Ugy van hogy ha egyedul veszed at akkor rogton nem adnak szamlát sem mert a büti igazolásához legalább 2 ember kell. Gondoltam mar rá hogy a zasszonnyal elmehetnénk ketten apeh ellenőrnek. Olyan genyó tudnék lenni ... ;-)))
Így van. Nem szoktuk kérni a bizonylatot, áfás számlát még kevésbé, mármint abban a környezetben, amiről te beszélsz (máshol igen). A főszabály a kereskedelemben azonban manapság az, hogy a boltosnak akkor is ki kell nyomtatnia a bizonylatot, ha a vevő nem tart rá igényt. Ezzel ugyanis a hitelesített pénztárgépébe bekerül az eladás, tehát nem keletkezhet belőle adózatlan jövedelem.
Ott az emberek sajat fogyasztasra vagy a sorvégénállók megveszik valamilyen áron es nekünk meg szamlanélkül adják tovább. Ha kersz számlát akkor meg néznek rad mintha az ürből jöttél volna ...
osbourne> lehessen kartyaval fizetni egyébként csak egy falusi bót semmi mas
Jó. Ha itt tartunk, akkor "vakarjuk meg" egy kicsit alaposabban az MLM problémát! Egy falusi "bótban" is adnak áfás számlát, nem, ha kérjük? Amúgy meg minimum egy bizonylatot oda...sznak a pulton lévő tányérba, akkor is ha nem tartunk rá igényt. Merthogy az APEH ellenőr akár az is lehet, aki még csupán sorbanáll.
gma> Tudom hogy nincs nálam a bölcsek köve. De azt is tudom, hogy nálad sincs.
Persze hogy nincs. Engem speciel a kíváncsiság hozott ide, ebbe a topikba. Saját élményben akartam megtapasztalni azt, hogyan lehet (vagy nem lehet) MLM káderekkel értelmesen, indulatmentesen kommunikálni.
Az a bajom (bajunk) veled, hogy "szájbarágósan" megfogalmazott kérdéseket és állításokat vársz el tőlem (tőlünk).
Én speciel nem akarok azon gyökölni, hogy mondjuk gma részére milyen szavakból milyen sorrendben kell megfogalmazni az állításaimat és kérdéseimet, és hogy hová kell tennem a vesszőket és egyéb írásjeleket, hogy átmenjen gma-nál az üzenet. Másaal is így lennék, ha ezt adná elő, amit te itt most és korábban előadtál.
Ha kisegítő iskolában dolgozó pedagógus lennék (ami nem vagyok), akkor lenne affinitásom és türelmem ahhoz, amit elvársz tőlem. A többiek nevében nem nyilatkoznék.
Egyszerűen és érthetően fogalmaztad meg a kérdéseidet. Én pontosam értettem, mire vagy kíváncsi. Nyilván nem arra, hogy az adott MLM anyavállalatának van-e olyan bankja, ahonnan hiteleket tud fölvenni a működéséhez? Persze hogy van neki. Különben nem működne a cash flow. Minden normális vállalkozásnak van komoly banki háttere. Ez egyszerűen nem kérdés.
Nem nagyon lehetett a kisker tranzakciók finanszírozására vonatkozó konkrét kérdéseidet félreérteni.
Természetesen ezzel a nagyon jo es csodálatos üzlettel kapcsolatban merészeltem érdeklődni olyan szamomra mindennapi lehetőségek meglétéről mint a bakkártyás fizetés es a fogyasztasi hitel lehetőséga .... Szerintem egyszerű voltam ...
" ...nektek, mint forgalmazónak, mint kereskedőcégnek van-e olyan szerződésetek kereskedelmi bankokkal, ami az ügyfeleitek nagyértékű kisker áruvásárlásait áruhitellel könnyíti meg?
Semmi mást nem jelenthet, gma! Hiszen az evidens, hogy egyébként a banki kapcsolataitok a nagyker ügyleteiteket alkalmanként hitellel finanszírozzák. Ehhez az kisker ügyfeleiteknek jószerivel semmi köze.
Elég nagy erőfeszítésedbe kerülhetett, hogy a kérdést ennyire félreértsd!"
gma reakciója KPL-re:
"Egy nagy túrót, ez belemagyarázás, csúsztatás, kötözködés. (...)"
osbourne kérdése:
"Alkalmaztatok-e már budapestbankos kislányt azert hogy ha en akarnék 2 liter parfumöt venni azt fogyasztasi hitelre megkaphassam? mert már minden igazi nagy valós üzletben van ilyen és ha lehuppanok akkor 15 percen belül kaphatok ilyen ... Van-e szerződésetek ilyen esetben nagyértékű vásárlásra ?
gma reakciója:
"Na végre egy konkrét megfogalmazás."
Szerintetek a vastag betűkkel kiemelt részek nálam és osbourne-nál nem ugyanarról szólnak? Lehet itt bármit félreérteni?
Ez az amit a leginkább útálok a fórumozásban. A hihetetlen mélységekbe süllyedő demagógiát és az elképesztő felületességet. Három hozzászólással odébb már nem emlékszik gma sem arra, hogy nekem mire mit válaszolt. Kérdezhetünk mi bármilyen precízen és "tagoltan", azt ért félre, amit akar.
Alkalmaztatok-e már budapestbankos kislányt azert hogy ha en akarnék 2 liter parfumöt venni azt fogyasztasi hitelre megkaphassam? mert már minden igazi nagy valós üzletben van ilyen és ha lehuppanok akkor 15 percen belül kaphatok ilyen
Van-e szerződésetek ilyen esetben nagyértékű vásárlásra ?
"Nektek van szerződésetek kereskedelmi bankokkal nagyertékű vásárlás finanszirozására ?"
Ez a kérdés egy az egyben azt jelenti, hogy nektek, mint forgalmazónak, mint kereskedőcégnek van-e olyan szerződésetek kereskedelmi bankokkal, ami az ügyfeleitek nagyértékű kisker áruvásárlásait áruhitellel könnyíti meg?
Semmi mást nem jelenthet, gma! Hiszen az evidens, hogy egyébként a banki kapcsolataitok a nagyker ügyleteiteket alkalmanként hitellel finanszírozzák. Ehhez az kisker ügyfeleiteknek jószerivel semmi köze.
Elég nagy erőfeszítésedbe kerülhetett, hogy a kérdést ennyire félreértsd!
"Nektek van szerződésetek kereskedelmi bankokkal nagyertékű vásárlás finanszirozására ?"
Ebből neked egyenesen ez következik:
"Egyértelmű volt a kérdés! Nézd vissza. Ugyan mi másról lehet szó mint arról, hogy az MLM ügynöktől árut vásárló páciens aruhitellel fedezheti-e a vásárlását."
Egyértelmű volt a kérdés! Nézd vissza. Ugyan mi másról lehet szó mint arról, hogy az MLM ügynöktől árut vásárló páciens aruhitellel fedezheti-e a vásárlását.
Le lett írva egy érték is: 100k. Erre nem jó válasz az, hogy 3k, meg hogy hülye. Ha mondjuk 100k értékben akarunk egy MLM ügynöktől árut venni, akkor mi van a bankhitellel?
Hja, egyértelműen kell fogalmazni :) Nem, nincs ilyen. Az FM Group Hungary feltételezi, hogy nincs az a hülye, aki egy 3000 HUF körüli termékre hitelt akarna felvenni :DDDD
Ha en venni akarok töled mondjuk mindegy mit de darabja 100K es azt szeretném hogy fogyasztasi hitettel legyen kifizetve akkor van-e erre valamiféle kereskedelmi bank partner ?