Nem dehogy nincs benne csak nem az összefoglaló szöveg szerint
"Minden légi bombázásnak és egyéb háborús veszélynek kitett felügyeleti (internálási) helyen a szükséges védekezés biztosítására megfelelő és kellő számú óvóhelyet kell létesíteni.
A felügyelet alatt tartott személyek (internáltak) légi riadó esetén azoknak kivételével, akik szállásaiknak e veszélyekkel szemben való védelemben részt vesznek, a lehető leggyorsabban az óvóhelyekre mehetnek. A lakosság érdekében foganatosított minden óvintézkedést reájuk is ki kell terjeszteni."
Miként értelmezed a "túszt"? A túsz civil, v. ha katona és fogságba esett, akkor nem túsz, hanem hadifogoly. Attól, hogy a civilt túszként használják, még civil, aki túsz.
Genfi egyezmény
Article 3 - Conflicts not of an international character
...
To this end, the following acts are and shall remain prohibited at any time and in any place whatsoever with respect to the above-mentioned persons:
(a) violence to life and person, in particular murder of all kinds, mutilation, cruel treatment and torture;
(b) taking of hostages;
(c) outrages upon personal dignity, in particular humiliating and degrading treatment;
(d) the passing of sentences and the carrying out of executions without previous judgment pronounced by a regularly constituted court, affording all the judicial guarantees which are recognized as indispensable by civilized peoples.
(2) The wounded and sick shall be collected and cared for.
An impartial humanitarian body, such as the International Committee of the Red Cross, may offer its services to the Parties to the conflict.
The Parties to the conflict should further endeavour to bring into force, by means of special agreements, all or part of the other provisions of the present Convention.
The application of the preceding provisions shall not affect the legal status of the Parties to the conflict.
Ami történt 7-én annak nincs köze az oroszokhoz de köze lesz mert kihasználja a történéseket. Csapásmérő gépeket ( azt hiszem MIG 35-ösöket ) küldött a szíriai támaszpontra
Ott van az egész ámokfutásod abban a topikban, amiben anno az USA elnökválasztást tárgyaltuk és vártuk az eredményeket. Akkor most nem is említem a kedvedért a rengeteg választási csalásról írt hozzászólásodat.
Hát igen, ki mit nyit meg. Ki milyen buborékban leledzik. Valaki a twitterről nyit meg szörnyülködni valót, miközben köztudott, hogy akár egy 10 éves kis kocka 3 perc alatt képes manipulálni egy kis twitter videó szösszenetet.
Tényleg, ezt Mondtam volna? Mondjuk lehet hogy valamikor ugy állt a helyzet, és az is igaz hogy megprobálok a saját fejemmel kikombinálni valamit, nem Csak morzsákat összeszedegetni mindenféle oldalakról és ideönteni.
( Felelősségem teljes tudatában, ez úton is kijelentem, mint már sok alkalommal, hogy Izraelt galád és felháborító terrortámadás érte 2023. október 7-én. )