Közben látom, itt kiegészítetted a kérdésed még több infoval. Ennek fényében csak megerősíteni tudom amit ott írtam. Parketta verziós Mieleben gondolkozz, annyival-de annyival megkönnyíti a szilárd burkolaton való takarítást, hogy csuda.
Sziasztok, PH-n már érdeklődtem, így elnézést ha valaki duplikáltan olvassa a kérdésem.
Br. 75-100k körül milyen porszívót érdemes venni manapság? Anyut lepném meg valamivel, mert a mostani a Philips Triathlon 2000 annak ellenére, h kb. 15 éves, teljesen hibátlan (nah jó, egy csapágycserén túl van a motor, 2500ft-ot megért 3 éve a történet), de nehéz már neki fel le cipelni.
Preferált márka mondjuk a Bosch, de nem vagyok tisztában a piacelsőséget jelentő márkákkal, ha van ajánlottabb márka, jöhet a tipp, bár most dec 31-ig 5 év garit adnak a Bosch-okra.
Porzsák nélküli gépekről túl sok jót nem olvastam, így maradnék a "hagyományos" zsákos verzióknál, vizes funkció nem fontos.
Kisállat nincs a házban, javarészt szalagparketta van mindenhol, kb. a 130 m2-ből 25 m2 ami járólapot jelent. Szőnyeg alig van, az is felszedhető, kirázható.
Legyen minél könnyebb, legyen erős - szívjon minél hatékonyabban, kb. ennyi.
Lentebb itt is linkelt PH-s cikket elolvastam tegnap.
Az megvolt a cikkből, h manapság a nagyobb teljesítmény nem feltétlenül van egyenes arányban a nagyobb szívóerővel (mi több, jövőre már nem lesznek gyártásban 900W-nál erősebb gépek..), befolyásolja a légáramlás, fej, stb., de pl. a Miele-k esetében a linkelt 2 fehér modellnél ugyanazt a fejtípust látom és az egyik majdnem 2x olyan erős motorral rendelkezik, mi több, még olcsóbb is. Hol a trükk, mégis melyik lehet hatékonyabb? Kösz!
Ha még esetleg aktuális maradt a műhelyporszívó, Lidl akcióban köv héten lesz a nagy rozsdamentes bödön (automata szerszámindító nélküli verzió) a szokásos 3 év garival.
Mert ebben az ársávban elcseszett egy konstrukció. Az orgonasípos porelválasztással működő Dyson és Samsung az egyetlen értelmes alternatíva.
Miért fogod utálni? Főleg a hengeres szűrőrőset? Mert kapargatni kell a koszt, mert azonnal eltömődik a szivacs, mert mindig mosogatni kell a szivacsot és várni amíg megszárad, mert csökken a szívóerő porszívózás közben, mert ilyen márkákat mint a Beez tartályos porszívó, a kert vágáben kéne elásni..
Eddig szar porzsákosat használtál, szar porzsákkal. Ennyi a gondod. Vegyél egy Boscht, vagy egy Electrolux gépet és bele ne papír, hanem szintetikus porzsákot! Vagy gyárit vagy Menalux Duraflow zsákot! Ebbe szívhatod 2-3 hónapig. Kb 200ft költséget jelent havonta.
Ahol a hengeres szűrő „tiltását” olvastad, ott olvashattad azt is, hogy 20k környékén nem ajánlanak tartályost. Ha Boscht veszel ebben az árkategóriában, akkor nem veszel rosszat, a neked megfelelő árúakra 5 év gyártói garancia van. A porzsákja jó, és a sok helyen vásárolható csereporzsák is az.
Porzsákos van de meguntam hogy félporszívózást sem bír ki és kilyukad,hol tudok venni hol nem,keresgélnem kell,boltról boltra szaladozva...áá. Ezek miatt gondolkodom tartályosban.Még néztem két típust:Beez VC-L 1600 Eco és Beez VCL 1820B,de valahol olvastam hogy kerek szűrőset nem szabad megvenni.Megkérdezhetem hogy miért? Illetve miért nem fogom szeretni a tartályost?
Én egy Ergorapidot használok a konyhában, s ez a Lidl annak a gyengébb koppintása, így tudom miről beszélek. Ici pici tartáyla van. 3-4 dl. Van egy szűrő belül ami nagyon hamar, 6-7 perc után teljesen eltömődik, a szívóerő pedig brutálisan csökken. Az akksi 15 percnél nem nagyon bírja tovább, de inkább 10perc. A 12V-ol akksi nem is a legerősebb, vannak 18-24V-os akksival szereltek is. A porkibocsátása körülbelül Zs kategória. Egy konyhába, gyerek mellé tökéletes. Előszobát átszívni, stb.. De lakást takarítani alkalmatlan. (Egy szobára, ahol főként parketta van jó lehet, de másra nem.)
Azért ez elég karcsú egy lakáshoz. Konyhába ok, de egy lakást takarítani vele az kínszenvedés. Ha 30nm-ről van szó vagy albérletről akkor elég lehet, de egy nagyobb lakáshoz már nagyon kevés..
Porszívó vásárlás előtt állok és max 20K pénzből kell megoldanom.Próbáltam rákeresni de nem sok sikerrel erre:Samsung VCC47F0V32/XEH. Nem szeretnék porzsákosat venni,de ha tudtok jobbat szívesen meghallgatok bármit.Vagy ha ezzel valakinek jó vagy rossz tapasztalata van azt is szívesen olvasnám.Köszönöm előre is!
Nincs értelme utángyártottat venni. Annyival nem olcsóbb, viszont a gyári legalább 2x tovább bírja. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb minőségű egy gyári 9 rétegű porzsák mint egy utángyártott. A Meiel porszívók szűrési szintjéhez hozzá tartozik, hogy gyári porzsákot használsz. Az alább linkelt helyeken beszerezhető, egy doboz egy évre elég. Ez 300ft havona. Nem horribilis..
Egy ilyen csomag átlagos felhasználás esetén kb. egy évig elég: négy porzsák és egy kilépőlevegő szűrő.
Több helyen is lehet kapni, emlékeim szerint a MM-ban is, de ott nyilván drágább.
Én nyáron vettem az enyémet, akkor „ termékregisztrációval rendelkező felhasználók első webshopos, 5 000 Ft feletti rendelésük esetén 2 000 Ft jóváírásra jogosultak (háztartási gépek, mint például porszívó, szabadon álló kávéfő vagy gőzpároló vásárlására nem vonatkozik), valamint minden webshopos vásárlás esetén 5% kedvezmény illeti meg őket a nem akciós tartozékok árából, a regisztrációt követő 1 évig terjedő időszakban (porszívó vásárlására nem vonatkozik).”
Az itt összeollózott infóknak köszönhetően a héten elégedett tulajdonosa lettem egy Miele complete c2 parquet porszívónak. Köszönet az itt található sok hasznos infóért.
Viszont porzsák tekintetében nem igazán tudtam kibogozni a szálakat.
Feltételezem az eredetit kellene venni mindenképp.
Vagy tévedek, és utángyártásban is van jó minőség?
Köszi, de maradt a legkisebb sárga ördög (Kärcher Wet-Dry 2). Made In Romania. Majd a patronszűrőre húzok egy harisnyát, hogy az esetleges finomabb szösz ne egye bele magát.