AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Van egy csiszár.hu-s topic a törzsasztalon, én onnan informálódtam, hogy minden műsorban ekkora paraszt szokott lenni, vagy talán még nagyobb. De ez már eléggé OFF.
Számomra meg pont az jött le, hogy Ica nem szégyellte a metalladységet. Akkor és ott azt tényleg komolyan gondolta, és valóban nem kevesen lehettek, akiknek tetszett is, amit csinált.
Cs.ból az intelligencia és az empátia abszolút hiányzik, képtelen beszélgetni bárkivel, mert NEM HALLJA a másikat.
Csiszar pont hu.
Igazából nem volt sose bajom a Csiszárral, de a MetálIcás "interjú" elég bunkóra sikerült.
Oké, Icánk nem egy bölcsészprofesszor, de Jenőnk folyamatosan arra játszot, hogy még butábbnak tüntesse fel.
Picit nem tetszett. Kedvesemnek meg nagyon nem :-)
Végig azt cikizte Jenci, hogy milyen szövegei voltak Icának metal korszakban ("egy falka, egy vér"), és azóta meg lélekszépít meg megvilágosít, és hogy ez hogy fér össze.
Ica ezt viszonylag kulturáltan lereagálta először (igaz, tényleg nem mondott konkrétat, talán tényleg cikinek érezte a metállédiséget, de magyarázta a szövegeit, meg hogy ő még mindigátérzi a szövegeit), de aztán PontHu barátunk ugyanezt még vagy ötféleképpen kérdezte meg, szegény nő a végén már picit remegő állal válaszolt.
Nem gondoltam volna, hogy te is ilyeneket nézel, hehe. Cs. egyébként amellett, hogy alkalmatlan, még jó nagy tapló is, már-már legendák keringtek erről a műsorról, ezért is ültem neki megnézni, erre belebotlok a Metal Ladybe. Jól jártam. :))
1994-ben jöttek ki egy ilyen lemezzel? Ne már! A Maróthy játszott rajta?
hogy három tinédzser megkínozza, megölje, majd megerőszakolja a 15 éves lányt.
nem gyenge halottat megeroszakolni
supertzar mesélj már valamit mi van a Stonehenge albummal
adamskij ha jól tudom te vagy a P. Lost tudor, hallottam pár számot egy tribute-ról, és a Say just words egész ígéretes, asszem As we die for a címe
így utólag minden kedves/nem kedves egyetemistának/foiskolásnak sikerekben gazdag új félévet
aaki meg megbukott, hát annak szar lehet
G
MM : Slayer : Diabolus in Musica(desire i would kill for you)
ja, nesztek Szléjer számcímek
Bloodline
Warzone
Here Comes The Pain
Exile
Disciple
Threshhold
God Send Death
Scarstruck
Seven Faces
Ez már tényleg a múlt ködébe vész, olyan rég volt... Egyszercsak Ica felbukkant a színen.
Készült egy film az akkori Pokolgép közreműködésével, amihez megszületett a lemez is, aminek a zenéjét/szövegét is a Pokolgép csinálta. A film producere Ica akkori partnere volt, ha jól rémlik. Valamiért aztán a film mégsem került bemutatásra, pedig elkészült, ha jól tudom. Egy rejtély a sok közül...
Aztán Trunkos András (Rolls) lett Ica párja (asszem a műsorban is említette, hogy még ma is együtt vannak), és 1994-ben ő csinálta meg Icának a második lemezt (Azé a nő aki megműveli...). Ebben pedig az Ossian ex-hangszeresei vettek még részt :-)))
Ja, eszembe jutott a film címe: Emberrabló lányok.
Én megnézném!
Láttam amúgy a Csiszár műsort, és Ica nagyon szimpatikus volt. Cs. egyszerűen nem tudta kezelni Ica egyszerű őszinteségét. Cs sok mindent nem tud kezelni, műsorvezetésre úgyszólván alkalmatlan.
Asszem az egyik lemezenek cime volt ez az Aze a no, aki megmuveli... de aztan az Icanak sikerult kimagyaraznia a dolgot egy MHH-s interjuban, ahol fel lettunk vilagositva, hogy ez lelki, szellemi muvelest jelent..:-))
A zenet, azt hiszem, Ossian zeneszek irtak, gozom sincs, hogy milyen lehetett, de csak leelem az eletem anelkul, hogy ezt megtudjam..:-))
azért kérdeztem akkor, hogy melyik O. volt, mert a démont ugyanaz a srác csinálta, aki a Stonehenge klipet. Mondom, nem látok klipeket, úgyhogy én csak a hátteret tudtam ecsetelni.
supertzar
bocs hogy ilyen késon reagálok, de vizsgák miegymás
a klipek : nem az a baj hogy alacsony költségvetésu a klip, hanem az hogy vérlázítóan(ez egy remek szó, használnom kéne) gagyi, ötlettelen szar az említett három és nem azért mert nem volt pénzük egy jó és olcsó ötletre
szvsz a Stonehenge se hiszem hogy egetvero összegbol gazdálkodhatott, de a Between... klipje egészen jó
a baj az hogy nincs ötletük és ehelyett vagy olyan elbaszott nem túl eredeti ötlettel állnak elo mint Paksi Endre a hegyen a diszkós háttérképekkel(amikor nem a hegyeket mutatta), az általam nagyon is kedvelt Nemesis-rol már nem is beszélve amire kár a szót pazarolni
Az Outcast-nál már a nótaalap(különösen a szöveg meg az énekes) kegyetlen szar volt, a többi már csak hab a tortán
nem akarok itt belepofázni mint aki jobban tudja, de ettol kiakadok, ennyi
tudom hogy vagy egy hete volt róla szó, de az intézetbol nem volt net-elérés:))))
G
ui.Jason barátunknak is tele lett a töke a dolgokkal, remek....:)
Még egyet hadd kérdezzek. Szerda este volt a csiszár.hu c. műsorban (kövezzetek meg, már ilyen szarokat nézek, brrrr) a Bíró Ica nevű öregvagyokdefiatalnaklátszom hölgyemény, és arról is beszéltek többek között, hogy ez a nő Metal Lady-ként nyomult a '80-as évek közepén szegecsekben meg minden, és hogy több albuma is volt. Mesélj már erről valamit! Mi volt ez? (sajnos/szerencsére akkor még épphogy csak éltem, ezért kérdezem)
Nehogy azt hidd, elvégre a Z+-on volt. :) Nyers, Plastic O'Hara, Budapest Underground (az nemtommi), az Animát eltaláltad, meg a Vörös Andrást is. :) Igazából az jött le ,hogy a nagy része poénra vette az egészet, pl. a Plastic O'Hara (nemtom ők melyiket játszák) arabul(!) fogja nyomatni a szöveget, meg a hogy mindenki teljesen átalakította a számokat, és hogy ez így milyen érdekes lesz, meg hogy nem cél a nagy eladás, ha nullszaldósra kihozzák, márpedig azért arra kijön szerintük, akkor már megérte.
Erről jut eszembe, nem nézte valaki tegnap a Z+-on az Izé c. műsort? A jövő héten megjelenő AC/DC tribute-ról volt szó benne, hogy ki mennyire vette komolyan, meg hogy mennyi haszon van benne.
Hát olyan jó biztos nem lesz, mint mondjuk a Vintersorg féle Rainbow Demon. Arra még az öreg rókerek is csak csettinthetnek. Na mindegy majd lenapsterezzük.
Télleg a sad but true-ról jut eszembe, hogy van itt nálunk ilyen metál busz (ez van írva az oldalára) Én eddig akárhányszor felszálltam egy ilyenre soha nem hallottam semmi jó zenét, bezzeg ma a fekete albumra jöttem be dolgozni. A sofőr ezerrel döngette, és látni kellett volna az utasok arcát ,meg az enyémet:))
SZ.I.,
Kösz a gyors választ!
Akkor ezt megbeszéltük;)
Tzar,
rendben, önkritikát gyakorlok.:) Tényleg vannak jó tribute-ok is: például nagyon szeretem a Slayer Satanic Slaughter-ét. Gondolom erre meg sokan azt mondják, mekkora szar. Mekkora szám már a dead skin mask, vagy a seasons rajta (szinyóval!)!
A gond az, hogy a Metallicával már kissé szkeptikus vagyok. Elég nehéz nem az lenni:) Most megyek, betérdelek a sarokba egy halom kukoricára, és közben az egyik kedvenc nótám szövegét ismételgetem: I'm open... Néha bizony én is felkapom a szemellenzőt;)
Túl kemény vagy, nem?
A tribute albumokkal nem lehet nagy pénzeket keresni, már mindenhol tele a padlás velük. Azt sem hiszem, hogy a résztvevők hatalmas gázsikat tömnének a zsebükbe. Zenészek - kapnak egy felkérést, aztán elpengetik, eléneklik, amit kérnek tőlük.
Ez a Tribute sorozat a legjobbak közül való. Nem ezer különféle felvételt tesznek egymás mellé, hanem egy profi hangmérnök/producer páros végig irányítja az egészet.
Ráadásul olyan csemegék is kisültek már belőle, mint pl. az Aerosmith Tribute-on a Dream On, amiben Ronnie Dio énekel (mennyei!) és Malmsteen gitározik.
Én biztos meghallgatom majd a Metallica-félét is.
Na ezt meg sem hallottam, oké?
Komolyan mondom, Saturn egyik beszólása jut eszembe: biztos emlékszel a dáridózós témáról. Ez valami hasonló: kijönnek megint egy "új" anyaggal, ami mást sem csinál, csak nagy nevekkel kihozza mégegyszer a korábbi cuccokkat. Mindenki örül, veri a nyálát, ahelyett, hogy a bandák valami újra törekednének. Most őszintén: mit csinálhatnak a sad but true-val, vagy a masterrel? Semmit! Az egész arra jó, hogy az a pár fazon jól érezze magát, meg beletömjön egy adag lóvét a zsebébe! De ennek én miért örüljek???
Nem ezt csinálják korunk üdvöskéi, a nyálas fiú/lánybandák, lajcsiék a dáridóban? Legalábbis valami hasonlót...:)
No, ezért mondtam azt amit.