Tudjátok, mit, menjetek el a Gergelyhez, és beszéljétek ezt meg vele.
Én azt látom, hogy a 444 sem tudta besározni, és a kutyák komolyabban veszik a dolgokat, mint a kétségkívül kiváló és csodálatos™ TiSza-frakció a Fővárosi Közgyűlésben.
te mi alapjan valasztasz kenyeret, bort, autot, feleseget, a gyerekednek iskolat, a korzetednek kepviselot? barmelyiket meg tudod indokolni racionalisan?
Ne hulyeskedj, ezek mindegyike racionalis dontes, egy kiveve, feleseg/ferj, de ott is eleg nagy reszben a racionalis szamit.
Akkor ennyi? Minden maradjon így? Te nem látod, mennyire hekkelt egy magyar választás?
na de nem azert hekkelt, mert rosszak a szabalyok, hanem mert nem tartjak be a meglevoket sem
én Advóval ellentétben a szabad médiában látnám a helyzet megoldását
ha nem is a helyzet megoldasat, de igen, ez mindenkeppen egy intezendo feladat, szep kihivas az elitnek meg az okosoknak, ez peldaul egy eleg jo temafelvetes
miert, mi mas alapjan szavaznanak? te mi alapjan valasztasz kenyeret, bort, autot, feleseget, a gyerekednek iskolat, a korzetednek kepviselot? barmelyiket meg tudod indokolni racionalisan?
Mondjuk én irónikusnak találom, hogy a busz vagy vonatvezetőtől elvárjuk, hogy értsen ahhoz amit csinál, de aki eldönti hogy mennyi pénze legyen a MÁV-nak vagy a Volánnak azzal szemben minimális szakmai követelményeket sem támasztunk.
ezt most nem ertem
Lazar szerinted analfabeta? nincs diplomaja? vagy barmelyik beosztottjanak vagy barmelyik fonokeneek, vagy barkinek, akinek barmi koze van a fenti kerdeshez?
vagy a valasztokra gondolsz? nepszavazas lesz a MAV koltsegveteserol? esetleg Tiszaburan koltsegvetesi kerdesek miatt megy a haccacare?
Én továbbra is a politikusi cenzusra szavazok, a jelenleginél sokkal szigorúbb feltételekhez kötném a választhatóságot. Megnézném Tállai Andrást vagy Pócs Jánost tesztkitöltés közben :)
milyen nagyszeru is lenne, ha a regnalo kormany donthetne el adminisztrativ eszkozokkel, hogy ki indulhat a valasztasokon
paff...
lasd pl. Torokorszag, ahol csak diplomas jeloltek indulhatnak, teljesen objektive es tudomanyosan persze, a konstantinapolyi polgarmesternek is majdnem sikerult megugornia az akadalyt, meg egyebkent is milyen szipiszupi hely, a demokracia fellegvara, a programok is szinvonalasak
ja nem
es mindezt Magyarorszagrol, ahol meg ki sem irtak a "valasztast", de mar most teljesen default hetkoznapi beszedtema, a vilag legtermeszetesebb dolga annak tippelgetese, hogy a regnalo kormany hogyan fogja ellehetetleniteni a tiaszaistakat, kit hogyan fog egyenkent leszedni a sakktablarol... de azert adjunk ehhez meg plusz eszkozoket is a kezukbe, mert attol majd jo lesz!!!
"A jogállamisági hiányosságok miatt visszatartott források az okai annak, hogy a magyar költségvetés már többet fizet az Európai Uniónak, mint az Európai Unió Magyarországnak.
Október végéig a magyar költségvetésbe alig 589 milliárd forintnyi uniós támogatás folyt be a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési beszámolója szerint. Ezzel szemben uniós tagdíjként a közös büdzsébe október végéig 609 milliárd forintot fizettek be a magyar adófizetők pénzéből, írja a Népszava."
Nnna... önbeteljesítő mantra: eddig vernyákóttak itten a junióellenes elmeroggyantak, hááát... a Csútigeci csak elintézte nekik, gyöhet a propahanta...
a Fidesz eseteben? nem, egyaltalan nem mindenben, mert van mellette a dilettantizmus is es a netto gecizes is, a lopas csak egy - bar ketsegkivul a legjelentosebb - ezen harombol
Ezt kéretik már végre felfogni: a legmagasabban képzett emberek körében is vannak-lehetnek valójában ostoba, tév- és rögeszmés, kényszerképzetes nota bene tök simán nettó gazember alakok. Vannak is.
AZ ARÁNYOK - ez az, ami kérdéses.
Egy sült bolond demagóg baromságot egy egyetemi fakultáson talán minden tizedik-huszadik embernek tudsz elsütni, nem többnek, és ezek nagy része is idővel rájön, hogy marhaság. A napi hírekből ismert Tiszaburán meg a jónép háromnegyedének simán és tartósan beadod.
Hogyne néztem volna meg. Megnéztem a választási térképet (ja, és nem csak most, már anno...) - azért sem értettem, miért jöttél olyan kerületekre mutogatva - ahol amúgy nem győzött a Fidesz.
Logo, én nem gúnyolódtam rajtatok, úgyhogy ez cserébe nem esik jól...
Sokszor leírtam már: BÁRKI becsapható, de értelmes emberek ugyanazzal a trükkel folyamatosan újra meg újra nem - vagy legalábbis csak nagyon kis hányaduk. Ez a szar, ami itt a nyakunkba csorog ebben az országban folyamatosan - ez már tényleg 80-90%-ban csak az ostobáknak adható el, ergo szavazatot akkor is kapna, ha csak az értelmesebb, kikupáltabb népek szavazhatnának - de túl sokat nem, kormányra kerülésre, ott maradásra elegendőt semmiképpen sem. És ez a lényeg.
Amúgy meg nem tudom hányszor írtam le: tisztában vagyok a "korszellemmel", azzal is, hogy előbb modell-szintű összeomlásnak kell bekövetkezni, hogy érdemi korrekciónak egyáltalán esélye legyen, tehát az ötleteim jelenleg nem vehetők napirendre. Tudom. Viszont tartok tőle, hogy pont emiatt ez az összeomlás végül be is fog következni - és én úgymond "előre gondolkodom".
Ugyanakkor - és ezt is sokszor leírtam - a politikusi mandátumok időbeni korlátozása megvalósítható volna (valójában ez sem, a megélhetési politikusbűnöző kaszt inkább legyilkoltatna bárkit, semhogy az ötletet akár csak elő lehessen terjeszteni), ahogy a több szavazatos (és csak írásban teljesíthető) Janecek-féle szisztéma bevezetése is (ami önmagában szintén jelentene némi előszűrést, félanalfabéta ütődöttek nem mennének el kitölteni egy számukra innentől "áttekinthetetlenül bonyolult" szavazólapot, vagy elrontanák, és érvénytelen lenne a szavazatuk).
Svájcban népszavazás volt, arról hogy az 50 millió franknál nagyobb ingatlanvagyonokat 50%-os örökösödési adóval sújtsák, az ajándékozásukat is. A szavazáson elutasították.