Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ilyennek kellene lenni, ha megnyomom a personal entrar gombot:
Ismerősöm gépéről be tudtam lépni, de én az én gépemen szeretnék. Semmit sem állitottam el és egyik napról a másikra megbolondult. Nem tudom, hogy mi okozhatja, de olyan mintha nálam blokkolva lenne az oldal.
Lefuttattam viruskeresést, semmit sem talált és kizárólag a bankom oldalával van a gubanc.
Már mindent kipróbáltam.
Ezért nem szeretném igy karácsony előtt újratelepiteni a gépemet, csak kell erre valami megoldás.
Biztosan tudjátok csak én vagyok béna és mivel annyi minden más gondom is van (más eredetű), hogy még ilyenek is boldogitják az életemet :(
Én úgy szoktam beállítani a pct hogy ha dhcp-től nem kap ipt, akkor automatikusan fix ip-vel megy tovább.. nincs kavarás, mindkettőt tudja, nincs probléma.. :P
Itten egy kapcsolódásra köll, akkor meg pont annyi megnézni a címet, mint beállítani, cserébe nem marad fix IP-n véletlenül se utána, amiből megen fejvakarás van.
Ott ki kell deríteni minden bekapcsoláskor a kapott IP-t és átírni mindkét gépen a megosztásokhoz. Fixen beállított IP ugyanaz lesz újraindítás után is és keresgélni sem kell, újra és újra állítgatni sem kell a megosztást. Ezért nekem kényelmesebbnek tűnik..
Bármi, hasadra ütsz és választasz két címet, pl: 192.168.3.4 és 192.168.3.5 vagy bármi más is jó csak különböző legyen és a mappa megosztáskor azt kell majd beírni.. (de akár az 1.2.3.4 is jó lehet nincs korlát)
Ha mindkét gép ugyanarra a hálózatra csatlakozik nem kell semmilyen szoftver, semmilyen kábel sem pendrive.
Valamelyik gépen az asztalon létrehozol egy újmappát, erre jobbklikk, tulajdonságok, megosztás fül, speciális megosztás, itt bepipálod hogy Mappa megosztása. Ezt a mappát a hálózatra kattintva látod a másik gépen is, de nem engedi megnyitni mert jelszót kér. Vagy megadsz neki jelszót, vagy a Hálózati és megosztási központban (a linkjét a tulajdonságok lap alján találod) beállítod hogy ne kérjen jelszót. Ezután már a másik gépen is meg tudod nyitni. Még mindig csak olvasni enged, ezért a Tulajdonságok lap Biztonság fülnél engedélyezni kell a teljes hozzáférést. Ezután már másolhatsz ebbe a mappába és a mappából ki minden gépen ami a hálózaton van.
Azt te döntöd el, hogy mit akarsz a W7röl a W 10re
át tenni , fotaalbumot vagy mást nemigaz? a legegyszerüb egy USB merory mongyuk 8GB vagy DVD- rá kopirozod a W7 es gépen majd a W10es gépen berakod ás kész egysszerü
Azt sem tudjuk mennyi anyag, lehet egy penre kifér, azt egyszerűbben megoldja, mint ha most hálózatot építünk a két gép közé. És persze mire ment a laptopról? Onnan nem lehet átrakni az újra?
Lehet Párhuzamos porton, USBn, sőt régebbi progival soros porton (3db ér elég), de én mégis inkább az UTP (hálózati) kapcsolatot preferálnám neki.. :DD
Hibás az elképzelés. Kösd rá a Win10-es gépre a régi winchestert mondjuk E:, vagy F: stb. meghajtóként (ha magad nem tudod, a szomszédék gyereke megcsinálja), és másold át egyszerűen az adatokat az új winchesterre.