Keresés

Részletes keresés

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 1221

Üdv!

 

Még mindig nem volt időm a motorokkal foglalkozni, de a héten mindenképpen sort kerítek rá, megjáratom a Rigát az új kuplunggal, majd hangolok rajta, ha kell.

Meg majd fényképezek is, ha el nem felejtem.

Nekem a Riga 4-esben alighanem Delta kerekek vannak - amikor vettem, az eladó azt mondta, egyetlen motor maradék alkatrészeit árulja, s volt a kupacban pl. egy Delta csomagtartó (ezt is felszereltem a Rigára) - ekkor tapasztaltam azt, hogy a 4-es fékfedele nem illett a kerékhez. Az itthon lévő alkatrészeim között találtam olyan fékfedelet, ami illett a kerékhez, de ezek biztos nem Deltán voltak eredetileg - ebből vontam le azt a következtetést, hogy a Riga 4-es után minden Rigába/Deltába ugyanolyan kerék került.

A Verhovináknál/Kárpátiknál nem tudom, mi a helyzet a kerekekkel, hogy változtattak-e rajta valaha. Sajnos nehéz szép állapotú kerekeket találni, de nem reménytelen.

Hétvégén Nagykállón veteránbörze lesz - ha kitartana még a jó idő, el kellene menni...

Előzmény: darusferi63 (1219)
darusferi63 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 1220

Udv roncsfelujito ! 

Igy hogy jonak latod e muanyag tekeroket viszek neked a het masodik feleben fogok jarni feletek

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 1219

Udv Tibi !

Irod hogy a pofak csak nagyobb fordulaton tapadnak ki megfeleloen .

Gyengebb rugo nem segitene e ezen ?

Ma hivtak hogy egy kollegam talalt egy 1es Karpatit csak  a kerekek mar nincsenek benne

kezikocsiba kerultek hat kar hogy van aki semmibe nem nezi ezt es csoda hogy a tobbi resze nem kerult meg vastelepre .Pedig a kromozas rajta nagyon jo allapotu, a terv az hogy igy kerekek nelkul is meg menti , majd csak kerul hozza ket kerek . 

A te gepedrol is szivesen latnank nehany kepet most igy a rendbe tett allapotaban .

roncsfelújító Creative Commons License 2019.10.18 0 0 1218

Köszönöm szépen Tibi! Ezekkel szerencsére nem lesz gondom. A fékfedelek megvannak a gépekhez, talán egy híján rajtuk is voltak, az itthoni készletből pótoltam a hiányt, sőt apám műhelyében egy légszűrődobozt is találtam. Addig észre sem vettem míg nem volt itthon Delta. Már elég jól összeállt egy motorra való alkatrész, télen akár rakhatnám is össze, de szerintem még nem lesz rá idő.

Előzmény: vermestibi2 (1217)
vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.16 0 0 1217

Üdv roncsfelújító!

Néhány fékbetéttel én is hozzájárulok a Delták feltámasztásához, ha elfogadod illetve ha nincs neked. Van néhány fékfedelem, de nem tudom, hogy Deltához valók-e - - én úgy tudom, a Riga 4 után változtattak a fékfedeleken, tehát a Riga 12, 16, 22 és a Delta ugyanolyanokat kapott - de javítsatok ki, ha tévedek. Meg más alkatrészeim is vannak, pl. nullkilométeres hengerfej, de dekompresszoros, szóval az sem passzol teljesen a Deltához, de ha gondolod, a tiéd lehet - talán Ferin keresztül ezek is eljuttathatók hozzád.

Előzmény: roncsfelújító (1216)
roncsfelújító Creative Commons License 2019.10.16 0 0 1216

Szervusz Feri!

 

Köszönöm a képeket! Szerintem illik a Deltához, megfelelően rusztikus:) Bartelben megoldjuk, én meg amikor hozod errefelé odaadom a kadet 780 matricákat a Rometedhez.

Utoljára gyújtásegységet vettem a Deltákhoz, igaz csak egyet, de amíg nem kezdek hozzá a másodikhoz ez is elég lesz:) Legalább gyűlnek az alkatrészek. Egy kerék is került időközben, így már van összesen 3.

Előzmény: darusferi63 (1214)
vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.15 0 0 1215

Üdv!

A robikapa kuplungjának is az a baja, mint majdnem az összes többinek,  hogy szárazkuplung.

Három ponton mutatkozik különbség az előző verzióhoz képest:

- jobban elkülönül a harang és a pofák, alapjáraton szinte egyáltalán nem forgatja a kereket sztenderen, és menet közben ha visszaveszem a gázt, még annyira sem érezni a motorféket, mint az előző változatban. Valószínűleg részben azért, mert kivettem a rendszerből a bakelitlapot, ami az indítólamella szerepét töltötte be - most indításkor fém-a-fémhez szorul, majd ha összekopik, akkor derül ki, hogy mennyire jó ez a megoldás,

- alacsony fordulatszámon nem tapadnak annyira a pofák, mint az előző verziónál. Most is kb. fél/háromnegyed gázkor tapad ki teljesen, ez alatt nem húz annyira. Ez azért lehet, mert a pofák könnyebben csúsznak a teljesen sima felületen, mint az előző, fogas megoldásnál. Mondhatom úgy is: most kettesben nehezebben indul a motor,

- az előző verziónál 50 km/h körül csörögni kezdett valami a motorban, azt gondoltam, hogy a gyűrű, de nem az lehetett, mert ezzel az új kuplunggal megszűnt a csörgés.

 

De eddig mindössze 2-3 kilométert mentem a motorral, még nem volt ideje összekopni. Sajnos nincs időm mostanában motorozni.

Előzmény: darusferi63 (1213)
darusferi63 Creative Commons License 2019.10.14 0 0 1214

Udv Roncsfelujito .

A multkor beszelgettunk rola hogy a Delta nak a szerszamos fedel rogzito csavarjait szinte lehetetlen potolni .En erre hasznalok eggy kicsit hasonlo muanyag csavart .Termeszetesen jobban orulnek a gyari nak , de. meg mindig jobban mutat mint amivel vettem is ,hogy volt rajta egy kozonseges hatos anya .Keszitettem par kepet rola nem tudom te hogyan latod , van belole plusz szamodra ,s viszek neked .

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.14 0 0 1213

Udv Tibi

Egessz pofas igy  ,ugy nez ki hogy laikus akar  gyarinak is nezhetne .

Es milyen eredmenyekkel mukodik ?

A napokban lattam egy robikapan a ropsujos kuplungot ,rogton azt figyeltem hogy meretben nem e ferne ell a riga  dekni ben 

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.12 0 0 1212

A röpsúlyos kuplungnak elkészült ma az új nyereg része is.

Összeraktam, működik. Apróbb különbségek vannak az előző verzióhoz képest, de majd a tartós használat fogja megmutatni az igazságot.

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 1211

Üdv!

Ez az az (Ukrán) oldal, ahol találtam pár olyan alkatrészt, amit magyarföldön nem forgalmaznak:

http://wd.at.ua/shop/5356/desc/nozhka-zavodnaja-karpaty-otkidnaja-nikel

Kharkivban van boltjuk - ez Ukrajna túlsó végében van.

Előzmény: darusferi63 (1210)
darusferi63 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 1210

Udv vermestibi !

Annak az Orosz vagy Ukran boltnak a cimet meg lehet tudni ?X

balint23. Creative Commons License 2019.10.05 0 0 1209

Tibi !

Ez szép munka 

ügyes mester  ez már ránézésre is erős , ezt még  az egykori Riga gyárban is megirigyelnék , no meg ettől egy hosszabb ferodol élettartam várható . Sok sikert !

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.05 0 1 1208

Tamás Katon Creative Commons License 2019.10.05 0 0 1207

Üdv Tibi.Köszönöm a dicséret! Téleg nem volt nagyon elhanyagolva. 2-3 rugásra beindul csak tulönt a karbi, meg csuszik a kuplung.De ezen kivülis van mit szépiteni.      A szükséges alkatrészeket ahogy időm engedi szerzem  befelé. Igazából énse nagyon ismerem a komárt. Kiskoromba a családba egy "Riga 1-es" volt, csak sajnos mielőt megtanultam volna rajta motorozni ellopták! A "Komár" pedig régi ismerősi körökből ismert és kedves számomra.

Előzmény: vermestibi2 (1185)
vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 1206

Üdv Bálint!

 

A folyási rendezvényre összesen 13 kismotorral gördültünk be, s a legfiatalabb motor alighanem darusferi Kárpáti 2-je volt (nem tudom, mikori évjárat, de 86 és 89 között gyártották ezt a típust). Kellő odafigyeléssel, a tipikus hibák kijavításával ma is megállják a helyüket ezek a motorok. Hozzáteszem: bár nem arra tervezték, de mégis a hosszabb távokon használhatók jól. A belvárosi forgalomban nem nagy élvezet ilyen motorral közlekedni, de kisvárosban vagy hosszabb utakon jól teljesítenek. Ahogy mondani szokás: harmincöttel kimegy a világból.

 

Neked sikerült már beszerezni valamilyen használható kismotort? A legutóbb emlegetett Verhovinát?

Előzmény: balint23. (1205)
balint23. Creative Commons License 2019.10.04 0 0 1205

Vermestibi , ennyi Riga egybe gyűlve ? Ez szép . Ebből az látszik hogy sok rajongója van e motoroknak és a távolságokból ítélve , az igénybevételek alapján , csak nem is olyan rosszak .

balint23. Creative Commons License 2019.10.04 0 0 1204

Szia Tamás Katon !

 

Jó motort vettél  , úgy értem hogy bár van rajta egy két alakitani való , de  , a láncvédőt leszámítva egyben van ,hiánytalan . És a krómozott részek is szépek . Hozzád így került ? Gondolom láncvédőt majd be szerzel rá . Látom az ülése is jó nem kell varratnod hisz elég drágán varrnak . Nem  egy eldobott példány , még a szerszámos tartói is meg vannak .

Egyébként emlékszem a nagybácsikámnak volt ilyen  Komár , minden nap azzal járt dolgozni , még a gázpalackot cserélni is azzal hordta , a csomagtartóra kötözte fel .

Gratulálok , balesetmentes motorozgatást kivánok hozzá !

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.04 0 0 1203

Sziasztok!

A legutóbbi túra alkalmával Gyöngyösiék hívtak minket mindenféle mezőcsáti motoros rendezvényre, most nézegettem a Facebook oldalukat és találtam néhány képet a folyási Ikarusos találkozóról, ahol mi is feltűnünk.

 

És itt vannak a tiszaújvárosiak motorjai is, igaz, a Kékest megjárt Verhovina alig látszódik.

 

Elég nagy motoros, veterános élet van Mezőcsáton, jövőre el kellene menni oda is. Kicsit messzebb van (főleg nekem), de egy jó Rigával/Verhovinával/Kárpátival  simán megjárható egy nap alatt. Ha meg Tiszacsegénél megyek át a Tiszán a komppal, akkor száz kilométer sincs, az meg elég baráti.

 

Tiszaörsön szokták rendezni a Veterán és Különleges járművek találkozóját, azt is meg kellene nézni jövőre. A Borsodiaknak meg nekem ez is elég közel van, Nyíregyházától viszont messze esik.

 

vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1202

Üdv!

Az nagy segítség lenne, ha tudnál fényképeket küldeni, mert a neten böngészve eddig nem sok használható felvételt találtam. Egyébként, ha jól sejtem, a 102-esnek is "billegős" a blokkja, vagyis az ékszíj feszességéről a két tárcsa távolsága gondoskodik, ez változik az áttétel változásakor. Másképp mondva: a pedál tengelyen lévő tárcsa nem rugós, hanem fix. A Szelénánál fixen áll a blokk és a nagy ékszíjtárcsa rugós. De még ha nem is ugyanolyan a két szerkezet, nagy segítség lenne néhány kép a 102-esről. Mondjuk, a Szeléna-projekt most még csak elméletben létezik, csak fejben szerelünk...

Köszönöm előre is.

 

Előzmény: roncsfelújító (1190)
vermestibi2 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1201

Ez egy tök jó átalakítás!

Eddig nem értettem, a rugó külső végét hogyan akasztod be, de már látom.

Tök jó, mert elég egyszerű, teljesen láthatatlan, de a motor használhatóságát nagy mértékben növeli. Holnap szétnézek a műhelyben, van-e valami használható rugóm.

 

Közben az jutott eszembe, hogy olyan a Riga, mint az állatorvosi ló: a legtöbb része gyógyításra vár - de szép lassan sorra vesszük ezeket a gyenge pontokat!

Előzmény: darusferi63 (1200)
darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1200

Elnezest de a kep feltoltes meg nem az igazi .

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1199

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1198

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1197

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1196

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1195

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1194

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1193

darusferi63 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1192

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!