Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Itt a kérdés sem biztos, hogy értelemszerű. akkor most 2 géped van? Eddig mentésed sem volt róla, vagy mi? Mivel is kapcsoltad össze? USB kábeles az ritkább cucc volt és külön szoftver kell hozzá, vagy külső merevlemezzel cserélünk. vagy hálózaton, ami megint más.
szeretném a régi Win7-es gépemről az új Win10-esre átmásolni az adatokat. Vhol azt olvastam, h ez USB kábellel lehetséges, de hogy hogyan arról további információt nem találtam, az új gép viszont se Total Commanderrel, se az Intézővel nem látja a másikat összekapcsolás után.
Ha vkinek ez sikerült, megköszönöm, ha elárulja hogyan :-)
Nemrég olvastam egy nagyon furcsa, Microsofttal kapcsolatos hírt (mobiltelefon-SMS hírekben jött meg): a Microsoft cég váratlanul felmondta a magyar kormányhivataloknál a szoftverdisztribúciós szerződését, mert korrupciógyanút sejtett meg, ezért a magyar kormányhivataloknak a jövőben nem fog semmilyen új Microsoft-terméket eladni a Microsoft szoftvercég.
Kérdés: érinti-e ez a lakossági Microsoft-szoftvervásárlókat és szoftverfelhasználókat, azaz az eddigi Microsoft-licencek továbbra is használhatóak maradnak-e, ill. a lakosságnak adnak-e a jövőben a velük szerződésben álló bolthálózatokon és magánboltokon keresztül újabb Microsoft-termékeket és Microsoft-licenceket, avagy sem??? Az eddig telepített Microsoft Windows és Microsoft Office termékek számára elérhetőek maradnak-e továbbra is az interneten át a Microsofttól elküldött hivatalos szoftverfrissítések, vagy nem??
Windows 10 -es "gondom" van. A bejelentkező képernyőt a kezdetektől fogva cserélgette magától a rendszer, meg is kérdezte tetszik-e amit kirakott. Na most márt nem cserélgeti. A beállításokat megnéztem, továbbra is a zárolási képernyőnek alapértelmezettként a "windows reflektorfény" van beállítva, jelentsen is ez bármit.
Mi történhetett és mit tegyek hogy visszaálljon a régi állapot?
Volt itt kb. 2 hete egy feldobott problémám: idegen mobiltelefon a Windows Hálózat ablakában. Azóta mindenen minden felhasználónevet-jelszót lecseréltem (jelszó: azAZ09+írásjelek, 24 karakter), a T a kábelmodemet is cserélte. A modemen és a routeren sajnos nem állíthatom az alap firewallt mediumra se, amert akkor a fél internet (és a kábeltévé) leáll.
Ma reggel megnyitom az ablakot és megint ott egy idegen telefon. Ahogy rákattintottam jobbal és lekértem a Tulajdonságokat, a teló szinte azonnal eltűnt az ablakból (ezért nincs ott a hátsó ablakban, csak a tulajdonságai látszanak). Sose volt Evolveo telefonunk, és ha meg is adtuk valaha valakinek a wifi jelszót, az mostanra érvénytelen. Hogy a fenébe lehetséges ez?
Megvolt az SSD upgrade, de szinte felesleges volt. Most van a notebookban egy SSD, ami alig dolgozik, meg egy processzor (valami 1.2GHz-es AMD), ami annyira lassú, hogy alig lett gyorsabb a gép. Az Excel pl. 6-7s alatt indul, ez eddig 9-10 volt. A rendszertöltés viszont villámgyors, a kukac alig fordul másfelet és meg is van ;-)
"Hibernálás tiltása" - csak helymegtakarítás miatt szokás: mert nem áthelyezhető a C: -ről és 8+ GB RAM esetén túl sok felesleges helyet foglal egy 32-64 (esetleg 128) GB-os SSD-n. Hibernálás (vegyes alvás) helyett a sima alvás is jó főleg laptopokon vagy UPS-el, de ssd-vel a sima boot se sok idő (felesleges a hibernálós gyorsindítás).
Lapozófile is sok ramnál alapértelmezetten sok GB-ot foglal egy kis meghajtón. Ez ugyan áthelyezhető lenne más meghajtóra, de ez értelmetlenség lenne, hiszen hddn csökkenti a rendszer sebességét. Ezért helytakarékossági szempontból (azaz nem a sok írás miatt) 8GB RAM esetén visszavehető 400MB-ra (16GB RAM esetén 800MB-ra) következmények nélkül. (de kikapcsolni nem ajánlott) Persze min-max érték is megadható 400-2000 MB.
Bármi más dolgot (indexelés, superfetch, defrag) pedig nem ajánlott kikapcsolni, hiszen ugyanazon gépen használunk HDD-t is amire hasznos a defrag és W7 óta a win felismeri az SSD-t és azon meghajtón nem alkalmazza ami nem kell (pl defrag).
ui: ezt nem konkrétan neked írtam, hanem a témához kapcsolódva bárkinek.