Keresés

Részletes keresés

biii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 449
hol szoktál ilyet venni? (vagy csak úgy értetted hogy a termékeken veszed, amin rajta van)
Előzmény: ZsuR (448)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.25 0 0 448
A marcipan es a fondant mas.

A marcipant szeretm - suti nelkul is :)) - a fondantnak semmi ize sincs, sot. . .ha van sutin, le szoktam szedni rola es nem megenni.

Ez amirol a video is volt, "rolled" fondant, vagyis amit lehet gyurni, nyujtani.
Van a masik fajtaja is, amit onteni kell, azt fozod: cukor, viz, es fakanallal kevered amig kicukrosodik.
Ilyent szoktam csinalni regen is, a nyujthatot veszem - de nem eszem.

Marshmallow Fondant meg nem csinaltam - most lattam eloszor a receptjet. Biztos jobb izu mint a szokasos nyujtogatos.
Előzmény: biii (442)
tasha Creative Commons License 2007.08.25 0 0 447
biii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 446
létezik pl MMF is, marshmellowfondant, amit pillecukorból készitenek. az is ugyanúgy néz ki mint a marcipán, ugyanúgy is kell vele dolgozni, csak nem olyan jó az ize
biii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 445
az megint más fondant amivel pl a mignont vonják be! (cukorviz)
Előzmény: biii (444)
biii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 444

szerintem cukorból meg vizből nemlehet mikróbanis melegithető, nyújtófával nyújtható anyagot késziteni!

az 1-2 -vel visszább kévő link is azt mutatja hogy mikrózzák, és nyújtják

Előzmény: tasha (443)
tasha Creative Commons License 2007.08.25 0 0 443
a marcipán én úgy tudom, cukor és mandula. A fondant pedig cukor és víz.

Zsúr, a szoktam túlzás, ez a teherautó volt életem elso marcipános tortája :))))
Előzmény: biii (440)
biii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 442

szia

 

ez a marcipán. külföldön hivják fondantnak.

igy kell a marcipánt begyúrni, mikoórban melegiteni stb...

igy csinálom én is, meg sztem mindenki aki diszit vele (nyújtja)

megkérdztem egy cukrászt akitől a jilk pasztát is kapom, ő is azt mondta hogy marcipán.

Előzmény: ZsuR (441)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.25 0 0 441
Előzmény: biii (440)
biii Creative Commons License 2007.08.24 0 0 440

a fondant nem ugyanaz mint a marcipán?

csak külföldön igy hivják, én igy tudom a cakecentral.com  -on lévő millió felhasználótól, meg mintha a söregivel is beszéltem volna a témáról amikor beszereztem minden tortakészitési kelléket (www.soregi.hu)

 

de lehethogy nem jól tudom, csak kérdem!

Előzmény: ZsuR (439)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 439
Hasznaltal mar fondant? Azt a fajtat, amit ki lehet nyujtani.
Előzmény: tasha (438)
tasha Creative Commons License 2007.08.24 0 0 438
Köszi :)

A sapka full marcipán, jó nehéz. A számon gondolkodtunk, hogy ráfestjuk, vagy marcipánból megcsináljuk, de akkor még mindig nincs megoldva a gyertya kérdés. Márpedig ez a 3 évesnek kardinális, fújni lehessen, az fontos! :)

Belul tejszínes-áfonyás-túrós, kívul marcipán.
Előzmény: ribizli (437)
ribizli Creative Commons License 2007.08.24 0 0 437
Ez szuper lett, gratulálok!
Nem vettem volna észre a fülke lenyomódását, ha nem mondod, de szerintem ettől még mókásabb lett az egész torta.
Milyen kár, hogy nem lehet olyan számos gyertyát kapni, amit valahogy belekomponálhattál volna a tortába... Mint rendszám, "felirat" a hátán, stb.

Belül milyen a torta? És ugye marcipánnal burkoltad? A sapka tiszta marcipán?
Részleteket kérünk. :)
ribizli
Előzmény: tasha (436)
tasha Creative Commons License 2007.08.24 0 0 436
Hali,

és most lesz teherautó is, hoztam mutatni. A tökéletestol messze van, a fejét a sapka lenyomta pl, de a 3 éves boldog volt! :) Az elkészítés meg-ilyen szinten-nem annyira nehéz.













t.
Előzmény: t3v3d3s (434)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.18 0 0 435

Sziasztok!

 

VANESSA, elkeszitettem a BODZASZORPIS sutit. ITT meg mindig nemjutottam bodza szorphoz, ezert ananasz szorpivel keszitettem.

A tesztam nemsikerult valami szuperul. A Tied gyonyoru egyenletes ES egyenletesen magas. Az enyem szepen feeljott sutes alatt aztan HUPP. A kozepe maradt pupos, az osszes tobbi reszen leult. Mi lehet az oka? Mindent kimertem es homerot is tettem a sutobe a C ellenorizni. Az enyem nagyon regi gaz, minden tuter es bell nelkul.

A masik kerdesem lenne: A krem hozzavalojahoz ahol irod, nem szerepel a yojassargaja, DE a krem osszeallitasanal mar igen. Amit irtal 4 tojast a tesztahoz : ahhoz tettem bele. Vegul is en 3-4 tojassargajaval keszitettem a kremet el. Jo lett vegulis a krem. Eleg sokaig kellett a gozfelett ugykodnom mire megemberelte"magat es surusodott.

 

Eltudnad mondani hogy mit hibaztam el? Nagyon koszi! Amugy nagyon finom lett igy is, csak a teszta lapos.

 

NAGYON koszi a segitsegedet! A Kardamonos kalacsrecid, Isteni! Nagyon jol sikerult.

 

Szia!

t3v3d3s Creative Commons License 2007.08.09 0 0 434
egyetértek ribizlivel. volt már ebben a topikban barbie torta is meg vonat meg minden. ha valaki a guglival jön, segítek neki: mesetorta mesetorta :))
Előzmény: biii (432)
ribizli Creative Commons License 2007.08.09 0 0 433
Pont az a baj, hogy legtöbben nem keresnek, van-e az általuk kitalált témáról már topik, hanem egyből nyitnak újat, így csak fragmentálódik a fórum, és egyre nehezebb megtalálni, amit keres valaki. Meg az egymást átfedő topikok szaporodásával a látogatottsága, "pörgése" is lassul.
És itt is volt már figurális tortáról szó, nem is kevés.
ribizli
Előzmény: biii (432)
biii Creative Commons License 2007.08.08 0 0 432

arra godoltam ezt a topikot olvasgatva hogy eléggé más témék vannak itt..virágot hogyan lehet tortára késziteni, egyéb más sütik stb..

 

én meg konkrétan a figuratortákra gondolok. Autó , vonat, kastély stb.. nem "mezei " tortákra, amik ki vannak szépen diszitve.

végülis más kategória a kettő, félreértések elkerülése végett semmi bajom a csak diszitett, nem formázott tortákkal!

 

szóval arra gondoltam hogy  hagyom pár hétig, ha nem megy a topik akkor törölttetem.

 

a mesetorta oldal készitője napi kb 100 levelet kap, nagyon sokan hivják tanácsokért stb...

ha idetalálnánk ezek az érdeklődök akkor egy helyen sokmindent meg tudnánk beszélni...

Előzmény: t3v3d3s (430)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.08 0 0 431

Szia biii!

 

Tudod, az lenne a gondom, hogy en Hollandiaba lakom. Az uzletek Tok szegenyek/supermarket/ az ilyen dolgokban Az egyedulu amit itt egyenore betudok szerezni az az OETkerek  suto marcipanja. Sztem ezzel csak sutni lehetne. /300g/ Teljesen mas az allaga mint a diszito marcipannak. AZ sokkalta "selymesebb"jol formazhato es nem tapad. Sajnos nincs cukras ismerosom. Multkor probalkoztam par csepp zold etelfesteket kerni az itteni cukrasztol mert kifogytam es a centrum jo messze van.Kozben meg a tortaval is elvoltam foglalva. Nemvoltak vmi baratsagosak! DE adtal talan 5 cseppre valot. EZ eleg is volt a krem szinezesehez. EN meghogy megmutassam milyen is a magyar sziv es vendegszeretet, sutottem egy uj reci szerint egy pillekonnyu turospitet. Fogtam levittem nekik egy nagy kostolot. NAAAGYON meglepodtek!! Megkoszontem gyorsan a szivesseguket es gyorsan ott is hagytam oket.  Talan nem is gondolnatok, DE otthon tobb mindent lehet kapni a sima boltokban is mint itt. Nekem ezzel kapcsolatban egy csomo specialis uzlet utan kene neznem. Rendelesek pedig dragak. "Talan"majd egyszer szerencsem lesz./?/ Olyan gyonyoru dolgokat keszitetek itt az oldalon latom, s szerettem volna a marcipan diszitest stb megtanulni. Koszonom a segitsegedet!!! Sziasztok!

t3v3d3s Creative Commons License 2007.08.08 0 0 430
szerintem szólj a modiknak, hogy töröljék az újat - már akartam is mondani ott, hogy már van ilyen :)
Előzmény: biii (428)
biii Creative Commons License 2007.08.08 0 0 429

akkor fel is tennék ide egy tortám képét..

 

biii Creative Commons License 2007.08.08 0 0 428

szia

 

amint én tudom az arány a nem mindegy.-

 

amiket ehet kis 20 -25 dkg-os marcipánokat kapni azok 2szeresek, figurákhoz jók, de a torta bevonáshoz, nyújtáshoz a 3szoros a jó, ezt metróban lehet venni.

 

ui:most nyitottam egy mesetorta, figuratorta topikot..és utána 2 perccel találtam meg hogy van hasonló...na mostmár mindegy...

pedig évek óta használom a fórumot...:-(

Előzmény: ILDIKONL (427)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.06 0 0 427

Sziasztok!

En egy pancser vagyok HA computerekrol stb van szo. ELNEZEST!

eMargit oldalan fenntvagyok, ILDIKO nev alatt.Ha van kedvetek nezzetek meg ott a sutikeimet.En NEM vagyok profi es nem reklamkent szantam. Ez a hobbym es meg meg is esszuk! hihihi Nagyon jo az oldalotok, es micsoda tortazas es sutizes megy itt!! Tudna vki tanacsot adni marcipan ugyben? Ezzel meg egyaltalan nincs gyakorlatom.Neha szeretnek olyan szep marcipanos tortat kesziteni mint TI itt.Legalabb is megprobalnam.Igaz, szobrasztehetsegem nincs, dehat fantazia es nemi kezugyesseggel osszejohet vmi. A gondom, hogy ITT csak OETKEREK sutos marcipanjat kapom a boltokban.Ragados-tapados, en durvabbnak is erzem mint a cukrasz marcipant.Hogy is van ezzel a dologgal???Tulajdonkeppen MI a kulonbseg a 2-o kozott?? Mandula orlesi nagysag? Cukor arany? Ha tudna vki segiteni nekem. Elore is koszi!! SziasztokILDIKONL

t3v3d3s Creative Commons License 2007.08.06 0 0 426
Előzmény: monkey62 (425)
monkey62 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 425
Vmi jelszófélét kér, anélkül nem lehet megnézni :(
Előzmény: ILDIKONL (424)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.06 0 0 424
No, vegre! Most sikerult! A legutolso foto a sutiknel a Vanessam fele sved-kalacs.
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.06 0 0 423
ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.06 0 0 422

Jo reggelt! Sziasztok!

 

VANESSA , megszeretnem Neked koszonni a felrakott Kardamonos Svedkalacs recijet. Elkeszitettem es nagyon finom! Most hasznaltam eloszor ezt a fuszert. Tenyleg nagyon finom. Nekem ehhez az adaghoz meg extraba boven kellett liszt mert ragados es nagyon puha volt a teszta. De az eredmeny egy szep es nagyon fincsi kalacs. En EZT az adagot kette vettem es 2 db kalacsot sutottem belole mert nemfert volna el a sutomben. hihi. A szomszedeknak adtam ajandekba a masikat mert O toluk is kapunk tobbszor kostolot ha van idejuk kesziteni vmit. Jugoszlav muszlim csalad. Egyszer beadtak nagyon friss Baklavat.Akkor lett kesz. Nagyon finom. En "boltit"ettem mar de EZ nagyon izlett. Puszka megegyszer a recidert, es minden "kolleganak itt. Nagyon ugyesek vagytok! Egy egyszeru, szurke"haziasszony! hihi

En nemigen vagyok jaratos a computeren es nemtudtam fotot felrakni a kalacsrol. Talan Ti megtudjatok keresni a fototaramba. www.MijnAlbum.nl-Familiefotos

 

Sziasztok: ILDIKONL

 

ILDIKONL Creative Commons License 2007.08.06 0 0 421
ILDIKONL altal sutott Vanessa recije. Sved Kardamonos kalacs.
Hablatyek Creative Commons License 2007.07.31 0 0 420
A desszert.eu-n nagyon jó ötletek vannak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!