Ez lett volna az a kép.Kérdés: ti hogyon szerelitek ki az autóból az alkatrészeket ( nem a csavarozhatókra gondolok, hanem a pattintósokra) hogy ne törjenek le róluk a kis fülek,( azon kívül, hogy óvatosan) bolhák, nekem sikerült egyet-kettőt eltörni. Illetve a pótkerék taróra valamilyen ötlet,mert hogy annak vége? Olvastam itt a fórumon valamilyen peugeottos megoldást,ja és a hátsó csamagtér nyitó elektronika sem nyit, csak kulcssal megy. Köszönettel.
Szia, most beszéltem a hegyalja.hu-val és van nekik 12.000-ft, szerintem nekem lecsórták, nem hiszem hogy elhagytam volna, ennyire nem hinném hogy f...sz vagyok, bár lehet.
Nekem nagyon kopott karcos volt a pohártartó. Kiszereltem, és mosóporos dörzsis szivaccsal ledörzsöltem a szutykot. A gond a szürke műanyagig szép lett de néhol már kopottabb volt, és a szürke alatt fekete az anyag fekete kopások vannak a használódottab helyeken. De valószínű ledörzsölöm a sebváltó műanyagját is. Jobb mint ha ragadna. Persze nem tökéletes valamit még kéne vele mókolni.
Akkor a műszerfal- csodatévő ember ő lenne: http://www.vtnpecs.hu/ Ha írtok neki, vagy beszéltek vele, akkor annyi, hogy a Henrik Szegedről adta az eléghetőséget. Nem valószínű hogy előny, de egyből érteni fogja miről van szó.
A sajátomat küldtem el, kb 4-5 nap alatt kész is volt, utánvéttel kaptam vissza. Ennyi. Nem nyúltam hozzá, nem dörzsölgettem, kivettem és dobozba tettem.
Igen, bizonyos műanyagokat valamilyen bevonattal vontak be és ezek az UV-tól meg időtöl (már mint a kor előrehaladtával) ilyenné válik, nekem azt mondták, hogy higítóval lelehet mosni és alatta ott van az eredeti műanyag, én még nem próbáltam, valami nem túl feltünő helyen ki kell próbálni. Viszont a műszerfalon lévő gombokat sikerült ledörzsélni ( domestos vízbenáztatás, szivacs ) most azok már nem ragadadnak és nem lett semmi bajuk.
Az utóbbi két évben volt Multipla találkozó Pápamobil Piknik néven fut. Ha figyeled a fórumot biztos lesz jövőre is. Lányom legalább is már emlegeti. Az idei volt az 5. Ik és az első eleve két naposra tervezett ha jól tudom.Képek a multipla szakkörön. Keress rá a neten. És ne csigázd itt az embereket, rakd föl azt a képet. Üdv a klubban.
Sajnos Nekem is ez a jelenség, ezért szeretném megcsináltatni a képen látható borítást.. Azt jó lenne tudni, hogy mennyi az átfutási idő, szóval Rick4, küldd el légyszi a készítő elérhetőségét. :O)
Az egyik haveromnak Peuegot Expertje van, ahol a lengőkar sokkal inkább fogyóeszköz, mint a multiplánál (végül is a mienk kibírt 200 e km-t) és neki van 1 szakija, aki fel tudja újítani jóval ócsóbban, mint az utángyártott..... MEgszerzem az elérhetőséget.
Nem sértésnek szántam ezt a képet de nekem tetszik, ha valaktit mégi megbántok vele elnézést érte.
Júliusóta vagyok boldog tulajdonosa egy 2002-es 1.9 jtd multinak ( baromi jó, a gyerekem odáig van tőle). A családban régebben voltmár multi és nagyon tetszet.
Elötte egy berlingónk volt. Amióta meg van a multim olvasgatom a fórumot nagyon tetszik. Mivel használtan vettem volt és még van is vele teedőm, de ez nem vette el a kedvemet. Ahogy olvasgatom a bejegyzéseket azon gondolkodtam, hogy egyszer találkozhatnánk valahol személyesn is,nem csak itt a neten.Nem olyan nagyok a távolságok ( én tatabányán lakom). Itt eddig az enyémen kívül 3-4 multit láttam.
További jó napot mindenkinek és mégegyszer bocsi a képért.
A tompított helyére szvsz nem lehet, a kisebbeket lehet cserélgetni (index, fék, helyzetjelző, stb). Olyanokat láttam már pl az OBI-ban de rendelni is lehet a neten.
Ez igazán cartársias cselekedet volt, nagyon köszönjük a szakkör nevében, hálánk jeléül megérdemelsz egy multis pólót :) Dobj egy postacímet a mailemre mérettel és amint készülnek újak, küldöm.
99-es multiplahoz vennék első szélvédőt ill. kipuf kat / rezonátort (itt sztem a szokásos baja van, gondolom a flexibilis cső adta meg magát, még nem néztem át tüzetesen, de a szokásos jelenség, kifúj, repedtfazék hang).
nagyon szépen köszönöm hogy írtál a probléma megoldásáról.
remélem nálam is csak ennyi lesz a baj, de amit írtál annak idején olyan mint ha én írtam volna, mellesleg elöfordulhat hogy egy napon jött le a gyártósorról az ugyanolyan multink, .....
3 hét és magyarországon leszek, itt nem mertem bevinni auto szerelöhöz mert ha elkezd gondolkodni az 70euróba kerül óránként....
igy legalább megtudom mondani az otthoni szerelönek hogy hol kezdje....
az íronikusan vicces dolog az egészben hogy az izzókat az enyém is megeszi, de ez már szinte nem is érdekel...
még egyszer nagyon köszönöm....
Sajnos ezekben a dolgokban nem tudok segíteni,ne haragudj ezért ,mi több csomagtér küszöb nekem is kellene!
Viszont ha jól emlékszem tiéd az LPG-s Multipla amit a Gyömrői úton szereltek be.
Megtennéd,ha nem nagy a kérés,lefényképeznéd a pótkerék helyére felszerelt gáztartályt.Erősen gondolkozom a várható adóemelés ellenére is az LPG beszerelésben és velük is csináltatnám meg.
Ha megoldható ,dobj már fel ide egy képet a tartályról.
Nekem most (is) 14,3 Volt a töltésem, és a Tungsramok hátul és elől is max. befeketednek, de nem égnek ki, osram,hella stb volt amikor fél órát sem bírta.
Köszönöm a tippet keves Cartárs, de sajna az alpjárati motor cseréjén már túl vagyok és az nem oldotta meg a problémát.
Meg az is feltűnt mostanában, hogy időszakosan csinálja a leállásokat. Van hogy napokig semmi, máskor meg 2 km-t nem tudok menni, mert ha kanyarban vissza akarok kapcsolni, már leáll. Nem szeretem, ha betolja magát lendületből, de kanyarban mondjuk inkább nem tekerném el a kulcsot.
Izzót nemrég cseréltem én is, tungsramot vettem előtte volt hella meg osram. Boltost kérdeztem melyik a jobb, azt mondta tök mindegy ezek közül, viszik mint a cukrot mindenféle autóba a h7-t, egyszerűen szarok az izzók.
Lehet benne valami, mert a céges caddy is eszi, osramról váltottunk hellára, következőre abba is tungsram lesz, ha megint kiég, kíváncsi leszek melyik bírja legtovább.
Sziasztok. A fagyis multiplára keresnék bal müa belső és csomagtéri küszöb borítást. Üdv Fagyis. ill. ha van valakinek jobb első tükre. az is jöhet :) tel.70 5591355
most az első izzókat eszi. 1000 km-es úton kiégett mindkét fényszóró, és az egyik tompított is, pedig már a múlt héten is ki kellett cserélnem. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mi okozhat ilyesmit?
Nekem van egy Puntom is, a gagyi noname izzókkal az is csinálta, tungsram és Osram izzók egy éveket is kibírnak, pedig sokat égnek.
Valamivel korábban Phaleur és rossrad is írták, hogy melegen lámpánál elengedi az alapjáratot, lefullad a Multiplájuk.
Nos, voltam szerelőnél, megoldódott a probléma, megosztom hát veletek is. Pillangószelep tisztítás volt, az alapjárati motor mellett van. Angol fórumon is olvastam, hogy ez is okozhatja, sőt, ha sokáig koszos, akkor akár az alapjárati motor műanyag fogaskerekeit is megkoptathatja, így még akár a csere is szükséges lehet. Mindenesetre fellélegeztem, 6 ezer Ft volt, és azóta szép az alapjárat, és egyszer sem fulladt le.
Közben a pótkerék leeresztőm is betörött, 13 éves a gép, még sosem használták (Én egy csavarba hajtottam a jobb első kerékkel ezért kellett). Ezt olcsón megoldottam egy 10-es csavar behegesztésével, így többet nem szakad be a leeresztőm. Leírást itt találtok hozzá képekkel együtt: http://www.fiatforum.com/multipla/159266-help-needed-spare-wheel-mechanism-multipla.html
Remekjól tartja a kereket, és olcsó. Utána befújtam a csavarvéget szórózsírral, alvázvédőt nem mertem, nehogy ne tudjam letekerni az anyát.
Természetesen hibamentes sosem lehet a multim :), most az első izzókat eszi. 1000 km-es úton kiégett mindkét fényszóró, és az egyik tompított is, pedig már a múlt héten is ki kellett cserélnem. Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mi okozhat ilyesmit?
Továbbra is keresek Multipla feliratot a hátsó ajtóra, ha valaki találkozik ilyesmivel, ne habozzon szólni. Köszi előre is.
Van Szegeden bontó? Nem is tudtam, bár nagyon bontott alkatrészeket nem is vennék... Hegyalja.hu -nálBP-en, az utángyártott, formára, minőségre is kiváló kilincset asszem 6500Ft-ért vettem.
Egyébként szegedi vagyok, de este 10 előtt nem sűrűn szoktam hazaérni.. Akkor meg gondolom a srácok zárva vannak. :-))
Mondtam,hogy szép lesz.Írtad ,hogy szegedi vagy Tudnál -e nekem segíteni abban,hogy benézel a szegedi bontóba és megnézel nekem egy pár alkatrészt?Szükségem lenne két külső ajtó kilincsre egy bal hátsóra,és egy jobb elsőre.De olyanra amiről,még nem foszlott le az a kis hároszög alakú gumi ütköző.Valamint egy középső űlés háttámla felhúzó fogantyúra kék színben csavarokkal ,és csavartakarókkal együtt.Persze sokmindent tudnék még írni,de egyelőre ennyi.Köszönöm ha megteszed,és ha netalán van valami akkor légyszíves jelezd felém.Ezen a számon elérsz 70/2949570 v e-mail on.Köszi.
Igazából engem az motivál, hogy ez a fogyasztásához és az árához mérten kényelmes kocsi, mivel elég sokat autózok, havi 6 ezer km fölött, de inkább úgy mondom, napi 12 óra fölött, nem mindegy miben ülök. Ami most jó az a szegedi CNG ár (és a Multipla 100km-re eső fogyasztása) emellé valójában bármi jöhetne, nem rgaszkodtam a típushoz, de végül csak ez lett az arany középút, pedig 4M fölötti Touran is képben volt. Erre a "rosszat olcsón és majd én" lépésre is azért kényszerültem mert 1M-ért is olyan kocsik vannak, amire húztam a szám. Ez az általam preferált gyári állapothoz képest még egy fél lépés előre, de leginkább a gyárira törekszem. Mindegy, mennyiért, olyan nincsen, hogy minden hónapban 100 ezret kelljen rákölteni, vagy ha mégis, egyszer úgyis elfogynak a hibák. :-))
Tudok róla,és bizton mondhatom szép lesz.Nekem nem csak a műszerfalam ilyen.Az én autóm is nagyon gatya állapotban volt.Úgy gondoltam,ahogy te szép lassan apránként rendbehozom.Időm van rá,meg még eddig pénzem is volt.Szarok rá ki mit mond.Itt is a fórumon vannak okosok,de töbnyire jó és segítőkész a csapat.Csináld csak,és építgesd a kocsidat.
A Valeo kuplung szet 25000ft volt nekem. Magam cseréltem :-) Remélem a vezérlés szet sem lesz drágább. Hozzá vagyok szokva a láncos motorokhoz.Ott nem nagyon kell ilyenre költeni. Ellenben keresek bipowerhez gáz injektort.El van fáradva az egyik és hol nyit hol nem. Olcsón ujba lenne a legjobb.Valaki tud forrást erre?
Szakértő Urak. Véletlenül sikerült beszereznem egy olyan hátsó lengőkar javító készletet, amiben nincs csavar. Persze a régi nem jön ki. Pótolhatom egy 8.8/16-os csavarral, vagy az eredeti is spéci?
Szia. Ezek szerint Te gyorsabb voltál mint én :). Ma lesz egy kis időm, talán szétflexelem aztán kitalálom mit tegyek. Járok Itáliában, láttam is bontókat csak nekem kamionnal nehéz megállni. Most majd ráveszem magam hátha találok használható darabot.
Az utángyàrtot cuccoknál szerintem nem igazán ugy van ahogy gondolod h azon a gépsoron keszült. Én autoalkatrész gyárban dolgozom es minden egyes darab nálunk ugyanugy van ellenorizve. vilàghiru nagy márka. az utángyártott cuccokat meg kisebb válalatok válalkozások gyártják. gömbcsuklot,talpasokat is csinaltak a közeli uzemben,3 müszakban,50éves nök .csak a darabszám volt fontos.
"Ha ennyibe kerül a gyári lengőkar, érdemes lehet egyből a gyári beszállítótól venni, úgy lehet fogni rajta, sokszor nem is keveset. Ki a beszállító? "
Én nem tudom, ki a gyári beszállító.
Azt szokták mondani, hogy ugyan azon a gépsoron készül, tehát ugyan az.
EZ azért nem egészen így van. Ami nem megy át a gyári minőségellenőrzésen, az lesz az utángyártott alkatrész. Amennyiben szerencséd van, akkor csak esztétikai hibás az öntvény.
Tudom, hogy segíteni akarsz, nem lebeszélni, amit köszönök is. Vackot nem akarok venni (max. ha magam akarok rendbehozni). Ha ennyibe kerül a gyári lengőkar, érdemes lehet egyből a gyári beszállítótól venni, úgy lehet fogni rajta, sokszor nem is keveset. Ki a beszállító?
Azért szeretnék olyan autót találni, amit vásárlás után nem kell egyből hetekre szervizbe vinni (munkára kell, minél előbb). A mobile-s km állások valósak szoktak lenni Multiknál? (én legutóbb 2 éve vettem onnan autót, más márkát, de jópár leellenőrzése után az jött ki, hogy nem nagyon voltak tekergetve). Melyiket érdemesebb, (valós km-t feltételezve) régebbi+kevés km, vagy újabb+több km? Régi+sok km-t nem nagyon szeretnék, mert ott már minden baj előjöhet. Köszi!
Ezt mondom én is, hogy a 400 + 400 az reális. Annyiból talpra áll, és még egy 100 ezer Ft-nyi dolog ki fog jönni a következő fél évben.
Én is azt mondom, hogy jó megoldás lehet, ha nem talál hibátlan darabot, mert így 8-900 körül lesz egy jó Multiplája.
A minden használtautó ennyit kér kijelentés arra vonatkozott, hogy ha az ember a legaljából csemegézik, akkor kell rá költeni rendesen.
Nekem van egy Toyota Priusom, amit 500 000km-el vettem, most 600 000 van benne, és az olajcserén kívül eddig két első lengéscsillapítót kellett cserélni. 40 volt a két gyári darab.
De azt első tulajtól vettem, mind a félmillió km alatt ugyan abba a szervízbe hordták a gépet. Annyiért vettem - az 500ezer km ellenére - mint amennyiért a leharcolt, lelakott 200ezer km-es darabokat árulták.
Gyári első Multipla lengőkar kb. 100 000 Ft a 2 db. Minden utángyártott gagyi, max 20-30ezer km-t mennek el a Multinál. Ezt már végigpróbáltuk itt néhányan, mindig az lett a végeredmény, hogy ebből gyárit kell venni.
Egy 10 - 12 éves autó már legalább 2-3 éve elhanyagolt, nem költ rá a gazdája, ami kivétel, azt nem ennyiért árulják.
Nem lebeszélni akarlak, csak szeretném, ha reálisan látnád a dolgokat. Nem drágák az alkatrészek, de rengeteg dolgot kell majd cserélned. Nem azért mert a Multipla rossz autó, hanem mert egy ennyi idős autó már nagyon elhanyagolt, a végső széthullás előtt adják el ennyiért.
Mondjuk erre álljon itt példának a kis 2001-es Punto-m, egy éve vettem 142 ezer km-rel, most áll az óra 215 ezren. Kellett eddig egy első fékbetét garnitúra 2700Ft-ért, egy termosztát 4500-ért, vezérműszíj 1800Ft-ért, görgő 1060Ft-ért, meg mostanra elkopott a hátsó fékpofa, kapott komplett dobokat meg pofákat 15 ezerért, és a végére még 2 db magneti marelli hátsó telót 9 ezresért (a kettőt), meg cseréltem benne eddig 2x gyertyát, egyszer gyertyakábelt. Szóval kb 70 ezer km alatt nekem ez kemény 50 ezres, tegyünk mellé még max 4 izzót, és ennyi. És menni ment szinte minden nap, akár 800km-t is, mikor hogy hozta. Na ennél rosszabb a Multim se legyen. :-)) Ha hozzáteszem, hogy ez a 70 ezer km másnak 3 év, nem hinném hogy ez pl a Multival megegyező fenntartású gép lenne...
Az enyémmel meg mentem, igaz kb 5km-t, de eddig tetszik. :D
Nem optimista gondlolat, csak szimplán a vételár mellé a meglévő alkatrészárakkal számoltam, házhozszállítással darabja 250-ből meglettek volna, ha 300-at költök mindre hogy rendben legyenek, akkor megérte volna rendbehozva ennél többért eladni őket, mert apiacon a leggyengébbek mennek ennyiért. A magaméval meg hasonló módon jártam el, most fogom elhozni a festőtől, saccra lesz 700-ban úgy hogy minden készen van, és itt a hangsúly azon van, hogy a piacon ennél csak rosszabbat lehet venni ugyanennyiért. A kiinduló gondolatmenet is ez volt, ha a kolléga is vesz egyet 400-ért, és rákölt 400-at, jobb autója lesz mintha a piacon 800-ért nézelődne. Nem kérdés, egy autóra költeni kell, csak nem mindegy hogy mennyinél járunk mondjuk az első 1 év után.
Én nagyon megkímélt és szinte teljesen rendberakott Multit vettem, de ismerős (rokon) szerelővel, kedvezménnyel stb. már május óta költöttem rá közel hetvenezret. Igaz én szeretem, ha minden rendben van. Lassan kipufogó dobok cseréje, hátsó lengőkar javítás következik, és ismétlem a munkadíj nagyon baráti. Szerintem sem veszel 400-ért olyan autót amire csak 200-at kell költeni, max eladásra és teljesen felújítottként meghirdetve.
Nem akarok okoskodni, nem akarok védeni sem senkit, Multipla cartársat személyesen még nem is ismerem, DE ha visszaolvasol egy pár évet a fórumon akkor rá fogsz jönni, hogy:
1) Multipla cartárs látott már egy két Multiplát tehát nem a levegőbe beszél.
2) Csak neked akar segíteni azzal, hogy megosztja veled a tapasztalatait.
Én úgy vettem a Multiplát, hogy segítséget kértem itt a fórumon.
Megfogadtam a tapasztalt fórumozók tanácsait, és elmentem Pécsről Győrbe az autóért.
Egyszer megnézni s foglalózni, egy másik alkalommal pedig megvenni, ez 1000 km-be került, de nagyon jó vételt csináltam.
A 400ezret nem itthoni kocsira értettem, hanem Németországból behozottra.
Ilyen drága lenne az alkatrész? Én annó a Lagunámra 130 körül fizettem, és kb. motorgenerált kapott (elszakadt a szíj).
Gyorsan megnéztem Unixnál 26-50e Ft között vannak a vezérműszíj készletek, 24e-től a lengőkarok, stb. Ezekből lejön még kb. 40%. Valamint, biztos vagyok benne, hogy nem mind eladó Multin cserélni kell mindezeket, csak egy részét.
Az a Multipla ami 400-ért megvehető, arra simán rákölthetsz 400-at.
A 200-ból kijönnek a szíjcserék, 2 lengőkar előre, kutyacsontok. Kb ennyi. Persze feléből is ki lehet hozni, csak aztán fél év múlva megint csörög-zörög minden.
Sanszos még egy 10-12 éves kocsinál a féktárcsák / dobok cseréje, hátsó futómű javítás, stabrúd, hűtők cseréje.
800 alatt nem lehet megúszni egy jó Multiplát, de inkább 1 millió lesz az. Akár ennyiért veszel egy közel hibátlant, akár te teszel rendbe egy leharcolt darabot.
R!ck4 nagyon optimista,már 3-at venne, merthogy milyen olcsón kijött a javítás, de talán még egy métert sem ment a sajátjával.:) Ne legyen igazam, de azért kell még arra költeni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó kocsi, ha rendberakod tisztességesen, akkor kiválló autó.
Na mégegy kis off, amiről te írsz az úgy néz ki, hogy az egyik városban, városrészben adnak x nemtom százalékot, az pont annyival drágább mint a másik bolt 0 kedvezménye, = értelmetlen,
a másik az ilyen %-ban, megadom csak nem azt kapod
nem hinném, hogy a bojlered megvehetnéd majdnem fele árért akárholis vagy ua a radiátormárkát
esetünkben a szerelőt megkérdezve ua megnézve 14exFt, a neten megnézve ua 14exFt, Laci mevette ua 17exFt a kettőt!!!
a végfelhasználó érdekeit nem nézi a kutya se, na részemről ennyi
Jó, ésa ha mégis? És ha 2x anyínit kell rákölteni? Ha 10 kocsit hozol, és egy megviccel, az nem gond, de egyből egy az nem túl jó arány. Persze lehet hogy szerencséd is lesz.
Hozzáteszem, kinti telefonálós ismerpőssel se tudtam megoldani, hogy a kocsi addig legyen meg, míg odaér a traileres.... Szóval ami olcsó az nem sokáig van meg, sőt, még addig se. Nézelődni kell, telefonálni, és indulni a kocsiért.
Nem akarok vitázni, de egy vizesboltban vagy villanyszerelő boltban, vagy tüzépen szinte percenként repkednek a százezres összegek.Egy wc kagyló vagy kádcsap...stb 10-15e Ft .mégsincs rajta 40-50 vagy ki tudja mennyi + százalék
Végsősoron szerelő ismerős van, Unix/Bárdi jó kedvezmény van. Csak nem mindenképp szeretném ezzel kezdeni. Az viszont tény, hogy nagy előny, ha valaki magának hozza/hozatja rendbe a kocsit. Ezért is gondolkodom abban is, hogy 400e körül veszek valamit, amit 200-ból még tiptop állapotba hozok. Akkora bajok meg csak nem lesznek, amik ennyiből nem orvosolhatóak... :)
Annyira nem kell nézegetnem a szegedi hirdetéseket, mivel a szembeszomszéd hatosával hozza ezeket a kocsikat kintről, látom mit tud mennyiért venni. Akinek nincsen autószerelő, karosszáriás, festő ismeretsége, alkatrészüzleben korrekt árú dolgokhoz hozzáférése, az még talán éppen rentábilissá tud tenni egy saját maga által behozott Multit, attól függetlenül, hogy az kin 600 vagy 2000 EUR volt.
Temrészetesen egyik kereskedőtől se lehet evárni, hogy a felújítás minősége, alapossága és a beépített alkatrészek mind olyan szinten történjenek meg, mintha Te vagy én magamnak akarnám megcsinálni, pont ezért választottam én is azt, hogy veszek egy olyat amire kell költeni, viszont cserébe olcsón megkapom. Mint itt írtam is, egy szíjszakadt Multit vetem, házhoz hozták 380 ezresért, szépen megcsináltattam rajta mindent (de tényleg mindent) karosszáriás, festő, ülések, még a műszerfal is így fog kinézni:
Aztán majd ha minden kész, akkor számolok hogy mennyibe is lett, de ha ugyanannyi, mint amennyiért a piacon egy jónak mondott közepeset veszek, akkor is jobban jártam, ha más nem, mert nyugodtabb vagyok... Már most kb látom a végét, és van árelőnyöm a több beépített új alkatrész ellenére is. Nekem ennyi elég. Pont a bejáratott műveletsorra tekintettel gondoltam behozni többet belőlük, ugyan nem vacakolok velük mindenáron, de lenne benne perspektíva.
Értem. Szegedi lévén figyelemmel kíséred a szegedi hirdetéseket is, vagy csak a külföldieket? Ha helyben is nézel, akkor van olyan példány, amit személyesen is láttál/tudsz róla valamit, esetleg ajánlanád is? Sajnos az itthoni hirdetések nem kis részénél nem adják meg a km óra állást, ami valószínűleg azért van, mert bőven 200e felett lehet. Nyilván a km nem minden, de nem elhanyagolható.
Valamint, ha mégis olyat vennék, amiben sok a km, akkor milyen alkatrészeket kell venni egy kvázi motorgenerálhoz, és kb. mibe kerülhetnek a hozzávalók? Úgy vagyok vele, ha 4-500e forintért találok valami használhatót, akkor még hajlandó lennék 200-250ezret rászánni a rendbetételére. Jók a számításaim, vagy el vagyok tévedve? :)
Mivel ezek a németeknél vannak én meg Szegeden, sok infóm nincsen, nyilván sokmindent cserélni kell, akár karosszériázni, festeni, de ezek engem nem riasztottak el.
Így is nézheted, de ezt ők másképp látják. Amiatt tudnak a szerelőknek nagyobb kedvezményt adni, mert több utcáról beeső vásárol listaáron, az egyik sokat visz, a másik keveset de drágábban. Nekik is azért adják olcsóbban a termékeket, mert sokat vesznek egyszerre. Azért tudnak szinte mindent készleten tartani, mert van forgalom, marad tőke. Az jobb lenne ha olcsóbb lenne, de csak két nap múlva jönne, postával, nem saját kocsival?
Szerintem nincsen ezzel semmi baj. Próbáld ki, bemész az autókereskedésbe, hogy vennél egy autót, alkudozz, majd kérdezd meg a végén, mi lenne a darabár, ha mindjárt 30-at vennél? Nyilván már lenne.
Majdnem mind csinálom amit te, engem egyátalán nem érdekel a kedvezmény, ahol adnak ott annyival drágább az alkatrész felénk.Nekem sokkal fontosabb az elégedett ügyfél ahova nem kell visszajárni akármit kicserélni.
Az az érdekes, hogy nálunk a fűtésrechnikában max 10% amin belül mozog a kisker-szerelő, amit el is visz a beszerzés meg az időráfordítás, mert a webáruházak olyan áron adják pl a kazánokat, hogy én annyiért nem tudom megvenni szerelvényboltból.
Az autóalkatrész kereskedés meg ilyen árrésekkel dolgozik. Haver aki pultban árul, (produktum nulla) közel 3 kilót keres. Miért van ez így nem értem. De azt tudom kinek nem jó...
Én a kedvezményekkel egyátalán nem értek egyet, nem a végfelhasználó érdekeit szolgálja.
Ennél a "pitiáner" alkatrésznél és összegnél többet szakít a "nem beeső" mint munkadíjban.
És ami a legjobban zavar, valójában mennyi az alkatrész ára= semmi se drága, csak azzá teszik.
Esetembe +3e Ft és mindkettő cserélve lett, talán nem lenne annyi széthulló autó az utakon, boldog autótulajdonosok vezetnének mindenfele, nem azon aggódna a beszarik valami nem tudja megvenni az alkatrészt...stb
Mivel az én autómba lesz beszerelve az alkatrész, én!! vagyok a legfontosabb, az utcáról
dísztárcsa: bp, x ker. gyömrői út a richter gyógyszergyár után van egy autós bolt asszem 1500 vagy 2000 / db áron adják.
vagy
Rákospalotai piac a XV. kerben a jobb oldali bejáratnál van egy autos stand és lehet kapni olyan dísztárcsát amelynek közepébe olyan márkaemblémát teszel amilyet szeretnél. Nem matricás!!
Amúgy mindenkinek üdv! Elég szép gyűjtemény gyűlt össze a gerillafotókból a nyáron. Persze kevesebb mint amennyi cartárssal összefutottam mert nem mindíg megy a zsebből tüzelés a fényképezővel:))))
Ha lesz időm teszek fel képeket. Ráadásul itt a X-ben állt meg egy számomra ismeretlen taxis a Multival. Remélem nem "Ő"-t kaptam lencsevégre akiről egyikőnk írt...
Ismerem a márkát, sok amerikai kocsihoz hozok be ilyen féltengelyeket, nem rossz. A kedvezményt meg érthetően annak adják aki rendszeresen visszajár, és nem csak az utcáról esik be.
GSP márka volt. Rucu kartárs azon akadt ki, hogy akinek nincs vásárlói kedvezménye az teljes áron kapja akinek van az meg pár százalék híján fél árért. Segítjük egymást csak a távolság miatt kicsit problémás. Lehetne mindenki számára egységesebb üzlet politika.
Nekem Vas megyében Gencsapátiban csinálták. A csövek árára nem emlékszem mert először a szar kompresszorral együtt vettem az eredeti csöveket, vezeték köteget és a belső hőcserélő komplett egységet 50 ezerért Biatorbágyon. A miénk klíma nélküli volt gyárilag. Tatán vettem a klíma hűtőt 20 ezerért, gencsi bontóban a két fokozatú ventillátort 10 ezerért vízhűtővel együtt(haveroktól), a kompresszort 15.000 vettem csere garanciával. Menet közben többször volt töltés, cső módosítás és még egy táguló szelep csere is mert az első szar kompresszor tele küldte mocsokkal. Egy kicsit hosszadalmas volt a beszerelés de ez nagy kihívás volt és mindent magam csináltam a töltést és a csöveket kivéve. Azóta is rendesen működik.
Sziasztok, olvastam hogy nattis007 cartársnak lelopták a dísztárcsáit, hát múlt héten nekünk is eltűnt mind a 4, mi a Bakáts téren parkoltunk, nem tudom mikor tűnt el mert a héten nem használtuk az autót, szombaton vettük észre. Próbálok majd képet feltenni, a miénken piros fiat logó volt, és a jobb első (vagyis nekünk az volt) nagyon csúnyán karcos mert lepadkázta asszony :)
Lehet valahol ilyen fiat logós tárcsát kapni? Már pont terveztük hogy elmegyünk valami szép helyre fotózni hogy feltehessük az autót a multi térképre, aztán erre elcsúfították szegényt :(
Nekem csak az unixossal van tapasztalatom, az tényleg elég vacak. Csak azért nem cseréltem ki még (mert lusta vagyok), mert valamennyire még tart, de télen szerintem megint rá fog esni a fejemre az ajtó...
Ha csak az egyik ment tönkre, akkor elég azt kicserélni. Én mind a kettőt kicseréltem, kár volt.
Délelőtt Polgár1 kicserélte a féltengely csuklókat, szerencsére mind a kettőt. Hang alapján a bal oldali volt hangos a jobbos csak vizes füvön kattogott. Szétszedéskor meglepődtem, a jobb oldaliban már szinte zsír se volt.
Én tavaly LIP-et vettem, Bárdinál AL128.524 a cikkszáma.
Csak az egyiket cseréltem ki ( ugyanúgy egyik pillanatról a másikra történt, mázli, hogy épp nem molyoltunk a csomagtartóban...), tökéletes azóta is a betett új és még a másik új itt vár a szobában a beszerelésre vagy, ha Neked gyorsan kell, akkor akár ma is odaadhatom, ha összefutunk.
Szia, részvétem, ez igazi szopás. Egy alkalommal tavaly én is tigrisugrással akadályoztam meg egy gumist ugyanebben a légkulcsos mókában. Elképzelni is rossz, mit tesz vele.
Ráadásul sajnos jó megoldás sincs új, talán a nemrég valaki által újra említett Renault tartó felberhelése lehet a legéletképesebb és legolcsóbb megoldás. Ezen kívül vagy szétflexeled és javítgatod, vagy újat veszel, vagy netán hozatsz Olaszországból bontottat. Vagyis nincs új ötletem :(
némi utóbalatonozás és 4 napos villanyszerelés után újra megvagyok. A minap egyik percről a másikra elfáradt sajnos a hátsó teleszkópom. Nézegettem őket a neten meg itt is, kinek mennyire váltak be korábban az utángyártottak?
A csomagtér ajtó elektromossan nyitható és kivülről nem nyilik csak belülről nyitható mit tudok vele kezdeni ill. milyen izzó való a műszerfalba a hideg-meleg állitónál?
Szia! A gázleszívással kellene kezdeni de ez a te esetedben már nem áll. A csatlakozót nyugodtan széthúzhatod a komputer nem figyeli. Egy jó klímás nem csak gázt tud tölteni hanem csövet is tud készíteni, ilyet keressél. Én amikor megvettem az enyémet a kompresszorral átvágtak, szar volt. A klímással készíttettem más csatlakozású csöveket és most olyan kompresszor van fenn mint a brava, bravo, mareákon. Ezekből sokkal több van és bontóból is olcsóbban beszerezhetőek, teljesítményben ugyanazt nyújtja, a felfogatása, szíjtárcsa méret megegyezik. Az enyém benzines.
Tudja valaki hogy miként kell levenni a klima kompresszort.értem azalatt h kell e valami különös intézkedés.elektromos csatlakozot ha szethuzom nem jelez a komputer hibát vagy hasonlo ha ugy járok vele.klima csövet hol tudok hozzá venni?
Asszem talán rá lehetne beszélni hogy eladjam - mert magamtól nem biztos hog yráveszem magam.
Ráadásul tegnap a családom addig ügyeskedett, amíg le nem merítették abelvárosban az aksit, bikázni nem sikerült, ezért vettem 1 újat (a régi 5 éves volt, é stélen már rá kellett tölteni vagy 3-szor.
Úgyhogy most az aksi is vadiúj...
A futómű jelenleg teljesen néma, kb. mint 1 új autóban:)
Trafóház fedele repedt (alig látható szabad szemmel) eredmény: nedvesség be, 1 henger időszakosan kihagy - amíg meg nem száírtja magát.. Esőben folyamatos lehet a jelenség.
Kb 1 hónapja járhattam nála (nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek). A gépsárkány kompuJtere szerint a 3. henger időszakosan nem kapott szikrát. Gép szerint más gondja akkor és ott nem volt. Meg is lett a hibás gyújtózsinór.
Nos kicseréltem az egész gyújtókábel szettet. De kb. a csere után 10 perccel rá kellet jönnöm, hogy a rejtélyes random leállásoknak nem ez volt az oka. Kicsit csalódott vagyok. No, nem Multifiatt Cartársban csalódtam, hanem az olasz technikában.
Szeptemberben egy újabb - ezúttal helyi- szervízt fogok boldogítani.
Na klimaszij levéve.A kuplung kicsit megadta magát és az zörgött.Valaki tud olcso jo klimást?Cserélni kellene a száritószürömnél is a csövet mert kitört.
JA, ez az, nekem épp most cserélik, 48X52X210-es kellene, ez gyárilag ovál, Tehát le lesz kerekítve a cső, és onnantól mehet rá bármikor az itthon könnyen beszerezhető 50X225-ös.
Szia! A klíma klompresszor szíjat nyugodtan leveheted mást nem hajt. A rezo csövet ki kell vágni és az újat behegeszteni, a helyén is meg lehet csinálni nem kell levenni semmit. A gyári cső első vége kissé ovális keresztmetszetű de az kiküszöbölhető.
A kipufogo leömlö utánni fém szövetet hogy szokták cserelni?kivágják es hegeszteni kell bele másikat vagy egyben a középso dobig lévo csovel kell megvenni?sajnos kijukadt.
sziasztok. valami nagyon csapágyas lett a motor szijak feloli oldalán.talán a légkondi,mert a kuplungja is nagyon zörög.horvátországbol hazafelé kapta el a nyavaja.de hazahozott még. klima kompreszort ha leveszem ugy lehet járni a kocsival? nem néztem még mit hajt a szij.
Szerintem jó úton haladsz tisztítás, zsírzás. Ezután a motor érintkezőit is alaposan meg kell tisztítani. Én kicserélném a vezetékköteg érintkezőit is, mert ha már egyszer megmelegedett, ráolvadt a műanyag stb. soha nem lesz tökéletes. Két db normál csúszósaru is megteszi "lezsugorozva" csak figyelj a polaritásra.
Amperszagra lettem figyelmes a kocsiba, a ventilátor felől.
Elég meleg volt a csati, ami beköti a ventilátort. Kiszereltem emlékezetből, mert nem volt nálam a fórumleírásod. Elég nehezen jött szét a csatlakozó, mintha kicsit már összeolvadt-gyógyult volna.
Ha megpörgetem a ventit kézzel annyira nem szivesen forog.
Az ellenállás miatt lehet nagyobb áramfelvétele, amit nem bírt a csatlakozó?
Kifújom ahogy írtad, meg bezsírozom ha találok ilyen mangalica spray-t, de szerinted visszarakhatom ezzel a csatlakozóval?
Én kizártnak tartom, hogy ott a vezetékek összeérésig rövidzárik olvadjanak. Valami tisztitásra gondoltam a csatiknál, esetleng kontaktspray ami nincs... De biztos a boltba annyi van, hogy el is adják...
Mikor utoljára kérdeztem erről akkor megállt a venti de a csati buzerálására újraindult. És most megin az szarakszik.
Megoldható, de nem tudom a köztünk lévő távot a fizetős postán kívül mivel érdemes leküzdeni, a kolléga linkjén kedvezőbb árat találsz mint amit én tudok mondani.
Üdv! Holnap találkozom egy bontóssal aki olaszból hoz be cuccokat. Marea intervallumos kormánykapcsolóért megyek, legalábbis megnézem, hogy neki milyen van. Itt vagy a Bravo fórumon olvastam, hogy a kapcsolókkal együtt célszerű lenne megvenni a motort is, ami ugyan nem csereszabatos a Multiéval, de az elektronikáját ki lehetne cserélni és akkor talán működne is. Hozzáértőktől kérdezem: működőképes lehet vagy sem?
Tegna láttam az M3 kivezetőn a Szerencs és a Szentmihályi között egy sötétzöld régi Multiplát, fekete, a peremnél pirossal körbehúzott felniken...állati jól nézett ki!
Persze, egy alkatrészkereskedő (én is az vagyok, csak amerikai autó vonalon) barátom hozza nekem, néhány dolog egy hónapban belefér, ennyivel tudjuk egymást félig meddig barterben segíteni. A többi persze titok.
Szíj, 2 db görgő dayco szettben volt 16 ezres. Nekem volt ennyi, másnak valamennyivel több tud lenni, de mégse 25... Nem vicc, komoly, a számlákról néztem le az összegeket.
Valaki ittenivel villogtunk össze, majd haladtunk együtt Szigetvártól Pécsig? Fehér Multipla volt néhány biciklivel a tetőn. Mi zöld masinával voltunk nyaralásról hazafelé. Rossz hír: elromlott a féklámpakapcsolóm, fostam hazafelé, nehogy belémjöjjön valaki.
Bele nem szólnék a választásodba.De vegyél jó állapotút drágábban.Mindenképp nézesd meg valakivel.Itt a forumon is találsz remek márkatársat aki megnézi neked,veled.Azt mondom ne villogjon és ne világítson azon semmi ami piros vagy sárga.Ezek a lámpák sokba kerülhetnek!
Valami nagyon rosszállapotúakat nézhettél,ha ennyire rá vagy készülve a kiadásokra.Ne kapkodd el,nézegesd.Szerény véleményem szerint benzinesben fogsz találni hamarabb jobb állapotút,persze ez árfüggő és dízelben is találsz nagyon szépet :))
Multipla vásárlásban gondolkodom. Van is 1-2 ötlet, de még nem döntöttem.
Segítséget szeretnék kérni:
Melyik a jobb ötlet? Venni egy (elvben) jó állapotút drágábban, vagy egy rossz(abb) állapotút olcsóbban, és rákölteni a különbözetet?
Illetve mennyibe kerülhet nagyságrendileg egy '99-es gép esetében a futómű, kormánymű rendbetétele (szilentblokkok, gömbtámaszok, kormánymű, esetleg lengéscsillapítók), a fékek felújítása? Mennyire húzós, ha a váltóhoz hozzá kell nyúlni?
ABS-hibajelzés esetén milyen összeg nagyságrendileg a javítás? Vagy a fékek rendbetétele után lehet, hogy megszűnik az ABS-hiba?
Illetve visszaolvasgatva ezt a topikot, dez1, tényleg eladó lesz az autód?
Nem a kopott fékbetét jele, valamilyen hibát észlelt és tárolt az ABS vezérlőegység. Diagnosztikai műszerrel ki kell olvasni a hibakódot, ez segít megtalálni a hiba okát.
Találtam a kocsin egy tervezői/konsrtuktőri anomáliát. Az egyik este arra lettem figyelmes, hogy irányjelzésnél felvillan a hátsó ködfényzáró visszajelzője. A lámpára tippeltem, mert ugye a régi szocialista autókon előfordult testzárlat. Ilyenkor a hátsó lámpák véletlenszerűen működtek. Leellenőríztem, a hátsó lámpák jól működtek. Néztem az irányjelző relét, az is rendben volt. Ráadásul amikor irányjelzés közben fékeztem, erősebben világított a visszajelző. A lámpa kibontását bal hátul kezdtem, és akkor derült ki, hogy a kocsihoz kapott szerszámkészlet közül, az emelő hajtószára hozzáért a lámpa csatlakozásához. Úgyhogy a kar végét érdemes valamilyen szigetelő anyaggal bevonni.
Itt is egy hiba jelenség: kifejezetten kánikulai időben vettem észre (35+ celsius), hogy előzmény nélkül egyszer csak sípoló hang kíséretében "ABS-SYS faulty, contact garage" felirat jelenik meg a műszerfalon. Leállás után törlődik, előfordul, hogy vissza sem jön a következő kánikuláig. Lehet ez a kopott fékbetét jele?
Múlt héten kinulláztuk a computert ijn566 fórumtárssal (azúton is köszönet!). Előtte volt lambdaszonda csere is. Hétvégén kétszer megjártam szeged-pest-szeged útvonalat, de a fogyasztással még mindíg nem vagyok teljesen megelégedve. Csökkent egy kicsit, most 7kg.
Alapból 7,8 volt, injektor takarítás után lement 7,4-re, most lambdacsere után 7-re. A tendencia bíztató, de mint kellene még tenni, hogy 6kg körül legyen?
A kiolvasásnál egy hiba volt a computerben, hogyaszongya: "P0654 Motor fordulatszám jel a Body Computernek"
Ez azt jelenti, hogyha jól működik (tehát pl.: nem kontakthibás), akkor gyujtásra téve és hátramenetbe kapcsolt váltó esetén halk sercegést kell hallanom hátul az érzékelőknél?
Ezt holnap megfülelem.
A jobb hátul (lökhárító mögötti csatlakozó) tökéletesen tiszta volt, amikor széthúztam, még por sem volt benne (csak kívül), így arra egyenlőre nem gyanakszom.
Az ina, skf és dayco jó minőségű. Gyárilag Dayco szettel vannak szerelve, de dayco szettben is találkoztam már skf, ina illetve litens görgővel. Amitől óvakodnék olasz autó esetében az a Gates szíj, mert abból sokat láttam ami 60e. km-t sem bírt.
Szép napot mindenkinek. Vigyázzatok a tulbuzgó gumisokkal, mert nekem tegnap sikerült elcseszni a pótkerék tartómat. Kinyitottam a csomagtartót, (műszerfal alatti gombbal) és mire hátra értem már le is engedte a LÉGKULCCSAL. Na ezután már csak félig ment fel onnan visszaesik nyilván kitört belőle egy darab. 5 éve vigyáztam rá. CSUBAKKA te mindenek tudója, mi a legutolsó javítási ötlet?
Nekem is volt hasonló problémám , és a sárvádő és a lökháritó találkozásánál (ha jól emlékszem utas oldal)van egy nagyobb csatlakozó ahol kontakt hiba volt .Ha jól mükődik a radar és megfüleled akkor halk sercegést lehet hallani.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki már belefutott ebbe a problémába és tudja a megoldást:
A Multink tolatóradros ami egésszen addig remekül működött, amíg a Magyarországi üzembehelyezése előtt, tél elején alvázvédelmet nem kapott, azóta egy hosszú sípolással jelzi, hogy valami baja van. Részben az időjárás részben pedig az időhiány miatt, csak a nyári szabadság alatt nyílt időm a hibakeresésre.
A lökhárító leszerelését követően kiderült, hogy a két középső érzékelőre nem dugták vissza a csatlakozót. Gondoltam ez egyszerű javítás lesz, tisztitást követően összecsatlakoztattam mindent, majd ... ismét hosszú sípolás adta tudtomra a sikertelenséget.
Hamár a lökhárító lent volt, kibontottam mind a négy érzékelőt és kimértem őket. Mérve, mind a négy azonos értékeket mutatott (ha jól emléxem az 1-3 lábak között ~650kohm, az 1-2 lábak között 130-160Kohm), vagy mind a négy rossz (ezt nem tartom valószínűnek) vagy más a hiba oka. Mivel a kábelek sérülésére nem gyanakodnék (az alvázvédelem felvitele ezt nem okozhatta), egy kissé tanácstalan vagyok, merre keressem a hiba okát.
Ha valaki járt már hasonló cipőben és sikerrel járt, adna valami tippet?
Az jutott az eszembe, hogy a hibát esetleg a kocsi computere letárolta és onnan kellene törölni, bár lehet, hogy ez hüjeség.
Azt tudja valaki, hogy a központi egység merre található?
Ja, a lelkes hibakeresés közben az érzékelőket tartó közgyárák közül az egyiket sikerült túlerőltetnem, ha esetleg van valakinek elfekvőben ilyen, azt szívesen elboltolnám vele.
nekem is eseekes a vezermuszij-szett csereje. talaltam tobb gyartotol is szettet (breda, dayco, ina, skf). mekkora a minőségbeli elteres ezek kozott? melyiket erdemes venni?
A benzinesnél 60e. km-enként kell cserélni és akkor nem érhet meglepetés, itt nem a szíj hanem a feszítőgörgő adja fel hamarabb és elkezdi levezetni a szíjat, amit a főtengely ékszíjtárcsa kb. fele szélességűre esztergál és leszakadnak a fogai. A dízelnél elmegy 120e. km-t is de érdemes 80e-nél lecserélni és akkor egy motorfék vagy gyorsítás sem okozhat problémát, természetesen a vízpumpát is cserélni kell. Ha a km nincs meg 4 évente akkor is cserélni kell.
Amit írtam nem gyári előírás csak tapasztalat. Ha vezérlést javítasz mindig szettet cserélj (szíj, görgők és vízpumpa a dízelnél).
Általában 5 év, vagy 60.000 km megtétele után ajánlott a vezérműszíjat cserélni. A vízpumpát is érdemes szemügyre venni, ha a vezérlés körben van beépítve. A benzinesben külön szíj hajtja.
köszi a tanácsokat olaj ügyben mindenkinek. most az kérdésem hogy ha166ezernél volt vezérlés szijak cseréje akkor mikor esedékes ujra,mennyibe kerül mit kell megvenni.
Hol lehet benneteket megnézni?Erősen gondolkodom még egy Multi vásárlásába a már meglévő mellé...Mások szerint elborult a elmém,én meg jónak tartanék két azonos autót tartani a családi flottában.
Én tipikusan rendkívül ellenszenvesnek találom a TC hírszerkesztőjének saját kommentjeit, amikben egy-egy ilyen bulváros címmel gyakorlatilag előre megadja az alaphangot bizonyos modellekhez. Nem azt állítom ezzel hogy az új XL vagy akár az én autóm szép volna a kánon szerint, de az sem igaz, hogy csak az volna szép, amit ő annak gondol. Ez egyfelől szerintem szubjektív, másfelől eleve előítéletekre épít.
Mindezen felül pedig a sima 500L, az ötszemélyes verzió szvsz jóképű gép, még ha nincs is köze a Multiplához. Ennek az XL-nek valóban aránytalan ezeken a képeken a puttonya, de azért a Rodius emlegetésével megvárnám az őszi bemutatót legalább.
Pilótának megbarkácsoltuk a gépét, remélem tudtunk érdemben is csinálni valamit, de majd pár nap tesztelés után kiderül, azt mondta megírja.
Magas fogyasztás, lambda szonda csere...a laptopon nem láttuk az új szondát működni, majd nulláztuk az önbeállító paramétereket és elindult a lambda jel.
Igaz csak nagy sokára sikerült komunikálni a kocsival, mert a 2.6 nem látja a motort, csak a 3.5 de az meg nem nagyon akart csatlakozni rá. De valahogy csak sikerült.
Illetve megállapítottuk, hogy a hűtőventillátor 1. fokozat nem működik, így a vízhőfok 100°C fok körül van alapjáraton.
A mi kis tengerkék jószágunk is eladósorba kerül....
2000. évjárat, klíma, 1.6-os benzines 200 e km.
Folyamatos karbantartással, éppen most volt szíjcsere + jobb első lengőkar +stab. összekötő pálca csere úgyhogy a futómű nem zörög...... + ja + kuplungbowden csere.
Kicsit megkopott az évek során..... tavaly nyáron kapott új Uniroyal gumikat.
Tóthék boltjába menet szúrtam ki az autót...+ ma délelőtt Zánkáról Révfülöpre jövet intett valaki egy világoskék új Multiból, mire észbekaptam és villantottam már mellettünk volt .
Tisztelt cartársak, eladó sórba került cng-s bipower multiplám vezérlés csere volt, a palackok le lettek festve meg a takaró lemez is minden kiválóan működik rajta 190 000km-el ha valakit érdekel keressen bátran:06 20 590 33 88, képeket hamarosan töltök fel, azért szeretném eladni mert dizelt szeretnék helyette, persze csak is multit
Nos megnéztem az autót. Még rajta van a francia rendszám. Laikusnak originál sérülésmentesnek tűnik kívül-belül. De: a műszerfalon a rádió feletti pici rácson 1 pici törés van..... a rács amúgy az immobiliser antennáját rejti? Lehet hogy csak illatosító volt oda becsíptetve, és az törte ki.... De elég randa.....
Ami még nem tetszik, hogy ha jól láttam a csomagtérajtót belülről nem lehet nyitni, bár a nyitógomb helye megvan.....
Szívesen, az előtétellenállás az 1. fokozaté azért "lassú", de enélkül a 2. "gyors" fokozatnak még működnie kell. Ha a vízhőmérséklet jeladóról van szó, az sok típusban ugyanaz, abból nekem is van vagy 3-4 db szívesen küldtem volna egyet de nem biztos, hogy átment volna e-mailben. :)
A szűrőn lévő fém csatlakozot csak óvatosan kezeld, letörni nem illik mert boltban 28000 körül van.:)
A biztonság kedvéért nézz utána milyen slagra cserélted le mert oda csak a vászonbetétes, olajálló a megfelelő/illetve ajánlot szvsz/.
Én is most cseréltem 1 hónapja.
multifiat
Köszi a segítséget ventillátor ügyben, sajna villamosság szerelő lett a vége.
Hőgomba jeladót kellett cserélni és egy ellenállást ami a ventillátor alatt van a sarokban 2 vezetékkel bekötve.Annak a nevét nem tudom.:)Mondjuk 10ből megusztam anyaggal mindennel együtt.
Érdekességként jegyzem meg,hogy a 145 Alfa 1.9 jtd jeladó lett betéve.Ezek szerint kompatibilis.
Üdv! Valaki meg tudná mondani, hogy a képen nyíllal jelölt műanyag fedél mögött milyen menet lakozik? Ide szeretném egy köztes darab segítségével a vízhőfokmérő órához kapott gombát applikálni, persze, ha lehetséges.
Mert neked bemegy így a gép...az enyém egy 58 centis trekking váz 28-as kerekekkel, magas kormánnyal. Ki kell szedni az első kereket hogy beférjen, de akkor meg a sárvédő hajlik el (pálcás, nem lehet gyorsan leszedni...). Nem szeretem így hordani, inkább nézek egy tartót az autó tetejére. Úgyis szép széles teteje van, a box mellett 2 bringa is elfér :D
Szegedi vagyok, igaz járok Pesten minden héten, de a Multi még papírozódik. :D Mire ezzel fel tudok menni , addig talán megjön a kábelem is, aztán csak kiderítem mi a baja...
A legjobb móka, mikor jár jár a motor, épp vízhőfok gomba halál volt vele, mellette álltunk. És viccből bezártam a központi zárat, persze mintha nem is hallottam volna a hangját, a tulaj elfehéredett, kiverte a víz a homlokát, és kérdezi, hogy ez mi volt?......
Nincs értelme kötögetni, szerintem. Az ELM 327 a Multiplánál csak motordiagnosztikára alkalmas, az ABS és AIRBAG mókolásra viszont a KKL kábel.
Az ELM 327 nekem a másik kocsimhoz kell (Stilo) mert az CAN BUS rendszerű, ott a BODY computert, a műszerfalat stb lehet vele barkácsolni, de a KKL kábel kell a Stilónál is az ABS és AIRBAG kiolvasásához.
A CAN BUS rendszer egyébként nagyon mókás, mert laptopról mindent ki lehet a kocsin próbálni, az utolsó ledtől az ablak huzigáláson át a kilépőfény felkapcsolásáig:) Olyan mint egy játék autó vagy szimulátor:)
Akkor nyugodt szívvel megveszem a kapcsolósat. Vagy elm mellé van értelme? Én vagy rosszul csináltam valamit, vagy más baj volt, de nekem a fiatecuscan annyira nem ment, csak ha alfa modellt választottam...
A KKL kábel a légzsákhoz és az ABS-hez való, arra használom, de motordiagnosztikára is alkalmas, úgy mint az ELM 327. Csak a CAN BUS rendszert nem támogatja. A légzsák és az ABS nem CAN BUS rendszerű.
Hogy tudjátok, a 2000-es évjáratú Multiplában már OBD 2-es csatlakozó van? A fiatecuscan oldalán hivatalosan csak 2002-től van támogatva, és épp kábelt vennék hozzá.
Én már cseréltem, flex-el tudtam le szedni a régit ketté vágtam, arra figyelj hogy két méret van, az eggyikben lépcsős a furat a másikban nem ezért ha van lehetőséged előszőr szedd le a régit és úgy vegyél hozzá, amúgy nekem telyesen hibátlanúl indul gázzal hidegen
Akkor már hárman vagyunk Phaleurral együtt meleg motor lefulladással. Két hét múlva leszek otthon, akkor lesz két hetem szerelőhöz hordani. Megírom, amit megtudtam.
Ez nagyon jó vételnek tűnik, ha tényleg sérülésmentes. Ez Emotion felszereltségű (bőr ülés, 17-es kerekek, menetstabilizátor), szerintem nem nagyon van ilyen itthon. A kinti árak is magasabbak szoktak lenni.
Nekem a színe is a kedvencem, ha nem jársz sikerrel, akkor én megnézem megamnak.:)
Mostanában hosszú távokon mi is ilyen fogyasztásokat produkálunk, de ehhez persze óvatos gyorsítás és ahol lehet gurulás szükséges. A klímár aszerintem a multipla fogyasztása nem annyira érzékeny vsz a rövidebb váltóból eredő magasabb motorfordulat miatt.
Megjártuk Horvátországot még júliusban (1600 km), a Multipla hibátlanul ment:) 6 személlyel, tele csomagtartóval, klíma nélkül (sajnos rossz), 110-120-as tempó mellett, néha behajtott tükörrel evett 7,2-7,8 litert (99' 1581 ccm). Meg vagyunk vele elégedve:)
Százhalombatta-Hódmezővásárhely között ingázom, tudok segíteni kiolvasásban, törlésben, vagy itt, vagy ott, de én nem megyek sehová, és kölcsön sem adok. Tudom genya vagyok, de ilyen világot élünk!
szia ugyan ilyen kocsim van mint neked és teljesen ugyan ez problémám.lefullad kicsit mint ha gyengébb is lenne hegymenetbe....ha tudsz valami infót kérlek írd meg nekem sebisiokt@gmail.com ..ezer köszi ...sok sikert
A bal oldali ajtók sarkai voltak sérültek, tehát valószínűleg a korábbi tulajok egyike nyitotta rá őket valamire. A vezetőoldali volt a csúnyább, tenyérnyi helyen egy viszonylag mély kb. 10cm-es rozsdásodó horzsolás. Lecsiszolták, alapozó és végül a fedőréteg. Mindkét ajtón a díszcsík alatti teljes felületet lefújták. Nagyon szép minőségi munka, egyáltalán nem látszik, hogy újra lett fényezve. A tető teljes egészében át lett festve. Időhiány miatt a motorháztető és a bubi majd jövőre kap új fényt.
Egy hónapja én is csatlakoztam a végtelenül boldog multipa tulajdonosokhoz ;) Ezzel együtt elkezdődött a szerelgetés is.
Szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e hátsó ajtóra multipla feliratot? Van ott egy kis nyomás, de ha megcsináltatom, oda a jó kis felirat.
A nagyobbik téma pedig az alapjárati probléma. Hidegen remekül indul, jól is megy, de ha bemelegszik, akkor néha csak úgy lefullad, mindig olyankor,a mikor nem adok gázt, kuplung, fék benyomva, pl. parkolásnál, lámpánál, kanyarban (szervó is elmegy, én meg haladok tovább egyenesen..). Alig érezhetően néha rángat is alacsony fordulaton, illetve finom kopogás is van ritkán alapjáraton. Ezek mind csak kb. heti egyszer jönnek elő, egyébként szépen fut, nem is eszik sokat. Vezérmüszíjat 3e km-el ezelött, 80e-nél cseréltek, OBD kábellel hibakódot nem találtam, fórumot túrtam, de konkrét hibalehetöséget még nem találtam. Mit kezdene el ellenörizni egy tapasztalt multiplás?
Szoktam sokfelé járni, de ezzel menni még nem tudok, holnap karosszériás, utána még pár apróság, és majd még vagy 1.5 hét mire összeáll a technika... Majd összehozzuk.
Sziasztok! A májusi vétel óta elvégzett karbantartások tapasztalatai. Olaj és szűrőcserével együtt gondoltam kicseléljük a gyergyákat is. A legkörültekintőbb és óvatos mozdulatok ellenére kettő kábel gyönyörűen beszakadt. Annak ellenére, hogy jól láthatóan nem telt el sok idő a korábbi csere óta és mégis. Ilyen azért a korábbi autóimnál nem nagyon volt. Most viszon újak a kábelek is.
Hátsó fékek enyhe katasztrófa állapotban voltak, most jó.
A szépen kivirágzó rozsdafoltok is javítva lettek. A tetőn kettő látszott (volt vagy tíz) miért rozsdásodik ennyire?
A bal oldali ajtókon is voltak rányitásos sérülésből fakadó rozsdásodásnak indult sebek, most minden javítva és gyönyörű. Van néhány fotó majd rakok fel.
Kb. 20% arányban tankoltam etanolt, most mintha jobban menne. Hülyeségnek hangzik, de olyan, mintha indításkor néha rossz program töltődne be. Ilyenkor nem nagyon akar menni, máskor meg semmi baj. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ez a motor csak ennyire képes. Nem a végsebesség érdekel, hanem a gyorsulás, de ez elképesztően lomha. Fogyasztásra nem panaszkodom, sok országút, némi autópálya és bp-i forgalom klímával átlag 8,2-8,4.
Az utólagos vízhőfokmérő beszerelése is alakul.
Keresek: vonószemet, kerékkulcsot, jobb oldali napellenzőt, középső ülés háttámlára való fekete borítást. Tudom bontó, de egyszerűen nem jutok el....
És egy kis segítségkérés: vettem egy Blaupunkt bluetoot-os fejegységet mikrofon nélkül. Nokia mikrofonnal próbáltam, de a vonal másik végén nagyon halkan vagy egyáltalán nem hallanak (mikrofon távolsága miatt). Más hasonló fejegységek mikrofonja jó lehet, vagy mit tanácsoltok? Ha nem lesz más veszek gyárit, csak az annyiba kerül mint maga a fejegység és küföldről kell rendelni.
Előre is köszönök minden véleményt, javaslatot. Aki nyaral, annak jó pihenést!
fogalmam sincs: itthoni oldalakon hiába kerestem Multi antenna után, Ebayen viszont válogathattam a sokféle típus közül - és kényelmesen házhoz hozta a postás, ezért nem különösebben érdekel, ha itthon is föl lehetne kutatni valahol, valamivel olcsóbban
kitöröltem a tanult értékekekt a gáz befecs. fejek pucolása után és nagyon szépen egyenletesen jár és jól is megy azóta az autó, megdöbbentően sokat számít, amúgy a fejek pucolása után kicsit nehezen indult hidegen de most már az is megszünt a tanult értékek tőrlése után, ma láttunk egy eredeti aranyszínű multit meg láttuk a fagyisat is csak sajna gerilla fotót nem tudtunk csinálni, amúgy arra kezdek rájönni hogy a budapesti cng kút a multisok élő fóruma részben.
Ma voltam Kecskeméten Multifiat kollégánál, viszavittem a kölcsönkapott vezérlésbeállító szettet, amit itt is külön megköszönnék, a műtét sikerül, és jelentem, a beteg él és virul, már talpra is állt....
Különösen kellemes meglepetés volt a hozzáértése mellett az önzetlenségét is tapasztani.
Részletesebben: A lambda szondának 100 miliszekundumos reakcióideje van, ez azt jelenti, hogy ennyi idő alatt tudja változtatni a feszültségét, követni a dús/szegény keveréket. A gíárak 160.000 Kilómétert adnak meg, átlagosan ennyi idő alatt lassul le a szonda, akár1-2 másodperces reakcióidőre. Ez azt jelenti, hogy ennyi ideig nem változtatja a kimenő jelét. Javarészt szegénynél áll meg, tehát dúsít, folyamatosan, ami miatt persze nem ad motor hiba lámpát, mert az csak szegény keverékre jelez. Ezért nő meg a fogyasztás, CO mérőre dugva is látszana.
Pesten rá tudnék nézni, sajna Szeged eléggé kiesik.....
Hát már 220000 van benne, nem tudom,hogy volt-e 160000-nél cserélve, nyilván nem...
Viszont az, hogy lassú, mennyiben befolyásolja, hogy ha másfél órán keresztül tartva egy sebességet is sokat fogyaszt? Annyira lassú, hogy ennyi idő alatt sem áll be?
attól függ,átlagban 160000 kilómétert adnak meg rá, akkor kezd lelassulni. Ezért kell cserélni, mert nem követi a dús/ szegény keveréket. Oszcilloszkóppal kimérhető. Ha több van benne, tuti cserére érett. Persze lehet más is....
vki írta itt régebben, h tolatás közben ruhaszárító kötélbe akadt a tetőantennája, az törte le: nos, a gyári úgy is el tud belül törni, h annak külső nyoma nincsen... :(
nálam faágba akadhatott bele többször is, de a megpendülésen túl más jele nem volt: városban a helyi adók továbbra is jöttek
nyaralás közben utazva viszont már szinte semmit nem hozott be (még jó, h a pendrive-os fejegység miatt ez nem volt fontos, de néha hasznos lett volna), viszont mivel nem volt kívülről látható jele a törésnek, először a kábeleket, csatlakozásokat néztem át, és csak amikor azok rendben voltak, rendeltem az angol ebayről egy csereantennát - és szerencsére tényleg ez volt a baj, most ismét van távolsági vétel
(és talán kevésbé lesz törékeny, mert hajlékonyabb, mint a gyári volt)
de mivel szabálytalan alakú, ez persze csak közelítő érték (nyilván alulról, tehát már a tartály is picit több lehet), a töltőcsőbe és pláne a tágulási tartályba is fér még, így valóban mehet bele akár 70 liter is
utoljára 2 éve jártunk Horvátországban, akkor is olcsóbb volt ott - de azért nem ennyivel
most Lengyelországban dettó: még 380 Ft sem volt a gázolaj literje, az itteni 430 fölöttivel szemben
igen, már úgy 120-130 körül kezd nagyon megugrani a fogyasztás, gyorsan 7 fölé megy (és a klíma is kb. fél liter)
Mórahalom-Zalakaros-Nagykanizsa-Keszthely-Mórahalom útvonalon egyetlen Mulitpla,SIÓFOKON.Egy szép sárga buborékos,mosolygós, kedves hölggyel a volánnál.Ha olvasná akkor üdvözöljük,így is! IKF-... vagy IFK-... rendszámmal.
Kedves szegedi Cartársak! Valaki meg tudja mondani vasárnap hogy van nyitva a CNG kút? Arra emlékszem hogy vasárnap bezár, de arra nem, hogy mikor. Kösz.
Gyöngyös környékén meg kb. havonta járunk, bár most augusztus végén-szeptember elején is ott leszünk (Halmajugra-Abasár-Gyöngyös), szeptemberben sógornőmék esküvőjén - nem értem miért nem akarja menyasszonyi autónak, pedig a kedvükért leszedném addig a tetőboxot :D
De amik most jönnek az mind CNG-s... Itt egymással szemben 30 méteren belül hármunknak van Multiplája, mondjuk a szemben lakó kereskedősrácnak van mindjárt négy is. :D
Meg Pesten, egész sokat látok a környékünkön is (Újpalota). Ellenben ha hazamegyünk apósékhoz (Gyöngyös és környéke) ott nincs, néznek is rá mint egy ufóra - pedig az egyik legtöbb autót értékesítő Fiat dealer volt a VIP Gyöngyös - a Multipla valahogy ott se ment.
A gyári rommal nem, de egy magyar srác foglalkozik az ics-sel és már a JB-nel is, azokkal lehetett. Ezt célszerű elsősorban nethez, ill neten bonyolított telefonálásra használni. Ez csúcsminőség, a kijelző meg egyeneseb brutál, az iphone retina display dpi-je sehol sincs. De fejezzük is, be, ez tényleg nem tab fórum.
A Smart Tab 7-el lehet telefonálni? (nem mintha akarnék) Tényleg jó vétel ha az ember kifog egy garis használtat. Lehet erre megyek rá, csak idegenkedek mert van egy 845-ös Vodafone (Huawei) mobilom, ami nem a csúcs. Telefonként nem is használom csak GPS-nek, meg multifórum megnézésre...
(azt linkeld már be légyszi, konkrétan melyik jött be. Rengeteg dolgot rendeltem már a DX-ról, hatalmas az ingadozás minőségben - ami nem csoda, hiszen ők csak kereskedők, minden a beszállítón múlik. Némely terméknél sajnos egy típuson belül is előfordul, h megváltozik idővel)
Volt 10"-os samsung galaxy tab-om, most 7"-os voda smarttab7-esem van, utóbbihoz 40 ezres körül lehet venni, van benne sim kártyahely (nethez, ezt a wifijén több készülékkel meg tudod osztani) 1.2GHz dualcore proci, 1 GB RAM, 12GB tárhely, wifi, BT, minden ami kell. A csúcs az 1280X800-as kijelző ekkora méretben. Ehhez képest az összes 800X480-as kijelzős, 256MB ram-os készülék kb 15-20 ezret kellene hogy érjen, ehelyett 25-30 körül nyomják őket.
Magánvélemény: Ennél kevesebbel ne érd be, mert a lassúság, a tárhely és a funkciók hiánya miatt lesz bármi más olcsó.
egyenlőre sehogy, az eredeti kábele tekereg még. A tervem az, hogy valahonnan leveszek 12V-ot aljzat nélkül a biztosítéktábláról és azt kötöm be, a plusz aljzat szvsz felesleges.
Ha jól emlékszem, múltkor feltettél egy képet a navigációd elhelyezésérről.
A kérdésem az lenne, az elektromos tápellátást hogy oldottad meg?
Én egy pót szivargyújtó aljzat kormány ekőtti kesztűtartóba beépítéséről gondolkodom, csak egyenlőre nem találtam még ki, hogy hol férne el praktikusan.
A lényeg, hogy mielőtt a nagy csavarokat meghúzod, a helyére kell tenned az ülés alatt ezt a kis egységet. Adja magát, hogy hogyan kell, csak én pl. előszörre elfelejtettem és szedhettem ki újra a középső ülést (borításokkal együtt).
Bocsánat, de úszok az előkészületekkel, megyünk nyaralni, csak most olvastam a hozzászólásod. Pénteken indulunk, jó lett volna előtte törölni.
A XIII. Kerületben dolgozok, esetleg tudunk addig találkozni?
A szerelő haver cserélte, de mivel én eleve szíjszakadt autót vettem, fél métert se tudtam menni az előző fékkel, nem tudom milyen volt. Azt se tudom mi ment bele, olcsó, de normális és jó cucc volt az irányelv, csak azt tudom, hogy most a dob és azon belül is minden új, fogni jól fog, nyekeregni viszont nem nyekereg..
Tudja valaki, hogy multifiat cartárs mikor és hol rendel? Mert ha összejönne egy találka, akkor szívesen megmutatnám neki a lovamat. Hátha mondana nekem valami okosságot.
Kolléga jól leírta a menetét, annyit tennék hozzá: nem muszáj krova, csillagkulccsal is elérhetők az anyák. 16-os kell!
Ezen felül 5-ös vagy 6-os imbusz (már nem emlékszem melyik) és csavarhúzó. Amire még figyelj, hogy a középső ülés alatt van az övfeszítő érzékelője, annak a nyelvét be kell akasztani a bal-középső anya alá. Kicsit más is ott a lemez, úgyhogy látni fogod. Ha kell, dobok fel róla segédletet.
Én kíváncsi leszek, mit bír majd a gépezet, ugyanis a jelenlegi helyzetben kb 6 ezer km-t megyek havonta, emiat tis volt szükségem némi váltásra. Egy éve egy kis 2-es Puntoval járok, abba beleraktam már közel 70 ezret, eddig egy első fékbetét, egy termosztát és egy vezérléscserém volt, (ez vicces, 1800Ft a szíj, 1040Ft a görgő) meg most kapott egy komplett új hátsóféket, de ezzel együtt a kötelező dolgokon (olajok szűrők) kívül 30-35 ezret költöttem rá.Le se cserélném, ha nem lenne a napi 12-15 órai autóban ülés fárasztó, meg az autó nekem kicsi.
Én pont ugyanezt várom a Multiplától is, mivel a motorban minden új vagyí újszerű, a hátsó fék vadiúj, az elsőt nemrég cserélték, elvileg sok meglepetés nem érhetne.... Persze majd látjuk, mennyivel másabb a technika egy Puntoénál.
sziasztok cartársak, ma voltam tankolni a kőbányai úton és szoba elegyedtem egy multipla tulajdonossal mondtam neki hogy van a mi kis közösségünk, ö nem is tudott rólla de, örült a ténynek mondta hogy van egy kis 15 fös brigádjuk és csatlakoznak e remek közösségbe:)
Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy ha valami használva van az kopik, ha öregebb a gép, akkor meg pláne
én nem sajnálok semmilyen alkatrészt cserélni ha kell
szvsz tök mindegy milyen az autó típusa, tízenx éves autó, x százezer km, nem kell csodákat várni, mikor mit ér utól a kopás
ha szar az alkatrész amit beleteszel, akkor az hamarabb tönkremegy, lásd mint írtam a céges izét amit hajtok, nem bírt ki talán ezer km-t se aszfalton
Vilmos a te eseted extra, közel azonos amit csinálunk, csak én meló után vidéken és kevesebbet (kevesebb váltogatás, kevesebb kátyú és nincs padka ill nem kell felhajtani rá....)
szval tudom mi az, amikor elmegyünk a családdal bevásárolni, vagy rokonokhoz, vagy állatkert ...stb vagy csak főlállásba bejárás
vagy mint amikor melófelmérés után boltba anyagér, utána meló hatványozódik az ajtónyitogatástól kezdve a ki-be ülésen keresztül a tilitoliig minden...stb..stb ég és föld a kettő igénybevétel
Én elvileg 172 000 kmel vettem az autót.akkor cseréltek stab pálcát fékbetétek ujak,dob féktárcsa szabályozva.minden szilent jo volt.183 nál kuplung szett csere mert a kinyomo meghalt.elotte kicseréltem a kopogo stabrùd szilenteket.addigra a cserélt stab pálca is tönkrement.lecseréltem az összes elsö gömbfejet a kormányzásnál.a jobb elso lengokar szilentet.behalt egy benzin injektor.ekkor észrevettem hogy elottem valaki szakszerütlenül huzta fel a szivotorkotés elrepedt.másik szivo torok hozzá a tőmitések. mivel gázos is szivtam a gáz injektorokkal is mire kitapasztaltam mi a hiba velük.gyertya csere olaj ezt nem is mondom mert ez alap hogy cserés.most 189ezer van benne.1 éve vettem.letört a bal ablakemelo gombja.elpattan a kis müanyag.
Ez nagyon vezetéstechnika és hol használod függvénye, közel 80e km tettem bele, egy kutyacsont hátsó szilentek mindkét oldalon az első futóműnél, a hátsóknál lengőkarcsapágy csere + ami hozzá tartozik, főtengely ékszíjtárcsa, féktárcsa és betétek, légtömegmérő, használt egr, termosztát, generátorház és csapágyak+szabadonfutója,
a kuplumgomba ha minden igaz majd 200e km van, az autóban kb340
a turbószabályozási gebaszon kívül, minden alkatrész kopó ami cserélve volt +olaj+ szűrők
Vili a céges mocskon a futómű kemény 7 napot bírt ki vidéken, és már kopog, balos ami ha minden igaz állandóan az aszfalton van, szerencsére szabin voltam nem lehet rám fogni:)
Mit jelent az a sok apró baj? Nekem 2004 óta van egy 2000 évjáratú 1,6 ELX, a fogyó kopó alkatrészeken kívül egyszer kellett a benzinszivattyút javítani. Igaz, most fordult az óra 150 ezerbe.
Szia, a középső ülés beszerelése időigényes munka, mivel mind a két szélső ülést ki kell venni hozzá. Ha 4 légzsákos az autó, akkor áramtalanítás után szét kell húzni az ülés alatti csatikat. Nagyméretű krova fej kell a csavarokhoz. Ülést előrehúzni (vagy hátra) teljesen majd két csavart ki, aztán ülést ellenkező irányba teljesen másik két csavart ki, ülést megmozgatni, kiemelni. A másik oldalon ügyanezt. (Majd nagy meglepetés, tiszta kosz, rágó, cukor, pénzérme az ülés alatti rész, nagy porszívózás 8). Ezután középső ülés be, lecsavaroz, aztán a két szélső ülést vissza.
Szia, 17 évig jártam ki autókért, jelenleg nekem is és apámnak is Multiplánk van (2001, 2002 évjáratok). Én csak jót tudok mondani róluk, mindkettő kintről hozzott, apám kb. 40 ezret tett bele 4 év alatt én 2 év alatt 60 nál is többet. Ha 6-700 ezred van, érdemes kint is nézelődni, autoscout24.de és mobile.de. Én itt szoktam kalandozni, elég sok jó (És sok leharcolt) példány van. Mindig lehet kifogni jó állapotban lévő szervízkönyves példányokat. Itthon is láttam néha szép és kultúrált darabokat, de ez inkább ritkább, szerintem a kintiek minden szempontból megbízhatóbbak.
"Vámolásban", szívesen segítek, nem kérek sokat (és megmutatom a számlákat, hogy mit kellett fizetni pontosan a "szerveknek". Ha ezt valaki "elfelejti", vagy nem is beszél róla, annak tényleg te vagy a pénzeszsák! 8)), akár ki is megyek veled behozni kiválasztás után.
mesti2@freemail.hu, 06-70-253-5968, itt elérhetsz ha érdekel a dolog.
Sziasztok,kis segítséget szeretnék kérni,nagyon szeretnék egy Multiplát (egyszer mentem egy barátoméval,őrült jó),dízelt,kintről szeretném behozni,kiváncsi lennék a fenntartási költségeire,igazából nem megvenni nehéz egy autót, hanem fenntartani,jelenleg egy benzines f astrát használok sok gondom nincs vele.
Szia Multi! Most aztán jól feladtad a leckét, ill. beleültetted a bogarat a fülembe.... Az autó Németből való. A szervízkönyv szerint, végig 1 tulaja volt. Belementek jobb hátuljába. Sokalta a szervízt, ezért sérülten eladta. Én innen ismerem az autó további sorsát.. Azért vettem meg, mert rendkivül megkímélt, jó állapotban volt és van is... No meg, CNG-s.... (155e km az óra és a köny szerint. De mint tudjuk, ez nem jelent semmít.....) Most meg kiderül, hogy Taxi volt??
Nem azt mondom, hogy nem eredeti, csak nem lehetett szalonban rendelni. Egy nagy flottát rendeltek TAXInak, ilyenkor a FIAT legyártja a kért színben. Ilyen a német, krémszínű TAXI - Multipla is. Persze itt már tizenéves kocsikról beszélünk, tehát a TAXIk 2-300ezres futása a többi dízel Multiban is benne van már.
Akkor ha esténként telefonbetyárkodni támad kedvem be sem fogsz tudni azonosítani... :)
Hamár talit emlegedted, a körforgalomban nyikorgó gumink okára fény derült, nálad is ugyanez lehet a gond:
A kerékdőlésen kellett állítani minimálisan, szóval lehet, hogy neked sem ártana ellátogatni egy futóműállításra.
Más: korábban volt szó róla, hogy ki melyik gumit preferálja a Multin. Gyári méretben pár hete tettünk fel a korábbi (talán P6000) PIRELLI helyett Bridgestone Ecopia-t. A gumis beszélt rá, mindenesetre nagyon csendes, és jól fékezhető vele a kocsi, hogy esőben hogy muzsikál, az meg majd összel kiderül.
Mielőtt valaki megvádolna, hogy nem preferálom a P-s márkát, sajnos az egyik tengelyen mindkét gumi szálszakadásos lett (valoszínűleg egy útfelmarásnak köszönhetően).
Kezdetben Szegeden is a buszoknak volt a földgáz kút, most meg már több a "civil" mint a Tisza Volán. :) Kecskeméti cég a fenének nyit Tatabánya alatt, mé' nem az M5 mellett akárhol, akkor még útba is esne ha Bp-Szeged között döcögök :)
Miután kiderült a történet, megnéztem a mailt, tényleg ott volt minden, így azonnal hívtam, van ülése, este 7 körül újra hívom, akkor már otthon lesz. Köszönöm az infót. :-)) És bocsi.
Én bő két év után mindenestül üzemanyag biztosítás, a kocsi vételára, szerelés egyebek olyan 85 Ft.-ért autózom /km. Mondtam is az asszonynak, hogy dobálja az aprót a pohártartóba menet közben.
Képzeld pesta tegnap láttam a tecsóban kirakták a maradék készletet 1360 Ft.-ért, ha gondolod fölvásárolom azt a 10 db.-ot te meg visszaviszed és elbótolod a hasznon meg risztelünk. :-DDD
Igazából a gabill listája kéne, mert ő nagyon aprólékosan jegyzetelt.
Akkor lehet csak simplán én voltam fáradt? :-)) Bocsi, tényleg, csak láttam itt voltál, és beugrott az ülés, illetve az, hogy nálad nem jártam. :-)) Bocsi, húzós napom volt, azóta aludtam már egyet, és rájöttem. :D
Vili! Fellelegeztem! Voltam Olaszban egy hetre es az egyik uzletben majdnem 20 euroert lattam a grillszettet. Ha nem bontottam volna ki az enyemet, kialltam volna a bolt ele arulni.
A szamomat szivesen megadom, de szar lenne Szarvas fele mennem vontatni.
Na hogy tovább fonjam a gondolatot. A tavalyi talin érdeklődtem egy márkatárstól és eljutottam a Fiat Kelet Pest-hez, ahol az utolsó darabot vettem meg. Igen ám de csak az első ablakokra mert nem volt szettben.
A vaterán van fent eladó szett 6,5 ezer forintért. Én gondoltam már a gázos Vili-re mivel neki tgk-ja van és hátha kell neki az első ablakokra én meg vinném a hátsó ablakokra a maradékot.
Ha valaki itt a fórumon közösködne esetleg akkor benne vagyok a buliban.
Amúgy ezért a pénzért szerintem nem drága a szett, bár ez csak szerény magán vélemény.
Szia mindenki :) Régebben említettem a navigációt hogy csak cd-ém van német nyelvü valaki írta neki meg norvég ( vagy svéd) mint írtam 40000 lett volna egy magyar cd az is németül beszélt volna.( a kiirás lett volna magyar).Gondoltam magamat.. elmentem a számítógépes ismerősőmhöz vettem töle egy 5 colos 960BT wayteq közép eu.térképpel 25000 számlásan.Szétbombáztam az erdeti hm képernyőt és beépitettem kis át variálással az említett GPSt pont belefér kitölti a gyári helyét.Igy nem kell ragasztanom ablakra stb. Hát nekem is kéne egy magyar nyelvü leírás a rádio magnohoz ..mert a mai napig nem tom hasznáni a cd tárat ,van váltás 1 rádió 2 casettás magno 3 aux valami ini ::::) na itt kéne lenni a cd tárnak ? :) A potkerék felfogatása is mególdodott. A szerelőm aszem peugeot 206 kerék felfogatását szerelte fel alulra..egyc csavar és kész lengedia kosarat amibe bent van a kerék .....még nem probáltam ki de :) remélem :) zeuss amit írtál aza képernyős tolatás na az igen ..nekem is van tolató radarom de ha látom is hogy macskán átmegyek na az lenne igazi ..két kaukázusi kutyám van amugy semmi bajom a macskákkal ...mindenkinek jó utat üdv.
Én szereltem a kocsiba tolató kamerát.Holt tér nincs vele már leteszteltem.A gps em fogad avi jelet ami egy sima csatlakozoval megy elöre. Az áramforrást a hàtsó ablak fütés adja amit a müszerfalon tudok ugye kapcsolni. Ha áramot kap a kamera a gps automatikusan átvált a kamera képére. gondolkodtam plusz monitoron is és hogy külön áramot adok neki de nem akartam szétfaragni a gyári kinézetet. A kamera éjjellátó,este is mindent látni vele jol.
Pedig hidd el, hogy nagyobb. Mivel a box áramvonalas (ha a vastag felével lenne elöl, akkor még jobban), a tükör meg nagyon nem. Óriási örvényeket csinál, amik húzzák vissza az autót...
A fogyasztás nálunk a boxszal kb. 0,7 litert emelkedett, így 7 l/100 km-re jött ki, de ebben benne van a teljes terhelés is , hiszen hétköznapokon "csak" a kölykök ülnek benne. 120-nál többel nem mentünk.
El is gondolkodtam, hogy a szöszbe mértek itt többen közel 1 literes fogyasztás csökkenést behajtott tükrökkel. Egy boxnak csak nagyobb az ellenállása, mint két tükörnek.. :)
Megjött nekünk is tegnap. Szintén hajlik, de mivel egységesen, úgy gondolom (illetve remélem), hogy így volt tervezve. Ma szerelem fel. Már csak az a kérdés, hogy lefele, avagy felfele hajlik? Én a második verziót preferálnám, bár az utasításban nincsen rá utalás, így nem tudom, az aluprofil ad-e lehetőséget a variálásra, vagy fixen, csak egy irányba hajolva lehet felszerleni?
Kimondottan ehhez a típushoz való, tehát elég az autó adatait tudni, vagy vigyem be a kivett szilentet, esetleg a teleszkópot, és "majd keresnek belevalót" megoldás lesz?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, peremes gumiszőnyeget keresek "Ibolykába" , Ti hogy oldottátok meg ugyanis ha univerzálisat veszek akkor 2 garnitúra kellene belőle, viszont a neten nem találtam Multiba valót.
Egy gyors hozzászólás, miért is jó Multiplásnak lenni:
Pécsett nyaralunk a családdal, érkezéskor sikerült egy meglehetősen rossz minőségű padkán lezúznom a jobb első gumit. Egy gyors telefon babarucunak (újra kösz!) és gabill máris vonalban (bár ő is nyaral, az ország egy másik részén), azonnal tudna segítséget szerezni, ha kell.
Urak, jelentem: megoldódott a probléma, a pótkerék simán lejött és nyomás is volt benne, így a közeli gumishoz el tudtam menni, volt is neki egy használt 195/60/R15 vészmegoldásnak.
Jó érzés volt, hogy rögtön volt segítség, és többször is visszaszóltak említett cartársak, hogy minden renben van-e.
Köszönöm!
És ha már itt vagyunk, ha valakinek lenne elfekvőben egy említett méretű használt General Tyre Altimax RT-je, az jelezze, mennyiért hajlandó megválni tőle :-)
Ne keseregj! ennyit futott autónál, és ipari igénybevételes alkatrészeknél, más márkáknál ugyanezeket az alkatrészeket cserélgetnéd, max más árakon, gyanítom drágábban.
A céges kocsikon, vidéki utakon ennyi km után ugyanúgy futómű mindenest kell cserélni, a fiataltól az öregig, a többi alkatrészről nem is beszélve.
szval munkaautóval sokkal jobban gyilkolsz mindent
Van egy eladó kicker mélyládám + erősítőm. Kicsi,de brutális,megvan az erősítőnek a bemérő papirja is,126 w-ot tud sinus-ba. Ez nem sal,nem mnc ez tényleg egy minőségi szett, kipróbálható, autóba be van szerelve, kábel szettel együtt adom. A hangja és a minősége magáért beszél.Aki ismeri a márkát az tudja miről van szó!