Sziasztok! Úgy tűnik hamarost én is KIA tulaj leszek. December 8.-án rendeltem meg az autót a Pappas Autónál. Elvileg jövőhét végén tudom átvenni. A kereskedő Mohl Krisztián teljesen korrekt és folyamatosan tájékoztatott, hogy még nem tudja merre jár a kocsi:) A lényeg, arról, hogy bár január végére lett saccolva az átvétel de csak most érkezett meg az autó, a legkevésbé se tehet maga a kereskedő.Inkább az importőr vagy a gyár. De a lényeg! a kocsi egy KIA CEE'D SW 1.6 CRDI EX + Elektromoscsomag plus. a szine bézs. Rendelt extra még a bluetooth kihangosító. Kiváncsi vagyok milyet raknak bele és az hogy néz ki.
Krisztián azt ígérte, hogy átvételkor lesz benne kresz csomag. Pezsgő meg már most is a a kocsiban van:) Ma reggel voltam bent intézni papírokat akkor láttam.
Mivel a forumot olvasom mióta megrendeltem a gépet szóltam, hogy a szoftverfrissítést tegyék fel.Majd meglátjuk mi lesz. én egyre türelmetlenebb vagyok:)
Én is náluk vettem az autót. Tapasztalatom szerint nagyon korrekt és megbízható és rugalmas társaság. Bármit meg lehet velük beszélni. (Én momentán az Attilával (Szántó) voltam kapcsolatban)
Szerintem ha azt igérték akkor adnak is másik kocsit.
Olvasgatva a mostani szállítási határidőket almondhatom, hogy én nagyon szerencsés vagyok mivel volt raktáron nekem megfelelő autó. Így viszonylag gyorsan hozzájutottam.
buksz rajta 1 millát, és még akkor is fizeted mikor a kocsid már semmit sem ér! de mondom megkeresem a linket mert érdekes dolgokat írt róla az emberke!
Igen bukok rajta 1 millát.
De ismétlem: itt a 4 millió Ft a zsebemben. És ezt befektetve (messze nem kockázatos alapokba) többet termel a 10 év alatt mint 1 millió forint + az árfolyam változások.
- Plussz ha előre nem látott dolog történik pl. fél évig nincs munkám hozzányúlhatok ehhez az eltett tőkéhez.
- Ha meg elszáll a forint árfolyam akkor kifizetem egyben az egészet. OK bukok némi előtörlesztés díjat, de ez is bennevan a 4 millióm befektetés hozamában.
Ha valaki csak úgy egy szép gondolatra veszi 10 évre az tényleg gáz.
Amúgy megmondom miért vettem igazából hitelre, annak ellenére hogy a teljes összeg rendelkezésemre állt:
Mivel ki tudom fizetni a havi részletet a fizetésemből, van megtakarított pénzem.
Ha kifizetem egyben az árát, szerinted félrerakok havonta 41.200 Ft-ot???
Az tudtommal nem azt jelenti, hogy kifizetik helyetted az egész hitelt, hanem azt, ha nem tudod fizetni (megszűnik a munkahelyed, keresőképtelen vagy, stb.), akkor pár hónapig átvállalja tőled a biztosító intézet.
Rendben, remélem megvannak még. A táblázatot kilehetne még bővíteni azokkal az adatokkal, amiket a múltkor elküldtem neked? Pld: rendelés időpontja, átvétel időpontja, gari kezdete, km számláló állása átvételkor, mi hiányzott (nekem semmi).
Persze nem kell dugózni de ott a leghasznosabb. mert városon kivül kb. 70 fölött nem nagyon nyulok a váltóhoz....
Én is vágyom egy automatára, kár hogy itthon ez még mindig ilyen nagyon különleges cuccos. Bár én a fentiek miatt lehet hogy a "városi" autónkba vennék.
...Ha az ügyfél másfél éve hitelre vásárolt gépkocsija totálkáros lett, az azt jelenti, hogy kell egy másik kocsit hitelre vásárolnia annak érdekében, hogy az eredeti állapot helyreálljon, vagyis legyen egy kocsija, amit használni tud. A finanszírozó nem fogja visszatéríteni az eddig fizetett kamatokat, és nem fogja elengedni (legfeljebb diszkontálni) a totálkárosítás folytán jelentkező rendkívüli előtörlesztés okán a hitelhátralék kamatait sem. Az ügyfélnél zárási költségek és más költségek is felmerülnek a kétszeres hitelkiváltás folytán. Ezek a rendkívüli költségek és a kamatkülönbözet (figyelembe véve persze, hogy az újabb hitelnek később jár le a futamideje, mint a korábbinak lejárt volna) térítésére a biztosító a Ptk. fent idézett szabálya alapján köteles, hiszen az a károsultnál mint jogellenes károkozó cselekménnyel összefüggésben felmerült költség jelentkezik, ami ennélfogva végső fokon peresíthető is. ...
Hát ezaz! Épp azért linkeltem be a multkor, mert Dr. Kovács Kázmér szerint a biztosítónak nincs jogalapja elzárkózni a teljes vagyoni és nem vagyoni kár megtérítésétől, mert a polgári törvény felülírja a biztosítók saját szabályzatát. Csak a kárigény benyújtásakor kell körültekintően eljárni. Tényleg érdemes elolvasni, itt a lényeg:
.. A kötelező biztosítás alapján történő kárrendezésnél ugyanis a kártérítés mértékére, az érvényesíthető kár terjedelmére nem a biztosítási szerződés rendelkezései, hanem elsősorban a Polgári Törvénykönyv kártérítési szabályai az irányadók.
Ezen utóbbiak azt jelentik, hogy a kárért felelős személy köteles az eredeti állapotot helyreállítani, ha pedig az nem lehetséges, vagy a károsult azt alapos okból nem kívánja, köteles a károsult vagyoni és nem vagyoni kárát megtéríteni. Kártérítés címén a károkozó körülmény folytán a károsult vagyonában beálló értékcsökkenést kell megtéríteni; ez közismert, de a kárért felelős személy (esetleg a biztosító is) szívesen megfeledkezik róla, hogy nemcsak ezt, hanem azt a költséget is meg kell térítenie, amely a károsultat ért vagyoni és nem vagyoni hátrány csökkentéséhez vagy kiküszöböléséhez szükséges.
Miért hangsúlyozom ezen utóbbit? A kárigény érvényesítése során nem mindegy, hogy a károsult a kárösszeget milyen címen igényli. Ha gépkocsiban bekövetkezett kárként kéri az ügyfél a térítést, akkor a biztosító joggal hivatkozik arra, hogy egy hitelből vásárolt gépkocsi nem fog többet érni a piacon, mint a készpénzért vásárolt, ezért a gépkocsiban bekövetkezett kár címén még kötelező felelősségbiztosítás esetén is elzárkózik a kamatveszteség térítésétől (casco biztosítás esetén a hitelkamatoknak mint költségeknek a térítése azért nem követelhető, mert nincs Magyarországon olyan casco biztosítás, ami a hitelkamatokra is vonatkozna). ..
Itt a teljes szöveg: http://www.auto2.hu/cikk.php?id=724&pg=2
hasonló paraméterekkel, de csak 2070e-ért vettem és 950ért adtam el. :) Igaz, már tavaly is csak 900at kínáltak volna érte beszámításban, épp ezért inkább háztól adtam el.
Ja, és persze lejelentik a hitelfolyósító intézet felé is, akik felszólítanak, hogy X napon belül fizesd be a totálkáros kocsidon lévő, még fennmaradt tartozásodat.
Ez kicsit érdekes, mert tudtommal nem így van. Megnézik, mennyit ért volna a kocsid a káresemény előtt, megnézik a roncs értékét, a különbözetet kifizetik és lesz@rják, hogy mekkora tartozás van még a kocsidon.
SW belső méret: valaki megtudja mérni milyen hosszú az első üléstől ( mondjuk csutkán előretolt anyósüléstől ) a hátsó ajtóig a kocsi belső mérete? még mindig logisztikai problémákkal küzdök....
Mondjam azt, hogy a 2éves OFF Xsaramat vettem 2,3millióért. 4 és fél évvel később (mikor a Cee'd-et vettem) már csak 900ezret adtak érte. Tök mindegy milyen hiteled van a kocsin, úgyis hatalmasat buksz rajta.
"...Ahogy kigurultál vele a szalonból, rögtön buktál rajta közel fél millát, és akkor még nem beszéltem az első 2 évről, amikor az autó legtöbbet veszít értékéből.."
Ez általában a nulla és 10 %/ közötti önrészbefizetésre igaz.
A kárkifizetésnél meg akkor, ha saját károkozásból lesz totálkáros.
A kötelezős, más által okozott kárnál a károsult biztosítója köteles a nem vagyoni kárként keletkezett kamat ,átírási és egyéb veszteségeket fizetni. Ezt már belinkeltem egyszer, ( auto2 online Kovács Kázmér leírja. )
hát igen.....ilyen kemény világban élünk!!! használt autót nem érdemes venni mert nagyobb az esély hogy szívsz vele, meg hogy átba***nak. Új autót nem érdemes venni mert rögtön buksz rajta....vagy azzal is átba***nak. de aki teheti az hitelt ne vegyen fel.....vagy minél kevesebbet.....egy hitel akármilyen kedvező mindig a bank jár jól.....
Tegnap meglestem KiberLovag led-es lámpáit, hát, mit mondjak, valóban drasztikus a különbség! Valszeg én is be fogok újítani majd, hátsó izzókat és az első helyzetjelzőt szeretném majd kicserélni. Igaz ugyan, hogy sütött a nap, és kevésbé jöttek ki a különbségek, de azért így is jól látszott. Főleg, mikor elindultunk és mögötte láttam, hogy a féklámpa valóban überbrutál :)).
Ez vonatkozik azokra, akik mondjuk végig kifuttatják a hitelt. Én majdnem az összes autómat hitelre vettem, de 4 évesnél idősebb az elmúlt 15 évben nem volt. Amúgy hamár itt tartunk, rosszabb befektetés nincs mint ÚJ AUTÓT venni. Ahogy kigurultál vele a szalonból, rögtön buktál rajta közel fél millát, és akkor még nem beszéltem az első 2 évről, amikor az autó legtöbbet veszít értékéből. Akkor most miről is beszélgetünk? :)