Nem. Azt teszteltetik, hogy túláram esetén (ami hőfejlődéssel jár) a védelem leold-e vagy kigyújtja az autót. A másik védelmi pont az olvadóbiztosító (nem biztosíték mert az egy pénzügyi fogalom) értéke. Túl nagy áramra ez olvad el és nem a zármotor vagy a vezetékek. Erre te raksz bele egy 25%-al magasabb értékűt a "biztonság kedvéért". Na ez pont a biztonság keresztbebaszása. Vilmaaaaaa...... normális?
Igazad van-----nincs is a belső biztitábla leirásában olyan megnevezés hogy "irányjelző" biztositék...., de hogy még mit figyel többek között ez BCM biztositék azt mindenkép nem ártana tudni.., sajnos erre nem találtam semmi infót...
Az a szép az egészben, hogy abban az autóban az irányjelzőknek nincs is biztosítékuk. (fizikai) Amit cseréltek az a karosszéria vezérlő egyik biztosítéka, azon még vagy féltucat egyéb fogyasztó is lóg.
Sajnos abszolult igazad vagyon..,más kérdés hogy ilyen alkalmi kontakthiba megtalálása egyenlő a tű a szénakazalban kereséssel..,pláne ha félszemmel a rezsióradijra kell pislognod a kalkulálható sikertelenség esetére..., egyébbként probáltuk 10A-sal is a gyári 20-helyett.., minden müködött.,csak érdkességként jutott eszembe az 5A-s túllépéshez..., BMW gyári TIS ben rejtélyessebb központizármotor müködés esetén ezt javasolják kb : Gyors egymásután csináljon távvezzel 15-20 db nyitás-zárás ciklust--figyelje hogy összes gomb egyformán emelkedik-süllyed----hővédelem leold--várjon 3 percet és próbálja ujra.., ha Ok akkor cserélje ki a gyái 20A-st 25A-s ra...,pénteken jön az OPEL .., más jav miatt..,reméljük a legjobbakat....
Nem izzó-nem biztositék stb hiba.../...itt azonban beletrafáltunk : Egyik biztinél a... blabla""
bazzeg...vidampark.. :))
(nem mellesleg ha valahol ilyen feszko esesed van.. akkor az valoszinu futi is a kontakthibat. szvsz egy nagyobb biztivel ezt nem biztos hogy hosszu tavon megoldottad. ) ================================
Csomagtartó REX-felöl inditottuk a minden doksi és infó nélküli .,vak tyuk is talál szemet stilusú " általános tipusú hibakeresést"..,Ezután a motortéri tábla jött---zéró eredménnyel. Sajnos utóljára került sor a vezető oldali biztitáblára...,itt azonban beletrafáltunk : Egyik biztinél a 12V-os hagyományos próbalámpa nagyon gyengén világitott., nem volt szakadt!! csak alig látszodott stb.., hirtelenjében én nem is emlékszem ilyen fura biztositékhibára..,egy mini 20A-s volt ugy rémlik baloldalt fölülről a 2-ik pozicióban..,"biztonságért" 25A-st tettünk bele...
ismeros jelenseg.. de a konkret okat nem tudom. szerintem olaj eg.. (lehet epp a dpf-ben ) ...vagy egr mennyiseg nem megfelelo, vagy injektor porlasztas.. ee. nem talalgatok.. nem tudom. de csak a hibas bmwk budosek. szvsz valami baja van. SK.
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy BMW M47 118d motor, nem regenerált egy ideje, mint kiderült a hibás termosztátok akadályozták meg ebben.
Termosztátok cserélve lettek, azóta regenerált is, az erre vonatkozó hibakódok nem is jöttek többet vissza, teljesen hibakódmentes az autó.
Viszont mióta ez a sztori történt egyszerűen büdös füstszag jön a kipufogóból. Nem kormol, nem fekete füst, csak és kizárólag büdös.
Eddig a kipufogó vége fémtiszta volt, most már fekete. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy hibakódmentes az autó. Először arra gondoltam, hogy a regneráció
hiánya miatt felgyúlt a sok dzsuva, a kipufogórendszerben, és ez majd elmúlik, de sajna nem.
Mértem egy füstölést az autón egy vizsgasori géppel, és bőven határérték alatt van a füstölés értéke. De mégis az a hülye dízel füst szag tapasztalható...
Gondoltam még arra, hogy így 200.000km-nél a dpf elérte az életének a végét, nade akkor meg mindenféle hibakód kellene jelentkezzen, valamint magas nyomáskülönbség stb...
Vagy máshogy is meghalhatott a dpf? (De akkor nem kellene szerintem hibakódmentes legyen az autó), vagy nézzem meg az injektorokat?
Támadd meg azt a fojtószelepet egy PWM generátorral, é"" szukseg nincs ra * , meg erdobe beljebb setalas lenne az is meg tobb vakfoltal.
*sima kefes DC motor van benne, ha direktre csattintja B+. es ratud kotni egy szkopot az aramra.. meg a kommutator allapotokat is merheti. nem mellesleg az ehez tartozo poz. szenzor jeleket is. de itt egyenlore meg az eloadat is fejtorest okoz.
Ne pingvinezzél már. Támadd meg azt a fojtószelepet egy PWM generátorral, és nézd meg, hogy mozog-e. Meg már korábban is javasolták, hogy billentsd meg kézzel, és nézzed hogy a heyzetjeladója mutatja-e a mozgást.
Fojtók PID kotrollerének a végfokában általában jó védelem van, némi zárlattól nem pukkan ki rögtön, ettől még tönkre tud menni, mint a világon minden és bármi.
Nekem inkább az a furcsa, a két potméter itt ellentétesen mozog, hogy az egyszeres hibát (egyik poti kopott) kiszűrjék.
Ehhez képest az a nagyon közeli feszültség (kb 0.x V ... 1.x V) sehogyan sem stimmel.
Ellenőrizd megvan-e az 5V.
Ha nincs, mielőtt vezérlő csere, és egyebek, legyél teljesen biztos benne, a vezérlőnek az összes testje, tápja rendben van-e.
***Akarom mondani van egy kb 2000-es üresjárat gondolom vészüzem miatt, de semmi ráhatása nincs a gázpedál lenyomásának. Am a már említett hibakód azonnal, gyujtáson is megvan és nem törölhető. Ezért gondolok fojt. egységre vagy ecura. Nem tudom mi a tapasztalatotok, egy szar bekső zárlatos fojtószelephaz kinyírhatta az ecu fojtószelepet megvezérő részét?
Kicsit fáradt voltam amikor fogalmaztam. Szóval egyáltalán nem mozdul meg a fojtószelep gázpedál lenyomásakor, se gyújtáson, se járó motornál se semmikor, egyik fojtószelepházzal sem.
ugyanitt ha a potik nem kapjak meg az 5V tapot. ..akkor nincs pozicio feszko se. vagy van, ha az ecm behelyettesit. de ezt meg csati oldalon merni lehet.