Idokozben sikerult feher feluletet kesziteni? Epp egy nemet pancelos belsejet festem, es feherrel alapoztam ki, mielott a csontszint felfestettem volna. (Plusz sarga ala igy alapoztam.) Tamiya alapozo spray, Tamiya feher spray tobb retegben, tavolrol. Gyonyoru, sima felulet -magam is meglepodtem. (Azert spray, mert nem lett volna turelmem naponta egy feher retegert elovenni a festekszorot. Viszont elkepesztoen egeszsegtelen a spray.)
Érdeklődni az aviatika@freemail.hu e-mail címen lehet! A maketteket Budapesten, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten is át lehet venni személyesen, időpont egyeztetés után.
Sziasztok. bocs hogy ilyen problémával zavarok, de évekkel ezelőtt vásároltam Acamedy Tiger-I-es maketted. Sajnos sikeresen elhagytam az összeállitási rajzott. Nem tudnátok segíteni ennek a pótlásában? Cikkszáma: 1348. Előre is kössz.
A szinekkel szerencsere viszonylag nagyvonaluan banhatsz. Mostansag kezdek rajonni, hogy mekkora idi... szamar, aki "tutibiztos" szineket emleget... :)
Köszönöm a bíztató szavakat. Azóta sokat tanultam. Német szakos tanárnő ismerősünk is nagyon leszólt volna, ha a színcsere előtt mutatom meg neki a makettet. Mea culpa Deutschland! :)
Amióta összeraktam, sok képet és videót (!!!) is találtam a Leopard tankról, most már másképp állnék neki. A következőnek másképp fogok. A színkódok helyett inkább váléasztok érzésre és nem félek majd a színek keverésétől sem.
A köv. makettem vízvestékkel fog készülni (Revell), kipróbálom azt is. A harmadik makett majd lesz valamilyen :)
Én másfelé "járok", csak véletlenül ugrottam ide. Nehogy félreértsd, csak próbálok segíteni. A német zászló színeit szerintem könnyen a helyes sorrendre lehet még cserélni. Fölül fekete, középen piros, és alul sárga lesz a jó. Sok türelmet kívánok a makettek építését megelőző kutató munkához :-). Én nem vagyok csúzli sem a nagyágyúk árnyékában -talán épp azért nem- , de én már mielőtt megvenném a makettet, előtte ronggyá kerestem rá a neten, könyvek között stb. Mégegyszer, ne értsd félre, az első makett mindig a legjobb, mert előtte csak elképzelés volt... ami elkészült, az pedig a megtestesült sikerélmény... További jó építést kívánok mindannyiunk nevében, a következőt is szeretném látni :-) Üdv! HOember066
A palackmaketteket kint építik meg olyan darabokból, amik beférnek az üveg száján. természetesen nem ragasztják össze, azt csak bent a palackban végzik el. meglehetősen széles skálájú szerszámkészlet szükséges hozzá, meg türelem, és nem remegő kéz!
Nekem igazán nincsenek jó tapasztalataim a gyári ragasztókkal, kivéve talán az aca-ét, meg a régi NDK_st. Persze, akinek nincs gyakorlata az tényleg jobb, ha a gyári ragasztókat használja. Csak általában sok türelem kell hozzájuk, mert mindig oda kerülnek, ahova az ember nem szeretné, és akkor engednek el, amikor nem kéne, Ezért én újabban az oldószeres ragasztók kötését meg szoktam erősíteni néhány csepp pill. ragaccsal. Ami rövid és hosszú távon sem árt. Tisztán pill. ragasztót csak ritkán használok, főleg sztirol ragasztására.
Total kezdo vagyok a makettezes teren, de! A minap felkeltettek az erdeklodesemet a palackmakettek, de a neten nem talalok rola tul sok infot, a varost meg ilyen szempontbol nem ismerem.
Tudnatok segiteni, merre induljak el? Mi kell az ilyesmihez, stb...
Egyebkent a hogomb keszites is rendkivul erdekel akinek olyan iranyultsagu tapasztalatai vannak azt is szivesen fogadom.