Keresés

Részletes keresés

Dante001 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 3291

Üdv!

 

A Wellnet vagy az Aquaphor csapra szerelhető megoldása a jobb? Az aquaában 2 szűrő van a házban, és elvileg nem csak szén alapú, hanem valami más megoldás, ill ezt írják róla:

 

" Az ezüsttel kombinált aktív szén betétek élettartama is csupán 4-5 hónap, az ezüst ugyan is csak a mikroorganizmusok ellen véd, nem változtat azon a tényen, hogy az aktív szén néhány hónap után visszaengedi a szennyeződéseket."

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 3290

Most látom, hogy törölték a hozzászólást, amire reagáltam, mert bizonyára reklámnak gondolták.

 

Bennem is felmerült, de miután megnéztem a fórumozó hozzászólásait, nekem nem úgy tűnt, hogy víztisztítóügynök lenne, ezért a magam részéről nem is kértem rá moderációt.

 

Noha bárki is volt a hozzászóló, egy konkrét árut ajánlott, ami annak a vállalkozásnak kétségtelenül reklám, úgyhogy felemás a dolog.

Előzmény: Törölt nick (3289)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.12 0 0 3289

Azt kivédi a víz klórozása, ezért nem szoktak ott lenni kórokozók, eltekintve az olyan kirívó esetektől, amikor az egész hálózatba kerül valami.

 

Nem az a gond, csak aki már megszokta a tisztított, aktív szénnel aromátlanított vizet és utána beleszagol a csapvízbe, a klórosság mellett megérezheti azt a dohos csőszagot, rozsdaszagot, vagy nevezhetjük bárminek, amit nem baktériumok okoznak, csak a cső lerakódásai.

 

Ezzel a rozsdás üledékkel szoktam is találkozni a tisztítóm éves karbantartásakor, az első üledékszűrőben. Nem azt mondom, hogy káros az egészségre, talán még fel is használja a szervezet a vasat, mangánt, meg a folyó vízben úgyis csak kis arányt képvisel, én meg már az éves koncentrátumot látom.

Előzmény: Karol85 (3286)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.12 0 1 3287

Az biztos, hogy aki megszokta az ozmóvizes teát vagy kávét (talán a levest is sorolhatjuk ide), utána már nem szívesen tér vissza a "meszes vízre". Noha nem mindegy a hálózati víz ásványi tartalma sem.

 

Ha csak szenes szűrőt használsz, a klórosságot elveszi és házi forrásvized lesz, annak meszességével együtt.

 

Mivel magam évekig teszteltem az utánsózatlan ozmóvizet, nekem az a benyomásom, hogy valószínűleg a Ca/Mg összetevőkre szüksége van az embernek a szívizom megfelelő működéséhez (is), ellenkező esetben sajátos szúró érzés jelentkezhet, ami nem jó. Vagy ki tudja, minek hiánya jelentkezik, de abban lehet valami, hogy a teljesen üres víz hosszabb távon nem az igazi.

 

Ettől függetlenül használom a vizet, de nem kizárólagosan, valamilyen multivitamin sem árt naponta, vagy amit jónak látsz.

Előzmény: Druantia0 (3286)
Druantia0 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 3286

Sziasztok!

 

A régi lakásomban volt forditott ozmózisos vízszűrő, és annyira hozzászoktam, hogy venni szeretnék egyet, viszont minél többet olvasok róla, annál nagyobb dilemmában vagyok.

Elég megosztóak a vélemények, az egyik tábor azt állítja, hogy nem probléma a víz ásványmentesítése, mert nagy részét amúgy se a vízzel juttatjuk be.

A másik tábor pedig azzal érvel, hogy az ásványanyag mentes víz egészségtelen, és mivel telítetlenebb oldat, a szervezetünkből még el is von elég sok ásványanyagot. (Azt hiszem ez a W.H.O. hivatalos álláspontja is) Azzal viszont nagyjából egybehangzóak voltak a vélemények, hogy a visszasózó patron nem sokat ér. Lehet venni nyomelem folyadékot, amiből csak pár csepp kell a vízbe, de nem akarok azzal szarakodni, és elég költséges is.

 

Tudtom szerint itthon nagyon jó minőségű a víz, én főleg az íze miatt szereltetném be (meg mert nagyon sok teát csinálok, és annak az ízére kifejezetten jó hatással volt a tisztított víz szerintem) Gondolkodtam 3 lépcsős szenes szűrőn is, amiben nincs fordított ozmózis.

 

Szóval mi a ti álláspontotok a dologról összességében? Problémának látjátok, hogy az összes ásványi anyagot is kiszűri a vízből? 

BéDéKá Creative Commons License 2019.08.25 0 0 3285

Az ásott, fúrt és vert kutak fertőtlenítését általában árvíz vagy belvíz levonulását követően szükséges elvégezni. A szennyezett vízzel együtt érkező baktériumok és kórokozók elpusztítását szisztematikusan és alaposan kell elvégezni. A kutak tisztítása s fertőtlenítése csak egy része a teljes munkamennyiségnek. A legfontosabb feladat, hogy a kórokozók szaporodását és terjedését megakadályozzuk, ezért a környezet szakszerű csíramentesítésére van szükség.

naox Creative Commons License 2019.08.23 0 0 3284

?????

Az ANTSZ vajon honnan tudja, hogy kínában mit raknak bele? Az ANTSZ szerinted csinál 2-3-10 éves vizsgálatot arra, hogy mik a hosszútávú kockázatok? Vagy esetleg bekér egy nyilatkozatot a forgalmazótól, amit az gyorsan megír?

Előzmény: .psp (3283)
.psp Creative Commons License 2019.08.23 0 0 3283

ÁNTSZ-által jóváhagyottat kell venni.

Előzmény: naox (3282)
naox Creative Commons License 2019.08.23 0 0 3282

"így Duna vizet iszok"

igazából nem. Parti szűrésű vizet iszol, aminek át kell mennie egy szűrőrétegen, ami idő, és ennek a jelentőségét már láttad korábban.

"a modern ipar 10000 féle kemikáliát tud előállítani."

inkább ezerszer annyit. De miért félünk jobban az "ipari" anyagoktól, amik valami békés célra szolgálnak (pl. pirosra festik a szövetet), mint a "természetesektől", amiknek soxor az a célja, hogy beleavatkozzanak a szervezetünk működésébe? például úgy, hogy megölnek minket, mint a gombamérgek? MIért a fogamzásgátlótól félünk inkább, mint az annál sokezerszer több hal-hormontól?

"kokain halakra gyakorolt hatásáról"

vannak kételyeim a cikkel kapcsolatban, de általában azt el kell ismerni, hogy egyes állatok néha hiperérzékenyek tudnak egyes anyagokra lenni, és ezek az eredmények nehezen vonatkozatthatóak emberre. Most komolyan, van jelentősége pár nanogramm kokainnak? Ha lenne, akkor miért használnak belőle grammokat (milliárdszoros mennyiséget) a használók? A kokain hatását pontosan ismerjük, súlyos betegek, gyerekek esetén is nyugodtan használjuk szem/tüdő vizsgáltoknál. Itt ezeknek a "biztonságos" dózisoknak a sokmilliószor kisebb megfelelőiről van szó. Indokolt ettől félni?

"z utolsó leágazástól kezdve a víz a csap megnyitásáig áll,"

a vízműtől a csapodig tart a behatás, ennek idejét nem tudod kiszámolni, szerencsére a vízügyesek kiszámoták.

"Van olyan anyag amivel a klór nem bír?"

A szerves vegyületeket lassabban/gyorsabban elintézi, CO2, HCl, CHCl3 keletkezik leginkább. De az változó, hogy ehhez mennyi időre van szükség.

A szervetlen szennyezésekre (nehézfémek, arzén) nincs hatása.

 

Az a baj, hogy ezek a kérdések fordított logikájúak. A víztisztító dílerek hazudoznak össze-vissza konkrétumok nélkül, és te tudományos érveket vársz arra, hogy ezeket a nem tudományos igényű vádakat megcáfoljuk. Látszik, hogy lehetne konkrét vizsgálatok kapcsán vitatkozni, rengeteg tudományos közlemény foglalkozik a kérdéssel, a forgalmazók mégis általánosságban "gyógyszerrel", meg "hormonnal" riogatnak, és kerülik a konkrétumokat.

Nyilván azért, mert nem őket igazolná. BNincs korrekt állítás, csak sejtetés, így nincs igazán mit cáfolni.

A csapvíz jó minőségű, tudjuk 100 éve.

 

Itt viszont jön egy fontos kérdés: a víztisztító készülékek mivel szennyezik a vizet? Gyakran a legócskább, nem élelmiszer-minőségű kínai műanyagokból készülnek, ha kibontod büdösek, síkos, olajos a tapintásuk. Menet közben mennyi lágyító, adalék, nem kipolimerizált monomer oldódik a vízbe? Meg ugye eltávolítjuk a klórt, ezért bacik telepednek meg a készülékben. Azok mit, és mennyi mérget gyártanak? Mert ezeket bizony te megiszod. Miközben élvezettel ócsárolják a víz minőségét, ezekre a kérdésekre adnak korrekt, mérési jegyzőkönyvvel alátámasztott választ?

A víztisztítás egy bizalmi kérdés. A családod évtizedekig azt issza, ami a készülékből kijön. Ez a gyakorlatban gyakran sokkal szennyezettebb, mint ami bemegy.

Azt meg döntsd el, hogy mennyi bizalmat adsz valakinek, aki hazudik/riogat csak azért, hogy növelje a profitját, akár az életed/gyereked élete árán is. (Kérdezd meg, miért nem rozsdamentes acélból készül a készülék. Mert drága. Az életed olcsó?)

Előzmény: Odo Ital (3281)
Odo Ital Creative Commons License 2019.08.21 0 0 3281

Köszönöm a gyors és részletes választ.

Azért kérdeztem, mert múltkor láttam egy dokumentumfilmet, ami a folyóvizek tisztaságával foglalkozik (Budapesten élek, így Duna vizet iszok)s hogy 100 alatti összetevőt vizsgálnak a viztisztaság mérésekor, holott a modern ipar 10000 féle kemikáliát tud előállítani.

Idén volt ez a cikk a folyók antibiotikum tartalmáról: https://ng.hu/fold/2019/05/28/egyre-tobb-folyo-vizeben-mutathato-ki-antibiotikum-szarmazek/

Illetve az élővízbe engedett kokain halakra gyakorolt hatásáról: https://index.hu/techtud/2019/01/23/a_vizben_levo_kokaintol_hiperaktivva_valnak_az_angolnak/

 

Akkor azt mondod, ha elég időt hagyok a klórnak, hogy kifejtse a hatásár, akkor ezek többségét le tudja bontani. Gondolom érdemes kihasználni, hogy az utolsó leágazástól kezdve a víz a csap megnyitásáig áll, s a klór végzi a dolgát, ha figyelembe veszem, hogy 1/2" cső keresztmetszete kb 1cm2, akkor 10m csőben van 1 liter, tehát egyszerre max ennyi vizet éri meg kivenni, előfolyatás nélkül, ha olyan vizat akarok, amiben a klór elvégezte a dolgát.

Van olyan anyag amivel a klór nem bír?

 

 

Előzmény: naox (3280)
naox Creative Commons License 2019.08.18 0 0 3280

"Uszodákban mérték az ösztrogén szintet, átlag 20pg/ml körül ingadozott, mialatt a víz aktív klór tartalma 1,5-3 ppm volt."

A cikk is egyértelműen mutatja, hogy a klór oxidálja a hormont, hisz tisztítás után ez a szint 8ng/l-re csökkent (3. táblázat). A klór hatásához természetesen idő kell, és a medencébe folyamatosan bejut egy csomó ösztrogén a bőrről (meg pláne pisiből). Ha nem fürdenének benne, akkor idővel a klór teljesen elintézné (nem véletlen, hogy a vízmintákhoz Na-tioszulfátot kellett adni, különben a laborban már 0-t mértek volna).

Más kérdés, hogy pl. a vaj ösztrogén tartalma jóval 500 pg/g fölött van, a tejé is 50 fölötti. VAgy a legtisztább tavaink/folyóink is 1-5 pg/ml-t tartalmaznak (naná, bele se gondoljunk, hogy miket csinálnak benne a halak). A barátnődnek adott pusziról meg végképp ne beszéljünk.

 

(Ezek az immunoesszék elképesztően érzékenyek. NE veszítsük el a józanságunkat pusztán azért, mert a "nulláról" kiderült, hogy valójában 0,0000003)

 

És természetesen sok cikk szól a klórozás hatékonyságáról, pl:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26780699

(ez sokkal nagyobb koncentráció: 500.000ng/l hormon a 20 helyett, és 10 ppm klór 1 percnél rövidebb idő alatt elintézi (fig 1.). A cikk a hormonhatás csökkenését nézi, tehát ez még korántsem a teljes lebomlás időigényét jelzi, de azért adhat egy ötletet ahhoz, hogy mennyire hatékony megoldás a klór.)

Előzmény: Odo Ital (3279)
Odo Ital Creative Commons License 2019.08.18 0 0 3279

Sziasztok!

 

Tudna valaki bővebben mondani arról valamit, hogy az ívóvízbe adagolt klór elpusztítja a szerves vegyületeket? Naox írta régen (2011) fórumban, de nem találtam róla konkrétumokat.

Azt tudom, hogy a klór az élő szervezetekre mérgező, hogy antibiotikumnak ellenálló baktériumokat is elpusztít. (Sejthártya falában lévő fehérjét roncsolja?)

De arról nem sokat találtam, hogy antibiotikumot, gyógyszer, vagy hormonmaradványt is elpusztítana.

Ezzel szemben találtam ezt a tanulmányt:

https://link.springer.com/article/10.1007/s13201-019-1016-7

Uszodákban mérték az ösztrogén szintet, átlag 20pg/ml körül ingadozott, mialatt a víz aktív klór tartalma 1,5-3 ppm volt. Vízmű honlapján ezt találtam: „…Jelenleg a mérhető maradék klórtartalom 0,2 mg/l…” (https://www.vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/tarsasagi-informaciok/a_vizrol/vizminoseg_vizkemenyseg)

Nekem ebből az jön le, ha az uszodában a 1,5ppm klór nem bontja le az ösztrogént, akkor az ennél 8x kevesebb 0,2ppm sem fogja lebontani az ivóvízben.

Lehet, hogy kevés volt a reakcióhoz idő, az se vitatom, hogy lehet, hogy más dózist kell hatástalanítania a klórnak, de erős fenntartásaim vannak, hogy a klór ilyen koncentrációban szerves vegyület le tudna bontani. De nem vagyok vegyész, utoljára kémiával 20 éve találkoztam. Tudnátok a témáról bővebben írni valamit? Ebből a szempontból megéri-e az ozmózisos víztisztitó a kockázatot, igen vagy nem?

Traco Creative Commons License 2019.07.23 0 0 3278

Sziasztok!

 

Szeretnénk már egy ideje víztisztítót, és most be is jelentkezett hozzánk egy LUX-os hölgy bemutatóra. Korábbi Zepteres tapasztalataim alapján kicsit tartok tőle, de végül is nem kötelező semmi. Szeretnék kicsit előre tájékozódni, mire jön... Mostanában mi a helyzet? Még mindig túl vannak ezek árazva, és ugyanolyan tudással olcsóbb és jobb gépéket lehet venni máshol?

 

A házban van központi gyantás vízlágyító, ezért RO rendszer kellene, jól gondolom? :)

 

 

köszönet!

T

apeeng Creative Commons License 2019.07.10 0 0 3277

Itt Budafokon a nyolcvan éves ásott kutamat húsz évvel ezelőtt kitisztíttattam, és azóta folyamatosan szivattyúzom a fenekén lévő zsompig. Nos tisztának látszik, szaga sincs, de tilos emberi fogyasztásra használni. Néhány utcával odébb lévő ásott kútból még a növények locsolását sem javasolta az elemző labor.

Még a kutyának sem merek adni belőle, sőt a madarak fürdővize is csapivíz..pedig szegény madarak nem válogathatnak..

Előzmény: Törölt nick (3276)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.06 0 1 3276

Nem mindenki híve az egyszer már megtisztított víz tartályban való poshasztásának. Még akkor sem, ha a tartályban büdösödő víz "aromáját" egy erre a célra, a tartály után beépített szénszűrő külön elveszi.

 

Logikusnak tűnik, hogy minek poshasztani, igyunk inkább mindig frissen tisztított vizet, úgy még utószűrőre sincs szükség, illetve a tartály időszakos fertőtlenítésével sem kell foglalkozni.

 

A tartály belsejében lévő, kerékpárpumpával felfújható gumiballon (ami a vizet szorítja ki) felülete nyálkásodásra hajlamos, ahogy a baktériumok megtelepednek rajta, tehát ez elég gusztustalan dolog, jól keresztbe tesz az egész víztisztításnak.

 

Nyilván egy marketinges banda ilyen "apróságokkal" nem dicsekszik.

Előzmény: Maya Tóthné (3275)
Maya Tóthné Creative Commons License 2019.07.05 0 0 3275

A víztisztítók közül nagyobb tartállyal rendelkezőre szavazok,nálunk bevált!Nálunk Ökonet van beszerelve 2 éve,rengeteg előnye van-többek között a betegségek csökkenése is!!!!!

Előzmény: ZGeorge (3268)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.04 0 0 3274

Természetesen, ami a halaknak jó, az nekünk is jó, sőt egyes halak még érzékenyebbek is.

 

Ilyen akvarisztikai víztisztítók annyiban különböznek, hogy nem lehet a kimenetét csapteleppel elzárni, hanem csak a bemeneten zárható, nincs utánsózó patron sem, ami mondjuk az embernek sem feltétel, teához, főzéshez stb.

 

Nincs automatikus öblítés, manuálisan kell időnként frissíteni, meg arra is odafigyelni, hogy ne száradjon ki véletlenül, hosszabb idő alatt.

Előzmény: Odo Ital (3273)
Odo Ital Creative Commons License 2019.07.04 0 0 3273

RO szűrő megvételén gondolkodom, ha lehet, akkor elkerülném a tartályosakat. Az lenne a kérdésem, hogy a akváriumhoz való RO szűrőket emberi fogyasztásra is lehet használni? Pl ezt?

https://www.ebay.com/itm/3-STUFEN-150-GPD-POWER-UMKEHROSMOSE-ANLAGE-OSMOSEANLAGE-WASSERFILTER-AQUARISTIK/121274563314?_trkparms=aid%3D333200%26algo%3DCOMP.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20171012094517%26meid%3Dd276a81e32844839be42ac7d3fd0d92a%26pid%3D100008%26rk%3D1%26rkt%3D11%26sd%3D152618466770%26itm%3D121274563314&_trksid=p2047675.c100008.m2219

 

Az ára egész baráti, ráadásul 150GPD a szűrője, a 2x ennyibe kerülő tartályosaknál csak 75GDP van. Azért azt már nem szívesen várnám ki. Vagy van jobb ötlet is arra, hogy RO szűrőm legyen tartály nélkül?

 

 

Karesz011983 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 3272

Sziasztok!

Van egy Astral-pool homokszűrőnk, ami 2,01m3. Kb 2014 környékén szerelték be. A szűrőtartályban (ahol a homok van) volt egy műanyag cső. Ez a cső egyik végén feltételezhetően a vákumtérhez csatlakozott, a másik vége a tartályban lévő homok szintje fölött végződött, egy membránnal a végén (gondolom azért, hogy a homok ne menjen bele a csőbe. Most az a problémánk, hogy a cső kicsúszott. Kipakoltuk a tartályt, de nem találtuk meg a csatlakozási pontot. Sajnos a szűrő - gondolom ez miatt - visszamosatásnál homokol. Beszéltünk a spanyol gyártóval, ő nem is tud róla, hogy a tartályban van telepítve ilyen cső...Van esetleg valakinek valami tanácsa, ne adj Isten robbantott ábrája vagy fényképe, hogy ennek a csőnek pontosan hova kellene lennie bekötve?

köszönettel!

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.18 0 1 3271

Szívesen segítenék, de nem követem a piacot és reklám is lenne, de valóban fogalmam sincs.

 

Évekkel ezelőtt összeraktam magamnak egy szerkezetet (máig működik), ami a Brita-kancsóval kezdődött, majd a fejlesztések során rá is jöttem sok mindenre, meg olvastam is sokat a témában, de ilyen szinten már nem foglalkozom vele.

Előzmény: ZGeorge (3270)
ZGeorge Creative Commons License 2019.06.17 0 0 3270

Igen erre gondoltam,köszönöm a választ,tudsz ajánlani hasonló tudású tisztítót alacsonyabb áron?Thx

Előzmény: Törölt nick (3269)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.17 0 0 3269

Ha a W25-ről van szó, egyszerű széntöltet, amiben ezüstadalék gátolja a baktériumok szaporodását.

Elhasználódás után vagy másikat kell venni, vagy töltetet cseréltetni a gyártónál (nem betétcserés).

Hasonló, csaptelepre szerelhető eszköz, hasonló töltettel, de cserélhető betéttel létezik sokféle, úgyhogy semmi különös, ilyen szempontból.

A víz klórosságát megszünteti, ásványok maradnak, így hasonló vizet kapsz tőle, mint az ásványvizek. Műanyag (íz) nélkül, ózonos fertőtlenítés és vastalanítás nélkül.

Előzmény: ZGeorge (3268)
ZGeorge Creative Commons License 2019.06.16 0 0 3268

Sziasztok!

A Wellnet víztisztítóról szeretnék véleményt kérni,elsősorban ivásra meg főzésre szeretnénk használni a tisztított vizet.Köszönöm.

.psp Creative Commons License 2019.05.07 0 0 3267

Az Ökonetes az egy közepes minősségü ozmózisos berendezés.  Otthonra jó  reális értéke kb 45 000 Ft lehet  ha e körül van megéri.

Előzmény: Sfjodorov (3265)
BéDéKá Creative Commons License 2019.05.07 0 0 3266

A kutak fertőtlenítését minden esetben a fizikai tisztítással kell elkezdeni. Szivattyúk segítségével kitermeljük a fertőzött, megjelenésében zavaros és piszkos vizet. Amikor látszatra tiszta vizű a kút, akkor kell a fertőtlenítést például klór-dioxid oldattal megkezdeni. Részletek, szer adagolása: Vert, ásott és fúrt kutak fertőtlenítése

Sfjodorov Creative Commons License 2019.05.06 0 0 3265

Sziasztok!

 

Egyik ismerősöm ajánlotta nekem hogy használjunk víztisztító készüléket. Mivel egy MLM rendszerben van (Ökonet) ez az egész dolog, így kicsit szkeptikus vagyok az egésszel kapcsolatosan. De maga a víztisztítás megfogott. Szeretnék utánajárni az egésznek, de mint már többször is arra jutottam, hogy ezen a fórumon fogok érdeklődni, hátha itt tudtok segíteni a választásban. 

 

Sajnos a mosogatónk alá nem lehet berakni a víztisztítót, mert nem fér be szinte semmi mert ilyen Blanco szelektív hulladékgyűjtő van a mosogató alatt, igaz van egy rész a kuka felett, ahová akár be is férhetne valami, de amit ajánlottak az nem. 

De szerencsére van egy háztartási helyiség a konyha mellett, ahol van egy falicsap, ahová akár oda is lehet rakni bármilyen víztisztítót.

 

Innen jön a kérdés, hogy milyet. Nem tudom, hogy átfolyós legyen vagy tartályos és igazából az ár is számít. 

Mert én meg szénsavas víz párti vagyok, de lehet hogy elmúlik idővel, ha tisztított vizet iszok.

 

No szóval abban kérnék segítséget, hogy milyen készüléket vásároljunk, ami már bevált itt a fórumlakóknak a hosszú idő alatt.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.27 0 0 3264
Előzmény: BéDéKá (3263)
BéDéKá Creative Commons License 2019.04.27 0 0 3263

A fordított ozmózis technológiáját az eleinte titkosított, majd nyilvánossá vált feljegyzések szerint először az Amerikai Űrkutatási Hivatal fejlesztette ki az űrhajósok számára, majd a NASA után az USA haditengerészete kezdte használni a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására. Előnyei miatt az iparban (pl. gyógyszer-, élelmiszer- és kozmetikai ipar) is elterjedt, desztilláció helyett széles körben alkalmazzák különösen nagy tisztaságú vizet igénylő folyamatok esetében. Bővebben: Vízszűrés, ivóvíz tisztítás, RO membrán

BéDéKá Creative Commons License 2019.04.27 0 0 3262

A mezőgazdasági vízkezelés egyik fő feladata, hogy a termőföldek öntözéshez szükséges vízmennyiséget és vízminőséget biztosítsa. Mivel a fúrt kutak kialakítására a legtöbb esetben nincs mód és lehetőség, ezért a rendelkezésre álló vizet kell a megfelelő kezeléssel a mezőgazdasági használatra alkalmassá tenni.

tavas1 Creative Commons License 2019.03.30 0 0 3261

Köszönöm válaszod!

Előzmény: Törölt nick (3260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!