Sziasztok! Alakított már át valaki közületek sima hátsó kerekes Mzt-t segéd mellső hajtásosra? Az engedélyeztetése érdekelne leginkább,mibe fáj,mert ha nagyon drága,akkor nem akarok kinylodni vele, levizsgázik a gép piros rendszámra, alá rakjuk a másik hidat,aztán 5év mulva meg majd lesz valami,max visszarakjuk vizsgára a mezítlábas hidat.
Tuti van ilyen is de legtöbbet csak a gömbcsuklók csészéinek a kopása okozza ! Legalább 3-4 mtz-vel jártam amin állandó probléma volt a sétálás az úton ! De egyszer az egyik kollégának mondtam ezt és azt mondta meg kell húzni a gömbcsukló csészéit feszesre és megszűnik ! Utána ha ilyen hibát láttam már elő a nagy villáskulcs és meghúzgáltam a csészéket és 1 gép kivételével megszűnt a hiba !
Ne sajnálja,én is jobban örülnék ha nem ismerném.Majdnem csináltak egy tökéletes hidraulika rendszer,de csak beletettek egy 100 eurós gyenge pontot.Egyszerű mint a faék,de van benne egy szelep aminek nincs cserélhető/hőkezelt szelep fészke.1000-1500 óránként megeszi az öntöttvas házban kialakított fészket.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/463/Emel%C5%91szerkezet_szelep_kpl_822.html ezt vedd ki belőle szedd darabokra.Van benne pici rugó(elszokott törni)van két O gyűrű az alján(kiszokta lökni ha valaki az ülés melletti karral emelteti(azt nem szabad használni soha)),vagy a szelep fészkek be vannak verődve(a barmok nem tettek bele fészket)ha kopott verődött cserélni kell az egészet.
Én az újabb típusokból már kiöregedtem. Annyit tudnék tanácsolni,ha van helyzet és erőszabályzós vezértömb benne ,akkor azt tedd rendesen semleges állásba!!
Szép Estét mindenkinek!Esetleg tudna nekem valaki segíteni abban h miért emeli magától a hidraulikámat,és utána csak úgy megy vissza ha pl rá álok,egy 1221.3-ról lenne szó,2010-es
Ebben az egyben biztos vagyok.Enyémben a 82-esbe 90-es van,és ilyen időben úgy vált mint az autó,nyáron meg mint az mtz.Nem rossz ez a te keverésed sem,csak arra voltam kíváncsi hogy a 90-es vagy 140-eshez van e valami különbség.Váltó élettartamában nem hiszem,de ahogy mondod a csendességében meg a könnyebb váltásban igen.
sokkal tapadósabb mint a sima hajtóműolaj a zsírtól meg sűrűsödik a nullás zsír meg nem csapódik ki az olajból mivel a váltóm meg van gyorsítva zajosabb volt mint normál állapotba c olajat nem kaptam sehol hirtelen felindulásból ezt találtam ki de nem bántam meg eddig erdei tartós teszten jól vizsgázott de egy szinkron váltós vagy olyan gépbe ami a váltó olaját használja a hidraulikához nem önteném bele de a tolókerekes váltóba nekem nagyon bejött