Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 408716

Ez akkor lehetne igaz, ha Putyin es a sajat kore pont nem oligarcha szovetseg lenne. De speciel pont az.

 

Igy az egesz nem mas mint onigazolos melleduma, propaganda narrativa az alattvalok nyugton tartasara.

Előzmény: najahahu (408710)
_Berci Creative Commons License 2022.01.20 0 0 408715

 

Az a szívózás Ukrajnával, amit művelnek - az igenis egy valójában a lelke mélyén végletesen romlott, gonosz és rosszindulatú, mindenkiben halálos ellenséget látó paranoid kontraszelektált csürhe mizériája, és végtelenül szomorú, hogy Oroszországnak csak ennyire futotta...

 

Addig, amig az oroszok IGY viselkednek (allandoan a "2% a vilag egyeb 98%-a ellen", addig relativ beke uralkodhat az orszagban. Ha kidöl a bili (forradalom/felfordulas tör ki), ... akkor viszont valszeg NEM LEHET kontrollalni azt, ami ott törtenik. Marpedig egy atomfegyverekkel teletüzdelt ( meg a vilagban szetszort tengeralattjarokon)  Oroszorszagban meg sokkal kevesebb lehet a vilag biztonsaga, mint egy (valamennyire) kontrollalt, putlerista (bar elegge fejlödeskeptelen) Oroszorszagban.

Ugyhogy a vilag erdeke (inkabb) az, hogy az ottani rendszer valahogyan tovabb vanszorogjon. ... es majd az elkerülhetetlen technologiai attöresek (es az ezaltal elöallo egyre sulyosabb különbsegek) allitsak be az uj egyensulyt (ami valszeg mindenkeppen a "mai tipusu orosz gazdasagi forma vegleges besülesehez fog vezezni"). Oszt akkor (ha elöall az elkerülhetetlen) "gazdasagi puffanas", akkor lehet majf tovabb gondolkodni.

Ami Ukrajnaban törtenik, arra Putlernek (belpolitikai okokbol) is szüksege van ... akkor is, ha a nyugat nem artatlan a problema fekorbacsolasaban es egyelöre ra is kenhetö. Ezen a területen lehetett az oroszokon "fogast talal"-ni ... annak erdekeben, hogy meg nehany evtizedet nyerjünk ... ugyanis a "vilag" mar soha többe nem lesz az, ami a törtenelem soran (es nem problemamentesen) volt.

Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.20 -1 2 408714

link? szoval azt mondod mas torveny vonatkozik az ukrajnai szlovakokra, mint a magyarokra?

Előzmény: M.Zoli (408707)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.20 -1 1 408713

Nyilván le lehet paktálni a gonosszal, külön mutyikkal próbálni védeni a saját kisebbséget ideig-óráig, a többit cserbenhagyva. Hitlerrel is működött ez a módszer. Persze ha Európa nem a folyamatos politikai kurválkodással lenne elfoglalva, hanem komolyan venné Ukrajnában is a szabadságjogokat, akkor intézhetett volna akár az oroszokkal közösen is egy ultimátumot az ukrán kormánynak, hogy ha nem teszi rendbe a kisebbségi jogokat, akkor egy közös orosz-nato hadgyakorlat keretében le lesznek róla nyesegetve a nemzetiségi problémák.

Most talán nem lenne ukrán konfliktus.... persze ez csak elvi lehetőség, valójában senkit nem érdekel a nemzetiségek sorsa arrafelé.

Előzmény: M.Zoli (408707)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.20 -1 1 408712

Ehhh... ez a CÁR definíciója.

 

Féken tartja a bojárokat.

Előzmény: najahahu (408710)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 408711

Nyilván lavíroznia kell a különböző érdekcsoportok között, de kölcsönös, a hatalmát is nekik köszönheti. Eléggé nehéz ebből kikeveredni polgárháború nélkül.

Előzmény: najahahu (408710)
najahahu Creative Commons License 2022.01.20 -1 3 408710

"..Az oroszoknak egyetlen lehetőségül lenne, lejönni az oligarchás, cáratyuskás gazdaságról és akár a kínai, akár a nyugati modell felé elindulni valami életképes gazdasági szerkezet felé. Minden egyéb csak az agonizálás elnyujtása..."

 

 

A  9GAG-en a legtöbb orosz hozzászóló  arról ír,  hogy  a  Nyugat  qrvára  félreérti Putyin helyzetét és szerepét az orosz világban.  Putyin nem cár, hanem éppen az a FÉKrendszer, ami megakadályozza, hogy kizárólag az orosz oligarchák uralják el totálisan a gazdaságot és a politikát, visszahozva az élet-halál hűbérúri kiskirály világot...

Ha ez az erős központi kontroll megszűnik, a  káosz és a polgárháború színtere lesz Oroszország, benne Európa legnagyobb muszlim népességével együtt !!!!

Előzmény: szilvatövis (408709)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.20 -1 2 408709

Az ukrán válságnak szerintem semmi köze Ukrajnához. Ők a gyalog a sakktáblán. 

Az érdekeket kell nézni és ezek nyilvánvalóan nem katonai jellegűek egyik félnél sem.

Az USA érdeke Európa oroszok ellen fordítása, erre eszköz Ukrajna. Eddig is így volt, de amióta földgázexportőrök közvetlen anyagi érdekük is.

Az USA sok fronton provokálja az amúgy is sértett, sebeit nyaldosó világhatalmat tudván, hogy bármit csinál csak ront vele a helyzetén. 

 

Putyin vagy lenyeli a békát és a gyenge gazdaság mellé gyenge vezetőnek is bizonyul, pozíciót veszt a belpolitikában, zuhanó népszerűséggel kell szembenéznie, vagy felveszi a kesztyűt és elkezd erősködni Ukrajnában, végülis az EU-val szemben és újabb gazdasági, politikai szankciókkal nézhet kívülről szembe. Mindkettő erodálja a gazdaságát és a világpolitikai pozícióit is.

 

Akármit csinál Putyin, az amcsiknak tesz szívességet vele.

 

Ukrajna, az ott élő nemzetiségek sorsa ebben a játszmában irreleváns.

Az oroszoknak egyetlen lehetőségül lenne, lejönni az oligarchás, cáratyuskás gazdaságról és akár a kínai, akár a nyugati modell felé elindulni valami életképes gazdasági szerkezet felé. Minden egyéb csak az agonizálás elnyujtása.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.20 -1 2 408708

Engem is az orosz titkosszolgálat zaklatott a krímben, hogy beszéljek ukránul?

Előzmény: M.Zoli (408707)
M.Zoli Creative Commons License 2022.01.20 -2 0 408707

A karpataljai kissebbseg ellen eljovetett atrocitasokbol kettorol kiderult, hogy eleve az orosz szolgalatok hajtottak vegre.

 

Ami az oktatasi torvenyeket illeti, 2014-ben a szlovak diplomacia kiment Ukrajnaba, megegyeztek, hogy kialakitjak a reverz szallitas lehetoseget a gazvezetek rendszeren, es szoltak, hogy a karpataljai szlovak kissebbseg szamara az uj ukran szabalyozas nem jo, nem elfogadhato. Nagyon rovid ido alatt megegyeztek, nix basztatas, viszont gaz es tamogatas van. Ugyanezt bilateralisan lezongoraztak Lengyelorszag es Romania is. Magyarorszag nem, Magyarorszag inkabb kiosztotta az allampolgarsagot, ugyanakkor, amikor az oroszok a Krimben es a Donbaszon, elzartak a gazt, es megvetoztak szinte minden EU-s es NATO-s hatarozatot, ami segitett volna Ukrajnanak a honvedo haborujukban.

 

Ha minden mas szomszed bilateralisan "megvedte" a kissebbseget Ukrajnaban es tamogatta az ukranokat a hinvedelmukben, viszont egyedul Magyarorszag akadalyozta a honvedelmuket, es nem tudta a kissebbseget megvedeni, akkor ott kb. szoros osszefugges van. 

 

Annyira szoros, hogy felmerul a kerdes, hogy Magyarorszag meg akarta-e egyaltalan vedeni a karpataljai magyar kissebbseget? Vagy inkabb at akarja-e telepiteni?

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (408706)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.20 -1 2 408706

vagy az is elkepzelheto (igy, hogy mostanra eleg jol latszik a karpataljai ugyeskedeseikbol), hogy a szarfaszu ukranok tenyleg basztattak rendesen az orosz kisebbsegeket, es putlernak volt gerince, penze, batorsaga es hadserege picsan baszni oket.

 

es amig nem valtoztatnak a kisebbsegekhez valo hozzaallasukhoz vetozzuk meg az eu/nato tagsagat ukrajnanak, ahol csak lehet

nyekulturnij nepseg.

Előzmény: advocatusdiaboli (408704)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.20 -1 1 408705

Alig kevésbé, mint a szászok, poroszok, párizsiak, akik magukba kebeleztek mindenkit (vagy kína, japán, török)

Előzmény: advocatusdiaboli (408704)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.01.20 -2 1 408704

Semmilyen összefüggést sem nagyon lehet látni a finn reaktor ütemezett rendszer be állítása és az esetleges ukrán konfliktus között - szerintem. 

Másrészt egyszerűen megmagyarázhatatlan lenne a dolog, semmi értelmes érdeke nem fűződik ehhez Putyinnak - ugyanakkor pont azzal kergeti bele az esetleges NATO csatlakozásba az összes még "független" szomszédját, ha így viselkedik...  A Balti államokat sem a "NATO hívta meg", és akart oda menni - hanem ahogy sikerült elszakadniuk a SZU-tól, azok rohantak ész nélkül felvételt kérni - mielőtt erőszakkal újra visszarángatják őket...

 

Az orosz medve életveszélyes őrült, és mindig is az volt. Paranoid és erőszakos.

Előzmény: ,m,1710 (408697)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.01.20 -2 1 408703

Erről már kifejtettem a véleményemet - a 60-as években leragadt, a világ és a technika fejlődését nem tükröző gondolkodás ez...

Nincs semmiféle "kubai válság", sem egyenesen, sem fordítva. Akkor arról szólt a történet, hogy valójában mindkét oldalnak csak nagyon korlátozott számban álltak rendelkezésére valódi ICBM-ek, tehát olyan nagy hatótávolságú interkontinentális rakéták, amelyekkel saját területükről tudtak volna csapást mérni a másik félre. Meg arról is, hogy az elhárítás még gyerekcipőben sem nagyon járt (valójában az ma sem megoldott), ugyanakkor viszont az akkor rendelkezésre álló ICBM-ek mindkét oldalon kriogén hajtóanyagú, analóg vezérlőrendszerű, minimálisan is fél-egy napos indítási előkészítést igénylő, és legfeljebb 1-2 napig kilövésre készen tartható technikák voltak. Korai előrejelző rendszerek pedig még az USA esetében is csak hézagosan és kezdetlegesen léteztek - a SZU-nál semmilyen formában.

Magyarán simán lehetséges volt úgy első csapást mérni a másikra - hogy utána az már nem nagyon tudott volna reagálni. Elvileg. A gyakorlatban a SZU a kubai válság idején még a Bajkonurban kilövésre várakozó soros Vosztok hordozórakétáról is leszerelte az űrkabint és a kész hidrogénbomba modult tette fel rá - de ezzel együtt (ma már ez nem titok, akkor a legszigorúbb titok volt) kb: 20 ICBM-et tudtak volna legfeljebb indítani az USA ellen, és azokból is legfeljebb a fele ért volna el találatot (a működésbiztonság legfeljebb ilyen volt). Az USA 5-10-szer ennyi rakétát indíthatott volna ugyan, de azok működésbiztonsága is gyenge volt, és ami célba ért, az aligha lett volna elég a SZU teljes kiütéséhez (tehát az esetleges válaszcsapás biztos elkerüléséhez). Az még valójában egy korlátozott nukleáris háború lett volna. Elvileg. Ja, és akkor kezdték szolgálatba állítani az első rakétahordozó tengeralattjárókat, de valójában szolgálatban még nem voltak, pontosabban az oroszoknak már volt 2-3 kísérleti, de DÍZELES !!! "nagytornyú" tengeralattjárója, amik 2-3 rakétát hordoztak, de ezek gyakorlatban nem lettek volna bevethetők (nem tudták volna az USA partjait észrevétlenül megközelíteni, lévén dízel-elektromosak voltak), az első nukleáris rakétahordozót operatív szolgálatba az USA állította - de már csak a kubai válságot közvetlenül követően.

 

A gyakorlatban ezért volt óriási jelentősége az USA részéről a kubai válságot követően szolgálatba állított Minuteman rakétáknak, teljesen digitális és félvezetős irányítórendszerekkel, gyors indítású giroszkópokkal és állandóan indításkészen tartható szilárd hajtóanyagú meghajtással - mert ezeket nulláról 5 percnél rövidebb időn belül indítani lehetett, tehát egy legalább úgy-ahogy működő korai előrejelző rendszer esetén támadásnál elindítható lett volna a válaszcsapás az orosz rakéták becsapódása előtt. A SZU csak kb: 15 éves késéssel tudta ezt lereagálni - volt így egy bő évtizedes ablak az adott időszakban, amikor az USA viszonylag kis kockázattal leatomozhatta volna a SZU-t, de fordítva nem - mind tudjuk, hogy nem történt meg a dolog...

 

Igen, abban az időszakban nagyon is komoly jelentősége volt a sokkal nagyobb számban gyártható, olcsóbb-kisebb, gyorsabban indítható, nehezebben felderíthető középhatótávolságú rakétáknak - ezért volt Kuba jelentősége nagy, és ezért volt például a török telepítésű (akkorra már elavult, nagyon nehézkesen indítható, szintén kriogén oxigént használó, semmiféle gyors reagálásra nem alkalmas) Jupiter rakétáknak is. Akkor még számított, hogy hol vannak a rakéták.

 

Már nagyon régóta NEM SZÁMÍT, így Ukrajnának ebből a szempontból semmiféle stratégiai jelentősége sincs. Arról nem is szólva, hogy ha az orosz vezetés tényleg komolyan gondolja azt, hogy a NATO tagállamoknak szándékukban áll lerohanni Oroszországot bármi okból/célból - akkor konkrétan tényleg nagy bajban van a világ, mert akkor Oroszországot konkrétan súlyos orvosilag elmebeteg paranoiások vezetik...

Az a szívózás Ukrajnával, amit művelnek - az igenis egy valójában a lelke mélyén végletesen romlott, gonosz és rosszindulatú, mindenkiben halálos ellenséget látó paranoid kontraszelektált csürhe mizériája, és végtelenül szomorú, hogy Oroszországnak csak ennyire futotta...

Előzmény: padisah (408663)
,m,1710 Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 408702

Az OL3 az első olyan atomerőművi blokk a világon, amelynek teljes nukleáris hulladékkezelését már az üzembe helyezési szakaszban megtervezték és megszervezték.

 

A blokkból származó kiégett fűtőelemeket Olkiluoto alapkőzetében helyezik el,

a Posiva végső tárolójában, amely az első ilyen jellegű a világon.

 

2040 be lesz a elsö meghosszabitás beadvány 90 évte van tervezve

 

a Finn gazdaság a biztos áram energiátol füg.

_Berci Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408701

Ez mondjuk 2005 ota hosszabtavon az  EDF ...

 

 

Előzmény: szilvatövis (408683)
_Berci Creative Commons License 2022.01.19 -2 0 408700

OL3's regular electricity production starts in June 2022.

 

 

Előzmény: ,m,1710 (408697)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408699
Előzmény: szilvatövis (408698)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408698

Oh elcsesztem, késő van.

Helyesen:

.....mit ~50 €/MWh körüli, korábbi piaci áron előre eladott a konkurenciának, most 220-250 €/MWh piaci áron visszavásárolja a konkurenciától, majd újra eladja a konkurenciának 42 €/MWh államilag garantált áron.

Előzmény: szilvatövis (408696)
,m,1710 Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408697

"Egyelöre meg nem termel.

Van ugye first criticality

first net-synchronise szint

aztan különbözö leptekekben emelik a termelest. Itt meg nem tart OL3 ... de allitolag mar csak nehany honap " Nem" olvas lejeb. 

 

Csak Én informálok ebe forumba és nem spekulálok

Mert tudom, hogy Hol van a info legyen az a Finn Reaktor Strart dátuma. legyen az Ukrajna konfliktus kezdete,

 

 

Olkiluoto 3

A "STUK" figyelemmel kíséri a reaktor beindítását és a kis teljesítményű teszteket a helyszínen

Olkiluotoban.

majd fokozatosan növelik a reaktor teljesítményét.

A "STUK "engedélyére van szüksége ahhoz, hogy a teljesítményt a reaktor teljes kapacitásának több mint öt százalékára, valamint 30 és 60 százalék fölé emelje.

A kis teljesítményű tesztek során az erőművi blokk még nem kerül be az országos villamosenergia-hálózatba.

Az "Industrins Kraft" tájékoztatása szerint 2022 januárjában kapcsolják be először a villamosenergia-termelést az országos hálózatra. A próbaüzem után, május 30.  beindul a 100% kapacitás

 

ahogy már irtam egy hete . kevesseb mind háromhéten belüi (bármejik nap) kezdödik a konfliktus

 és sem a EU sem a NATO nemfog beleavatkozni csak fegyvert küldenk (kis szálitmányt)

ha ez idö alatt nem történik meg, akkor nemis fog mert

Putyin elfogja érni a célját

 

 

Előzmény: _Berci (408641)
szilvatövis Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408696

Na ezt figyeljétek! Ha ezentúl valaki a németeket ekézi a wende pazarlása miatt ez jusson eszébe!

 

Van a franciáknak egy a lakossági áramárakat alacsonyan tartó mechanizmusa, amit ARENH néven emlegetnek. A lényege hogy olcsó atomárammal kompenzálja a piaci konkurenciát a szabott lakossági árak miatti veszteségekért évi 100 TWh mennyiségben.

Magyarul a ~56 €/MWh költségű áramot eladja a konkurenseknek 42 €/MWh áron, hogy azok a lakosságnak továbbadhassák 46 €/MWh áron.

Ők tudják miért jó ez nekik, de most jön a csavar. A mostani árőrület kompenzálására a kormány fölemelte a kvótát 120 TWh-ra.

 

Az EDF, mint az atomerőművek általában előre értékesíti a teljes termelését, ám a nem tervezett leállások miatt így is bajban van, tehát azt a 20 TWh (fél Magyarország) mit 42 €/MWh áron előre eladott a konkurenciának, most 220-250 €/MWh piaci áron visszavásárolja a konkurenciától, majd újra eladja a konkurenciának 42 €/MWh államilag garantált áron.

https://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/energie-environnement/quel-avenir-pour-edf-902260.html

 

Remélem mindenki számára kristálytiszta... :-)

szilvatövis Creative Commons License 2022.01.19 -1 2 408695

Régen volt egy mondás:

A politikus is képes racionális cselekvésre.... ha már minden egyéb lehetőséget kimerített.

 

Mára valahogy kezd kifakulni....

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (408693)
zoldcomchy Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408694

Azt kétlem, hogy a generidétlenkedés helyett megoldható lett volna. De ha fele ennyi ház lenne de ugyan ennyi költséggel létesítve, azok nem sok energiát használnának, se télen se nyáron az biztos.

Vagy a személyautók ragadtak volna le valahol a 850 es fiat szinten, 145 -öt tudott az a sport cupé is menni.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (408693)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408693

Abban egyetértek, hogy a szemét USA a főhunyó, csakhát a medvének úgy hullanak a fogai, mint ősszel a falevelek, jobban járna ha C vitamint szedne a karmai élezése helyett.

 

most taplaljuk fel petrodollarral. a gender idetlenkedes helyere mara mar minden ejropai hazat passziv haz szinture kellett volna szigetelni, hogy ne kelljen fosszilissal futeni.

Előzmény: szilvatövis (408676)
padisah Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408692

még egy Csernobil nem lesz, ahhoz egy eleve plutóniumtermelésre épített, ismerten nem biztonságos, és oroszosan elnagyolt biztonságú reaktor kellett, hülye üzemeltetőkkel

 

RBMK nem fog több épülni, a meglévőket is be fogják zárni, és most már olyan hülyeségeket nem fognak csinálni, hogy ez megismétlődjön

 

tehát ami van, meg lesz reaktor, azok forralóvizesek, nyomottvizesek, zárt reaktortartállyal, az újabbak konténmenttel, tehát igazából a bekövetkező balesetek a fukushimaihoz hasonló lefutásúak lehetnek

 

a bekövetkezéséhez is hasonló együttállások kellenek, aminek mondjuk az üzemidő hosszabbítások megágyaznak

a hatása meg kb ez, hogy a reaktortartály és a konténment bent tartja a sugárzó anyag 99.9 %-át, a 0.1% kijut, és nagy területeket enyhén elszennyez, vagy kis területen szennyez erősebben, ami viszont dekontaminálható, tehát utólag belátható pénzből a baleset következményei felszámolhatóak - ez még mindig sok pénz, de még ezen a téren sem a világ vége, legalábbis nem az egy nagy államnak, vagy nagy vállalatnak

 

tehát a lényeg az, hogy:

nukleáris baleset == világ vége

 

ez nem igaz, és sohasem volt igaz, erre nem úgy kell készülni mint az armageddonra

azt sokkal inkább a buta politizálás hozhatja el, a másik fél sarokba szorításával

 

 

Előzmény: rev251 (morális hulla) (408682)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408691

A MAD-ot nem a nem letezo rovid es kozepes hatotavolsagu Ukrajnaba, Romaniaba, Lengyelorszagba telepitett USA atomraketak fogjak felboritani. Nincs az USA hadrendjeben olyan nuklearis fegyver, amiket ertelme lenne az orosz hatar kozelebe telepiteni. Innentol kezdve az orosz argumentacio az ot fenyegeto atomraketakrol fals.

 

igy van. es hiaba rakjak a nuki elharito raketakat ukrajnaba, tengorol is tudnak boven eleget inditani.

Előzmény: M.Zoli (408673)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408690

én azt szeretném, ha az elkövetkező 5 év során évente két atomerőmű is felrobbanjon, és kibocsájtással is járó baleset legyen

 

hat ez nem hangzik jol :(

 

 


ez sajnos nem fog megvalósulni, főleg azért nem, mert a konkrét erőműben dolgozók nagyon nem szeretnének az atomipar mártírjai lenni, ezért inkább rendesen végzik a munkájukat, és nem hagyják az erőműveket leolvadni

 

lasd paxi tisztitotartaly

Előzmény: padisah (408661)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408689

thx, probalom majd megjegyezni :)

Előzmény: szilvatövis (408660)
padisah Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 408688

az USA meg lényegében elcsatolta Ukrajnát

mármint a nagy részét, Kijevvel, az oroszlakta peremterületeket vette vissza Putyin (meg a szu alatt oda csatolt Krímet, ahol szintén nem élnek ukránok)

 

az ilyen nyugati propaganda anyagok mindig abból indulnak ki ( az olvasót hülyének nézve) hogy Ukrajna kiinduló állapotát, hogy orosz szövetséges és szatellit kifelejti a leírásból, és azzal jön, hogy az oroszok 'megtámadták' ukrajnát

 

hát a valóság inkább az, hogy az USA támadta meg ukrajnát, sikeresen el is foglalta (átállították), és most az USA bábállam hisztériázik, hogy őket megtámadták az oroszok

 

https://index.hu/kulfold/2022/01/19/petro-porosenko-volt-ukran-elnok-birosag-buntetoeljaras-hazaarulas/

 

tiszta 50-es évek.... ilyen aligha történne meg egy demokratikus, szuverén jogállamban

Előzmény: M.Zoli (408671)
kobab Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 408687

http://www.ecns.cn/video/2022-01-12/detail-ihauqxpy8108244.shtml

Superboard automobile chassis unveiled in Shanghai

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!