Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Szutyok DNS-szerverre gyanakszom, de előbb nézzük a hardvert.
Ha a ping nem akar futni névvel beírt címre, csak nehezen, ugyanakkor ip-t adva célnak csont nélkül fut, akkor a dns-szever szemétkedik.
(Tűzfalak/vírusirtók szokták "biztonságos DNS" felkiáltással elhajlítani a DNS kiszolgáló címét a saját gépükre - ami aztán vagy bírja, vagy nem, vagy a közelben van, vagy nem.)
Se proxy, se vpn, se semmi. És nem is torrentezek. Viszont mintha napról-napra rosszabb lenne a helyzet. Ma reggel a mobile.de megnyitása 2 percbe és 10 próbálkozásba került, aztán ott 2-3 percig minden link hasított, majd megint megáll az egész. A szolgáltató (T) szerint részükről minden oké.
Van egy olyan érzésem, hogy az egész a FF Quantumra frissítéskor kezdődött, de lehet az hatással az összes böngészőre? Az Edge, Opera, Chrome ugyanúgy akadozik. A FF buglistjében nem látok ilyen problémát.
Ha a Win10-es upgrade óta nem telt el 30 nap és a Gépház -> Frissítés és biztonság menüpontja alatt még van "Vissza a Windows 7-re" (vagy hasonló) pont, akkor kövesd azt.
Van egy naprakész Win 10-es gép, rajta szintén naprakész böngészők: FF Quantum 57.valami, Edge, Opera, Chrome. És Winamp.
A tünet: a böngészők sorra kiírják weboldalakra, hogy azok nem találhatók, de közben a Winamp vígan eléri bármelyik Shoutcast csatornát. Aztán a böngésző megnyitja a kért oldalt, de mondjuk az Index főoldalán ha kattintok egy linkre, megint fél percig nem elérhető az oldal. Közben a Winampban nem szakad meg az 'adás', pedig csak kb. 5mp-et pufferel. Akár csatornát is válthatok. A hiba akkor is fennáll, ha a Winamp nem fut.
A routert (TP-Link Archer AC1750), kábelmodemet, gépet újraindítottam, a router firmware-ét frissítettem, a tünetek nem múlnak. A kábelmodem status oldala szerint mindig van kapcsolata és megfelelő a jelerősség.
A PC-ről a modem és router admin oldalai pillanatok alatt, akadozás nélkül betöltődnek és wifin nem jelentkezik a hiba, sz'al a gépemmel lehet valami. De mi?
Sziasztok, van egy win10 tabletem amit anó még win7-el vagy nyolccal vettem, akkor jó volt minden most meg lassú mint a lajhár....... hogyan tudom visszaállítani win 7-re? Köszönöm Árpi
'sszátokmegh, én sosem hittem volna, hogy egy automatikus frissítés beépítése a sok bugos frissítés miatt lett szükséges. Egy álomvilágban éltem eddig.
"Csak annyi, hogy a saját frissítővel a program gyártója kvázi elismeri, hogy a terméke (rendszeres frissítésre szorul) úgy bugos, ahogy van."
Vagy csak új funkc van és illeszkedik a kiegészítő az új struktúrájó Firefox böngésződhöz. És sok más.
Persze azt is lehet mondani, hogy ha évek óta nem frissült, az fasza stabil és jóság, lám megcsinálták elsőre, meg esetleg azt is, hogy nahh, egyszer kiadták és szarnak rá.
"Kész program" meg kb. sosem létezett, még azoknál is akadhatnak meglepetések, amit 20+ éve milliónyian használunk. Ez ilyen, fel sem lehet fogni mennyi tesztelési energiát kellene beletenni milyen zavaros környezetben.
"Értsük félre szándékosan: a kérdezőhöz képest azok, aki megírják e frissítéseket, szinte biztos, hogy körültekintőbben járnak el, mint amennyire ő tud. Más kérdés, hogy a dolog egyedisége miatt ez mennyire általános érvényű."
És akkor az van kérlek, hogy az egyik mondatoddal máris agyonszúrtad a másikat.
"De ellenőrizni te sem tudod ezt megnyugtatóan: ha az adott, benne hagyott hiba csak bizonyos körülmények együttállása esetén jelenik meg (és ezt talán elég tipikus jelenség), akkor hiába nézed végig az összes funkciót, meg miegyébet."
Pont ezért érvényes az, hogy nekem kell végignézni, mert a "belső ellenőrzés" (ha van egyáltalán még) messze nincs felkészülve az én gépemre. Tudod... az a bizonyos "pudingpróba", no.
"A saját frissítő-alrendszernek nem tudom, mi köze ehhez."
Csak annyi, hogy a saját frissítővel a program gyártója kvázi elismeri, hogy a terméke (rendszeres frissítésre szorul) úgy bugos, ahogy van.
(Természetesen itt nem a program adatbázisának a naprakészségéről van szó - mielőtt valaki belekötne, hogy "de hát a vírusirtók is feszt frissítenek", hanem a motorról.)
"Attól még a frissítéseket nem vaktában írogatják, és elég élénk párbeszéd is zajlik közben, nem csak egy sajtosszagú programozó írogatja két, három hónapos hibarészletező emailt olvasgatva a javításokat."
Úgy látom nem érted... nem a hibákkal van a gond, hanem a hibák folyamatos termelődésével - a villámgyorsan és hatékonyan csökkenő tendencia helyett.
Vagyis azzal, hogy praktice megszűnt az a fogalom, hogy "kész program".
Nincs rendben, de szerencsére a Microsoft sem mondja ezt, ellenben veled, aki leellenőrzi és kontrollálja az általad nem is ismert programkódot, amit a "franctuggyahány progger" megír.
Hjavégülis.... ha én egyedül nem tudok letesztelni egy gigaszoftot - amit nem is én írtam (forráskód nélkül) -, akkor a milliárdos cégnek franctuggyahány száz profi proggerrel sem kell tudnia letesztelnie a saját szoftját.
Értsük félre szándékosan: a kérdezőhöz képest azok, aki megírják e frissítéseket, szinte biztos, hogy körültekintőbben járnak el, mint amennyire ő tud. Más kérdés, hogy a dolog egyedisége miatt ez mennyire általános érvényű. De ellenőrizni te sem tudod ezt megnyugtatóan: ha az adott, benne hagyott hiba csak bizonyos körülmények együttállása esetén jelenik meg (és ezt talán elég tipikus jelenség), akkor hiába nézed végig az összes funkciót, meg miegyébet. A saját frissítő-alrendszernek nem tudom, mi köze ehhez. Attól még a frissítéseket nem vaktában írogatják, és elég élénk párbeszéd is zajlik közben, nem csak egy sajtosszagú programozó írogatja két, három hónapos hibarészletező emailt olvasgatva a javításokat.