Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Átraktam ACHIba, a számítógép hibát észlelt, újraindítjuk önnek a rendszert. Megvártam egy újraindítást de megint a számítógép hibát észlelt, újraindítjuk önnek a rendszert.
Visszaraktam Compatibilitybe, jött az automatikus javítás, számítógép diagnosztizálás, válasszam az újraindítást vagy speciális lehetőségeket. Újraindítás és így töltődött be a Windows.
Ez a gép valamiért nem bírja az ACHI módot, nem értek hozzá úgyhogy marad Compatibilityban.
"Nem mindegy mibe rakod. A HP 6730-6930 gépeinkbe majdnem mindegy, mert minimális a változás, az otthoni C2-ben varázslat volt(jó, az kicsit pimpelt gép, de akkor is sokat jelentett)"
Nem tudom, kérlek... de az én Lenovo 3000 N200-as gépemben bizony aranyat ér.
Így, a 4 Giga rammal, meg az SSD-vel még élhető gép lett.
Ugyanez a régi gép (a párját egy ismerősöm vette meg) egy hasonlóan vadiúj "egyterás" vinyóval a fasorban sincs mellette, ezt tapasztaltam.
Nem vártam, hogy jujjdegép legyen. Hozzájutottam egy SSD-hez (mielőtt lefikáznád Samsung EVO 840 250GB), betettem a gépbe és feltelepítettem rá a Windows 10-et, hogy lássam a különbséget. Objektíven.
Nem retusálok fotókat, nem digitalizálok videókat, csak böngészek a neten és néha megnézek egy filmet. Pénzt nem adtam volna az SSD-ért, de ha már jött kipróbáltam és megírtam a valóságot.
ja, bocs, a hatvan eruó úgy annyi, hogy vállalkozóként leírhatom és az áfa is marad a zsebben... de azt tudni kell, hogy a tok, 13 euró az árban nagyjából, tehát maga az ssd, ha bevállalod hogy nem teszed rá a kávéscsészét mégis akörül mozog.
Én cseréltem 1GB RAM-os gépben XP alatt SSD-re "tekerős vasat". Eszméletlen a különbség, a lassú kerregő használhatatlan kacatból használható gép lett.
Az ssd felesleges luxus.. de kva nagy luxus, a renszer már ráfér egy 240 gigásra, ca. 60 euróért. Ne szórjátok a pénzt emberek, egy szombat este el lehet inni ennyit a haverokkal, kő a tökömnek a luxus)))))))))))))))))))))))))))))))
Az azért túlzás, hogy a 60-80 MB/s és az 540 között elhanyagolható a különbség... próbálj fotót retusálni merevlemezről, a net is gyorsabb, ahogy Jahno írta, de ha megveszi az ember az erős procit, telerakja a foglalatokat rammal, plusz egy jó vga kártya, és a gép már majdnem olyan gyors munka közben, mint egy pentium 4, mert a tekerős vas, csak 7200-at is fogja a rendszert mint a kézifék. A bootolás a kutyát nem érdekli, nem releváns. Mellesleg 4 gb rammal, nem kell csodát várni ssd-re sem. A gép minden része dolgozik, vagyis mind számít. 3 ssd van a gépemben, a merelvemezre csak adatot tárolok, ha kész vagyok vmivel. Most raktam össze az irodában szemétből egy gépet, 39 euróért vettem bele egy ssd-t, fapados win7 és szalad. A vas tíz éves....
(Nem vagyok érdekelt a cégben, csak a jó tapasztalataim miatt ajánlom őket. Egyetlen apró kicsinyességet tapasztaltam, mégpedig, hogy bankkártyás fizetésnél némi többletköltséget számolnak fel - úgy 1% körülit. Amit persze meg is írnak előre. De előre utalással ezt is ki tudtam védeni.)
..és lett helyette más érzés? :D A 230 nekem már túl új, ugye szigetes billentyűzet meg ilyenek, kell a francnak. X220 jóság van itt, meg a munkaeszköz egy Thinkpad 13. De hát az már nem igazi Thinkpad. :-(
Nem mindegy mibe rakod. A HP 6730-6930 gépeinkbe majdnem mindegy, mert minimális a változás, az otthoni C2-ben varázslat volt(jó, az kicsit pimpelt gép, de akkor is sokat jelentett)
Most éppen egy X230-at nyúzok tartós teszten, de egy szavam sem lehet, elmúlt a várunk az indulásra dolog gyakorlatilag manapság.
Nem csak a rendszer indítása, de minden művelet összehasonlíthatatlanul más SSD-vel. Ez a 30 másodperc fura, nekem a W10-es laptop néhány másodperc alatt eljut a bejelentkező képernyőig, az ujjam olvasása után kb. 2 másodperccel akármit csinálhatok vele. Frissítéseket össze sem lehet hasonlítani, az úgyis mindig rosszkor áll neki, akkor legalább legyen túl rajta hamar. És ami lényegesebb, érzéketlen esésre, ütésre, ilyen valahogy mindig éri a legjobban vigyázott gépeket is. :-)
Faszbuk, google, lassan minden. Ki van irva egy webcim vagy email cim.
Szeretnem kimasolni. A kijeloles misztikus okokbol sok esetben nem megy normalisan. A jobbklikk+copy link meg a 20 karakteres adatbol csinal 220 karaktert, mert a hatterben meg mindenfele adatgyujtes folyik altaluk. Touchpaddel meg szinte remenytelen barmi.
Viszont nekem most az asztalin van egy misztikus hibam. Ha erre tud valaki otletet mondani, orulnek (elso korben vga-ra gondolnek amugy).
Egy gf210 van, de csak azert, hogy legyen. Lehet, hogy ki kellene dobni, es visszaallni az alaplapira teszt celzattal. D
Olvasom a forumot, valaszolgatok, aztan egyszer csak ha a link fole viszem az egeret, nem kattinthato. Par sorral lejjebb mar igen. De nem az jon be, amire kattintottam, hanem valami odebbrol.
Dehogy az internet sebessége, hanem inkább a vasak válaszideje, de azért böngészők is bőven dolgoznak írásolvasást a merevlemezzel, az számít. Nálam a vinyós gépeim össze sem lehet hasonlítani az SSDsekkel.
Nem kell az SSD-t annyira túlmisztifikálni. Nekem most SSD van a laptopomban, bekapcsoláskor 35 mp alatt áll fel a Windows 10. Megvan a régi 160 GB WD vincseszterem is a Windows 10-el, ez 55-60 mp alatt áll fel. De ez számomra semmi előnyt nem jelent mert nem szoktam kikapcsolni csak alvó állapotba teszem a gépet, onnan meg mindkettő azonnal indul. Böngészéskor sem látok különbséget a két wincseszter között mert az internetkapcsolat sebessége a leggyengébb keresztmetszet, ez határozza meg hogy mennyi idő alatt töltődik be egy oldal. Úgyhogy egyelőre felesleges luxus az SSD.
Otthonra anyámnak kéne egy egyszerű, de gyors gép, általános célra. (mondjuk olyasmi lenne jó ami SSD-n megy a rendszer és mondjuk egy 1 terrás normál vinyó ketyeg mellette) Kb mennyiből lehetne kihozni és hol?