Keresés

Részletes keresés

Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 22
Sajnos nem tudom őket visszahozni, mert az egyik karbantartás során az üzemeltető véletlenül az egy hónappal ezelőtti viszonyokat állította vissza biztonsági mentésként. Bocsánatot kértek érte, de hát kitörölhetjük vele azt a bizonyosat. Amúgy emlékeim szerint a Brigestone-ról volt szó, a szponzorokról (WOW kapcsán). Most hirtelen ezek jutnak eszembe. :)


ui.: A tengeralattjáróra ma feldobtak 200 MB fotót a hamiltoni versenyről. Ha ott is jelen vagytok és ha érdekel titeket szedjétek bátran! ;)
Előzmény: Razzini (21)
Razzini Creative Commons License 2008.04.24 0 0 21
a régi, Speed-Up fórumba beírt hsz-k megvannak neked valahol?  oda beírtam egy-két hasznos info-t a sorozatról, amelyeket "felfedeztem" a nézett versenyek során. jó lenne ide is berakni, hasznos lehet az idelátogatóknak akik esetleg nem ismerik még a sorozatot
Előzmény: Jelian (18)
Razzini Creative Commons License 2008.04.24 0 0 20

ma viszont elkezdem nézni a V8 új-zélandi versenyét (az eredményeket még szerencsére nem tudom!!!), nálam ez a sorozat az etalon.

 

érdekességképpen a Melbourne-i versenyeken Tander mesterhármast mutatott be, mégis izgalmas versenyek voltak.

Egy jókora tál, teli pattogatott kukoricával pár kör alatt elfogyott  :DD

 

 

 

Érdekesség:

Nem mindegyik csapat autóiban van szekvenciális váltó. A Team BOC Holdenjeiben pl. nincs (ők ugye a tavalyi HRT v. Toll autókat vették meg, ha jól tudom).

Razzini Creative Commons License 2008.04.24 0 0 19

Hi!

 

A régi DTM - később ITC - története volt ehhez hasonló. Amikor ITC lett jött a hanyatlás.... egyébként motorformulában és a versenyek minőségében hasonlított a mai V8-hoz. (a régi V8 nem tudom milyen volt, de biztos nem volt rossz BMW 635 CSi-vel, Nissan Skyline-nal anno)

 

Aztán lett az STW, ami nekem őszintén - annyira nem tetszett.

Meg a jelenlegi WTCC sem...  A BTCC-t sajnos már nincs kapacitásom bevállalni, egyszerűen időm nincs rá, de ott tudom, hogy vannak jó versenyek (és a múltban is voltak).

Amikor régen az EuroSport rendszeres 50 perces HL-t adott a versenyekről, a TV előtt volt a helyem  :)

 

szóval csak azt akartam én is ebből kihozni, hogy a mostani formájában a WTCC-re nem vár túl fényes jövő...

bár az érdekes lesz, hogy pár éven belül az élcsapatok váltanak dízelre...

Előzmény: Jelian (16)
Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 18
Volt bizony, méghozzá 1987-ben. A mostani helyzethez képest a a nagy különbség volt, hogy ott 87-ben egyszerre volt ETCC és WTCC is. A történet ahogy én kivettem úgy néz ki, hogy mikor megalakult a 87-es WTCC már az elején látszott, hogy itt gondok lesznek. A nevezési költség ha jól vettem nagyon 10x annyi volt, mint akkor az ETCC-ben. Elvileg megállapodott a két sorozat, hogy Monza és Spa közös használatú lesz, de ebből végül nem lett semmi. Így az ETCC 7 futammal vitte végig a szezont.

A WTCC nevezési kötség problémája mellett, az évben még ott voolt egy csomó kizárás, különböző csapatokat zártak ki meg nem engedett elemek, üzemanyag, stb. miatt. Az Alfa el sem ment a tengerentúli versenyekre. 87 végén meg is szűnt a WTCC, és visszahozták 88-ra az ETCC formát. Hogy 88 végén aztán miért szűnt meg az ETCC is, azt nem tudom.

Ha megnézzük a régi WTCC-t, akkor sok hasonlóságot vehetünk észre az akkori és a mostani helyzet között: Vegyük az Alfát, akik 2005-ben kezdtek érdektelenséget mutatni, azután hogy a WTCC-t beiktatták. Ezek a betiltások is kisértetiesen hasonlítanak a mostani helyzetre pl. Dízel kérdés, H-váltó, stb. Csak azt sajnálom, hogy az ETCC-t külön nem fogják behozni, mert akkor a privátok azonnal átmennének a WTCC-ből. Egyedül a gyárak érdeke a WTCC, kérdés hogy meddig.
Előzmény: Darth Bald (17)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.24 0 0 17
Reméltem is,hogy itt folytatjuk:)

Ha jól tudom régebben is volt már egy kísérlet, hogy világszériaként működtessék ezt a túraautó sorozatot. Akkor is befucssolt.
FIA nemtudom mit művel de nagyon gáz. Vagy ekllesztón törpapa lehet lobbizik,hogy az F1 ellenében ne fejlődjön semmi.(bár ez már összeesküvés elmélet:)
Előzmény: Jelian (16)
Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 16
"A WTCC züllése az FIA hibája. Túl drága lett az is, tojást tesznek már a gázpedál alá. Maradt volna meg ETCC-nek, akkor olyan futamokat produkálna mint a BTCC."

Ha nem gond erre inkább itt reagálnék, mert ott nem akarok OFFolni + kicsit hosszú lenne. Ebben kérdésben amúgy teljesen egyetértünk, tegnap írtam egy másik fórumra ezt a hsz.-t:

"A WTCC project nem tudom mennyi ideig húzható ebben a formában. A privátokról és a gyárakról már tettem említést korábban is, nem megyek bele még1x ugyanabba a történetbe. De ami tény: nem tudom pontosan, hogy lépett-e már be egyetlen-egy csapat is az európán kívüli futamokra, de ha emlékezetem nem csal, akkor soha nem történt ilyesmi. Az európai futamokra rendszeresen vannak beugrók, de csakis az európai futamokra. Kérdem én, akkor minek a WTCC? Hogy este vagy hajnalban nézzek meg olyan futamokat, amik ráadásul a sorozat legrosszabb pályáin zajlanak! Ezek a nagy szünetek is azért vannak, mert a csapatoknak hajókkal kell visszaszállítani az autókat, saját költségükön. Kinek kell ez a nagy szünet? Vicc, ami már itt folyik, és remélem minél hamarabb visszaállítják az ETCC-t, mert eddig nem fejlődést láttam, csak amortizálódást.

30-40 autót láttam régen az ETCC-ben, min. 6 különböző típust. Most összehoztak 24-et Curitibára.......éljen! 8 Európai futam van, 4 Európán kívüli, amire senki be nem teszi a lábát. Ezt kellene már észrevenni kedves WTCC, és utat engedni az ETCC-nek!"

:)
Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 15
Ránézésre olasz gyökerekkel rendelkező sorozat, a site olasz nyelvű alapból. Olasz, Spanyol pályákon mennek ahogy figyeltem + Oschersleben. :)
Előzmény: Darth Bald (14)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.24 0 0 14
mármint 2006-ban láttam először képeket asszem. De ahogy elnézem szinte csak olaszországban mennek. Pedig én anno azt hittem egy német sorozat.
Előzmény: Darth Bald (13)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.24 0 0 13
Bezony én vmikor 2006-ban láttam róla képeket, de még soha nem láttam versenyt. Pedig ígéretesnek tűnik.
Előzmény: Jelian (12)
Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 12
Új a francokat! :D
Már elvileg 2005 óta van, csak nekem új ez még! :)
Előzmény: Jelian (11)
Jelian Creative Commons License 2008.04.24 0 0 11
Indult hétvégén egy új sorozat, nagy szerényen Superstars néven fut a dolog. :)
Olyan nagy túraautós arcokat én nem láttam a listán, Morbidelli-t ismertem egyedül onnan. De jó kis gépekkel mennek, inkább az erőgépek dominálnak benne, van is V8 motoros kategória, ha jól vettem ki. Cadillac, Chrysler, Jaguar, Chevy Lumina gépek többek között!

Az oldal linkje: http://www.eurosuperstars.com
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 10
Durva viszonyok voltak! :D
A benti részen a kamera már nem tudta venni az autókat, csak vmi sárga folt látszott a felkapcsolt lámpák miatt. Az ovál részen azt hittem felkeni 1-2 ember az autót a falra. De ügyes gyerekek ezek, nem törték össze magukat! ;)
Előzmény: Darth Bald (9)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.23 0 0 9
Meg láthattam végre"oválon" esős versenyt:D
Előzmény: Jelian (8)
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 8
Düsseldorfban csak az év eleji bemutatósdi szokott lenni, volt is ott idén 200000 ember, már ha lehet hinni az adatoknak. Nem tudom van-e ott említésre méltó pálya.

A BTCC-ben ez a Mat Jackson srác nagy kedvencem lett, figyelni fogom. Privát versenyzőként a gyári Vauxhallok ellen, ráadásul konkrátan Giovanardi ellen ilyen pofátlanul jó teljesítményt nyújtani...nem semmi. Ha nem ütközik a 3. futamon Turkingtonnal ő vezeti a bajnokságot.
Előzmény: Darth Bald (7)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.23 0 0 7
Igen a BTCC-t látttam, még mindig az nálam a top:)

DTM-ben nemtudom hol láttam, de a versenynaptárban mintha lett volna Düsseldorf. Álmodtam, rosszul láttam vagy mi?
Előzmény: Jelian (6)
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 6
Este ment egy Highlights a Motorson, jó kis pályának tűnt, bár a versenyt nem láttam összeségében.

Én inkább DTM-et akartam nézni, bár a színvonal nem sokat javult tavaly óta. A WTCC sem volt sokkal jobb Mexikóban. De a BTCC mindkét futama Isten volt eddig. Azokat meg tudtad nézni?
Előzmény: Darth Bald (5)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5
A V8 hamiltoni futamait nézem msotanság, teszik az a pálya:D
Előzmény: Jelian (4)
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 4
Valami jó kis Túraautós futamot néztél mostanság?
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 3
Szívemből szóltál! Üdv újra, ill. új törzshelyünkön a Túraautó megatopikban!
Előzmény: Darth Bald (2)
Darth Bald Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2
VIVA LA TOURING CARS! :D
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1
Ez minden, vagy csak erre hajtottál? ;)
Előzmény: Piszkozat (0)
Piszkozat Creative Commons License 2008.04.23 0 0 0
0
Előzmény: Jelian (-)
Jelian Creative Commons License 2008.04.23 0 0 topiknyitó
Údv a túraautó megatopicban!

Mint a topik ismertetőjében is feltüntettem, itt nem egyetlen túraautós szériáról mehet a társalgás, hanem amelyikről van kedvünk társalogni. Hogy néhány nagyobb szériát említsek ezek közül a történelmi hűség kedvéért: BTCC, DTM, WTCC, V8 Supercars. De ha ismered az STCC-t, DTC, SCCA, stb sorozatokat, akkor pláne itt a helyed!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!