AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Általánosságban csak azt tudom mondani, hogy kimondottan igyekszünk annak adni az anyagot, akinek van fogása az adott vonalhoz.
Ebben a konkrét esetben ezt a lemezt nem is hallottam, mert a német Prophecy adja ki, annak itthoni kontaktja a Stygian Shadows, ahonnan Fodor Laci pedig Péterrel áll kapcsolatban. A Prophecy cuccokból csak Péter kap, mindről ő ír. Ha zeneileg stimmel ez az Amber Asylum párhuzam, akkor ez egyértelműen MP vonala. Amúgy meg Péter tökre szereti a Six Feet Undert, akik abszolút zöldre gyógyulnak, de ugyanakkor nem erről szól a promó-lapjuk...
Sokat gondolkodtam már azon, hogy ha az MHH szerkesztőségbe bekerül egy lemez, CD, miért nem az ír cikket róla, aki jól ismeri az adott műfajt. Több olyan kritikát is olvastam, amiben ilyesmi szerepelt, hogy "talán nem nekem kellett volna meghallgatnom ezt az anyagot". Akkor miért nem passzolja át másnak?
Ez közvetve MP drogosokkal szemben támasztott véleményéről jutott eszembe. (Mármint, hogyha utálja a drogosokat, akkor minek ír egy ilyen zenekarról kritikát.)
Albi, elég durván mosol össze dolgokat szerintem, hogy valamiképp fogást találj az MHH-n. Miért?
Először is az idézett rész Milán Péter saját véleménye, amely nem funkciótlanul jelent meg a lapban, hanem kvázi reakcióként a kiadó infólapjára, arra, hogy a promólapon beteg drogos zeneként írták le az adott lemezt.
Milyen jogon tehette volna meg a szerkesztőség, hogy átírja Péter kritikáját? Nem ismerem más lapok belső tevékenységét, de megdöbbentene, ha másutt így belenyúlnának a megjelenésre váró írásokba. Ráadásul mit kellett volna átfogalmazni szerinted?
Azt, hogy Péter mindig is undorodott a drogoktól és a drogosoktól?
Ez egy vélemény, érted?
Azt, hogy viszolygással tölti el a mai divatos kábítószeréltető szemlélet?
Ez is egy vélemény, nem?
Az idézett mondatokban nem érzek semmi túlzást, ő így gondolja, ez a véleménye. Nem kötelező egyetérteni, sem vele, sem veled.
Más.
Dupla Ayreon a februáriba már nem fért be sajnos, viszont a márciusiban tutira bent lesz, a lemaradt dalos, ritkaságos újabb CD-vel együtt
:-))
Valahogy így szól a Tool-Aenima-n egy prológus:
"I think drugs have done some good things in life, and if you don't belive drugs have done good things, do me a favour go home take all your books, CD-s and Tapes and burn them. 'Cause you know what made all those great musicians create through all these years that helped your life?.................. REEEEEAAAAALLLLL FUCKIN' HIGH ON DRUGS!
Mellesleg Albatross nem arra utalt, hogy drogosok rulez, márcsak azért sem, mert ő az alkohol, cigaretta, fű, stb. mellet még a húst is megveti. Mindössze egy kis toleranciára próbálta rávenni a népet, ha már neki megy....
MP, gondolom a Rockinform féle Szakács-testvér nagy cimbije, MH-ba is nyomathatna ilyen érdekes közleményt...
Minek szívni, mikor szúrni is lehet?!?! A drogok igenis jók. Ha nem lettek volna, egy kurva csomó zene nem is létezett volna, még Elvis sem, jó? A drogok segítették a zene fejlődését, mindig is, az őskortól. Ez teljesen tiszta, gondolom mindenki egyetért. Ha nem is ezzel :-)
Buzulni is jó, kérdezzétek csak meg példakép-halfordmetálfélistent, vagy kiafaszomat?
diesel-KING OF THE BONG :-))
húha, libertine, gyere, verekedjünk! Te tisztán, én meg beveszek egy fél bélyeget!
Ez az kérem, most legalább kibújik a szög a zsák(ok)ból. Mindenesetre az, hogy némely topic-látogató legalább nyíltan felvállaja véleményét, jó pont. Amit felvállal, azért viszont csakis mély rosszallásomat fejezhetem ki: ez van, sorry.
Locus:
Ha Te ebből ( abból, hogy undorodni valakiktől, akik ) annyit szűrsz le, hogy "miért baj, ha valaki "straight edge" (megjegyzem: egyáltalán nem baj, sőt! Kurvára nem erről van ui. szó), akkor először is szövegértési zavaraid vannak, amely sajnálatos, de kis gyakorlással segíthetsz rajta. Azt az arcpirító hülyeséget meg, hogy ha valaki homofóbiás, azt ugyanúgy fogadjuk el, mintha valaki nem, vagy mint ha valaki "más" már nem is merem kommentálni mert jelentős sértődések lennének...De hát ez óriási butaság: persze és toleráljuk a rasszistákat is mert az is "más" - mármint Locus barátunk egészen gyalázatos logikája szerint. Felháborító.
Másrészt mit hiányolt SUPERTZAR Csiszár J.-ből pár napja? Toleranciát, empátiát és intelligenciát. Nos, ezek MP-ből az általam idézettek alapján csakúgy hiányoznak, mint abból a szerkesztőből, aki ezt végigolvasta, és szó nélkül bennehagyta. Reméljük, nem Supertzar volt az, vagy mégis? Akkor hogyan is van ez a jól hangzó "empátia" szöveg?
Supertzar
Már a decemberi MHH után is rákérdeztem : mikor lesz Ayreon kritika? Egy két részes interjú után (ami a MHH történetének egyik legjobbja volt), plusz a szerkesztők listáin is szerepel (ha
jól emlékszem pont aTiéden is) miért nem lehet írni róla valamit. Legalább az extrák között szerepelhetne. Vagy írjál ide az indexre valamit róla.
Más. A Nottingham műsoros kazettája folyamatosan szerepel a hírdetések között, de a Barlangban többször kerestem és nincs. Tudsz valamit mondani?
A szombati Wigwamos koncert télleg kerál vót! Beittunk vagy 4 liter forralt bort hárman, este fél tízig. Ki is találtam, hogy menjünk valami koncertre. Be is
izzítom az est.hu-t, hát mondja, hogy wigwam, Hooligans koncert. "Mi a faszom az a Huligens?"-kérdem én. "Hát ilyen dirty-alterrock, vagy mi"-mondja a
haverom. "Há akkor menjünk, maximum iszunk még valami rövidet is"-zártam le a vitát. Elkóvályogtunk a móriczig, fölszáltunk a villanyosra. Nagy nehezen
odataláltunk, csak fél óráig kerestük a helyet. Mennénk közel a kerítéshez, hát vagy 15 méterre lógott ki a sor. Ekkor már 10 óra múlt. "Húha, ekkora
együttes ez a huligáns? Akkó menjük innen a bús picsába, forraljunk inkább bort..."-így én. És pont sikerült elcsípnünk a visszafelé tartó utolsó villamost...
E123: én nagyon rühellem az indusztriálrockmetált(pl lófinger/mánsonhannson), de a Sonne az naaagyon bejön. Most letöltöttem még egy pár
rammstein számot, és még bejön egy pár.
ácidángel: neked meg nem működik az íméled. Azt akartam megkérdezni, hogy akkor most másoljam-é Bethlehemet. Írjál egy mélt valami jobb
címedről.
wice-ot meg senki ne bántsa, mert ő a barátom. Kisegített a szigeten a legínségesebb időkben, amikor a táskámat haveromnál felejtettem fél napra.
Vettétek? Meg amúgy is, tök cuki a pajesza. :))
MP-t se bántsátok. (ő nem haverom, de miatta veszem meg néha a hammert:))
OFF
Mi volt a probléma ezzel a kritikával? Azt hittem, inkább a Skyforger borítóra tett MP kijelentéssel fogsz inkább jönni. Amúgy meg... igenis, én is homofóbiás vagyok (nem tudom elfogadni a másságot, undorítónak tartom, főleg, ha bizonyos média körökben még divat is), valamint elítélem az összes drogost. Pont. Nem kell mindig mindennel liberálisnak lenni...
Más : némelyek fennen hirdetik a másság elfogadását.
De ha valaki teszemaszt homofóbiás, azt miért nem lehet elfogadni ? Hiszen az is "más" Amúgy...
Vagy a nyitottság csak "erre" működik, "arra" nem ?
Csak úgy eszembe jutott Abatross megnyilvánulásáról.(Aztán nehogy megint a miépnél kössetek ki!!!)
Csudás Milán P. mondatra bukkantam hirtelen az új MHH-ban (Leakh kritika, Sokk. Extra), idézem is legott, második mondat második fele a gyönyörű. Gyengébb gyomrúak ugorják át, én kimondottan rosszul lettem:
" A kiadó beteg drogos zenekarként határozza meg a Leakh (korábban Coven) duó stílusát. Ez minimálisra csökkenti a szimpátiámat, mivel világ életemben egyaránt undorodtam a drogoktól és fogyasztóiktól."
No comment.
Albatross, a "homoerotikus sztónerek" szívbéli jóbarátja.
A Chiliből Kiedis így kommentált Rioban egy sajtájon a Queens bőgős Nick meztelen színpadi produkcióját:
"I saw that guy playing naked and I thought 'Why is he stepping on Flea's turf?'. Flea is known for playing naked, he plays bass and here is this bass player in a band that is quite 'now' doing the same thing. And he's doing it without half the physique... so why bother?"
sowhat: és akkor mi a helyzet azokkal az országokkal, ahol elég gyengén beszélik a magyart, ráadásul még az MHH terjesztése is gyengécske? Pl. Svédország (kétezer fölötti nézőszámok a Hammerfallon), Görögo, Olaszo, Franciao. Hagyjuk már ezt a süketelést! :-))
ATD-I-t két-három hónappal ezelőtt öten ha ismerték, hiába lett volna bármilyen címlap meg hirdetés, arra most nem jöttek volna be többen 100-150 főnél.
Inkább mailezz az EMI-nak, hogy miért nem jelentetik meg és reklámozzák végre az ATD-I lemezt :-)))
Mivel véded magad?Pallossal?:)
Myrkskog helyett Zyklon?
Azé mer a Zyklonba ismertebb zenészek vannak?
Mer szerintem a Myrkskog is megérdemel egy oldalt egy ilyen debüt után.....
Nem kell engem védeni, én is metal warrior vagyok :-)))
Azért, ha mindre nem is, néhány bandára lehet számítani a jövőben, pl. Aeternus, A.Amarth, aztán Myrkskog helyett meg Zyklon.
Á!Nem hagyom magam....megvéggyelek?......egy Gorgoroth cikkért.....:)
Ha má így összejöttünk,AETERNUS,KRISIUN,MYRKSKOG,VADER,AMON AMARTH cikkek mkirra várhatók?