Keresés

Részletes keresés

deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2145
Beszéltem ma este Lévai Zolival, aki a következő tájékoztatást adta:

A szemétszedésen általunk összegyűjtött hulladékot 100%, hogy az önkormányzat elszállítatja, nem marad a nyakunkon. Akkor is, ha netán a pályázat eredménytelen lenne (ez esetben a zsákokat magunknak kell biztosítani). Egyébként pedig ő is jön segíteni, sőt, hozza néhány barátját is. Már tavaly is részt vett ilyen nagytakarításban (nem a mi lakóparkunkban), s akkor sem volt fennakadás. Az összegyűjtött szemét (zsákok) elszállítására 31-én, hétfőn kerül sor.
RadyRr Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2144
Szia!

Én úgy tudom, hogy a Digi saját kábeles infrastruktúrán szolgáltat és nem a T, vagy a Hungarotel területét használja.
A honlapjukon az is látszik, hogy a XVIII. kerületben még egyáltalán nincsenek jelen :(

Úgyhogy a választék a T-Com területét használó szolgáltatókra fog korlátozódni egyelőre, amint rendeződik a lakópark területén ez az ügy.
Előzmény: zeliad (2142)
deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2143
Nemigen van alternatíva, mert a többi szolgáltató csak a T-Com vonalakra jön. Viszont ha már megvan a drót, akkor talán lesz alternatíva is.
Előzmény: zeliad (2142)
zeliad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2142
Sziasztok!

Hegyikristály u. 1/5-ben lakunk feleségemmel 2 hónapja és örülünk :). Nekünk nem a redom/kulcsrakész építette a lakásunkat, ezért az ehhez kapcsolódó fejtegetésekbe/problémákba nem szólnék bele.

DE!

Telekom témához:

Csak a Kat-Lan / T-COM párossal lehet beszélni, vagy van más alternatíva? Gondolok itt pl. DIGI Kft.-re (http://www.digikabel.hu) Internet / TV / telefon sokkal-sokkal olcsóbb. Vagy kizárólagos szerződése van ide a magentának? Bocs, ha ezt már megbeszéltétek, nem minden hozzászólást tudtam elolvasni.

/Eddig nem tudtam beszélni a digi-vel, mert nem hajlandóak felvenni a telefont (igaz napi 3-5 alkalomnál többször nem tudok telefonálni)./

Üdv,

zeliad
102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2141
Na bennem meg ilyenkor megy fel a pumpa, és most nincs itthon nekem sem a férjem. Akkor mi a francra fizettem ki egy valag pénzt közműfejlesztés témájában? :(( És benne van a közvilágítás is!
Azért mert volt olyan jófej, hogy legalább a rózsakvarc utcában kiépítette? Én meg bóklászhatok itt az erdő mellett az utcánkban majd megint elemlámpával? Ezt ugye nem gondolja komolyan! Ide minimum egy lámpa kell. :(
Előzmény: desodor (2132)
desodor Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2140
Szia!

Nem emlékszem pontosan. Sajnos, mi már csak a kész alapot láttuk, mert erről is elfelejtettek értesíteni, holott azt mondták, hogy minden munkafolyamatról értesítenek. Mindegy, nem akarok megint háborút. Tehát az alapnak több rétege van, és a vízzáró kavicsréteget akarták kihagyni, de a szomszéd édesapja megállította a betonozást, mondván, hogy amíg a kavics nem érkezik meg, ember a betonkeverővel menjen haza. A magyarázat egyébként az volt, hogy: jaj, elfelejtettük. :)
És volt még egy valami, ami miatt a mi házaink egy téglával magasabban vannak, mert azt meg kihagyták, de arra nem emlékszem, hogy mi. Az a baj, hogy az alapot nehéz ellenőrizni. Ha nincs a szomszédunk édesapja, akkor lehet, hogy problémák lennének.
Előzmény: syrupos (2139)
syrupos Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2139
Szia desodor!

Köszi az infót az alpról,esetleg tudnál bővebb felvilágosítást adni hogy mi volt a probléma?

Előre is köszi

Üdv: syrupos
Előzmény: desodor (2132)
deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2138
Ja, még valami. A szemétszedési pályázatban meg kellett jelölni a lerakási (elszállítási) pontot. Ezek közül az egyik, a területi (szemételhelyezkedési) adottságokat figyelembe véve, a Jáspis utca vége, ahol belefut a mezőgazdasági útba. Ezúton kérünk kis türelmet az ott lakóktól. A másik gyűjtő-helyszínre az Ametiszt utcaiak tegyenek javaslatot.
deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2137
Továbbra is március 29. a kitűzött időpont, a kezdés pedig ahogy ki-ki felkel, kijön és csatlakozik. Legkésőbb jövő hét elején ezt be kell dobálni a postaládákba, ehhez jól jön a segítség. Én egy kör-emailt is küldeni fogok az ismert címekre (ez egyre bővül).

Ha nem kapjuk meg időben a támogatást (zsákok, kesztyűk), akkor is megcsináljuk, legfeljebb aki nem sajnál rá néhány zsákot, az hoz. Az elszállítást pedig én kipréselem Lévai Zoliból. De azért remélem, hogy időben megkapjuk, hisz a pályázati beadványunkat Lévai Zoli is ellenjegyezte, mint támogató.

A terv szerint azokon a részeken fogunk dolgozni, ahol már nagyjából befejeződött az építkezés, tehát:
- Rózsakvarc utca mögötti erdősáv és mezőgazdasági út
- Ametiszt utca mögötti erdősáv és mezőgazdasági út
- Tigriskő utca mögötti terület (mező), ahová a szél odafújt szemetet
- V. ütem közötti rész, ahol van értelme

Remélem leszünk annyian, hogy megbirkózzunk ekkora területtel.
Előzmény: csejo (2135)
deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2136
Minden jószándékú és korrekt vélemény értékes. Egy oldalon vagyunk, még ha nem is értünk mindig egyet a megfelelő módszerekben. Valahol olvastam, hogy ha egyformák lennénk és csak egy oldalról húznánk a világot, az felborulna :)
Nehéz, néha nagyon nehéz eldönteni, mi lenne a jó egy adott helyzetben. Ráadásul a rövid és a hosszútávú érdekek sokszor ütik egymást.
Előzmény: szkocsyék 180/3 (2134)
csejo Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2135

Szia Deresedő!

 

 

Szemétszedés ügyben.

Mikorra fogunk tudni pontos dátumot és időpontot?

Hol találkozunk?

A nem fórumosokat tudjuk értesíteni?

Ha  szórólapos megoldásnál maradunk, abban tudok segíteni.

 

Üdv

 

Csejo anyu

Előzmény: deresedő (2099)
szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2134

Sziasztok!

 

Mi is szeretnénk megköszönni Deresedőnek és Executive-nak és természetesen mindenkinek a munkáját, aki tesz ezért a közösségért.

 

Korábbi sárdobáláshoz csak annyit, hogy megértem az indulatot, ami felgyűlt bennetek. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen idegtépő napi szinten hallgatni a Redomnak és társainak rutin válaszait, amelyekről tudjátok, hogy a felük sem igaz, sőt az a szerencse, hogy ha van bennük bármi igazság. Egyet is értek veletek nagyon sok dologban. Én csak próbáltam békíteni az itt jelenlévőket, de úgy tűnik, hogy ez csak olaj volt a tűzre. Inkább csak egy új csatatérnek nézitek hozzászólásaimat, ahol kiadhatjátok a felgyülemlett dühöt, ahol még reagálnak arra, amit mondtok. De miért engem támadtok? Azért mert nem mindenben értünk egyet? Attól még nem én és fazékné tehetünk arról, hogy nem vagytok mindennel megelégedve az új, sok milliós ingatlanotok körül. Mi is csak segíteni próbálunk, ahogy lehet. Eddig segítségnek éreztem, ha egy kicsit csillapítom a fórum lázongó hangulatát, de úgy tűnik, hogy ezzel nagy hibát követtem el. Sajnálom, ha valakinek a személyes érdekeit sértette bármelyik hozzászólásom is. Általában igyekszem pártatlan és tárgyilagos lenni és a legkevésbé személyeskedő. Hibák vannak és lesznek is. A kivitelező cég eltűnik, ha már a lé nagyrészét felmarkolta. Titeket ez tényleg meglep? Természetes, hogy idegesítő, de már sok hozzászólásomban mondtam, ez az ország, ahol élünk. Meg kéne szokni, vagy tenni ellene. Én inkább alkalmazkodó típus vagyok, vagy ahogy egy kedves korábbi hozzászólás jellemzett, birka természet. Van Deresedő és még páran, akik tenni akarnak, hogy ez ne így legyen. Nekem van elég bajom ennélkül is, de ha bármiben segíthetem őket, hogy változtassanak, megteszem. Ettől én még fenntartom a jogot, hogy a saját véleményemet elmondhassam és hogy az a vélemény ne feltétlen legyen azonos a radikálisabb lakótársainkéval. DE attól, hogy nem egyezik mindenben a véleményünk, én még tisztelem és becsülöm a munkájukat. És egy utolsó gondolat: Nem azért nem beszélgetek személyesen, mert bármi ellenérzésem van ezzel kapcsolatban, egyszerűen azért, mert nem vagyok otthon csak sötétedés után és nem vagyok az a típus, aki becsenget este egy ismeretlen szomszédhoz. Rohanok a pénz után, amiből majd megjavítjuk, szépítjük új otthonunkat. Remélem, hogy ez nem lesz mindig így, de addig csak a fórumon jutok információhoz a körülöttem körvonalazódó, kibontakozó fejleményekről, amiért újfent köszönetet mondok azoknak, akik megosztják velünk az információikat.

deresedő Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2133
Az egyesülethez a mi ügyvédünk szerint sem kell ügyvéd, de nem árt ha van. Nem aludt el a dolog, még a tavasszal megalakul.
Előzmény: desodor (2132)
desodor Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2132
Sziasztok!

Kedves Syrupos! Az alapozásra nagyon figyeljetek oda, mert a mi telkünknél is ki akartak hagyni több réteget is, amit az egyik kedves szomszédunk édesapjának köszönhetően nem tudtak megtenni. Ha ezek a rétegek kimaradnak, felázhat a lakás, többek között.

Deresedőnek és Executive-nak köszönjük a fáradozást, és hogy a Jáspis utcára is gondoltatok, természetesen ásó-kapa-nagyharanggal mi is felvonulunk, ha eljött az idő. Sajnos a szemétszedésen nem tudunk itt lenni, bár mi ketten egyszer már kitakarítottuk ez erdő egy részét még novemberben.

Más
A fórumon dinka lévén, elfelejtettem elmondani, hogy a Deponátorral még korábban milyen érdekes beszélgetést folytattam. Közvilágítás ügyben hívtam Schubert úrat (a
Redom nem adja ki a számát, bár nekem azt mondták, hogy nem tudják, ami nyilván hazugság, de egy cégkeresés után a cég telefonján elértem)
Tehát, úgy vettem ki a szavaiból, hogy a közvilágítás, közterület rendezés témáját ők lezárták, mondván, hogy minden, amit az engedélyezett terveken vállaltak, elkészült, és mivel átadták a területet, ezért a többi dolog már az Önkormányzat feladata.
Lehet már tudni valamit a vízről és miegymásról?
Még egy dolog, hogy amikor felvetettem az egyesület létrehozását, én megnéztem mi kell hozzá, és én úgy tudom, hogy kell ügyvéd, Lévai úr szerint nem kell. Ezzel kapcsolatban történt már valami?

Kérek mindenkit, hogy a sárdobálást, ne itt. Én hirtelen ember vagyok, de a férjem végtelen türelemmel mindig csitít, ez a szerencsém. Azt vettem észre, hogy amikor még távol van a költözés, nyugotabb az ember, és ahogy közeledik az idő, úgy leszünk egyre idegesebbek. Ez mellesleg teljesen normális. Sokkal rosszabb is lehetne a helyzetünk, elég elrettentő példa van a neten. Ez persze nem jeletni azt, hogy minden rendben van. A mi hibalistánk egy részét a férjem csinálta, egy részét ők, és a kinti javításokra még mindig várunk. De nagyon jó érzés munka után hazamenni. Ha baj van, mindig eszembe jut, hogy amikor egy lakóparkban néztünk lakást, az egyik szomszéd azt mondta: élete legrosszabb döntése volt, hogy ott vettek lakást. És azért mi ettől messze vagyunk.
Előzmény: syrupos (2126)
VReeka Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2131
Sziasztok

Változik az adószám, ha székhelyváltoztatás van pl bp 13 pest megye 42 v forditva:)
Nálunk most kezdik a parkettázást.
Réka
Executive Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2130

L A K Á S   B I Z T O S Í T Á S

c o m i n g   s o o n !

 

előzetes:

több biztosító töri kezét-lábát a kegyeinkért. Hamarosan elétek tárjuk azokat az alternatívákat, amit érdemes lehet megfontolni, leellenőrizni stb.

 

Executive Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2129
Hát, remélem segítségedre lesz!
Előzmény: syrupos (2128)
syrupos Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2128
Szia Ex!

Köszi a válaszod!
Előzmény: Executive (2127)
Executive Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2127

Szia,

két alternatívát látok (lehet, hogy van tübb is)

1. Amikor az illetékes kollegina jelentkezik, azonnal közzétesszük az Ő elérhetőségét, ez nem áll még a rendelkezésünkre jelenleg.

2. Én spec. adtam be áthelyezési kérelmet, amire azt mondták, hogy ÉN érdeklődjek néha, hogy tudják-e már hozni vagy sem (tehát nem ők fognak jelentkezni azzal, hogy kedves sysrup most szolgáltatnák,), ergo, ahogy a rendelkezésedre áll majd az a tényszerű info, hogy tudnak szolgltatatni, csak kérsz egy áthelyezést, és kész.

 

Üdv,

Ex.

Előzmény: syrupos (2126)
syrupos Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2126
Sziasztok!

Mi is köszönjük a telekomunikációs probléma megoldását!

Ex!
A még nem kintlakók hogy tudnak jelenkezni a T-Systemes üzletkötönél?Mi egy élő vonalat szeretnénk kivinni "t-systemes"( tel+net )az új otthonunkba!

VIII.ütemes szomszédok!

Ma megtörtént a házaink földalatti alapozása :)))
A zsalukövezés és a síkalapozás a kinti szakik szerint a jövőhéten lesz!
Azért én mindennap kinézek hátha mégis történik valami !

Üdv mindenkinek: syrupos
Előzmény: Executive (2113)
fazekne01 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2125
Ezuton is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, főleg deresedőtől. Igazán sajnálom ha elvetettem volna a súlykot és remélem ha személyesen megismerjük egymást akár a szemétszedés, v. más egyéb közösségi program kapcsán akkor tisztázni tudjuk ezt a helyzetett. Én örülök a legjobban, hogy van ez a fórum és minden olyan embert aki eddig nem volt rajta és ottani, tájékoztattam erről az információs lehetőségről. Ezen felül én is nagyon örülök, hogy emberek idejüket, energiájukat nem sajnálva küzdenek a közösség érdekeiért.
PolAndi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2124

Mi is köszönjük, hogy a Jáspis utcát is belevettétek!

Polgár Andrea és Péter

102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2123
Bár nem lakom deresedővel, és nem vagyunk 15 éve a legeslegjobb barátok sem (így nem ismerem pontosan a személyiségét), - de a közösségért folytatott erőfeszítései alapján és amennyire "megismertem" a lakógyűlésen, illetve itt a fórumon - megszavazok neki annyi bizalmat, hogy nem ő gyárt összeesküvés elméleteket, hanem nyilván volt egy olyan háttérinformációja, aki szerint volt a vitatott témáról szó. Mint ahogy elhiszem neked is, hogy nektek nem mondták.
Előzmény: fazekne01 (2101)
102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2122
Executive:
A munkámból kifolyólag én elég sok cégkivonatot kértem le az internetről. Tudomásom szerint az adószám az változatlan marad és a cégjegyzékszám változik székhely változtatáskor. Ezért kértünk sokszor az ügyfeleinktől adószámot pl. cégjegyzékszám helyett, amikor közhiteles cégkivonatot kértek. Mert az a biztos. Ha cégjegyzékszám alapján kutattunk az nem volt mindig sikeres. A legbiztosabb az adószám!
Előzmény: Executive (2117)
Bubu74 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2121
Köszönjük szépen a munkátokat!!! A tömegkommunikációs dologban és a pályázattal összefüggésben is!!! Külön köszönet a Jáspis u. miatt!!!!
Előzmény: Executive (2113)
Bubu74 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2120
1. Ezt a hangnemet azért mások nevében is kikérem magamnak. Főleg azért, mert nagyon sokaknak többen segítettünk építő jellegűen, szerződésmintákkal, egyebekkel. Ezért jött létre ez a fórum.

2. Amit a Deresedőék csinálnak, az téged is nem kevéssé érint majd, természetesen pozitív értelemben (pl. pályázatok, tömegkommunikáció, szemétszedés, stb.). Vagy ezeket sem tekinted magadénak???? Kamuzni pedig nem szokott itt, sem ő, sem pedig más.

3. Én is szerződéses viszonyban vagyok a céggel, az egy éves bejárásig és a garancia érvényességéig. Ha téged tájékoztattak a szerződésátkötéről (a kivonulásról), akkor minket, korábbi ütemeseket miért fejeltettek el értesíteni erről a nem elhanyagolható tényről???

Várom a válaszod!
Előzmény: fazekne01 (2101)
darkfish Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2119

beszúrom újból az adószám lemaradt.

 

 

 

 

úgy változott a cégjegyzékszám, hogy az adószám maradt.

Előzmény: Executive (2117)
Ndrew Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2118
Szia Executive,

Köszi a jó hírt, örülök, hogy végre van előrelépés az ügyben.

És köszönet a pályázat megírásáért is az "illetékeseknek".
Ha nyerünk, számíthattok ránk is a munkában...

Udv
Ndrew
Előzmény: Executive (2113)
Executive Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2117

huh, így legalább mindenki előtt tiszta, köszi az infot.

Kérdés, akkor székhely változtatásakor a cég ugyanazon adószámmal új cégjegyzékszámot kapna? hmm.

Előzmény: darkfish (2116)
darkfish Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2116

Sziasztok!

 

 

így igaz csak cégjegyzékszám változás történt.

 

 

 

 

üdv

Előzmény: deresedő (2109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!