Hát ez jó kérdés! Én még nem láttam egyiket sem, lehet hogy nem is Kaposvárra kerülnek. Az eddigi egy szem háromtengelyes szóló Rábán például a Balaton parton mászkál, csak egy reggeli járatért jön le Kaposvárra.
Jéé Ilyen is van? Kapos Volán topic? És ismerős arcok... izé nevek!
Kapos Volán és E95 Express
A buszt szerintem csak használatra kapta a Kapos Volán, merthogy korábban egy Irizar látta el a Rákóczi focicsapatának a szállítását. A Scania amúgy szponzora a Rákóczinak. A Kapos Volán pedig nem csak üzleti partner: Úgy tudom Torma Kálmán benn van a Rákóczi igazgatóságában is, bár nem tudom milyen szerepkörben. AZ egyesület és a Kapos Volán mindíg is jó kapcsolatokat ápolt!
Köszi a válaszokat! Amúgy én is is ugy halottam hogy nagy csomagtérrel rendelkezeik(9m3), és bár a katonnasági változatban Rába alváz Merci motorral úgy emlékszem 360 lóerős. Azok is úgy mennek vele... jó lenne már végre ha a volánok is felfigyelnének ezekre, szettem van olyan jó mint egy Scania Irizar....legalábbis amit most vett a Gemenc 68 MFtért annyiért EAGt is kapott volna asszem...és lehet hogy jobban is járt volna vele
Tudtommal a kocsi a Scaniáé, ilyen formában támogatják a Rákóczi FC-t. A Kapos Volán pedig úgy jön a képbe, mint egy megbízható üzemeltető parter. Ők is támogatják a csapatot, gondolom úgy, hogy saját zsebből itatják a jószágot, na meg fizetik a gkv. bérét a csapat utaztatása során.
Mondjuk azt már nem tudom, miképpen jön a képbe, hogy időnként a Kaposvár - Budapest vonalon is feltűnik az Irizar helyett...
Az E95 Express, ami a Kaposnál van, eredetileg volános bemutatóbusznak készült, de nem nagyon vitték bemutogatni, bár a szakma láthatta egy bemutatónapon. Azzal a céllal készült, hogy valamelyik volánnak majd felajánlják megvételre, aztán a Kapos megvette. 12,81 méter hosszú, a Scania erőforrás autópályán szinte repíti a gépet. Az ülései rettentő kényelmesek, lábtér elegendő van benne, bár nem a legmagasabb komfortfokozatú változat ez, mert például hiányzik belőle a budi, ami a finn exportra készült példányban van, és még több egyéb dolog, állítólag. Volánoknak így is feltétlenül ideális, a csomagtér pedig állítólag hatalmas. Rendelhető középen vagy hátul elhelyezett második ajtóval. Hát most elsőre ennyi jut eszembe.
De, szokott az Pestre járni, ha nem labdarúgókat szállít. Péntek délelőtt is az autóbuszállomáson láttam. Igaz, ez még nem jelent semmit. :-)
De akkor mi volt az a nagy látványosság a múlt előtti héten a telepen? Nehogy axondjátok, hogy a két háromtengelyű E98-ast is megvette a cég Svédországból, mert besz*rok.
FLM-937 a rendszáma. A Kapos Volán tulajdonában (?) van, de a Rákóczi FC (Kaposvár futballcsapata) használja. Menetrendszerinti forgalomban nem szokott járni, valószínűleg kivételes eset lehetett, amikor februárban Kaposvár-Budapest-Kaposvár táblával láttam.
Azt olvastam, hogy a Kapos Volán tullajdonába van egy új E95 express busz. Igaz a hír??? Milyen? Tud valaki képet küldeni feltenni valahová? Első középső vagy első hátsó ajtós? Műszaki paraméterek??