Keresés

Részletes keresés

Spenót Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14896
Sziasztok!

Gratulalok mindenkinek aki futott!!!

Mar megint tokjo volt a hangulat es nagyon sajnaltam, hogy en most nem futhattam.
Foleg a verseny vegen sajnaltam, mert mar kezdtem kockara fagyni. :)

A kepekert kulon koszonet!!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14895
Haliho! Nagyon jok lettek a kepek
Majd irok beszamolot , ha lesz ra idom de roviden nagyon szuper volt!! rcs
kaktusz7 Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14894
Gratulálok mindenkinek, aki teljesítette tegnap a félmaratont, Hivernek pedig külön!
(Nem sajnálom, hogy nem mentem el, mivel a foci teremtornán elsők lettünk. :-))
Zsazsi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14893
Derűs reggelt Bolondok!
Először is bocsánat mindenkitől, hogy a tegnapi doboz süteményből senki sem részesedett, mert a csomagtartóban maradt. :o( Sajnos, a befutó után gyorsan kellett távoznunk, mert a "sofőröm" sietett, így nem volt idő visszamenni érte. De a váci futásra ismét viszek! (Ne aggódjatok, frisset sütök, nem ezt viszem el! :o))
A versenyről: én nagyon jól éreztem magam, nem hajtottam, élveztem minden percet, beszélgettem azzal, aki megszólított. Sokan voltak, mert szerencsés volt a póló választásom. A hátára az volt írva, hogy AZ IDEÁLIS PARTNER ÉN VAGYOK. :o) Ja, és ez nem vicc!!!!
17-18 között kicsit lelankadtam, akkor megettem a Mititől kapott csokit, bár a hatását nem éreztem, de az elfagyott ujjakkal történő csokibontás, aztán a földről való felvétel megtette hatását, ismét magamhoz tértem. A frissítő tea kriminális volt, a víz nem esett jól, a kulacsom is a kocsiban maradt, így eléggé elepedtem egy kis folyadék után. Jólesett otthon a forró vízben egy kis rummal tuningolt teát szürcsölgetni.
Jó volt veletek, találkozzunk Vácon!
Zsazsi, 1:54
iSTVán Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14892
Valamivel gyorsabban. (Remélem nem "ünneprontás" :-))
Előzmény: AnikoRunner (14890)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14891
Sziasztok,

Nagy-nagy gratula mindenkinek a mai futáshoz!!!
(Én fáztam ma odakint nagyon...)

Üdv,
p

AnikoRunner Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14890
iSTVán:
Nem tudom mi történt velem a végén, egyszer csak megindultak velem a lábaim, és én mentem utánuk :) Csak összehasonlításul kérdezem: te ilyen tempóban futottad végig az egészet?
lotifuti Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14889
iSTVán
Köszi! Már nyugodtan hajtom álomra fejem!
Az Élet egy talánya megfejtve. :)
Ha valamiben segíthetek én is... :)
Előzmény: iSTVán (14888)
iSTVán Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14888
Leander
Most meg az n-et hagytam ki! Jobb lesz, ha befejezem a javítgatást, mert reggelig itt ülök. :-))
Pardon!

lotifuti
Mondjuk ly-os...

off
Mondjuk! :-))

lotifuti Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14887
Sziasztok!
Gratulálok Mindenkinek, aki teljesítette a mai penzumot! Tudjátok én ma majdnem DE CSAK AMJDNEM!!! feladtam. Egy egy rémálom verseny volt!
Rég éreztem magam ilyen vacakul, rég fáztam ennyire és hogy a 7. km-től már csak vánszorogtak a kilométertáblák...Itthon fél órás forró vízben ücsörgés után is csak árnyéka vagyok magamnak. A marathonok után nem voltam ilyen kipurcant. No elég volt a nyavajgásból! (Te jó ég! Ezt pontos vagy ly-os jével kell írni?!) :)
Akkor jó pihenést Nektek!
iSTVán Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14886
Leader
A z-t gondolatban cseréld t-re! (félreütöttem)

Megint aktuális lett bennem egy idézet, úgyhogy
off Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban.

iSTVán Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14885
AnikoRunner
zsuga! (Mármint tőle származik a pontos idő.)
Egyébként amilyen szépen mentél a végén, nem lehetett annyira szenvedés a futásod.

Legfeljebb úgy érezted. :-))

Előzmény: AnikoRunner (14882)
iSTVán Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14884
Jó kis futás volt ez a mai! Úgy indultam neki, hogy ne fussak jobbat, mint tavaly - ez sajnos nem sikerült, 1 perccel jobb lett, de talán nem olyan nagy baj. Reggel szerencsére már eső után voltunk, így egy-két pocsolyába lépésen kívül semmi elrettentő erő nem lépett fel, felszálltam a buszra. (Bonyhádon kaptam egy "kellemes" útitársat: sikerült elegyensúlyoznia a busz közepéig, lehuppant a mellettem lévő ülésre, és azonnal elaludt. Közben volt néhány megálló, néhányan belerúgtak az útban lévő lábába - mindez egy cseppnyi hatás nélkül. Pakson a "cukrászda" című megállóban volt két leszálló, majd néhány másodperc múlva útitársam felpattant az ülésről, felkapta a közben szanaszét szóródott táskáit és levetette magát a járműről. "Nem lepődnék meg, ha ebből esés lenne" -állapítottam meg magamban, és bár nem szó szerint, de pár lépés után valóban beesett a Gödör Söröző nevezetű műintézménybe. Honnan érezhette meg, hogy megérkezett? :-))) A tömegközlekedési átszervezésrőt (metró) időben tudomást szerezve egy 7-es 6-os kombinációval sikerült elcsípnem a Margit-hídnál a 10 órás HÉV-et, melyre később V.Péter is felszállt. Gyors köszönés, nevezés, csomagfeladás és már rajtolhattunk is.
Már a verseny előtt is azon gondolkodtam, kivel kellene együtt futnom. Tavaly könnyű dolgom volt, csak sneci tanácsát követtem ("Maradj mindig mögöttem!), és így remek idővel érhettem célba. Pen javasolta Sepit, a 4:30-as tervezett tempója nem is hangzott rosszul. Aztán az első km-t Zakkával futottam, 4:45-re, kényelmesen, majd az emelkedőn egy kicsit rákapcsoltam, itt mentem el Sepi mellett, de ezen a részen nem volt szívem lelassítani. Nem sokkal később megpillantottam csaszkalt, majd Hivert nyuszival. Néhány perc alatt sikerült utolérnem őket, aztán úgy döntöttem, csatlakozom (aljas módon, még csak véleményüket sem kérdezve :-)). Hamar rájöttem, hogy tökéletes tempót mennek a számomra, mert éreztem, hogy terhelve vagyok (így nem fáztam), de nem túlterhelve (így nem fáztam meg). Verseny közben jólesett a sok bíztatás, és a mitivel való rövid beszélgetések, köszönet érte. Hiver sokáig a negyedik helyen futott, de 2 km-rel a cél előtt láttam, hogy nagyon közelítünk a harmadikhoz, aki pár száz méter múlva váratlanul félreállt az út szélén (eszembe jutott a történet az ideális futókajáról). Az ilyen helyzet új volt a számomra, lehet-e ilyenkor valamit segíteni. Aztán végiggondoltam, hogy én mit várnék el hasonló helyzetben, és így továbbmentem.
A célbaérés után gondolkodtam, ha már nem futottam ki magam, legalább a km-em legyen meg, elindultam szembe a forgalommal. Volt aki értetlenül nézett rám (el is gondolkodtam, hogy szép dolog-e mutogatni, milyen régen beértem már, és nem is nagyon teszek többet ilyet), volt aki gratulált, volt aki poénkodott (Te Bolond, rosszfele futsz!), én igyekeztem bíztatni a társaságot. Végül V.Péter pólójának láttán :-) ismét fordultam, és bekísértem a célba. (Az előbbi poén folytatása: Na, mégiscsak megtaláltad a helyes irányt!) Így már harmadszor mentem keresztül az utolsó frissítési ponton, elfogadtam hát egy teát. (Később eszembe jutott, hogy talán vízzel jobban jártam volna.) Így másodjára is két órán belül megérkeztünk, aztán sajnos csak pár perces beszélgetésekre maradt idő, mert rohannom kellett a buszra (így is csak stoppal értem oda - köszi V.Péter).

Leander
Köszi a segítő szándékot, de el kell áruljam, hogy a tökéletes eredményhez két hozzászólás mellett is kell kis szerencse. Az első hozzászólással összemérheti az ember a saját óra és a "hivatalos" közti eltérést, aztán a másodiknál reménykedik benne, hogy ugyanannyi legyen az átfutási idő.
A bíztatász is köszi!

A képek valóban jók (és nagyon jó, hogy vannak, és hogy már ilyen hamar), de a külső szemlélő számára nem biztos, hogy nagyon feltűnő, kinek a kezében van a kupa. :-)

casperin Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14883
Köszönöm mindenkinek a biztatást. Főleg Amatőrnek, mert 13-17 km között láttam a hátát. Aztán egy kicsit kipukkadtam, de azt hiszem túlélem, de ez még nem biztos. Ha megmaradok, terveim szerint Vácon is találkozunk.

Casperin

AnikoRunner Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14882
Sziasztok!
Bocs, hogy olyan gyorsan leléptem a verseny után, de nagyon rosszul voltam. :( Alig vártam, hogy bedőljek az ágyba. Őszintén szólva nekem kínszenvedés volt, nem is esett jól ez a futás. Persze ezt csak fizikailag értem, a hangulat jó volt és örülök, hogy megismerhettelek Titeket.(végülis főleg ezért mentem el) 1:57 körül értem be. Pontosan nem tudom, mert nem volt órám és a szervezők se tettek ki. Ha jól emlékszem V. Péter mondta meg az időt, neki még ment a stoppere.
Gratulálok mindenkinek!
István! Köszi a ruhatározást és a bíztatást! Nélküled lekéstem volna a rajtot.
V. Péter! Köszi a pólót!
Mitro! Ezer hála a csokiért és a szurkolásért!
Én most már pihenni fogok, max heti 3x8-at futok lazán.
Kicsit sok volt nekem az utóbbi két hónap. (első maratonom, két félmaraton, szintén először, Avon, és egy hazai futóverseny) Sajnos annyira még nem vagyok jó, hogy lazán lefussak ilyen sokat, de ami késik, az nem múlik... Majd jövőre... :)
kivi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14881
nyuszi,
a képek tényleg jók (legalábbis az a pár amit eddig láttam). A többit most töltöm le a Teleporttal.
OFF
Honnan küldted fel őket a webre? Nem hinném hogy modemen ment fel a 2xx darab nagy kép. :-) Milyen gyorsan mennek át a képek a kamerából a számítógépre?
amatőr Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14880
Bebizonyosodott, hogy kellő felkészülés -pontosítva: bármilyen kevés, de legalább edzésnek nevezhető futás- hiányában nem lehet eredményt elérni.
A maraton óta eltelt negyvenegypár nap két szigeti hendikepje és két verseny-félmaratonja mellett futott össz 27 km/5 alkalom mára kevésnek bizonyult. :)
Remélem, hogy igaz volt a kiírás a központban a térképnél a táv hosszáról, mely szerint külön 350 méterrel volt megfejelve a hivatalos félmaratoni táv, mert akkor legalább 2 óra alá kerültem (1:58:50 körül, amúgy 2:00:49).
A mezőny végén is érdekes volt azért a verseny, Alan: jót futottunk végül is, egymást erősítve, nem igaz?
Casperinnek mint elsőbálozónak, a PB-időket elérőknek -Hiver, Zakka és ákibá: szuper!-, no meg Lelkiismeretéknek külön elismerésem a teljesítményért!
Leander, ismerve állapotom, óvott-"tiltott" a mai futástól, végül csak "elengedett", illetve hazaszállított: köszi! :)
Vastigris, ill. kocsija vitte a csomagunk: köszi!
Mitinek külön köszönet: sokszor átlendített a kéretlenül jelentkező, de mindig kopogtató-dörömbölő holtpontokon (tulajdonképp csupa holtpont volt ez a verseny: térd-, bokasajgás, szúrás, lelki elkedvetlenedés...)

(Tisztára egy Oscar-díjkiosztón érzem magam: mindenkinek köszönet, csak épp hol a szobrocska?)

Szuperek a képek!
Éljen a futás! :))

V.Péter Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14879
Az időm (1:24:16) és az átlagpulzusom (187) alapján a verseny távjaként a 21.4 km-t és a 21.1 km-t is lehetségesnek tartok, én - amíg esetleg le nem mérem - 21.1 km-ként fogom számontartani.
A verseny jó volt, szép útvonalon és kellemes időjárási körülmények között (nem kellett folyton inni és vizzel locsolni magam :-)) futhattunk. A futás után ugyan kicsit hideg volt, de így legalább hasznát láttam a futóbolondnarancssárga tűzoltókabátomnak is. :-)
Előzmény: V.Péter (14877)
tifussssz Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14878
Szuperek a képek, köszönet érte!
Nagy gratula a Dobogós Sporttársnak!!!
És gratula az összes futóbolondnak aki teljesítette a távot, egyéni rekordot futott, leküzdötte a hideget, túlélte a borzalmas teát:))
Nekem sikerült javítanom a Nike-s időmön, de sajna nagyon megfájdult a térdem, ha nem múlik el hamar, átmegyek nyavajogni a másik topikba.
Köszönöm mindenkinek aki bíztatott, nagyon jó volt a hangulat és jókat beszélgettem sok emberrel futás közben, köszi. Az indulásnál tulajdonképpen egy dologra vágytam nagyon, hogy leelőzzem a Németh Lajost, ez sikerült:))
Előzmény: nyuszi_ (14873)
V.Péter Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14877
Zakka,
ha egyenletes pulzussal futsz, akkor nagyjából egyenletes a sebességed (nagyjából sík terepen). Nem azért volt nagy ingadozás a kilométereid idejében, mert ingadozott a sebességed, hanem azért, mert a kilométerek hossza ingadozott erősen. Nekem is volt 4:34-es km után 3:05-ös, majd 3:05-ös után 4:50-es úgy, hogy közben nagyjából egyenletesen futottam.
Az előbb szállt el egy terjedelmesebb fejtegetésem (amit most nem irok be újra) a táv hosszával kapcsolatban, aminek az volt a lényege, hogy a fentiek miatt nem tudok megbízni abban, hogy a 21 km-es tábla valóban 21 km-nél volt. így hiába volt a célig még több mint 400 m, nem látom bizonyítottnak, hogy hosszabb volt a táv.
Előzmény: zakka (14874)
akibacsi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14876
...Hát ez gyors volt, köszi!!!
Majd egyszer írok beszámolót, most csak annyit, hogy nem is sikerülhetett volna jobban, pont így szerettem volna, jólesően, végig egyenletes (4:30-as) tempóval, csúcsjavítással (1:35:12) zárult ez a verseny. Régen éreztem már ennyire jól magam, biztosan a jól felépített, tudatos edzésmunka eredménye volt ;-))
Gratulálok mindenkinek, különösképpen Hivernek, és persze Zakkának a javításért. Ja, és köszi a futóbolondos hangulatot (és Zsugának a csomagszállítást), ez is kellett a sikerhez!!
Jó pihenést mindenkinek!
ákibá
Előzmény: nyuszi_ (14873)
TZ0013 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14875
Bocs a felreérhető fogalmazásért, pontosítva nálam 2001. dec. 26-val már újév lesz (2002).
Van hasonló a történelemben lesz kinai holdújév, zsidónaptár stb
Előzmény: mitro (14872)
zakka Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14874
Sziasztok,

megvolt a szezonzáró is, végre sikerült 1:50 alá vinnem a nettó időmet!!!
Új félmaratoni PB-m: kb. 1:48:30 (0:03:20 javítás :-)
Ehhez új típusú felkészülés és versenytaktika kellett, de bejött! Hosszú lassú futás,
résztáv, intervall edzések, dombfutás, pulzusmérővel szabályozott versenytempó.
A verseny elején "csak" 4:45-tel kezdtem :-))), 2 kilcsinél érte el a pulzusom
a(z előzetes számításaim alapján az optimális sebességhez szükséges) 165-öt,
ekkor visszavettem, de ezt túl lassúnak éreztem, és inkább 170-re állítottam be
magam, így mentem átlagban 5:18-as km-eket (nagy ingadozásokkal, hiszen nem
a sebesség, hanem a pulzusszám volt a lényeg). Féltávnál (némi energiaital
segítségével :-) a tempót 175-re növeltem. Gyakorlatilag nem gyorsultam sokat
(átlag 5:05-ös km-ekre), mivel pont akkor jöttek az alattomos emelkedők.
15-nél (biztos ami biztos) benyomtam némi Ca + Mg + Cvit + Bvit kombinációt. :-))
17 kilcsinél utolértem egy öreg bácsit, akivel a táv végéig együtt nyomtuk
az ötperces km-eket, jól hajrázott az öreg, helyenként 178-as pulzussal is alig
bírtam tartani! A végső sprintben persze állva hagytam. :-)))
Annak külön örülök, hogy mindezt holtpont és verseny közbeni fáradtság nélkül
tudtam megcsinálni!!! :-))

Ismét megköszönöm Mitinek az egyéni frissítést, és minden kinnlévőnek
a szurkolást: kösz! :-))))

Zakka (most már fáradt, de boldog :-)

nyuszi_ Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14873
mitro Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14872
...és mit fogsz csinálni jövő decemberig? :)))
Előzmény: TZ0013 (14871)
TZ0013 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14871
Sziasztok!!
Ezt a szezont én is bezártam a jelenlegi képességeimnél jobban, mert nem biztam most szezonvégén az 1:40:55 időben, de igy sikerült, pedig nem akartam nagyon menni, csak vitt a lábam és később már ha fitt vagyok minek lassitsak elven futottam.
Visszatérve az utolsó méterekre, az a 100 méter nekem is 2percre sikeredett, de ugyanez volt tavaly, ill. tavalyelőtt is. Én 21,4 km.-nek tarton nyilván ezt a versenyt. Lehet, hogy nem pontos, de az előző évek összehasonlításában igy felel meg.
Gratulálok mindenkinek, különösen Rékának mert ő az abszulut dobogós helyezéssel és korosztályos első helyével nagyra emelte egész csapatunkat.
A szezon ugyan véget ért, de már bele-bele néztem a jövő évi ajánlatokba, de ezekről most nagyon korai nemcsak beszélni, de gondolkodni. Lényeg, hogy jövőre is legyünk minél többen itt és más rendezvényeken. Egyelőre én kipihenem a szezont, két hétig biztos nem futok, remélem megállom, utána is karácsonyig maximum heti egy-max.két alkalommal. A jövő év dec. 26.-án kezdődik nekem.
Nereida Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14870
Mondtam már a helyszínen is, de írásba is fektetem, hogy megyek Mikulásfutni én is. Asszem nem hazudok ha azt mondom hogy a topikban nekem a legmuszájabb ott lenni.

Egyébként ha tényleg 300, mi több, 350 méterrel hosszabb volt, akkor laza edzéstempóval életem második legjobb félmaratoni idejét futottam máma. (Összesen 1:36:12.) Többen is egyéni csúcsot értek el, egy H betűs lány és egy Z betűs fiú, akiről biztosan tudok :)

Nereida

sneci_ Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14869
Tavaly azt mondták, hogy jó 300 méterrel hosszabb.
Mivel gondolom most is ua. útvonal volt, most is többet kellett futni.
Előzmény: umbulda (14868)
umbulda Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14868
Mindenkinek gratula, aki befutott.
Ha jol lattam, a hideg miatt nem sikerult narancssargava tenni a versenyt (pedig meg a dimenziok csapat is besegitett). Lehet, hogy be kellene szerezni polar futobolondok felsoket? ;-)

Egy nagy kerdes, kulonosen a bicikliskiserokhoz: a tav volt hosszabb, mint egy felmaraton, vagy csak a 21 km-es tabla volt tul koran lerakva?
Nagyon fontos, mert ezen mulik, hogy atleptem-e az 5 perces alomhatart.
A 21-es tablanal ugyanis 1:44:40-nel futottam at, a celba meg 1:46:32-vel erkeztem be. Nem valoszinu, hogy az utolso 100 metert 2 perc alatt fussam. (bar az 1:46 akkor is egyeni rekord, hogyha a tav tenyleg felmaraton volt)

Sziasztok!

Leander Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14867
Hajrá minden futónak!!!
Üdv.
Leander.behavazott

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!