„Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a jóisten, a szerencse, és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg”. (Mészáros Lőrinc, 2014. április)
Demokrata híradó. A bejelentett nyugdíjemelés mértéke: 3,2% lesz 2025-re... Nyitrai: "a kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét." Igen, csak nem teljesítette ezt az ígéretét sem. A nyugdíjak/és a bérek/ vásárlóértékét nem őrizték meg, azok jelentősen kevesebbet érnek, mint 2010-ben, vagy akár 2022-ben. Az ígéret úgy szólt 2010-ben, hogy megőrzik/megvédik a nyugdíjak értékét. Nem jött össze. Ez sem.
Másfél milliós megtekintésnél jár Magyar Péter újévi beszéde. „Hálásan köszönöm, hogy itt és a Youtube csatornámon együtt már 1 milliónál tart az újévi beszédem megtekintése” – posztolta kora délután Magyar Péter. Azóta az egymilliós megtekintést már önmagában a Facebookon is elérte a videó, a Youtube-os szám január elsején este 8 körül nagyjából félmilliónál jár.
Mint kiderült, Gyurcsány Ferenc Menczer Tamás szerint a Tisza párt vezetőjéhez képest igazmondó juhász, de ezen kívül a kommunikációs igazgató újévi beszéde kizárólag Magyarról szólt. Menczer a politikus legnagyobb „hazugságait” összegezte, imígyen: Magyar Péternek nem fontos a családja, mert a gyerekeit politikai célokból posztolja, és nem védte meg a feleségét sem, mert az ajtóhoz lökte, és késsel sétált fel-alá; Magyar Péternek nem fontos a hazája sem, mert Manfred Webernek dolgozik, és azt csinálja, amit ő mond, ezért aztán nem fontos neki a béke sem, és nem védi meg Magyarországot; Magyar Péter azt mondta, hogy nem kell neki mentelmi jog, majd „azon az átmulatott éjszakán, amikor bátorra itta magát, és a pia mellett a kislányok sikongatásától is megrészegült, csak ellopott egy telefont”, ekkor már mégis kellett neki; Magyar Péter hazudott a bevándorlásról, mert azt mondta, hogy a brüsszeli szabályok megvédik a magyarokat; hazudott továbbá a szír repülőgéppel kapcsolatban is, ezáltal pedig terroristák célpontjává tette volna Magyarországot; arról is hazudott, hogy nem akar politikai pályára lépni, aztán mégis arra lépett, és hogy nem megy EP-képviselőnek, aztán mégis EP-képviselő lett; azt hirdeti, hogy „ő a szeretet, elhozza a békét, betemeti az árkokat, a szép beszédet képviseli”, ezzel szemben szerinte „az emberek vagy büdösek, vagy köcsögök, esetleg agyhalottak, ebből lehet választani”; Magyar Péter azt mondta, gyerekkorában megdicsérte egy idős nő virágait, aki ráíratott egy budai lakást, de ez – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója – hazugság.
Menczer Tamás a videóját azzal fejezte be, hogy „a teljesség igénye nélkül 12 hazugságot hallhattak Pszichopetiről, Brüsszel Péterről, a Kicsiről, Vargánéról”. A Fideszben talán nem működik megfelelően a kontroll: ez a mondat ugyanis azt jelenti, hogy ő hazudik Magyar Péterről.
Újév hajnalán állította meg a .kukásautót a tüntető tömeg Nagykanizsán, egymillióan látták a videót.
2025. január 1-jén hajnalban, amikor a legtöbben még az újévi ünneplés fáradalmait pihenték ki, Nagykanizsán egy tüntetés rázta fel a várost. A demonstráció a KHG kanizsai telephelyén, a Nádas utcában zajlott, ahol a résztvevők megállítottak egy kukásautót, hogy az ne tudjon elindulni. A hulladékgazdálkodási rendszer átszervezése miatt alakult ki a konfliktus, amely az utóbbi hónapok egyik legérzékenyebb ügyévé vált helyi és országos szinten is.
Ezek a legemlékezetesebb lelkiismeret megvilágosodások. Poloska attól lett a becsület zsinórmértéke ballibéknál, mert kirúgták egy ner-es kifizetőhelyről, Hadháziban meg azért buzgott fel a tisztesség, mert kihagyták a nemzeti dohánybolt buliból.
T/9894. számú TÖRVÉNYJAVASLAT MAGYARORSZÁG 2025. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 4. jogcímcsoport: 2026. évi országgyűlési képviselőválasztás előkészítése 8 411,4 (millió Ft) http://www.parlament.hu/irom42/09894/09894KIEGSZ002.pdf