Keresés

Részletes keresés

LittleBig Creative Commons License 2007.02.20 0 0 4222
Kis segítségre lenne szükségem elektronikában jártasabb indexelők részéről. A helyzet a következő: Építettem egy rugós zengetőt, tranyós meghajtás, régi zengető tag, amit mostanában minden gitár kombóba beletettek.

Az első képen látható a NYÁK, jobbra felfelé a zengető tag. A gondom a következő: Ha földelem a zengető tagot a nyák földjére, akkor a cucc elkezd rádióként viselkedni, ha nem, akkor meg zörög. Tudnátok valami okos árnyékolási módot javasolni? Esetleg csak a rugót kéne árnyékolni, vagy az egész kütyüt?

A dolog azért izgalmas, mert kb 12 rugóból kijön az egész doboz nélkül (ebből 8 a rugós tag), és a fenti hibáktól eltekintve nagyon szép hangja van. Szóval a két megoldandó baja a doboz és az árnyékolás. Ötletek??

Matyi
ui.: ha kész, mindenképpen teszek fel mintát valahová, meg szívesen építek még egy párat, ha bejön valakinek a dolog....

glissando Creative Commons License 2007.02.19 0 0 4221

ELKA X-705link

ezek lemardtak

glissando Creative Commons License 2007.02.19 0 0 4220
Sajnos történelmileg úgy alakult, hogy meg kell válnom a nemrégiben vásárolt ELKA X-705 orgonámtól. Korábban már Trambi szaktárs leírta az orgonával kapcsolatos tudnivalókat. A további infók a megadott link útján beszerezhetők. Szóval az orgona eladó.
888800000 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 4219

Hátha valakit érdekel...  Van 3db kétsebességes Leslie motorom, eredeti USA 117V/60Hz. Eladó vagy inkább elcserélhető. 1 db kétsebességes motorért kérnék cserébe 2db egysebességest. Mindegy hogy 117V-os vagy 230-as, mind a kétféle jó nekem cserébe. üdv

tehtube Creative Commons License 2007.02.19 0 0 4218

Figyelem! Videókat, felvevőket, szemeket izzítani! Most csütörtökön (feb. 22) az MTV1-en 23,50-045 Rhoda Scott az A38 hajón.

A tavalyi koncertről készült felvétel.

Orgona: az 1961-es volt A100-asom, a tuningolt 142-es lezlivel.

Közreműködik Sarah Morrow pozan, Julie Saury dob.

Tavaly január végére visszalapozva erről a koncertről szerintem minden háttérinfó megtalálható képekkel itt, a fórumban.

okumoto Creative Commons License 2007.02.18 0 0 4217
Köszi! Jó buláj lehetett!
tehtube Creative Commons License 2007.02.18 0 0 4216

Ok, rendben. T-vel. Amikor kérted, még el sem kezdődött, de már álltak be.

Tartott 21,00-félegyig egy rövid pihenővel.

Stílus: bluesos, rockos zene sok r&b, rockabilly, jazz, gospel témával fűszerezve.

Egy jó csapat. Fiatalosak, lendületesek. Mindenki jó volt, de nem az egyéni teljesítményre helyezném a hangsúlyt, hanem a kíváló csapatmunkára. Túl kitekert témákba nem bocsájtkoztak bele, de talán nem is kellett. Hosszabb lére eresztett szólók voltak jól felépítve, kíváló dinamikával, vidám, pozitív gondolkodással. Sz'al aki ott volt, igen jól érezte magát, megérdemelték a 3×-i visszatapsolást. Vagy 100-120 fő zsűrizte őket lenn a pincében.

Extra: Pribolyszki Mátyás  a műsor felében szájharmonikák, ének. Mindkettőben nagyon jó. A zenekari próba különösen tetszett. Az volt hogy a szám előtt elmondta a többieknek milyen jellegű blues, kitől és talán még a hangnem, aztán egy két há' négy!

Gitár: az a vörös Gibson, Fender alapon, változatos hangzással, gyakran mókás előadással.

Dob: 1968-as Ludwig, a'la Beatles, Deep Purple, kíváló.

Orgona: 1959 utáni ABC bele "hordozható" egyedi B3 féle tokba szerelve, különválasztható B3 lábak, pedál-kontaktokkal, 3 sebességesített 22H leslie.

A bal alsó kockában zengetőszabályozó poti, és egy pici háromállású kapcsoló a lezlinek. A billentyűk feszesek voltak.

Tehát igazi B3 volt 122-es lezlivel! És ezt mind lecipelni a keskeny, kanyargós lépcsőn a pincébe??!!

Dögösen szólt, kissé grízesebben, torzabban, mint amit itthon mexoktam. Valószínűleg ez is első generációs 22H erősítő = 122, csak még csöves egyenirányítással. Mint Laurensnek.

Kihangosítás: fönt 2, lent 1 mikrofon, plusz vonal.

Amerikai iskola: a lábbassz csak a negyedeket pufogtatta jórészt, erős balkéz basszus, kemény, inkább rockos ízű szólók. Finom jobbkéz kíséretek az alsó manuálon, talán már kissé sok glissandó. Legjobban a gospelbe hajló "elhajlásai" tetszettek.

Jórészt a 8886-ot használta, ami szintén inkább rockos, gyakran keményített a full-al, néha full tibia=golspel, lent a 868-at alkalmazta szokás szerint a basszmenetre és jobbkézkíséretre.

Az egészet maradéktalanul rögzítettem videóra.

Raphael Wressing szimpatikus egyén, jól eldumálgattunk, címet cseréltünk, majd lesz ami lesz.

Egyéb bejelentenivaló nagyobb durranások is előkészületben!!!

Hammond Trió

Custom B3/122

Előzmény: okumoto (4215)
okumoto Creative Commons License 2007.02.17 0 0 4215
...beszámolót! :) lemaradt a "t"
okumoto Creative Commons License 2007.02.17 0 0 4214

Várjuk a koncertbeszámoló! :)

okumoto Creative Commons License 2007.02.16 0 0 4213

...tehtube-bal!

:P

Motion Sound
tehtube Creative Commons License 2007.02.16 0 0 4212

Holnap Leslie122 szaktárs jön Pestről kocsival Győrbe a Raphael Wressing Hammondos koncertre. Szerintem van még hely nála, be lehet társulni hozzá. Én már délelőtt lenn leszek sokegyéb okból.

Továbbra is javaslom mindenkinek, ritkán lép fel nálunk Hammond trió.

http://www.mediawave.hu/romer/romer.htm

Üdv, Zsolt

tehtube Creative Commons License 2007.02.16 0 0 4211

Hát izé... szép példányok valóban ezek a 1771-esek, de ha már ott van ekkora méretben, súlyban egy erdeti, akkor minek? Ezeknek a klónoknak pont az a lényege, a kis súly, kis méret. És még olcsóbb is, szebb is, jobb is egy Leslie142, 145.  Tambinak is van egy ilyen 400 alatt.

A Pro-145 súlyban, méretben ok. 69×56×48, 33kg! Meg az extrák. Ja, és szimmetrikus a bemenete. Nem tudom az XB1 kiad-e szimmetrikus jelet? Ha igen, akkor mindenképpen úgy javaslom használni. A VK7-esek jack kimenetei pl. sztereó dugósak a szimmetrikus jel miatt.

Úgylátszik az egy éve indított B3player.com újság szép csöndben kimúlt :-(

Előzmény: okumoto (4209)
trambi Creative Commons License 2007.02.16 0 0 4210

Eladó lenne ,egy nagyon szép állapotu Roland Vk7-es , talán a leghitelesebb" rock hammond " klón, tartozékokkal .

okumoto Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4209

Már megfertőzött... :) És +tettem felé ez első lépéseket. :)

Belseje?!?! Eszembe se jutott szétszedni! Még csak a szöveten kukucskáltam befelé. :) Már bontsam meg? neeeee

De ha úgy adódik, teszem is fel a képeit.

Valahogy így nézhet ki, gondolom kicsib(b)en...

tehtube Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4208

Azért egyszer majd egy öreg is megfertőz ;-)))))

Feltennél egy képet a belsejéről?

Előzmény: okumoto (4207)
okumoto Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4207

Tenx :) ...de nekem ennél csúcsteknyológiább nem köll :D

Üdv

Előzmény: sonka ur (4204)
okumoto Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4206

Értem. Akkor mindegy a sebesség-dolog...

Én is felpakoltam egy öreg hangdobozra, még egy kicsit kéne emelni rajta, hogy fejmagasságba kerüljön.

tehtube Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4205

Ez nem váltóáramos, nagyfeszültségű, rotoronként duplamotoros lezli. A ritka kivétel, kis egyenáramú motorja van, mint mondjuk a játékokban, ablaktörlőben. Teljesen mindegy melyik sebességben állítod le.

A kézi félhold kapcsolót az XB alá is lehet illeszteni, használta tavaly a DB5-öt is így a 142-vel a MűPa-ban.

Mégvalami, minden lezli jobban szól ha nem a földön áll. Minimum keréken álljon, de egy doboz, zsámoly, sörösrekesz is (helytől függően) nagyon megdobja a hangját. Ideális ha a tölcsér már kb. a füledig ér.

Zs

Előzmény: okumoto (4203)
sonka ur Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4204

Én is gratula gratula gratula! Jut eszembe, van nekem egy Yamaha tranyós "csúcstechnológiás" leslie-imitációs megfejtésem is...

Nem cseréljük el egy a egggyhö'? .)))

okumoto Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4203

Ez kimaradt:

Direkt kihúztam a lábkapcs.-ot bekapcs. előtt és Stop-pal "indult" a cucc. Gyárilag is így jött, amikor kiszedtem a dobozából... Hát, fene tudja. Azt hiszem, maradok a stoppolásnál kikapcsoláskor/bekapcsoláskor vagy a Fast-nél, a Slow mellőzöm a biztonság kedvéért.

okumoto Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4202

Köszönöm! Hát, a lábkapcs. led-es, mondjuk látszani épp látszik hogy mi a helyzet bent a lezliben', de sokszor jól jönne a kézivezérlés is. Sőt, a legjobb a mindkettő lenne... :) A kis kockák (meg a Roland pedál) hozzászoktatott már a kézzel-lábbal indítgatáshoz. ;) Valamint ehhez a "párhuzamos Set-up"-hoz is jól jönne a játék közben a félhold...

Használom az Exp. pedált is, úgyhogy a torzítás ezúton lehet kontrollálni. A Master volume-vel meg nem kell játszani, 'csutka'...hadd szóljon. :) Nagyon finom szövetű ez a torzítás (főleg az XB-belsőjéhez képest).

akapuli Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4201
sokszor a dobhartyaszaggatast nem a torzito, hanem a ring modulator vegzi a DP-szamokban, szvsz.
Előzmény: glissando (4185)
tehtube Creative Commons License 2007.02.15 0 0 4200

Ahogy Peet mondja, nincs mire útmutató. Érdemesebb előbb bekapcs az orgonát, majd lezlit, kifelé meg fordítva. Elvileg van benne bedugásvédelem, legalábbis az enyémben van, tehát bekapcsolt állapotban sem durran ha menetközben kihúzom a dugót, de azért ettől célszerű tartózkodni.

Ennél mindegy a leállítás, mert kis egyenáramos motoros. A nagy duplamotorosoknál érdemes stop vagy fastban leállítani, hogy a slow tengely ne nyomódjon hosszú ideig egy pontjára a gumigyűrűnek.

Nem tudom hogy ennek is az alapállapota -vezélőkapcs. nélkül- a gyors?

Torz hangzáshoz érdemes a bemenetet gátlástalanul felnyomni. A hangerő visszavételével meg szépen kisimul a hangkép, mellőzhető az XB torzítója.

Mégegy javaslat. Látom, ott virít egy hangerőpedál. Ha rendesen dinamikázol is vele, akkor a lezli vezérlése lábbal már macerás, javaslom a kézzel vezérlést, az arra való átszokást. Én pl. mostanában feltettem az orgonára a duplagombos dobozt, de azon nem látni az állást. Csinálok hozzá rendes félhold háromállású kézikapcsolót, az az igazi.

Előzmény: okumoto (4197)
okumoto Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4199
Tenkjú!
ham_peet Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4198
Gratulálok én is a cuccodhoz! Kikapcsoláskor nem kell különösebben figyelned semmire, inkább olyan dolgokra ügyelj, hogy bekapcsolt állapotban, feltekert hangerőnél ne dugj be, vagy húzz ki kábelt.
Előzmény: okumoto (4197)
okumoto Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4197

Köszi, tehtube! :) Ma már a szomszédkergetésen tökéletesen működött a tube overdrive-ja. :D Technikai kérdés (mivel a használati útmutatót kispórolták - semmi hasonló sincs, csak a motion-honlapra lehet hagyatkozni): Ki- és bekapcs.-nál mire ügyeljen az ember - ilyen csöves jószágoknál? Hogy ajánlatos leállítani a 'lezli'-t? Stop gomb, aztán power off, vagy pl. slow módban is le-shutdown-olható?

Jó ÚJ illatok vannak a szobában...

MS PRO-145

MS PRO-145 & HAMMOND XB-1

na, köszönöm előre is! Neked már van Motion-ös múltad, ezért kérdezem.

tehtube Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4196

A jó billentyűs játékért nem elsősorban a sok érintkező a felelős. Egyébként készítenek 10 érinkezős digitális modellt, úgyhíjják hogy Nyúbíszrííí. Drága, de legalább rossz.

A lényeg, hogy messze legyen a csuklópont a billentyűzettől, vagyis jó hosszú legyen a billentyű a takart részen is. Ettől van olyan jó mozgása. Könnyű, de mégis határozott, gyors.

1: Nos, van egy kis Fatarom, ott ez a túlnyúlási táv kb 1cm :-D (de legalább 2kg a cucc)

2: Egy "hagyományos" fataros waterfall szintibillentyűzetnél ez vagy 3cm-t is elér.

(Nord E, CX3, DB3, XK2,3, VK8)

3: Na itt jön a lényeg, az igazi Hammondnak ez 11cm!!! Még a modernizált szintiérintkezős Aurórának, B200-nak is. És szinte egyenértékű a nagyokkal a billentése.

4: A másik lényeg, a Hamm-Suz. New B3, meg a Viscount DB5 billentyűzete áll az igazihoz a legközelebb. A túlnyúlás "csak" 7-8cm, de lényegesen több a fentebb felsorolt kisebb típusoknál. Valami digizongorabillentyűzetből kreálhatták.

A DB5 még ráadásul normális áron is van, nem 20e EU :-(

Nézd meg a képen, mennyire továbbnyúlik befelé a billentyű.

Előzmény: sonka ur (4190)
tehtube Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4195

Cak neeeem???!!! :-) Gratulálok! 

Szép jószág, elégedett leszel vele. Főleg ha megmozduláson kinyomatod a hangját egy nagy cuccra. Legalább nem kell használni az XB1 overdrive potiját ;-)

Az a jó benne hogy az torzít aminek torzítania kell. A mértékének szabályozására meg ott a swell pedál. Mégegyszer gratula, Zs.

Előzmény: okumoto (4194)
okumoto Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4194

MS PRO-145

Üdv mindenkinek! :) Bemutatom Mrs.Big-et a PRO-145-ös személyében! :) A kölni www.g66.eu-tól rendelt cucc 2 hét alatt ért ide a GLS segítségével. Csodaszép szund', bika hangerő... és ugye 2 rotor, ahogy kell! Márcsak 6 db volt nekik, lassan jön az újabb fejlesztés...én maximálisan elégedett vagyok vele mióta megvan (14.30-óta :D)

Üdv

LittleBig Creative Commons License 2007.02.14 0 0 4193
Teljes Laurens Hammond életrajzi könyv, ha valakit érdekel. Persze angolul...

http://thehammondorganstory.com/index.asp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!