Azért szerencséd is volt. Nekem (ha jól emlékszem) 5 napot ült a hitelemen a bank (majd kérdés nélkül megadták), és 3 nap volt a forgalombahelyezés. Csak közben volt 2 hétvége.
Nekem láttatlanban csak az EuroTAX szerinti árat mondta meg. De megmondta, hogy ez ennél kevesebb is lehet. Mellesleg KN Tatabánya honlapján van egy adatlap (név, telszám, típus, ami után érdeklődsz, mikor hívhatnak) amit ki kell tölteni, és visszahívnak. Nekem ez is szimpatikus volt.
Sziasztok! én inkább csak olvasom a fórumot,de most rá szánom magam az írásra főleg az ügyben írnék, ki mennyit vár egy autóra. röviden: én decemberben vettem a kocsit mindenképpen 1,6 crdi sw-t szerettem volna, szóval be mentem a szalonba ott bent ált egy bemutato auto meg kérdeztem az értékesítőt ezt el lehet vinni?? azt mondta igen ez volt HÉTFŐN este 5-kor CSÜTÖRTÖKÖN szolt hogy holnap viheted a kocsit. szóval megy ez gyorsan is vagy csak szerencsém volt?!
Ha egy kereskedő nem vesz komolyan egy email-es érdeklődést, akkor azt nagy ívben elkerülném!
Ha eladó az autó igenis vegye a fáradtságot a kereskedő (mint ahogy sokan teszik ) hogy korrekt kielégítő, és a további személyes találkozót megalapozó választ adjon.
( Freemailról ne? Ez meg pont az az attitűd, ha bemész rövidnadrágban, hátizsákkal, le se kaakálnak, mert nem "nézik ki belőled" a szándékot)
És szerintem lehet egy tól-ig beszámítási árat kérni látatlanban is. Ha mást nem, a beszámítási hajlandóságot mindenképpen mutatja..
Használtautóra árat egyik sem fog mondani, csak ha látta, legalábbis nálam így volt. Mindenképpen személyes találkozót javasolok, amennyiben belefér az időbe, én részemről nem bízom az emiles ajánlatkérésben. Mint kereskedő meg nem is annyira kedvelem, általában személyes megbeszélést javasolok az ilyen megkeresésre. (természetesen én nem autoval kereskedem :) ) Ha mégis emilt választasz, akkor ha lehet valami normális emilről küldd, ne freemail stb. mert kicsit komolytalanná teszi a dolgot Az utolsó rész Smutyinak szólt természetesen.
Szerintem bombázd meg emaillel az összes kereskedőt, a legfontosabb paraméterekkel.
Mert csak egy komplett, mindenre kiterjedő ajánlatot tudz összehasonlítani. 1. Mennyit ad a használtautódért 2. Mennyit enged az általad kiválasztott felszereltségű autó listaárából 3. Mennyi a felvenni kívánt hitel THM-ja 4. Mennyi a forgalombahelyezés teljes költsége (műszaki, zöldkártya, átíratás, ügyintézés, kreszcsomag, szőnyeg) 5. Ad-e ezen felül valami plusz kedvezményt, ill. ajándékot
Minezek együttvéve döntik el, hogy hol kapod a legjobb ajánlatot. Szerintem.
Én annyira lealkudtam, hogy a végén már a kávéért is pénzt akartak kérni :-DDDDDDDDDDDD Úgy voltam vele.. ő el akarja adni, nekem meg nem fontos nála megvenni. Egyébként ajánlom őket. Nagyon korrekt kereskedés. KN Tatabánya. (Szanyi Tibor)
4 millióért vettem meg, metálfényezéssel együtt, + kértem és kaptam egy sebességváltó zárat, és egy szövet szőnyeget "ajándékba"
Itt a fórumon olvastam, hogy volt olyan, aki 3,7-3, 8 millióért vehette meg u. ezt a kocsit.
Alkudni kell, minél merészebben. Az én pechem az volt, hogy addig gondolkodtam, hogy melyiket vegyem, hogy közben a megrendelés előtt drágult 1 héttel, 150 ezer Ft-al. Ezért nem 1,6-t vettem, mert így már hirtelen túl soknak tünt.
Persze. Ők nem úgy nézik, hogy akkor már csak 3millió az új autó, hanem, hogy van 499000 forint kézpénzed (autóban). A kialkudott % pedig kereskedőtől függ. Keress fel többet is, mert nem biztos, hogy az első a legjobb.
A ceglédi Kia-Zakarnál vették be. 80 ezernél minden szíjat, vízpumpát cseréltettem rajta, nagyon jó kocsi volt. Ha biztonségi felszereltsége is lett volna (a klímán kívül), le se cseréltem volna. Új autón sokat bukik az ember.
Itt a volt kocsim: http://hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1274191&command=ugras&p=ceg&screenwidth=1280
"Semmi. ami 2008ban kerül regisztrálásra az 2008as és kész. Aki karira vett autót az örül neki a fa alatt, aki meg bírt ülni a s*ggén, az nyert egy évet az eladási hirdetéskor. Valamit valamiért."
JÁ!
Pontosan. Kis kiegészítésel. A kereskedő nem fizette ki az autót, jött a karácsony, telt az idő. Januárban az első pillanatban fizetett (gyakorlatilag csak pár napja járt le a számlája). Ekkor kerültek kiállításra az autó papírjai (már minden le volt zsírozva). Ennek az alján már 2008-as dátum figyelt.
Aszongya a kereskedő, hogy ez a papírnak -talán gépjárműkisérő papír- a kiállítási dátuma számít gyártásnak.
A forgalmimban a forgalombahelyezés éve 2008, de a gyártás éve is 2008.
A garijegyen az elektromos cimkén 2007, december szerepel (tényleges gyártás),
az üvegek is mind ..7-esek. De hivatalosan az autó 2008-as gyártás és forgalomba helyezés. (Valószínűleg az első 2008-as forgalombahelyezett CEED)
Ja és ahogy cs_geza is említi úgy vagyon (a köztudatban is).
Egy 2007 évi decemberi autó az 2007-es, egy pár nappal késöbbi az meg 2008-as.
Tehát, ha az alapár 3499000 abból lejön a beszámított autó ára, (a példa kedvéért legyen 499000), akkor a három millióból tudok még alkudni, igaz? Olyan 5-7% reális lenne, vagy ennyit ne reméljek? Köszi a választ
Bevallom, mikor megrendeltem a Cee'd-et, az enyém is megsértődött. Néha világított benne az AIR BAG lámpa. De, mint kiderült, csak az anyósülés alatti kapcsoló lett kontakthibás. Mellesleg eladó a 4db gyári Xsara felnim (csavarokkal, kerékőrrel), 1 nyarat futott Yokohama gumikkal. :o) (nem tudtunk megegyezni a kereskedővel)
Megkérdezhetem, hogy melyik kereskedésben voltál? Az enyém egy 2000es évjáratú, 83000est futott, jó állapotű. Remélem ennyit adnak ezért is, vagy valamivel többet (800 közül jó lenne).
Nem igazán. Ha vki csak 2008-tól keres (majd, mikor el akarod adni) autót, akkor a 2007/12 eleve kiesik, meg sem jelenik a webes keresőn. Sokaknak nem számít a hónap, csak az év...
aha tehát ha jól értem potenciálisan nagyobb értéke van egy 2008.01-es kocsinak a 2007.12-essek szemben? hol itt az egy év!? ezzel csak azokat lehet megtéveszteni akinek a 999 FT az 900 HUF - wow! az évezred üzlete.........
Nekem is 1,5 SE Lanosom volt, 1997-es évjáratú,110 ezer km-es, első tulajdonosa voltam. Jó, megkímélt állapotban, 600 ezerért számították be, és 780-ért árulták!
Szerintem, ha találsz rá vevőt, inkább próbáld meg saját magad, jobban eladni.
Neked szerencséd volt a Xsaraval, mert én pontosan 847680 ft-ot költöttem rá 7 év alatt(ezek nem a kopó alkatrészek, és kötelező szervízek), négy évig tökéletes volt, aztán minden elromlott rajta mi lehetett. Amikor vártam a Ceedre(mert a kereskedésnek adtam el végül), addig még elment benne a teljes fűtésrendszer(minden nap szétfagytam, mert 1 hónap alatt tudtam átvenni a Ceedet, ráadásul így kevesebbet is adtak érte). Szóval én nagyon meg akartam már tőle szabadulni.
Minél nagyobb felszereltségű autót nézel, annál nagyobb kedvezményt adnak belőle. Nekem így sikerült megvennem egy 0 kilóméteres 1.4EX szalonautót, 1.4EX Limited listaár alatt. (3.700.000)
Semmi. ami 2008ban kerül regisztrálásra az 2008as és kész. Aki karira vett autót az örül neki a fa alatt, aki meg bírt ülni a s*ggén, az nyert egy évet az eladási hirdetéskor. Valamit valamiért.
Brian, ha nem tudsz venni, akkor tudok neked hozni, XIV. kerületben napközben odatudom adni, de elvileg ESSO kutaknál is kellene lennie, az van sokfelé.
Köszi. Némi telefonálásra találtam a IV. Árpád út 16. alatt 2500Ft-ért
Ezt a flakont elhasználom és talán látom használ-e valamit. Pl. fogyasztás csökkenést. (Segít neki a melegedő időjárás és az egyre jobban bejáratódó motor)
Ha semmit sem veszek észre akkor fenntartásokkal fogadom a "láthatatlan" előnyeit. (tisztítás, surlódás csökkenés, stb...)
A közeljövőben tervezek venni egy 1,4 LX Plusz Ceed-et. Nagyon tetszik.
Ez lenne az első új autóm, sajnos fogalmam sincs, hogy mennyit, hogyan lehet alkudni? Pofátlannak kell lenni?
És igaz az, hogy lehet hogy jobban járnék, ha a jelenlegi autómat (1,5ös Lanos) inkább magam adnám el, minthogy beszámítsam. Azt olvastam, hogy így rosszabbul járhatok...
Nem tom, mit csinálnak mostanság KIÁ-ék, de mikor én megrendeltem, az ECS+ miatt gyári rendelés volt, és három héten belül mejött (erre szokom azt mondani, LOGISZTIKA ötös).
Megrendeltem 2007. novemberben, azzal a megállapodással, hogy 2008-ban helyezzék forgalomba.
Puff, erre 2007 december elején hívnak, hogy itt az autó, mit csináljunk?
Mondom azt, amit megbeszéltünk.
Ok!
Január elején átvétel.
Nézem a forgalmit:
első magyarországi nyílvántartásba vétel időpontja: 2008.01.08
első nyílvántartásba vétel időpontja: 2008.01.08
gyártási év: 2008
Szal én már 2007 dec első részében körbeszaglásztam az autót, és 2008-ban gyártották le. Tudnak azért a kereskedők ha akarnak.
Én éppen ezt akartam, hogy ne legyen 2007-es az autóm, megcsinálták. Még a trükköt is megsúgták. Okos.