AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Hol vannak a MilGra képek???
Jönnék ide megfáradtam gyönyörködni a műremekekben, erre meg... Tisztelt Moderátor úr, azér ne már!! Ráadásul a link is eltűnt. Pedig végig akartam nézni a mester összes művét (itt figyel mellettem a svédgomba is, szóval minden készenállt az ideális relaxációs programomhoz, és tessék!)
Bassza meg!
Supertzar!
Hozzád fordulok, mert te vagy leginkább infó-közelben: Mi a helyzet a Living Colour visszatéréséről szóló pletykákkal? Csak egy spontán klubbuli volt a régi idők emlékére, vagy valóban újra együtt dolgoznak a srácok?
Most olvasgattam külömbözo topicoc régebbi hozzászólásait a heavy metal trenrdrol. Tudom, hogy ezt már kitárgyaltátok, de én is leírom a véleményemet. Alpavetoen a heavy metalt szeretem a leginkább, de hallgatok trasht, dallamos deatht, stb.. Ezek mind old school dolgok, és többmyire régi eloadók munkái, kivétel Hammerfall, In Flames. Nekem a modernebb vonal nem igazán jön be, de lehet, ha több ilyennel találkozok, akkor ezt is megkedvelném. Szerintem nem kell elitélni ezt a heavy metal visszatérést, mert ez nem csak a HM visszatérése, hanem alapvetoen az old school underground metal eloretörése is. A 90-es évek közepén alig volt olyan koncert amire elmentem volna, most minden hónapban van egy koncert amire elmennék, csak nincs rá mindíg pénz. 4 éve egy Summer Rocksot sem lehetett volna merendezni. A mai fiatal true matalosok már más stilusra is nyitottak, nincs olyan elkülönülés mint régebben. Az is tény, hogy a legtöbb mai fiatal csapt külsoségei nagyon viccesek, és a többségük mások álltal már kitalált riffeket, dallamokat, stb.. hsználják fel újra. Ez tényleg idegesíto. Bár én is elég fiatal vagyok, de eloszor a mufaj 80-as évek beli kipviseloinek lemezeit ismertem meg. De akik 2 éve hallgatnak HM-t azonak ezek a fiatal bandák az eredetiek. Én is ismerem a Hammerfallt és Rapshodyt, nekik is rengeteg vicces dolguk van, de nem rosszak, sot szerintem elég jók. Más fiatal HM bandát nem is ismerek (kivéve: egyszer hallottam valami Sacred Steelt, de az katasztrófa volt). Pld.a Stratovariust nem sorolnám ide. Nekem a grunge a dolgok nem mondanak semmit, amiket hallottam azok nekem unalmasak voltak. Most azok a zenék amelyek a 90-es évek eléjén és közepén képviselték a trendet, egy kicsit háttérbe szorultak, de ezért nem kell fikázni. Pár év múlva lecseng a HM hullám, egy csomóan eltünnek a sullyesztoben, akik meg tudnak a HM-en belül újat mutani azok megfognak maradni. Akkor majd jön a 90-es évek zenéjének a visszatérése, akkor mindenki a grunge és alter gyökerit fogja bizonygatni. Akik most fiatalok és HM-t hallgatnak, azok meg akkor fogják mindenkinek anyját szídni, hogy a kockás ing viszzatérése stb.. mennyire ciki dolog. A trendek jönnek mennek, a HM, a trash, a black, grunge, mind képvisleték már a trendet, A nagyok, az eredetiek túlélnek minden trendet, a követoik pedig eltünnek.
Várom a véleményeiteket a véleményemrol.
Hát én már korábban is bejártam ezeket a boltokat, de írásodra reagálva tegnap is, de még csak nem is hallottak róla egyik helyen sem! Persze az a baj hogy csupa olyan ostoba eladó dolgozik a lemezboltokban akik Mozartot nem tudják megkülönböztetni a Cannibal Corpse-tól. Tisztelet a kivételnek. A CD Pincében holt bunkók az eladók, pedig pár 10 ezer forintot már otthagytam náluk!