Keresés

Részletes keresés

párizs Creative Commons License 2005.09.21 0 0 67
A "mindíg rengetegen voltunk"-at inkább a sátrakra,lakókocsikra értettem,elég szűkös helyeken kellett elférni.Mi nem szoktunk leköltözni a partra,lemegyünk,fürdünk,kicsit napozunk,vissza a sátorhoz, ezt naponta többször megtesszük, de mindíg találtunk helyet a parton, ott nem volt annyira feltünő a tömeg.Igaz nem kisgyerekekkel jártunk oda,tehát nem kellett homokozni...!A kemping maga elég csendes és jó árnyas is!Nagyon sok német nyugdíjas cuccol le oda több hétre,nem csak gyerekesek kedvelik.Mi először a homokos part miatt mentünk oda,másodszor a lányaink kérésére(akkor 16 és 18 évesek voltak)a discot szerették,harmadszor meg Krk-re, Baskaba készültünk,de ott tényleg egymás szájában feküdtek a nyaralók,meg a kemping sem tetszett,aztán szavazott a család és 3-1-re San Marino nyert Umag,Finida kempinggel szemben!(Ezek az utazások úgy alakultak,hogy a 10 év alatt,minden új autónkkal voltunk ott,meg is beszéltük,folytatjuk,ha kocsit cserélünk,Rabra megyünk.Idén cseréltünk...
Előzmény: gelico (63)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 66
Jó az ötlet, csak időigényes megcsinálni. De megcsináljuk egyszer...Szóljon valaki, aki ért a sz.gépekhez, mert ez nekem már nagyon magas..., táblázatot kellene készíteni..., vagy valami ilyesmit. Legalábbis én így képzeltem el.
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 65
De jó, hogy ezeket az információkat megosszuk egymással, mert tudjuk, hogy merre mi van, és különbözőek az igényeink, az alapján választunk magunknak  "csillagot":), azaz kempinget. Nekem a lehető legegyszerűbb kell. Voltam már extrában és attól elegem lett. A tömeg, a nyavalygás, az árnyéktalan területek, a méregdrága szolgáltatások elrémisztenek. A katonás rend szintúgy, és nem utolsósorban az, ha a kemping történetesen egy hangos étterem mellett van.
gelico Creative Commons License 2005.09.21 0 0 64

Figyelj, akkor ki kellene találni egy elfogadhatóan nem túl sok kérdésből álló kérdőívet, ami olyan kérdésekre ad választ, amit nem olvashatsz a honlapokon. Szerintem fontos, hogy gyorsan megválaszolható standardizált kérdések legyenek, amire igen-nemmel, konkrét adattal, vagy egy adott skálán történő osztályozással lehet válaszolni, hogy össze lehessen hasonlítani a kempingeket. Írok példákat:

- Max milyen távol esik a sátorhely vizesblokktól (x méter)?

- Van-e kempingen belül étterem? (igen-nem)

- A vizesblokk tisztasága 10-es skálán? (pl.: 8)

- A part jellege (szikla, kö, kavics, homok)

Szerintem 12-15 (esetleg 20) kérdés még nem nagyon megerőltető, ennyit biztosan megválaszolnak a topictársak mindenki okulására.

Előzmény: thimy31 (57)
gelico Creative Commons License 2005.09.21 0 0 63

Köszönöm. Az kifejezetten érdekelne, hogy a "mindig rengetegen voltunk" azt jelenti-e, hogy ha a strandra leterített törölközőre lefekszel, akkor a másik nyaraló lába ujja a füledben van-e, vagy van-e olyan nagy a hely, hogy a sok ember is elfér egymást nagyon zavaró hatások nélkül?

Illetve a zajosság az éjszakai nyugodt pihenést is gátolja-e, vagy a sátrak, lakókocsik környékén csend van?

Ha jól értem a zuhanyzók tisztasága és a melegvíz időbeni korlátozottsága nem volt olyan tragikus élmény, hogy ne térjetek vissza, azaz ez elviselhető állapot?

Ti gyerek(ek)kel voltatok?

Előzmény: párizs (56)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 62
Megértem, hogy ez jó, meg modern. És így marad víz mndenkinek. De feltételezem, hogy ha egy kemping egy ilyet üzelemeltet, akkor az a kemping nem lehet olcsó. Én napi 15-20 Eu-ban számolok mindenestül, autó, sátor, 3 személy (áram sem kell). Ettől többet nem adok. Akkor maradok egy helyen, és onnan utazom be a tájat. Rabacból pl. nincs messze Rovinj, vagy Opátia sem....
Előzmény: 681109 (61)
681109 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 61

Mi személy szerint kedveljük a zsetonos füdőzést, - igaz eddig még csak Go.ban találkoztam ilyennel - mert egy zsetonnal kis családom (anya+apa+ötéves) egyszerre megtudott fürödni. Igaz ennek feltétele a megfelelő méretű zuhanyzó, bár ahol ilyen rendszer van, ott általában modern és tágas közös helyiségek vannak.

Ha meg egyedül akart menni az ember, akkor egyszerűen a pénzbedobás előtt kipróbáltuk, hogy maradt-e még víz a rendszerben, mert legtöbbször nem "fürdik le" a zsetont. (Legalábbis ahol mi jártunk, ott bőven volt idő egy egész családnak lezuhanyozni, mielőtt elállt volna a víz:)

Előzmény: thimy31 (60)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 60

Köszi a leírást! Messze elkerülöm a helyet. Méghogy zsetonos fürdőzés...

Ebből is sokat megtudtam, hogy pl. én a félvadkempinget szeretem, ahol nincs sor, nem szólnak rád, de van mindig meleg víz, és a kabin teljesen zárt - mint a rabaci Tunarica kempingben.

Valaki mesélte, hogy Rovinjnál van egy sziget, ahol lehet kempingezni. Tud erről valaki valamit?

 

Előzmény: fekvőrendőr (59)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.09.21 0 0 59

Bocs: "forrővízellátás a msodóban"

Mintha Clouseau felügyelő mondta volna a Rózsaszín párducban! :-))))

Előzmény: fekvőrendőr (58)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.09.21 0 0 58

Rovinj Valdaliso kemping:

A www.rovinjturist.hr oldalon minden lényegest meg lehet róla tudni.

A gyakorlati tapasztalatok:

A parcellázott területen szinte reménytelen /főszezonban/ helyet találni, előre lefoglava minden parcella. Mi megpróbáltunk hetekkel az utazás előtt helyet foglalni, de azt válaszolták, hogy nem lehet, menjünk, biztosan lesz hely. Volt is, de nagyrésze az árnyékmentes puszta területen, vagy a leginkább csak sátrazásra alkalmas lejtős részen. Már éppen mentünk volna el lógó orral, mikor egy olasz csapat - egy jó helyről - szólt, hogy perceken belül sátratbontanak, és elmennek. Így sikerült egy nagykiterjedésű árnyékos helyet foglalni a vizesblokkhoz ideális távolságban. A vizesblokkok frissen felújítottak, folyamatosan takarítva+wc papír+folyékonyszappan+papírtörölköző. Egész nap folyamatos a forrővízellátás a msodóban, a mosogató és a mosóhelyen. Első pillanatra visszatetsző volt, hogy zuhanyozni, csak a három kunáért vásárolható zseton segítségével lehet kb. 5 percen keresztül. Később rájöttem, hogy ez a módszer jó arra, hogy ne kelljen sorbaállni a zuhany előtt, mindenki gyorsan végzett, és már jöhetett a következő páciens! Ez mondjok nálunk egy kis pluszköltséget jelentett, mert a feleségem és a lányom itt sem tagadták meg magukat, volt úgy hogy eldugtam a zsetonokat, és fürdéskor csak könyörgésre voltam hajlandó max. 2 db.-ot adni fejenként. :-)) A vizesblokkban van egy ipari kivitelű automata mosógép is, tizenegynehány kunáért lehet hozzá zsetont vásárolni, de az egész család egy heti szennyese belefért egy mosásra. A part sziklás, a víz minősége egy kis csalódást okozott, mert nem olyan tiszta, mint amit dalmáciában megszoktunk.

thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 57

Igen, segít, ismerem is, de itt nincs olyan info, amit itt a fórumon lehet, lehetne olvasni, hogy pl. nagy a sorbanállás a vizesblokknál. Akkor elkönyvelem, hogy ide nem megyek, mert a nyaram két hétig tart általában, és nem sorbanállással szeretném eltölteni. Nekem ilyen infók is kellenének. Ehhez azonban az kell, hogy ide kitartóan írjon minden Horvátországban kempingező. Ezért hirdessük ezt a kemping topikot minden hasonló fórumban, hogy jöjjenek át ide is leírni szűken a kempingekről szóló tapasztalataikat! JÓÓÓÓÓÓÓ????????

Tímea

Előzmény: gelico (55)
párizs Creative Commons License 2005.09.20 0 0 56
Mi már 3x nyaraltunk a San Marino kempingben,saját sátorral.Mindíg rengetegen voltunk(igaz júl.-aug.hónapokban),a zuhanyzók nem túl tiszták,szinte állandó a sorbanállás,a fő fürdő időben van melegvíz,ha nem is nagyon forró. Üzlet,piac van benn a kempingben,de a másik bolt is csak pár perc.Esténként a környéken nagy élet van,fiataloknak disco,idősebbeknek élőzenés,táncos hely,éttermek,kirakodók(ruha,csecse-becse,arany)Kisgyerekeknek "kisvidámpark",ugrálók,felnőtteknek tenisz,minigolf.Mi szerettünk odamenni!Ha még kell más infó is,kérdezz!
Előzmény: gelico (51)
gelico Creative Commons License 2005.09.20 0 0 55

Nem rossz ötlet, ha kellőképpen update infókat tud tartalmazni. Addig is segít ez még ha magánkempingek nélkül is?

http://www.camping.hr/gb/index.htm

Előzmény: thimy31 (54)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 54

Köszi a két kempingről szóló információt! Azon morfondírozom itt magamban, hogy jó lenne egy átlátható listát feltüntetni itt a fórumon a kempingekről lehettőségekkel, árakkal megspékelve. Beleértve a magánkempingeket is, mert azokról kevés információ van. Vagy túl nagy halat akarok?

gelico Creative Commons License 2005.09.20 0 0 53

Oké, szívesen!

Murter, Lovisce:

Szép helyen, egy zárt öbölben fekszik, a nyílt tenger felöl a hegy védi, az öböl a szárazföld felé nyitott. A szigeten a hídon áthaladva Tisno városka után kb 1 km. A kemping teraszos elrendezésű, félkörívben követi az öböl körvonalát. Jellemzően árnyékos, sok fa van. A tengertől távolabbi helyek sincsenek nagyon messze. Kis bolt, étterem van. Telepített lakókocsik, sátorhelyek és apartmanok is vannak, bár ez utóbbiak a méretükhöz képest szerintem elég borsos árban vannak. A part jó, jól starndolható, főleg aprókavics, helyenként betonozott felületek. Viszonylag nagy kikötő van csónakoknak, és az öböl belseje is tele van bólyával, amihez szintén ki lehet kötni. Teniszpályára és minigolf pályára emlékszem. Ami nagy gáz volt, az a vizesblokkok, lerobbant és nem túl tiszta állapotúak voltak. Mikor először megláttuk a hozzánk közelebbit, majdnem hazajöttünk. Aztán egy másik kicsit tisztábbnak tűnt, de az is színvonal alatti volt. Állítólag idén egyiket felújították. Ettől eltekintve nagyon pozitív volt a benyomásom e kempingről. Akár szívesen visszamennék.

Primosten, Camp Adriatic:

Primostentől északra 2-3 km, a főút melletti partmenti kemping. A főút nincs annyira közel, hogy zavaró lenne. Elég nagy, a tenger vonulatát V alakban követi, a nyílt tenger felé néz. Teraszos elrendezésű, sok telepített lakókocsi és sátorhely egyaránt. Helyenként nem vízszintes a talaj. A lakókocsiknak kiadott parcellák meglehetősen nagyok, ahol mi voltunk, ott két kocsit is bepakoltak egy helyre. Igaz ez a tulajdonos takarékosságának volt köszönhető, így egy helyet fizetett de két kocsit adott bérbe. (Megjegyzem, a mi általunk bérelt lakókocsi tulajdonosa részéről más inkorrektséget is tapasztaltunk, például nem tájékoztatott, hogy milyen lepukkant kocsikat ad bérbe. Az interneten lévő fotók, pedig nagyon nem a valóságot tükrözik.) Sok fa és árnyékos terület, de vannak napos szakaszok is. 4 db vizesblokk, mind újszerű, modern, sokat takarítják, de csúcsszezonban így is nagy a terheltsége és gyakran kell sorba állni. A kemping közepén egy büfé alap választékkal, mellette egy strandröplabda pálya. A kempinggel szemben - de azon kívül - elég nagy bolt, zöldséges, halárus, étterem és kávézó. A partszakasz nekem nem tetszett, nagyon sziklás, kevés laposs szakasszal, az is nagy kövekkel borított. Kis kikötője ennek is van csónakok számára. Összességében a "fíling" nagyon jó, de a partszakasza miatt legközelebb én nem ezt választanám.

Ha tudok részletesebb infóval segíteni, nosza kérdezzetek.

Előzmény: KAti (52)
KAti Creative Commons License 2005.09.20 0 0 52
Kérdésedre válaszolni nem tudok, de az jó lenne, ha a te információid közkinccsé tennéd :-)
Előzmény: gelico (51)
gelico Creative Commons License 2005.09.20 0 0 51

Kedves topictársak!

A lopari San Marino kempingben esetlegesen szerzett tapasztalatokra szeretnék rákérdezni, elsősorban telepített lakókocsis üdülés kapcsán, de maga a kemping is érdekelne. Lécci írjatok röviden ha volt valaki.

Mi hasonló tapasztalatokat Murter szigeten a Lovisce, illetve Primosten mellett a Camp Adriatic kempingben szereztünk, szívesen megírom, ha ez érdekel valakit. Köszönöm.

thimy31 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 50

Szóval a Tunarica kemping....Tegnap sokat írtam róla. Most megpróbálom feleleveníteni a tegnapi szöveget,  amit ez a fránya néhány másodperces áramkimaradás elrepített.

Tunarica 20 kilométerre van Rabactól illetve Labintól. Nagyon kacskaringós, hegyvidékes, a vége felé erdős, bozótos térségen vezet át az út, ami egyre keskenyebb lesz. Minden utunkon figyeltem, ha már annyira keskeny, hogy csak éppen ráfért a négy kerék, akkor az azt jelentette, hogy helyben vagyunk, csak még néhány kilométer a kemping. Tunarica Koromacno falu mellett van, ahol cementgyár üzemel. Nem túl romantikus, valószínűleg ezért olyan olcsó. És talán azért, mert vadregényes tájon keresztül vágtatva jutunk el a vadregényes kempingbe. Ide szabad az átjárás  ezért sok kishajó, csónak tulajdonos helybéli is itt megy le a tengerre. Egyébként a kemping egyik strandja, ami kiépítettnek mondható, valójában kikötő. A többi strand amolyan fedezd fel magadnak jellegű, nincs kiépítve, kisebb-nagyobb sziklákon bukdácsolva juthatsz a vízbe. De nekünk ez jött be. Nem szeretjük, ha a heringekként heverő nénik és bácsik kerülgetésével lehet csak megközelíteni a partot. Egy bajunk volt a "szabad" stranddal, hogy nem volt csónakunk. Mert a kemping ezen része, ahol a kikötő van, öbölszerű. Két kicsi öböl kínálja magát a felfedezésre, a kis szigetekről meg ne is beszéljünk. Kedvem lett volna evezgetni köztük. Az hiányzott leginkább. A kemping másik felénél már a nyílt tenger várt, csodálatos hullámok, sziklák, néhány őrült búvár, szikán napozó kivételével nem sokan voltak ott, és épp ez a jó. Jakuzzi szerű bemélyedések a sziklák közt, ahova becsapott a hullám- élmény volt beleülni. A süninek nem lett volna akkora élmény:) - gondolom nekem sem - Mert nejlonszandállal, gumikesztyúvel búvármaszkkal felszerelkezve ugrálgattam a  vízbe, majd a "jakuzziban" akartam kipihenni fáradalmaimat, azonban időben felismertem, hogy ott már laknak. Gyönyörű sünök voltak benne. Nem csak az a kis fekete, amelyik mindenhol található, hanem a világosabb, nagyobb példány is.  Innen, a nyílt partról látható volt a koromacnói cementgyár...

A kemping egyébként vadregényes, ahogy azt jeleztem is, mi ilyet is akartunk. Csendes. Valamikor bozótos, erdős térség volt ez, csak a kemping kedvéért kivágtak néhány fát, hogy elférjenek a sátrak. Valószínűleg nem volt annyira éles a baltájuk, mert a kemping kellemesen hűvös. A sátoros rész nem volt kiparcellázva, voltaképpen a fák elhelyezkedése adta meg a tábor területét, de senki sem szólt rád, ha több fát szemeltél ki magadnak. Mi három nagy sátorhelyet bitoroltunk. Egyet a sátornak, egyet az elősátornak, egyet az autónak, majd kellett egy terület a szárítandó ruháknak is..., ahogy jöttek-mentek az emberek, mi úgy helyezkedtünk. Mások is így tettek. Hely volt bőven, de azért elegen voltunk. A parcellás részen a lakókocsik, köztük mini sátrak voltak, egész kis lakótelepet alakítottak ki a nemmondomki melyik nemzet polgárai. Nekem tetszett, hogy az egyik utcácskában rengetek játék volt felhalmozva, a gyerekek ott szaladgáltak, játszottak, a felnőttek ettek, ittak, mulattak - idilli. Mi távol voltunk ettől a területtől. A mi utcánk csendesnek tűnt. Csak reggelente és esténként hallottunk halk hegedűszót. Gyönyörű volt amikor a horvát tengerparton felcsendült a Monti-csárdás, az Az a szép..., A cigányok sátora..., sorolhatnám még...Egy szlovén operaénekes-hegedűművész-tanár házaspár lakott a szomszédunkban. Miközben a két lehetetlenül viselkedő gyereket nevelte az anyjuk, addig apjuk csendesen hegedült. Szerencsére az én generációmhoz tartoztak, és még tudtak szerbhorvátul, így elbeszélgettünk velük. Kiderült, hogy a hapsi egy Amerikában kiadott gyűjteményben találta a magyar dalok kottáit, és néhányról fogalma sem volt, hogy magyar, csak megtetszett neki, és gyakorlásképpen ezeket játszotta. Boldog voltam, amikor hallottam. Lakott a szomszédunkban egy horvát család is, akik lakókocsival érkeztek, és csaknem egy hónapja nyaraltak ott, úgy hogy az asszony betegszabadságot vett ki, hogy meghosszabbítsa a tengerparton töltött időszakot. Ez tényleg így történt, mert tisztán hallottuk, amikor telefonált az egyik kolléganőjének, hogy az rendezze el a "boloványe" papírjait. Régi szép jugoszláviai időket idézett fel bennem, amikor az emberek "betegen" építkeztek, nyaraltak, lekvárt főztek. A család egyébként már nagyon unhatta a tengert, mert mi mindig csak a lakókocsi előtt láttuk őket, ahogy bámulják a mini tévét, és sört isznak. Csak a gyerek kedvéért mentek le néha a partra. A gyereket Martinnak hívják, ez jól berögződött az agyamba, mert gyakran arra ébredtem, hogy szidja az anyja: "Martine!" - a világ legvásottabb kölyke volt, mert szegény nyaralni akart volna, a szülei viszont tévét nézni. Ujjászülettem, amikor végre hazapakoltak. A kutyájukat is kikötötték a lakókocsi mellé, sajnos hosszú láncra fogták, mert nagy kerülőt kellett tennünk a sátrunkig. Ennyit a szomszédainkról. A kemping vizesblokkja egyébként régies jellegű, de tiszta. Naponta háromszor takarítottak benne, mindig tettek folyékony szappant és papírt. Igaz, csak egy angol wc volt, a többi a pottyantós fajta. Nem zavart különösképpen. A tus zárt volt (ellenben a marinaival), és nem koedukált. Mindig forró víz folyt, kivéve délután 6-22ig, akkor viszont langyosabb volt.

A kempingben üzemelt egy étterem, fagyizó,  egy kis bódészerű bolt is, csócsó-, billiárdasztal- és egyéb szerkentyűk a gyerekek szórakoztatására.

Aki a legdivatosabb csempézésű vizesblokkot igényli a táborozás alatt, aki a kiépített kempinget szereti, aki azt akarja, hogy mindent a feneke alá tegyenek, és nem szereti a vadregényes, bokorban elrejtett sátortábort, kerülje el ezt a helyet. Mi éppen ilyet keresünk, és végülis rátaláltunk, annak köszönve, hogy női agyamat elővéve azt mondtam, hogy bármilyen is legyen, nekem az a fontos, hogy meleg víz csordogáljon a csapból. Az áramszolgáltatás nem is volt olyan fontos, mivel a vizesblokknál feltöltöttük mindazt, ami lemerülhet és felforraltuk a vizet. Azért nem kötöttük be az áramot, mert vagy másfél méter hiányzott a csatlakozóig, és a férjem nem volt hajlandó odébbtenni a sátrat - kezdő sátorozók lévén persze mindent fordítva csináltunk. Így is jó volt. Jövőre is így teszünk, jövőre is ide megyünk! Csak viszünk csónakot, és nem viszünk wc papírt, elektromos ketyeréket. A gázpalack is megfelelő a vízforralásra, sőt Rabacon lehet cserélni... Ajánlom mindazoknak, akik a csendes, igazi táborozós, vadas kempingezést szeretik. Hiszen ha már sátrazunk, akkor nem kell a teljes kényelem, az otthon is megtalálható. Aki a nagy kényelemre vágyik, az inkább apartmant vagy szálodát válasszon.

Előzmény: thimy31 (49)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 49
A Gallát én is szeretem! Kovács nénit csókoltatom az Anti bácsival:) Ő és a Pandacsöki Boborján a csúcs...azaz Dolák Sally Róbert. Kár, hogy nincsenek műsoron...
Előzmény: KAti (48)
KAti Creative Commons License 2005.09.15 0 0 48
Bocs, idétlenség valamelyik Galla műsorból (csak nálunk közszájon forog)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 47

Köszönöm a biztatás! De ki az a Kovács néni?

 

Előzmény: KAti (46)
KAti Creative Commons License 2005.09.15 0 0 46

Bíztató kezdet :-)

Hajrá Kovács néni!!!!

Előzmény: thimy31 (45)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 45

Tisztelt topiklakók, kedves Adriaszerető ápoltak!

A többszöri felszólítás, kérés, utalás után végre erőt veszek magamon, és lustaságomat nem kis erőfeszítés árán legyőzöm. Megírom  tapasztalataimat a kempingezésről, amit életemben először követtünk el külföldön. Mint amolyan zöldfülüek csak tapogatóztunk, és jórészt az "utazás Horvátországba, merre? című frappáns és méltán népszerű topik lakói segítettek, nyitották fel a szemünket Horvátország és kempingügyben.

Egyet biztosan tudtunk, hogy közeli és olcsó, nem utolsósorban csendes kempinget szeretnénk. Mind a három bejött. Rabacra mentünk, és azt már gyorsan eldöntöttük, hogy az Oliva és a Marina kempig közül az utóbbit kellene választani, mivel az kisebb és olcsóbb. Meg nem olyan flancos. Később kiderült, hogy megérzéseink helytállóak voltak, mert tényleg az Oliva kemping Rabacban van, a parton, egy-két szállodakomplexum, zajos étterem mellett, és habár a kemping utcái csendesek és rendezettek, beleborzongtam, amikor arra gondoltam, hogy itt akár egy éjszakát is eltöltsek. Semmi sem utalt a kemping jellegre, csak a lakókocsik és néhol a sátrak. De a betonjárda, a precízen kirajzolt parcellák, az egymás hegyén-hátán levő lakók (még ha emberileg elfogadható távolságban voltak is), a kaszárnya benyomását keltették. Arra nem emlékszem, hogy sok fa lett volna ott, de arra igen, hogy a vizesblokk új volt, tiszta, és elfogadható nagyságú. Az ára csillagászati. Ennyi pénzért csendes apartman is bérelhető.

A másik kempinget, a Marinát, Rabac óvárosa felől kell megközelíteni, és egy elég hosszú kacskaringós, erdős úton felfelé, majd lefelé kell siklani kis autónkon, hogy eljussunk a már valóban kemping jellegű, a világ végén levő kempinghez. Itt mintha több fa lett volna, de még alacsonyak, nem nyújtanak kellő árnyékot. A vizesblokk új, tiszta, de kiábrándító. A tuskabinokból egy magasabb ember ki-, illetve átlát, így mivel "unisex" az egész, nem érzed azt, hogy egyedül vagy tusolkodás közben. És délben már hideg víz folyik!

A part viszont gyönyörű! Igazi elbújós, kiépítetlen partszakasz van a tábor mellett. Az egész a tengerbe nyúlik be, félszigetszerű. Felettünk a sátrak, lent a tenger, ahogy elképzeltem. Csak azon morfondíroztam, hogy mi van, ha majd fúj a bora szél? Fújt is, de nem tudom, hogy mi történt a táborlakók sátrával, mert mi másik kempingben voltunk. Az utolsó pillanatig, a Rijeka utáni kilómétereket róva, még a Marina kempinget skandáltam, hogy az milyen jó lesz, és olcsó, és csendes, világvégi....Egyszercsak megakadt a szemem egy régi bejegyzésemen, miszerint Rabac mellett van egy harmadik kemping is. Ez a legvilágvégibb, és a legolcsóbb volt az összes eddig interneten felkutatott kempingek közül. Azért is hagytam ki, mert úgy véltem, hogy ez aztán tényleg egy lepukkant hely lesz. Végülis női agyamat elővéve azon morfondíroztam, hogy igaz, hogy messze van Labintól 20, Rabactól 25-28 km, de 450 fős, és 8 melegvizes tusolót hírdet, míg a többinél 750 főre jut 2-2.

Ezenkívül az ár is nagyon tetszett: kábé 20 euró lesz napjára - gondoltuk, az elfogadható, ha egy sátor, három ember, egy kocsi, áramellátás, idegenforgalmi adó is beleértődik ebbe. A végén csak 15 euróba kerülta az egész összvissz, mert nem kértünk áramszolgáltatást. Majd alább leírom, hogy miért nem kértük...A kempinget Tunaricának hívják.

KAti Creative Commons License 2005.09.14 0 0 44
Ez itt thimy31 hozzászólásának helye.
681109 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 43

Kempingek, ahol nem laktunk, de bementünk körbenézni:

 

"Lementünk Rabachoz, folytatván a kemping-feltérképező túránkat megnéztük az Oliva kempinget. Nagyon szép helyen van a hegyszorosban, az egész öböl tul.képpen a kemping strandja, de magát a kempinget zsúfoltnak találtuk annak ellenére, hogy nem volt tele. Még a placcok viszonylag "nagyok", de annyira szűkek az "utcák", mindenki egymás szájában.... A mobile házak és a vizes blokkok is elég lehangolóak.

Szóval megint beigazolódott: ügyes fotós, jó webes és az interneten megjelenő képek alapján ígéretes hely az életben teljesen más."

(képem nincs róla)

 

"Felkirándultunk Novigradig, ott megnéztük elében a Lanterna nevű kempinget, ami a netről nagyon szimpinek tünt (hatalmas fák, öblös kikötő, stb.) Hát nem bántuk meg, h. nem oda mentünk. Ami ugyanis a képekről nem derült ki, dimbes-dombos a kemping, de annyira, h. néhol lehetetlen kiszintezni, arról nem is beszélve, h. mire az ember felcaplat a strandról a dög melegben... - ja, hol a meleg??? A kempigesek réméről az esőről nem is beszélve!!! Viszont szinte minden placcról lehet látni a tengert a szintkülönbségek miatt."

(a kép a kempingben a strandhoz vezető úton ill. a strandján készült)

 

 

 

681109 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 42

BiVillage Kemping (Isztria, Fazana, Brioni szigetekkel szemben):

 

+ új, igényesen kialakított, rendezett utcákkal

+ minden placc egyforma (10x10-es parcellák folyóvízzel, korlátlan árammal)

+ vizesblokkok (szupertiszta, mindig van melegvíz, szappan és wc papír!, kisgyerekeseknek kádas fürdető, gyerekcsapok, finnyásak privátfüdőt is bérelhetnek)

+ három medence, kisgyerekes részekkel

+ ***-os szolgáltatások (ingyenes sport és szabadidő programok, masszázs, orvos)

+ saját kempingfelszerelési boltja van

+ saját éttermeiben félpanzió is befizethető

+ ingyenes hajóberakás és kikötő

+ nem találkoztam magyarokkal, csak a Villapark részen

+ ideális kiindulópont északra, Isztria bejárásához (nem kell Pulán átvergődni) 

- rengeteg szivarfa van ültetve, me még kicsik és még pár év kell mire jó árnyékot adnak

/ tengerpartja inkább olyan "megcsinált" strand jellegű, fehérmúrvás, napernyős, nyugágyas, de szép és tiszta (én inkább a természetes partokat részesítem előnyben)

/ Fazanába bicikli úton v. sétálva könnyen be lehet jutni, hangulatos kisváros

 

kemping, villapark, strand

 

 

 

 

 

 

  

681109 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 41

Sziasztok!

 

Akkor a topiknyitó "nyomására" saját "benyomásaim", röviden, szubjektíven, +/-.

 

Kemping Medulin (Isztria, Pula alatt):

+ fekvése (az egész félsziget maga a kemping)

+ tengerpartja (nyugati oldala köves, sziklás, keleti homokos)

+ környezete (öblös, sok kis sziget veszi körül)

+ 95%-ban árnyas (fenyő)

+ egészen nagy parcellák is vannak

+ mobile házakhoz nagy terasz van, oda lehet parkolni 

+ gyerekeseknek ajánlom (csúszda, miniklub, játszótér, lassan mélyülő partrészek)

+ sólyapálya, kikötési lehetőség

+ kemping boltja jól ellátott

- recepciósok szolgálatkészsége és munkatempója

/ vki említette, h. éjszaka zajos, hát hozzánk nem hallatszott el a diszkó, bár el tudom képzelni, h. a víz messzire elviszi a hangot  

/ vizesblokkok nem a legújabbak, de azért elfogadhatóak, bár lehetne több is

/ kemping méreténél fogva mindig le lehet vadászni üres helyet

 

nyugati parti képek, mobile házak

 

      

 

 

 

    

wdriver Creative Commons License 2005.08.31 0 0 40
Na akkor ide is "beteszem a lábam" mert nekem ez a kemping nagyon tetszett, többször is visszatértünk, már megismertek minket.

"60-70 Kn/éj 1sátor, 1autó, 2fő, áram.
Neve "EVA kamp", megvan a telszáma a tulajnak ha érdekel, sms-re angolul válaszolt már nekünk, bár mi többször voltunk náluk mint említettem két hét nyaralásra.
Nem közvetlenül a víz mellett van, hanem a műút mellett. kb. 150-200 méter séta a fenyőerdőben a parthoz. A partszakasza nagyon szép, sziklás ugyan de vannak kis aprókavicsos öblök, szemben két sziget, egy kisebb és egy nagyobb.

a telszám:
00-385-915745711

tehát cím nincs de ha mész Primostentől az úton Sibenik felé, bejutsz Bilo-ba.
Egy étterem után nem sokkal a jobb oldalon egy jobbos kanyar közepén van."

Csak remélni tudom hogy még működik, mivel 2 éve nem jártunk arrafelé.
A háziak nagyon barátságosak, vannak apartmanjaik is.
üdv W.
tyutyubacsi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 39

Kedves Radai?!

 

Légyszives tedd fel ezt a linket a portálodra segítenél vele előre is köszönöm.

 

http://www.adriakemping.tar.hu

radai Creative Commons License 2005.04.19 0 0 38

Sziasztok!!!

 

Horvátországi oldalamon sokminden infót megtalálsz az országról és a hirdetőim között számos kemping ajánlat is van.Keresd fel oldalam hátha új infóra bukkansz!!

http://www.radai.gportal.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!