Normál helyközi utastér elrendezésű (2+2es ulesezesu) busz helyett, ap-s citaro buszt kuldtek, kevés ulohellyel (vaszleg 2+1) es nagyobb állóhellyel. Ezek után pedig csak az lenne rosszabb, ha valaki kitalalná, hogy a két ajtós, várban is közlekedő meg kevesebb ulohellyel rendelkező modulo, vagy hasonló adottságú kis busz küldenének egy forgalmas vonalra.
értenéd, ha tisztában lennel vele milyen buszok járnak arra a településre + ha a beírt rendszamra rakeresel + ha kicsit gondolkodsz ☺
Hány ülőhelyes az a busz? (Ha jól láttam az első szakaszban csal 2+1 az üléskiosztás.)
De kevés ülőhelyes buszért nem kell messzire menni, mert a 3 ajtós alacsony belépésű szóló (talán 8700-as) szóló "kisvolvókban" is csak 33db van, hasonlóképpen az ex Kunság 3 ajtós magaspadlós MAN-jeihez, amik szintén helyköziben szaladgálnak, vagy szaladgáltak.
Arról hallottam már, hogy a gyár csődje után pár félkész helyközi MODULO-t valakik be akarnak fejezni, de arról ég nem hallottam, hogy sikerült is nekik és le is vizsgáztatták?
Sziasztok!
A suli vasárnapot Tatabánya-Szeged járat megszüntetésével milyen a vele egyidőben közlekedő Bükfürdő - Szeged járat kihasználtsága?
Gondolom, Szfvártól már állóhely sincs...
A menekültek szállítása elvileg egy másik pályázat része volt, ahol kijelöléses kiválasztással az ORFK lett a kedvezményezett, mivel az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott rendőri szerv hatásköre a nevezett feladat.
Két ciklusban összesen 8 db kényszerszállítót rendszeresítettek (bár a pályázati tartalomban 5 szerepelt, de az amúgy is hibás dokumentum, mert az aktuális állományról is hiányosan nyilatkoztak).
Ezután megjelent ez a tender, munkaterv nélkül, a lentebb leírt furcsaságokkal, ezért kérdeztem a helybeli Topiktársakat.
Egy C56-hoz képest azok akkor is buszok. A klíma hiányosság a kis ablakokkal, mégis eljártak tízen évet a Volánbusz saját járatain szerető gondoskodó gazdák kezei alatt. Ezzel nem azt mondom, hogy csúcs kocsik.
Ma újabb két busz ment el Fótról, az egykori Pomáz-Dobogókő törzskocsija a HOG-517 Ik C56 valamint egy hófehér HHY-s E95, Fóton tudomásom szerint már csak a 832 volt.
Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen keretszerződés esetén, amikor a műszaki tartalom kérdőjeles (nincsenek konkrét járatok, km-teljesítmény, de még csak a napi járatszám is erősen kérdéses), viszont a keretösszeg fix, tulajdonképpen mire írják ki a pályázatot? Mivel nyer az egyik ajánlattevő (esetünkben a DAKK), a különjárati km-díjjal?
Mi történik, ha elfogy a keret? Ugyanúgy rendelik a különjáratokat, csak már nem a nyertes projekt részeként?
Az sem teljesen világos, hogy a pályázati kiírás a címet kivéve minden esetben "autóbusz bérlést" emleget, nem pedig "személyszállítási szolgáltatást", és noha értem a célját, de azért egy közbeszerzésben ez lehetne korrektebb, mivel más a két tevékenység (TEÁOR-száma is).
Ráadásul kötelező referenciaként előírtak az elmúlt 3 évből 50 millió forintnyi, autóbusz bérbeadásból származó bevételt, amit megint csak nehezen tudok elképzelni, mivel a DAKK aligha adta bérbe a buszait, legfeljebb különjárati személyszállítást nyújtott velük.
Szintén érdekesnek tartom, hogy miért a BÁH (ma már OIF) írta ki ezt a pályázatot, amikor a vonatkozó szállítási feladatok rendőrségi hatáskörbe tartoznak, és ugyancsak az MMIA-pályázatokon belül vásárolták a teljesen új kényszerszállítókat.
Alkérdésként még, a fenti pályázathoz: találkoztok a megyében ilyen járatokkal? Naponta akár többször is? Én jó néhányszor szállítottam a tompai és röszkei tranzitzónákba, DAKK-os kocsit sosem láttam ott, újabbnál újabb rendőrségi kényszerszállítókat viszont igen.
Ez teljesen érthető döntés volna, ha nem lenne jelben egy nagyobb beszerzés. De most mikor hónapokra vagyunk a mega Credo tender kocsijaitól és a helyközi csuklósostól, márpedig várhatóan a Dél-Alföldre is leesik belőlük pár kocsi, akkor lehet nem a legbölcsebb dolog volt ez az "átállomásítás" ilyen módon.