A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
nem értem hogy mi a gond.én 50 Ft-ért vettem mivel a nulláról kezdtem a numizmatikát és a miskolci régiségvásárba vettem ilyet 50-Ft-ért.ja és találtam ott egy ezüst kétpengőst amiről kiderült hogy műanyag.van olyan a miskolci régiségvásárban tegnap volt hogy egy papír egymillió pengőst még bélyeg se volt rajta 1000Ft-ért adta a csaj a többi közönséges pengőkkel és azok voltak a leggyakoriabbak és azoknak is ezres volt az ára darabja.na az ellen kéne tenni valamit. csáó és további szép napot!
Akinek van lehetősége, kérem hogy az előbbi vaterás link esetében jelentse a vaterának hogy szabálytalan aukció!
Az eladó a magyarázatomat törölte, és semmibe vette.
Ennek ellenére fent van és pár tudatlan vásárló megvásárolhatja ezeket az érméket irreális áron amely később megsoksorozhatja a hasonlo aukciókat. Lássuk be ez senkinek nem jó. Köszönöm!
Tulajdonképen azért ilyen redundáns ez a topic is mert a kedves érdeklődők, nem olvasnak vissza amikor keresnek valamit, hanem megkérdezik , mert az az egyszerűbb. Miután van un. keresője is az index forumainak még vissza olvasni sem kell a hozzászólásokat csak elindítani egy keresőszóval azt.
Meg uj vagyok a listan es segitseguket, tanacsukat szertnem kerni, hogy honnan lehetne letolteni numizmatikai katalogusokat. Az austria netto katalog erdekelne valamint a MoneyTrend szamai. Elore is koszonom valaszukat!
ja és ajánlom nektek a: numismatist.netgoo.org de ne írjatok www.-ot mert akkor nem fog az oldal bejönni.am itt ki lakik miskolcon vagy környékén?ha valaki ismeri akkor én szirmabesenyőben lakom miskolc mellett barcika felé van de a mymapon simán meg lehet találni.am ha kell akkor az msn címem soma.torok@citromail.hu! ja és ha valaki fenn van myvipen vagy iwiwen vagy mind a kettőn akkor engem Török Soma néven találtok meg és a lakhely meg szirmabesenyő! ja és mikor és hol lesz a következő pénzes találkozó?ha tudjátok lécci mondjátok meg mert akkor lehet hogy kimegyek!csáó:-)
hát ez télleg nagy csaló!de azt nézem hogy nem olyan könnyű átverni valakit ezzel!van aki rögtön kiszúrja az ilyeneket mint pl.:ismerősöm és engem már hívott fel hogy már 10.000 körül van a licit de ez egy nagy átverés!
Helohelo a dollárral nem jártam sikerrel egyedül a raiffeisen tudna segíteni de nem unc-s dollárt tudnak csak adni. Mindegy, 100ftos érméket szerettem volna váltani szintén újakat, de a Nemzeti Bankban már nem lehet (?). Érdekes mert pár hete nem ezt írták emailben..Azt mondták a pénzverde kiköltözött soroksárra, de ott sem lehet váltani. Most ez mi? Ha postán lehetséges melyiknél érdemes próbálkozni?
Nem, nem hasonlítanak, a szerb bankjegy egy nagy lepedő, a 5 frankos meg egy kicsi bankjegy, kb mint egy csekk feladóvénye. Az más kérdés, hogy ebben az időben a bukolikus jelentek elég népszerűek voltak, de a szerb bankjegy inkább a korábbi jugoszláv motívumokat követi.
Nem egyedülállóan szines, már a harmincas évek közepétől elkezdték leváltani a pasztel vagy monokolor francia bankjegyeket, 1939-től az újak már mind ilyenek voltak. Ez UNC-ben kb 2500 Ft-ot érhet, én kb VF tartásúakat adtam el ebben az évben többet, kb 900 Ft-ért darabját.
Ez azért furcsa mert ha a ritkább falytából és többet érő fajából hamisítanának(pl.:bélyeget raknak rá)akkór több értelme lenne ennek az egésznek de így is van ha a másik szmszögből nézzük(akik hamisítanak)!