Ha már foglalkozni akar valamivel, azért a Porsche-ban van perspektíva. A lakatos, a fényező, a papirok elintézése ugyanannyi mint egy...(itt nem írok semmilyen márkát, a sértődést megelőzendő), viszont épp azért mert nem ritka tipus, emberi áron lehet a hiányzó mindenfélét beszerezni. Nyilván itt vannak buktatók, de ettöl lesz egy szép anekdóta X év múlva... A végerdmény kinézetre (jó tudom: pap-papné), de
vezetési élményre mindenképpen kiemelkedik a mezőnyből!
Hadd kérdezzem meg, hogy hol leledzik ez a szép 120-as? Eléggé egyben lévőnek néz ki, és még a gyári cuccok is megvannak rajta, mint pl. a GLS dísztárcsa, türkök, hátsó légterelő, stb. ... Érdemes lenne megmenteni.
Alkatrész utánpótlás az éppenséggel van, ráadásul a 924-ben viszonylag sok VW cucc is van. Viszont ebből a típusból szerintem nem érdemes foglalkozni ilyen egy helyben pusztuló romokkal, mikor a többé-kevésbé egyben lévő példányok ára sem annyira vészes.
Nem úgy írtad, mintha nem rá értenéd: " ... te meg mintha külön büszke lennél rá, hogy van nektek egy T1-es buszotok. Én igenis sajnálnám, hogyha a helyedben lennék ... "
Arra büszke, hogy van a nagyapjának ilyenje. Mégha nem is az övé, ez olyasféle, mint a tulajdonosi büszkeség. Arra ő sem büszke, hogy ez van vele, ezt már nemegyszer kifejtette. De büszkeségből a megléte miatt felrakja ( az érem egyik oldala végett ), téged az állapota dühít ( az érem másik oldala miatt ), amiért rá orrolsz, hogy látod, és tehetetlen vagy.
( Pl. a hadirelikviagyűjtők egy II. VH-s, szinte felismerhetetlenségig rozsdás vasdarabra is nagyon büszkék, legyen az egy összerohadt puskacső, vagy tankpáncéldarab. )
Át kell siklani felette, mert mások olyan tettei miatt, ami nem okoz neked konkrét hátrányt, kárt, felesleges idegeskedni, ez az egyik legcéltalanabb dolog a világon ( ezt egyszerűbben szokták mondani, de nem akarok a nagyapja miatt sem ilyet írni ).
Hát igen, már az is sokban lelassítaná a rohadást, ha egy ponyvával letakarnák és nem füvön tartanák, hanem betonon vagy ott, ahol nem növi be a gaz..
Az is tény, amit mondasz, és valahol ez az "élet rendje", hogy a régi autók szépen lassan elrohadnak, míg néhányuk marad csak fent. Milyen furán nézne ki, ha mondjuk az a sokszázezer Trabant és Wartburg, ami az országba került még mindig az utakon lenne, mert mindenki vigyázott volna rájuk. El sem tudom képzelni, és valahol érthető is, csak akkor is rossz látni ezeket a rohadó autókat, és arra gondolni, hogy ha jobban vigyáztak volna rá, akkor több is fennmaradt volna...Főleg manapság, mikor már tényleg kevés van ezekből, legalább most kellene ezekre vigyázni, ha már eddig nem tették...
Persze igazad van, s egyet is értek veled. De az éremnek két oldala van. Ha nem volnának a hozzá hasonlóan kertben rohasztók, akkor bizony egyetlen (vagy jóval kevesebb) felújított Ikarus lenne az országban, mert azokat pont ilyen kertvégi bozótosokból lapátolták össze. Én sem értem a filozófiájukat, s nem értek egyet a kertben rohasztással, de bizonyos esetekben ez az egyetlen módja, hogy az a valami meg is maradjon. Persze lehetne egy kicsit gondosabban is "rohasztani"....
Én most nem rá értettem, hogy évekig rohasztotta, és ez lett a vége, hanem általánosságban.
Szerintem meg mindegy, milyen állapotban lett megvéve, akkor is ezt gondolom, hogy ennek semmi értelme nincsen, de mindenki maga dönt, az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak...
Minden egyes alkalommal, amikor ezt a T1-et mutogatod, szerintem sokak szívében a kést forgatod, mert akármennyire is lepusztult állapotban van, szerintem akadna pár ember, akik ezt teljesen felújítanák, mert ma már itthon nagyon ritka, főleg azok miatt a tuskók miatt (szalonképesen fogalmaztam, aki magára veszi vegye, aki nem, az nem), akik éveken, évtizedeken keresztül rohasztották a kert végében az ilyen T1-eseket.
Nagyon sok hazai T1 sajnos így került elő, szinte menthetetlen állapotban, s évekbe teltek rábírni a tulajt, hogy eladják...Ez hol sikerült, hol nem...Legtöbb esetben nem, és még mindig rohadnak.
Főleg érthetetlen ebben a topicban, ahol mindenki a pusztuló járgányokat fotózza, mutatja meg itt és sokan sajnálkoznak, te meg mintha külön büszke lennél rá, hogy van nektek egy T1-es buszotok. Én igenis sajnálnám, hogyha a helyedben lennék, és ha nem tudnék mit tenni, mint most te, legalább nem reklámoznám állandóan, mert biztos sokan emlegetnek ilyenkor, s nem pozitív értelemben.
Én nem akarok senkit megbántani, vagy vitát indítani, ez csak az én véleményem, lehet van alapja, lehet nincs, én ezt gondolom. Ha egy ritka Wartburgot látnál ebben a helyzetben, lehet megértenéd, mit éreznek a T1 fanatikusok ezzel a "rommal" kapcsolatban, ami bőven menthető lenne, csak sok-sok millióból, ami nem zárja ki, hogy nem lenne még így is rá kereslet...mert nagyon lenne...
Olcsón? Hát, nem pont restaurálásra gondoltam, csupán annyi foglalkozásra, amennyiből mindennapos autót lehet varázsolni. Vagy a Porsche-nél felejtsem el az alkatrész-utánpótlást? Mondjuk ha van akkor meg csillagászati az áruk ára. Gondolom én. :(
Egy 405..amit nem sokára egy zúzdában végzi..Egy 320as cápi:(( Ami szintén nem örvend jó egészségnek. A vége meg egy képzavar..Egy őrzött parkolóban pusztuló ezerkettes..sokszorosát költik az őrzésre,mint amennyit az egész kocsi érhet..
Egy megint csak jobban kinézhető..R5. Teljesen egyben van, egy kicsit napszítta, de rendben lévő gép.Négy tök jó téligumival amiből kettő sajna már viseltes.. Aztán egy kadett..aminek akkor rohadás van a küszöbén,hogy a lábam kiférne..:D Viszont volt egy nagy szívfájdalmam is..egy 316-os e30..Felfoghatatlan,hogy mér van így kibaszva..amikor hiánytalan és alkatrésznek is jó lehetne..
Egy renault 19-es..Szintén egész normál állapotban.Bár a torziója hátul elvolt törve valószínű mert szinte a földön ült. Lőttem én is jobb napokat látott porschét.. A harmadik meg egy egész jó galant..Zöldkártya matrica levakarva...
Fotóztam ma én is párat.Épp ráértem és persze fel is basztam az agyam némelyiken..
Az első három. A trabi nem tudom,hogy pusztul e vagy csak itt parkoltatják..De kurva koszos már..A skoda meg eléggé érthetetlen.Egy utsó szériás silver line..Egész extrás és még talán vmi pénzt is ér...de már tavaly november óta itt áll..Nem tudom milyen "őrült" nagy hibája lehet amit ne lehetne orvosolni,vagy eladni.
Ez 924-es. Olcsón nem biztos hogy rendbe lehet tenni, sokat meg nem feltétlenül érdemes költeni rá, mert nem ritka típus és jelenleg értéke sem nagyon van.
Szia Vince! Hát én mondtam neki, hogy maradt még a Wartburgból egy féldoboz rozsdagátló alapozó rákenem, de azt mondta ne foglalkozzak vele, van nekem fontosabb dolgom, ez így már kiszolgálja őt, ameddig kell. Ha 17 év alatt nem esett szét akkor most se fog.
Győrbe én most sajnos egy műanyag kacattal járok (új VW Golf Plus) vizsgázni, a Waresszal nem merem megkockáztatni, hogy esetleg nem érek oda időre, szegény még annyira nem üzem biztos. Aztán meg nem tudom mikor fogok elkeveredni újra Győrbe, ugyan is júliusban melózni kéne, aztán meg jönnek a nyári "progarmok". Értsd ez alatt, Akali, Alósörs (TWK talik), és más egyéb személyes programok. Szóval nem tudom mikor jutok majd el újra CBG-vel Győrbe. Amennyiben rendeztek valami szoci talit, (és nincs más betervezve) természetesen ott a helyünk! üdv Jani