Köszönöm mindenkinek! 5e ft nem olyan nagy pénz, veszek akkor egy új biztonsági szelepet.
Igazából csak a hiba okát szerettem volna megtudni, nem akartam én nekiállni magam mókolni. Arra gondoltam, ha már úgyis kihívom a szerelőt, akkor megkérem, hogy vízkőtelenítse a bojlert; de ő azt mondta, hogy felesleges, mert nincs erre utaló jele.
Ő maga írta, hogy a biztonsági szelepnél zizeg. Majd megkérdezte, hogy mi lehet a hiba.
Mint felhasználó, annyit érdemes volna tudnia, hogy azon a szelepen le lehet engedni a melegvizet a tartályból. De ha nem is engedi le, időnként ajánlatos megnyitni egy negyed fordulattal visszafelé, (többel nem is lehetséges) hogy az alászorult vízkövet vagy bármit kimossa. (Különösen, hogy a hálózaton szerelés történt.)
ui.: nálunk a gyári biztonsági szelepet 2 év után kellett cserélni mert "zizget". Illetve nem kellett. Csak akkor cseréld, ha zavar. Más bajt nem okoz.
Elhúzhatsz a sunyiba öreg. Ha 100%-ot írok, akkor abba kötsz bele, mert olyan nincs, hogy nincs veszteség. Tudod, veszteség az, amit kifizetsz de nem nálad hasznosul.
A falsík alatti/süllyesztett zuhany szerelvénynek (pl hansgrohe iBox) számomra max akkor van értelme, ha a zuhanyfej más falon lenne, mint ahol a csap lenne... vagy én látom rosszul a helyzetet? Ez leginkább egy divat, ami csak bonyolítja a szerelést és a későbbi cserét is nem? Nem is könnyebben tisztítható, illetve a kézi zuhanyfej úgyis talán a legpraktikusabb és ha olyat akar az ember, akkor a falon kívül így is úgy is lesz egy himbálózó flexicső...
"Az olajradiátorok az elektromos fűtőberendezések közé tartoznak. Több okból is nagyon népszerűek, elsősorban hatékonyságuk miatt, ami legalább 85-90%-ra tehető,"
max 1-5% ra tettem volna a veszteséget,ami később visszanyerhető ---mert "látens hő"az olaj elgőzölgéséről szól.De lehűléskor vissza alakul.
HA el lehet tüntetni BÁRMENNYIRE pici energiát is (pont fordítva írta volna, és több lenne a kivett energia, mint a betett energia) akkor azt elő is lehet csalogatni a semmiből.
Pufff, kész a PM.
De nézzük már meg. Mond meg hová lesz az a VESZTESÉG ami miatt nem 100% a hatásfok?
Ne keverd a hőtárolást, a megtakarítással. Amit eltárol az olajradiátor azt is be kell tenni, tehát kevesebbet nem fogyaszt, csak használ egy hőtároló tömeget.