírni... Nem, egyszerűen így vannak tervezve, sajnos nagyon jó mérnökeik vannak. Ha tartósabb lenne, akkor csődbe menne az egész gyártóipar - nem lenne kinek eladni az új gépeket, ha a régi túl jó... Senki nem vesz gépet azért, hogy legyen egy harmadik, negyedik gép is, miközben a régi vidáman működik.
Hát nem tudom ezt a tisztítótablettás/esetes dolgot.
A régit ami 2008 óta müxik élete során 4-5x kapott csak ecet az öblítő helyére, alapmosás elindít üresen, tisztítás elvégezve.
Ezt ami besz@rt havonta tableztáztam, kibontva pld a fűtőszál benne, mint az új, semmi lerakodás, semmi vízkő, fasza gyári mattszürke, még mosótakonymaradvány se volt rajta. gyanús. Gyanúsan szétmarattam szerintem.
Oké, jó ára lett így is, bár még egy kicsit faraghattál volna rajta, ha visszalapozol a kuponokért, de most már mindegy.
Majd a minimális mosószer és öblítő használatra figyeljetek, mert ezek hajlamosak lerakódni a gépekben, különösen a dobcsillag környékén, és az meg szépen lassan szétkorhad, vagy elporlad. Úgy hallottam, hogy pl. a Samsung dobcsillagja még a többinél is kevesebb ideig bírja, aztán ez vagy igaz, vagy nem.
Tehát csak annyi vegyszer menjen bele, ami épp szükséges. Az öblítőt lehetne felesbe keverni 10-es ecettel például. Én így használom.
Karbantartást se felejtsük el: majd be kellene ütemezni, olyan 2-3 havonta a mosógép tisztítását, (vagy ki hogy tartja fontosnak, de legalább félévente feltétlenül), például trisóval átmosatni 90 fokos programmal. Vagy szódabikarbónával, vagy ecettel is lehet, de ezeket csak külön-külön használva.
Előtöltősnél szokták emlegetni az üstszájgumit, hogy töröljük el, és a további elérhető részeit is, amennyire lehet.
Aztán nem árt a mosószertartót is rendszeresen kiszedni, és tisztára mosni.
De ha a keresőbe beírod, hogy mosógép tisztítása, biztos profibb tippeket is találsz..
Vissza a másikhoz: nálam a felültöltősnél a dob melleti guminál(ami azért van, hogy ne essenek bele a kisebb ruhadarabok) is volt vastag lerakódás, és csak véletlenül vettem észre, amikor nemrég megint tisztítást kapott. Ez ilyen lépcsőzetes kialakítású vastag gumi, és idősebb gépeknél érdemes alaposan átnézni, kicsit lentebb húzni a helyéről, bár úgy is elég nehéz mögényúlni, és rendesen kitörölni, kimosni. Érdekes, hogy ilyenről még nem is hallottam sehol, hogy ott is lerakódhat.
Aha, jól néz ki, és ez már 6 helyett 8kg-ot tud mosni. Akkor nálatok biztos van elég hely hozzá. De most úgy látom, abból is az utolsót vehetted, mert ez sincs már készleten.
Nálam egyébként 11 éve működik hasonló típusú Electrolux mosógép. Ezért, ha az enyém elromlana, ugyanilyet vennék, és lenne is az Electrolux honlapján 5 év garanciával, és 20-25%-os akcióban, de képzeld el, van 9 felültöltős gép típus, és egy db sincs raktáron, amit meg tudnánk hirtelen rendelni. Hát én nem is tudom, hogy lehetnek ezek ilyen barmok, de komolyan. Majd biztos lesz, de mikor? De nézd meg te is a készletet: https://www.electrolux.hu/laundry/laundry/washing-machines/
Más helyen meg sokkal drágábbak, és máshol nincs 5 év jótállás, se nincs ingyen szállítás..... :((
Ha valami kell belőle írd és elteszem, alkalom adtán meg foxpost árban nálad tud lenni.
Nem szeretem csak úgy kidobni a dolgokat, próbálok újrahasznosítani, nekem ez már szemét, de valakinek kincs lehet. 6éves gép, gondolom sok háztartásban van még ilyen.
Erre én szerelő nélkül is azt mondanám, hogy ez csak cserével javítható, így egyértelműen gtk. Mert, mint itt nemrég elhangzott: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167718673&t=9078600 csak annyi eltéréssel, hogy itt nincs külön dobcsillag, mint az elöltöltős mosógépnél. Tehát ne a cipőmosást hibáztassuk. Egy új üst+dob komplett kb. 75 ezer Ft.
Kellenél Mercis. nagyon... naaa, nem arra naaa, nem úúúgy :D
Helyztem a következő.
életem/párom (még) hétvégén cipőt mosott és meg is lett az eredménye, 6éves Electrolux EWT 12666 ESW felültöltős mosógép bal oldali dobrészből kiszakadthatott a tengely.
Tünetek, bal oldalon dobrész lentebb van 15mm-el kb, ami kézzel vissza lehet húzni, és csapágylevétel után a tengelyt kotyogtatni lehet a dob mozgása nélkül.
Elengedte a tengely a dobot gondolom.
Ezt a fost lehet javítani, vagy egyben cserés ez?:
Ööö... az inverteres készülékek meghajtóáramköre már régen elégette a védőellenállásokat, mire a hibaáram megjelenne bárhol is. Ami nem jelenik meg, mert megfogja a zavarszűrés...
Mivel több hozzászólásban szó esett a fi-reléről (ÁVK-ról), hadd hívjam fel a figyelmeteket arra, hogy inverteres, frekvenciaváltós készülékek használata esetén nem elégséges sem az AC (legolcsóbb) típusú fi-relé, sem a következő, az A-típus, mert ezek nem képesek érzékelni a hálózati 50 Hz-től eltérő frekvenciájú hibaáramokat, ami az ilyen mosógépekben, klímákban, stb. keletkezhet a fordulatszámszabályozás miatt. Az AC-típus igazából annyira "elavult", hogy sehova sem szabadna ma már beépíteni, sőt mindenhol le kellene cserélni minimum A-típusúra. De ha van a háztartásban (vagy a közeljövőben várható) a fentebb említett készülék, akkor minimum F-típusúra kellene cserélni, ami a nagyobb frekvenciákat is érzékeli vagy B-típusra, de ez a magas ára miatt csak napelemes ill. autótöltős rendszerekben indokolt. Ha a villanyszerelő mással hiteget, akkor nem ért hozzá, ne higyjetek neki! :-) Itt egy jó, közérthető leírás a fi-relék típusairól:
Köszönöm az infókat. Megnéztem, két gép jöhet szóba (sajnos már sok gép nem rendelhető), az egyik inverter motoros, a másik sima. A különbség kb. 25000 Ft. Megéri az invertereset venni?
Cserélhető nála, és 5 év garival adják az Electrolux honlapon, tehát 5 évig kicserélik, ha ilyen gond lenne. Nemrég beírtam a hozzá való akciós kuponokat is ide, azokat használd amíg működik.
Sziasztok, felültöltős mosógépet szeretnék venni, van még olyan típus, melynek cserélhető a csapágya? Electrolux-ot nézegetem, jó lenne, ha szerelhető lenne, sajnos előző tapasztalatok alapján elég gyorsan tönkremennek a csapágyak..
Mondd el a gondodat egy villanyszerelőnek (aki érti is, amit csinál), az valószínűleg megoldja. A lényeg: a hatásos teljesítményfelvétel helyett a meddő kerül túlsúlyba, ezért - felépítéstől függően - bizonyos kismegszakítók pár kHz-en zizeghetnek.
Most lett kicserélve pont az összes kismegszakító, meg az FI relé is A-ra AC-ról, mert, ha üzemelt a klíma, akkor korábban zúgás jelentkezett az FI relénél.A légkondi zúgása meg is szűnt. Ma használtuk a villanysütőt is, az sem okozott semmi zúgást.
A mosógépet már egyébként 3 különböző áramkörben próbáltam ki, ebből kettő C16 egy pedig C13 volt, mindhárom esetben zúgás jött a lakáselosztótól, amikor forgatja a dobot a mosógép, amikor épp nem forog, akkor a zaj is elmúlt.
Nem valószínű. Ha a géppel lenne gond, akkor: nem működne, leküldené a boztosítékot, vagy megszólalna az ÉV relé. Hálózati probléma lesz ott. Ki kell szakaszolni, hogy mi zizeg (bizti, ÉV kábelcsatlakozó), csere, vagy javítás...
Van egy LG wd-80302TUP mosógépünk, aminek a használata során a lakáselosztóból zúgó hangot lehet hallani. A kismegszakító C16 az áramkörön. Hosszabbítóval megnéztem egy másik áramkörös konnektorból is ( az is C16), de ott is ugyan ezt produkálta. A kismegszakítók és az fi relé is most lett cserélve. A mosógéppel lehet gond?
Megzabálhatta a dobcsillagot a sok rárakódott mosószer és öblítő, amit asszonyaink nem sajnálnak, mert hadd legyen nagyon tiszta, meg hát legyen már jó illatos az a ruha, és akkor zutty, még egy kis ölítőt bele.
samsung kb 8-10 éves ecobooble mosógép, talán invertres, de nem tudom milyen motorral, elöltöltős 60x60 cm
előbb a centrifuga program közepén , 1400-as fordulaton, hallotam egy durranást és utána zajosabban forgott tovább
oda mentem kb a durranás után fél percel leállítottam
kiszedtem belőle 4-5 nagyobb nehéz törölközőtt
a dob tele van gumimorzsalékkal, és látszott hogy a dob mellett a körgumiköppeny el van mozdulva,
kérdés1: mi történhetett?
1) maga a dob vagy annak felfüggesztése sérült, adta meg magát? tapogatásra kézzel forgatásra nem tűnik problémásnak de nem tudom. Hogy tudom leellenőrizni? (pl indítok benne centrifuga programot? az nem enged be az elején vizet ugye? mert most leszedtem a körgumiköppenyt
2) sok volt benne a súly, rosz eloszlással és annyira rázkódott, hogy lerántott a gumiköppenyt a dobról? szokott ilyen lenni?
a gumiköppenyt le tudtam körbe húzni, most ki is vettem. furcsa hogy le tudtam húzni, mert a kör acélgyűrű ezek szerint nem volt már masszívan rajta
kérdés2: ha 'csak gumiköppenyt kell beszereznem és kicserélnem, akkor azt meg lehet csinálni az ajtó felől a gép teljes szétszedése nélkül, vagy szét kell hozzá bontani a gépet?
Ezzel kezdte(https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167669496&t=9078600), meg persze, hogy 4 éves. Tehát új gép vásárlásnál nem igazán releváns. Arra ott van az árukereső, ahol szerencsés esetben több tucatnyi értékelés is van a megvenni kívánt eszközről.
Hát, én is csak a keresgélés közben botlottam bele. A regisztrációs 10%-hoz képest még a te kedvezményed is előrelépés, pláne hogy 5 év a gyári garancia. Ha véletlenül másik gép is kellene mostanában, akkor meg ott vannak a kuponok.
Neked már kicsit későn, de találtam két kupont: EXTRA5 és ELXKOMPENZACIO20, ezekkel durván egy 20-assal olcsóbb lenne, de ahhoz vissza kellene küldeni és újból megrendelni. Akkor így nézne ki a megrendelés előtt a kosárban:
De más Electrolux háztartási gépekre is használhatók ezek a kuponok, akár szárítógépre, mosogatógépre, stb.
Előre is elnézést a laikus kérdésért: Minden oldalra rámérve, tűpontosan vízszintbe van rakva egy 9kg névleges ruhatöltettel megbírkózó, direct drive-os, inverteres, elöltöltős LG mosógép, mégis 100-es fordulaton (1400 a max.), harmad tölteten, berezonál, nem mozdul el ( első lábai a csúszásgátló, mellékelt "tappancsokon"), de olyan, mintha belűlről az oldalához érne valami, az oldallemezek "ciceregnek"... Ha felűlről két oldalt erősen rátámaszkodom, javul a helyzet valamelyest... Ez a kevés ruhamennyiségtől lehet, vagy még mindig a lábakkal kell játszogatni, mert valami ott nem jó...?! Nem billeg semerre, átlóban sem, full vízszintben van minden oldala/átlója, nem tudom mit kéne még a lábakon állítani...? Vagy szimplán a keves töltet miatt nincs meg neki az az "önsúly", amivel szépen "letapadna" nagyobb erőkifejtés, centrifugálás közben...? Előre is köszönöm a választ...!
Bingó! Denk mit a 'dm' varázsszó, 499 forintért mindent visz:)
★★ 2/5 csillag.Suse B.ˇ3 éve Nem is lehetne rosszabb
Sajnos nem értem a jó véleményeket. Akkor biztos rossz adagot kaptam. Az illata tényleg undorító. Semleges helyiségben történő permetezés után olyan szaga van, mint egy nyilvános WC-nek. Úgymond minden szobába bűzt varázsol :-(
"Ez pl. egy olcsó, saját márkás. Szerintem nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók, de olcsó, és a feleségek lelkét hihetetlenül meg tudja nyugtatni."
Lehet, hogy a feleséged lelke rendben van, de te elkapáltad magad a dm-nél:
Ha résnyire elhúzod a függönyt, a szemben lévő bokorban már rád húzta a csúzlit egy dm-sapkás mesterlövész :)
A 90fokos + ecettel menni fog! Legyen fél töltet programmal (van) ?
A szivattyúzás szerintem nincs az elején, ahogy indul, engedi is be a vizet.
Viszont: a mosás után, ha kiveszem a szűrőt, víz folyik ki... Változó mennyiség, néha egész sok (több liter). Ezt gondolom szét kellene szedni, lehet, dugulást csinált a vízkő szerű cucc??
Na, akkor te is csak simán pasi vagy! :-D Szerintem egy öreg Hajdún nincs mit elrontani, és simán lezavarnék egy 90 fokos, előmosás nélküli programot egy liter 20 %-os ecettel. Ilyen Hajdúm nem volt, csak Energomat, ebben talán még nincs fél adagos mosás. Vagy már van? A másik, hogy ez is szivattyúzással kezd? Mert akkor ki kell várni, amíg az lemegy, és csak utána beönteni az ecetet. És az egész végén egy alapos szűrő tisztítás.
A feleségek lelkének ápolására meg kitalálták a mosógép tisztító szert. Ez pl. egy olcsó, saját márkás. Szerintem nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók, de olcsó, és a feleségek lelkét hihetetlenül meg tudja nyugtatni. (https://www.dm.hu/denkmit-fertotlenito-mosogeptisztito-p4066447149203.html) Ha agglegény vagy, akkor ezt a fázist kihagyhatod. :-)
A facén ismerősom, ennyi! 8-10 éve találkoztunk, amikor még olyan mosógépek voltak, amikhez TV-szerelői véna nélkül hozzá lehetett nyúlni! Nekem olyan nincs! :)
Valamelyiknek ezek közül tipushibája volt, hogy sz@rrá égett a hófokszabályzó egység az üst alatt. Az is megér egy pillantást, mielőtt elkezded belezni.
Ha tudsz felvett áramot mérni, esetleg van teljesítmény-mérőd, meg tudod állapítani, hogy fűt-e!
Mikor még aktív voltam, mindig csináltunk egy olyan hosszabbítót, amibe sorba lehetett kötni a multimétert AMPERMÉRŐ állásban.
Ezzel kéne kezdeni, mert nem kell megbontani a kis robotot! :)
Ha ez nem megy, indíts egy üres mosást 60 fokon, ruha nélkül, időnként ellenőrízd a dob hőmérsékletét!
A matok fedelét ki lehet nyitni menet közben, ekkor hirtelen leáll! Kivéve centri üzemmódot, akkor reteszel, ha még jók bim-reteszek. Természetesen ezeket csak vizsgázott szerelők végezhetik!
Ha közel laksz Pomázhoz keresd meg Merza Pétert, ő könyvet írt a régi mosógépekről!
Remélem még nem számít antiknak a Hajdu Energolux Komfort nevű gép...
Tegnap kipróbáltam egy évekkel ezelőtt kapott példányt, és ahogy reméltem szépen működött (egy 40fokos programon). Ma egy 60fokost szerettem volna futtatni, le is ment, de nem lett szép tiszta minden. Utólag a kifolyót megfogva úgy tünik nincs fűtés.
Remélhető, hogy fűtőszál csere segít, v lehet más ok is?
Kérdezném a témában jártasakat, hogy melyik típusnak van nagyobb dob mérete elöltöltősöknél?
Nézegetem a webáruházakat, de sokszor 10kg kapacitásnál is képeken kicsinek tűnik a hatalmas ajtók mögött a dob nyílás. Dob űrtartalom meg szinte sehol nincs feltüntetve.
Lassan lecserélném a most használt elektrobregenz gépet, és ennek elég kicsi dobmérete, főleg dob nyílása van, 8kg kapacitással. (Anno azért vettem, mert 1600-os centrije van és olcsó volt. Amúgy nem rossz gép)
Nincsenek különösebb referenciáim, valamiért a whirlpoolt kerülöm, de amúgy bármi jöhetne.
Adott egy nagyjából 6-7 éves Electrolux mosógép, mely úgy döntött, hogy nem bajlódik a víz bent tartásával és egyből maga alá engedi, eláztatva ezzel mindent is.
A dolgoknak utána menve egyértelműen kiderült, hogy a gondot az okozza, hogy lecsúszott a mosóüstöt a szivattyúval összekötő gumicső.
Ezt visszahelyezve és meghúzva az őt helyén tartani hivatott bilincset, három mosást engedett és ugyanúgy eldobta magát.
Kicsit jobban megvizsgálva a helyzetet arra a következtetésre jutottam, hogy nem lehet olyan mértékben meghúzni a bilincset, hogy tartson, ugyanis mind a mosóüst műanyagja, mind a cső belseje annyira csúszik, hogy esélytelen súrlódást előidézni a megfelelő tartás érdekében.
Mi a megoldás? Rettenet alapos takarítás? Egyéb, éspedig... ?
Ha ráérsz, indítsd el a centripogramot, azt maxon engedi a három pólóval... aztán lesz, ami lesz. Ha sikerül, száraz lesz, ha nem, akkor bíbelődik vele, amíg nem sikerül...
Háát, ez ilyen. Ha a motor áramfelvétele kilóg egy bizonyos tartományból, akkor megszakítja a centrit, és kezdi elölről a kiegyensúlyozást. Extrém esetben órákig (!) képes szöszmötölni a kiegyensúlyozással - azért írtam, hogy gyk szerencse kérdése, hogy sikerül-e két-három pólót kicentrifugálni. Vagy van másik készülék, ami nemigen reklamál, csak az félmillió magyar fabatka...
Kőszönöm mégegyszer! Igen így már érthető, hogy "lefelé nem igazán kompatibilis". :-) De akkor ennél a konkrét típusnál le is tilt, ha túl kevés, vagy túl sok neki pl. a centrifugázandó ruha? Semmilyen mókolás nincs programokon belül, hogy ki tudjak centrizni 3db pólót nyáron? Amit kézzel kilögybölök, mert evidens, hogy még egy 30 perces mosást sem indítok neki... Vagy egyszerűen ha 1-2 kiló ruhát tennék bele, maradjak a 400-as centrinél, az még hátha nem hívja táncba? :) Nyáron oké a félig nedves ruhát kiaggatni, de télen 3db izzadt pólót még teknőben mosás után sem centrizhetek szárazra?! Az komoly... :))))
Ha nem tudja a súlyt egyenletesen eloszlatni, akkor nem táncikál, hanem simán ignorálja a centrifugálást. Persze a te védelmedben. És igen, egy százhatvanezres géppel ne centrifugálj két kiló ruhát, ha kilenc kg a névleges töltet. Szintén a védelmedben. Szép, új világ...
Köszönöm a választ! Olvastam, és nem "2 pólóval" indítottam centrifugát, hanem kb. 2,5 kg ruhával, de akkor az is kevésnek bizonyult, és azért csinálta... Ebben a típusban nem találtam "felező" mosást vagy ilyesmit, arról volt szó, hogy súlyautomatika dönti el mennyi vizet vételez, vagy hogyan dolgozik a gép. Azt gondoltam, hogy nem "2 pólós" a masina, lévén 9 kg száraz ruhatöltettel megbirkózik... De akkor hogy variáljak egy 30 perces rövid mosást, ha 1kg ruhával táncikálni fog? OK, hogy a 30 perces gyorsmosáshoz max. 800-as centrit enged, de ezek szerint még az is nyúzza... Vagy ha kézzel kimosok "2 pólót", egy 160 000Ft-os mosógéppel nem tudom kicentrizni, mert táncol a sarokban? :(
Olvass használati utasítást. Alig töltettel 600-as centrifuga. Pakold meg rendesen, akkor mehet maxon. És örülj neki, hogy egyáltalán centrifugázik két pólóval, mert általában nem szokott...
Szép napot Mindenkinek! Vásároltunk egy inverter motoros, direct drive-os LG F4J3VS6WE típusú, 9kg mosási kapacitással megáldott mosógépet... Beüzemeltük, minden rendben, viszont olyan problémám van, hogy bármennyire is tettük vízszintbe, és bármennyire nem billeg, hanem stabilan áll... kipróbáltuk, és pár darab ruha gyors mosásánál, illetve, csak centrizésnél, már 1000-es fordulaton rázkódik... 1400-as centrifuga-funkciót tud, de még kipróbálni sem tudtuk, mert le kellett pause-olni a programot, a rázkódás miatt.. A kérdésem az lenne: ez azért van, mert kevés ruhával ilyen instabil (1-2 kg töltettel próbáltuk kb.), vagy tűpontos vízszint kell neki, vagy mindkettő? Esetleg valami más lehet a gond? Az alapból hozzá kapott csúszásgátlós, öntapadós tappancsokat nem tettük az első lábak alá... járólapon van, fürdőszobában. El nem mászik, csak nagyon rázkódik, szinte már éri belül a dob a házat... valami lehet a csillapításaival?
Nem rajzoltam vissza, minek... Soros védőellenállás, ha megszalad az lnk akkor túl nagy fesz esik rajta, ergo megszakad. Ezt kár ragozni,meg rajzolgatni.
El sem hiszem, hogy megvédte. Általában a félvezetők szokták életük árán is megvédeni a biztosítékokat (és az annak használt ellenállásokat)... :-)
Van esetleg valami rajzod róla? Furcsa, hogy egy 3 wattos ellenállást használnak védelemre... Lusta voltam visszarajzolni, az idő is szorított, menni kellett a gépnek.
Közben pénteken még elindult a panel, a 47ohm volt elfüstölve. De ha már megvettem, akkor az LNK is kicserélődött... Tegnap aztán összeraktam a gépet, hibátlanul működik.
Most vehetem meg neki a beígért csapágyakat :-) Remélem a dobcsapágynak van hangja centrifugáláskor és nem a motornak. A dob olyan fél-1 centit kottyan, az üstszájguminál nézve.
Annyi adatom nincs fönt, hogy a GLS idetaláljon. :-D
Viszont egy élelmesnek sikerült megtippelni az általam használt fox automatát. Csodálkoztam is, hogy ki a bánat küld nekem csomagot, amit egyáltalán nem rendeltem, nem vártam... úgy néz ki, lassan bújkálnom kell. :-D
LNK 304-306GN, 47 ohm 3 W huzal (fémréteg nem szokott beválni), 1N4007 pár darab, shottky 1A, kondik - a teljesség igénye nélkül. Reménykedj, hogy a nf trafó megúszta. Ha mázlid van, ennyitől feláll a táp.
Gondolom az hiú remény, hogy van lista ezekről az alkatrészekről :-) Szétszedni csak estefele tudom, viszont délután meg tudnám venni a hozzávalókat... Kondikat még lehet találnék otthon, odavaló félvezetőt kisebb eséllyel :-)
Ezek szerint ez jellegzetes hiba? Ilyenkor maga a táp döglik meg magától, vagy valami agyonveri? Esetleg a szokásos kapcs.üzemű táp kiszáradt kondikkal?
Electrolux EWH 127310 W (hideg-meleg vizes gép) a beteg: ma egy 95 fokos program közepén, anyjáig tele forró vízzel egyszercsak kattant egyet, majd se kép-se hang. Arra már nem emlékszem, hogy mikor volt a kattanás: vagy éppen megállt a motor és akkor (tehát katt és megállt), vagy pont az irányváltás után közvetlenül....
Most nem csinál semmit, a LEDek közül sem világít semmi.
Gondolatolvasó lehet a szerkezet, mert pont ma néztem utána, hogy miként fogom megcsapágyazni, mert már van egy kis hangja. Dob még nem kottyan vészesen, a rendellenes hangja is csak egy szűk fordulatszámtartományban jön elő, amikor "gyorsít" a centrifugáláskor.
Mi mehetett tönkre benne? A forrasztópáka nem az ellenségem :-)
sziasztok, 16 éve samsung gépből a képen látható módon szivárog egy ragacsos trutyi, tippre az öblítő + rozsda keveréke. azon kívül hogy szétszedem és tisztítom lehet vele vmit kezdeni? + tömítés v szilózás? gép egyébként tökéletesen működik csak hetente törölgetni kell róla a trutyit.
Ezen a képen látható (2021) hogy csapágyaztam ezerrel.
Ám de ma leb@szta a fí relét és ahova a piros nyíl mutat, ott víz állt a kis rekeszekben félig, meg a mosógép alatt is, nem ipari mennyiség, de volt.
Viszont burkolat lebontása után befejezte a programját cseppenés nélkül. Hajam azonnal kihullott, sőt kettő sör is elpusztult. Na jó OK, mindjárt a harmadik is.
Véleményem szerint a tengelytől jöhetett, vagy aZasszony valamit sumákol, semmi jele honnan jött a víz, se vízkő, se semmi.
Jajjajjjj... az álmoskönyv szerint rossz ómen, ha kikapcsolva is "dolgozik"... :-D
Ennek kb ennyi volt - kivéve, ha felteszel nagyfelbontású képet a vezérlőpanel mindkét feléről valami megosztóra, és ide belinkeled... ha tudsz forrasztgatni, és van hozzá némi affinitásod... :-)
elvileg van mérési opció,de b. bármit is csinálni a startgomb nyomvatartásra sem úgy hogy menni kell, még jó hogy van pótkészülék, egy viszonylag jó állapotú electrolux, remélem az nem fog így szívatni,ez egy év alatt min 3-4x szórakoztatott
... és alapból van rajta ilyen mérés opció? Annyira nem barátkoztam sosem a kandival, hogy figyeljem... Szerintem kapcsold be, és hosszan (10-15 másodpercig) tartsd nyomva először a startgombot, utána meg a többit, míg észre nem tér...
sokáig nem tartott a bódogság,most permanensen mérni akarja a ruhatöltetet és semmilyen gombra, áramtalanításra nem hajlandó átlépni rajta, valami okosságod erre is volna?!
Sziasztok! Nem tudja valaki milyen csapágy van a Hajdú forgótárcsás mosógép (313.4) motorjában (MM2)? (Folyamatos használatban van ezért szeretném szétszedés után azonnal össze is rakni, nem akkor indulni csapágykeresésre)
Asszony győzni fog, és szárító gépet fogunk venni előbb utóbb.
Azt szeretném kérdezni, hogy itt is érvényes igazság, hogy mind egyforma kivéve a Miele? Ha nem mit érdemes nézni, mely márkákba érdemes inkább gondolkodni? Mely extráknak van is valódi értelme?
Nem vagyok híve az eszetlen alkatrészcserélgetésnek... Én megnézném a program lefutását, behatárolnám a konkrét hibát, és utána az a csapásirány, amit írtál.
Zárcsere? Vagy a vezérlőn meghajtó fokozat csere? Hogyan orvosolható? Első mosásra kioldott a zár, másodiknak a végére pont odaértem és megfigyeltem, hogy a teljes ciklus végén dobja a hibát. Gép kikapcsoláskor ~2 perc múlva elenged az zár.
Adott egy Indesit A 51052 W mosógép és a képen csatolt hibakódot dobálja. Azt még nem sikerült kitapasztalni, hogy csak a hosszú mosásokkal (60°C) van baja vagy csak második-harmadik mosással. Az előzménye a hibakódnak, hogy a ruha dobó műanyag kijött mosás közben és a fűtőszálba beleakadtak a ruhák és ezeket széttépte. Szétszedtem a gépet kiszedtem előle az összes ruha foszlányt. A dob és a leengedő szivattyú és az ezekhez tartozó csövek tiszták. Tudna valaki segíteni a hibakód dekódolásban vagy tippet adni mit nézzek még meg?
Szerintem elég kitekerni a szűrőt - ha lehet - és leengedni a vizet. Mást nem nagyon tehetsz... meg letakarni, hogy az eső ne essen bele. Nekem van egy "udvari" mosógép, viaszkosvászon alatt - igaz, az folyamatosan dolgozik, és semmi baja - szereti a friss levegőt. :-)
Mester úr hogy lehet konzerválni a mosigépet hogy szabadban, persze fedett tető alatt, teraszon lehessen tárolni? Elég a vízet alaposan leengedni és kartondobozzal becsomagolni? Vagy inkább pince?
Pár mosás már lement az elmúlt napokban. Nem csöpög ,nem folyik, sehol sem nedves. Ráadásul az üst nem is csavaros, hanem klipszes, de a tömítése annyira jó állapotúnak tünt, hogy csak szilikonzsíroztam. A motor szénkeféje ami kilóg a szénkefetartóból, az még 22mm-es. Az új szimering szerencsére nem a kopott részre fekszik fel a csúszógyűrűn, de azért kapott zsírt bőven. Az új ékszíj jó szoros, előszőr azt gondoltam nem jó a méret. Remélem nem fogja a motor csapágyait kinyírni, mert most jobban feszít.
Lengéscsillapítót nem kaptam, teljesen mást küldtek helyette. Kínomba szétkaptam, kivettem belőle a törött/hiányos fékezőgyűrűket és szakbarbár megoldással egy extraerős Duck-Tapet olyan 4-5 rétegben beleraktam a gyűrűk helyére, amíg kb olyan nehéz lett ki-be huzogatni ,mint a másik oldalon lévő lengéscsillapítót. Úgy néz ki működik a megoldás, kérdés hogy meddig.
Ilyen fékezőgyűrűket nem lehet valahol beszerezni?
Azt láttam hogy a hasábformájú lengéscsillapítókhoz van ilyen szivacsos felújító szett. Gondolom a gyűrűk is valami szivacsos anyagból vannak.
Asszem az is én voltam... A relé lesz a legkevesebb bajod, szerintem ahhoz, hogy bármit is mérj, az első kivakarni a mérendő részeket a keletitakonyból... a szerviz panelcserét fog javasolni, én meg térdkötést - nehogy eltörd a térdkalácsod a számoktól. Egyébként én a szekunder tápegység körül méregetnék...
Sziasztok! Szóval mielőtt idáig jutottam, rákerestem a jelenségre a neten. Az elektrotanya oldalon diagnosztizálták ennek a típusnak ezt a hibáját. Hibajelzés nélkül a motor
egyszerűen nem indul el, az idő nem számol vissza. És egy kis püfölésre, vagy várakozás után, mintha semmi baja nem lenne. Na most a szervizbe hívása előtt egy
forrasztás, relé mérés, csere belefér a tudásomba. De a fedél levétele nem. :D Még ma nem próbáltam, van más fontosabb dolgom is.
Sziasztok! Nem tudom, volt-e már róla szó, de a Samsung eco bubble 6kg mosógép simán megáll, vagyis a mosás nem indul el a víz beengedése után. Na most más oldalakon relé hibát, meg forrasztási gondokat diagnosztizáltak. A javításhoz le kell venni a mosógép fedelét. De hogyan??? A két csavart kicsavarják és csak hátrahúzzák a fedelet, ahogy logikus is. De nekem nem lehet hátra kihúzni, ha meggebedek sem. Az elején valami úgy össze van akasztva, hogy csuda. Van valami ötletetek, mit hol kell feszíteni, nyomni, hogy lejöjjön?
Berendeltem a szimeringet és a csapágyakat. Még jó, hogy nem drágák. A csúszógyűrűre a tengelypersely az viszont már drágább. Megnézem majd, hogy hová esik az új szimering ajakprofilja, lehet pont egy nem kopott részre fog felfeküdni. Ha megint csapágyas lesz rövid időn belül, akkor viszont kapni fog egy ilyen tengelyperselyt. A lengéscsillapító is jó árban volt. Kiváncsi leszek hogy fog muzsikálni a gép.
Olyan csapágyakat raknak bele, ami éppen raktáron/ kéznél van. Nem a csapágy a gyenge pont, hanem a tömítés, Amíg a szimmering nem engedi át a vizet, addig bármelyik bírja, ha átmegy a víz, akkor mind tönkremegy. Annak a belső csúszógyűrűnek tükörsimának kell lennie, még századmilliméteres barázda sem lehet rajta - ha mégis van, akkor megeszi a legjobb szimmeringet is.
Ma kiütöttem a csapágyakat és a belső az egy ORS 6204 C3-as csapágy (Turkey :) ,mondjuk a gép török gyártású). Érdekes, hogy az LG különböző márkájú csapágyakat rakott bele.
Kiütve már látszik a csapágyon, hogy megette a rozsda. A szimeringen kívűlről látható egy kis repedésszerűség. Gondolom elfáradt az évek alatt az anyag. A rozsdásodás töbnyire a repedés környékén van.
Ami még kérdés, hogy megtakarítottam a tengelyt és ahol a szimering helye van, ott ilyen barázdás a felület, mintha a szimering belső része lekoptatta volna. Vagy ez direkt ilyen, hogy a szimering belső barázdás profilja beleüljön?
Az üstön kívűl van valami kék pecsétszerűség. Az alapján 2004 márciusi a gyártás. Elég jól bírta eddig.
Van egy LG WD-8021C kb 20 éves mosógép, aminél csapágy csere lesz. Már darabjaira szedtem a gépet, de a csapágyakat még nem ütöttem ki (este már nem boldogítom ezzel a szomszédokat).
A külső csapágy SKF BB1-0623 C jelölésű. Ennek mi lehet a mai megfelelője? Írtam az SKF-nek is, de még nem válaszoltak, régi katalógust sem találok sehol.
A másik a szimering, ami 25X50X10 és van még egy 8.5-ös jelölés utána. Ezt mivel lehet helyettesíteni? A síma 25X50X10 jó helyette, vagy mindenkép kell egy 25X50X8.5/10-es?(mert az utobbit sehol nem találok)
Van még a lengéscsillapító, ami egy 4901ER2001C. Ennek 165mm-260mm a szerelési távolsága és 120N-os 11mm-es furattal. Ezt lehet helyettesíteni mondjuk egy 4900FR2030D-vel? Ennek 170mm-260mm a szerelési távolsága, a többi adata úgy látom ugyanaz.
Amúgy elég szép állapotú a dobcsillag, a tengely is jól néz ki, nem lötyögött semerre sem. kb 14 éve volt egy ajtózáró relé újraforrasztás a panelen. Mostanra meg szorulós lett a belső csapágya. A szimeringen sem látom, hogy sérült lenne, vagy vizet kapott volna. Eddig bírta a csapágy. (mondjuk max heti egyszer ment a gép)
Azt elfelejtettem, ha esetleg Te tudsz ilyen szervizest, akkor rajtad keresztül is megcsináltatnám, tudom postázni az invertert, vezérlőpanelt, kiszerelést beszerelést megoldom.
Szia Mester! Kérlek adj tanácsot! AEG 74850A mosógép, program eleinte meg-megállt, aztán ki be kapcsolással új programot indítva ment ismét. Most már sajnos nem indul el a program, egy kis vizet ereszt be, majd megáll, a programfutás led villog, hibakód nincs, mintha nem indítottam volna el, de már nem is lehet továbbindítani.
Dobot nem forgatja a gép, diagnosztikát futtatva E9F hibakódot hoz. Van reális esély a javításra? Inverter vagy elektronika hiba gondolom, talán inkább inverter? Van valaki aki ilyesmi elektronika javításával foglalkozik? Kibontottam, csatlakozókat lehúztam, visszadugtam, de nincs változás. Köszönöm szépen, ha adsz valami támpontot! A gép vagy 12 éves, mechanikailag tökéletes állapotban van, olyan, mint az új, fájna a szívem, ha ki kéne dobni..
Én sem vagyok benne biztos, hogy a csere megoldaná a gondot, de azért az lenne az első lépés a javítás felé. Bár ki is szkópolhatod a jeleket - ahhoz meg tudás kellene...
Az irtózás egy másik téma... meglepődnél, mennyi alkatrész jön tőlünk délebbről, keletebbről... Én pl azoktól irtózom, akik szabadrablás keretében találják ki az áraikat. Ja, és beépítés után sem a legdrágábbra, sem a legolcsóbbra nincs garancia...
Samsung "ww80K 6414 QW/LE" típusú mosógép ajtózárási problémával fordulok hozzátok. Az ajtót zárom ahogy eddig is bármikor, kattan a zárnyelv és befekszik az ajtó a helyére lötyögésmentesen mint eddig. Gépet bekapcsolom, LED kijelző aktíválódik a legutolsó futott programot mutatva, program beállítás és végül indító gomb megnyomás. Eddig OK. Ezután ahelyett, hogy elindulna a mosóprogram, hangjelzés mellett villogó "dC" hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn egyidejű hangjelzéssel. Ez a kontinensen ajtózár hibát jelent a Samsung leírása szerint. A frontlemez mögűl elmosódottan/szokottnál gyengébben hallatszik a zár müködésének hangja (kettős kattanás, közötte alig hallható nagyon rövid surlódó hang), de úgy érzem csak próbálkozik nem megy neki. Ezután is nyitható az ajtó. Már utána néztem, hogy kell hozzáférni és kiemelni az ajtó zárat, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy egy csere megoldaná a gondot. Abban kérek segítséget a szakértő Uraktól, hogy csere vagy más irányba kell kutakodni? Ha csere ehez a típushoz a "dc 34000 26A" vagy más zár kell -e? (Bár ha ki kell szedni úgy is látni fogom). Ezt a zárat 5 - 46 eFt-os ártartományban láttam hirdetve a neten (utángyártott, OEM utángyártott, eredeti Samsung). A legolcsóbb az EMAG, bukaresti forrásból szállítva, de erősen idegenkedek a balkáni cuccoktól. A 60-as 80-as években Olaszország, mostanság a Kelet-Balkán a gyenge minőségű hamisítások melegágya Európában. Az ársáv túlvégéről sem akarok vásárolni, mert többe volna, mint a teljes mosógép értéke. Mit javasoltok?
uhh akkor itt lehet a bibi,mert az a csöpögő cső a mosószertartályhoz ment,azt gyógyitottam és le is szedtem a tartály tetejét,mert vízköves volt belül-felül
Háát... ha úgy döntötted, hogy a mosószertartály volt felül, akkor azt tuti, hogy nem szerette. Vidd melegbe a gépet, és hagyd békén pár napig áram nélkül - lehet, hogy beindul az öngyógyítás. (kiszárad a vezérlésre ráfolyt víz)
ez meghaladja a tudásomat, örökölt gép, szerintem visszahozom a mi régi gépünket, csak azt nem értem hogy mit piszkálhattam meg azzal hogy a szívattyúról lehúztam a lefolyó csövet, először arra tippeltem a pisálás okaként
Az gondolom nem lehet a baja,hogy oldalra döntöttem?
Igen, arra panaszkodik, hogy nem fut le teljesen az ürítés fázis. Csökkent szivattyúteljesítmény, időtúllépés, szintérzékelő részleges dugulás, húszforintos "pillangószelep" a gumicsőben, ilyesmik lehetnek.
Mester úr ! tudnál segíteni,szívat egy Candy Alisé, maga alá pisált, először a szívattyú környékét nézegettem, de a mosószertartály egyik csövénél engedett,nem volt elszakadva a gumicső, a csonk sem volt repedve, a bilincsen spanoltam és nem is folyik,de azóta dobálja az E03 kódot. A szűrő patyolat tiszta,a lefolyócső leereszt, a szűrő mögötti szívattyú? két csöve nincs eldugulva, ha a szívattyú adta meg magát akkor is lehet ez a hibakód? Ja annyi,hogy ez a kijelzőjén mutatja a szűrő problémát, induláskor nem világít csak amikor jön a hibakód a mosási ciklus végén
Maradék alkatrészek 2 nagy Milkáért elvihetők. Elektronika,vízszivattyú,üstgumi és pár egyéb csetresz. A gép General Line ( v. Hansmark ) márkájú volt, évekkel ezelőtt bontottam szét. Akkor a gép működött, a csapágyazása volt javíthatatlan. Azóta csak pakolgatom, már nincs meg az a gép sem amelyikbe tartalékoltam az alkatrészeket. Gari nincs rá, ha valakinek ennyiért megéri tenni velük egy próbát, akkor hajrá. Isaszegen, vagy XVII. kerben is átvehető.
sziasztok, csapágyas (?) mosógéppel érdemes foglalkozni vagy kuka? 7 éves keskeny candy, az egész dob mozog 2-3 cm-t minden irányba, alacsony fordulaton nyikorog, magas fordulaton meg elég hangos.
Bush mosógép A146Q. (nem bosch) . A hosszabb programoknál legtöbbször ráhúz olyan félórát a mosásra. Rövid programnál van hogy centrifugálni elfelejt. Ha külön indítanánk a centrifuga programot akkor nem mindig indul el. Kellemetlen hogy nem tudunk vele kicentrifugálni, mert ma pl el sem indult .
Javítható e ez a fajta mosógép? Van ahol azt írják hogy Westel a gyártó.
Használtan vettük 6 éve azóta megy. Heti 1-2 mosással.
Attól tartottam, ha a nem látható tartályt túltöltöm alulról, esetleg a sütőbe folyik a víz. Az biztos nem jó. :)
De megnéztem, a leeresztő csövet bedugam és citromsavas vízzel feltöltöttem. Nem megy át a szelepen, vagy annyira el van dugulva, hogy nem oldotta ki, vagy rossz a szelep.
Sajnos garanciális, ha a szervizt hívom, és azt mondják, mi dugítottuk el, az vagy 20 e kiszállás, plusz munkadíj. A helyi szerelő meg nem feltétlenül úgy dolgozik, hogy ne maradjon nyoma.
Apropó, ezekről nincs valami eldugott zugban robbantott ábra?
Nagyon túlteng a design, de attól még egy túlhájpolt sütő marad víztartállyal, teafőző betéttel, szelepekkel. Ha olyan aggályaid vannak, hogy nem megy kívülről a duguláselhárítás, vedd le a felső burkolólemezt, és részleteiben keresd a dugulást. Nem egy tripla redundáns rendszer, könnyen átlátható.
A sütő szerint tele a tartály. Fent a betöltő üres. Attól tartok, ha alulról vizet nyomok be, és túltelik a tartály, amit nem is látok, esetleg a sütőbe folyik a felesleg, nem megy fel a betöltőbe. Nem tudom, a ki-bejáró betöltő fixen (garantáltan szivárgásmentesen) van összekötve a tartállyal (akkor nincs baj), vagy simán gravitációsan töltődik a tartály, mert akkor alulról vizet nyomva folyik belül mindenhova, nem jut vissza a betöltőbe.
Dugulásra gondolok, persze, de egyszerre 2 helyen?
Éppen nemrég volt vízkőoldás. Most azon gondolkodok, hogy mintha utána nem nagyon jött volna víz a leeresztőből, még gondoltam is, pont elhasználta a citromsavas vizet (ehhez azt ír az okosság), de lehet, rosszul emlekszem.
Itt a leeresztő cső nyomja be a szelepet, csak úgy nem tudok vizet nyomni bele - de most ugrott be, próbáljam a csövön keresztül, erre gondoltál?
A múltkori sütővel megint gond van. Electrolux loc.., gőzgenerátoros. Vízzel feltöltve, aztán se a gőzös sütés nem használja el a vizet (nincs gőz), se leereszteni nem tudom (hiába nyomom a leeresztő csövet a szelepbe, pár csepp szivárog). Lehet ezzel házilag kezdeni valamit, vagy szerviz?
A kb. 6 éves AEG LAVAMAT 61260TLE mosógépben mostanában többször is barna foltos lett a kimosott ruha, - ez mitől lehet? Illetve egy ideje nagyon hangosan centrifugáz. Lehet, hogy csapágyas? Vajon érdemes még megjavíttatni?
Ha nem, milyen felültöltős (vagy nagyon keskeny elöltöltős) gépet ajánlanátok 150 e körül?
Köszönöm! Először 19 körüli értéket mértem, de össze-vissza dobálta, viszont most már semmi ellenállást nem tudok rajta mérni (nem tudom, hogy én bénázok-e valamit, de furcsa..). Ma vettem egy új szenzort, 6,3 körülinek mérem, szóval ez elvileg jó. Összeraktam, ám továbbra is hideg a víz.. A fűtőszálat lepróbáltam egy 5 literes üvegben is, amit vízzel teljesen tele töltöttem, az fűt.
Esetleg van bármi ötletetek, hogy mi lehet még a probléma, mit tudnék házilag megpróbálni? Egyáltalán érdemes vele foglalkozni, és esetlegesen szerelőt hívni, vagy ha esetleg valami komolyabb vezérlés, panelhiba, akkor úgyse javítható gazdaságosan?
Sziasztok! Van egy Gorenje W7523 mosógépünk, ami persze, hogy 24-én adta meg magát, és csak hideg vízzel mos.. Fűtőszálat kivettem, annak van ellenállása, tehát szerintem az jó lehet. A fűtőszálnál van egy hőmérséklet érzékelő. [EZ] Raja lévő cikkszám: 2790050. Ezt hogyan lehetne kimérni, hogy jó-e? Milyen értéket kellene mutatnia? Vagy bármi más megoldás, hogy kiderüljön, hogy ez-e a hibás? Köszönöm!
Három hónapos Whirlpool mosógépem vízszűrőjét nem tudom kinyitni (első tisztítás lenne). A fedelet próbáltam balra fordítani, nem mozdul. Fizikai erő van, két férfi is próbálta. A kijelzőn nem világit az "Eltömődött vízszűrő" jelzés. Mosás normálisan megy.
Az irányadást illetően fején találtad a szöget: a 470-es ki lett cserélve, de egyébként is szobahőmérsékleten kb. uannyi az ellenállása, mint a réginek. A 480 és 481 nem szakadt, ahogy a sorban közéjük között fűtőszál se, és nem is zárlatos. Mégse fűt. Van ötleted, hogyan tovább?
A 470,480 szabályzóelem, amiból a 470 Ntc , a másik kettő klixon. A két klixon közül az egyik határoló, azaz kiudrik a biztosító, amit a hobaelhárítás után vissza kell nyomni a működéshez. A hibakód nem alkatrészre, hanem fűtésproblémára utal, ami irányadás, nem szentírás.
A múlt héten megtanultam, hogy a szent spórolás érdekében az üst manapság nem fém, hanem műanyag. Felültöltős Zanussi, 4 éves. Egy nadrágzsabben maradt, és elszabadult pénzérme (hogy rögtön az üst és a dob közé esett, vagy csak kijutott oda, azt nem tudom) gondolom centrifugálás közben egyszerűen eltörte az üst alját (5 cm-es repedés), majd kilőtt az égbe, sajnos ott a mosószer adagoló van, úgyhogy azt is. Ez utóbbi kb. érdektelen, mert az előmosáshoz szerintem élő ember nem teszi oda a mosószert, de az üst az KO, az gazdaságosan tuti nem cserélhető. Gondoltam, adok magamnak egy esélyt, végigragasztottam klasszikus, 5 cm széles Leukoplasttal (az 30 éve a Fiat Panda motorterében egyszer már bizonyított :-) ), majd rettenetesen megkentem az egészett Sikaflex-szel. Az első pár mosás-centrifugáláson túl vagyunk, egyelőre nem ereszt, majd meglátjuk, hogy bírja a fárasztásos igénybevételt. Szóval pénzre vigyázzatok, mert sok pénzbe kerülhet. :-)
Sziasztok! Zanussi ZWF 71263 W LINDO 100 mosógépemhez keresek magyar nyelvű használati utasítást, de ha valaki tudja, hogy csak öblítő program centrifugázással van-e rajta, azt megköszönném.
Sziasztok! Szüleimnek szeretnék elöltöltős mosógépet vásárolni. Mi egy 5éves LG directdrivet használunk eddig hibamentesen. Mik az ajánlott típúsok max 150ezerig? Lg nem nagyon reklámozzák már a DD motort. Samsung vagy Electrolux jött még szóba. Electroluxnak van szervize a településünkön. Garanciát ahogy néztem 2évet adnak szinte mindenre.
Persze, létezik... , valahol a mosásnál, vagy az első öblítésnél eltűnik az öblítő. Mosószertartó kivesz, tető le, mosószertartó fészek kiszerel, szétszed, kipucol, összerak, visszaszerel, örül. Dióhéjban. Kellemes félnapos feladat. :-D
Beledugsz egy fogpiszkálót a meglevőbe, és annyit fúrsz a két másikba is... Fogalmam sincs, miért nincs előlyukasztva a másik kettő, nem én kezelem a fröccsöntő formát - de ez legyen a legkisebb gond. :-)
Milyen mélyen kell belefúrni? Amilyen mélyen belemegy a csavar, vagy csak a műanyag tetejét? Mert talán a régiben mintha fém persely lett volna. Vagy csak a műanyagba vág menetet a csavar?
Tudom, hogy felesleges kérdés, de miért nem így kerül már eleve a boltba?
Van egy 5 éves múlt Beko mosógépünk, ami a 2 óra 15 perces programot több mint 3 óra alatt végzi el. Van amikor meg pont időre végez. A másik baja, hogy néha vizes(ebb mint àltalában) marad a ruha, és ki kell újra centrizni.
Meg van a hátsó üst a boltban. Három csavar rögzíti a hátsó ellensúlyt, de az üstön csak egy furat látszik - a két szélső nem. Kértem az eladót, hogy mondja meg, azokba hogy, milyen technikával csavarjam be a csavarokat. Azt mondta, nem tudja. Szóval ott hagytam egyelőre.
Valaki leírná, hogy fogassam fel az ellensúlyokat?
Nem lehet mindaddig, míg a magyar nyelv nem kerül fel a gyártó térképére. De szerintem nem kell diploma 15 angol szó megjegyzéséhez.Sőt, sokszor jobb az eredeti a félrefordítás miatt.
Ennek a gépnek egyébként azonnal nyitható az ajtaja, amikor a program lefutott és van rajta egy külön bedobónyílás is a kifelejtett dolgok számára. Úgyhogy, mostantól fogva lényegesen ritkábban fogom Isten nevét a számra venni. A Zanussi-t már nem fogom megjavíttatni.
Na, meglett az "új" gép. Samsung WD90T984ASH. Szépséghibás termék. 527.000 Ft helyett 300.000 volt. Remélem, nem nyúltam mellé. A szépséghibája néhány karc volt, ami ráadásul azon az oldalán van, ami a fal felé esik és annak is a fele lemosható volt. Most megy a barátkozás. Lefuttatok egy rövid programot üresen.
Még nem olvastam róla végig mindent. Ami feltűnt: a nyelvi beállítások között nincs magyar, csak mindenféle hottentót és bunyevác nyelvjárás az angolon kívül. Lehet rá utólag magyar nyelvet szerezni?
Az egyik, talán már kifutott típusról - LG F2DV5S8S2E - írta valaki: "Szerelhető üstház, csapágyfáradás esetén javítható szakszerűen. Ilyet csak a másik koreai nagy gyártónál láttam csak,.." - ez talán a Samsung lehet? Ez vajon az összes LG és Samsung gépre vonatkozik, vagy csak egyes típusokra?
Akkor megvárom, hogy mit mond a szerelő. Közben megnéztem a szűrőjét a dobban. A dob szintje alatt van némi víz. Ez normális lehet? Nekem gyanús. De mindegy, talán már holnap kiderül. Ha 50.000 felé tendálna a javítás, akkor talán inkább egy új gép. 200.000 körül már láttam jónak tűnőket, szárítóval is.
Reménykedjünk. Hívtam szerelőt, két-három nap múlva tud jönni. Most egyébként megint kipróbáltam. A dob elfordult, tehát valami meghajtása van. Csak aztán letilt. Majd kiderül.
Köszönöm! Már ez is megfelel. Más: Zanussi Lindo 100. Volt vele pár napja egy olyan történet, hogy kimostam egy párnát. Rendes tollpárnát. Nem centrifugálta ki. Vizesen, az összetöppedt tollakkal nagyon nehezen jött ki a dob ajtaján. Lehet, hogy sikerült szétnyaggatni valamit. Most, mikor indítanám, akkor csak mordul-fordul egyet, aztán rövid tétovázás után leáll. A dob mintha nem is mozdulna, mert mikor kinyitom, ugyanabban a pozícióban van. Szerinted ez menthető?
Már megoldódott. Egyébként elég gyakran tisztítja a feleségem a szűrőt, én pedig a nyáron tisztítottam a fali kotyogós bűzzárót. De ettől függetlenül ezeket azonnal ellenőriztem még a segítségkérés előtt.
Újrakalibrálás után végre kibökte a hibakódot (C5), ami ugyebár a szennyvíz elvezetés hibájára utal, de mivel itt elvileg már nem lehetett probléma, így a szivattyút ellenőriztem...hátha. És lám, a lapátok görgettek magukon egy nem kicsi hajgombócot, amit alig lehetett egyébként látni. Végül addig műtöttem kívülről egy kis ügyes hosszú csipesszel, hogy a lapátokat ide-oda mozgatva sikerült kihúznom az egész hubancot. Most már hiba nélkül üzemel a masina. :)
Samsung www80k44305w moógépünk tegnap óta nem akar működni. Egy mosási program közben megállt és csak halk "múúú" hangot hallatott, hibakód nincs. Konnektoros restart, stb., de semmi, csak ugyanaz a hang. Mindent mutat, látszólag minden oké, de mégsem indul el a víz betáplálás, a dob forgatás, sem a szivattyúzás.
Garancia már nem él. Mit tudok még esetleg kezdeni vele, azon kívül, hogy holnap keresek egy szakembert?
Sziasztok! Vennem kell egy keskeny kivitelű mosó szárítógépet. Lg ben és Candy-ben gondolkozom, utóbbi kb 100e-el olcsóbb most akcióban. Szabad venni Candy-t? Olvastam hogy valakit lebeszéltek róla máshol erősen.
Az utolsó előtti fázisnál járok a szétszerelésben, de a dobot nem tudom kiszedni/kiütni sehogy sem. :( Szerintem az eltelt 8-9 év alatt eléggé összerohadt. Valakinek valami tippje, ötlete a szétszedéshez?
Megtudja-e valaki mondani model/széria szám alapján egy LG Directdrive mosógép csapágyainak és szimeringjének a méreteit? Az említett adatok: F1492TD/208PWUP0H150.
Illetve tudtok-e ajánlani olyan boltot Bp területén (szűkítve esetleg Budára) ahol Koyo, vagy SKF csapágyakat árulnak? (tudom, hogy a google a barátom, de ilyen esetekben sokszor jobb a véleményekre hagyatkozni).
Köszi. Harcoló német alakulat is van talán a pincében, mégis mindig másmilyen, mint kellene... :-))
Azért van változat bőven. 81 mm és 75 mm hosszú zárólemezzel meg mindenféle teljesítménnyel. Legjobb volna kiszerelni aztán elmenni az Orczyba és minta után venni. Csak sajna lassan ott tartunk hogy az hétköznap kell legyen és akkor az odamenés költsége meg az a pár óra budapesti parkolási díj már végképp megkérdőjelezi érdemes-e vele foglalkozni. Szinte jobban járok ha odarendelek egy komplett használt gépet. :-/
Nem moso hanem mosogatógép kifolyó cső cserehez kell help. Megvan a cseredarab, Whirlpool gép. A hátulján alul van egy nagyon nehezen kipattinthato panel, amibe kapaszkodik a kifolyócso kiképzett hornya, kiakasztom kiveszem. Node az újat beépíteni ugye nem azon keresztül kell, mert nem érzem biztosnak hogy ott jól bele tudom a cső végét illeszteni a kifolyó csatlakozásába, ami kb 20 centire van beljebb. Oldalburkolatot lebontva nem ferek hozzá, lehetséges hogy alulról kell? Lehet oldalára vagy az elejére fordítani egy mosogatógépet?
Zsír új, a tömítés is. Am ahogy meghúztam, úgy le is lehet lazítani ( úgyis én fogom csinálni, ha cserés lesz egyszer). Arra próbáltam célozni, hogy mivel műanyag, nincs meg az a "kész" érzés, mint fém esetén. Ott ugye kézzel simán össze lehet tekerni és a tömítés miatt kell egy kicsit húzni rajta "érzéssel".
"A hollandert tökig meg kellett húzni fogóval, már attól féltem, hogy megszakítom. "
Nem igazán értem... ha a gumitömítés a csatlakozóban megfelelő minőségű és állapotú, akkor felesleges megtépni. Ha meg megtéped, szidni fogja a hátsódat az, akinek le kell venni... :-))
A műanyag toldó szemre jó, nem nagy durranás. Beszélgettem a műanyag Y elosztót is, de az nagyon gagyi anyagból van. A hollandert tökig meg kellett húzni fogóval, már attól féltem, hogy megszakítom.
A 2 gép bekötve, úgy hagytam ott, hogy nem cseppen, de mondtam a gazdának, hogy figyelgesse. De később ki kellene cserélni fémre.
Nekem műanyag a vízcső (cpvc). Páran mondták, hogy nem jó, meg izé, meg hozé, aztán eltelt 20 év, és semmi baja... Bezzeg a fém sarokszelep kihívás elé állít, ha el akarom zárni... :-)
Vizes kérdesem lenne. A mosógép bekötőcsövét meg szabad hosszabbítani egy réz hollanderrel és + bekötőcsővel ? Talán nem elegáns, de nem vennék most 2.5 méteres bekötőcsövet.
És a sarokszelep után fel lehet tenni műanyag Y elosztót (2 gép miatt) vagy legyen fém ?
Inkább nem írnám ide, mert gyorsan nagy gondot lehet vele csinálni... Laikusnak ennyi elég, a szaki meg (talán) tudja, mit csinál... Google --- igen, van fenn egy pár belépés, valamelyik biztos működik a te gépednél is... de nem ajánlom.
Ez biztos,hogy az IC is sérül? Bíztam benne hogy nem sérül más. Mindenesetre köszi. Ja és lehet javítani ezeket és mennyibe fájhat. Persze ha a nyáklap nem sérült.
"azt hittem, hogy a gyári gari az az etetés, amit soha nem tudsz érvényesíteni"
Más mosóporok esetében igaz lehet, de nem az AEG-Electrolux esetében. Ők ugyanis rájöttek, hogy a mosógépben az a legfontosabb és a legdrágább, ha működik, de lehetőleg olcsóbban, mint a konkurensé.
Ezért nem a minőséget és az élettartamot növelik, hanem a készülék átvételi árát csökkentik - a hiányzó részt majd később beszedik, emiatt nem kell aggódnia se a részvényeseknek, se a mosnivágyó feleségnek.
Hogyan működik? Két AEG mosógépünk van, az elsőről (áram és víztakarékos hőszivattyús mosó-szárítógép, a cég zászlóshajója volt anno) mindenki le akart beszélni, mert kurva drága, úgyis idő előtt tönkremegy, javíthatatlan, ezért kuka lesz az egész stb... Megvettem 1+3 év gyári garival, 4 és fél éve minden nap megy hibátlanul. Mikor lejárt a gari, újra kötöttem rá egy kiegészítő bizosítást, de nem külső céggel, hanem magával a gyártóval. Ebben az a lényeg, hogy hiba esetén nem a kisbetűs részben elrejtett lerázásról van szó, hanem arról, hogy ha nem tudják megcsinálni, egy vadiúj készülékre cserélik.
A másik gépünk egy felültöltős AEG, amit szintén 1+3 éves gyári garival vettünk, ám ennek a vízbeeresztő szelepe 3 és fél év múlva nyitva maradt, folyt a víz befele, megállíthatatlanul. Szerelő ki, csere, szerelő el. És a garancia utolsó napján, amikor éppen további 3 éves biztosítást kötöttem volna, a gép megáll, a víz nem folyik be, csak csordogálgat, mosás nem indul el, E-10 hibajel, szűrőtakarítás, de nem javul meg. Rossz gépre eleve nem kötnek gyári biztosítást se, ezért szerelőt küldtek, aki újra kicserélte a szelepet, és mivel elbizonytalanodott ő is, biztos, ami biztos, kicserélte az elektronikát is. Kösz, majdnem új mosógépünk van, és még nem fizettünk semmit! Na majd most, az újabb 3 évre, de mennyit is?
A 3 éves alapdíj 27.990 Ft, ez kb. a szakszerviz egyszeri kiszállási díja (jattal együtt:), ha nincs semmilyen garanciád vagy biztosításod. És akkor még hozzá sem nyúltak a géphez, nem cseréltek semmit, csak kijöttek.
A szolgálatás jótállási időn belül és azon túl is megköthető a készülékékre.
Electrolux adja Electrolux/AEG /Zanussi termékekre, nincs köztes, harmadik szereplő, aki akár évenként cserélődhet.
Alap feltétel: készülék 8 éves koráig lehet igénybe venni, a szerződés megkötésének időpontjában a készüléknek hibátlanul működőképesnek kell lennie, meghibásodott készülékre nem vehető igénybe.
Amennyiben megjavították a készüléket, természetesen megvásárolható ez a szolgáltatás.
Türelmi idő: 30 nap
Biztosítás tartalmazza:
- Ingyenes javítás a készülék gyártőmű eredetű meghibásodása esetén.
- A biztosítási idő alatt is ugyanazok a hivatalos márkaszervizek javítják a készülékeket, eredeti alkatrészekkel, akik a jótállási idő alatti javítást is végzik. Ezzel is garantáljuk, hogy ügyfeleinknek a biztosítás időtartama alatt is képzett és tapasztalt szakemberek segítsenek.
- Amennyiben nem tudjuk megjavítani a készüléket a meghosszabbított védelmi időszak alatt, egy teljesen új cserekészüléket kínálunk fel.
- Véletlen Megrongálódás Elleni Védelem / csak a prémium szolgáltatásnál vehető igénybe!!!
Biztosítási csomagok, díjak:
Kiterjesztett garancia alap biztosítás 1 évre 14 990 HUF
Kiterjesztett garancia alap biztosítás 3 évre 27 990 HUF
Kiterjesztett garancia prémium biztosítás 1 évre HUF 16 990
Kiterjesztett garancia prémium biztosítás 3 évre HUF 32 990
Milyen előnyökkel jár a biztosítás?
Ingyen javítjuk a készüléket, ha meghibásodik
Kicseréljük a készüléket, ha nem javítható
Fedezzük a javításhoz kapcsolódó szállítás, valamint a be- és kiszerelés költségét
Országos szervizhálózattal rendelkezünk - egész évben rendelkezésére állunk
Képzett és felkészült szakemberekkel dolgozunk
Eredeti Electrolux alkatrészeket használunk a javítás során."
Őszintén, szétszedve még nem ellenőriztem a hibát, így azt nem látom, hogy egyáltalán rángatózik -e a dob. Az töltőajtón keresztül úgy látszik, hogy nem.
Köszönöm a tippet, megpróbálom megnézni azt is.
A vezérlőt alul-felül átnéztem, nem látok rajta semmi hibára utaló jelet.
Hangot nem sikerül varázsolnom a videóhoz... Ha csak aprókat rángatózik a dob jobbra/ balra, majd megáll, akkor az pozícióérzékelő hiba az esetek többségében. Nem érzékeli az elektronika a dob helyzetét, mozgásirányát, ezért nem tudja, hogy merre kell forgatni. Ez pihenés után sem szokott megjavulni, ezért nálad akár kontakthiba is lehetséges.
Nem, a gyári garancia a valós garancia. A többi az biztosítás, aminek apróbetűs kitételei vannak, pláne abban az esetben, ha az érvényesítéskor még megvan a biztosító...
A videóból az látszik, hogy mikor a mosási programnak mennie kellene, azaz teker a dob jobbra és balra, nem forog, csak vadul kattognak a relék. Mintha próbálná indítani, de nem tudja és letilt.
Egy dolgot nem írtam le, előfordult olyan is, a program szüneteltetése (leállítása) után 5-10 percet várva volt, hogy gond nélkül folytatta a mosást.
"...lehetőség szerint minél hosszabb gyári garival...". A dolog érdeme szerint off a kérdésem. Én eddig azt hittem, hogy a gyári gari az az etetés, amit soha nem tudsz érvényesíteni, mert előbb el kell juttatni a holmit a gyártóhoz saját költségen, ő ingyen javítja, aztán a visszaküldés is a vevő gondja. Rosszul tudom?
Adott egy 4 éves WD90J6A10AW/LE mosó-szárítógép. A szárító részével már egy éve baj van, ezt már nem is használjuk. (Szervizzel nézettem meg, tisztítás, hőbiztik, stb.., a végeredmény a panelcsere javaslat lett.)
Nagyjából 2 hónapja kezdte el az alábbi videón látható hibajelenséget. A jelenség mosás közben, mindegyik programnál előfordul és teljesen véletlenszerű, egyenlőre nem tudtam analógiát felfedezni benne.
Már egyszer szétszedtem, nem láttam komolyabb problémát. Ma nekiállok megint szétszedni és átnézni a vezérlőt, esetleg átforrasztani, de kérlek, ha van valakinek tapasztalata hasonló hibajelenséggel, az ossza meg velem.
Ha forgatod a dobot, akkor a hajtókerék egyenesen fut, vagy billeg?
AEG, elektrolux zanussi egy cég, más dizájn, az alapok azonosak. Fogyasztói tsd van, a gyártó érdeke, hogy az új vackokat el tudja sózni, ergo hulladékot gyárt...
Szimpátia alapján válassz (amelyik az asszonynak tetszik), és lehetőség szerint minél hosszabb gyári garival. Gari után minden hónap ajándék...
Szétszedtem a mosógépet, az ékszíj hibátlanul teszi a dolgát, valószínű az lesz amit írtál. Ebből csereutalvány lesz, hétfőn hívom a biztosítót. Adódik a kérdés, milyen mosógépet vegyek utána? Mert biztos, hogy nem veszek ezek után AEG-et, Electroluxot ha jól tudom egy gyártó. Mit ajánlanátok ami nem adja meg magát 2 év után? Köszönöm a válaszokat előre is.
Ha a tengelyrohadásról van szó, az nagyságrendileg egy százas - vagy kicsit több - mert nem szétszedhető, komplett mosóegységet kell cserélni, üsttel, dobbal (nádi hegedűvel) együtt. És ez csak az alkatrész, melóról szó sincs, pedig az sem semmi.
Háát... kell hozzá egy középrész, megfelelő célszerszám, szóval nem átlag házilagos a cseréje... van itt, aki cserélte, de ő erős műszaki beütésű.
Ez így csak tipp, ahhoz, hogy tovább lehessen lépni, mindenképp látni kellene az oldallemez alatti részt... Sajnos a eluxok tulajdonsága, hogy lerohad a dobról a tengely, és ennek egyik első jele a szíj nyikorgása...
A garanciával te vagy tisztában... a biztosítók szeretik lerázni a kuncsaftokat, de aki nem hagyja magát, annak kifizetik a javítást - vagy adják az utalványt a gépcseréhez. A csapágy forgó alkatrész, de semmiképpen sem kopó. Kopó alkatrész pl a motorban a szénkefe, a mosódob meg szintén nem kopó alkatrész. Vicces is lenne, hogy pár év használat után eltűnne a gép nagy része....
Nem tudom most örüljek e vagy nem, a dobcsapágy ha jól tudom a legdrágább alkatrésze a mosógépnek. Így talán részben örülök. Javítható ez házilag? vagy zongorázzam le a biztosítóval hogy küldjenek egy szervizest és nézzék meg?
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni mert már megőrülök. Adott egy AEG elvileg "prémium" márkás mosógép, a típusa: LTX6G261E 2 éves elmúlt tehát lejárt az alap garanciája, a Media Marktba vásároltuk biztosítással 5 év garanciára kiegészítve. A napokba centrifugálásnál elkezdett furcsa hangokat produkálni, aminek azóta olyan hangja lett mint egy repülőgépnek. Elviselhetetlen hangja van, az egész házba hallani lehet ha mosok. Mutatom a jelenséget, íme: https://youtu.be/1NA4wuUCzSw
Kérdésem a következő, csapágyas lett a mosógép? Vagy más baja lenne?
Ha csapágyas, ez szerepel a biztosításba és javítják? Vagy pontosan mi ennek a menete? Aki hasonló cipőbe járt, ne tartsa magában az információkat mert tanácstalan vagyok. Természetesen a Media Markt vevőszolgálata egyenlő a nullával, semmit se segítenek. (biztos újak, és most tanulnak be) U.I: Legközelebb kétszer is meggondolom hallgatok e, egy szaktanácsadóra, nyilván nem ezt a mosógépet akartam venni, de rábeszéltek, hogy ez egy prémium márka és szinte 0 az esélye, hogy baja legyen. Az előző Whirlpool mosógépem 11 évig ment.
Köszönöm a válaszokat előre is. További szép napot nektek.
A dob hátsó fala, és az amögötti forgatócsillag között lerakódó trutyira is dolgozz ki megoldást, és add be újításnak a gyártókhoz... hátha hallgatnak rád. :-)
Két márka, mert ugyanez a probléma van ismerősnél is. A negyedik 2 órás 90 fokos üres mosatás után mintha megszűnt volna de nem kiabálom el...Elég gagyi egyébként, hogy ezeket nem úgy gyártják, hogy mondjuk a dobba azokat a műanyag dolgokat ki lehetne pattintani, és egy kis nyíláson hozzá lehetne férni a a koszhoz körbe.. Mert modst őszintén, nem sokan szedik szét. ..Én egyszer szétszedtem, mert eltört a tengely, de ha rosszul rakod össze akkor tócsa lesz mosáskor a gép alatt, nem játék+egy napos meló. Másrészt ha gyakran lerakódik a kosz, szedjem szét évente? Ezért nem értem, miért nincs a fentebb vázolt helyen egy szerelőnyílás, amin át legalább egy fogkefével be lehetne nyúlni mögé.
Elöltöltős gépeknél tipikus, hogy a trutyi leparkol a csillag, és a dob között, - na az tud szagokat prezentálni , ha kap egy kis vizet...
Az, hogy szárazon illatos a gép, az semmit nem jelent. Töltsél valamibe vizet, és tegyél bele mosóport... semmi büdös szaga nincs, még pár nap múlva sem... Badarság, hogy a mosóportól büdös a ruha.
Szétszedve nem lett,bár az lenne a legjobb megoldás. Magasnyomásúval volt a dobba+ a dob körül a dob oldalán fogkefével kisikálva a barna filmréteg. Citromsavval áztatva. Valahol megül a kosz, de még egyszr mondom , illetve írom, hogy gyári illata van mosás után. De például ma is mosás után -igaz már nem annyira- de még mindig büdi kicsit egy-két ruha. A mosóporral lehet valami gebasz szerintem, mert akkor a mosógép is büdös lenne napok múlva is.
Hogyan lett kitisztítva? Szétszedve, lekaparva, nagynyomású mosóval kimosva, majd összerakva? Vagy valami csodatevő kegyszerrel meglötykölve, bízva a marketing erejében?
A mosógép ki lett tisztítva. Mosás előtt gyári szaga van belül. Mosás után eszméletlen csatornabűz, büdös cipőszag árad belőle és a ruhákból. Bűzzáró van a leeresztő végén. Hiába öblítjükát rengetegszer, semmi javulás. Mosás kezdetéig gyári szaga, utána bűz. Találkzott már valaki ilyennel? Mosópor okozhatja? Alul is ki lett eresztve a szivattúnál, tehát ott sincs sár leülve. Leeresztéskor mintha hagyna magában egy kis vizet, mert mosásután egy vödör vízzel kiöblítve és leeresztve tiszta habzó mosóporos lét enged Le a motor. Mi lehet a gond? A leeresztő csövön vissza nem tud folyni, mert van benne visszazáró szelep.
Megtaláltam a gép papírjait. Napra pontosan 8 éve vettem. Ezért kb. 2500- 3000 mosást saccolok. Egy ilyen mosógépnél forgó, vagy egyéb alkatrészek tekintetében nagyjából hány használatra lehet számítani hiba nélkül? Mert azért gondolom nem mindegy, hogy évek számában, vagy használatok számában nézzük az avulását. (Egyébként a "főnököm" már eldöntötte, hogy új gép kell neki.)
Ha találsz olyan szerelőt, aki javítja a panelt, akkor szerencséd van, a csere már húzósabb megoldás. Az egyéb állapotból lehetne kitalálni, hogy érdemes-e javítani, vagy a csere a megoldás... ebben nem tudok segíteni.
Értem. Nem tudom milyen költségekkel jár a vezérlőpanel cseréje/ javítása. A kb. 10 éves, napi használatú gépnél nem az új vásárlása a jobb megoldás? Ténylegesen rendszeresen napi használatban volt, átlagos 1 mosás naponta (3 gyerek).
Köszönöm a választ! A mosogatógépet az instrukcióid alapján megmentettem, azóta is rendben működik. De ez a panel - ügy már nem az én asztalom. A dob ide-oda forgathatósága kikapcsolt állapotban az nem ugyanaz, mint amikor a motor forgatja ide-oda, ugye? Mert a dobot könnyedén lehet mozgatni, pörgetni mindkét irányban.
Kedves Szakik! A Whirlpool AWO/ C 7321 mosógép F27 kóddal és a villogó kulcs jellel hibát jelezve leállt. A készülék áramból kihúzva/ bedugva újraindult, de fura zörej jött a gépből centrifugázás közben. A szokottnál vizesebb és melegebb volt a ruha. Ja, és ismét a hibajellel zárult a mosás. Szerelőre van szükség, vagy tudok valamit tenni házilag szerintetek? Köszönöm!
Köszi, sokkal jobb lett. A befolyócső mosógép felőli szűrője volt egy kicsit koszos. Szemre nem volt vészes, de ezek szerint ez a kicsi is sokat számít...
Van egy 11 éves AEG felültöltősünk. Az utóbbi hónapokban nagyon elcsendesült vízvételezésnél, és a mosási idő is ezzel párhuzamosan megnövekedett. 60 fokos ECO programnál olyan 20-25 perccel.
Létezhet, hogy csak a szivattyúja romlik el - magyarul annak van külön motorja? Ha erről van szó, ez nagyságrendileg milyen költségű javítás - a kérdés, hogy megéri (még) javíttatni, vagy kezdjek el újat nézegetni? Eddig egyszer látta szerelő: csapágyas volt kb. két évvel ezelőtt, tehát még nem kellett rákölteni egy fél gép árát.
Szia!Valószinűamit írtál ott a probi. A szerelő kiszedte a panelt és láttam a beégést rajta Újat rendel de előtte megnézi mennyibe kerül.Lehet jobban járok egy új géppel.úgy olcsóbb :-))
Bármi okozhatja... kopott szíj, kiszáradt motorcsapágy, üstbe szorult bármi,kiszáradás, stb. Amíg centrifugáláskor nem dübörög, addig nincs ok aggódni...
Üdv.! Segítségedet kérném. Mosógépünk lenyomta a kismegszakitót. Visszakapcsolás után ngyon kicsi égett szag. Utánna se kép se hang ahogy mondani szokás. A kijelző sötét. Lehet a panel táp ment ki? Van annak biztije? Előre is köszönöm a segítséged.
Sziasztok!Whirlpool wtl 60812 típusú mosógép szűrőjét szeretném tisztítani ,de nem tudom kiszedni,tekerésre kb egy negyedet fordul,ott fixen megáll,mintha ütközne valamiben,próbáltam kombináltfogóval is ,de nagyon nem merek erőszakoskodni vele,esetleg járt már így valaki,ha tudnátok tanácsot adni,köszönöm,üdv.
Üdv! Nem szoktam ilyet kérdezni, de mik most az „olcsó, de jó”, azaz megbízható gépek. 80+-os házaspárnak lenne. Alternatíva persze a használt Miele, én simán ajánlanám (kollégám a vejük, nekik is ezt ajánlottam, vettek is), de az asszonyt nem biztos, hogy rá lehet venni, ráadásul Szeged mellett laknak, az általam ismert használt cucc kereskedők pedig Bp környékiek.
Van egy Zanussi FJS-972 CV elöltöltős mosógép, aminek az üstje _tengelyirányban_ kotyog kb. 5 mm -t. Azt szeretném kérdezni hogy ez probléma-e vagy nem kell vele foglalkozni.
Az az igazság hogy az utóbbi időben eléggé ugrál-rezeg a gép centrifugázáskor. Kiszedtem a lengéscsillapítókat de nem tűnnek nagyon rossznak, kell bizonyos erő a mozgatásukhoz. Bár itt is az a baj hogy nincs tapasztalatom hogy milyennek kell lenni. Rendelek azért ha létezik még ilyen típus ( itt Egerben a helyi boltba viszem el azt mondták megnézik mit tehetnek az ügy érdekében ).
Semmiképpen nem ajánlom, de azt tudod tenni, hogy átfúrod valami tizes fúróval az egész hóbelevancot - ügyelve, hogy a dob közepén legyen a luk, és belülről kifelé egy tizes kapupántcsavarral összehúzod. Szigorúan ideiglenesen!!! :-D
Először is nagyon köszönöm a segítséged! Próbáltam feszegetni, valójában igazából nagyon nem is mertem.... de, akkor majd már erőteljesebben próbálom! Viszont ha a tengely és a dob fémes kapcsolata megszakadt, akkor mit lehet tenni, ami rentábilis?
Van egy Beko WTV9744XWO mosógépünk, amibe a dob alá beszorult egy melltartómerevítő. Sajnos már teljesen átment a lyukon, így ott nem tudom visszahúzni. Hogyan tudom kiszedni a dobbordát, hogy az alatta lévő lyukon kiszedjem?
A Zanussi Lindo 100 felültöltős mosógépemnek a tengely részével lett valami baj. A dob a hibás oldalról 3-4 cm-et kotyog. Ki akartam venni a középrészt, de már a tengelyben lévő csavart sem tudom kivenni, mert elforog. Olyan mintha a tengely el lenne törve. A csavarfej a tengelyvéggel együtt vígan forog (a csapágyban), A dob meg persze nem mozdul. Mi baja lehet?
Sziasztok! Bosch szárítógép mellé elültöltős Bosch mosógépet szeretnék venni. Mi a tapasztalat az I-DOS mosószer adagolásról, praktikus, megéri? Mennyit lehet beletölteni, pl 1 liter mosószer, és elég mondjuk 10 mosásra is, vagy hogy működik?
Köszönöm! Az nem egy túl drága alkatrész, egy csere még belefér. Amúgy szétszedtem, de csak annyit mértem, ha a bimetallt átnyomom, a kontaktus adja a rövidzárat. De amásik lábán nem mértem semmit, ami a bimetall alatti bigyóhoz vezet.
Szia! Ha még aktuális: van egy bácsi valahol a XVIII. kerületben talán, aki ilyen hibás panelokat meg tud javítani. Én vittem már hozzá egyszer. Talán hatezer forintból megvolt, pár éve.
Fagor FT4135s mosó-szárító d07 hiba. Ez az ajtókapcsolóra utal. Szétszedtem, kipróbáltam, kimértem és teljesen jó. Mi lehet még az ami ilyenkor szóba jöhet? Ahogyan elindítom, kattan a relé többször is mintha többször rápróbálna.
Nem kell ötleteket adni a gyártóknak, elég kreatívak így is. A gép javítása utáni napon észrevettem, hogy az öblítő a tartályban maradt. Megnéztem egy-két (na, jó sok) youtube-ra szerelő által feltöltött videót, a fiam meg tudta szerelni, el volt dugulva a vékonyka kis járat, amiben befolyt a víz.
Idős édesanyám eddig problémamentes elöltöltős gépe (LG F1291LD) leállt.
Ha nem, vagy gazdaságosan nem javítható, és újat kell venni (a lehető legegyszerűbb, csak ne bóvlikategória legyen) továbbra is az az ajánlás, hogy mindegy, hogy mi, csak a lehető leghosszabb garanciával, vagy vannak ajánlottabb és kevésbé ajánlottabb márkák? Az elvárás tényleg csak annyi, hogy a olcsó és legalább pár évig megbízható legyen, és minél egyszerűbben kezelhető. Mivel az újabb LG-k már más kezelőpanelt kaptak, nem lényeges a márkaegyezőség, ugyanúgy meg kell tanulni azt is, mint egy másik márkát, mert nála a demencia is játszik sajnos.
Az árukeresőt nézve árban a legalján Philco, Heinner, Vivax, Navon meg ilyenek vannak, amikről mint mosógépmárka nem is hallottam, ezeket nem merném megvenni neki. Candy/Indesit mehet-e már, Whirlpool mehet-e, vagy feljebb kell menni árban? 130 környékén már van Samsung, LG, Electrolux is.
Kösz, még garis. 3 és fél évig ment, de már jön az e-luxos szerelő. De ezzel meg is bukott nálunk az aeg, ezt is csak második nekifutásra produkálták, az első példányt két nap után visszaküldtem.
Hol van ez a szelep kb. a gépben, mennyire kell kiráncigálni a helyéről?
A második AEG mosógépünkre nem lehet azt mondani, hogy víztakarékos, vagy túl kevés vízzel mosna, mert negyedik napja folyik bele a víz, még akkor is, ha ki van kapcsolva
Nagyon jó gép, baromi tiszták a ruhák, viszont picit vizesek centrifuga után is, ha nem zárjuk el kellő időben a vízbekötésnél falicsapot. :))
Már most is vannak olyan gépek, amik elsőre nem igazán mosnak tisztára, így kell egy második nekifutás is... Nesze neked takarékosság... egy ciklusban megspórol 6 liter vizet, hogy a másodikban felhasználjon ötven litert...
Hamarosan lépni fog a gyártó. Először beleírják a garanciafeltételek közé, hogy fürdőszobában nem használható a gép, csak légkondicionált helyiségben.
Nem, nem a vacak kijelző panelt nem cserélik páravédettre, hanem még kevesebb vizet használnak majd a mosáshoz, amiből kevesebb pára képződik, viszont drágábban adják a terméket, mert víztakarékos.
Mosógépszerelő jött, ketyerével vizsgált, majd kért egy hajszárítót. A gépben a kijelző mögötti részt szárította, és mondta, hogy ezek a gépek érzékenyek a párára. A legszebb az egészben, hogy mindez csak 8 ezer forintba fájt, és megfigyeltem, hogy hol kell megbűvölni a gépet, ha megint makacskodik. Most szépen dolgozik a mosógép.
Van egy kb. 16 éves felültöltős whirlpool mosógépem, amit lassan lecserélnék egy elöltöltős mosógépre. Abban kérném a segítséget, hogy melyek azok a régebbi gépek, tipustól függetlenül, amikben roncsolás nélkül lehet csapágyat cserélni? (Valahogy nem bízok az új gépekben) A whirlpool mosógépben is cseréltem 2 szer csapágyat, de vettünk egy szárítógépet, és szeretnénk egymásra rakni a kettőt. Előre is köszönöm.
Karácsony előtt az akkor 4,5 éves mosógépem megmakacsolta magát, nem volt hajlandó dolgozni. Idegállapotba kerültem, rácsaptam a kijelzőjére, ami kiesett. Szerelő jött, visszatette a lapocskát, és neki működött a gép. Mondta, ha mégis gond lesz, az elektronikájával van gond. Azóta hol rendesen dolgozott a gép, hol sztrájkolt. Most már odáig jutottunk, hogy nem lehetett programozni, sőt, mostanában csak néhány óra kikapcsolás után indul, de akkor sem mindig. Egyszer egy pillanatra kiírta, hogy cseréljek elektronikát. Időnként csipog néhányat, aztán dolgozik tovább. Nem tudom, erre a fostalicskára érdemes-e még költeni, ráadásul csámcsog rajta a rozsda. Volt már néhány mosógépem, de egyre vacakabbak egyre drágábban. Ha jól gondolom, sokba fájna a javítás, és nem is lenne gépem egy darabig. Arra gondoltam, veszek egy olcsó (olcsó???) gépet, ha az olcsó, meg a drága is vacak. Cseréltetett már valaki elektronikát?
Végül tart ameddig tart, átfúrtam az egész tengelyt, vágtam bele menetet, menetes szárat áttekertem tömítővel, összeraktam és két végéről alátéttel anyával összehúztam az egészet. Ez megvezeti és összetartja, most működik...
A mosógép dobja egy köntös mosása után félrebillent és beszorult.
Mint azóta kiderült a hajtással ellentétes oldali dobtengely felfogatása mozdult el. Pedig itt 6db rozsdamentes szegecs van. Nem is a szegeccsel volt baj hanem a már végletekig legyengített tengellyel. Vissza tudtam billenteni, gondoltam rögzítem és a szegecsek közé fúrok menetet. Csakhogy nem volt a dobtengely tárcsának olyan része ahol ezt meg tudtam volna csinálni! A tengely alumínium mint kiderült és az teljesen eloxidálódott. Ez már kritikán aluli hogy hogy vannak összerakva ezek a mostani gépek!
És akkor csodálkozunk hogy elönt bennünket a szemét!
Bocsánat hogy kimorgolódtam magam, először gondoltam segítséget kérek, találkozott-e már valaki ilyennel de azóta szinte biztos vagyok benne.
Olyan kérdésem lenne, van egy Heinner mosógépem, és most a következő hangot hallom. Mosás közben miután elindul a dob (kb. 1-2 másodperc, ekkor normális a hang) zizegő hangot ad ki magából. Centrifugálásnál nem hallatszik semmi. Tapasztalt valaki ilyesmit?
Kissé más a tápkör... de ez megszokott mielééktől. A tápic bemenetén 300 V feletti egyenfesznek kell lennie. A trafó melletti pufferkondin 15-25 V körül, míg a szélén a proci alatti stab csinálja az 5 Voltot...