Keresés

Részletes keresés

marcipánkutyám Creative Commons License 2008.02.25 0 0 946

Buksi szerintem is jó volt játékgitárostól :) Kis időutazás volt tegnap. Biztos lesz még több ahogy közeledünk a nagy koncerthez

Előzmény: Hepatithos (945)
Hepatithos Creative Commons License 2008.02.25 0 0 945

Akármilyen mókás kis játékgitárja van, ez a Buksi csávó még tud gitározni, valszeg mindig is tudott. ha engem kérdeztek, csak legenda, hogy nem játszott az első lemezen, néhány dalban egyértelműen felismerhető a stílusa.  Pálmai  talánegy kicsikét túlpörgette, de nagyon rokoszenves, jó arc.

crowkins Creative Commons License 2008.02.24 0 0 944

Egyik cimborámat kérdeztem, még a megismerkedésünkkor:

 

- Póka Egont ismered?

- A rosszéletűt? .......

 

:)

Iszik rendesen mint minden rendes ember, persze nem tejet meg vért mint a Medve.

20 éves kora óta hűséges az asszonyhoz, ezért, gondolom ,a rákendroll életformára oly jellemző hűtlenkedés helyét alkohollal tölti ki.

Ugye zene,pia meg nő, neki a nők helyén mégegyszer ott a pia, bár Ő ezt valószínűleg tagadná, mivel gyakran emlegeti amikor hajtotta a csajokat. Vagy hajtogatta. Voltam Póka Egon Experience koncerten ahol imígyen konferálta föl az egyik Hendrix nótát: "Ne feszítsük tovább a húrt, következzen egy gyönyörűen szép szerelmes dal,, a pináról."

Valószínűleg a zeneiskolája óta van pénze ezért van már kajája is, amit régen sokat nélkülözött és igyekszik bepótolni a feleslegeket.

Egyébként a Medve is pár éve úgy nézett ki mint csaucseszku valamelyik medvéje, már ami az elnem égetett zsírtakarót illeti.

 

Az Egon tényleg kiváló zeneszerző, pontosan tudta melyik szöveghez kinek a zenéjét kell ellopni.Na jó csak kölcsön venni.:)

Nem rég kaptam egy Cream dévédét, és míg hallgatam az a gyanúm támadt, h ez az Eric Clapton sokat hallgathatott HBB-t és nagy hatással is lehetett rá....:)

Jáccák az Édes otthont, a Betegség bluest, amit csak akartok......csak más szöveggel.

Tóth jános Rudolfot én is szeretem mint énekest és mint gitárost is(főleg a dzsezt nagyon vágja mindekettőben!) de Tibusz gitározását űberelni  talán csak Klepton tugggya. Nem véletlen, mikor Tátrai újból oda került, Ő csak a háttérben cifrázott a vasaló deszkával, persze azt is kitűnően.

Szénich pedig (mint olvastam) állítólag csak azér került a bandába mert volt valahonnan egy hammond-orgonája, amit később Fuchs megvett tőle

 

Faja lett az új lemez!Legalábbis az Üvöltő vadállatot minden nap hallgatom, után meg természetesen az Országút bluest!

 

..."Bárhová nézek, senki sem jön szemből"

 

.."Hátul a 2 gyerek, szembe jön a vég!"

 

A Kis Vörös Kakas is nagyon aktuális most, legalábbis az én felfogásomban! :)

Hepatithos Creative Commons License 2008.02.20 0 0 943
Ana Popó szép, a zenészek jók,  de nem érzek benne nagy egyéniséget,  amolyan Bormerová formátum, talán majd ha jobban lóg a melle, a feeling is megjön. A Pópának visz ez már láthatóan és hallhatóan ki van pipálva, amíg nem láttam a borítót, megesküdtem volna hogy Fekete Ember, de mostmár leadtam az előítéleteimből és több szimpátiát érzek a hurkás nyakú óriáscsecsemők iránt...ezek szerint nem is mind rossz emberek!
Előzmény: pudingman (939)
t2jani Creative Commons License 2008.02.19 0 0 942
http://www.kemma.hu/index.php?apps=cikk&cikk=122271
pudingman Creative Commons License 2008.02.18 0 0 941

Szívesen:-)) Ha tudtam volna, hogy nem ismered a rapidot, küldtem volna egy leírást.

Megvan valakinek a Blues egy trombitásért c. album? Érdemes megvenni? Van benne egyáltalán blues, vagy inkább az I love yuo Budapest-re hasonít?

Előzmény: Hepatithos (940)
Hepatithos Creative Commons License 2008.02.16 0 0 940
Puding, köszönöm, még sajnos nem volt időm meghallgatni, de leszedtem (asse semmi, mert nem eccerű!)
Crawkins, Póka még néhány éve is egészen jó svádájú gyerek volt, nem tudod mikor lett belőle ilyen zsírsertés? iszik keményen, vagy mi van? közben a Medve meg egészen jól tartja magát a zinterjú tanúsága szerint
http://www.mtv.hu/videotar/?id=17945
Előzmény: pudingman (939)
pudingman Creative Commons License 2008.02.14 0 0 939
 Muzsikus urak majd cáfolják, de én pl azt szeretem, ha a gitárnak gitár hangja van, nem teszemaszt, láncfűrész, mint az új albumon.

Tettem fel neked (meg másnak is) 2 albumot, ahol a gitárnak "gitár hangja" van.

 

http://rapidshare.com/files/91714064/Popa_Chubby_-_One_night_live_in_New_York_City.rar.html

 

http://rapidshare.com/files/91744209/Ana_Popovic_-_Ana__-_Live_in_Amsterdam__2005_.rar.html

 

HTWWW,

nem jelentkeztél! Hogy tetszik a senkifalva? Érdekelne a véleményed!

 

 

Előzmény: Hepatithos (907)
jameslgt91 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 938
Szerintem minden HBB lemez más és más, és mindegyik másért jó. Mindegyiknek megvannak a nagy pillanatai. A Senkifalva szerintem teljesen kerek szövegileg, és zeneileg is. A lassabb, gyorsabb számok megfelelő arányban vannak. Szerintem nem kell ezt a HBB-t a régiekhez hasonlítani, lehet ha Tátrainak kéne ezeket a gitártémákat feljátszani nem tudná megcsinálni! De ha most itt gyorsan elkéne helyeznem a lemezt a HBB lemezek között mindenképpen dobogós lenne. Vadászat-Tábortűz mellett-KHB-Senkifalva, szerintem ezek a legkiemelkedőbbek. De akit nagyon nagyra tartok a HBB történetében az Tóth János Rudolf. Szerintem Tátraival egyszintű gitáros és emellett kiváló énekes. Ő miatta az egyik a kedvencem a Tábortűz mellett.
De egy biztos a Senkifalva eddig az új évezred legjobb albuma!
exon_rock Creative Commons License 2008.02.07 0 0 937

Köszi előre is ha el tudsz jönni:-)

Maximálisan igazad van abban, hogy (maradva a HBB számainál) a legegyszerűbbnek tűnő dal is tele van apró flikk-flakkokkal amik nélkül valahogy "nem működik" a szám, azokat belerakni meg nem egyszerű. Egon zeneszerzőként nagy dolgokat csinált! És nem mindig a gitárszóló bonyolultsága vagy egy dob szólam "megfejtése" a nehéz (persze az se könnyű), hanem pl. egy hangsúly az énekben, ami ha nincs ott - akkor és úgy - akkor borul a dal... Jópárszor jártunk úgy hogy elkeztük a számot tanulgatni, kezdett összeállni, de valahogy valami hiányzott... és akkor kiderült hogy valami kis apróság kimaradt. Na persze az is benne van, hogy mi nem vagyunk profi zenészek - sokszor (valljuk be) egyszerűen hiányzik az a technikai tudás/tehetség ami az adott HBB szám előadóiban megvan.

Bár mi nem is törekszünk a hangról-hangra eljátszásra (részben a fenti okok miatt is), hanem inkább az adott számba megpróbáljuk belerakni azt amit mi gondolunk/érzünk arról a témáról. Nem vagyunk mi cover band:-)

És akkor születnek olyan hibridek, mint a Csipkerózsika is. A szövegen kívül szinte semmi se maradt meg az eredetiből. A zene gyakorlatilag sajátra cserélődött és a mi előadásunkban még az szöveg értelme is kicsit más lett - ahogy írtad: bele a közepébe de gyorsan :-)

A közép-európai hobo blues közepébe én bele szoktam még fűzni a Kis vörös kakast is - némi vidéki feelinggel kiegészítve :-)

 

Előzmény: crowkins (936)
crowkins Creative Commons License 2008.02.07 0 0 936

Én feltétlen elmegyek, ha épp nem jön közbe vmi!

Nekem tetszik ez féle csipkerózsikás megoldás, elég lepusztult, persze nem a szó pejoratív értelmében gondolom, érződik hogy a törpék csak dugni akarnak, nem kertelnek mint a kerti törpék, in médias res bele a közepébe és már türelmetlenek hogy ki mikor kerül sorra.. :)) Kivéve Morgót.

Amikor ehhez hasonló 3 akkordos bluesokat "írnak", direkt építenek beléjük olyan kacifántos cifraságokat (ebben a dalban ez az amit épp TJR játszik pl)hogy azért mégse tudja mindenki eljátszani ugyanúgy....

Kőrös Buksit hallottam már élőben Claptonokat játszani és Szénich is jó gitáros, midkét személyiseg fontos a Magyarock történetében, de ha már vki hallotta Tibuszt, utána már nehezen tud elvonatkoztatni. Legalábbis én.

 

Tegnap leltem rá a jutubon egy koncert videóra, ami Egon  legutolsó fellépése a HBBvel és énekel is egy kicsit amolyan kleptonos utánérzéssel.

Már várom szept.27.ét amikor újra együtt fognak bazsebálni!

exon_rock Creative Commons License 2008.01.25 0 0 935
 :-D  jogos... :-D
Előzmény: Hepatithos (934)
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.24 0 0 934
Énekeld inkább muszájból.
Előzmény: exon_rock (933)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.22 0 0 933
Miért is ne? Bill szólamát én úgyis csak muszályból énekelem....
A buli március 27-én este valamikor lesz egy Picasso Point nevű helyen. Asszem VI. ker. Hajós u. 31. Úgy tudom lesz belépő, de teljes egészében leiható. Ez nem rajtunk múlik sajnos.
Előzmény: Zizi6785 (930)
t2jani Creative Commons License 2008.01.22 0 0 932
"valószínűleg csak a rossz májam teszi, hogy még mindig úgy érzem, idejött valaki, és felrakta a büdös csizmás lábát az asztalra, amely körül mások eszmét cserélni szoktak"

Én még mindig így érzem, de valszeg bennem van a hiba... Egyébként, én vettem a fáradtságot, és megnéztem a címét még akkor, amikor az első beírása megszületett, nem esett le egyből a neve, de a google segített. Amúgy nem kell attól hasraesni, h ex-zenész, az is emberből van. A bizonyítványt meg kiállította saját magáról, így szerintem nem is nagyon érdemes rá reagálni (legalábbis én ezért nem tettem).
Előzmény: Hepatithos (931)
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.21 0 0 931
Én ettől a moby dick dologtól teljesen elájultam., bár személyesen semmit nem hallottam még az együttesről, de ha egy ex-zenész küld el a francba, az mégiscsak teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat, nyilván hülyeségeket beszéltem! Béke, szeretet, gyönyörűség, férfikönnyek súlya alatt meghajlok, valószínűleg csak a rossz májam teszi, hogy még mindig úgy érzem, idejött valaki, és felrakta a büdös csizmás lábát az asztalra, amely körül mások eszmét cserélni szoktak.
Zizi6785 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 930

Exon!

 

Majd írjál, hogy mikor lesz ez a buli pontosan, én jövök! Ha felhívsz a szinpadra, még egy duettet is elénekelek veled, mondjuk a Kopaszkutyát, az most a dvd apropóján úgy is aktuális. Messze vagyok Billtől, de a jó hangulat kedvéért... :-))))

Előzmény: exon_rock (926)
pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 929
Köszi, de nem vagyok kiváncsi tipus:-)) Viszont a dobost eltaláltam:-))
Előzmény: arzénó (918)
pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 928

Itt egy kis BLUES, Jon Lord játszik a The Hoocie Coocie Men nevü ausztrál bandával.

 

http://rapidshare.com/files/85449659/Jon_Lord_Hoochie_Coochie_Men-Live_At_The_BasementCD_1.rar.html

 

http://rapidshare.com/files/85461289/Jon_Lord_Hoochie_Coochie_Men-Live_At_The_BasementCD_2.rar.html

 

Emlékeztek még Szikla Rezsöre, remélem nem fog megint megharagudni rám:-))

pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 927

Márciusban, ha minden jól megy a Gárda-tónál vagyok edzötáborban (most szervezödik). Hol van ez helyileg?

Előzmény: exon_rock (926)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.21 0 0 926

Inkább gyere el márciusban a bulinkra és rendezzük az ügyvédi honoráriumodat :-)

 

Előzmény: pudingman (922)
pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 925
Dehogy kell befejezned!!! Inkább azt meséld el, hogy tetszik, nem tetszik a Senkifalva.
Előzmény: HTWWW (923)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.21 0 0 924

Van amikor elkapják az embert az érzései. Ez természetes - ne szégyeld!

Előzmény: HTWWW (923)
HTWWW Creative Commons License 2008.01.21 0 0 923
Elnézést az ömlengésért, talán eljött az a pont amikor bekell fejeznem a netezést. Tiszta szível, ajándékokal teli zsákkal mentem oda ahová szivem vitt. És sosem a tartalom hanem a kopottas zsák volt a fontos az "ajándékozottaknak". Tévedtem. Bocs, és főként azért is mert talán érthetlen módon itt omlottam össze végképp.
Ti viszont biztos megértitek: RÖHÖGVE OLVASTÁK, HÜLYE VAGYOK!!!
Előzmény: HTWWW (921)
pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 922

Sziasztok,

egyet nem értek: ö hívott ki engem, nem én öt. Annak ellenére, hogy mikor itt elkezdett sértegetni, személyeskedni, nagy kedvem lett volna hozzá. De nem azért fórumozok, hogy itt keresem a "box-partnereimet".

Mi személyesen nem ismerjük egymást, de én egy nagyon vidám fickó vagyok. Szeretek nevetni, hülyéskedni, de ha muszáj, meg tudok halni az igazamért.

Itt egy októberben készült kép, ahol be vagyunk öltözve az araboknál egy mecset látogatáshoz. (az 50. szülinapomon)

Szerintem nem vagyok emberevö:-))

 

Igazából akkor dagadt be a fejem, mikor ezt írta:

Újra szeretném leszögezni: nem akartam sértegetni senkit, de az alapvető tiszteletet azért elvárom mindenkitől. Ezért tart itt ez a szerencsétlen ország, ahol, mert mindenkiből a gyűlölet fröcsög.

 

Ki sértette meg öt, és milyen tiszteletröl beszél? Ti ezt értitek? Ha igen, akkor valaki magyarázza meg nekem. Nincs diplomám, lehet, hogy hülye vagyok:-)?

HTWWW Creative Commons License 2008.01.21 0 0 921
Mindig tapintatosan "rendreinttetél" amikor a zep topikon höbörögtem. Most engedd meg nekem, hogy itt ugyan azt tegyem veled :)

(Persze szokás szerint magamról beszélek, de talán más is magára ismerhet...)

Talán észrevetted, hogy nekem az nem passzió, hanem az életem. Sőt fontosabb mint a sajátom. Csak Jűlia és a kedvesem az ami néhány pillanatra árnyékba szoríthatja ezt bennem. De most a zenéről írok, ami nekem csupa nagybetű és ...


..Bocs képtelen vagyok normális, egész mondatokat megfogalmazni. Amikor ott mindenki rámtámad. Akinek persze gőz sincs a zenéről. Akik nem képesek egy mondatot sem írni dec. 10-ről.

Bocs könnyes szemmel nehezen látom a betűket. Így sosem aláztak még meg, és mégsem kérek elégtételt. Azok a "e " sosem jutnak a zeneismeret tizedéig sem.

Légy te is megbocsájtó, a századért főleg
Előzmény: pudingman (915)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.21 0 0 920

Amondó vagyok, hogy jobb fátylat borítani az ellentétekre. Pedig én ill. mi voltunk jó alaposan lefikázva (na az nem volt szép azért...) - de mégis azt mondom: nem érdemes fizikai síkra vinni a vitát...

Kicsit vidámabb dolog: ha nem jön közbe semmi, akkor márc. 27-én játszunk a Picasso Point-ban. Lesz jónéhány HBB klasszikus is a műsoron - de úgy ahogy mi szeretjük. Előtte, közben, utána sok sörök mellett lehet értekezni békésen!

HTWWW Creative Commons License 2008.01.21 0 0 919
"Azt ugyan nemértem, hogy mi a bajotok Tom Rye-el. Csak futólag volt időm beleolvasni, de szerintem egy korrekt, művelt, zeneértő urat cikiztek..."

Már kibaszottúl unom, hogy mindig saját idézetekel kell rendre inteni a nagyérdeműt. Ezek persze mindig előbb íródnak, mint amikor maga a vita igazán szárbaszökkenne.

Gyerekek póbáljunk meg már egy élhetőbb országot csinálni!!! Ehez persze kell mindenki: magyar, zsidó, sváb, tót stb...

Jobbos, balos, árpádsávos, természetvédő, feminista, antifeminista, sztár és nincstelen. A fejlődő országok közepes városaiban is lassan többen élnek mint a kicsiny hazánkban. Adott a lehetőség az egymásrafigyelő beszélgetésekre.
Előzmény: arzénó (918)
arzénó Creative Commons License 2008.01.21 0 0 918
Sziasztok!
Ha nagyon kíváncsiak vagytok, ki Tom Rye, akkor az adatlapján megtaláljátok e-mailcímét és abból kiderül, hogy ő a Moby Dick dobosa volt. A zenekar első 3 lemezén ő dobolt - többek között a Gazember című HBB feldolgozást -, és ha jól tudom valamelyik Hobo könyv (talán a Hobo Sapiens újrakiadásának) előszavát ő írta, és pár évig a soproni GYIK igazgatója volt.
Zizi6785 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 917

Szerintem fussatok mind a ketten! Aki előbb beér az a győztes. A vesztes fizeti a sört!

Verekedésről egy szót se!

Mit szólna hozzá Hobó?

 

Egy HBB klub-koncerten Póka majdnem összeverekedett egy botrányosan viselkedő nézővel. Egyedül Hobó őrízte meg a hidegvérét. A felek már ott tartottak, hogy kimennek és lerendezik, de Hobó közbeszólt:

- Lélek az ajtón se be, se ki!

 

A közönség nevetett, a fickó meg kikullogott a teremből.

Előzmény: pudingman (915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!