Keresés

Részletes keresés

Hozzászólások sorrendje:
fazekaslaci Creative Commons License 2004.05.05 0 0 92
Hi,

hatástalanított TT-t nem tud valaki eladót ?

Köszi: Laci

hunserv Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91
Jajj, majdnem elsírtam magam....

megnéztem kiből lehet ig. ügyi szakértő... körülbelül abból, aki fényesrenyalizza miniszterbácsi popóját... mert hogy ha burkoltan is, de ez van leírva... :(

fazekaslaci2 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 90
Kapisgálod..!

Ha a szakértőhöz kerül _bármid_, az ,már régen rossz..

Előzmény: hunserv (88)
gvass1 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 89
"Szoval lehet, hogy fegyveres teren is ilyenek vannak kishazankban???"

nana. Itt nincs min csodalkozni, csak, ha valami veletlenul megis logikusan mukodik.

Előzmény: hunserv (88)
hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 88
De komolyabbra forditva a szot... ha Dugokiutes utan meg utoszegberakas utan muxik a fegyver akkor mi van? Abban az allapotaban, ahogy megkapta a mokus NEM volt mukodokepes, neeem??? Ennyi erovel egy Tegnap hatastalanitott es bevizsgalt stukkert is megnezhetne az a fegyverig.szaki, tuti elokaparna a kistaskajabol egy csovet meg egy szant hozza, aztan voilŕ, ez a fegyver is LOFEGYVER, mer hat fullos loszert faszan mukodtet, satobbi.
Vagy ha mast nem rezbol egy kisesztergan meg marogepen farag hozza aalkatreszt, az is kibir par lovest csokkentett toltetu ammoval...

Egyebkent az igazsagugyi szakertokrol megvan a velemenyem... nem mondom, hogy semmit nem tudnak, de pl Epiteszet teren talalkoztam egy palival, aki ig.sz. volt.... es mit ne mondjak, ha nem mutatja meg a papirjat, akkor kirohogom... Loszart nem konyitott a dolgokhoz, szerintem a valyoghazaknal leragadt a venember... Kulon el kellett neki magyarazni nehany vakolasi technologiat (nem hiperszuperujat, es elsore fel sem fogta...) ...egy szakertonek, bazz...
Szoval lehet, hogy fegyveres teren is ilyenek vannak kishazankban???

hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 87
Ja, En meg fegyvergyaros vagyok basszus es egy kilo vasbol akarmit kifaragok... Az nem csak csokkentett toltetu loszert tud loni... az ilyennek nem a dugot kellene kiverni a csobol... de hagyjuk. persze, ha szarul volt hatastalanitva, az egy dolog, de akkor megintcsak a hatastalanitast vegzo zacsijat kellene megszorongatni.
Előzmény: gvass1 (86)
gvass1 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 86
hi,
olvassal a Kaliberben Jog es Fegyvert, es latsz meg csudabb eseteket is.

Pl. azt, amikor a hatastalanitott TT csovebol az igugyi fegyverszagerto kiverte a dugot, majd beepitett egy utoszeget, es csokkentett toltetu loszerrel lovest adott le, majd ez alapjan lofegyvernek minositette az eszkozt. A birosag meg neki ad igazat.

Előzmény: hunserv (84)
hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 85
Hm, jah, vegulis azt belatom, hogy a torveny szerint igy allunk... De hat mire valok az ugyvedek, ha nem arra, hogy az ilyen gubancokat magyarazgassak? ha minden egyertelmu es logikus lenne, nem is lenne rajuk szukseg :)
Meg aztan kinek allna erdekeben feljelentgetni meg mindenfele hulyesegen keresztulmegnni azert, mert hat latott nalam egy szaros tokot...

Szomiszo, nekem nincs sok fegyveres ismerosom, de mindegyik benne lenne egy olyan frontban, ami a fegyverbaratok erdekvedelmevel foglalkozik, hany emner kell egy ilyesmi megalapitasahoz??? vagy errol es hasonlo temakrol faggassam inkabb Bokrosdokit?

Előzmény: fazekaslaci2 (83)
hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 84
Hm, azert vicces lenne. Ha ugy akarom miert ne dobhatnam el a hatastalanitott csovet meg szant? senki nem kotelezhet ra, hogy nalam legyen. Ha jol tudom, torvenyben sincs leirva, szoval ez olyan mint az onvedelem, ha meg tudom magyarazni, akkor nem hiszem, hogy nagyon belegabalyodnanak... Bar lehet, hogy meg mindig egy kis naiv hulye vagok, mert nep coptam eleget... :)
Alakitsunk man valami erdekvedelmi szervezetet... En benne lennek, naaagyonszivesen.
Előzmény: gvass1 (82)
fazekaslaci2 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 83
Ne tegyen be,
simán kaphatsz érte egy felfüggesztettet.

Mint ahogy a legálisan vásárolható petárdából (veszel mondjuk 1000-et) kiszeded a robbanoelegyet, azért is..

Előzmény: hunserv (81)
gvass1 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 82
"No, ha Euba lepunk akkor nemhinnem... Legalabbis eun belul ha pl Belgaktol hozom... De a szomszed bacsitol is vehetek hatastalanitott pisztolyt. ha nem ujonnan hatastalanitottak, akkor meg a probajel sincs benne. Aztan a Pl ontoltokon ugye a szanba meg a csobe kell belebuheralni. Na, a tokkal mi van? semmi. mert ugye igy is hatastalan. Ha van egy hatastalanitott pisztolyom, es eldobom a csovet meg a szant mi marad? egy tok,sok kis femkacattal benne. Ez ugye fodarab. Betenne, ha emiatt lecsuknak ! evre.... "

hi,
kerdeztel, en valaszoltam a mai agybeteg jogszabalyok szerinti helyzetet.
Persze lehet kombinalni, de logikat keresni ostobasag.

Igen, a tok miatt siman lecsuknak (de legalabbis eljaras indul). Ha nincs hozza meg a tobbi, hatlanitott resz.

Es: ha meg nem vetted volna eszre, ez itt nem Europa!

Előzmény: hunserv (81)
hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 81
No, ha Euba lepunk akkor nemhinnem... Legalabbis eun belul ha pl Belgaktol hozom... De a szomszed bacsitol is vehetek hatastalanitott pisztolyt. ha nem ujonnan hatastalanitottak, akkor meg a probajel sincs benne. Aztan a Pl ontoltokon ugye a szanba meg a csobe kell belebuheralni. Na, a tokkal mi van? semmi. mert ugye igy is hatastalan. Ha van egy hatastalanitott pisztolyom, es eldobom a csovet meg a szant mi marad? egy tok,sok kis femkacattal benne. Ez ugye fodarab. Betenne, ha emiatt lecsuknak ! evre....

Akkor a vaskereskedoket is lecsukhatjak, mer van valuk vas, amit vissza lehet alakitani eles lofegyverre... csak nehany szerszamgep kell hozza... vagy meg az sem... furo, reszelo meg turelem....

Előzmény: gvass1 (80)
gvass1 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 80
"Ha egy hatastalanitott lopikulat pl kulfoldrol hozok akkor mi van?"

Sehogy, nem hozhatsz be.
A behozatal/kivitele engedelykoteles. Raadasul, ha nem felel a kulfoldi hatlanitasi eljaras (pl. a szlovak) a hatalyos magyar jognak, akkor elmeszelhetnek jo esellyel lofegyver fodarab illegalis birtoklasaert, 2-8 ev.

Előzmény: hunserv (79)
hunserv Creative Commons License 2004.04.16 0 0 79
Ha egy hatastalanitott lopikulat pl kulfoldrol hozok akkor mi van? Rohogtessem ki magam es kerjek rola bizonylatot? Meg jo, hogy nem vagyok cukrasz, mert akkor a marcipanpuskakat is be kellene vinnem, meg probajelet uttetni rajuk, hogy hatastalanok... Ha valaki bafarok es nem tud rendesen hatastalanitani akkor azzal miert a tobbi embert kell butetni? Be kell vonni a muk. engedelyet, megbirsagolni aztan kesz....
gvass1 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 78
"Nagy vonalakban így emlékszem, bár lehet, hogy azóta még hozzájött valami.. "

Nana, ujabb lerablasi lehetoseg: az MKH kotelezo probajele, ami sokezer forintert utodik bele, plusz hatlanitasi jegyzokonyv, kulonben nem forgalomkepes.

Előzmény: fazekaslaci2 (77)
fazekaslaci2 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 77
Szia Mannlicher,

sajnos "nincs pardon", akármennyire is elcsúfítja a fegyvert, meg kell felelnie az érvényben lévő előírásoknak.
Azaz:
- meg kell fúrni a csövet legalább az űrmérettel azonos átmérővel (9mm)
-be kell dugózni a csövet (asszem, a harmadáig)
-a dugót körbe kell hegeszteni a töltényűr felöl
-a dugót a csővel egyűtt meg kell fúrni (oldalról), és egy csapot kell beleütni
-az ütőszeget ki kell szedni, az ütőszegvezető-furatot hegesztéssel fel kell tölteni
-a zártömböt 45 fokos szögben le kell marni/köszörülni.

Nagy vonalakban így emlékszem, bár lehet, hogy azóta még hozzájött valami..

Laci

Előzmény: mannlicher (76)
mannlicher Creative Commons License 2004.04.14 0 0 76
Sziasztok!
Úgy látom, itt sok hozzáértő ember van, így fel merem tenni az engem érdeklő kérdést, nevezetesen: mi számít jelenleg hatástalanított lőfegyvernek? Pl. egy konkrét fegyveren (mondjuk egy P-08-ason) mit kell "tönkretenni" ahhoz, hogy abba már ne lehessen belekötni? Azért hoztam fel példaként éppen a Lugert, mert azon szinte minden "szabadon van", így azután már a legkisebb fúrás-faragás-heggesztés is alaposan tönkreteheti a fegyver küllemét, vagyis csökkentheti az értékét. Vagy létezik az ilyen fegyverek esetében valami kompromisszumos megoldás?
hunserv Creative Commons License 2004.04.12 0 0 75
FEG P9R - re teccik gondolni? az elvileg vala.
Előzmény: police1881 (74)
police1881 Creative Commons License 2004.04.10 0 0 74
Hellósztok Kinek van eladó hatástalanitott 9mm Parabellum-ja ??? 25-30ezer körül...
lövőkeoli Creative Commons License 2003.11.10 0 0 73
Üdvözlet a topikon mindenkinek!
Tisztelt Uraim és Hölgyeim!
MILITARY BÖRZE és GYŰJTŐTALÁLKOZÓ lesz Szentendrén a halyőrségi klubban november 29.-én, szombaton. Akit érdekel a rendezvény szívesen tájékoztatom a fegyvereszoli@freemail.hu drótpostán.
Várjuk a gyüjteménnyel rendelkezőket és érdeklődőket egyaránt.
Üdv: lövőke
Kevin83 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 72
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy hol kapok magyar rendőrségi bilincset. Használhatót. Tokkal, kulccsal mindennel. És hogy ez nekem mennyibe kerülne? Köszi!
tina6770 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 71
PA-63-as hatástalanított pisztoly,bizonylattal eladó :25.000 HUF, Érd:tal6770@freemail.hu
Előzmény: tina6770 (70)
tina6770 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 70
Heló lövőkeoli !
Remélem,hogy szakmailag otthon vagyok eme kérdésekben,de ennek megitélése nem az én tisztem,hanem azon személyeké akik olvassák a honlapot,illetve azoké,akiket oktatok,vizsgáztatok,javítok nekik,szakértői véleményezésre szorúlnak, vagy egyáltalán segítségre szorúlnak.Ez a segítőkészség részemről lehet elméleti "munkavégzés"vagy gyakorlati,mivel csak ezzel foglalkozom naponta,tehát nem titok,hogy ez a fő foglalkozásom is.Mivel sok személyben felmerül a kérdés,hogy ez a fazon biztos "belügyis",vagy testületi belső "romboló" személy,közlöm,hogy teljesen civil a személyem.
Az már más kérdés,hogy a szakmámból kifolyólag,azért van közöm a testületekhez.
A lapot folyamatosan olvasva sajnálatosnak itélem meg,hogy sok jó szakmai tudású személy csak hobbi színten űzi eme szakágat,igaz ez a szakma nem elterjedt hazánkban,kevés az igény rá.Csak ebből megélni nem lehet ! Továbbá sajnálatos,hogy a Gáborokon kívűl akiket szakmailag nagyra becsülök,nincs van nem mutatkozik más személy.Sok nagytudású személy van akiktől lehet tanúlni és vallom,hogy nem szégyen mások véleményét elismerni,elfogadni tanácsaikat,mert csak így lehet tanúlni eme szakmában.
Na elég! Nem foglalom mások idelyét,gondolom van más amit szívesebben olvasnak mint az én okfejtéseimet.
Előzmény: lövőkeoli (69)
lövőkeoli Creative Commons License 2003.10.05 0 0 69
Helló tina6770!

Csak nem otthon vagy a lőeszközök kérdésében?
A szavaidból olvasva benfentesnek hat írásod.

Hunterkillarnek meg üzenem, hogy teljesen igaza van. Elnézést a szakszerűtlen kifejezésért, ha vétenék ismét, kérem a hejreigazítást. (De nem fogok) :-)))
Üdv:Oli

Előzmény: tina6770 (68)
tina6770 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 68
Heló Lövőkeoli !
Továbbá ecsetelve a hatástalanított fegyverek kérdését,még érdekesség,hogy nekünk szakmabeli emberkéknek eddig a rendőrhatóság elfogadta a hatástalanítási bizonylatunkat.Most pár hónapos új Ip.és Gazd.minisztérium rendelete,hogy a fegyverjavító álltal hatástalanított fegyvereket bevizsgálásra vagyunk kötelesek bemutatni a kéz.lőf.hivatalnak,majd az ő bizonylatukat fogadja el a hatóság. Ez állítólag azért van mert pár szakmabeli nem szabályosan,rendelet szerint végezte a munkát és visszaélesíthető volt a fegyver.Ez szerintem ebben a formában Nem igaz és felvagyok háborodva a kollégák nevében is.Történet folytatása,hogy én ismerem,ismertem a fegyveres testületek által végzett hatástalanításokat és azokat mint hozzáértő közlöm,hogy azok tényleg nem a rendelet szerint lettek hatástalanítva,és azokat próbálták többé-kevésbé sikerrel visszaélesíteni.
A hatástalanított fegyverek piaci értéke eme új rendelet bevezetésével emelkedett meg,és nem mi javítók emeltük az árat.Ténylegesen az a szomorú,hogy eddig egy vizsgáló hivatali szakszemély nem közölte és nem háborgott ezen kijelentések ellen,tehát szerintem akkor elfogadják hallgatólagosan a hőbörgést.De mint köztudott az erősebb kutya....
Köszönöm,hogy szólhattam !
Előzmény: lövőkeoli (66)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.01 0 0 67
"maroktáraséban"-Ennek gvass hogy örül!!! :-)
Előzmény: lövőkeoli (66)
lövőkeoli Creative Commons License 2003.09.30 0 0 66
Szia Tina!
Úgy látom, te vágod a témát és nem vettem "belepofázásnak" a hozzászólásodat. (Ezt nem is tehetném!)
A bevizsgáló hivatal csak szemrevételez és beleüt egy jelet minden fődarabba. Mivel nincs munkájuk így lobbizták ki maguknak a zsíros bevételt, melynek alapja a fegyverek vizsgadíja. Már a vizsgadíj is érthetetlen, miért grágább egy többlukú forgó, mint egy kevesebb kapacitásu, és mi kerül többe a forgó vizsgájában, mint egy maroktáraséban.
Igazad van a FÉG árakban is, nagyon drágák.
Egyébbként azért mags, mert az új fegyver árára rájönnek ezek a költségek.

Helló:Oli

Előzmény: tina6770 (65)
tina6770 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 65
Érdekességként mint szakmabeli a témához fűzném,hogy minap megkérdeztem a Kéz.lőf.vizsg.hívatalt,hogy miért kerűl a hatástalanított fegyver újbóli bevizsgálása ekkora összegbe. Válasz : mert ellenőrzik az összes alkatrészt úgy mint ha éleset vizsgálnának be. Kérdem,hogy az átmart,kifúrt és bedugozott csövön mit vizsgálnak,valamint az ütőszeg és a biztosító sem érdekes amióta hatástalanított a fegyver. Tök mindegy,hogy működik vagy sem. De azért felszámolják u.a.összeget mint egy éles fegyver bevizsgálásakor. Ezért van a következő indulási költség : 1300 ft rend.hat.kérelem.,5-6 ezer ft a műsz.szemrevételezés pld.marokfegyvernél,majd még u.e.k.b a munkadíj,ja és említetted a kereskedő költségét.Tehát egy PA pisztolyból aminek a használt ára 10-15 ezer így lesz 20-25 ezer forintka.Érdekesség,hogy a gyárilag hatástalanított marok FÉG fegyverek ára 60-70 ezer ft,jó mi !? Bocs hogy belepofáztam !
Előzmény: lövőkeoli (64)
lövőkeoli Creative Commons License 2003.09.21 0 0 64
Hát a hatástalanítás az azért is van, hogy a gyüjtő tudja otthonában tartani. Az ára meg azárt drágább az engedélyesnél, mert van az árán kívül egy kérvény illetéke, van a fegyvermester (elrontani képes a hatóság által) munkadíja, aztán meg egy vizsgáztatási díjért megnézi a munka minőségét egy harmadik fórum, majd ez utóbbi igazolásával vissza a szervhez bemutatni.
Ja és a boltos hasznát még nem is mondtam, aki mind ezeket intézi, hozza, viszi, bemutatja.
Röviden tehát egy elrontott vas drágább mint egy működő.
Ha akarjátok mondom a számokat is.
By: Oli
Előzmény: joxy (63)
joxy Creative Commons License 2003.09.20 0 0 63
Na erre felé akarok kilyukadni én is, mert ezek csak fegyvernek látszó, szép disztárgyak.
Általában van valami beteg, hibás, selejt fegyver, " azt' hatástalanitsuk, valamenyit majd csak ki árulunk belőle" jönnek ezek létre.
Előzmény: don_kihote (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!