Nagyon jo, de nekem az ez elotti (http://shop.canonical.com/product_info.php?products_id=774) hatizsakom van. Majden igy nez ki, nagyon kis kulonbseggel es nagyon meg vagyok vele elegedve, kulonosen amikor a vonaton walami Windowsos foguru ul velem szemben. Praktikusabbnak tartom a hatizsakot, szabad a ket kezem, es nehezebben kapjak le a vallamrol a "segitokesz" laptop elvivo emberek. megbizhato minosegnek tartom, akar 1-2 napos kiszallasra is alkalmas (pl. vasalt ing, gatya, zokni is befer ;-) ).
Nagyon gondolkozom rajta, csak az ára riaszt vissza.. de egyszerűen nem találok normális laptop táskát és ez jónak tűnik (google-val találtam jobb képeket, meg videót is.. sok rekesz, zeg-zug)
Az igazat megvallva, bennem van a hiba, mert az Ubi-t úgy használom mint egy windóózos júzer ;) (vagy legalább is így szeretném)
Mióta teljesen átáltam a napi használatban desktop szinten is Linux-ra, azért választottam ezt, mert ez szép, használható és lehet vele "dicsekedni" windóózos embereknek, hogy "látod, ennek 4 asztala van és térben mint egy kocka megforgatom..."..stb..
Tehát a compiz minden csicsáját használom.
Az új Ubi 11.04 pedig a gnome-panelt lecserélte Unity-re, amivel nem lenne gond, bár kissé szokatlan megoldási elemek vannak benn, mint nem találom a programokat, csak nagyon bonyolult módon lehet rábökni a régen megszokott strukturált menü helyett egy nagyon szép, de annál inkább használhatatlan... ablakban.
A hivatalos Ubi fórumon találtam megoldást, hogy bejelntkezési képernyőn, ha a nevet kiválasztom, akkor alul megjelenik egy lehulló menü, amiből ki lehet választani a classic, tehát régi gnome-panel-t is, és legközlebb már azzal is jön alapból.
Igen ám, de az aprólékos compiz-os beállításaimat természetesen agyonvágta az upgrade, így gondoltam beállítom. (na ezt nem kellett volna)
Egy kattintással sikerült minden menü csíkot és egyebet eltüntetni, sőt még az ablakok kerete is eltűnt, így még bezárni, sem tudtam, kilépni sem..stb.. és ez így is maradt, ezen egy restart nem segít.
Nagy küzdelem árán jöttem rá, hogy a compiz beállítóban a Unity jelen van és ha ezt-azt lekapcsolok, akkor ezt is befolyásolja. (minden trükköt bevetettem, hogy kapjak egy xterm-et amiben el tudtam indítani újra a gnom-panelt meg a unity-t..)
Ha valaki ilyeneket nem tesz nincs vele gond, illetve nekem még annyi, hogy eltüntette a boot menümet, és mikor indul leparkol, ha nem nyomok a teljesen üres lila képernyönél egy entert, akkor soha nem indul el (már végignéztem a boot logokat és sehol semmi nyoma annak, hogy hol állhat meg.. majd ha lesz időm, majd még körbejárom)
A grub menüt pedig azóta sikerült visszavarázsolnom az /etc/defaults/grub módosításával.
Leszedte a teljes OpenOffice-omat és helyette egy LibreOffice-t rakott fel, még nem tudom ez napi használatban mit hoz, ránézésre sima OO. (csak másik project)
Egy halom programot másképp hívnak, lecserélte a FireFox-ot 4.0-ra, aminek elvileg örültem... vagy mégsem? mert a 3.6-nál végigküzdöttem, hogy tudjak java-val bankolni, meg flash izéket nézni.. na ezt kezdhetem elölről, mert ez is felrakott vmi flash so-t, de persze, hogy rossz.. még rosszabb mint amit a régi rakott fel.
Alapvetően, stabil, működik, szokni kell... még lehet ezt a Unity-t is megnézem közelebbről. (csak lenne egy kis időm)
asszem lemaradtam egy eltunt hozzászólásról... de van par ezer jogasz a kornyeken majd erdeklodom naluk, hogy hogy illik ez bele a mediatorvenybe es az uj alkotmanyba meg a vonatkozo EU-s iranyelvekbe, nem hiszem, hogy az Indexnek, mint egy profitorientalt cegnek erdeke folosleges figyelemfelkeltes ilyen teren...
elkészült az /etc/network/interfaces állomány, így néz ki:
auto lo
iface lo inet loopback auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.0.106network 192.168.0.0netmask 255.255.255.0broadcast 192.168.0.255gateway 192.168.0.3 auto br0iface br0 inet staticaddress 192.168.0.10network 192.168.0.0netmask 255.255.255.0broadcast 192.168.0.255gateway 192.168.0.3bridge_ports eth0bridge_stp offbridge_fd 0bridge_maxwait 0 Lementettem, hálózatot újraindítottam, és érdekes módon az eth0 interface-nek nincs ipv4-es IP címe, csak ipv6-os, és nem is lehet elérni a gépet a 192.168.0.106-on.a br0 szépen megkapja a 192.168.0.10-et.... Mit csinálok rosszul?
** (nautilus:4577): WARNING **: Failed to get the current CK session: GDBus.Error:org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.GeneralError: Unable to lookup session information for process '4577'
(nautilus:4577): GLib-GIO-WARNING **: Missing callback called fullpath = /root/.config/user-dirs.dirs
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'net usershare' returned error 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory Please ask your system administrator to enable user sharing.
Hi all Kerdeznek olyat hatha ti okosabbak vagytok. Adott egy dell c 400 subnotebook nem bootol usbrol. A cd-rom meg csak kulso valo hozza es csak a delles. Szoval a cdrom boot kiesett. Ami meg szoba johet meg -bar ezt meg nem csinaltam- a halozattelepites. Szoval kell telepitenem ubuntut ra. Valami otlet?
Van az a menü, hogy "Places" vagy Helyek.. abban a Saját mappa és egyéb linkek, na ott ha rábökök valamire nem indul a Nautilus, mióta legutóbb itt olvasva, felraktam az Ubuntu Tweak-et kíváncsiságból :(
Szétgugliztam magam, hogy hol tárolja ezt a menüt, az meg is lett, de hogy hol van megmondva neki, hogy a Nautilus-t kell indítani az nem.
Nem tudom, hol keressem ezt, de ebből a menüből egyetlen dolog megy, a "Számítógép" arra rábökve indul.
Még mindig szenvedek Ubi 10.10 64bit -nél a skype hanggal.
Minden ok, működik, csak ne akarjanak felhívni senkit, mert akkor vége mindennek.
Arra jöttem rá, hogy semmihez nem nyúlok, csak elindítás után csinálok 2db echo123 hívást, akkor utána tökéletes egész nap, de ezt minden nap meg kell tennem, mert sem én, sem más nem tud hívni.
Kerestem guglival erre, de pont ilyen problémát nem láttam másnál, csak, hogy egyáltalán nem megy.
Amit talán még kipróbálok, de tartok tőle, hogy pulseaudio le, esound fel.. ettől azért tartok, mert mindenhol máshol tökéletes a hang, és lehet, hogy ettől a művelettől meg mindhol máshol nem fog menni.
Az a baj, hogy skype-éknál nem foglalkoznak a linux-os fejlesztéssel, még mindig a 10000 éves verzió van, a linux meg közben fejlődik...