Nekem meg van egy 5 éves Gama212-őm, amibe kiment a felső led sor. Javítható?
MÁS
Az ablakspricni valahogy állítható, mert a baloldali elkezdett csak függőlegesen és előre hordani. Nem mertem megpiszkálni jobban tűvel, mintha fix lenne. Eltört volna valami?
Felmelegedéssel kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat kérni!
A 16 szelepesem rettentő lassan melegszik fel, a mostani időjárás mellett városon belül 6-7 km is kell, mire eléri a 88-90 fokot. Ha fűtést is rákapcsolom menet közben, a hőfok lassan visszaesik 84-83 fokig, alapjáraton 78-80 ig (Gammával tudom figyelni). A termosztát lett cserélve, mindkét hőgomba jó, mert ugyanazt mutatja.
Érdekesség, hogy a régi 8 szelepesemnek viszont 2-3 km is elég, és a fűtés se nagyon fogja vissza. Pedig elvileg ugyanaz a hűtőrendszer van a két kocsiba, talán a fűtőradiátor kisebb valamivel a 8 szelepesbe.
A szerelő szerint a radiátor adta meg magát, mert a szivárgott (a vége felé elég rendesen) a hűtővíz. és ha ráadtam a fűtést, az utasteret telinyomta fagyállós vízpárával. Miután a radiátor le lett kötve a rendszerről, megszűnt a szivárgás. Most jutottunk el oda, hogy ki kellene kapni, de egyszerűen nem találtunk hozzáférést...
Adnál még egy kis támpontot, hogy pontosan melyik irányból álljon neki a szerelő?
Ugyanez a hiba. De már leírtam korábban. Immo szarakodott (nagy ritkán van immo 1600-as hibakód is), nem indul egyből. Gyújtás rá, vissza. Várni a relé kattanásáig. Majd hosszú 4-5mp-es indítózás után éled fel. Hozzáteszem, hogy én már szervíz módba raktam az indításgátlót és mégis ez van. Igen, P0603 operatív memóriaegység kód... Nos. Vajos az immo vagy az ECU a szar? Esetleg másnál is előjött ez a gebasz?
Más: gyenge az autó, új trafó, légtömegmérő. Új lambdaszondával is szegény keverék kód. Befecskendező fejek áttisztítva, fojtószelep ház úgyszintén. Kínai AC pumpa lehet gyenge (az is pár ezret futott, új előszűrővel :D)
Nekem is ilyen van a 112-ben és a donor 110-ben is. Holnap megkeresem, hogy hova mennek a reléből a kábelek. A felső három bitosíték mihez tartozik? Nekem a középső nincs is bent.
Köszönöm ,de ezt már átnéztem.Ott kezdődik a baj hogy nincs K8-as foglalat plussz ahogy a képen is látszik van egy relé ami már be van kötveleírásban..Az autó 2003-as 112 16V-es a biztosíték tábla teljesen más mint a leírásban.
Sziasztok. Nekem meg ma elszakadt a kuplungbowdenem. 2003-as 112-es 16 szelepes 0191 lóerős. Nincs valamelyikőtöknek mert hiábycikkes? Köszi, sos lenne...
Igazán nincs mit. Nagyon kevés szerelő meri bevállalni ezeket a Ladákat pedig semmi ismeretlen nincs benne. A hibakód olvasási mizériájukra pedig csak annyit mondok, hogy nem akarásnak nyögés a vége. Ez van... a tulajoknak kell kitapasztalni ami sajnos sokszor pénzkidobás. De legalább az autók mennek.
Köszönöm a választ. :) Már kérdeztem pár embert az ügyben azt mondják nagy eséllyel jó hozzá.Holnap beszélek egy szakival 30éve Ladákkal foglalkozik hátha ő okosabb.
Már szinte állandóan van 0133-mas hibakódom, katalizátor előtti lambda szonda lassan reagál. Úgy látszik 110000 km után már megfáradt. Nincs valakinek, 112-es Ladához 4 vezetékes jól működő szondája? 2005-ös évjáratú. Szerintetek a katalizátor is kezdene tönkremenni?
A vezetőoldali ajtó nyitás-zárásához van igazítva az immo olvasási módja. Nyitásra kell olvasási módba lépni, ha ezt nem érzékeli akkor csak gyújtás ráadásra lép át. És az is normális, hogy járó motorral olyankor még pittyeg néhányat. A többszöri indítást nem tudom, olvasás-gyújtás le-indítózás sorrenddel indulni kell a motornak.
Húzd le a csatit a légtömegmérőről. Ha utána is megáll akkor nem valószínű hogy az a baja. Magasabb lesz az alapjárat olyan 1500-2000 de húzni fog rendesen. Egy próbát megér mindenképp 1 perc sincs...
Végül is lett megoldás az alapjárat problémádra? Az én 110-esem is Nehezen indul, nincs alapjárat. Ahányszor megállok azonnal leáll a motor. Időnként rendszertelenül mégis meg-meg javul. A motorhiba jelző lámpácska is világít, de nincs aki kiolvassa... Én a légtömegmérőre gyanakszom, de az 27ezer forint.
Itt Pécsen is csak a vállukat vonogatják a szerelők.
Szerintem ez az immo az autó egyik leggyengébb pontja :D Köszi a kiegészítést. Lényeg a lényeg... meg kell keresni a piros kulcsot. Máskülönben nem megoldható.
Ez megmagyarázná az első néhány hibát, főleg hogy az ajtó becsukását az amúgy is könnyen elromló kis végálláskapcsolóból veszi.
Nekem volt már olyan is, hogy egyfolytában visított(nem csipogott ahogy szokott, hanem mintha mindig elkezdené a bennfelejtett kulcs csipogás első hangját játszani majd abbahagyja félúton) menet közben a kis hibakijelző cucc, miközben halványan világított a nyitott ajtó jelző. Csak egy kis wd40 kellett a gombra.
És igen, az immobilizert sajnos nem lehet a rendszerből kikötni, csak szervíz üzemmódra váltani, de ha nincs meg a piros kulcs akkor még ezt sem.
Ha az ajtókapcsolót lekötöd teljesen (= az elektronika szerint nem lesz soha csukva az ajtó) akkor pontosan az történik amit leírsz, hogy az immot csak gyújtás ráadás után tudod kioldani ahogy írod. Ráadásul ilyenkor nagyon hosszú indítózásra indul az autó. Ha ilyenkor miután ráadtad a gyújtást és kioldottad az immot leveszed a gyújtást, vársz pár másodpercet majd újra ráadod, akkor pedig elsőre.
Elméletileg ha nincs bezárva a vezetőoldali ajtó rendesen az is okozhat galibát. Nekem míg megvolt az autó többször is csinálta, hogy beültem hiába zártam be az ajtót nem kapcsolt olvasó üzembe az immo. Ekkor én is legtöbbször azt csináltam hogy ráadtam a gyújtást majd le. Ekkor tudtam feloldani. De volt hogy azzal is sikerült hogy újra bezártam az ajtót. De hátha tud valaki mást is mondani...
Úgy néz ki kezd döglődni az immo a 112-es ladámban. Kérdés: Hogyan tudom szépen kikötni a fenébe? (amúgy is idegsített, hogy állandóan ki kell kapcsolni kulccsal)
Tünetek:
- Csak aztután tudom kikapcolni az immo-t a kulccsal, hogy az indító kulcsot beteszem, adok rá gyújtást, majd kiveszem, és csak utánna pittyen kettőt az immo, hogy okés.
Tehát ha csak beülök, hiába tartom oda a kulcsot, nem piityen, csak ha már egyszer a gyújtást már ráadtam.
- Az autó indulása után még percekig villog az immo led, mintha aktív lenne.
- Újabban viszont 2-3x is indítózni kell mire be tudom indítani, hiába pittyent kettő az immo.
Ez zavar igazán, mert egyszer egyáltalán nem fogom tudni elindítnai :/
Szóval úgy gondolom ideje megszabadulni az immo-tól, ki kéne kötni.
Sziasztok ! :) Kérdéssel fordulnék hozzátok :) 2111-el kapcsolatban
az lenne a kérdésem ,hogy milyen hibakódolvasó csatlakozója van? és hol található ? mert találtam egyet a kormányoszlop alatt jobb oldalt a műszerfal alá rögzítve (2x 6láb) de az nem olyan mint az OBD2 vagy az az lenne ? csak még régebbi ? ha igen akkor lehet kapni átalakítót? ha igen hol és kb mennyiért? :)
Tisztelt Uraim-Hölgyeim! Nem reklámnak szánom,még ha annak is tünik. Olvastam a különböző alkatrész beszerzési gondokat. A Glóger Ladaalkatrészáruház Beregszászon van ugyan,de korrekt, itthoni futár költség, orosz gyári vaggy utángyártott alkatrészei vannak,tisztességesen megirja minek mennyi az ára és MAGYAR /bár ugye a bolt Ukrajnában van/ a Facebook-on megtaláljátok.!
Vasárnap úgy néz ki, az enyém megy a bontóba. Kicsit több mint egy évig volt nálam. Kilakatolni értelmetlen. Akit érdekel egy Gamma GF 312T fedélzeti számítógép jelezze...
Check Engine? Világít? Folyamatosan csinálja vagy csak hidegen/melegen? Vannak már újonnan hivatalos márkaszervizek. Máshol szerintem nincs esélyed kiolvastatni a hibát.....
Egy 10 éve gyártott 110-es tulajdonosa vagyok. Eléggé kíméletesen használom, kb. 65 ezer km van benne. Újabban elkezdett rángatni menet közben, a szerelők csak találgatnak. Nincs esetleg valakinek további tippje? :)
Szia 208D! Végül nem Bremi, hanem angol Intermotor gyújtástrafó ment bele, kiderült hogy előbbi hiánycikkes. Kicseréltem, kicsit mintha erősebb lenne a motor, de világítás minimális remegése még mindig megmaradt. Mi lehet a baj? Alapjárati léptető motor és generátor eredeti (kivéve a fesz.szabályzót, tavaly cseréltük). Alár az orosz fesz. szabályzó is lehet a ludas? Mert a csere után jött a remegés, míg BOSCH volt benne nem csinálta....
Kezdünk végképp kiábrándulni a 110-esünkből. Egyre nehezebb beindítani, alapjárat hol van, hol nincs,percekig kell bohóckodni vele, hogy egyáltalán el lehessen vele indulni. A Lada Valentnél se lesz megoldás a problémára, nincs hibakódolvasó hozzá, mindenki csak találgat, nem tudják hol kezdjenek hozzá. Kár az autóért, mert a hátsó torony rohadásán meg ezen a problémán kívül semmi baja nem lenne. Még vagy négy évet lehetne hajtani, nincs benne 100 ezer km sem. Lassan hazavágjuk az önindítót is a sok indítgatás miatt. Nem az autó a hibás, hanem a szervizháttér és a szerelők tudásának hiánya, de ezt így nem lehet sokáig csinálni. Lassan mennie kell a háztól.
a kerékdolemezek legalább illenek nem úgy mint amit én rendeltem tőlük küszöböt 1párat 2111-hez :(((( a "B" oszlop tartó része bentebb volt 8cm-rel ,,, az A és B oszlop közti távolság pedig 6cm-re volt rövidebb.... ja és mindezt 12ezerért.... "drága játék" .... :/// pedig többször is megbeszéltük telefonon mikor ezt intéztem velük (ladaparts) ,hogy 2111 eshez kell ....
rendeltem pár cuccot ezelőtt tőlük, de ezután a küszöb elméretezéses dolog után elgondolkodok hogy mégegyszer-e !? már csak akkor ha végképp nem találok valamit....
Úgy emlékszem, hogy két éve a szegedi Lada boltból rendeltünk dobbetéteket a 110-eshez. Cirill betűs feliratúak, jól kibélelik mind a négy kerékjáratot és szépen illenek is az autó vonalaihoz, nem igazán lóg ki egyik sem. 10-12 ezer Ft körül mozog az ára.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy milyen árba lehet hozzájutni 111 ajtókhoz? bal jobb oldal első hátsó .... lényegében az ajtó ház érdekelne üresen kb mennyit lehet érte adni? használtan érdekelne természetesen (pezsgőmetál szinben) hogy en kelljen még festésre is plusszonzni.... rohadt sérült nem érdekelne mert olyan van 4... :/
Tehát csak érdeklődés szinten tettem fel e kérdésemet mert idővel kellesz mind a 4 ajtó váz csak most annyira kiköltekezek (lakatostol holnap hozom haza ha minden jó 2küszöb alső-oldalsó-élküszöb+teljes alsó generál... tehát ajtókra visszatérve arra nem futja most az idén legalábbis biztos nem ... :/
még ezutt jön a szilentek beszerzése,fékek felújitása.... aztán decemberben a műszaki... nem lesz könnyű de jódarabig még tökéletesen fog szolgálni :)))
Nemrég jelent meg egy Lada Granta teszt a Totalcaron, amelynek szerzője rengeteg magvas gondolatot fogalmazott meg az orosz márka autóival kapcsolatban. És bár a cikk nem kommentelhető, érdemes annak tartalmáról kicsit elmerengeni. Valamiért nagyon trendi lett egy szerencsére letűnt[...] Bővebben!Tovább »
Gyújtástrafómat úgy néz ki cserélni szükséges. 2112-em 1.5 16V-m 2003-as modellem van. Erősítsen meg valaki légyszíves, hogy 4 az 1-be típusú, vagyis ilyen kell bele:
Ezt 75 ezerért vihetik önerejéből, 4 db 15 colos alufelnivel, hivatalos gáz, lejárt forgalmi, küszöböt cserélni kell, de gyári újakat adom hozzá, torony javítva.
Ezen friss vizsga van. Hirtelen most nem tudom de úgy emlékszem május körül volt műszakin. Van jó néhány új alkatrész is beszerelve. Lábon nem igazán vihető ezt is bele kell kalkulálni... Egyébként 16 szelepes, 2000-es évjáratú, a beltér teljesen rendben. Most léptem át vele a 100.000. km-t. 150.000 Ft. Gamma gf 312T fedélzeti számítógéppel 180.000. Alkudni ér :)
Azt nem merem leírni, ezért volt ez a virágnyelv. Úgye az átírás, ami főleg neked lényeges, mint eladónak viszont engem terhel, megduplázza a költségeimet. Akkor ezzel is adtam egy támpontot.
Azért vagyok tanácstalan, mert mint régi fórumos, ezen az oldalon is istenítettem eddig a 16 szelepest, de most az örökös gondok és rohadások miatt megváltozott a véleményem.
Nem tudom eldönteni, hogy szabadulni akarok 2110-tól vagy fussak a pénzem után, ezért is tettem a javítási ajánlatot, mert rádobtam volna a cylinderkopf-ot a tiedre egy új hf tömítéssel és maradék alkatrészt piacra dobtam volna, de ez az út sem legális, szóval kezd elegem lenni és még ott van W210 is és névadó furgonom is...és ez mind rendszámos a nevemen.
( off értsd itt félve írom le fiam Suzuki swift 1,3 központi inj gázos kocsiját évek óta nem tudjuk hazavágni és lambda szab nélkül 8 lit/100 BP-n dugókkal együtt, igaz kicsi, de ez pozitívum most nekem és kis teljesítményű, ez mondjuk hibája 112 motorhoz képest, de autópályán lejtőn megfutja egyedül gázzal a 170-et, ilyen sebességnél Lada sem véd meg )
Eladó 112-em mqtorhibásan.A vezérműszíj szakadt, kicseréltem de nem indul.(valószínűleg összekuszálódtak a szelepek.)Egyébként a kaszni korához képest jó állapotban van.Elektromosan hibamentes.Két éves katalizátor, júniusban vizsgáztattam.Téli-nyári felnigarnitúra.
Engem is érdekel, már csak azért is, mert nekem is van egy vizsga előtt álló 16 szelepesem, forgalmiba beírt, hivatalos gázzal, lejárt gáztartállyal, lejárt múszakival.
Tornyokat már kilakatoltam, küszöböket megvettem, de azokat még nem cseréltem ki.
Itt a vég. Lehet veszek egy Grantát :D Összeirkálok majd pár dolgot ha esetleg valaki igényt tartana bizonyos darabokra. De ha kell valakinek egyben azt is meg tudjuk beszélni.
Én 2 éve nyáron vettem az autót, szerencsére nálam a kaszni szinte maxon volt/van, garázsos volt, kis futású kocsi.
Rozsda kezdemények voltak a sárvédőívek visszahajtásánál, a küszöb/padlólemez összehegesztési lemezén...
2 réteg vastag Hammerite + rá 2-3 hónapra ugyanez megismételve... Azóta is ugyanolyan, mint amikor lekentem.
Én is láttam Samaraclubon még ezeknél is jobban széjjel rohadt hátsó dobos 10-est, úgyhogy ha már bevált az íveknél a Hammerite, akkor a dobokat is vastagon átkentem Rust Beaterrel+ hogy kopásállóbb legyen, ráfújtam egy réteg alvázvédőt.
Érdemes rendszeresen nézni a kritikus pontokat, nem leszarni a kezdeti jeleket és pár ezer forintból rögtön kezelni. Szerintem így jó időre konzerválható a kocsi.
Most jöttem haza vidékről. A maglódi út minőségét már nem bírta. Frankón kilyukadt (lehullott a rozsda). Hallottam ahogy hullanak le a darabok. Sajnos nem ismerek senkit. Szerintem ha elvinném be se vállalnák. Ha igen akkor is horror áron. Legkorábban szerdán tudom elvinni valahova. Hátha mondanak egy árat rá...
Ez a 2004-ben átadott, "Kuka" robotokkal felszerelt Kalina I-től működő modern "új" üzem.
A régi több kilométeres hosszú komcsi gyártósorral nem tudom mi van..., ott már csak a Nivát, Priora szedánt szerelik?
Más: Egyre jobban működik az én Deszatkám is, mostmár nagyjából rendben van a motormenedzsment is, nincs abnormális működés, teszi a dolgát, csendes, erős, keveset fogyaszt.
De agyfaszt kapok, hogy ezekbe nem raktak kormányszervót ezredforduló táján... Amúgy tényleg minden oké lenne.
Ja, még annyi, hogy a dülöngéssel nem vagyok kibékülve, de nem kellene ültetett tuning szar se. Tud valaki olyan kombót gátlóra/rugóra, ami hozná egy Astra G vagy Golf 3/4 keménységét? Teljesen hétköznapi, de nagyobb tempónál is kiszámíthatóbb, kevéssé hánytatós beállításra gondoltam, normál áron. Köszi!
Szerintem, csináld, vagy csináltasd meg még most, mert csak rosszabb lesz. Az enyémen novemberben lesz egy éve a műszaki és nekem kell észre venni? Ez nem most került oda. Esetleg tudsz valakit aki vállal ilyet ?
Eladóak a képeken látható LADA modellautók! Mind hibátlan állapotú, részletesen kidolgozott modell, fémből készültek, gumijaik valódi gumiból készültek. A modellek bontatlan csomagolásban vannak. Méreteik 1:43-as. Szeged környékén átvehetőek, illetve postázok is, az utánvét is megoldható. A csomagolást megoldom hogy ne sérüljön meg a modell.
Érdeklődni a grid07@gmail.hu e,ail címen vagy a 0630 611 4792-es telefonszámon bármikor!
Nem tudom miért fikázzák, ez eléggé tiszta, modern gyárnak tűnik. OK, sokmindent kézzel is csinálnak, de szerintem a Dacia-nal se különb a helyzet, ha rákerestek...
Uhh... Ennyire nem drasztikus de alakul. Nem tudom mitévő legyek. Sajnálnám mert nemrég műszakiztattam. (Kérdés hogy mehetett át) Elég sok mindent megcsináltam rajta.
Hidd el nem az autó hibája. Elég szomorú, hogy egy autószerelő ha lát egy olyan kocsit, amin nem ismerős embléma van, teljesen leblokkol. Egy teljesen szabvány Bosch befecskendező van benne, diagnosztikai műszer nélkül is jópár dolgot lehetne ellenőrizni rajta, egy sima multiméterrel is. Pláne egy ilyen durva hibánál, aminek lefogadom, hogy valami pofonegyszerű oka van (pl. kifáradt a légtömegmérő, vagy a hőmérséklet jeladó meghülyült). Aztán ha elfogyott a tudomány, akkor cseréljük ki a motorvezérlőt... inkább a szerelő szakmunkás bizonyítványát kéne elvenni!
Üdv! Karosszériaelemekből hogy állunk? Beszerezhetőek vagy inkább felejtsem el az egészet? Tegnap megkerestem a beázás okát. Ajánlom nézzetek rá ti is nehogy később kellemetlen meglepetés legyen a vége. Hátul lehajtva a hátsó üléstámlát lettem rá figyelmes bár nem volt nehéz nem észrevenni. Doblemezek elől hátul.... Kritikus pont
A kézikönyv szerint 43 literes. Szerintem úgy lehet megoldva, hogy 0-tól 1-ig kb. 40 liter, ugye ami fel van osztva négy részre és a piros rész nagyjából öt liter körül van és még a 0 alatt 2-3 liter "vésztartalék". Volt már olyan, hogy 0 alatt volt a mutató és mentem vele több, mint 20 km-t :D
Még mindig ugyanaz a 2004-es 111-esem van, amivel egy fura dologba botlottam, ezért kérdezném, hogy mekkora is az üzemanyagtartályunk? Tudom, default 42-nek mondják. Újabban naponta majdnem egy 100-ast beleingázok, legutóbb is már 20km-t folyamatosan világított a tartalékjelzés, utána csak 34l ment bele (ez pont 516km volt, mindig tele tankolom 95-ös Maxxmütyürössel), nálatok kb. mennyitől világít az üzemanyagszint-pániklámpa?
A másik furcsaságom az volt vele, amikor Kolozsvárig elfogyasztott 25l-t, Kolozsvártól Szabadkáig viszont csak 20l-t hasonló vezetési stílussal.
Kaptam alkatrészlistát, de elég hiányos. Eddig gyári vagy jó minőségű alkatrészeket kaptam. Vámolásról nem tudok, de eddig nem volt túl nagy értékű csomag, amit küldtek. Írok, ha kapok választ.
Próbáltad már lehúzott légtömegmérővel elindítani? Ha úgy is azt csinálja, akkor azt kell megpróbálni kicseréltetni. Párszor próbáltam már elindítani az autót légszűrő és légtömegmérő nélkül és mindig leállt vagy ha ment akkor is csak pár másodpercig. Az ECU nem tudja mennyi levegőt szív be a motor és így nem jó a benzin-levegő keverék ahhoz, hogy járjon a motor. Milyen ECU-d van és hány szelepes a 110?
Nyíregyházán a Lada Valentnél 3 hetet töltött a 110-esünk. Annyi a szerencsénk, hogy nem kértek pénzt, mivel nem tudják megjavítani. Egyszerűen nem tudják a hibakódot kiolvasni, mert a Budapestről elkért műszer, amiből az országban csak ez az egy van, az se tudott kommunikálni a miénk agyával, továbbá az ottani műszer sem, amit az újakhoz adtak. Vissza kell vinnünk és valamit berhelnek vele. A fojtószelepet kivették és visszarakták, attól egy picit javult a helyzet. Hidegen semmi alapjárat, gyakorlatilag meg se lehet mozdulni az autóval amíg nem melegszik be egy kicsit. Rájuk bíztuk az autót, többen körbevették, többen foglalkoztak vele, de fogalmuk sincs hozzá. Kezdek teljesen kiábrándulni. Nem az autó hibája, hanem hogy egy 16 éves Ladával ilyen hercehurca van. Pofon egyszerű technika, mégse ért senki hozzá. Gammánk nincs, nem tudjuk mi a baja továbbra se, csak találgat mindenki. Arra gyanakodnak még, hogy ki kellene cserélni a számítógépet, ami majdnem egy 100 ezres tétel.
Facebook-on keresztül tudok Ukrajnából gyári alkatrészeket szerezni sokkal jobb áron. Ha gondolod rákérdezhetek, hogy mennyibe kerülnek. Amit onnan vettem nagyjából fele annyiba került, mint itthon.
Én arra gondoltam, hogy volt-e már olyan, hogy csak 2 henger ment esetleg három. Ilyenkor nagyon gyenge az autó, fura hangja van. Ha 3 henger megy, akkor a motor ki akar esni a helyéről :D Ha volt ilyen, akkor biztos, hogy cserélni kell a trafót. Légtömegmérő volt már cserélve?
Berángatott az autó többször is 60 km/h alatt. Volt mikor dobott, volt mikor nem. SZándékosan töröltem, aztán végül a következőket dobja folyamatosan:
0302 - Hamis gyújtószikra a 2-es hengerben
0303 - Hamis gyújtószikra a 3-as hengerben
1514 - Alapjárati léptetőmotor, állandóan feszültség alatt (folyamatos diagnosztika alatt, ez kiolvasáskor is futott)
Alapjárati léptetőmotor csere (még eredeti, 177.850km van benne) és/ vagy feszültségszabályzó? Mert az utóbbit nemrég cseréltük, de nem az igazi, kicsit ingadozik azóta a feszültség...
Mérd meg egy multiméterrel az ellenállásukat, ha mind egyforma akkor nagyeséllyel ok, ha valamelyik nagyon nem ugyanakkora, akkor az lehet, hogy cserés, ha jól emlékszem van egy tól-ig érték valahol valamelyik javítási könyvben, de nem tudom mennyi a jó. Rossz gyertyakábel miatt lehet hasonló jelenség, egyszer volt hogyan hogy állandóan írta a hibakódot az egyik hengerre és annak a kábele több mint 2-szer akkora ellenállású volt mint a többi. Kicserélve az összeset meg is szűnt a hiba. Ez úgy 11-12 éves autóban volt.
Pálya-Autójavító Kft. (Budapest, Pálya u. 24, 1161), azaz a korábbi félhivatalos Lada szervízbe már ne menjetek.
Ma reggel voltam náluk éshibakód kiolvasást és üzemanyag nyomást szerettem volna kérni, mert rángat az autó és a hibakód erre utalt.
Nagyon ideges lett a munkafelvételis és azonnal elhajtott! Megmondta hogy semmilyen LADA- nem vállalnak el és ki fogja írni az ajtóra vagy a kapura. :(
Nekem 1 relé van csak a tábla felett, de az nem az.
Amúgy is ment az ablak nálam gyújtás nélkül is.
Mind1, nem érdekes..., még a Samarához vettem egy mihaszna 2 ablakos el. ablak készletet, most legalább hasznát tudom venni annak a kábelkötegét és a kapcsolóit. Továbbiakban elfelejthetem az agyonbonyolított gyári "hálózatot" :D
Úgyse fogják hozni a CNG-s autokat ide mert, állításuk szerint más szabvány. Ha meg átalakítattod LPG-sre ugrik a gari. Nem tudom miért nem tudnak gyárilag olyat árulni ami LPG-s. 21 századot írunk. A hasznaltauto.hu -n a budapest bank cascoja kijön 5ezerből a gyárilag hozzá adott casco 10 ezer forint. Ja és nem tudom hogy észrevettétek e, ez nem részlet hanem lizinggel vásárolható autók , aminek maradvány értéke marad. Arról nem beszélve ha elmondásuk szerint nyitni akarnak az üzleti flotta felé, akkor a granta van és a largus van-t miért nem hozzák be?
Nem benne a táblában, hanem mögötte külön vannak relék, azok közül a bal oldali. Szerintem azért van relézve hogy csak akkor menjen az ablak ha rajta a gyújtás, mert a gyújtással kapcsol be a relé.
Tegnap kicseréltem a relét azóta amikor próbáltam mindig ment az összes ablak.
Ha esetleg az a baj, hogy az ablakok véletlenszerűen nem működnek (de egyszerre az összes) akkor lehet, hogy nálad is a relével van a gond. A biztitábla felett van (nekem 3 de a könyv szerint meg) 2 db különálló relé abból elvileg a bal oldalibb az ablakemelők reléje, én most jöttem rá, hogyha azt a relét pöcögtetem miközben nyomom az ablak gombját de nem működik az ablak, akkor 1-1 centiket ugrál az ablak, majd a sokadik ütés után bekapcsolva marad és akkor már működnek az ablakok rendesen. Sima 4 lábú relé, szerintem holnap veszek is egyet...
Nem akarom elkiabálni (kipp kopp kopp), de megoldódni látszik a szopás kálvária.. Mármint hibakódok terén.
Vettem a fáradtságot és amennyire lehet szétbombáztam a kipuff rendszert, csavarokat megszorítottam (igaz a leömlő és a katalizátor közöttinél az egyik nem hajlandó kitekeredni, vszínűleg végtelenedett a menet..), vettem új középdob tartó gumikat, a hátsó dob kapott egy alu-cink fújást, tűzkarikát megpucoltam.. blabla. Még bevetem a hőálló tömítőt, hogy teljesen záródjon a rendszer, mert a véget befogva még mindig van hol távozni a gázoknak.
De!
Szegény keverék, alacsony lambajel kód köddé vált hál' Istennek. Alapjárat kisimult. Rángatások vannak alacsony fordulaton, kipörgetve tér magához sokszor, de talán egy kis szükségmegoldásra szánt keverékes benzinre fogható, majd meglátom. Hibakód nincs, ilyet se ba..tam még injetes Ladával :D :D
P0603 is eltűnt. Ha nem akar beindulni elsőre, akkor nem indul. De következőre egyből röffen, kódozás nélkül, tehát az operatív memória hiba is betudható félig-meddig a kipuff gondoknak.
Öröm-bódosság van.. Kaptam egy sokkal kultúráltabb autót, de majd még jönnek a finomítások. .. Meg nem ártana a lehúzható ablak se 40 fokban...
Ennyi minden, ami a csomagtartóban megtalálható. Nem alkatrész kicserélésére, hanem azok zörgésmentes rögzítésére gondoltam elsősorban. Pl. összes csavar meghúzása a burkolat alatt. Csomiban szétnézni, lámpák rögzítése ésatöbbi, szerintem adja magát a feladat.
Ilyen, hogy hátsó ajtó zörgés, tág fogalom. Valószínűleg nem az ajtó zörög, mert az gumicsíkon fekszik, hanem rajta/benne valami. Zár nem tartja elég szorosan az ajtót és a zár zörög vagy spoiler vagy zsanérok vagy ablaktörlőmotor vagy központi zár vagy .. nem is az ajtótól jön, hanem a csomagtartóból.
Immo kérdés érdekes. Nekem is xar, ha gyújtáson hagyom a kocsit kb 5 percre, ki is adja a Gamma az 1600-as kódot.
Esetedben vagy új immo vagy új elakadásjelző lehet a megoldás.
1. Hátsó ajtó zörgés... Egyre nagyobb és több helyről jön a zaj... Kisebb "koncert", már tükörsima úton is sokszor :((
Eddig a csomagtartó ajtó kárpijta lógott, vettem bolhát, és most atomstabil, de semmit se használt...
2. Immobiliser és az elakadásjelző harcának krónikája...
Ha megyek, ha állok, ha 5-10 percre rárakom az elakadásjelzőt (pl kiugrok automatához pénzt felvenni), utána úgy megmakacsolja magát, hogy csak na, és sehogysem indul. Akksisaru le, 1 óra, fel, és utána semmi baj.
Mit kell kicseréljek, hogy az 1-es gond megszűnjön, ki és hol javítja, illetve mit kell a 2-es pont javításához?
Ez így nem sok segítség, de egy alapos diagnosztika kellene a kocsinak, ahol minden egyes érzékelő jelét alaposan meg kell vizsgálni, és a szerelési könyv hibakód szerinti ellenőrzéseit is lépésről lépésre végig kell zongorázni. Tudom, hogy ez nem egyszerű, már normális hozzáállású szakembert találni is kihívás, nem még olyat aki ért is hozzá.
Amúgy nem próbáltad lehúzott lambdaszondával a kocsit, úgy is produkálja a hibákat?
Sikerűlt kiszedni sajnos cserélni kell mivel nem csak a betét ment szét.Van egy olyan érzésem holnap minden autós boltba úgy fognak rám nézni mintha legalább a szent Grált kérném tőlük!!!!
Ismét újabb feladat elé állított a 112-es.Gyújtáskapcsolót kellene cserélnem,de a burkolat leszedése után elbizonytalanodtam.Aki cserélt már kapcsolót vagy csak betétet kérem segítsen.Állítólag a régi szamaráéval megagyezik??
Motorvezérlő M1.5.4N. Persze, hogy a sima M1.5.4 nem ismeri a P0603-at, de ez igen, sajnos...
Szonda belevaló, vezetékelését meg kellett toldanom, mert gyárilag olyan rövid, hogy nem tudtam a szétbarmolt csatiját megcsinálni. Normál 2 kábellel oldottam meg, a gyári árnyékolt helyett. Ez nemtom, hogy mennyire lehet baj..
Kipufogó: középdob és hátsódob szar. Jövő hónapban veszek újat belőle.
Türelmem nincs sok, mert ez a példány (azon kívül, hogy gyönyörű külső/belső állapotú) egy halom szar a Samarámhoz képest is.
Szerintem a 0603 külön történet a többitől függetlenül. Én még mindig azt mondom, hogy légtömegmérő. Dettó ilyen hibáim voltak. Húzd le a csatiját. Magasabb lesz az alapjárat de ha megy rendesen elvileg ő (is) lehet a ludas....
Milyen motorvezérlőd van? A 603-as kód memóriahiba a motorvezérlőben, ott nincs sok lehetőség, az ECU hibás. A csatlakozását megnézheted, nincs-e lelazulva ha még nem tetted volna meg.
A 171 meg elvileg akkor íródik be, ha a labdaszondával kapcsolatos jelérték(ek), a határ alatt vannak. Hülye kérdés, de a lambdaszonda biztos hogy belevaló, és hibátlan? Kipufogó nincs sérülve? Üzemanyagba nem kerülhetett idegen anyag, mondjuk víz vagy gázolaj? Ez a hiba akár a hibás motorvezérlőre is visszavezethető. Ha a motorvezérlőd rossz, előbb azt kéne cserélni, és utána visszatérni erre a szegény keverék dologra. Már ha van még ennyi türelmed és kitartásod ehhez az autóhoz...
Sokadjára rakom fel a kérdést tudom, de gyógyír még mindig nincsen..
Szegény a keverék (P0171).
Levegő oldalon elvileg nem szív falsot (hallgatózás, csavarok meghúzása, fékszervo cső ledugózása is megvolt már). Benzin oldalon új a pumpa, a nyomásszabályzó, szűrő, karbi tisztítóval át vannak fújva a spricnik is.
Két féle hibával találkoztam:
1. A motor hidegindítását követően nem jön elő hibakód több tucat km után se. (csak a P0603)
2. Leállítás Lidl-nél (:D), bevásárlás, útra kelés, kb. 5 perc alatt beíródik (a P0603-n kívül) szegény keverék és alacsony lambdajel (ami gondolom ok-okozat). Az autó nem húz, menet közben folyamatos rángások, állandó sebesség mellett is!
3. Nincs P0171/P0131, viszont P0134 (lambdajel hiánya) a "szokásos" mellé. Ekkor a legtűrhetőbb az üzem, mert gondolom nem veszi figyelembe a valós lambajelet és behelyettesít egy sémára, - így nem rángat, de "sajnos" ez a legritkább hiba változat.
Mi az Isten? Amit korábbiakban írtam, hogy az ECU-t elhaláloztattam esetleg az ipari akku töltővel, - erre egy haverom rácáfolt, belegondolva igaza is van.. 30-40A-s gyorstöltés nem kéne, hogy tönkre tegyen egy ECU-t, hiszen 80A-s a generátor... Jogos.
Ha a javítás után jött elő ez a probléma, akkor valószínű az összeszerelésnél nem korrekt valami. Injektorok rendesen illeszkednek a furatba, O gyűrű nem maradt le, visszatételkor? Benzincső, nyomásszabályzó és a tömlői a helyükön vannak? A nehézkes meleg indítás általában üzemanyag-nyomás gondok miatt szokott lenni, ha az összeszereléskor minden oké, én arra a nyomás ellenőrzésével folytatnám a keresést.
Ha a kartercső lyukas is, nem csak repedt, akkor ott fals levegőt szívhat, azt mindenképp érdemes kicserélni, pár száz forintos tétel.
Hali! Valakinek volt már fékcső eltörése vagy fékfolyadék szivárgás másutt? A Samarámnál 14 év alatt sose...
Elszállították 2 hete a dögök az autóm, utána nem sokkal felfigyeltem egy kis tócsára a kocsim alatt. Tegnap pedig a fék pumpálására kigyulladt a jelző, utána töltöttem kb. 2 decit, de semmit nem javult. A pedál puha, a padló alján fog gyengén..
Lehet, hogy a Botka-pók törte el vmelyik fékcsövet a felakasztáskor, szállításkor?
Csáó. Nyíregyházán a Kocsár Autósbolt-ba telefonálsz vagy bemész tudnak biztos több helyet is, sok szerelővel vannak kapcsolatba. Mikor még a Nyírségbe laktam ők tanácsoltak szerelőt. Sajnos azt már nem tudom ajánlani, mert megreccsent az egészsége, a műhely is bezárt (2 fős vállalkozás volt).
Nyíregyháza, Vasgyár u. 10, 4400 Telefon:(42) 504 176
És bekövetkezett, megint megdöglött, ugyanaz a csati a hiba oka. A test vezeték érintkezője nem jó, most megint megpiszkáltam, megint működik, de meddig... pár száz km.
A csasti a benzinpumpa motorját táplálja meg.
Gondoltam már arra is, hogy a motor tűire ráforrasztom a vezetékeket, "hozzáértők" szerint ez mennyire lehet jó megoldás?
Ha valakinek van ilyen csatija jó érintkezőkkel (bontott is), vagy tud olyan boltot, ahol lehet venni, kérem szóljon!
Sziasztok! Szabolcs, Borsod, vagy Hajdú megyében hol lehet hibakódot kiolvastatni egy 2000-es évjáratú 110-es 8 szelepes Ladánál? Hozzánk a Debreceni Újhelyi autó van a legközelebb, de nekik még az újakhoz sincs programjuk , most várják állítólag a szoftvereket hozzá, hiába forgalmazzák már a Ladákat fél éve.
Őszintén csak egy makulátlan állapotú 110-es lehet jó választás egy Golf3 után.
Ismerem a G3/Vento vonalat, amiben jó állapotban jobbak: kevesebb zörgés, jobb anyagminőség, kemény kényelmesebb ülések, kicsivel több hely hátsó sorban, jóval kevésbé dőlő kaszni, kevesebb motorhang, sokkal pontosabban járó váltó. Ez van.
De ha egy leélt bontószökevényt akarsz 10-re cserélni, akkor okés. A 1.5 16V szól egyértelműen a 110 mellett, az egy nagyon jó motor. (a motorelektronikájuk sajnos nem....)
Ilyen korú autók mellett sajnos már a kevés km se mindenben garancia a jó állapotra, nameg nem is véletlenül akarnak tőlük megszabadulni. Sok használt 110-et néztem meg én is, és azt tapasztaltam, hogy hiába tűnnek szépnek és jónak a képeken, a valóságban nem pont ez a helyzet: erősen rozsdásodó karosszéria, gányolt szerelések, lelakott utastér, ezernyi apró hiba, amiket se a hirdetésben nem írnak le, sem a telefonban nem mondanak el. Hiába tetszik a márka, nem érdemes sok kompromisszumot kötni ezekkel a hibákkal, mert utána nagyon hamar meg fogod gyűlölni ha kifogsz egy ilyen lelakott példányt, amire mindig csak a pénzt kell szórni.
Hogy valami jót is mondjak, az ezüst elég normálisan néz ki. Csak a küszöb olyan, mintha egy helyen meg lenne sérülve, ott akkor biztos lehet számítani rozsdára. Ezen kívül normális állapotúnak tűnik. A zöld színűt régóta hirdetik Edelényben, vagy két éve meg mintha egy ugyanilyen zöldet láttam volna nem messze, Kazincbarcikán, egy kereskedésben. A motorteréből pedig látszik, hogy nem az eredeti típusú légtömegmérője van beleszerelve, ez nekem már eleve gyanús.
Jelenleg 20 éves a Golfom de azon kb már minden rohadt attól nem félek. Meg igazából abból lett elegem a vw-nél h horrór árak a gyári cuccok hozzá. Az utangyártott meg sokszór semmit nem ér termosztátot már vagy négszer cseréltem de most is lehetne mer hamar nyit és hidegebb időbe alig melegszik. Lada meg mindig is egy vágyam volt. Csak nem olyan rossz verda.
Sajnos a 110esek amellyek még futnak azok már igen korosak. Előfordulhat hogy már rozsdásodnak az ajtó peremeinél, esetleg a toronynál,hátsó sárvédő alja. Ha meg rendesen volt szervizelve és kifogsz egy jobbat akkor, az még elfut egy darabig. Az elöző 110esem 144 ezer kmrel adtam el 13 évesen, mert túl sokat kellett volna rákölteni. Ha rááldoztam volna akkor lett volna még 4-5 egy autom amiben megbizok. Azt kell figyelembe venni ezek az autok már nullára iródtak.
Köszönöm. A karosszériával nem lessz gond mert lakatos vagyok.
Nagyon ráindultam a ladára most. Mindig is szerettem volna. Most a lada kereskedésbe is már vagy 4x voltam ,kipróbáltam a Grantát meg a Kalinát is nagyon bejöttek nekem jól megy van hely benne amit meg a totalcar ír h mennyire szar a fék meg a váltó hát szerintem semmi baj nincs velük nekem most egy Golf 3 van de azon rosszabb a fék. Az elektromos ablak kapcsoló nekem se jöttki. Futóművel sincs semmi bajom. Szoval ennyiért egy baromira jó verda. Szoval most tervezek egy 110est venni megszeretném szépen majd csinálni kivűl belűl.
Szia! Szerintem nincsenek különösebb dolgok. Ugyan úgy kell eljárni mint minden autónál. Viszonylag olcsón javítható, könnyen szerelhető akár házilag is. Persze ez nyilván hibafüggő is. Karosszéria a legfontosabb. Gyakran kívülről "csilli villi" de a nem látható helyeken már bajok lehetnek. Alaposan át kell nézni! Hátsó doblemezek, küszöb, sárvédőívek sarkai ragyásak lehetnek. Ha van lakatos ismerős vidd el őt is jobban átlátja a helyzetet. A lakatolás drága dolog. Motorikusan általában nincs gond, ha van hibakód macerás lehet a kiolvasása. Futómű nekem elég gatya volt de négy lengéscsillapítóval és egy futóműállítással orvosolva lett a hiba.... mindenképp vidd el próbakörre. Kerüld az elhanyagold példányokat. Ha koszos az autó belseje árulkodó lehet. Ha valaki arra sem képes, hogy tisztán tartsa akkor attól nem lehet csodát várni. Persze ez az én véleményem lehet ebben megtudnak cáfolni. Tehát a lényeg... karosszéria - minél tüzetesebben nézd át ne sajnáld rá az időt. Motor - hibakód. Valószínűleg nincs nagy gond ha ég a lámpa de ismétlem magam a kiolvasása okozhat problémát. Onnantól meg jön a találgatás amíg nincs gammád, aminek beszerzése szintén nehéz lehet de megéri vele fáradni. Próbakör - adj neki ne sajnáld. Alacsony - magas fordulatszám hagy derüljön ki mennyire húz az autó. Utána már a te döntésed lesz megveszed-e vagy sem. De ha megszállott vagy mint én akkor úgy sem érdekel semmi és szó nélkül megveszed :D Amit írtam csak a saját véleményem. Biztos tudnak még jobbakat a fórumtársak. Az én autóm mióta "hibátlan" nagyon jól kiszolgál. Napi szinten használom és nem csak egy két kilóméterre megyek. Fogyasztása kedvező és ez nem megy a menetdinamika rovására. Hely is van jól pakolható és kényelmes.
Sziasztok. Most szeretnék venni egy 110es Ladát mikre kell úgy odafigyelni? Meg majd szeretnék bele ilyen ferrum fedélzeti számitógépet abban tud esetleg valaki segiteni?
A kettőstömegű lendkerék javitása alsó hangon is 300ezer forint. Addig jó a skoda maig meg nem hibásodik. A tesztben 6 éves autót állitottak szembe a grantával. pár év és kisebb vagyon költhet rá a tulaja a skodára.
Hazafelé megnéztem pár ugyanolyan Octaviát, amivel összehasonlították a Ladát. Hát kurvára nem 4x nagyobb a térképzsebe.
Az elejébe tényleg be lehet tenni egy másfél literes műa. palackot, de utána szűkül. És még szerintem rövidebb is. Max. 1,5-ször lehet nagyobb a térfogata.
Van benne gyárilag is 2-4mm-es bitumen belülről. Tűzfalon kívülről is.
Van benne kb 15mm-es habszivacs belülről telibe + padlószőnyeg. Tűzfalon motortér felől 5mm-es szigetelés ami szövettel borított.
A belső bitumen mondjuk nem olyan tökéletes mint az utólagos brutális zajvédelemnél, ahol a legkisebb sarokba is felragasztják, hanem táblás. De azért nagyrészt fedi a tűzfalat és a padlólemezt.
Mondjuk lehetne javítani rajta biztos, meg vannak jobb anyagok is, mint ezek, csak azokat nem egy (hazájában) 1.6M Ft-os autóba rakják sorozatgyártásnál :)
Akármilyen totalkaros a cikk ,televen csusztatassal ,a skoda legalabb 3,2 M volt anno.
Oktavia 1.9 pd tdi 105 LE 250 Nm nyomatek, kettöstömegü lendkerekmeg sok egyeb problema,olyan mint a forro kalyha mindenki igyekszik tavoltartania magat.
a granta 1.6 16 szelep 96 LE 145 Nm a hosszu szivocsöve miatt mar alacsony sebessegnel jol huz( a motor messze nem 1 kategoria a daciaval
a szalon, hat azon lehetett volna javitani böven
de szerintem a legnagyobb problema az auto szinte semilyen szigetelese, kong mint az üres hordo
az oroszok uj bitumenes ragaszhato alufoliat kasiroznak fel (2-3 mm) hölegfuvoval 50C a teljes utasterbe ,csomagtartoba,tetökarpitba, ajtokba
a regi gagyi szigetelest lebontjak az utasterbol is csak a padloszönyeg szerü burkolat marad,a filces az megy a szemetbe.
az alufoliara 15 mm specko szivacs öntapados es utana a padlo karpit tetökarpit
elkeszüles utan a delikvens a suketszobaba vett jegyet!!
Grantáért nem adnék ennyit, mert számomra csúnya az eleje. Amit én vettem, az a városi crossover designt követő autó. De a "sima" Kalinák is jó néznek ki. Az általad belinkelt cikkben arra buzdít az írója, hogy vegyél egy olyan autót, amivel hamarosan szétszopod magad: lendkerék, turbo, részecskeszűrő, bef. fej, adagoló, stb javítás vagy csere ugorhat be 95%-os eséllyel, függetlenül attól, hogy Skoda, VW, Opel vagy bármi más a birtokolt márka. Százezreket költhetsz rá vagy tartalékolhatsz a házikasszában, arra az esetre, ha valami beüt. És erre ösztökél, hogy ilyeneket vegyél. Egyébként a Lada alkatrészárakról mélyen kussol a cikk, érdemes lenne ezt a vonalat is megvizsgálni.
Amúgy, amikor bejött az első Dacia Logan, vajon összehasonlították-e egy VW Passattal? A Ladának is lesznek betegségei, de nem mindegy, hogy mennyiből lesz meggyógyítva. A különbségből inkább világot járok...
Négszer akkora térképzseb mi? A képen is látszik, hogy max. 1,5x vagy 2x nagyobb. A Ladáé is hosszabb, folytatódik az ajtó hátsó sarka felé. Mintha szándékosan fényképezte volna úgy, hogy azt hidd, csak akkora, amennyit a képen látsz. Aki ebben az árkategóriában a kilincs formájával foglalkozik... Amúgy a Lada kilincsei ugyan olyan rendszerűek, mint pl. a mai Opeleké. És bizonyos verzióknál van színrefújt is. Nálam a hátsó bizt. öv csatok mindenhol összeillenek háttámlából kiálló ellendarabbal... Rendetlenség a motortérben? Egyrészt nem igaz, másrészt végre ismét itt egy könnyen szerelhető autó.
De lefordíthatjuk magyarra az 5-10 négyzetméternyi budapesti lakás árával felérő kérdést: Grantát vagy jót? Jada kladi vaju vam, vagy jescse jeden pivo? Ugye? Tovább »
Én kb 3 hete vettem át a Lada Kalina Cross Luxomat, már 550 km van benne! A pocskondiázó cikközönből ami igaz, az a váltó hangja.
A fékezés is puhább, mint egy átlagos nyugati autóban, de hogy csak a pedálút alsó 1/5-énél fog a fék, az baromság. A szar magyar utakat járva nem tapasztalok kormányoszlop mozgást, pedig útba esik pár keresztborda és fekvőrendőr. (Ezért választottam a Crosst, nagy hasmagassággal és a megjelenést feldobó díszlécekkel.) Olyat észleltem, hogy végállásba kitekerve koppan a kormánymű. De hallottam már ilyet német autókban is. A beltér kidolgozása elfogadható, mind a 4 ablakemelő kapcsoló szorosan a helyén. A fejtámlák lehetnének szélesebbek. Az illesztések, ablakspricnik is rendben vannak. A hátsó üléssor zsanérjai sem esnek szét. Kiválóan működik az esőszenzoros ablaktörlője. A multimédiás egység sokat dob a műszerfalon, a Norma gyászos műszerfalához képest ez egy repülőgép cockpit. Amúgy nem is értem, hogy az importőr miért egy nullszériásnak tűnő, gyerekbetegségekkel teli csúnya pofájú Grantát adott ki tesztelni. (Amit már a totalcarosok előtt mások is nyúztak.) Ott van a Kalina, ami ferdehátúként és kombiként is létezik, sokkal modernebb megjelenéssel. A csomagterük kisebb, de a kombié azért már teljesen használható. Amúgy a Youtube-on több video van orosz utakat járó, több éves, százezreket ment Grantákról. Egyáltalán nem vészes a dolog.
Szerintem a trisót hagyd ki mert én is kimostam vele és azóta a fagydugok egymás után lyukadnak ki mert felmarta a dugok belső oldaláról azt a vörös trutyit .De nagyon nem is segített rajta mert pár hét és megint vörös volt a víz! Az autószerelőm szerint az egész blokk belseje tele van vörös iszappal és csak úgy lehetne megszüntetni ha az egész motort szét szednénk!
Véleményt szeretnék kérni..., a hűtővizem a 110-ben eléggé üledékes és szeretném átmosni a rendszert, amit egy minimális trisóval gondoltam, járatni a termosztát nyitásáig, majd leeresztés után 2-3* átöblíteni deszt vizzel. Ez így mehet?
1milliós önrésszel és 5év hitelre 30ezerre jött ki a havi részlet az 1.6norma felszereltségű Grantára. Amire rájön a Casco, ami plusz egy tizes kb. Ha ezt nézzük 3400000re jön ki a végén az auto.
Én is kipróbáltam az új Granta sedánt. Nem hallottam én se hangosnak a váltót, a klimával se volt hoangos az utastér belseje. Kicsit erőtlenek tünt a klima mellett az autó , vagy csak én nem mertem jobban nyomni a gázt.
A szervojával viszont nem vagyok megelégedve, kicsit keménynek tünt. Összességében egy jól vezethető autó, ami bőven megteszi egy magyar 5 tagú családnak is. Talán a szervoján változtatnék," nem a saját fejlesztésű szervot használnám".
Oroszoknál megszokott dolog ECU firmware-ét frissíteni. Hogyan lehetséges ez?
Illetve Bosch M1.5.4N-hez kapható frissített chip is (W27C512-45), mely állítólag kiegyensúlyozottabbá teszi a motorüzemet.Ám én leginkább azért frissítenék, mert szeretném megpróbálni elhárítani a P0603-as kódomat, amit valószínűleg én kreáltam a hanyagságomból. 1,5 évig sokat állt az autóm, valami folyton lemerítette az akkum (pl. a belső világításom hangyafaxnyit égve maradt mindig, azóta kivettem belőle az égőt), és sógorom ipari akkutöltőjével 30-40A-rel is bombáztam az akkut, hogy feltöltődjön hamar...Valószínűleg ez cseszett szét valamit az ECU-ban, de mostmár folyamatos az operatív memória (KAM) hiba a Gamma szerint. Ha kiütöm a kódot még rosszabb: következő indulásnál 5-10. próbálkozásra indul a motor. Ilyen hibánál nincs tanulási folyamat, "buta" módban megy az autó.Szóval tudna valaki segíteni, esetleg itthon frissített már valaki Deszatka ECU-t? Köszönöm!
Nyílt hétvége volt a Ladáéknál. Bárki kipróbálhatta a márkakerekben a saját seggével, fülével, kezével aki nem feltétlenül hisz másoknak (pl "újságírók") Mentem is egy Grantával.
Ami tapasztalat lett részemről:
- Nem ugrott ki az ablakemelőgomb Pedig qrva meleg volt így le is húztam, meg fel is, mikor klímáztam.
- Váltó túl van dimenzionálva. Szerintem halk. Volt rossz váltóm, tudom mi a hangos, a jó és a halk. Mindegyiket hallottam már. Ez halk. Konkrétan én aki tudom mit kell figyelni nem hallom ha a klíma 1-es fokozaton tolja a levegőt. Pedig nem hangos a légbefújó. Átlagember semmit nem hall ebből.
- Ablakspricni a helyén
A bovdenes váltókar könnyebben megy, de nincs olyan határozott bekattanása a kar sebességbe érkezéskor. A régebbi rudazatosnál határozottabb a kar ellenállása és a bekattanás is. Nekem utóbbi jobban bejön. Érzed hogy valamit fogsz a kezedbe, nem csak egy löttyedt rudat, ami könnyen mozog, de semmi élet nincs benne. De amúgy rossznak nem mondanám az újat, inkább átlag felhasználóbarátabb.
Kormánydobálás valószínűsíthető, Samara és a 110 is rázza a kormányt kátyús úton. Síró váltó érdekes módon a Deszatkánál (legalábbis az enyémnél) nem számottevő, sokkal halkabb a Samaráénál, amiben anno 3db váltó is járt és mind sírt. A videóban, amit a Vályi odaszart a TC-re, abban tényleg Samarásan hangos a váltó. Ezt azért 84 óta valóban kiküszöbölhették volna, mert idegesítő. Nekem ez volt a csacsimban a leginkább negatív tulajdonság. Nem kellemes a fülnek, na.
Más: Szétszedtem, kipucoltam az ablakemelő gombjait, sajnos továbbra is halott az összes, ami nem túl kellemes már így májusban... (mondom, egyszerre halt be a 2 első, ami felettébb gyanús, biztosíték jó)
Nincs a Grantáról tapasztalatom, de azért abban biztos vagyok, hogy közel sem annyira rossz autó, mint amilyennek beállítják. Szánalmas ez a lejáratókampány amit folytatnak a Lada ellen Totalcarnál. A legutóbbi cikkükben abban is megtalálták a hibát, hogy a sebességmérője hajszálpontosan mér; ez önmagában egy pozitív dolog lenne, de nem, a Totalcar sugallata szerint ezzel a gyártó szándékosan akarja megszívatni az átlag autóst, aki ahhoz szokott, hogy a mutató a valóságosnál többet mutat. Ez már a "ha van rajta kalap azért, ha nincs akkor azért" szint...
Emlékszem, hogy a régi 110-es videókritikájukban még abba is belekötöttek, hogy kerék fölötti kis indexbúra nem sárga.
Biztos hogy nem egy nagy szám autó, sőt, azt is aláírom hogy a teljes egészében Renault koppintás Dácsia jobb a saját fejlesztésű Grantánál, de hogy ne érné meg a pénzét, azt nem hiszem. A 10-15 évet nagyobb gondok nélkül biztos hogy megéli, a mai fogyasztói társadalomban pedig ez teljesen normális élettartam. Persze csak ha normálisan törődnek vele, nem úgy ahogy a cikk írója fogalmaz rögtön az első bekezdésben, hogy lelkiismeret nélkül lehet rúgni. Egyik mai autó se fog többet húzni, legfeljebb ha kínkeservesen életben tartják, mint ahogy az itthon annyira divat azokkal a márkás autókkal, amiktől nyugaton már rég megszabadultak.
Annyit a videoról, hogy az a kecskepásztor menjen vegyen egy buzukit és menjen pásztorkodni. Leginkább tanuljon meg beszélni ha már sportújságirónak nevezi magát.
Kíváncsiságból kérdezném, hogy vannak-e már közvetlen tapasztalataitok az új Lada Grantáról?
Nem azért, mert vásárolnék*, hanem azért mert tetszenek a jó ár/érték arányú autók. A TotalCar-on olvastam a mai cikket a Grantáról, hát ebből elég lelombozónak tűnik a típus. De ez csak egy példány volt, lehet, hogy nem is vigyáztak rá a tesztelők, meg valahol kicsit nehezen akarom elhinni, hogy ennyi negatívuma lenne a kocsinak. Emlegetik pl. hogy milyen régi konstrukció adja a műszaki alapjait - de ez másik oldalról jelenthetné azt is, hogy valamilyen szinten kiforrott. Vagy csak nem értek hozzá, az is lehet :)
Mindenesetre az nekünk, vevőknek jó, ha nagyobb a választék a piac alsóbb szegmensében is, én nem bánom, ha egy új szereplővel bővül a résztvevők köre.
(*Csak azért nem vásárolnék, mert pár hónapja már vettem egy másik nagyon jó érték/arányú autót, egy Dustert. Sokan azt is hűde lenézik, pedig abszolút elfogadható, szerintem legalábbis. Simán lehet ilyen a Lada is, de ezt leginkább azok tudják, akik már használják egy ideje, ezért gondoltam kérdezni.)
Lada Liftback. Egy elegáns úr. I love Lada. Ez van az oldalára matricázva, szigorúan ponttal a végén. Pedig elég lett volna csak annyi: Mi megpróbáltuk. Tovább »
Természetesen bele lehet kötni bizonyos részeibe, mert vannak olyan pontok, ahol inkább nem szántak pénzt fejlesztésre, hanem hagyták a régiben (Samarától egészen máig).
Vesta-ra nagyon kiváncsi vagyok, de max. annyi lesz a különbség sztem (a külső/belsőt/minőséget leszámítva), hogy alap-Renault alkatrészből lesz benne több.
Van 2db eladó, gyári Lada 2112-es féktárcsám. Hátha valakinek itt épp kellene.
Gyári Lada, nem utángyártott gagyi. Kb 3.500km-t futott, nem üt, nem ráz. Tökéletes, újszerű. Sporttárcsákat raktam fel helyette, és amikor kellett volna, akkor azt még nem kaptam. Ezért volt fent ilyen rövid időre addig a gyári. Árban 5.000/db-ra gondoltam.
Mondjuk a Duna Autó már adhatott volna nekik valami normális teszt autót. Biztos leszarták, mert tudták, hogy úgyis lehúzzák az autót. Mondjuk a kormány "reakciója" ezzel a szervóval nekem sem tetszik. A többit elengedem a fülem mellett mert nem érdekel.
Ha már a trollkodásról meg a kommentek kimozsolázásáról van szó, akkor elmondom, hogy kommenteltem a Lada Granta teszt cikküket, amiben nem volt semmi trágárság meg trollkodás, de az oldalon már nem jelent meg az irásom. Egyebként meg minden gyártónak maga felé görbe a keze. Ha lett volna vér a pucájukban akkor nem ilyen semmitmondó videot töltenek fel, ami szakmaiatlan, továbbá csak a fikázásról szólt.
Hej de sok ideje van a fiúknak, hogy még valaki ezt is nézi.
Szerintem túl sok jót már a "normál teszttől" sem várhatunk, ha ilyenen is baszakodnak.
UI: csak szólok, hogy exkollégám moderátor volt részmunkaidőben az Alfa Romeo Facebook oldalán, a szar hozzászólásokat simán kigyomlálta vagy "átalakította" semlegessé.
Szóval nemcsak a Ladánál dívik ez.....üdv a 22-ik században, itt mindenki keményen menedzseli magát!
Nem lehet, hogy valamit ennyire szeressen mindenki. Még Micimackót is van, aki gyűlöli, ez meg mégiscsak egy autó. Leteszteltük, mi igaz a véleménytúlsúlyból. Tovább »
14 coloson mekkora a gyári gumiméret? Úgy tudom, hogy 175/65. Jelenleg talán a Kamánál is rosszabb leghitványabb Trayal szerb téligumik vannak az autómon 185/65 méretben a gyári alufelniken. Talán mondanom se kell, hogy 90-100 között ráz az egész autó, de ezt ismerem a Samarától. Anno azt Debica Vivo gumikkal vettük, a Barum Brillantis már enyhített a remegésen, a Michelin Energy meg megszüntette.
Gondolkozom az első tengelyre új nyári gumikon, ki is néztem elfogadható áron ADAC 2016 teszt alapján különösen ajánlott Hankook Kinergy Eco K425-t.
A 175/65 váltómérete inkább a 185/60. Szóval ezek jók lesznek az első kerekekre? (egyelőre csak oda).
150e nettóból sose lesz új autód... Mondom ezt én, akinek 95 és 110e között mozog a bérem.
Lehúzás megy zsigerből a TC-nál. A videó nagy részét kiadó szarkazmus: "hengerfejes lesz...." "barnára fényezett csavarvég..." csak üres semmitmondó alázása az autónak indok nélkül.
Az egész lényege, hogy kijöjjön az 5-10percből, hogy úgy szar az egész, ahogy van. A majdani írásos teszttől se várjatok sokat ezek után.
Érdemes inkább a vezess.hu, vagy az autó motor cikkeit olvasni egyelőre, azok talán objektívebb infot adnak az autóról (Granta, Kalina, kábé egy kalap alá vehető a két típus).
Az én szubjektív véleményem, hogy a Granta valahol a LoganI és LoganII között helyezkedik el valahol.
Ruganyos, kis étvágyú 16V motor, átlagos dizájn (ne felejtsük el, hogy a 2004-es KalinaI alapokra épülnek), bő csomagtér és talán hibamentesebb motor menedzsment, mint a Deszatka esetében..
Nincs túlárazva, megvehető annak, aki a kelet európai poszt kommunista bérek felett keres.
Ez is egy vélemény... vezették, kipróbálták. Nekik nem tetszik. Szerintem meg hülyeségeket beszélnek de ez meg az én véleményem. Magyarországon élünk. Az átlag kétkezi munkás örül ha megkap 150.000 nettót. Összekaparja rá a pénzt nagy nehezen, és örül. Mert megdolgozott érte keményen és van valami eredménye, látszata. Büszkeség töltheti el, hogy letett valamit az asztalra. Ugyan mit várnak? Vagy sajnálják a paraszttól az új autót? Túl jól élnek egyesek és nem tudnak semmit megbecsülni. De ez már leginkább a kommentelőkről szólt. Hagy leljék már örömüket benne akik megvették ne a fikázás menjen már... Há nem? :D
Hétvégén az eredeti termosztátot cseréltük. Az Istennek sem akart a víz 70 fok fölé menni, emiatt nem tudott rendesen bemelegedni a motor. Olasz került bele (miért? ilyet kaptam hozzá, ezt hozta ki a gép Unix-nál).
Azóta stabilabban tartja a vízhőfokot és a fogyasztás is normalizálódott.
Szerencsém volt, már így jártam vele kb. 1 hónapja, bármikor beadhatta volna az unalmast.
Műszaki vizsga kipipálva! Azért nagy kő esett le... Hátsó fékmunkahengerek + kézifékkötél, elöl az alsó gömbfejek. Jöhetnek a szépészeti beavatkozások.
Ablakemelő gombok? Kipattintottam a helyéről. Úgy látom, hogy szétszedhető. Jó dzsuvásnak tűnik a réseknél. Egy takarítással nem zárható ki ennek a hibája?
Lenne egy láma kérdésem. 16 szelepes hengerfejében cseréltem 8 szelepet és gyorsan össze is raktam hengerfejet, sőt le is húztam a helyére, hogy a gyertyák csöveit mjd utólag beütöm a 2-2 új silicon karikával. Elrontottam asorrendet és most bonthatom vissza vagy kis fával bekocogtatható felülről is?
Én már rutinosan 20-25 perc alatt kiveszem és visszarakom az ablaktörlő mechanikát és a motort. A forgó rész alja szokott megszorulni. Ha az meg van zsírozva és nem zárlatos a motor vagy rossz a szénkefe, akkor működnie kell.
Hihetetlen mennyire egyforma hibákat produkálnak. Nekem a két hátsó nem megy. Nem hiszem, hogy mind a kettő meg lenne szorulva.... Viszont kivettem a kapcsolót. Átcseréltem a csatlakozókat, a hátsó dugaszát az első gombhoz. És úgy se működött. Nem úszom meg, hogy ne vegyem le a kárpitot.
Ha egyszerre mentek el, akkor szinte biztos, hogy az ablakemelő gombokkal van baj. Már nekem is cserélni kellett, mert a bal elsőt le tudtam engedni, de fel már nem ment.
Hát igen: olcsónak olcsó....de annyit is ér. Most hogy mondod nekem is pótolni kellett bele és akkor még az eredeti katalizátor volt benne. Szerelőm szerint ez orosznak tűnő lengyel vagy ukrán dob hamisítvány.
Mi azért rá fújtunk 2 réteg hőálló ezüstfestéket, de igazából az sem hosszabbította meg az élettartamát.
Rá kell szánni még azt a +10ezret és akkor nomrális minőséget kapsz.
Én a ladaboltból vettem hátsó és középső dobot egyszerre. 16.000 összesen. 10 centit bele kellett pótolni. De lehetséges, hogy a katalizátor cserélve volt mielőtt megvettem az autót és az nem volt méretpontos. Műszakiig elmegy de tényleg elég silány...
Még ha középső és hátsó dob olcsóbb és egyből felrakható.
Jah pontosabban felrakhatnád kapásból, de akárhogy forgattuk/ igazítottuk hátul a pótkerék védőlemezébe mindig beleért, úgyhogy igazíttatni kellett rajta. Emiatt egy ideg forrósodott a hátsó kasztni rész, meg rezgett az autó mint atom. Mivel csak belemelegedés után ért bele....
A Ladabolt-ba? Szar, lengyel utángyártott (oroszként eladva cirill betűkkel).
2010-ben még itt vettem, de 4 év alatt "szétrohadt" . Második évben már hegeszteni kellett, lyukadt az illesztéseknél. Rájöttünk, hogy jó lenne, de kispórolták az anyagot, vékonyabb a lemez, nincs kezelve, gyorsan rozsdásodik, majd rohad.
(Konkrétan M3-as autópályán egyszer csak középen kettétört, otthon kellett pótolni az anyagot és újra összehegeszteni.)
Vastagabb anyagból van, saválló, helyben hajlítják, méretre igazítják, hogy ne érjen bele sehol.
Kapsz 2-3 év átrozsdásodás elleni garanciát illetve visszamehetsz ha mégis igazítani kellene rajta (1x-er mentem vissza, az egyik csatlakozás meglazult, ingyen cserélték). 25 ezer Ft volt munkadíjjal együtt, de minden pénzt megért.
Hát igen.... mintha az ezerkettesemben jobb lett volna. De lehet, hogy csak érzéki csalódás. Furcsa de mintha mindenre ezt mondanám. Nemhiába régen minden jobb volt :D
Nagyon javallott +90 vagy +120%-os GE (Tungsram) H1-es izzó a tompítottba. Sajnos ez a projektoros dolog nem igazán jött össze Ladáéknak egy standard H1-essel fényerőben.
Faceliftelt (2006 utáni) műszerfal felső részt (kapcsolókkal) vajon hogy lehetne beszerezni használtan, bontottan? Ég és föld a régivel szemben szerintem...
Újra kinyitott a Liszt Ferenc téri ladabolt csak most Szegeden. Kaptam 16 szelepes szelepéket tőlük boritékban ingyen és bérmentve, ezúton is köszönöm.
Az egyik tuti H1-es, a másik meg vagy H1 vagy H7 nem tudom mitől függően, szedd ki és meglátod (nekem mindkettő H1-es, de van egy adag H7-es égőm, mert a kézikönyv egy ilyen-egy olyant ír)
A Samara (2108) ablaktörlő karja kompatibilis. Eléggé kivannak az eredeteik (pattog a festék, rozsdál, csálén áll). Vagy valaki tud valamit ajánlani, amit érdemes venni. Most ez kezdett 13 év után szarakodni...
Akkor valahol "elvész" azaz 1 volt, ha ennyi a különbség az akksiról közvetlenül mérve, és durván 1v-al kevesebb a "fedélzeten".
Akku testkábele milyen állapotú? Nem árt a kaszni felfogatási pontjánál megsmirglizni, befújkálni kontaktsprayvel. Generátor és akku közötti pozitív kábelek ellenőrzése, meghúzása. Akku és az elektromos rendszer közötti kábelek ellenőrzése, csatlakozások tisztítása.
12,9 volt már elég karcsú, emiatt óbégathat az ECU. 13,8-14,4 a normál fedélzeti fesz.
Amíg a szonda nem melegszik fel 180-200 fokra, és a hűtővíz hőmérséklete nem ér el egy üzemi hőfokhoz közeli értéket, addig a lambdaszonda jelét a motorvezérlés nem veszi figyelembe, hanem egy 0.45 V-os átlagértékkel helyettesíti. Ennek az az oka, hogy csak a forró lambdaszonda tud pontosat mérni, illetve mert bemelegedésben lévő (dúsított kevekékkel járó) motornál felesleges a korrekciója a kipufogónál és a katalizátornál is.
A P0140-es hibakód miatti 0.45 V is egy ECU által automatikusan behelyettesített érték, nem pedig valódi mérés eredménye. A kábelezését kéne átméregetni, ha ott minden oké akkor valószínű a szondán belül van a szakadás.
Alacsony fesz kód lehetséges, hogy fals. Az ECU tápvezetéke és az ECU testkábelei(barnák) rendben vannak? Ha igen, akkor nem foglalkoznék vele. A Deszatka ECU-k is rendkívül érzékenyek, hibakóddal ijesztgetnek minden kis szir-szarért.
Ha a csatlakozó és a kábel rendben van az ECU-ig, akkor nyilván a szondában. (se nem nagy(dús keverék), se nem kis(szegény keverék) jel -, hanem az áramkör szakadt kód), Nem meglepő sajnos a Deszatkánál mindenféle injektorbaj, tapasztalatból, mások tapasztalatából mondhatom sajnálattal...
Nem tudsz valakitől szerezni egy kölcsön akkut? Hány éves? Savsűrűséget mérnék rajta cellánként. A munkahelyemen van egy ledes teszter és egy "felszippantós" savsűrűség mérő. Míg a ledes teszter 85-100% -ot mutat addig a másik egy középértéket vesz fel (most hirtelen nem tudok konkrét számokat). És cellánként változik bizonyos esetekben még a piros - lemerült állapotot mutatja. Lehet, hogy indítózás közben esik le annyira a fesz., hogy beíródik a ECU-ba. Érdemes lehet feltenni egy regeneráló töltésre az akkut ami szulfátlanítja. De nem akarok nagyon okoskodni hátha másnak van más ötlete.
Kereket leveszed. Féltengely anya kupakot lepattintod. Anyán a biztosítást kiütöd és letekered úgy hogy közben valaki tapossa a féket. Nagy krova+méteres cső. Kormányt ha kicsit kitekered, nem cseszed szét a sárvédőívet. Belső gumiharangot leveszed, ráhúzod a tengelyre. Alatta kitapogatod a váltóból kiálló henger gumi alatti részén kb 5mm-rel a külső szélétől van egy rugós biztosítás, kipattintod egy pici csavarhúzóval. Gömbcsukló alsó két csavarját kitekered, futóművet kifelé húzod, féltengelyt befelé, csuklót elhajtva kihúzod a kerékagyból. Majd kihúzod a tengelyt a váltó csonkjából. Golyók ha kipotyognak összeszeded :)
Ekkor fogod a tengelyt és ha belső harang, akkor gumi le - gumi fel és mehet minden vissza.
Ha külső harang, akkor bal féltengelynél simán áthúzod a tengelyen mindegyiket, újat fel és a belsőre régit vissza.
Ha jobb oldali tengely és az új gumi lukja nem nyúlik a tengely méretre, akkor tengelyt satuba befog, és a külső csuklót le kell ütni. Gumi levesz, fadarab+kalapács.
Lehet, hogy csak a lemerült akksi miatt voltak a hibakódok. Nálam sincs minden rendben az elekronikával. Előfordul néha, hogy nem lehet elindítani az autót, mert gyújtás ráadásakor leesik a feszültség 3v környékére.
Ez a villany téma érdekes nálam. Januárban lemerült, /nem az első eset/, 3 éves az akksi, de 0 fok alatt valamiért csak 2-3 hónapot bír és lemerül. Azóta nem lett törölve. Az önindító és a generátor is fel lett újítva, de így is hamar merül.
Sziasztok! Van egy kis problémám az alapjarattal. Mikor egy helyben áll és turaztatom akkor mindig vissza áll és nem ingadozik. De menet közben szinte mindig mikor fekezek vagy visszavaltas véget lassítani kell! Az alapjarati motor tiszta. Esetleg valaki nem járt igy?
Ukrajnából rendeltem Kalina(11183) kormányt még a Samarához. A duda/index karikát kell csak a hátuljára ráfúrni és a kormányoszlop burkolat felét levágni (vagy rendelni utastér faceliftes 2006 utáni 110-hez való kormányoszlop burkolatot).
Nekem ilyen kormányom van mint a képen. Sportosabb a és formája, valamint a fogása is vastagabb mint az eredetinek. Ettől függetlenül nem mondanám, hogy átlagos használat mellett kényelmesebb vele vezetni. Ha két kézzel belekapaszkodva hirtelen kanyarokat akarnék vele venni, akkor biztos megérezném az előnyét. Nekem az eredeti "öregautósan" vékony kormánya is tetszett, és szerintem kár pénzt áldozni arra, hogy lecseréld.
Én láttam egy szép kormányt egy eladó 110-ben 1-2 éve. Az autó sötétkék volt és a hátsó kerékjárati ívek fel voltak vágva. Talán lada112 márkatárs tud arról az autóról valamit, mert a kerékjárat hasonló volt az ő 112-én találhatóhoz.
A képen látható kormányhoz volt "szerencsém" egy 2107-ben. Nyeklik nyaklik minden egyes mozgatásnál. A fogása is borzasztó, nagyon gagyi hatása van és még nyekergett is :D Olyan hangja volt mint a hungarocelnek mikor összetöröd. Ha csak illusztrációnak tetted be a képet akkor vedd úgy nem szóltam. Ha konkrét elképzelésnek szántad szerintem ezt a típust el is felejtheted. Én mondjuk nem cserélném le szerintem tök jó a fogása és kényelmes is a gyári. És rá van írva az utánozhatatlan lada felirat :D
Oksa, ez viszont jó hír. Akkor majd én is lekötöm róla a kartert. :)
Más:
Mi akadályozhatja hosszabb idejű (fél napnál több) állás utáni indíthatóságot?
A CE lámpa nem alszik ki és indíthatatlan a motor.
Gyújtást ráadva, várva kattanó hang - ilyenkor az esetek felében kb. 5mp múlva(hosszú idő ez is) kialszik és indul.
De olyan is van, hogy rögtön indítás után 0,5mp-re kialszik (ez alatt nem tud beindulni a motor) majd folyamatosan ég amíg indítanék,... és újra kell próbálkozni.
Szóval a reggeli indítások egyenlő a kínlódással.
Meleg meg simán mennek a dolgok.
Remélem nem ECU hiba, mert a P0603 csak nem akar felszívódni.
Úgy emlékszem, te írtál évekkel ezelőtt a zsiguli.hu-ra egy rövid műszaki cikket az alapjárat motorról, és ott azt írtad, hogy olajozni kell sprayvel, mert megszűnik a kartergáz általi "olajozottsága".
Ezt azért nem osztom. Nekem bő 60 ekm óta le van kötve. Baja egy szál se . Viszont az előző kocsijaimnál pont a karter xarság miatt kellett rendszeresen kidobni.
Most így hirtelen nem is tudom... :D De majd utána nézek. Viszont beszereltem a rádiót. Szerencsére volt segítségem. Ugyebár az óra csatija szabadon maradt a gamma beszerelésével. Na az nekem teljesen megfelelt. Olvastam még talán itt a fórumon, hogy 130mm-es hangszóró kell bele. A furatok stimmeltek is de az ajtó lemezbe, belül beleér a hangszóró. A mágnes részénél túl nagy az átmérője. Erre is figyelni kell! Amit én nem tettem meg. De meg lett oldva jó hosszú csavarokkal. Ezt azoknak írtam akiknek még hátra van ez a lépés...
Akkor nálad nincs bevezetve a kartergáz a szívócsőbe? 90e alatt eléggé le tud kokszolódni a ház. Plusz van értelme is, hogy odavezették, ez biztosítja az alapjárat motor kenését.
Szerintem a féktisztítót nyugodtan használhatod. De a tiszta benzin is csodákra képes. Hány km-t futott az autó? Mert az enyém 90.000-nél olyan tiszta, mintha új lenne.
Nálam is meg-megállt a 111-es benzinpumpája (volt, hogy autópályán), végül a tartály teteján lévő csatlakozót cseréltem luszterklemnire, azóta kopp-kopp.
Mostanában világítás-bajom van, bal hátsó izzófészek pöttyet megolvadt, a helyzetfény időnként kimászkál belőle és elalszik, illetve elöl a H1 foglalatok szétégtek (a !!műanyag!! belsejük), így nem érintkezik rendesen, néha elalszik a tompított, van, hogy fekvőrendőrtől visszakapcsol, van, hogy le kell vennem a kupakját és picit megmozgatni)
Minthogy teljesen megkukult, megint kivettem, diribdarabra szétszedtem, széthúztam a csatlakozóját, direktben megtápláltam 12v-tal a motorját. Mivel az működött, nem láttam baját, összeraktam. Innentől minden alkatrész visszarakása után próbáltam, működött. Visszaszereltem a helyére, azóta működik.
Szerintem valami kontakthiba lehetett a motor csatijánál, az a bajom ezzel, hogy nem tudom, mennyire javult meq a kontakthiba, mikor lesz a következő lerohadás...
A nehéz kormányzás a két méret között nem lehet észrevenni. A többlet fogyasztást sem. Inkább prémium és gagyi gumik között vagy téli és nyári illetve mintázat között tapasztaltam fogyasztás különbséget. Pár cm2 felfekvő felszín nem okoz fogyasztás különbséget. Repedezni idővel mindegyik gumi repedezik. A 185/60 és 175/65 között az oldalfal magasság elenyésző (0.275 az utóbbi javára ) így ettől nem fog alacsonyabban ülni . A kopás a használat milyenségétől a felfújástól és a gumi minőségétől függ és nem a mérettől.
Az általad belinkelt kombi ZF olajos szervőval rendelkezik. Elektromos szervós Ladák itthon csak utólagosak vannak.
Hogyan kell normálisan beállítani az ablaktörlő karokat/ lapátokat? Most váltottam banán (split) ablaktörlőre, de esküszöm még jobban darál, mint 6 vagy 8 ponton megerősített hagyományos. Eddig is szar volt, vmennyire, hiába állítgattam, na de most aztán sír.. Vagy haldoklik a ablakt.motor?
Tapasztalatom szerint nem romlik észrevehetően az úttartás, kanyarstabilitás, ha kissé túlfújjuk a gumikat. Én 2,2-2,4 barra szoktam az elsőket fújni és könnyebb így természetesen a kormányzás is kis tempónál.
Az meg, hogy nincs szervókormány egy 2000-2004 gyártott alsóközepes autóban: nonszensz. Persze belerakható egy vagyonért az újabb típusok villanyszervója vagy a Deszatka hidraulikus szervója, de amennyibe ezek az autók kerültek főleg a forgalmazás vége fele, alapvető lett volna, nem méregdrágán utólag beszerezni...
4x99-es osztókör nincs. Vagy 4x98 vagy 4x100 :D A gyári agyméret 58,5, tehát központosító gyűrű is kell. Ez a felni egyébként bőven elfér, szinte a gyári lemezfelnivel megegyezőek az adatai.
Nem lesz jó. 4x98 kell, hogy legyen. A 4x100 as csak mozgókúpos kerékcsavarral lenne jó. Na meg ott van az agyméret is. Ezek az alumínium felnik illesztő gyűrűvel használhatok általában. De csak Fiaté van, ami 0.4 mm kisebb. A jó felni méret, ami használható: 14 col max. 6 J széles, mert ha szélesebb, akkor beleér a stabilizátor rúdba. A 35 ET elmegy . A 6J széles felnin a 185-ös áll jól, de akkor sokkal nehezebb a kormányzás. A legkönnyebb alu felni is nehezebb, mint az acél felni. Rugózatlan tömeg. Ja meg ott van a kormány rázása 105 km/h felett, biztos, hogy fog rázni. Ez egy Samara futómű, ami nem a legjobb. Legjobb választás fiat acél felni 5.5 J széles 175x65x14 gumiabroncs olcsó és jó. Fiat felni kicsit szűkebb az agymérete 0.4 mm-rel, de az könnyen megoldható egy csiszolással vagy esztergálással, de előtte fel kell tenni, mert lehet, hogy nem kell variálni vele. El kell dönteni autózni akarsz vele, vagy villogni az alu felnivel. Nekem is volt alu felni rajta, de visszatértem az eredeti lemez felnihez, mert még az is jobb, mint az alu felni csak a szívás van vele.
Az a háttámla állító műanyag nem mindig törik el ha körbeforog, néha csak lelazul a tengelyről a csavar. A fekete kerek műanyag amit fogni és tekerni lehet igazából csak egy kupak egy szintén műanyag sokszögön, ami a tengely végére van szorítva egy anyacsavarral. A kerek műanyagot egy csavarhúzóval feszegetve szét tudod pattintani, és ha alatta húzol a csavaron (esetleg teszel alá valami körmös alátétet) akkor lehet megint tudod majd állítani az ülést.
Persze ha eltört az egész műanyag, akkor ez nem segít, de megpróbálni nem kerül semmibe.
Nekem a nyári van 185/60-al szerelve, de többször nem rakok rá, csak 175/70-et vagy 65-öt.
Ugyanazt vettem észre mint te:
Negatív:
- nehezebb kormányzás;
- parkolás is nehezebb;
- többet fogyaszt (írom!);
- a gumi széle elkezdett repedezni 4,5 év után;
- alacsonyabban "ül" autó, jobban kell vigyázni az aljára.
Pozitív:
- ellenben kanyarokban jobban fekszik;
- autópályán, akár esőben is az úttartás kiváló;
- nem kopik annyira futófelület, mint 175/75 vagy 60-nál.
Az nekem is el volt törve, az előző tulaj 100kg felett volt.
Kocsár Autósbolt-ból rendeltem (Nyíregyháza, Vasgyár u. 10), Tel:.(42) 504 176
BP-i lada boltban ilyen anno nem volt...szerintem most sincs. Nem igazán szeretek újabban idemenni, csak apróságokért (olajszűrő, levegőszűrő az jó).
Rengetg utángyártott lengyel alkatrész + meg állandóan gyári számot követelnek, ha valami nincs nekik, holott sok alkatrészre rá sincs ütve! De ha találok is rajta valamit, akkor meg az nem stimmel az ő listájukkal.
Ha lecseréled a gumikat, csak egy kicsit javul a kormányzás. Én pl. csak parkoláskor veszek észre különbséget a két méret között. Milyen márkájú gumi van rajta? Amúgy ha többet fogod vezetni hozzászoksz :)
Édesapàm halàla utàn örökölnék egy 112-es Gli-t.2003-as évjàratù 52000 km-rel.Jelenleg egy 1.1 206-ost hajtok.
Ma vezettem először a kormànyzàson kìvűl minden jobb mint a 206.2002-ig 1500s volt a jàrgànyom,teljesen elfelejtettem milyen is volt szervò nélkül az élet.És itt jön a kérdés minden leìràsban 17565 az abroncs méret,de ezen gyàrilag 18560-as van.Ha lecserélném javùlna a kormànyzàs.A màsik kérdésem a vezetőoldali ülés hàttàmla àllìtó műanyag csak körbe forog,valòszínű el van törve,van màs àllìtàsi lehetőség?Mindenkinek előre is köszönöm a segìtséget!!
A újnak a menetes csonkjában volt valamilyen szűkítés, ami miatt a benzincső addig sem ment be a csonkba, hogy a hollander elérje a menetet, az réginek nem volt ilyen "szűkítés".
Biztosan a puma megállása okozza a motor leállását? Nem vagyok benne biztos melyik vezérlővel milyen logikával, de 2 vagy 3 sikertelen indítás után gyújtás ráadásra nem kapcsolódik be az üzemanyagszivattyú. Utána újra lehet indítani? Ha nem, akkor indítózás alatt megy a motorja?
Ha azért áll le, mert szivattyú nem kap áramot, akkor a legesélyesebb a reléjének hibája.
Hiba: Gyújtás ráadásakor üzemanyagpumpa indul, motor indul. Pár perc múlva motor leáll, üzapumpa nem megy. Hosszabb idő után ugyanez eljátszható. Szivattyút kivettem, 12V-tal simán megy a motorja. Visszatéve ugyanez. Mi lehet a gond?
Más. Milyen benzinszűrő kell bele? Autósboltban vettem egyet - netről rendelte a pacák típus szerint -, abba a hollandereket sem tudtam beletekerni, visszaraktam a régit...
Ahogy Dobsa is írta, amit linkeltél drive2.ru-ról, az csak egy új csatlakozó az adszorberhez, semmiféle kiütő kütyü. Amúgy megpróbálkozhatsz vele. Ha új az adszorber szeleped (és ugyanolyan lett belerakva, mint amilyen volt) és mégis hibakódozik, lehet, hogy tényleg a csatival van baj. (megtört a tövénél, stb.)
Ne aggódj, ezek is megvannak. Csak azért tanácstalanodtam el, mert két csatlakozó is van, ami a kapcsolóba bele tud menni, és foggalmam sem volt, hogy melyik megy bele
Nekem rémlik valami, hogy anno a Totalcaron foglalkoztak ezzel és az a megoldás, hogy valami plusz terhelést kell beépíteni, hogy becsapd az elektronikát (fed. komputert).
Mivel a LED kevesebb áramot igényel, ezért úgy érzékeli, hogy az izzó kiégett, impulus és feszültség mérés alapján tudja a mi Lada-s compink már akkor, ha ki se égett, de ingadozik az egyik izzó ellenállása.. vagy CANBUS LED-et kell venni, elvileg annak ezt tudnia kéne...
A belső világítás nekem is mind LED, azzal nincs is probléma, de a helyzetjelzőkre már panaszkodik a középkonzolon az ellenőrző rendszer. Elvileg azért, mert a LED izzó kisebb ellenállása miatt szakadást érzékel az áramkörben. Erre nincs valami megoldás?
Igen eltűntek. Mentem is vele azóta kb 100Km-t és teljesen jó. De ma meg beszart valami a gázbovden környékén mert 1300 körül van az alapjáratom és 1%-ot mutat fojtószelep állásnak a gamma. Sötét van már nem foglalkozok vele :D Pitiáner dolog... Féket kell még rendbe raknom, hűtőt kicserélnem mert folyik, meg a rádiót bekötni és tökéletes lesz a gép. Tud valaki a rádió bekötésre valami tanácsot? Se kábelköteg se antenna semmi... A légtömegmérőről annyit, hogy az enyémnek a kimenő feszültsége 1,4 volt volt. Tudtommal 1,05 már magas. Gázhoz mi lett még átalakítva? Nem mintha értenék hozzá pusztán csak kíváncsiságból kérdezem...
Én a belső tér világítását cseréltem CAN BUS ledre. Nagyobb fényt ad, nincs vele egyenlőre gondom, még a 15 másodperccel későbbi halványodást is "tudja".
CAN-BUS LED égőkkel van tapasztalata valakinek? Helyzetjelző izzókat akarom cserélni, de a sima leddel panaszkodik a kiégést jelző lámpa (amúgy szépen világít). Elvileg ez normális, valahol viszont olvastam hogy a CAN-BUS LED kifejezetten erre van, hogy ne adjon téves riasztást a rendszer. Valaki próbálkozott már bármilyen LED égővel a fényszórókba?
Én beszereltem az új szondát, egy hosszabb ideig nem voltak kódok, aztán előjöttek ismételten. Haha.
Így kell pénzt az ablakon szórni...
A légtömegmérőm 1,5 éves, orosz Citron gyártmány, a gyári Boschal nem működött az autó anno, lefulladt, nem pörgött fel semennyire.
Újra is kábeleztem a lambdaszondához menő 2árnyékolt kábelt, mert le lett vágva az ECU-ról a jelvezeték valamikor az autó új korában, amikor beleszerelték a lambdavezérléses gázt.. ("profi" munka) és annyira rövid a szonda kábelezése, hogy sehogy se tudtam ezeket szépen újrakötni, mert nem férek hozzá tisztességesen. Behúztam az utastérbe az árnyékolt dupla kábelt és meghosszabbítva kivezettem a motortérbe, hogy valamit kezdhessek vele. Kb fél óráig semmi hibakód már majdnem örülni kezdtem, az adszorber is elkezdett kattogni.. Majd félóra múlva P0603.. 10 percre rá ismét P0131.. P0171
Nagyon ritkán már kidobta a magas légtömegmérő jelet. Lehet, hogy nálam is az a ludas, de most nem költök egy ideig erre a szekérre.
Jelentem a légtömegmérő cseréje után megy mint az álom. Tehát az univerzális Denso lambda szonda jó sőt lehet, hogy a gyári Boschnak sem volt semmi baja. Én már nem lepődnék meg semmin. Tehát ez okozta a hibakódokat. A boltban nem voltam mert végül a Bárdi autónál vettem a légtömegmérőt és az pont a másik irányban Erzsébeten van. Magneti marelli - 25.000 Ft.
Igen, nagyon rendes volt a Répási úr, fel is hívott többször, elismerte, hogy annyira nem ért a befecskendezős Ladákhoz. Én mondtam neki, hogy orosz oldalak alapján gyanús, hogy csak eredeti szondával müxik az autó.
Te voltál a boltban? Esetleg megnézhetnéd, hogy mindegyik ilyen szonda 708-133 párosítású e.
Amiért lehúztad a légtömeg mérő csatiját és nem jött elő a szegény keverék jel, sajnos semmire se garancia.
Vszínű azért nem jött elő, mert a légtömegmérő nem ad jelet, hogy mennyi levegőt szívott be az autó, így a szonda jelével nem tudja össze hasonlítani az ECU, hogy mennyi oxigénnek kellene távozni a kipuff gázból.
Tényleg az a biztos, ha ugyanazt a típust teszed bele, amivel gyárilag szerelték, így is van egy kis esély rá, hogy hamisítottat kapsz kézhez. Hiába veszed üzletből sajnos.....
Elég költséges kisérletezni a 'kompatibilis' tipusokkal.....
Igen lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Én sem úgy gondoltam, hogy szándékosan átvertek volna. Jók a tapasztalataim a bolttal kapcsolatban. Valahogy ki kéne deríteni, hogy valóban a szonda okozza-e a hibát. Nálam van fejlemény. Lehúztam a csatlakozót a légtömegmérőről. Igaz az alapjárat 2000 lett de olyan simán ment így az autó... szinte hihetetlen. Azt hiszem nekem meg van a hiba. De a P0134-et így se tudom hová tenni de mindegy. Lehet a csere után megszűnik minden hibakód.
Viszont a 708-ra végződő szondának más a csatlakozó alakja. Ennek 133(Ladás) formája van. Úgyhogy van zavar. A leírásban is mindkettő cikkszám ott volt a honlapon, tehát átcseszve nem lettem.
Hermetikusan lezárt zacsiban jött, tehát azt se hinném, hogy valaki rákókányolta volna a Lada csatiját. Érthetetlen, de a szonda mindenesetre ugyanúgy néz ki, mint a 133. Pl. a 258 006-osok már másképp.
Ha jól emlékszem ezt a Báró kerből rendelted. Budapesti vagy? Mert hozzám eléggé közel van ez a bolt. Ha megnézed a csomagolást a cikkszám stimmel. DE: A motorvezérlőnél MP 7.0-ra hivatkozik zárójelben euro 3-mal, arról nem is beszélve, hogy magán a szondán más szám szerepel. Szerintem vissza kéne küldeni. Elvégre ezt a bizonyos szondát kérted, ezért fizettél nem is keveset és még nem is azt kaptál amit kértél. Használva nem volt... Egy próbát megér. Én meg holnap elmegyek ide is meg a "nagy" ladaboltba és rákérdezek, hogy most akkor mi a helyzet a cikkszámokkal. A diagnosztikáról... Nos amiről volt adatom azt leellenőriztem és látszólag minden rendben. A lambda szonda jelfeszültsége is rendben volt. A kérdés, hogy mennyi idő alatt kell reagálnia ugyanis a diagramról leolvasható lenne a szám.
Ha egy Fastra vagy egy Korza fórumon lennék, már rég választ kaptam volna egy elég alapvető kérdésre.
110-ben az univerzális lambdaszondák nem játszanak?
Félinformációim vannak innen-onnan, orosz oldalakról translate-tel fordítva, stb. Ebből számomra az derül ki, hogy a 110-es ECU-ja is elég érzékeny jószág, és csak a gyári vagy a gyárival megegyező referencia (cikk) számú szondát hajlandó befogadni és annak a jelei alapján dönteni arról, hogy hibakódot dobjon ki (az egész üzemet felbolydítva) vagy elviselni (és működni a szonda diktálása szerint).
Ma vettem jobban szemügyre a szondát, ami érkezett. 0 258 005 133 az euro2-s Deszatkáéké.
Nos ennek a zacsiján a cimke 0 258 133, eddig oké.
De a szondán már 0 258 005 708 van (Mazda, Hyundai), de mindkettő külsőre ugyanolyan. Van egy olyan érzésem, hogy az utolsó 3 számjegy a csatlakozó formájára vonatkozik típustól függően.
Nos, van itt olyan, aki már cserélt szondát és klappolt minden? Milyen szondát vett?
Megjött a Bosch referencia számával stimmelő lambdaszonda. Hétvégén beszerelem.
Remélem nem kapok infarktust abban a 2-3 percben, amíg eldől, hogy eltűnnek e a hibakódok vagy megjelennek újra és kiderülne, hogy 28e-t kidobtam az ablakon 2 szondáért...
Olvastam vmelyik szakirodalomban, hogy az adszorber szelepe is csak működő szondával dolgozik. Na nálam nem dolgozik semennyire. Legalábbis nem hallom a kattogását soha. TC-n a 110 tesztben azt írták, hogy a beltérből is hallani ezt. Tényleg így van?
Köszönöm megfontolom. Csak ez a kis kirándulás minimum egy napos elfoglaltság, de elvégre megoldható. Egyébként kipróbáltam amit láttam az orosz fórumon. Tehát: OBDII GM (ALDL) 12 Pin átalakító + KK/L 409 ISO INTERFÉSZ USB + OpenDiag hibátlanul működik (gagyi kínai cuccok). Ma kiszótáraztam, holnap kiértékelem az adatokat (úgy beszélek mintha értenék hozzá :D ). Nagyon kíváncsi leszek a lambda szondára vonatkozó adatokra. Majd csinálok pár képet.
Sziasztok, szerintetek normalis az, hogy -4 fokban 100-110 sebessègnèl, a fűtès bekapcsolva a vízhőfok mèrő mutatója pont 70 -et mutat? Eddigigi hasznalat alatt nem tünt fel, varosban elèg hamar melegszik. Termosztat vagy hőgomba?
Nálam is van valami gubanc, mert motorfék közben berángat az autó elég rendesen. Gyorsításkor pedig kopogó hangja van a motornak(kicsit olyan, mint amikor szelepes az autó). Mekkorának kell lennie az előgyújtásnak normális esetben?
Na ne már... :D Hát ez gáz. Most nézem 21843 HUF a 0258005133 cikkszámú szonda. Kicsit drága mulatság lenne most megint újat venni. Főleg, hogy egy hónapos sincs a Denso.... Még agyalok rajta de azért köszönöm ;)
üdv a klubban :D :( nekem is 2000-s 16V, Bosch M1.5.4 és ugyanezek a kódok, bár nekem nem dadog, csak az alapjáratom kaotikus.
Szerintem lehetséges megfejtés a gyári! lambdaszonda. Egyikőnknek se az van. Lehet, hogy csak azzal fog normálisan működni, több olyan autó is van, aminek az ECU-ja nem fogadja be az univerzálisat.. :(
Benzin injektorokat teszi tönkre a lerakódás, mert nem tisztítja az átfolyó benzin viszont a vízkő a végére lerakódik. A 16 szelepes dugatyún is ki van marva a szelepek helye, nekem biztos nem tört el, mert akkor istentelen hangja lenne. Tavaly már ugrott le a szíj vízpumpa miatt és semmi baja nem lett, nekem szerencsére nem 130 km/óra mellett történt hanem 30-nál. Persze azt nem állítom, nem is görbült el most sem néhány.
Üdv! Valaki világosítson fel :D Visszaolvastam a fórumban és totál káosz van a fejemben a diagnosztikával kapcsolatban. Voltam Kőbányán egy szervízben ahol az istennek sem tudott rákapcsolódni az ECU-ra. Pedig még külön VAZ kábele is volt. 12 lábas csatlakozó van az autómban Bosch 1.5.4 motorvezérlővel. Tud valaki Budapesten olyan helyet ahol el lehet végezni egy komplett motordiagnosztikát? És az alternatív módszerek (ELM és társai) közül melyik működik? Orosz fórumon olvastam egy ALDL kábel + KKL/USB + motorteszter kombót ami elvileg sikerülhet de én már mindenben kételkedek. Korábban írtam már a problémáimról és van egy kis fejlemény ami esetleg közelebb juttathat a célhoz. P0171, 0131 és 0134 újra van. Minél lassabban nyomom le a gázt annál jobban reagál. Ha gyorsan nyomom le akkor csak dadog. Hátha sikerül valamit kitalálni...
Most Gates verzéműszíj van benne, állítólag ez egy 80ezres csereperiódusú szíj. Hangokat még nem hallok, 60ezer van benne, de most tavasszal kicseréltetem. Az orosz szíj 100%, hogy 50ezertől nem bír többet, kb. így szakadt el, feltételezve ha az illető visszarakta a régit.
Az én voltam, nekem szakadt el 2 éve :D. 130 km/h-ás sebességnél belső sávban nem volt kellemes érzés.
Nem azért volt mert nem cseréltettem ki: vagy rosszul rakták vissza a szíjat vagy visszarakta a régit. Gyanús, hogy az utóbbi történt. Hallottam előtte 1 nappal néha 1-1 kis csattanást a motortérből (valószínűleg már ugrált/csúszott a szíj), de nem tudtam, hogy ez az. Egy életre megtanultam. Illetve azt is, hogy Pestre ezt az autót nem szabad bárhová elvinni szereltetni...
Sajnos törhetnek a szelepek ennél a motornál is. Legendák szerint egyedül az 1.5 8V csacsi motor nem akad össze szíj szakadásnál.
Érdekes, amit mondtál, hogy a gáz tönkretette a benzinrendszert. Enyémben is keverőfejes gáz volt berakva 2001 óta, és tavaly vettem a kocsit. Ugye azóta szopóágon vagyok alkatrészcserében... Mit tett tönkre nálad?
Mivel vezérműtengelyek felét fordulnak, mint főtengó, lehetséges a 180 fok eltérés.
Nem VW ez, hogy törje a szelepeket, mert megérdemli a tulaj, ha nemcserélte a bordás szíjat 30 k után. Persze nem állíthatom, hogy nem görbült el néhány szelep, azért beindulhatna, kompresszió van érzésre, majd meg is mérem. Hidegindítoval jár, -4 fokban gázzal nem, mint mondottam bezin rendszert kidobtam, mert tönkretette a gáz, reduktoros volt emmátrixos.
Ha elszakadt a szíj, de megfelelően van összerakva az újjal és nem indul, akkor lehet, hogy összeakadtak a szelepek a dugattyúkkal. Írta már itt korábban valaki a fórumon, hogy mind a 16 szelepet ki kellett cserélnie szíjszakadás miatt.
A 180 fokos elforgatás elég durva lenne, mivel meg vannak jelölve a vezérműtengelyek. Egy kis bemarás van a vez. tengelyek fogaskerekein, amiknek felül kell lenniük. A szíjtakaró burkolaton is van bemarás, azzal kell együtt állniuk. Öreg volt már a szíj?
Mivel az én kocsimban nincs benzin üzemmód nem tudom megállapítani, hogy a hideg miatt nem indul vagy 180 fokkal elforgattam a dupla vérműtengelyeket.i
Meg tudja valaki mondani megbontás nélkül, hogy a fele frekvenciával forgó vézérműtengely hogy áll a főtengely jeléhez képest. Elszakadt a vezérműszíj.
Találkozott már valaki olyannal, hogy a felső tartóbak, ami a toronyra van hegesztve eltört a motornál? Egyszerűen ki van törve a belseje a belső gumi. műanyag szilentnek... Ez okozhatja a nagyobb rezgést?
16 szelepes vezérműszíj cserekor az ékszíjtárcsa jelét hová kell állítani? Az ellenoldalon nem látok jelet. Csak az szóljon hozzá, aki biztos benne. Középre, mert az az egyeshenger felsőholtpontja?
És akkor ezek a kódok nálad megszűntek a Densoval... Amúgy ugyanolyan ECU lehet az autónkban, enyém is 2000-s 16V. Enyém nem rángat, de vannak gondjai ennek is, pl. 10-ből 5 alkalommal nem engedi indítani a motort, mert a CE nem alszik el indítózás alatt. Majd ha jutsz valamire, akkor örülnék, ha beszámolnál róla.
Főtengely jeladót, Vezérműtengely jeladót én is vettem Ukrajnából, majd kicserélem és mondom, hogy mi az ábra, de sztem semmi változás nem lesz.
Kicsit tovább gondolkodtam. Volt már valakinek gondja a vezérműtengely jeladóval? Mert ma lehúztam róla a stekkert járó motornál és nem történt semmi. Lehetséges, hogy ez is közrejátszik a dolgokban?
0131, 0134 0171. Ezek voltak. De ugyebár ez nem feltétlen jelenti a szonda hibáját! Végső elkeseredésemben cseréltem a legvégsőben pedig új AC. Ma megnéztem a fals levegőt már amennyire tudtam. És egyszerűen már nem tudom mi a megoldás. Most jöttem haza munkából, és ilyen rossz még nem volt az autó pedig mintha a múltkor megcsillant volna a fény az alagút végén. Rángat, nem húz, gyenge mint a harmat.
Milyen hibakódod volt a lambdaszondára? (nincs jel, magas jel, alacsony jel?)
Én 14000-ért vettem NTK(NGK)-t, azért az se noname, megszűnt a nincs jel hibakód, de jött helyette az alacsony jel kódozás. Illetve ez következménye lehet a "szegény keverék" P0171-nek, amire nem találok magyarázatot. AC pumpa új, szűrő cserélve, injektor fejeket karbitisztítóval átfújtam, fals szívást végig néztem. Passz.
Igen. Az a gyanúm nekem is, hogy cserélni kell. Egyelőre még nem keményedik fel a fék, de a jelenlegi utakon nem kísérletezem.
Először (Maz kolléga nívájához hasonlóan) a fékezéskor az alapjárat inkább felpörgött. Később jött elő ez a "fuldoklós" dolog. Ha sokáig nyomom a féket akkor le is áll.
Szóval valószínűleg csere. És igen, észrevettem, a katalógusban, hogy 2110-el kezdődik az alkatrész cikkszáma, és nem 2108-al. Így persze a drágábbat kell megvenni. Úgy néztem, hogy a Szegedi lada boltban (ladaparts.hu) 13e Ft. De mindegy. Rásegítő nélkül kissé nehezebb benyomni a féket.
Nekem is 110 1.5i 8V van (1999es), és nekem is ugyanez a problémám volt tavaly tavasszal. A szervócsere megoldott a problémát. Először nálam is szuszogással ill ciripeléssel kezde, majd jött az alapjárat-ingadozás (csak néha), és a csere mellett döntöttem. Ha jól tudom, ez a szervó eltér a Samaraétól, cseréje kb 1-1,5ó.
Lenne egy kérdésem, ha valaki tapasztalt már hasonlót. Elindítom az autót (2110, 1999, 8v) az alapjárat szépen megy (akár 0-90-ig is) minden rezdülés nélkül. Megyek vele majd meg kell állnom pl. egy lámpánál. Ekkor, ahogy rálépek a fékre, el kezd "fuldokolni" az alapjárat. Majd kipróbáltam álló helyzetben is, a jelenség ugyanaz. Ha elengedem a féket, akkor pár pillanat és újra jó az alapjárat. Egyik kollégám szerint valahogy a vákuumos fékrásegítő rendszerrel lehet összefüggésben. Ezzel egy időben, álló helyzetben vettem észre, hogy a fék a lenyomáskor folyamatosan"szuszog", valahol elmegy belőle a vákuum, ha elengedem akkor megáll a szuszogás. Egy másik fórumon egy nivás (1.7 i-s) is ugyanezt a jelenséget írta le, (szuszog a fék és elmegy az alapjárat). Ha valaki futott már ilyenbe, légyszi írja le a tapasztalatait.
21000-ért vettem a Bárdiban. Nem akartam a legdrágábbat sem (Bosch) és a legolcsóbbat sem (noname) így maradt a Denso. Márkás is és "viszonylag" olcsó. De körül kell nézni... Az enyémbe csak egy van. 2000 évjárat 16V.
Hallottatok valamit az új Ladáról? Strapabíró, megbízható?
Szívesen átülnék mostmár valami másba. Már csak azt kell kitalálni hogy miből.
Ja igen, az előző hozzászólásomhoz kapcsolódva, mivel ilyen sok lóvé ment a kocsira, ezért visszamondtam:
ÚJRA ELADÓ LETT A ZOTYA LADÁJÁBÓL KISZERELT KLÍMA 11X-HEZ ! ! !
Utólag itt a fórumon -igaz telefonon is megtettem - de újra elnézést kérek tőled Zotya, nagyon röstellem a dolgot! Ha nincsenek az előbbiek simán beszereltetem.
Nekem valószínűleg a lambda szonda csere még hátravan. Mennyibe fáj most egy? (ha jól tudom 11x-be kettő is van)
Szarul zárult a 2015-ös év vége: még bejött a a kuplung + katalizátor csere. Év közepén akkumlátor + egyéb dolgok mellett idén ellőttem vagy 150ezret a kocsira. Szerintem most vizsgáztattam le utoljára. 2 év után viheti aki akarja.
Még elfogadták vizsgán de kb. tenyérnyi lyuk tátong mindkét oldalt az első ülés alatt/ sárvédő ív mögött. Ezt még meg kell csináltatnom, hogy ne korrodáljon szét. Pedig kétévente ellenőriztettem és le is volt kezelve alul.
Megbízhatónak megbízható - végül is nem hagyott út szélén egyik hiba miatt sem - de kezd elmenni a kedvem az autótól...
Én most cseréltem ki a lambda szondát. Nagyon szarul ment már az autó sokat segített de még mindig nem az igazi. És megmaradt a Lassú reagálás hibakód... Lehet, hogy máshol kell körülnéznünk.
A lassú lambda reagáls gondolom attól lehet, hogy már kezd elfáradni az érzékelő. 150-200 ekm-re szokták mondani a jó minőségű szondák kifáradását (a 110-es sorozatban Bosch van). Az enyém alig bírt többet mint 100 ekm.
Nekem nincsen ilyen hibakódom. De van a gamma szerint 0133 lambda szonda katalizátor előtti lassú reagálás és 0327 motor zajszint alacsony . 0480 hűtőventilátor hibás működés de az az utólag beépített kapcsoló miatt jelentkezik ha nyáron saját magam kapcsolom folyamatos üzemre. Ha van 0133 hibakódom akkor középen kigyullad a sárga check engie . Ezt már elég sűrűn csinálja. Kiütöm és kész. Egy darabig megint nem jön elő. Ismerőseim körében van egy 1.4 benzines VW ami esőben le szokott állni csak másnap indul mint ha misem történt volna. Volt már szerelőnél soknál ,kicseréltek mindent mégis csinálja a hülyeségét a fostalicskája. Az enyém legyen bármilyen hideg vagy meleg szakadó eső megy a gép. Ja és nincsen traktor hangja,mint az egyik fórumtársunknak.
Egyik helyi ismerősömnek - nem fórum tag - pont ugyanezt csinálta a 16 szelepese. Kánikulában menet közben megállt, újra se lehetett indítani. Hűlt valamennyit a motor, hibátlanul beindult. Újraindulás után mindkét alkalommal bekerült tárolt hibának a kopogásérzékelő alacsony jel. Kitörlés után nem íródott be újra. Aztán az utolsó eset után kb. 1 hónappal állandósult ugyanez a hibakód, de az autó tünetmentes volt. Csere óta nem állt le, igaz azóta nincs kánikula.
Ezért kérdeztem, hogy neked nem-e volt ilyen hibakódod. Egyébként a kopogásérzékelő miatt nem szabadna ilyen hibát produkálni, dehát ki tudja, ez valami rejtett agyrém ezeken a kocsikon...
Alapjárat normális általában 800-850. Viszont a motor magasabb fordulatról nem hajlandó visszaállni, marad 2000-3000 fordulatszám. Újraindítás, ismét jó.
Alapjárati motor? Fojtószelep ház kipucolva kb. egy éve, alapjárati motor befújkálva. Megismételjem?
Nem foglalkoztam vele. Tudom mi az, és hol található. Jól eldugott helyen, szinte hozzáférhetetlen, csak ahhoz nyúlok a kocsin, amihez muszáj. Van-e ennek a kopogásérzékelőnek valami haszna? Egyébként a mai napig nem jöttem rá, hogy gyorsításkor mi az a "ciripelő" hang, amit már korábban többen is kérdeztek. Ezekkel a dolgokkal együtt kell élni.
Nekem egy 2005-ös évjáratú 112-esem van. (1.5 16V) A problémám ugyanez, csak nem ennyire durván jelentkezik. Idén egyszer volt egy ilyen leállásom, tavaly egyszer sem, tavaly előtt vagy 10 alkalommal, egymás után. Csak kánikulában jelentkezett a probléma. Mai napig nem tudtam rájönni, hogy mitől lehet. Többszöri indítás és kb. negyed óra állás után mintha semmi sem történt volna, tökéletesen működik az autó. Jó lenne, ha valaki megírná, ez a probléma mitől jelentkezik. Ezzel nem tudtam sokat segíteni, viszont nem egyedüli a probléma.
Gyújtáskapcsolót nézted már? Engem az szivatott hónapokig mire a biztiken keresztül a reléket cserélgetve szétszedtem és be volt az érintkező feketedve. Egy kis drótkefe + megfordítottam és jó lett.
Nekem volt ilyen, vagy legalábbis nagyon hasonló gondom, de azt az ECU tápját adó főrelé, vagyis inkább a mellette lévő biztosíték kontakthibája okozta. Ugyanígy véletlenszerűen menet közben leállt a motor, de akkor a vége felé volt, hogy elég volt belerúgni a középkonzolba, és már újra is indult, közben pedig keletkezett egy rakás értelmetlen hibakód (és viccesen zenélt egyet a Gamma)
A relék és biztosítékok össze-vissza cserélgetésével a hiba úgy fél évre eltűnt, aztán megint elkezdte, akkor kicseréltem az összes relé és biztosíték-foglalatot és a reléket is. Azóta már lassan 2 éve nincs ilyen gond.
Viszont ha neked van kopogásérzékelő hibakód, akkor lehet, hogy az tényleg rossz, de ettől mondjuk nem hiszem, hogy megállna.
"Eredmények"..,K hiányát az immóról teljesen lehuzott csati okozta..,összekötöttem ahogy montad..,kommunokácio most OK!
1.Torque Blurtoothal: OK
2.Modiag Elm327 USB (iso9142.ön) : OK
3.OpenObd mobile android Elm327 Bluetoothal : OK Elm327 USB+KKL.Vagcom nem csatlakozik!
4.OpenObd windows---csak ECU scannelés indul el, most mindig, de szerintem valami hibaüzenet jön---ha baloldali zöld szövegbe nincs "X" akkor a keresés ugy emlékszem el sem indul..., "kapcsolási "sorrendileg vannak a képek
Bocsi de félreérthető volt a "kikapcsolt immó" beszámoló ,semmi Led viágitás - villogás sohasem----,-szervizvisszajelzéshez(?)..., lehet hogy szüztelenitett az ECU?
Lehuzott immo csatival kell indulni ilyenkor??? Megprobálhatom?
Várom a világosságozésegy kis meleget hogy megnézzem....
Korábban olvastam már ehez hassonló problémáról, de érdemi válasz nem született, ezért szeretném újra feltenni a kérdést, hátha valaki tudja mi lehet a probléma.
A tények:
van egy 1.5 injektoros 16 szelepes ladánk, ami manapság(kb 1 hónapja), a következő hibát produkálja: az autó elindul, megy kb. 20-30 km-ert, aztán fogja magát és leáll. Sajnos nem tudom a hibát reprodukálni, egyszer csak bekövetkezik. Van, amikor pár perc pihi után azonnal elindul, aztán megint meg tesz 10-20 km-ert, de van amikor 1-2 percre, vagy akár egy két másodpercre indul el. Miután a hiba bekövetkezik, azek a leállási periódusok egyre gyorsabban következnek be, a végén (már 3x) az lett, hogy haza kellett vontatni. Miután az autó pihen (2-3 nap), a ciklus ujból kezdődik, először tud menni cirka 80 km-et az első leállásig, utánna a leállás egyre gyakrabban következik be. elm327 meg torque mobil appal knock sensor, meg üzemanyag ventilation hibát írt ki az elején, kitöröltem, a knock sensor az maradt, a másik eltűnt (üzemanyag ventillation). Eddig én is abban bíztam, hogy lehet nem tud levegő menni a tankba, de a mai megálláskor nem írta be a hiba tárba, plussz benzinsapka letekerése ssem hozta a kívánt hatást. Ma, mikor leállált teszteltem a gyújtást, és feltűnt, hogy nem ad szikrát, aztán a nagy tesztelés közben le is merült az aksi. Haza vontatás közben megpróbáltam elindítani, semmi nem történt, még egy árva puffanást nem adott a gép. Út közben lesípoltattam az immobilizert, utánna megint húzás próba, egy pár másodpercre beröffent a gép, majd ujra stop. Hazavontattak, itthon gyors aksicsere, a motor beindul, 10 mp motorjárás, majd stop ujra. Aztán a sofőr elvitt, ahová ebédre hivatalosak lettünk volna, lehuztam a sarut előtte a gépről, majd mikor hazaértem, saru vissza, 1 pöccintés, és a gép megy. Vártam 1 negyed órát, hátha a hiba ismét bekövetkezik, de semmi, a kocsi motorja jár, mint az atomóra.
Feltételezés:
-nem tudom, hogy az immo-nak a közbenjárása, lesípolás majd vissza, + a saruról történő lehuzás közbenjátszhat e az egész indítási próblémának az eltüntetésében. Végeredményben volt, amikor már ez sem segített (egy előző ciklusban, pont mikuláskor vittük a gyerekeknek az ajándékot :D). Egyáltalán produkálhatja e egy járó motor leállását.
-a nagy újraindási cuklusok között (amikor az autó már használhatatlanul ujraindulgatott) vagy nem volt az aksi a gépben, vagy már úgy le volt merülve, hogy csak a relé kattogott. Nem tudom, hogy ennek lehet e hatása a probléma enyhülésére? (egyszer volt már szerelőnél is, aztán visszaadta 3 nap után hogy jó, és a hibák újból jöttek, ha jól tudom akkor is ki volt véve az aksi)
Kérdés:
- hogyan tudnám megkeresni a hiba forrását (OBD-n ki tudnám szedni)?
- miért nem lehet szikra?
- immo szórakozhat e, hogy leállítja?
- még multkorában játszottam a szenzorokkal, egy párat lehuzgáltam, aztán az üzemanyag, illetve a injektornak a csatija okozta azt, hogy a motor leált(a szenzorok teljessége igénye nélkül, amit a motorterben találtam.)
Azt írtad az indításgátló teljesen ki van kapcsolva. Ez pontosan mit jelent?
A rajzot azért küldtem, hogy ellenőrizni tudd a vezetékezést. Ha az indításgátló ideiglenesen van kikapcsolva (karbantartás üzemmód - a led folyamatosan ég ráadott gyújtás, és járó motor mellett), attól még az indításgátlónak át kell adni a K-vonal jelét, tehát ez semmit nem befolyásol. Ha gyanús, hogy az indításgátló hibás, és emiatt nem adja át a K-vonal jelét, akkor szokták a leszedett csatlakozón áthidalni, és úgy ellenőrizni csak gyújtás mellett, hogy ott van-e a hiba.
Oké.., holnap nekiugrok.. ,Lada immótól fölöttébb aggodom forumos leirások-rémtörténetek miatt.., ezért a kérdés: Csak bátran, némi vakmerőséggel megspékelve huzzam le 20tüs csokit az immoboxról, és lehuzott csatinál csináljak egy áthidalást a "K"-nak..? igy gondoltad?
1.Igy probáljam meg a kommunikációt áthidalással a lehuzott csatiban?
2.Megpobálhatom igy lehuzott csatival inditani az autót? "végzetetes következmények nélkül?? (Jelenleg ugyanis még indul+ üzemképes...)
Elvileg mindent jól csináltál. Az indításgátlót nézd meg. A pedáloknál lévő oldalfalat vedd le, ha felnyúlsz, egy a középkonzolhoz, egy kis fekete dobozt kell találnod, rajta 18 lábas csatlakozóval. Elölről van gomb rajta, ha azt benyomod, engedi lehúzni a csatlakozóját. Ezután a rajz alapján ellenőrizd a vezetékeket, hogy megvannak-e:
Bocsi de tényleg nagyon blamálva érzem magam a sok zaklatásért.., mégegyszer utóljára--
1. A beállitást megtaláltam, és beállitottam amit engedett :COM port szinkron+-baudráta beállitás 100% korrekt. KKL-VagCom-ot használtam.
2.F1-re klikkre elindult ..,talán egy vezérlő keresés folyamat alul---végigment, de nem talát egyet se , mert mindegyik elött nagy piros X lett a végén. Ez csak első alkalommal történt igy ,most már hiába probálgatom néhány csik után megáll és nem megy tovább...,probáltam járó motornál is.
3.Egy moricka féle itinert tudnál irni., tehát csak egy csatlakozás-hibakódolvasás-hibakodtörlés-re vonatkozó lépéseket kellene megirnod., ahogy Te hogy csinalod ezt a 3 lépést???
4. Most vettem észre hogy az immó teljesen kivan kapcsolva, és egyáltalán nincsenek is meg az immókulcsok!!! Mivel azt olvastam hogy keresztül megy a "K" az immoboxon .,ezért mivel az most nem müködik, ezért esetleg nincs meg a kommunikációs szál az Obd2 csatiban??? Esetleg egy probát tegyek közvetlenül az ECU 55 -re rálépni a diag idejére a "K" 7 -el?
1.Most jött mail az orosz " fejlesztő" barátunktól logfailos levelemre, hogy ugymond "nincs protokol" hibaüzenet stb :Szerintük Ennek Egyik oka, hogyha van az auton, az a most nem jut eszembe nevű fed.com., akkor azt kikell kapcsolni mert szintén a "K" vonalon megy és a diagot blokkolja.
A másik oka a hiányzó kommunikációnak az lehet szeritük hogy az OBD2 csati 7-es "K" tüje és a motor ECU 55 tüje közt nincs folytonosság..,találtam egy jó német rajzot.., ezen rajz szerint a "K" vonal a 7-esről indul, de először bemegy az immodoboz 9-es be és kijön a 18-ason és ugy megy az ECU 55-be--gyakorlatilag gyujtásra van átvezetés a 9 és 11 közt ha immo OK. Véleményed??? egy üzemelő autóról van szó..,sajnos szabadban van ezért még nem tudtam magam rávenni egy kiméregetéshez...
Sajnos abszolute no cirill betüismeret..,de még tegnap röviden probáltam a KKL-t kiválasztva.., de csak az induló ablak jött be.., probáltam itt mindenre létezőre klikellni valami kiválasztásához, de semmi sem volt aktiv, egyedül ECU kiválasztás jött be ugy rémlik---COM, vagy modell, v baudrata biztos nem..,mit bénázhatok? vagy a föntiek miatt sötét ez az oldal?
A Google fordítónál, ha a fordítandó nyelvet oroszra állítod, a szövegdoboz alatt elő tudsz hívni egy kis ablakban egy orosz billentyűzetet. Azzal be tudod írni, amit fordítani akarsz. Sokat segít ha ismered a cirill betűket.
A baudrátat elvileg alapértelmezettként ajánlja fel, nem kell hozzányúlni. Arra viszont figyelj, hogy a W. eszközkezelőben a port beállításoknál is ugyanazok az értékek legyenek megadva (ez egyébként minden esetben fontos, de gondolom erre figyeltél).
Az ELM-mel kapcsolatban annyit, hogy az orosz webshopok, amik árusítják mind egyhangúan azt írják, hogy "hazai" autóknál 2004-2006-os évjáratig nem használhatóak. Helyettük a K-vonalas eszközt javasolják. Gondolom ezt az ELM kérdést már csak az is bonyolítja, hogy náluk az engedékenyebb környezetvédelem miatt sokáig megtartották régebbi szoftveres motorvezérlőket, és csak később kezdték rendszeresíteni azokat, amikkel az Európába hozott kocsikat szerelték. (pl. 99 környékén az orosz piacra szánt Janvar 4-gyel szerelt Ladákon se katalizátor, se lambdaszonda nem volt). Úgyhogy nem olyan egyszerű eligazodni ezen :)
Szép Napot Mindenkinke Sziasztok! :) Először is Kívánok Mindenkinek Kellemes Karácsonyt! :)
a kérdésem az lenne ,hogy 111-hez ablakemelő bowdent lehet kapni? vagy csak kpl szerkezettel? ha igen kb milyen árban szokott lenni ? elektromos van berakva de a mechanikus kézi tekerősben jobban bízok... most csak kérdés későbbre tervezem ezt a beruházást...
ugyanis a bal első az megadta magát a bowden összegyűrődött ahogy illik... :(((
és még egy olyan kérdésem lenne ,hogy samaráé 1az1-ben jó hozzá vagy kisebb alakítással?
Csak még annyit : Elm327USB a használt hardver ..,és a Nálad használt softver??? :modiag vagy scanmaster???
Modiaggal probáltam minden létező opcióval ---de mindig ugyanaz jön a végén ,mint amit irtam : nincs protokoll.., az Obd2 csatiban a tápok tökéletesek ...,
Nekem azt irta az opendiagos orosz hogy ez az autó nem OBD" kompaibilis!!! Ahogy az ő progrmjuk az orosznyelvü opendiag mobile sem...,mert azzal kisérleteztem andoidos tableten, sikertelenül persze..
Önindító forgat, aksi rendben volt. Hazahúztuk, most töltöm az aksit. Mintha nem lenne gyújtás, mert se az önindítóval, se tolásra nem indult. Sőt a tolás marhára nem tetszett neki, mert eltűnt a feszültség a műszerfalról. Gondolom máshova sem jutott.
Szerelők ma délben zártak. Jan. 4-én nyitnak. Szerelő vagyok, csak az elektronikához nem nagyon értek (eddig :D ).
Talán mintha az immobilizer szarakodna. Nem enged indulni.
Egyszer már volt vele gond 4 éve, akkor is az elektronika szívatott. Nem jöttek rá mi volt. Vagányan mondta: semmi gond, kikötjük. Aztán mikor visszamentem az autóért vakarta a fejét, hogy nem lehet. :)
Leállás és vásárlás után nem volt hajlandó elindulni. Betolásnál levette az összes feszültséget a műszerfalról és gondolom mindenhonnan. Valakinek valami tippje? Merre induljak el?
Az még utolag jutott eszembe hogy a "gyujtáskimaradás" az nem biztos hogy gyertya vagy szikrakimaradás..,de persze nagyon is lehet.., égéskimaradás jobban passzol erre, mert az elektronika a valamiért kiesett henger által létrejött ford.esésre irja be ezt a kódót------ha borszasztó benzinszagot érzel akkor szerintem az AC az müködik..,középső kardánbox mögött ,baloldalt .,gázpedál fölött van három relé fölcsavarzva abbaól valamelyik az AC relé..,gondolom ha kimegy az AC bizti akkor az egyáltalán nem myom
Elbüvölő vagy a segitőkészségeddel---igazán köszi---leszedtem az 1.4-et .., KKL drivert magától telepitette (Win7.prof 64)---Com1-re berakta,unicode OK...,a fekete leves most jön majd ezekkel a frány ciril betükkel----Te hogy "szótárazod" le egyébbként a gyakorlatban???, g.forditóba nem sikerült bemásolnom.., hideg van kinn kiprobálni--- holnap majd.
Induláskor fölajánlja a KKL-t és az Elm327-t is..., ha pl az Elmet választanám, de ez a kérdés érvényes a KKL-re is ugyanugy : A baudrata értéket valahol bekell ikszelni vagy esetleg magától kiválasztja az átv.sebességet???
Valami 100% nem jó ha 8.5V -ra esik le sima gyujtásráadásra miközben semmi sincs bekapcsolva, és feltételezünk egy normális állapotban lévő akksit akkor ez abnormális érték , gyakorlatban még öninditózás alatt se ige esik le ennyire. Én ezt csinálnám : Ha van egy akármilyen egyszerű multimétered amivel A-t is lehet mérni ,akkor a állitsd a legnagyobb méréshatárra, 10A minimum , leveszed pl a Negativ sarut és sorbakötöd az ampermérődet---ráadod a gyujtást és megnézed hány A-a fogyasztásod---innét kezdve valahol elkellene kezdened a fogyasztók kikapcsolását ,pl mint fölöttem irta egy forumozó : lekötöd a generátoron lévő vezetékeket , a vastag vezetékeket is mindenképp! Trafórol is lehuzhatod, vagy sorba kiveszed a biztositékokat és szintén figyeled az ampermérődön a változás nagyságát---ahol lényegesen visszaesik az a körrel valami probléma van.
2, Ha nincs ampermérő állás a multimétereden ,akkor tedd az akksira a müszered Voltmérő állásban, és akkor ugyanigy járj el miközben a fölfelémenő feszültségváltozást kell figyelned---amelyik vezeték-biztositék stb levételnél fölugrik --azzal a körrel,fogyasztóval lehet probléma.
3.azért a töltést mérd meg---14-15V reális., ha fölkapcsolsz minden nagy fogyasztót mint világitást ,fütésmotort,H.ablakfütést akkor sem szabad kb 13.5V alá esni a fszültségnek---Töltésvisszajelzőnek rendesen elkell aludni--gyengén izzani nem szabad
A Windows alapút töltsd le. Rögtön a piros betűs mondat alatt a legelső. Vagy a lap legalján a korábbi verziók vannak. Mind ingyenes, működnek minden XP-től újabb op. rendszerrel.
Lada 112 16v 2005-ös, MP7.0 ECU-val. A baudrate 38400, mert ennyi van az ELM-ra írva :) A többi gyári. Automatikus kiválasztáson szokott lenni, de elméletileg működik az ISO 91412, ha jól emlékszem a számra. Nálam ugyanez a nincs protokoll jött elő ma. Mint kiderült túl alacsony volt a feszültség és nem látta a motorvezérlőt. Nos ezzel kapcsolatban van egy kérdésem. Mi szívhatja le az aksit 12v-ról 8,5 v-ra, ha rá van adva a gyújtás? Amúgy volt pár hibakódom, számszerint 7 db. Mind a négy henger gyújtáskimaradás, rendszerfeszültség nem megfelelő, alapjárati motor hiba és még pár elektromossággal összefüggő kód. A motor egyenetlenül jár, durrog, az alapjárati motornak kipufogó gáz szaga volt. Én a benzinpumpára gyanakszom, mert már volt, hogy kiment a biztosítéka.
Köszi---Euro3-as egyébbként---mielött nekiesek.., akkor ez most windows alapu program és nem androidos??? Minden winre kompatibilis vajon? mindegy hogy 32 vagy 64 bites op.rendszer van?
A KKL kábelnél úgy látom megoldották az illesztőprogramot, az előbb nekem a Win 10 op. rendszer is talált rá a netről drivert. XP-nél még kézzel kell telepíteni. A Motor-testert is megnéztem, most látom, hogy csak Euro 2 besorolású vezérlőket tud (a tiéd meg biztos, hogy E3-as), úgyhogy szerintem felejtős ez a program.
Próbáld meg a rendes Open diag 1.4-et, KKL-kábelel, annak is működnie kell! A weboldalukról ingyen letölthető: http://www.opendiag.spb.ru/load
Telepítés után: Vezérlőpult- - >Terület és nyelv - - >Felügyelet - - >Nem unicode-ot használó programok nyelve - - >Orosz
A gép újraindítása után, ha elindítod rendesen meg fogja jeleníteni a cirill karaktereket (már csak szótár kell).
Indításkor kéri az adapter fajtáját. Válaszd ki, hogy K-line (ez a Vag KKL). Beállításoknál be kell állítani a COM-portot, és a baudrátát (10400). Az évjáratból és a típusból ítélve valószínűleg Bosch MP7 Euro 3 ECU van a kocsidban, de automatikusan is meg kell találnia.
Ha minden rendesen be van állítva, akkor ennek így működnie kell. Egyébként profi diagnosztikai eszközök közül a Lauch X431-et tudom, ami biztosan kezeli.
Az általam letöltésnél Egyszerübb , de főleg mindenképp biztonságossabb megoldásra gondoltam a segitségeddel . ,mivel átgondoltam és rájöttem hogy orosz vagy kinai nekem teljesen mindegy a korrekt eligazodás területén,nem tudnád mailban elküldeni vagy feltölteni valahová ezt a "motorteszter" orosz progit??? Nézegettem letöltés céljából egy ...ru oldalt, és máris összeszedtem egy makacs weblapeltéritő-virusfélét.., tehát ha megoldható volna akkor inkább ez a megoldás kellene.Elöre is köszönöm és üdv.
Néhány kérdést megengednél? köszönöm ...,Én nem , csak szeretnék csatlakozni --egy pillanatra zölden mutatja az Elm interfacet utána kiirja hogy NINCS PROTOKOLL!
1.Milyen Ladán , milyen ECU-val szerelten müködik az Elm 327USB+modiag program?
2.Elm 327 "beállitások" ablakban "gyárira" hagytál minden opciót? Baudrate--OBF-time-out--Interface-out stb
3.Protokollkiválasztásnál mit használtál? Automatik vagy manuálisan kijelölted valamelyiket? utóbbi esetben melyiket?
Bocsi.., ugy értettem ki hogy, KKL-el androidos Opendiag müködött élőben Nálad,. irtam a fejlesztőnek és ha valószinüleg jól forditom akkor ez a tartalmi válasz: AZ Op.Diag. program sem, és az autónk sem Obd2 kompatibilis.., mellesleg Elm327 USB-t preferálgatja...,elküldtem neki a kért logfailokat a sikertelen csatlakozásról., ha válaszolna beszámolok róla.., Megprobálnám--nagyokat nyelve az orosz miatt--- azt a Motor.tester progit ,ha küldenél egy pontos linket letöltéshez .., és pontosan megjelölve a Lada 112-re vonatkozó részt ----akár privátban is.., azon csodálkozom hogy a KKL csak WIN 7 32-ön müködik.., mert rég XP.Prof,32-ön simán kellene müködni .,igaz ugy emlékszem a drivert nem szedi le magától, mint a Win7-től fölfelé már igen.., a "javitás" háztáji és költségérzékeny is.., ezért még küzdenék egy kört.., mellesleg az autocom-delfi-Kts nem kezeli .., melyikről hallottad konkrétan -biztosan, jhogy kezeli?
Az androidos Opendiag nekem sem működött a bluetooth Elm327-tel. Nem tudom az okát. VAG KKL-t használok, Motor-tester programmal. Mindkettő orosz, ingyen le lehet tölteni a netről, a Windowsban át kell állítani, hogy a nem unicode karaktereket orosz cirill betűkkel jelenítse meg. Kis szótárazás kell, hogy el lehessen igazodni a menükön, de nem veszés.
Viszont a KKL kábel utoljára a Windows 7 32 bittel működött, nem tudom, hogy az újabb op. rendszerekhez van-e már illesztőprogramja.
Ha sürgős, vagy nem akarsz nagyon belemélyedni, keress egy normális maszek autóelektronikust, akinek van egy profi műszere, vagy egy Bosch-szervízt. Ha megmondod hová való vagy, talán valaki tud tippet is adni, hogy kihez érdemes vinni.
Mi a véleményed erről amit bemásolok alul..,már teljesen elvesztettem a fonalat ezzel a Lada-diag történettel, csak sajnos ég a chechk lámpám továbbra is..
"The OpenDiagMobile does not use the standard OBD-II. Your machine also does not support it. And in the OpenDiagMobile and in the car protocol is used KWP2000. To use stable diagnostic, better use Elm-327 USB.. But I need the logs to see why the program is not connected to the ECU!"
Én is probáltam ezt a opendiag androidos csodát..,minden létező. fölajánlott interface fajtával, automatikus ECU kiválasztással és konkrét ECU kiválasztással pl Bosch7.0--02--03 . de egyikkel se sikerült.., lehet hogy az én automon a 16 Tüs obd csati csak egy "álcázás" és gyakorlatilag nem Obd2 kompatibilis????(mint pl az OpelAstra F-ek)..,forumokon olvastam hogy KWP2000-es protokolt használ..,én már probáltam más általános OBD2 programokkal , pl MoDiag Prof,minden létező protokkollal ,de semmivel se müködik.., pl modiagnál egy pillantra ZÖLDEN megjelnik az Elm327USB..,aztán kiirja hogy NINCS PROTOKOLL...
2001-től csak az EU-ban kötelező az OBD2, az oroszok nem igen foglalkoztak ezzel (ahogy a környezetvédelmi besorolásokkal se nagyon). A befecskenedezős orosz kocsik meg annyira ritkák Európában, hogy az amatőr programok nem ismerik. Az eszköz maga még jó is volna, de szoftvert már nehéz keríteni hozzá, amivel rendesen működik a diagnosztika.
Szerintem attól függ, hogy milyen ECU van benne. 2001-től kötelező az OBDII, Ladáék egy darabig úgy oldották meg, hogy csak az aljzatot cserélték ki az újra.
Illetve a legtöbb európai program (orosz utálatból?) nem ismeri fel a Lada motor menedzsmenteket.
Én VAG KKL adaptert használok, Motor-tester, vagy Opendiag programokkal (mindkettő orosz nyelvű). De mások írták a fórumról, hogy az ELM327 és a Modiag is használható hozzá. Profibb diagnosztikai eszközöket tekintve gondolom bármelyik Bosch jó hozzá, mivel Bosch ECU van benne.
Könyörgöm Kedves Forumozók ..,lassan befonom a hajam a sok sikertelen kisérletezéstől.., Milyen programmal,esetleg milyen protokollal, és milyen interface-el müködik a sikeres hibakódkiolvasás : 16 Tüs Obd2-es konnektor van, Lada 2003-as évjárat., 1.5.16V, 112-es, motorkod :21120769421.
Ám a burkolat csak árt jobbára a trafónak. A forró motor és a műanyag közé szorítja a szerencsétlen elektronikát. Tűzfalon, tornyon vagy akárhol jobb helye lenne a trafónak, mint a gyári helye...
Alapjárati zörgés. - Nem tudom. A vezérlés felől jön, bár nagyobb fordulatszámon nem hallatszik.
Ilyen, mióta megvettem. A kuplunggal kötöttem össze a hangot, mert kopottnak gondolom.
Értsd: a kuplung annyira kopott, hogy sebességben kövérebb gázra felpörög magában az autó, miközben gyorsul is, de egyidejűleg mintha üresben túráztatnád.
Bár ezt most nem annyira vettem észre, leadta a nyomatékot a kerekekre, de ez összefüggésben volna a rossz gyújtótrafófal? Nem hinném... Rejtély. Valamikor kevéssé, valamikor jobban érződik a kuplung erős csúszása. Hogy mitől változó, az nagy kérdés. Mindenesetre teljes gyári orosz kuplungszett (nem olcsó) beszerelésre vár.
P0603- valamennyire megnyugtattál. Ám a trafó/gyertyacsere után is előjött a kód 1-2 alkalommal. Attól félek, hogy elő is fog jönni még. Sajnos már megesett, hogy komolyabb, ipari töltő volt kötve az autóra indításokkor (amikor szemétkedettt), annyiszor merítette le az akksit (20-40 amperrel bombázta töltéskor). Ez valószínűleg nem tesz jót az ECU-nak, de ettől remélem még nem ment gallyra.
Egy jó dolog van a motorburkolattal kapcsolatban, hogy megvédi valamennyire a motort(főleg a trafót) a hótól. Én már jártam úgy, hogy széllel szemben álltam és szép havas lett a motortér. Az elolvadt hó miatt a trafó nem adott szikrát a gyertyakábelbe, mert a lefogató csavarnál letestelt. Hajszárítóval kellett kiszárítanom :D Az alapjárati zörgésről nem írtál.
P0603-as kóddal kapcsolatban olvastam, hogy előjöhet a hibás gyújtás miatt. Gondolom ez akkor van, amikor a szikra nem a gyertyára megy, hanem a motorra.
Igen, a trafó. :) Sokkal stabilabb lett az alapjárat, nincs semmi rángás, biztosabb, kiegyensúlyozottabb az egész üzem. Szóval már előtte is gyengélkedhetett (új Beru gyertyákkal is) a trafó. Viszont féltem az újat. Egyelőre nem teszem vissza a motorburkolatot (kb. csak dísznek való, semmi szigetelés nincs benne), de kellene találni egy hűvösebb helyet neki a motortérben, igaz ahhoz hosszabb gyertyakábelek is kellenének...
Van viszont hibakód továbbra is: P0505 - alapjárati rendszer. Néha felugrik 3000 környékére az alapjárat és csak újraindítással javul meg. Alapjárat motor?
P0603- ez a legijesztőbb, cserébe csak 10-ből kb. 3-4 alkalommal jelenik meg. Operatív memória hiba. :(
És a szokásos lambdaszonda hibakódok a szegény keverékkel együtt. Nincs fals szívás, új az AC (elvileg jó a nyomás is), akkor meg mitől vajon?
Hogy szállhatott el a kompresszió?, ha előtte egy jól működő, erős autó volt. Csak egy AC csere volt ezt megelőzően... Vezérlés a helyén..
Viszont! Trafó ellenőrzéskor megvolt a szikra mind a 4 hengeren igaz, de maga trafó 2-es henger gyújtókábel kivezetése szikrázott magában, valahol letestelt az elektronikában. Ez nem hiszem, hogy normális. Vélemények?
Égéstér szellőztetés is megvolt. 3-4x hosszan (10-15mp) indítóztam kivett gyertyákkal, lehúzott spricni csatival. Mostmár 1/4-ig van a tank is. Nem indul az autó. Néha volt olyan érzésem, hogy mindjárt beröffen(400-450 ford/perc), de azon nyomban le is állt, ahogy elengedtem a kulcsot... Utána ismét semmi, csak durrogások néha, néha semmi. (durrogás a légszűrőből jön, ahogy hallom (nem a gázüzemtől, mert az már nincs.. ) Trafó lehet hibás, attól, hogy szikra látszik? Nem túl pontos diagnosztika ez szerintem így. Ezt találtam a témában: http://totalcar.hu/magazin/technika/201 ... alkatresz/
Ha a motorvezérlő a rossz relé miatt nem működne, akkor annak egyértelmű jelei lennének. Nem működtetné a benzinszivattyút, nem lenne gyújtás, befecskendezés, az indításgátó nem csinálna semmit, a Gamma nem tudná kiolvasni a jeladók értékeit, de még a CE se világítana.
Szinte biztos, hogy nem érzékeli a benzinszintet. Én már többször is mentem úgy az autóval, hogy 0 alatt volt a szintjelző. Igaz egyszer sikerült kifogyasztanom teljesen a tankot :D