Keresés

Részletes keresés

Ironed Creative Commons License 2006.12.11 0 0 279
kösz...az ujdonság hogy lesz még egy értesítés...a 30+8 nap világos..meglátjuk köszönöm :-)
Előzmény: Modestinvs (277)
Koczkás* Creative Commons License 2006.12.11 0 0 278
Sziasztok!

1 témához 2 kérdés! (vagy több is ?)

2006. Nov. közepe. Baleset részese voltam autómmal, én még meg bírtam állni a fékező sorban, még a mögöttem álló is, de az ő utánna érkező már nem.
Rámtolta a mögöttem állót. Betétlapomat elhasználtam előtte pár nappal.
( Tudom 3-nak kellene lenni azthiszem) A másik két félnek sem volt.
Biztos ami biztos, rendőröknek telefon, meg is érkeztek. A hátsó faszi elismerte, hogy hibás volt!
Intézkedés stb. feljelentették a hátsó vétkest.
Kérdezem a csinos fiatal őrmesterhölgyet ( nagyon rendes volt egyébként),
hogy mi a teendő!? Először rámondta Ő is hogy utólag töltsünk ki balaseti bejelentőt mert az kell majd. Később aztán mondja, hogy szóltak a központból, hogy, mégsem kell mert feljelentéskor nincs értelme a kárbejelentőnek, várjak türelemmel majd jön a rendőrségi határozat, azzal majd tudok intézkedni!

Másnap telefon az én biztosítómhoz, hogy hogyan tovább.
Persze telefon automata, 6 kapcsolás után kikötöttem a telefonos kolleginánál. Mondom mi volt, ő meg, hogy igyekezzek mert 30 nap után lejár az idő, ha van határozat, ha nincs buktam a dolgot!!
Neba.....meg! Megoldás, ha elmegyek szívességi kárfelmérésre ami kb 15.000 Huf.
amit nem tud megmondani, hogy visszakapom-e! Fas.a! Ez a pesti központja a biztosítónak!!
Felhívom másnap a vidéki fiókot, ott mondták, hogy fáradjak be ekkor és ekkor, természetesen ingyen megcsinálják!!! :-))
Meg is csinálták, de a kárfelmérő mondta, hogy ez semmit se ér mert nem a vétkes biztosítója vette fel hanem a sajátom+ nem 30 nap a határidő hanem 30+30, ne higgyek a telefonos hölgynek!
Telefon a vétkes biztosítójához, hogy mi a pálya! Mondja az ügyfélszolgálat, hogy természetesen kell a kárbejelentő mert anélkül semmit se tud csinálni. keressem meg a vétkest, írjunk bejelentőt, felveszik a kárt aztán ha lesz határozat majd lesz talán kártérítés.
Felhívom a faszit ( persze tudtam előre ) ő semmit se ír alá majd csak várjuk meg a rendőrségi határozatot. Kérdezem, hogy nem ismeri el, hogy ő a hibás? De elismeri de akkor se ír alá semmit! :-)) Sejtettem előre, 65- 70 éves, azt hiszi csapda van a dologba. Na mindegy!

1. kérdés: Hogyan tovább? Várjak türelemmel a határozatig?

2. :Ha eljutok valaha a kocsi javításáig, kérhetek csere autót a biztosítótól ( azzal járok dolgozni )


Modestinvs Creative Commons License 2006.12.11 0 0 277
A jogerőre emelkedésről küldeni fognak egy értesítést, annak a kézhezvételétől számít a teljesítésre adott határidő. De ez úgyis benne lesz az értesítésben.
Előzmény: Ironed (276)
Ironed Creative Commons License 2006.12.11 0 0 276
Nya, újabb tanulás illetve megerősítés kellene, ha vki tudja vagy van tapasztalata.

A bíróság a szab.sértési hatóság határozatát -a kifogás során- megváltoztatta. A bíróság végzése mikortól jogerős? Jól gondolom, hogy a kézhezvétel dátuma + 8 nap? (8 nap ugye amikor ezen belül még lehet kérni tárgyalás tartását....)
Mit jelent ez "a végzés jogerőre emelkedését követően a kézhezvételtől számított 30 napon belül esedékes pénzbírság megfizetése..." Kicsit elvesztettem a fonalat...:-)
Modestinvs Creative Commons License 2006.12.11 0 0 275
Azért a polgári jognak is van hatékonysága. Már annak a részének, amelyiket még mi csináltunk...
Előzmény: Ironed (274)
Ironed Creative Commons License 2006.12.11 0 0 274
Az adótörvényen kivük nincs olyan jogszabály ami érne vmit...;-) Pécsre járok
Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 273
A munkajogot kezdem megszeretni, de valahogy sokat nem ér, és ez a bajom vele. A szabálysértést továbbra is szeretem. És hol tanulsz?
Előzmény: Ironed (270)
Ironed Creative Commons License 2006.12.10 0 0 272
A szabálysértéseknek nincs központi nyilvántartása. A szabs. hatóság tartja nyilván az adatokat (pl. rendőrség) a lakóhely szerint...2 év az elévülés. Bár itt majd lehet vki pontosít, ugyanis a lakóhely szerinti nyilvántartás szerintem nem működik. Pl. 2 különböző megyében elkövetett szab. sértést a 2 megye szab.sértési hatósága tartja nyilván szerintem...Ezt leszámítva biztos így működik, úgyhogy 2 éven belül tutira nem éri meg uannak a hatóságnak a területén szabsértési ügyet elkövetni...ott megtalálják a korábbi ügyet....-)
Ki mit tüntet el ezek után személyes ismerettség és kapcsolatok révén megy...kisebb stiklik esetén persze..halálos gázolást nem nagyon tüntetnek el....
Az elkövetett szab.sértést, kiszabott büntetést, az elkövető adatait tartják nyilván..helyileg...Részletek a szab.sértési törvényben és az adatvédelmi tv.-ben...Ennyit tudok hirtelen...
Előzmény: tama_i (271)
tama_i Creative Commons License 2006.12.10 0 0 271

Megmondaná valaki, hogy milyen módon rögzitik a szabálysértéseket és hogyan van regisztrálva ?  Hogyan tudják elintézni bizonyos emberek , hogy kiveszik a papirjait X összeg fejében és nyom nélkül eltünik egy oylan rendszerből  amit - elvileg nem lenne/ lehetne manipulálni.  Jo jo a személyes ismeretség , de vannak a rendszernek gyenge pontjai, hogyan működik ez a gyakorlatban ? Nyomonkövethetőség , vagy szándékosan beépitett kiskapuk ?

Ironed Creative Commons License 2006.12.10 0 0 270
hát persze:-) levelezőn, diplomás jah..de inkabb a munkajog érdekel...csak mostanában sikerült begyűjtenem egy pár szabálysértést :->
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 269
Miért jogásznak tanulsz?:) Utolsó vizsga? Nekem még 8 van ebben a félévben.
Én másodikos vagyok, diplomás képzés, csak 4 éves.
Előzmény: Ironed (268)
Ironed Creative Commons License 2006.12.10 0 0 268
aham na ezt a témát is megbeszéltük...mindig tanul az ember..:-) mikor végzel? 1 vizsgám van nekem....:-P
Jó munkát....;-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 267
Az a kormányrendelet elég ócska, nem tartalmazza, de mindent nem is lehet felsorolni. A Ptk. a mérvedó, (kártérítás általános szabályai) a korm. rendeletben csak ez a limit van, az 500 millka.
A KGFB díjaiban hiába teszi be, ennek semmi értelme, nekem ilyet nem is ajánlottak, hiszen neked nem feltétlen áll érdekedben hogy betedd, és te fizesd, azért, hogy a károsult majd többet kapjon. Tehát én ilyenről sem tudok. Irány a PSZÁF, ha iylen biztosító van.
Az más kérdés, hogy szerintem ez nem igazi biztosítás, mert ha kárt okozok, ne emelkedjen a díjjam, hiszen ezzel egy részét visszafizetem a biztosítónak, tehát akkor miért is biztosítás? Monjuk, ha van 100 ezres kár, azt az évek alatt visszafizeted.
Ok ne emelkedjen a besorlásom, de ne is essek vissza két ponttal.
Előzmény: Ironed (266)
Ironed Creative Commons License 2006.12.09 0 0 266
na persze ez világos..aki másnak kárt okoz ismerjük a rigmust csak ahogy mondod tényleg nincs benn a köztudatban a biztosítók pedig minden külön biztosítást kitalálnak hogy azt a látszatot keltsék bizonyos kármegtérítés csak ezek megfizetésével történet pedig ahogy mondod akkor sok minden benne van alapból a KGFB-ben, amúgy a kormányrendelet tartalmazaza ezt? (persze a ptk-n kivül)
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 265
Pedig egyértelmű: az okozott kárt meg kell fizetni, akár még a gyógyszert, babysittert is, magam olvastam a könyvben.
Meg, mint leendő jogász is vannak sejtéseim:)
Előzmény: Ironed (264)
Ironed Creative Commons License 2006.12.09 0 0 264
hmm :-) a könyvet nem ismerem de ha ilyen tippek vannak benne hasznos lehet az egyértelmű h a caco más tészta...akkor viszont nem "gatyásodhat" le az illető károkozó...persze a biztosítót is megértem...ne adja isten ilyen helyzetbe kerüljek de ezek szerint akkor kérhetem az egyéb káraim megtérítését is...érdekes ez a cserekocsi is van ahol ezt külön feláras összeggel kérik ha bele akarja rakni a KGFB az ember....
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 263
Casconál nincs, ott csak pléh kár van, de KGFB-nél van, Kovács Kázmér: Jogkanyar c. könyvében is megtalálható.
Csak sokan nem tudják, és nem kérik. Persze a biztosító nem is ajánlja, ezt meg is mondja, hiszen kárIGÉNY-t kell támasztani.
Pl. keresztanyám cserekocsit is kapott, ill. benzinpénzt.
Előzmény: Ironed (262)
Ironed Creative Commons License 2006.12.09 0 0 262
hm érdekes téma ez, nekem is jutott eszembe mégpedig a "művésznő" esete kapcsán...valahol elhangzott egy fél mondat vagy a neten volt, hogy kártérítésen majd gondolkodnak...Baleseteknél még nem nagyon hallom, hogy a vétlen fél egyéb kártérítést is követelhetne, pedig megtehetné ugye...Igazából azért a másik oldal is megdöbbent mert gondatlanság esetén, balesetnél pillanatok alatt tönkre lehet tenni az amúgy is szerencsétlen nem szándékos károkozót egy néhány millás kártérítéssel, viszik ingét gatyáját...
A KGFB biztos hogy fedezné ezeket a károkat is, kiterjed a biztosítás az egyéb károkra (táppénz, baleseti ellátás, kiesett munkabér stb.)? Hm? Tuti?
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 261
A biztosítók akkor sem feltétlen akarják, ha jogos, és a biztosítottuk elismeri.
A KGFB felső határa is van, ha igaz 500 millka.
Előzmény: dr. Agy (260)
dr. Agy Creative Commons License 2006.12.09 0 0 260
Hát ez érdekes. De hát erre van a kötelező, ugye?
Ha jogos a kártérítés, akkor a biztosítónak be kell vállalnia, nem?
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 259
Köszönöm a nekem címzett interpellációt, futassuk csak ezta topikot.:)

Nos aki másnak jogellenesen kárt okoz köteles azt megtéríteni, kivéve, ha bizonyítha hogy az adott helyzetben elvárható módon cselekedett. Veszélyes üzemnél kicsit szigorúbb a helyzet.

Nos örülök, az elméleti krédésnek. Amilliós üzlet szerintem csak nagyon séci esetben, főleg nem Magyarroszágon.
A második példánál azt gondolom, ha minden feltétel fennáll, akkor igen. Ugyanis még a magyar jog is elismeri az egyéb kérokat, pl.bér elmaradása, babysitter költsége.
Előzmény: dr. Agy (258)
dr. Agy Creative Commons License 2006.12.09 0 0 258
Számon kérhető-e a közúti balesetet okozótól a közvetett kár?
Pl. egy fontos ember lekési a tárgyalást, milliós üzlet hiúsul meg.
Vagy egy egyszerűbb eset: nyaralásra indulva lekési a repülőt, és ezért félmilliós utazást bukik el valaki.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 257
A kérdés nagyon jó, a válasz annál inkább.:)

Nos ez többrűtó nem mindegy repólű, villamos? Elsősorban a nyugdíjáig, de akár utána is. A dolog nem éeltkorhoz kötött, hanem orvosi alkalmassághoz. Ha idő előtt alkalmatlan, akkor 30 évesen sem. Arepülésnél nem tudom van-e felső korlát, mégha alkalmas is.
Előzmény: Tralfamador Zog (255)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 256
Akkor írásban kérni kell, ha eddig nem történt meg, és utána perelni, vagy nem tudom, hogy légügi hatóság eljárhat-e, de az általában csak szabálysértés, pl. Üzletszabályzat ellenkezhete- a hatályos joggal.
Előzmény: TomAce (253)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2006.12.03 0 0 255
amíg tud köszönni az ember
Előzmény: Grimbi (254)
Grimbi Creative Commons License 2006.12.03 0 0 254
Menetrendszerinti forgalomban hány éves korig lehet vezetni?
TomAce Creative Commons License 2006.12.02 0 0 253
Uzletszabalyzatban annyi van, hogy nem adnak karteritest, de ez az EU rendelet termeszetesen ervenyes rajuk is.

Jaratot meg nem aruljak el, hogy miert torotek..., gondolom kevesen vettek jegyet.
Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 252
A kártalanítás szerintem jár, arra jegyre.
A másik csatlakozásra már vitásabb, a magyar jog szerint járhatna, gondolom máshol is hasonló a helyzet. Ismerni kellene a légitársaság Üzletszabályzatát aban biztosan benne van, hogy a átszállások elmaradása miatt kártérítéssel tartoznak-e. Az is kérdés, miért törölték a járatot.
Több okosat hirtelen és se tudok, de mindensetre megismerném az Üzletszabályzatot, és utána lépnék.
Előzmény: TomAce (251)
TomAce Creative Commons License 2006.12.01 0 0 251

Sziasztok, remelem tud vki segiteni, legitarsasagokkal kapcsolatban.

 

A kovetkezo a problemam, vettem repulojegyet a Wizztol, Budapest-Frankfurt, valamint a RyanAirtol Frankfurt-Marrakesh jegyet.

 

A Ryan torolte a jaratot, es a desztinaciokat is, tobbet nem repul Frankfurtbol Marokkoba.

 

MI a helyzet ilyenkor bukom a Wizz jegyemet, semmilyen karteritest nem kell fizetnie a Ryanek?

 

Neztem a 261/2004 -es EU rendeletet de itt az en ertelmezesem szerint az all az 5-os cikkely szerint, hogy koteles vmilyen modon eljutatni engem Frankfurtbol Marokkoba.

 

Valamint a is, hogy tajekoztatnia kellett volna mindenrol irasban, de semmilyen tajekoztatast nem kaptam toluk, meg azt se toluk tudtam meg, hogy toroltek a jaratot.

 

Erre tud vki vmi okosat mondani?

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 250
Egyrészt mint mondtam erre az esetre is azt mondom, legyen gondos, saját ügyeire, még ha akadályozott is, főleg, ha tartozik.
Nem nagyon tudok ennyire elfajult ügyről.
Másrészt a végrehajtásnak is vannak garanciái, illetve van perújítás intézménye is.
De szerinted mi a megoldás?
A csekket neked kell megőrizni, hogy befizetted.
Előzmény: Füsti-67 (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!